Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/171 oldal   Bejegyzések száma: 1705 
Ne mondj le az időt álló szereteről
  2023-02-19 09:16:09, vasárnap
 
  "Az élet egyedülállóan legnagyobb leckéje, hogy megtanuljunk szeretni. Ezért helyezett Isten minket erre a bolygóra. De ez nem mindig könnyű, és vannak olyanok, akiket nyilvánvalóan nehéz szeretni.

A tartós szeretet állhatatos. Eltökélt. Igyekvő. Odaszánt. Elviseli a legrosszabbakat,
és makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy ne szakítsa meg a kapcsolatot."

,,A szeretet soha nem adja fel, soha nem veszíti el a hitét, mindig bizakodó,
és minden körülmények között kitart" (1Kor 13,7 NLT fordítás).
Link Link



 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Azért hogy bátor légy, olvasd Isten Igéjét
  2021-09-23 17:09:47, csütörtök
 
  El kell fogadnod Isten Igéjét, mint tekintélyt. Link Link




 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ne mondj le az időtálló szeretetről!
  2021-02-20 20:22:41, szombat
 
  "Az élet egyedülállóan legnagyobb leckéje, hogy megtanuljunk szeretni. Ezért helyezett Isten minket erre a bolygóra. De ez nem mindig könnyű, és vannak olyanok, akiket nyilvánvalóan nehéz szeretni.

A tartós szeretet állhatatos. Eltökélt. Igyekvő. Odaszánt. Elviseli a legrosszabbakat,
és makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy ne szakítsa meg a kapcsolatot."

,,A szeretet soha nem adja fel, soha nem veszíti el a hitét, mindig bizakodó,
és minden körülmények között kitart" (1Kor 13,7 NLT fordítás).
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten szava öt ajándék egyben
  2020-07-14 21:18:29, kedd
 
  ,,Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása. Az ő akarata szült minket az igazság igéje által." (Jak 1,17-18)

Ha valami olyan mellett szeretnél kikötni, ami sosem változik, akkor Isten Szavát kezeld ajándékként! A Biblia azt mondja: ,,Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása. Az ő akarata szült minket az igazság igéje által, hogy mintegy első zsengéje legyünk teremtményeinek." (Jak 1,17-18)

Jakab öt fontos dolgot említ Isten Szaváról ebben a részben.

1. Isten Szava jó. Hasznodra válik. Ha nem olvasod a Bibliát, lemaradsz minden ígéretről, útbaigazításról és előnyről, amiket Isten neked akar adni.

2. Isten Szava tökéletes. Ez a tökéletes ajándék. Ha a tökéletes, akkor azt jelenti, hogy tévedhetetlen. Nincs benne hiba. Számíthatsz rá. Ha pedig tökéletes, akkor azt is jelenti, hogy pontosan az, amire neked szükséged van.

3. Isten Szava igaz. Azt mondja a fenti igerész, hogy az igazság igéje. A Szentírás mindig megmondja neked, hogy mi a helyes, amit tenned kell. Sosem vezet rossz irányba. Mindig korrekt. Ez az az igazság, mely felszabadít.

4. Isten Szava változatlan. A Biblia azt mondja, hogy Isten sosem változik, így pedig az ő szava sem. Vannak olyan ajándékok az életed során, melyek elhasználódnak; kifakulnak, berozsdásodnak, eltörnek. Nem számíthatsz rájuk örökké, azonban Isten Szavára igen.

5. Isten Szava életet ad. Jakab azt mondja: ,,Az ő akarata szült minket az igazság igéje által." Isten képmására lettél teremtve, ami azt jelenti, hogy meg van benned a képesség arra, hogy szeresd Istent és ő is szeressen téged. Isten alkotott téged és adta neked az ő Szavát, mely által megismerheted. Ez az igaz élethez vezető egyetlen út.

,,Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk" (Róm 15,4). A Bibliában minden azért lett leírva, hogy reménységet adjon, még akkor is ha egy adott részt esetleg nem értesz.

Az egyetlen dolog, amire jelenleg szükséged van - a bátorítás - benne van a könyvben.

