Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
Az angyal dolga
  2017-05-15 12:12:02, hétfő
 
 

Szent Biblia: Az angyalokkal karöltve isten megteremtette a világegyetemet. Az angyalok köré gyűlnek és kérdik istent, mitévők legyenek, hisz már minden formát megalkottak. Isten erre csak annyit felel: "Egyet még nem, az én formámat még nem gyúrtátok meg". Az angyalok megalkotják sárból és agyagból isten formáját, de nem mozdul. Isten azt parancsolja az angyaloknak, hogy mindőjük tegyen egy darabot önmagából a formába. Ezek után isten bele leheli a lelkét és a test szemében isten dicsősége ragyog fel, és az angyalok látják, hogy isten semmilyen formába nem rakott akkora részt önmagából mint ebbe a formába. Ekkor isten azt mondja. Ez az én fiam, Ádám, és szolgáljátok őt.

Ekkor a 144 angyalból 77 fellázad és megtagadja isten parancsát és megfogadja, hogy soha nem fogja szolgálni az embert. 77 azonban hűséges marad és az embert úgy szolgálja mint istent.

1. észrevétel : Isten formáját kaptuk, ami a teremtés folyamata során az angyalok számára tiltott forma volt, és nem lehetett isten képét megformázni míg ő ezt nem parancsolta.

2. észrevétel : Minden angyal beletett egy darabot önmagából a formába, ergo egy ember több mint egy angyal, mert ő minden angyal erejével bír. Ez a mágiában merül ki. Az ember képes a vizet, a tüzet, a földet és a levegőt munkára bírni. Persze a tűz angyal erősebb a tűz mágiában mint az ember, de hatalma korlátozott, mert csak a tüzet tudja irányítani. Az ember ugyan gyengébb hatást képes elérni, de a sok lehetőségből erősebb és sokkal több színű dolgot tud teremteni, mintha csak egyet uralnánk.

3. észrevétel : Az angyalok látják, hogy isten nem rakott egy formába sem annyit önmagából mint az emberbe. Tehát mindennél hatalmasabb az ember és igen kijelenthető, hogy isteni lények vagyunk. Még maga isten is kijelenti Ádámnak és Évának: Minden szolgáljon számodra eledelül és élményül.

4. észrevétel : Isten megparancsolja az angyaloknak, hogy szolgálják az embert. (Adam = Kis Ember, isten neve egyes vallásokban Adam Kadmon = Nagy Ember). Tehát az angyal dolga, hogy szolgáljon. Egy szolgáló pedig azt teszi amit én kérek tőle, de csak akkor, ha kérem, mert bizony nem azt parancsolta az isten nekik, hogy márpedig, ha akarja ha nem, akkor is segíts neki.

5. észrevétel : Az angyalok nem magasabb szintű lények. Csak magasabb szintű szférákban működnek és nagyobb a rálátásuk a világra. Ugyanakkor te mint ember azért vagy ezen a világon, hogy tanulj. Megtanuld a fájdalmat, az örömöt, a félelmet, az izgalmat, a születés örömét, a játék örömét, az elvesztés fájdalmát, a halál és elmúlás félelmét. Miért? Mert egy olyan magas szintű lény vagy valójában, aki halhatatlan. Biblia ismét: Jézust kérdik, mi van a mennyországban. De ő inkább azt mondta el mi nincs. Halál, félelem, sírás, bánat, háború. Egy ilyen világban tudnál bármit is értékelni? Elég ha csak megnézzük, hogy mi az amit értékel egy szegénységben felnőtt gyerek és egy elkényeztetett milliárdos gyerek. Akinek mindene megvan, többnyire semmit és senkit nem tisztel, de aki megtanulja mi a nélkülözés és mi a lemondás és mit jelent a félelem, az bármikor milliárdossá válhat.

