Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Szentlélek
  2021-11-22 21:43:49, hétfő
 
  Jöjj, Szentlélek, Isten és Úr!
Áradjon ki most minden kegyelmed
A hívő elméjébe és lelkébe,
Hogy megerősítsen, megmentsen és teljessé tegyen minket.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Teremtés
  2021-11-22 21:26:53, hétfő
 
  Minél magasabbak a hegyek, annál érthetőbb annak dicsősége, aki létrehozta őket, és aki a kezében tartja őket.

Francis Schaeffer
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bizonyságtevő
  2021-11-22 21:24:04, hétfő
 
  Az őszinte lélek állandó a hitvallásában, és nem változtat viselkedésén a társai végett. Ó, bárcsak szégyenből vagy félelemből soha ne tagadhatnám meg azt, aki már elismert engem!

George Swinnock
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten szeretete
  2021-11-22 21:02:10, hétfő
 
  Isten nem azért szeret minket, mert értékesek vagyunk, hanem azért vagyunk értékesek, mert Isten szeret minket.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jézussal járva együtt
  2021-11-22 20:58:19, hétfő
 
  Hány keresztény gondolja úgy, hogy reggel és este Jézus társaságát kell keresnie, hogy aztán egész nap a világnak adja a szívét: de ez szegényes élet; mindig vele kell lennünk, az Ő nyomdokain lépkedve és az Ő akaratát teljesítve.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Spurgeon idézetek  
Amit megtehetünk a megtéretlen emberekért
  2021-11-22 20:44:35, hétfő
 
  Említsünk meg még egy követ, ez az elkeseredés köve. Egyesek nem csupán lelki halottak, hanem mélyen beásták magukat az elkeseredésbe is. Kiállították a saját halotti bizonyítványukat, pedig az Úr még nem hozta el az idejüket. Ti, Isten gyermekei vegyétek észre az olyanokat, akiknek már nincs reménységük, és ha találkoztok velük, mondjátok el nekik, hogy régebben ti is ugyanebben a nyomorúságban voltatok, és mutassátok meg, mit tett veletek a kegyelem. Mutassátok meg nekik Isten ígéreteit, amelyek teljesen az ő helyzetükre vannak szabva, és mindenekelőtt beszéljenek nekik a drága Megváltóról, aki nem oltja el a pislogó mécsest, és aki teljesen meg tudja szabadítani azokat, akik általa Istenhez jönnek. Nagyon szép szolgálatot végeztek, ha bármilyen, ehhez hasonló esetben el tudtátok távolítani az elkeseredés kövét. Kérlek, titeket, kedves munkatársaimat a Krisztusban, miután ti magatok meg vagytok mentve, tegyetek meg mindent, ami rajtatok áll, hogy leemeljetek a bűnös lelkekről minden, számukra akadályt jelentő követ, aztán kérjétek az Urat, hogy szóljon hozzájuk, és elevenítse meg őket Igéjével.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Spurgeon idézetek  
Amit megtehetünk a megtéretlen emberekért
  2021-11-22 20:28:47, hétfő
 
  Egy másik kő, amelyet elhengeríthetünk, az elutasítottság köve. Némelyek a bűneik miatt kerülnek a sírba. Áthágják a társadalmi élet szabályait, veszélyessé válnak, és végül kitaszítottként kezelik őket. Milyen kevés reménységet érez egy ilyen kitaszított ember arra nézve, hogy újból felemelkedhet! Egyesek a súlyos bűnök és a tékozlás miatt süllyednek szegénységbe, ezreket alacsonyít le az iszákosság undorító szokása. A keresztyén gyülekezet nagyon jól teszi, ha minden erejét mozgósítja, hogy az iszákosok megszabaduljanak ettől a szörnyű bűntől. Önmagunk megtartóztatása semmiképpen sem pótolja a kegyességet, azonban hozzásegítheti az embereket ahhoz, hogy hasson rájuk az evangélium. Isten őrizzen meg attól, hogy lebecsüljünk bármilyen reformot! Hiszen ezek elhengeríthetik a követ a sír szájáról. Ne hagyjatok ott egyetlen követ sem! Vannak olyanok, akik először az iszákosságból szabadultak meg, és csak azután nyílt meg a fülük arra, hogy meghallják az igazság szavát. Hányszor megtörtént, hogy egy léha életvitelű ember, miután a keresztyén szeretet megkereste, és beszélt neki a mennyei Atyáról, aki a hazatérésére vár, fölébe kerekedett a kitaszítottságnak, és kegyelemért kiáltott a Megváltóhoz.
Testvérek, számunkra senki sem kitaszított. A világ ezt mondja a bukott embernek: ,,Menj innen, nekünk nem felelsz meg!"
Akkor Isten gyülekezetének annál nagyobbra kell tárnia az ajtót, és unszolnia az ilyeneket, hogy térjenek be. A gyülekezet azoknak a gyógyíthatatlan betegeknek az igazi kórháza, akik között Jézus olyan szívesen forgolódik. Nekünk az az örömünk, ha felsegíthetjük azokat, akiket a világ leprásoknak tekint, és megvetően elkerget. Ne késlekedjetek! A Megváltó azért jött, hogy titeket és az ilyen embereket mentse meg. Ha a farizeusok bosszankodnak is ezen, Ő elfogadja a bűnösöket, és velük együtt eszik.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Spurgeon idézetek  
Amit megtehetünk a megtéretlen emberekért
  2021-11-22 20:27:58, hétfő
 