Érezted már magad bátortalannak? Van egy nagy reményünk, ami ott van a kezed ügyében. Csak nyisd ki a Bibliád!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

Nehéz számodra elhinni, hogy a Biblia a hasznodra válik? Mit tehetsz azért, hogy jobban el tudj mélyedni a Bibliában, hogy megérthesd, Isten Szava hogyan alkalmazható az életedre?
Milyen módon kezelheted Isten Szavát ajándékként? Milyen értékrendet állítottál fel az életedben?
Hogyan bátoríthatsz valakit Isten Szavával a mai napon?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.06.23.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Dönthetsz úgy, hogy örülsz a bajban is
  2020-07-11 08:11:47, szombat
 
  ,,Kedves testvérek, amikor bajokkal szembesültök, gondoljatok rá mint a nagy öröm lehetőségére!" (Jak 1,2 NLT fordítás).

Nem számít, milyen kihívásokkal és nehézségekkel szembesülsz, bízhatsz Istenben, hogy átvezet rajta. Ezért mondja a Biblia, hogy örülhetsz, ha bajba kerülsz: ,,Kedves testvérek, amikor bajokkal szembesültök, gondoljatok rá mint a nagy öröm lehetőségére!" (Jak 1,2 NLT fordítás).

Könnyű félreérteni ezt az igeverset. Isten nem azt mondja, hogy legyél mártír. Nem azt mondja, hogy tagadd le a valóságot. Nem azt mondja, hogy színlelj addig, amíg nem sikerül.

Nem örülünk a bajnak. De örülhetünk a bajok idején, mert tudjuk, hogy mi az igazság.

És mi az igazság? Tudjuk, hogy Isten lát mindent, és törődik mindennel, amit átélünk, és amin keresztülmegyünk. Tudjuk, hogy soha nem vagyunk egyedül, és hogy Isten mindig velünk van. Tudjuk, hogy erőt ad nekünk, ha megbízunk benne.

Amikor bajok érnek, akkor az egyik legnagyobb vigasz Istennek ez az ígérete: ,,Tudjuk, hogy mindenben Isten munkálkodik azok javára, akik szeretik őt..." (Róm 8,28 NCV fordítás).

Isten megígérte, hogy jót hoz ki számunkra a rossz dolgokból - mindenből. Ebbe beletartozik a koronavírus-járvány is! Ez az ígéret nem mindenkinek szól. Ez a hívők számára ígéret, akik szeretik őt és elkötelezetten az ő céljai szerint élnek.

Amikor nehéz időket élsz át, dönthetsz úgy, hogy örülsz, mert bízhatsz Isten jóságában. Az öröm nem a körülményektől függ, ezért dönthetsz úgy, hogy örülsz, bármilyen helyzetben is vagy.

Az öröm nem a körülményeken múlik, ezért lehetőséged van arról dönteni, hogy örülsz-e a helyzetedtől függetlenül.

Az örömünk azon alapszik, amiről tudjuk, hogy igaz, és azon a hitünkön, hogy Isten teljesíti ígéretét, és jót hoz ki a dolgokból az ő céljainak megfelelően.

A 34. zsoltár 2. versében Dávid király ezt mondja: ,,Mindig dicsérni fogom az URat; dicsérete mindig az ajkaimon van" (NCV fordítás). Még a mostani helyzetben is hálásnak kellene lennünk Istennek. Dicsérd Istent, és örvendezz Istenben! Ne csak a jó időkben, hanem mindenkor.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Milyen jellemvonásait ismered Istennek, ami segíthet abban, hogy örülj még a nehéz időkben is?
Hogyan tudod mindig dicsérni az Urat? Milyen kreatív módszerekkel lehet megvalósítani azt, hogy az ,,ő dicsérete mindig az ajkainkon legyen" (Zsolt 34,2 NCV fordítás)?

Miért tűnnél ki a mai világban azzal, ha örülnél mindennek?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.07.02.)
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Nem kell egyedül szembenézned a jövővel
  2020-07-09 07:36:23, csütörtök
 
  ,,Ha mély vizeken kelsz át, én veled vagyok, és ha a nehézségek folyóján, azok nem sodornak el. Ha a zsarnokság tűzében jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged" (Ézs 43,2 NLT fordítás).

Stresszes és bizonytalan időket élünk, melynek során lehet, hogy úgy érzed, egyedül kell mindezen keresztülmenned.

Azonban nem vagy egyedül! Isten látja, hogy mi történik veled. Ő törődik azzal, hogy min mész keresztül. Ott van melletted, nem számít, hogy milyen helyzetbe kerülsz, vagy milyen körülményekkel kell szembenézned.