Az angyal dolga, hogy a te tanulásodat megkönnyítse, hogy a nehéz helyzetekben támogasson és akár tanáccsal akár tettel megkönnyítse a munkádat.
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok I. * ❤  
Az éteri szirmokról és felnyitásukról ...
  2013-12-05 16:44:23, csütörtök
 
 
A csakrák a lótuszvirághoz hasonlítanak, a magasabb érzékelés számára e virágok szirmai tölcsér alakú kisebb csakrákként mutatkoznak meg. A csecsemők csakrái - a fejtető és a gyökércsakra kivételével - még nincsenek "kinyílva", mintegy bimbó formájában megnyílásra várnak. Rudolf Steiner szerint a felnőttek feladata, hogy gyermekeiket rózsabimbó módjára, vigyázva neveljék, megteremtve nekik mind a fizikai, mind a lelki és szellemi feltételeket ahhoz, hogy csakraszirmaik kibontakozhassanak.

Egészséges működés esetén energiaközpontjaink ragyogó színekben fénylenek. Ha azonban nem érik el a megfelelő forgási sebességet, akkor tompa színűek lesznek, kifakulnak, elsötétülnek.

Az előző számban a tizenkét szirmú szívcsakra fontosságáról esett szó, amit az is bizonyít, hogy ha az ember szívcsakrája megfelelő állapotban van, akkor már a többi sem működhet rosszul! Ebben az írásban a szívcsakra első hat, éteri szirmáról szólunk bővebben.

Minden csakra szirmainak fele éteri, a másik fele asztrális szirom. Ebből következik, hogy a szívcsakra is hat éteri és hat asztrális sziromból áll. Mivel az éteri szirmok - mint nevük is mutatja - az étertestben fejtik ki hatásukat, tulajdonképpen életszervek, az energia áramlását segítik, életerőket vesznek fel. Ugyanakkor az asztrális szirmok a tudatműködésért felelősek és a magasabb megismeréssel függenek össze. Ahogyan a fizikai érzékeléshez érzékszervekre van szükségünk, úgy a magasabb szellemi érzékeléshez is szellemi érzékszervek kellenek. Az ember tehát akkor lesz képes szellemi megismerésre, ha csakráinak asztrális szirmai aktivizálódnak.

A hat éteri szirom

"A négy elem nem más, mint ugyanannak a Hatalomnak: a Napnak a külső megjelenése." (R. Mantovani)

A természeti elemekkel való érintkezés és a tiszta, élő, növényi táplálkozás révén az éltető erők felvétele történik. Az élet alapját képező elemekre (föld, víz, levegő, napfény) azért van szükségünk, mert az ember - mint egy fordított növény - e négy elem erejével élve növekedhet, s teremtheti meg az alapot szellemi fejlődéséhez.

1. Föld elem

A legdurvább elemnek, a földnek a testben leginkább a táplálkozás felel meg. Mindennapi táplálékainkkal - gyümölcs, zöldség és gabona formájában - tulajdonképpen ezt visszük be szervezetünkbe.

Gyümölcs: Frissítő hatású "napkonzervek", a fény erejét sűrítik magukba. Szellemi szempontból tekintve a Föld planetáris fejlődése során még akkor keletkeztek, amikor az egy égitestet alkotott a Nappal. Nyers formában akár kúraszerűen is fogyaszthatók! A tiszta gyümölcstáplálkozás a fejtetőcsakrához, a koronacsakrához tartozik, s egyfajta visszatérést jelent a paradicsomi állapotba.

Zöldség: Az élő növények fogyasztása a szervezetre tisztító hatással van. A napi táplálék szerves részeként, vagy kúraszerűen kerülhetnek be szervezetünkbe természetes formában, az évszakoknak és a helyi környezeti sajátosságoknak megfelelően. Törekedjünk arra, hogy azt vegyük fel, amit a természet nyújt, mégpedig olyan formában, ahogyan azt felkínálta! A tisztán növényi étrend a negyedik csakrának, a szívcsakra szintnek, azaz a mai kornak megfelelő étrend.