  A lelki halottak sírján gyakran találjuk meg az elmagányosodás kövét. Ezek az emberek úgy érzik, hogy senki sem törődik a lelkükkel, és nem becsülik őket. Ha egy kedves szót kapnának egy közelükben levő hívő férfitól és nőtől, az teljesen feloldaná őket. A nagyvárosokban könnyebben elveszhet egy ember, mint a Szahara sivatagjában. Lehet, hogy itt jártok valamelyik utcánkon, vagy itt dolgoztok, de nincs olyan ember, aki törődne veletek. Sajnálatos módon, kevés ember tanúsít szeretetteljes érdeklődést embertársai szomorúsága iránt. Megtörténhet, hogy szívek szakadnak meg körülöttünk, miközben mi felhőtlenül boldogok vagyunk. Isten gyermekei, az élő Megváltó nevében felszólítalak benneteket, hogy ne hagyjátok ezt a követ azoknak a sírján heverni, akik mint magányos emberek látogatnak el Isten házába, hanem mutassátok meg a mellettetek ülőknek, hogy szeretettel érdeklődtök lelkük üdvössége iránt.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Spurgeon idézetek  
Amit megtehetünk a megtéretlen emberekért
  2021-11-22 20:27:08, hétfő
 
  Rendszerint van még egy másik kő a szegény emberek sírján, ez a személyválogatás köve. Ez az a vélemény, hogy az evangélium nem nekik és a hozzájuk hasonlóknak való. Gyakran hallottam, hogy azt mondják, a kegyesség a hölgyekhez és az urakhoz, pénzzel és szabad idővel rendelkező emberekhez illik. Az összes előítélet közül ez a legkülönösebb. Hiszen nem az az evangélium dicsősége már időtlen idők óta, hogy ,,hirdettetik a szegényeknek"? Ha létezne olyan társadalmi osztály, amely számára az evangélium különösen is jó hír, akkor ezek azok lennének, akik fáradtak, és meg vannak terhelve. Kedves barátaim, ha kevés jutott nektek ennek a világnak a javaiból, akkor annál inkább megvan az okotok arra, hogy keressétek az eljövendő élet végtelen kincseit. Ha itt sok fáradtságban és fájdalomban van részetek, akkor ez annál inkább ok arra, hogy keressétek az Úr Jézust, aki balzsamot kínál a sebeitekre és elveszi a gondjaitokat. Megtörténik, hogy a felsőbb körökből is megtalálják néhányan az Urat, mégis úgy van, hogy nem sokan vannak kiválasztva a test szerint nemesek közül, ennek a világnak a nagyjai és hatalmasai közül. Krisztus tanítványai legnagyobb számban a szegények és fizikai munkát végzők közül kerülnek ki. Krisztus a nép Krisztusa. Milyen nagyszerűen mondja ezt el a zsoltár: ,,Kiemeltem a nép közül egy kiválasztottat" (Zsolt 89,20). Isten arra rendelte Jézust, hogy a nép vezetője és parancsolója legyen. Krisztus éppen az a barát, akire a népnek szüksége van. Mondjátok el ezt az egyszerű embereknek! Legyenek házaitok Isten házai a munkatársaitok számára, és legyen az életetek állandó prédikáció arról, mennyire betölti a szükségleteiteket Jézus Krisztus evangéliuma.

Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Spurgeon idézetek  
Lelkemben írás
  2021-11-22 07:52:23, hétfő
 
  Lelkemben írás

Üzenet nekem. Írás a falon:
Mene tekel: és írt, írt a kéz.
Lelkem falára rajzolta a betűit
tudtam, elközelgett a számonkérés.

Agyamban lüktetett az ős-erő
a földből kapott emberi ösztön.
Egy hang zokogott mélyen, valahol,
de nem értettem azonnal, rögtön.

Most Betlehembe kell indulni - mondta -,
hogy beírassak valami könyvbe!
Megszámlálnak minden lelket ott,
és számontartanak mindörökre.

Mene tekel: Írás lelkemben.
Most a lélek súlya méretik.
Adventi napok szürke vándora,
hadd menjek el én is Betlehemig.

Hadd jussak el oda, hol vár a szeretet.
Az Atya Isten egyszülött Fia!
Most ajándékot Ő hozott nekem:
Híjával találtak, s ki kell pótolnia.

Páskulyné Kovács Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2021.10 2021. November 2021.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 304 db bejegyzés
e év: 2303 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2208
  • e Hét: 7052
  • e Hónap: 18927
  • e Év: 206729
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.