Semmitől sem kell félned, ha tudod, hogy Isten ott van a közelben. Nem számít, hogy mit tartogat a jövő, nem egyedül kell majd megbirkóznod vele. A Bibliában, Mózes ötödik könyve 31. fejezetének 6. versében azt olvassuk: ,,Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az Úr, a te Istened vonul majd veled, nem hagy cserben téged, és nem hagy el" (NLT fordítás).

A Sátán a kétség és félelem mindenféle magját ülteti el az elmédben, mint például ,,Mi lesz ha beteg leszek?", vagy ,,Mi lesz ha összeomlik a gazdaság?", vagy ,,Mi lesz ha elvesztem a munkám?" Kétségtelenül szembe kell majd nézned az aggódással más okok miatt is.

Add ezeket a félelmeket Jézusnak, és emlékezz Isten ígéretére, hogy sosem hagy magadra! Nem kell előre tudnod, hogy mit hoz a jövő számodra, hiszen tudod, hogy kinek a kezében van a jövőd. Isten megígérte, hogy ,,Ha mély vizeken kelsz át, én veled vagyok..." (Ézs 43,2 NLT fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Jelen pillanatban milyen félelmeid vannak? Mi tart vissza attól, hogy ezeket átadd Istennek, és belé vesd a bizalmadat?
Hogyan változna meg az életed, ha minden bizodalmadat Istenbe fektetnéd? Kérdd őt, hogy erősítse meg a belé vetett bizalmadat!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.06.30.)
Link
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A szeretet és a bizalom egymástól elválaszthatatlan
  2020-03-02 16:52:56, hétfő
 
  Isten szeret minket annak ellenére, hogy vétkezünk. Valójában, annyira szeret minket, hogy elküldte Fiát, Jézust, hogy megtisztítson minket bűneikből, és bevezessen minket Isten családjába.

Ha még soha nem fogadtad el Isten szeretetét, és nem hívtad be Jézust a szívedbe,
szeretném, ha most élnél ezzel a lehetőséggel. Mondd el ezt az imát:

,,Drága Istenem, nem értem ezt egészen, de megköszönöm, hogy szeretsz engem. Köszönöm, hogy itt vagy nekem, és hogy nem azért küldted el Jézust, hogy elítéljen, hanem hogy megmentsen engem. Beismerem, hogy szükségem van Jézusra mint Megváltómra, és ma be szeretném hívni Jézust a szívembe. Szeretném, hogy kapcsolatom legyen Jézussal. Követni szeretném őt, és meg szeretném tenni azokat a dolgokat, amelyekre ő utasít engem.

Kérlek, hogy ments meg a múltamtól, a bánatomtól, a hibáimtól, a vétkeimtől, a szokásaimtól, a sérüléseimtől és a csalódásaimtól! Kérlek, őrizz meg a céljaidra! Meg szeretném érteni, hogy miért helyeztél engem erre a bolygóra. Teljesíteni szeretném azt, amire teremtettél. Meg szeretném tanulni, hogyan szeresselek, hogyan bízzak benned, és hogyan legyek a te családodban mindörökké. A te nevedben imádkozom. Ámen!"

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Lassíts le ma, fókuszálj Istenre
  2019-05-03 23:31:24, péntek
 
 

Isten barátsága azok számára van fenntartva, akik megadják a tiszteletet neki. Csak velük osztja meg ígéreteinek titkait. (Zsoltárok 25,14 TLB fordítás).

Ha egy mély kapcsolatot szeretnél kialakítani Istennel, le kell lassítanod és el kell csendesedned.

Az Istennel való barátság ugyanolyan kapcsolat, mint bármelyik másik baráti viszonyod - oda kell szentelned az idődet. Ha nem áldozol az idődből a ,,halandó" barátaidra, ők nem a barátaid, mert a barátokra szakítunk időt. És ha Istent szeretnéd a legjobb barátodnak tudni, a legértékesebbet kell az idődből odaszánni neki.

A Biblia azt mondja, ,,Légy csendben és ismerd fel, hogy én vagyok Isten." (Zsoltárok 46,10a NIV fordítás).

Mindennapi csendességre van szükséged Istennel. Le kell lassítanod: így ismerheted meg Őt egyre jobban és jobban.

A Zsoltárok 25,14 mondja, ,,Isten barátsága azok számára van fenntartva, akik megadják a tiszteletet neki. Csak velük osztja meg ígéreteinek titkait" (TLB).

