Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
A Dharma törvénye.
  2012-02-03 11:52:50, péntek
 
  Ha egészen kezdettől ezzel a gondolattal bocsátunk útjukra gyermekeket, látha-tóvá válik életükön a hatás. Én megtettem ezt a saját gyermekeimmel. Újra és újra elmondtam nekik, hogy nem véletlenül vagyunk itt, és mindegyikünknek fel kell fe-deznie a célját a maga számára. Négy éves koruk óta hallják ezt. Megtanítottam őket meditálni is körülbelül ugyanabban a korukban, és elmondtam nekik: "Azt akarom, hogy soha ne aggódjatok a megélhetésetek miatt. Ha képtelenek lesztek eltartani ma-gatokat, amikor felnőtök, gondoskodom rólatok, ne aggódjatok. Nem akarom hogy az iskolai előmenetel, a minél magasabb osztályzat elérése és a legjobb intézetbe beju-tás kösse le a figyelmeteket. Amire igazán szeretném ráirányítani a figyelmeteket, az az, hogy kérdezzétek meg magatokat, hogyan tudnátok szolgálni az emberiséget, és hogy melyek a páratlan értékeitek. Hiszen olyan egyedülálló értékeitek vannak, ame-lyek másnak nincsenek, és olyan sajátos utatok ezeknek az értékeknek a kibontakozta-tásához, amely másokéval nem hasonlítható." Felhagytak a legjobb iskolákba törek-véssel, a legmagasabb osztályzatok megszerzésére törekvéssel, és már a főiskolán páratlanul önellátóak lettek anyagilag, mivel arra összpontosítattak, hogy mit kell itt adniuk. Ez hát a Dharma törvénye.


A Dharma törvényének három eleme van. Az első arról szól, hogy valamennyiünk hivatása itt a saját valódi Önvalójának felfedezése. Felfedezni magunkban, hogy a valódi Önvalónk szellemi, hogy lényegében szellemi létezők vagyunk, akiknek fizi-kai formában kell megnyilvánulniuk. Nem emberi lények vagyunk, akiknek olykor szellemi tapasztalataik vannak, hanem fordítva: szellemi lények, akiknek olykor em-beri tapasztalataik vannak.

Valamennyien azért vagyunk itt, hogy felfedezzük felsőbbrendű énünket vagy szellemi Önvalónkat. Ez a Dharma törvényének első beteljesítése. Meg kell találnunk a magunk számára a bensőnkben rejlő embrionális istenit, amely meg akar születni, hogy kifejezésre jusson rajtunk isteni voltunk.

A Dharma törvényének második eleme: egyedülálló értékeink kibontakoztatása. A Dharma törvénye szerint minden emberi lény rendelkezik páratlan értékkel. Olyan értékkel, amelynek páratlansága a kibontakozásakor nyilvánvalóvá válik, s amilyen senki másnak nincs. Ez azt jelenti, hogy van valami, amit megvalósíthatunk, és ehhez a megvalósításhoz van egy út, amely különb, mint bárkié ezen a földön. Amikor ezt véghezvisszük, eltűnik számunkra az idő. Ennek az egyedülálló értéknek vagy érté-keknek a kibontakozása időtlen tudatállapotba visz el.

A Dharma törvényének harmadik eleme az emberiség szolgálata. Szolgálnunk kell embertársainkat és megkérdezni önmagunkat: "Hogyan segíthetnék (másoknak)? Hogyan segíthetnék mindazoknak, akik kapcsolatba kerülnek velem?" Amikor az egyedülálló érték kibontakoztatása és az emberiség szolgálata összekapcsolódik, az a Dharma törvényének beteljesítése. Saját szellemiségünk birtokában, a tiszta lehető-ség mezőjének megtapasztalásával nincs többé semmi, ami elérhetetlen lenne, hiszen ezzel a bőség valódi útjára jutottunk el.