A növények a legjobb fényátalakítók - fotoszintézis révén oxigént és zöldet hoznak létre. Hasonló transzformációra, a zöld "szív-erő" létrehozására ugyanakkor az ember is képes a Fény felvétele által! E folyamatban a Földanyánk testéből felvett halott, ásványi anyag szívünkben Mennyei Atyánk fényével találkozva életté, fénnyé változik - erre utal a mondás: "Krisztusban életté válik a halál!"

Gabona: Nyers, áztatott, csíráztatott formában, vagy istenlepényként elkészítve tápláló hatású eledel. A búzaalapú Nap-kenyér, vagy ostya Krisztus jelképe - fogyasztása révén az ember a Napot fogadhatja be magába! Ezt fejezi ki a mondóka is: "Mag, mag, búzamag, benne aluszik a Nap!", de ezt jelképezi a ,,fénymag" és a "szeretetkalász" kifejezés is.
Fejlődésük folyamán a gabonaszemek a víz, a levegő és a napfény finomabb, szubsztanciális hatásának vannak kitéve. Míg beérnek, magukba gyűjtik és egyesítik a Föld és a kozmosz erőit.

A hatodik csakraszintnek megfelelő táplálkozási forma a gyümölcsből és gabonából álló úrvacsora.
Ezzel a három alaptáplálékkal tulajdonképpen minden szükséges bekerül az emberi szervezetbe; fontos azonban a tudatos hozzáállás: mit és hogyan veszünk magunkhoz. A föld elem befogadása mellett ugyanúgy törekednünk kell a tiszta, tudatos kapcsolat felvételére a víz, a levegő és a tűz elemmel is.

2. Víz elem

"Mindennek meg kell újulnia a víz és az igazság által, mert testetek a földi élet folyóvizében fürdik, szellemetek az örök élet tengerében. Mert véreteket Anyánktól, a Földtől kaptátok, az Igazságot az égi Atyátoktól." (Jézus - Béke-evangélium)

A víz mindig is a tisztulás és az egyensúly fő eleme volt, ezért történt a keresztelés is általa. A buddhizmusban és más vallásokban ugyanakkor a rituális fürdés a testi-lelki megtisztulást jelentette. Keressük hát mi is a természetes vizeket, akár fogyasztás, akár tisztálkodás céljából!
A mosakodás, a vizes ledörzsölés felpezsdíti a meridiánok energiaáramlását. A harmattal való érintkezés - a bedörzsölés, a vizes füvön járás - fokozza életerőinket. Gyakorolni márpedig azért is érdemes, mert a jövőben lesz olyan időszak, amikor a harmat lesz az egyetlen elérhető vízforrás!

3. Levegő elem

"Mindenkinek meg kell újulnia levegő és igazság által, mert a tiszta levegőből testetek a Földanya lelkét, lelketek az Égi Atya igazságát leheli be!" (Jézus - Béke-evangélium)

A légzéssel a mellüregre, azaz a szívcsakrára is hatással vagyunk. Légfürdőzéskor arra nyílik módunk, hogy teljes testfelületünkön, kívül és belül engedjük hatni a magasabb erőket. Ehhez azonban tudatosan oda kell figyelnünk minden egyes be- és kilégzésre; ezért érdemes rendszeresen légzőgyakorlatokat végeznünk!

4. Tűz elem

"Mindenkinek újjá kell születniök a napfény és igazság által, mert testeteket melegíti Földanyátok napsugara, szellemeteket lángra gyújtja Égi Atyátok igazságának fénye." (Jézus - Béke-evangélium)


A napfelkeltekor végzett napfürdő, a napfény tudatos befogadása csodás hatású. Erre épül korunk új jógairányzata, a fényjóga is. Nem véletlen, hogy közmondásunk is úgy tartja: "Ki korán kel, aranyat lel!" A "modern napfürdő", a szolárium viszont rombolja az ember éteri burkát, ilyen formában tehát nem pótolható a napfény éltető ereje!
A három elem összefoglalásaként idézzük fel János apostol szavait a kozmikus Béke-evangéliumból: "A levegő, a víz és a napsugarak angyalai édestestvérek, az Emberfia szolgálatára vannak. Ölelésük egyformán szent. Ne válasszátok el egymástól őket, kiket az ég és a föld egyesített!"