Sok ember nem ismeri Istent, még sosem érezték Isten szeretetét. Nem értik, mit, miért tesz. A Biblia azt mondja, hogy Isten barátsága azok számára elérhető, akik megadják a tiszteletet neki. Tehát azoknak, akik lelassítanak és időt töltenek vele.

Hogyan alakulna egy barátság, ha sosem fektetnél bele energiát? A barátság figyelmet igényel. Sosem fogod Istent egész közelről megismerni, ha mindössze annyit teszel, hogy eljársz istentiszteletre. Olvasnod kell Isten Szavát és kérdezned: ,,Istenem, van valami, amit szeretnél megosztani velem?" Nem kell túldíszített frázisokat és szavakat használnod, csak beszélj hozzá őszintén és hallgasd Őt!

A Biblia azt mondja a Máté 6,5-6-ban: ,,Amikor Isten elé járulsz, ne tett azt egy teátrális produkcióvá... Találj egy csöndes helyet, vonulj el a többiektől, így nem esel kísértésbe, hogy megjátszd magad Isten előtt. Légy ott előtte, amilyen egyszerűen és őszintén csak tudsz, és a hangsúly rólad Istenre fog helyeződni és elkezded majd megérteni a kegyelmét." (MSG).

Lassíts le ma, fókuszálj Istenre és figyelj rá, ahogyan beszél neked a kegyelméről.

Beszéljetek róla:

Mik azok a tényezők, amik elvonják a figyelmedet az Istennel töltött idő alatt? Hogyan tudnád kiiktatni ezeket a tényezőket?
Néha miért könnyebb vagy éppen élvezetesebb a földi barátaiddal együtt lenni, mint Istennel? Mit értünk félre Istennel kapcsolatban, amikor így érzünk?
Lehetséges, hogy néha túlkomplikáljuk a csendességeinket? Mit tudsz tenni annak érdekében, hogy lelassíts, csendben légy és egyszerűen, őszintén Istennel legyél?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.05.24.) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Hét módja annak, hogy irgalmas legyél
  2019-02-11 21:50:25, hétfő
 
  " Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek." ( Máté 5:7)

A tegnapi áhítatban a kegyelem hét jellemzőjéről beszéltünk. Ma szeretném, ha átgondolnánk néhány olyan személyes alkamazását, ami a kegyelem minden egyes jellemzőjére vonatkozik. Azt a kihívást intézem feléd, hogy ezen a héten mindegyik kategóriában, szándékosan vigyél véghez egy irgalmas cselekedetet.

Várj csak! Nincs feszültség a kegyelem és a személyes felelősség között? Dehogynem; van. Ám én tudatosan eldöntöttem, hogy ha hibázom, akkor úgy tévedek, hogy túl kegyes, túl irgalmas és túl megbocsátó leszek. Inkább túllövök a célon a kegyelemmel, hisz nézd csak meg, Jézus mit tett a kereszten.

Nos, hogyan leszel kegyelmes és irgalmas?

Viseld türelemmel az emberek csípős megjegyzéseit.
Ki az az ember az életedben, akinek idegesítőek a megjegyzései? Hogyan gyakorolhatnád a türelmet vele kapcsolatban ezen a héten?

Segíts bárkinek a közeledben, akinek fájdalma van, vagy bánkódik.
Nézz körül, hogy ki az körülötted, aki nyilvánvalóan nincs jól és találd meg a módját, hogyan segíts neki ezen a héten. Ha nincs körülötted ilyen ember, akkor nem figyelsz eléggé. Nézz egy picit jobban körül!
Adj második esélyt az embereknek. Kinek lenne erre szüksége a saját életedben? Hogyan lehetnél vele kegyelmes és irgalmas ezen a héten?

Tégy jót azokkal, akik bántanak téged.
Lehet, hogy egy régi sebet hordozol, amit még nem tudtál feldolgozni, vagy elengedni. Dönts úgy, hogy megbocsátasz és fordítsd azt jóra. Ki ez az ember az életedben? Felhívod, vagy ellátogatsz hozzá ezen a héten?

Légy kedves azokkal, akik támadnak téged.
Ki támad téged? Lehet, hogy egy politikus vagy egy humorista, akiért imádkozhatnál. Vagy lehet, hogy egy ismerősöd a facebookon, aki más nézeteket vall és meglehetősen támadó dolgokat mond. Hogyan tudnál szándékosan kedves lenni ehhez a személyhez ezen a héten?

