2011-11-22 08:19:01, kedd
|
|
|
Szeretjük a kínai kaját, és ahonnan eddig vettük, ott egyre rosszabb a kaja, illetve néha jó
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
só, bors
2 tojás
fél csomag sütőpor
12 evőkanál liszt
só
víz
ketchup
erős pista
méz
szezámmag
A húsokat felkockázzuk, besózzuk és beborsozzuk, és 1 órán át hagyjuk pihenni. addig összekeverjük a lisztet a tojással, adunk hozzá egy kevés sót, fél csomag sütőport, és kevés vizet, jó sűrű tésztát kapunk. A húst belemártogatjuk hogy a tészta befedje a húskockákat, és forró olajba tesszük. De még sütés előtt elkészítjük a szószt amibe még forrón belemártjuk a húst. A szószhoz kell méz, ketchup, szezámmag, és egy kicsi erős pista, mert mi nem szeretjük ha nagyon erős, de a pikánsat szeretjük. Én elég sok szószt készítettem, de szerintem kellett is. Rizst főztem mellé, és krumplit főztem, sütöttem. Nagy sikere volt, és szerintünk jobb, mint ahol eddig vettük...A pizza után most már ezt is nekem kell csinálni.....
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek - Kínai ételek |
|
|
|