Ezek az elemek az ember feletti szellemiségek testeiként is felfoghatók. E lényeknek fizikai teste ugyan nincsen, de egy-egy elemben módjuk nyílik megnyilvánulni a fizikai síkon is. A víz az angyalok testének tekinthető; a velük való tudatos érintkezés az ember asztráltestére hat fejlesztőleg. Ugyanígy, a levegő az arkangyalok, a tűz pedig az archék testének felel meg; előbbiek az ember étertestén képesek dolgozni, utóbbiak pedig a fizikai testen. Az ember feletti negyedik hierarchiának, az exusaioknak a teste a fény; a velük való tudatos kapcsolatfelvétel az emberi ÉN-re hat.
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok I. * ❤  
Angyalok fénye
  2013-11-26 18:43:37, kedd
 
 



Link...



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok I. * ❤  
***** Angyalok a Bibliában *****
  2013-11-26 15:44:13, kedd
 
 
Jó, hogyha mindenekelőtt azt az ősi forrást vizsgáljuk meg, amelynek az angyalokról szóló keresztény elképzeléseket a maguk gazdagságában és sokaságában köszönhetjük - a Biblia angyalokról szóló történeteit. Ha valóban készek vagyunk belépni üzenetük világába, felismerjük, hogy csak akkor beszélhetünk az angyalokról, ha ugyanakkor merünk Istenről is beszélni. Hiszen az angyalok teljes mértékben Isten felé forduló lények. Létük Rá irányuló, szerető kontemplációban, soha el nem múló dicsőítésben, és az egész kozmosz, ezen belül különösen az ember szolgálatának gyakorlásában telik. (...)
Az emberekhez küldött angyalok
Az emberekhez küldött angyalokban - erről tanúskodik a Biblia - Isten úgymond szemmel láthatóan lépi át létünk horizontját. Úgy lesz láthatóvá, hogy ez a látás nem öl meg minket, hanem bánatunkat örömmé, nélkülözésünket bőséggé, halálunkat életté változtatja.
A bibliai angyaloknak nincsen olyan ismertetőjegyük, amivel igazolják kilétüket. A vendég, aki eljön hozzánk, lehet angyal - így olvassuk a Zsidókhoz írt levélben. Ezen sorok írója valószínűleg az ószövetségi Ábrahám történetét tartotta szem előtt, mely szerint maga Isten volt Ábrahám vendége.
Isten ezen különös megjelenése - az emberek vendége lesz - nem csak a Biblia lassan kialakuló Isten-képét jellemzi. A három angyal az újszövetségi-keresztény Szentháromság-hit előképe: Isten titkáé, aki a Szentháromságban ajándékozza magát az embernek.


Forrás : Link...
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok I. * ❤  
Imák az Angyalokhoz
  2013-11-26 12:23:20, kedd
 
  Link...





Link...

Védőangyal és őrzőangyal

A védőangyal egy embert kísér és segít egy életen keresztül. A védőangyal az ember asztráltestéhez kapcsolódik. Az őrzőangyal több embert kísér és segít sok inkarnáción keresztül. Az emberek szelleméhez kapcsolódik.

A szellemi úton nagyon fontos a védőangyallal való kapcsolatfelvétel és együttműködés. Minden ember úgy születik, hogy a védőangyala az asztráltestéhez a koronacsakrán keresztül hozzá kapcsolódik. Ez a kapcsolat az emberek kilencvenkilenc százalékánál három-négyéves kor körül külső és belső hatásokból kifolyólag megszakad. Később az ember újra szoros kapcsolatba kerülhet védőangyalával, ha az alábbi négy elvet betartja:
1. A húsételek teljes mellőzése
2. Heti egy napos léböjt
3. Félelmek, aggódás és harag leküzdése
4. Türelem, tolerancia és elnéző lelkület kifejlesztése
A védőangyal jobban ismer minket, mint mi saját magunkat. Ha felvesszük vele a kapcsolatot, segít és támogat minket életfeladatunk elvégzésében, és a szellemi-erkölcsi fejlődésünkben!