Nyiss szeretettel a népszerűtlen felé.
Milyen ember jut elsőre eszedbe, amikor egy kiközösített valakire gondolsz? Ki az, aki egyedül ebédel vagy úgy tűnik, hogy nincsenek barátai a focimeccsen? Milyen szeretettel teli, célzott dolgot fogsz tenni ezen a héten, hogy áthidald ezt az űrt közted és az illető között?

Értékeld a kapcsolatokat a szabályok felett.
Ki az a nem hívő ember, akit meghívhatnál vacsorára az elkövetkező néhány héten? Kilépnél és elhívnád ezt a személyt a gyülekezetbe? Ez a te kegyelemmel teli szolgálatod.

Elmondod ezt az imát ma? "Mennyei Atyám; a te Igéd megitél engem. Szeretném az áldásaidat az életemre és szeretnék irgalmas emberré válni. Ahogy átgondoltam ezt a hét dolgot, eszembe jutnak a saját életemből vett hibáim és a gyengeségeim. Imádkozom, hogy ne csupán hallgatója, hanem cselekvője legyek Igédnek. Adj nekem bátorságot ahhoz, hogy irgalmas legyek. Adj erőt nekem ezen a héten, hogy kilépjek hitben és hogy valami mélyreható dolgot tegyek, a kegyelemnek egyik eltökélt cselekedetét, mely rád mutat. Jézus nevében. Ámen."

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2019.02.04)
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Jézus cipelni akarja a terheid veled együtt
  2019-01-11 11:31:04, péntek
 
  ,,Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű." (Máté 11:28-30)

Én nem tudom, milyen terheket cipelsz, nem tudom, hogy mi aggaszt. Tudom viszont a megoldást a nehézségeidre.

Jézus mondja: ,,Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű." (Máté 11:28-30)

Évekig nem értettem ezt az igeverset, mert nem tudtam, hogy mi az iga. Amikor Jézus azt mondja, hogy ,,vegyétek magatokra az én igámat", úgy értettem, hogy még valamit fog rám adni, amivel meg kell birkóznom. Uram, már így is elég nehéz a terhem! Nincs szükségem, hogy még a te problémáidat is magamra vegyem!

Később megtudtam, hogy az iga tulajdonképpen egy deszka két ívvel, amelybe két barmot lehet befogni, és azok így tudnak húzni egy szekeret.

Az iga értéke abban rejlik, hogy megfelezi a terhet. Iga nélkül egyetlen marha kell, hogy elhúzza a teljes rakományt, egyedül. De ha igába fogsz még egy marhát, a két állat együtt húzza a szekeret, a teher pedig megoszlik.

Amikor Jézus azt mondja, hogy vegyük fel az ő igáját, nem azt mondja, hogy rád nehezíti az ő problémáit. Jézusnak nincsenek problémái! Ő azt mondja, hogy a te problémáid súlyát fogja megfelezni, a te terheidet veszi át. Magára veszi az aggodalmaidat, és veled fogja cipelni azokat.

Hűha!

Három igencsak fontos igét használ Jézus ebben a versben: jöjjetek, vegyétek, tanuljátok. Tulajdonképpen ezt mondja: Jöjj hozzám! Csatlakozz hozzám, majd tanuld meg, hogy én hogyan csinálom. Könnyítsd a terheid. Így kevesebb stressz lesz az életedben, így könnyebb lesz neked haladni.

Amikor Krisztussal egy igát vállalsz, vele együtt mozdulsz, ugyanabba az irányba, ugyanazzal a sebességgel. Vele a jó irányba haladsz és a megfelelő sebességgel.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

Miért nehéz elfogadni néha valaki segítségét, aki osztozni szeretne a terheiden, és meg akarja könnyíteni számodra a cipekedést?
Vannak olyan emberek az életedben, akik hajlandóak ezt megtenni neked? Te hogyan ajánlod a segítséged másoknak, hogy csökkentsd életükben a stresszt?
Jézus mindent tud az aggodalmaidról. Készen állsz felvenni az ő igáját? Ha nem, mi akadályoz meg ebben?

(* Daily Hope by Rick Warren, 2019.01.03.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/171 oldal   Bejegyzések száma: 1705 
2021.11 2021. December 2022.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 39 db bejegyzés
e év: 401 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 208
  • e Hét: 896
  • e Hónap: 4697
  • e Év: 65998
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.