 
 
0 komment , kategória:  Író - Douglas Pagels   
Gondok............
  2012-02-03 11:35:12, péntek
 
  Úgy kell tekinteni életünk minden gondjára, mint valami nagyobb jóra indító le-hetőségre. Úgy tudunk éberek maradni a lehetőségek észrevételére, ha a bizonytalan-ság bölcsességét vállaljuk. Amikor készek vagyunk a lehetőséggel találkozni, a meg-oldás spontán módon megjelenik.
Deepak Chopra

 
 
0 komment , kategória:  Író - Douglas Pagels   
Minden esemény mögött üzenet rejlik
  2012-02-03 11:25:46, péntek
 
  Bárkivel találkozunk - zsarnoki, elviselhetetlen, tanító, barátságos vagy ellenséges emberekkel (mindezek egyébként ugyanazt jelentik) -, emlékezzünk arra, hogy "ez a pillanat éppen olyan, amilyennek lennie kell". Bármi került érintkezésbe az életünkkel egy-egy pillanatban, (bizonyosra vehetjük, hogy) az pontosan az, amire abban a pillanatban az életünkben szükségünk van. Minden esemény mögött üzenet rejlik, és ez a fejlődésünket szolgálja."
Deepak Chopra




...... ........... ........... ............

 
 
0 komment , kategória:  Író - Douglas Pagels   
Remekmű vagy
  2011-10-28 16:27:47, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Író - Douglas Pagels   
Annyi áldást hozhatunk
  2011-10-28 16:25:50, péntek
 
 
"Annyi áldást hozhatunk a saját életünkbe pusztán azáltal, hogy észrevesszük: sosincs késő. Mielőtt elfordítanád a mai nap lapját, köss egyezséget magaddal, hogy kibontod a szalagokat, és felnyitod az élet adta ajándékok csomagjait. Tégy mindennapos dolgokat különlegesen. Légy egészséges, reményteli és boldog! Élj teljes életet ezen a földön, értsd meg a való világot, és kívánj minden hulló csillag láttán! S ne feledd el, mindennap mennyire különleges vagy."
(Douglas Pagels)

 
 
0 komment , kategória:  Író - Douglas Pagels   
Amire mindig emlékezni kell
  2011-10-28 16:18:25, péntek
 
  Douglas Pagels: 100 dolog, amire mindig emlékezni kell, és 1, amit sosem szabad elfelejteni

Mindannyiunk házi bölcsességgyűjteményében van egy-két olyan gondolat, amelyet egy életen át magunkkal cipelünk el- és összeköltözéseken, szerelmeken és háborúkon át egészen a sírig. Ezeket a gondolatokat szüleinktől, nagyszüleinktől, tanárainktól kaptuk, és általában olyankor idézzük fel őket, amikor érezzük: sorsfordulóhoz érkezett az életünk. Douglas Pagels most csokorba szedte és átnyújtja nekünk saját receptgyűjteményét a boldog és kiegyensúlyozott élethez.

...... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ........ ...... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Író - Douglas Pagels   
Douglas Pagels idézet
  2011-10-28 16:10:12, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Író - Douglas Pagels   
Douglas Pagels idézet
  2011-10-28 16:09:19, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Író - Douglas Pagels   
Ragaszkodj álmaidhoz
  2011-10-28 16:07:35, péntek
 
 
Ragaszkodj álmaidhoz, mutasd meg a világnak, milyen csodálatos vagy.
A körülményekkel teremts esélyt, dolgozz keményen, küzdd le a problémákat egyesével. Támaszkodj belső tartalékaidra, engedd szabadon az erőt, amit elnyomtál azelőtt; és kapcsolódj azokhoz, akiknek szeretete jót hoz.

Douglas Pagels idézet

 
 
0 komment , kategória:  Író - Douglas Pagels   
Mosoly és a nevetés
  2011-10-28 16:06:20, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Író - Douglas Pagels   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2021.11 2021. December 2022.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 24 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 421
  • e Hét: 1443
  • e Hónap: 6971
  • e Év: 54883
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.