A védőangyal legfőbb feladata, hogy az ember asztráltestéhez kapcsolódva azt átalakítsa szellem-énné, más néven manasszá.

A védőangyal az asztráltestnek csak azt a részét képes átalakítani, amelyet az ember már megtisztított. Az asztráltest tisztítása az akarati, érzelmi és gondolati erények fejlesztése által lehetséges.

Ha a védőangyal átalakítja az asztrális testet manasszá, akkor az ember számára lehetővé válik a tisztánlátás. Ez egy komoly előrelépésnek számít a spirituális úton.

A védőangyal csak akkor tud az asztrális testen dolgozni, amikor számára az láthatóvá válik. Mikor válik láthatóvá az angyal számára az asztráltestünk?
- Spirituális gyakorlatok által,
- Kreatív, művészi foglalkozás révén,
- Szellemi tanulmányok közben.
Az ember feladata saját védőangyalát "itatni és etetni". A védőangyal számára "ital" a mi kreatív alkotótevékenységünk, és "étel" a szellemi tanulmányaink és gyakorlataink. Aki nem folytat rendszeresen művészeti tevékenységet és szellemi tanulmányokat, az szomjaztatja és éhezteti védőangyalát!


"Angyali szárnyak" meditáció

1. Ülj le egy székre egyenes háttal, és hunyd be a szemed!
2. Kösd magad a Földanyához! Érezd, ahogy gerinced alsó végéből fényszálak nyúlnak lefelé, és a földbe kapaszkodnak, mintha gyökereid lennének!
3. Haladj végig gondolataidban a csakráidon! Érzékeld őket külön-külön, a gyökércsakrádtól egészen a koronacsakráig!
4. Most figyelj a gerincedre! Érezd minden egyes csigolyádat külön-külön!
5. Ezután láss arany magocskákat, párosával, gerinced mindkét oldalán, közvetlenül a bőröd alatt! (Felülről lefelé haladj!)
6. Gerinced felső végénél kezdve képzeld el, hogy a legfelső arany maggubó hirtelen felizzik és megnyílik! Érezd és lásd, hogy egy arany szálacska nyúlik ki a gubóból!
7. Csigolyáról csigolyára haladva menj végig a gerinceden, és érezd, hogy mindegyik gubó kinyílik, és egy arany szálacska nő ki belőle! (Addig növeld őket, míg körülbelül nyolcvan centiméter hosszúak lesznek!)
8. Amit létrehoztál, azok a te szárnyaid. Lebbentsd meg őket, tekergesd őket ide-oda, nyúlj fel velük a mennyezet felé, aztán a padló felé is! Játszadozz szárnyaiddal!
9. Tegyél föl magadban egy fontos kérdést, ami válaszra vár!
10. Emeld a magasba szárnyaidat, és képzeld el, hogy érintkezik védőangyalod szárnyaival! Kérd védőangyalod, hogy válaszoljon a feltett kérdésre!
11. Figyelj befelé! A védőangyalodtól jöhet hang, kép, érzés, gondolat, stb.
12. Köszönd meg a választ (ha nincs válasz, azt is!), és engedd le szárnyaidat.
13. Húzd vissza az arany szálacskákat testedbe. Vegyél három mély lélekzetet, és az utolsó kilégzésnél nyisd ki a szemed!
Még két fontos tudnivaló:

- Ha energiával akarsz feltöltődni, akkor érintsd össze a szárnyak végét magad előtt.
- Ha a benned lévő szeretetenergiákat akarod kisugározni, akkor tárd szét a szárnyaidat!




 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok I. * ❤  
Atlantisz angyalai
  2013-11-26 12:10:41, kedd
 
  Link...







 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok I. * ❤  
*** Az ANGYALI HIERARCHIA ***
  2013-11-26 10:12:32, kedd
 
  Link...





Link...

Link..



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok I. * ❤  
Angyalok
  2013-11-26 09:27:19, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok I. * ❤  
Mihael
  2013-11-26 09:25:50, kedd
 
 



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok I. * ❤  
Neked is van őrangyalod
  2013-11-21 05:50:54, csütörtök
 
 
Az angyalokat már a Bibliában is megemlítik. Ők Isten küldöttei, hírvivők. Spirituális szellemi lények, akik mindig mellettünk állnak születésünktől halálunkig. Általában nem látjuk őket, azonban néha testet öltve segítenek. Aki képes az angyalokra hangolódni, az akár hallhatja őket és tapasztalhatja jelenlétüket. Mivel tiszteletben tartják a szabad akaratot, ezért csak akkor segítenek, amikor kérjük. Ez alól kivétel, amikor hirtelen életveszélybe kerülünk, mert akkor azonnal segítségünkre sietnek.

Hogyan kérjük az angyalok segítségét
Gondolatban: kérjük őket, hogy segítsenek nekünk.
Gondolatban elsoroljuk gondjainkat, problémáinkat az angyaloknak.
Vizualizáljuk, hogy körülvesznek bennünket, szeretteinket, a tárgyat, vagy a helyzetet.
Fehér vagy színes fényt vizualizálunk az adott személy, tárgy, vagy helyzet köré.
Hangosan kimondjuk kérésünket az angyaloknak.
Levelet írunk az angyaloknak.
Angyalkártyát használunk.
Gyertyát gyújtunk.

Az angyalok sokféle módon kommunikálhatnak velünk. Néha hallunk egy belső hangot, láthatunk egy villanást a szemünk sarkából, érezzük jelenlétüket, vagy egy könyvet felnyitva találjuk meg életünk aktuális problémájára a megoldást. Egyre több ember van tudatában annak, hogy nem vagyunk egyedül, mert az angyalok mindig mellettünk állnak. Viszont ők csak akkor segítenek, amikor felhatalmazzuk őket. Ezért is fontos, hogy kérésünket tolmácsoljuk feléjük.angel1

Őrangyalok

Őrangyala mindenkinek van, ez alól nincs kivétel. Azért van melletted, hogy tanácsokat adjon és megóvjon. Szeretete mindig veled van. Gondoskodik a biztonságodról és arról, hogy életcélodat megfelelően beteljesítsd. Az őrangyalokat sokan összetévesztik az őrző szellemekkel, akik elhunyt rokonaink, jóakaróink közül kerülhetnek ki. Ők is segítenek utunkon. A különbség köztük annyi, hogy az őrző szellemek valaha emberek voltak.

Arkangyalok

Ők az őrangyalok felügyelői. Ha nagyobb gondunk van, erős és azonnali segítségre van szükségünk, akkor az arkangyalokat is hívhatjuk segítségül. A tér és idő számukra nem jelent gondot, egyszerre több helyen is lehetnek. Ha kérésed őszinte, szinte azonnal nálad teremnek.

angelsHa egyszer csak valami hatalmas ötlet jut eszedbe, ami alapjában megváltoztatja az életedet, akkor az angyal épp most hozta meg szívedbe az égi üzenetet. Ha tudod, érzed, hogy az angyalok ott vannak a közeledben, bízz meg a tudásodban. Mikor csodával határos módon épp kikerültél valami, akár kisebb tragédiát, ha a megfelelő ajtó épp a megfelelő időben nyílik ki előtted, tudod nagyon jól, hogy a háttérből az angyalok segítenek. Ha a természet ölén sétálsz és szabadnak, boldognak érzed magad, biztos lehetsz benne, az angyalod ott sétál melletted.


Forrás : Link



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok I. * ❤  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
2021.11 2021. December 2022.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 24 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 93
  • e Hét: 1683
  • e Hónap: 6089
  • e Év: 62022
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.