Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 318 
Ha valami....
  2018-06-02 14:03:56, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Napi útravaló  
Őrizzétek meg fölényes egykedvűségeteket az élettel szemben
  2013-04-25 19:02:26, csütörtök
 
 
Ha akarjátok, itt helyben megmagyarázom, mi az élet lényege, mi az élet titka és értelme. Ne fussatok ábrándok után, ne törekedjetek címre, vagyonra! Évtizedek idegőrlő munkája kell ezek eléréséhez, s egyetlen éjszaka elrabolhatja tőletek. Őrizzétek meg fölényes egykedvűségeteket az élettel szemben, ne rettegjetek a bajoktól s ne sóvárogjatok a boldogság után, hisz úgyis mindegy: a keserűség nem tart örökké, s ami édes, az sem fenékig az. Örüljetek, ha nem fáztok, s ha éh és szomj nem gyötör benneteket, ha nincs megroppanva a gerincetek, ha lábatok járni, kezetek fogni, szemetek látni, fületek hallani képes - van-e még, akire irigykednetek kellene? Ne irigyeljetek másokat. Aki irigy, elsősorban önmagát emészti. Dörzsöljétek meg a szemetek, mossátok tisztára szíveteket, s becsüljétek, nagyon becsüljétek meg azokat, akik szeretnek benneteket, akik jó szívvel vannak irántatok.

Alekszandr Iszajevics Szolzsenyicin








 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Napi útravaló  
Engedd el a kétségeidet, hogy önbizalmat építs
  2012-10-28 13:43:44, vasárnap
 
 
"Légy bátor és erős! Ne félj és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, a miben jársz." Józsué 1:9

A magabiztosság legnagyobb ellensége a kétely. Behatárolja a lehetőségeidet. Halogatást okoz. Miatta elmulasztod Isten legjobb szándékát. A Jakab 1:6 azt mondja, hogy "aki kételkedik, hasonlatos a tenger habjához, a melyet a szél hajt és ide s tova hány." Amikor kételkedsz, megengeded a körülményeidnek, hogy uralkodjanak feletted.

"Légy bátor és erős! Ne félj és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, a miben jársz." (Józsué 1:6) Isten azt mondja Józsuénak: "Szabadulj meg azoktól a kételyektől! Űzd el!" Az elűzés azt jelenti, hogy kirakod, kidobod az ablakon. Láthatáron kívül eső helyre teszed. Nem foglalkozol többé vele. Megszabadulsz tőle.

Nézzünk meg két dolgot, amelyek elrabolják a magabiztosságunkat és kételkedést okoznak:

1.Önmagunk másokhoz való hasonlítása kételyt ébreszt. A 2. Korinthus 10:12 szerint azok az emberek, akik önmagukat másokhoz hasonlítják bolondok. Nem kellene soha önmagadat másokhoz hasonlítanod, mert egyedi vagy. Isten azért alkotott, hogy önmagad légy, és Ő nem akarja, hogy te valaki más legyél. A legtöbb ember eredeti egyéniségként kezdi az életét és úgy végzi, mint egy indigómásolat.

Isten két ok miatt mondja, hogy ne hasonlítgasd magad: Először is, mert mindig találsz olyat, aki jobban teljesít nálad, és ez el fog bátortalanítani téged. Másodszor, mindig fogsz olyan személyt találni, akinél te magad jobban teljesítesz, ez pedig büszkeséggel fog eltölteni. Ne hasonlítgasd magad! Egyedi vagy, így összehasonlíthatatlan!

2. A múlt bukásai kételyt okoznak. Néhányan azt gondoljátok, hogy mivel bizonyos dolgok történtek veletek a múltban, Isten nem tud használni benneteket. Olvastad már a Bibliát? A Biblia lelki vezetői nem igazán vizsgáztak csillagos ötösre. Mózes gyilkos volt. Dávid házasságtörő volt és gyilkos. Ábrahám kétszer is eladta a feleségét! Jákób ellopta testvérétől a családi örökséget. Pál egy vallásos terrorista volt. Péter egy kemény hajtó, keményen ivó, keményen élő halászember volt - egy sós tengeri kutya! És valószínűleg nyakas volt. Isten színes múltú embereket használ, mert egyikünk sem tökéletes. Isten átlagos, hétköznapi embereket használ. Ha Isten tökéletes embereket használt volna, mit tudott volna csinálni ebben a világban?

Nem számít hol voltál már. Az számít, hogy lábaid milyen irányban állnak most.

Beszéljetek róla:

Ha Isten azt mondja, hogy üzd el a kétkedést, akkor választási lehetőséged van. Kétségbe vonhatod a kétségeidet, ahelyett, hogy hinnél bennük. Ma kezdd el meghonosítani magadban azt az új szokást, hogy felismered a kétségeidet, majd úgy döntesz, hogy nem hiszel nekik. Hogyan beolyásolja ez az önbizalmadat?
Higgy a Bibliának, amikor azt mondja, hogy Isten használni akar téged és amikor azt mondja, hogy még mielőtt megszülettél volna, már ismert volt Isten előtt, hogy mi célból helyez téged erre a földre, és hogy Isten szolgálatra hívott el téged. Hogyan engedheted, hogy kétségeid visszatartsanak attól a szolgálattól, amire Isten hívott el?
(Daily Hope by Rick Warren, 2012.08.23)








"Lelked igazi otthona a Csend. Rejtelmek szentélye, melyben készen vár az üzenet. A bölcsek némán hallgatják, de a balgák elűzik s locsogva tovább matatnak a hírek ócskapiacán."

Simon András
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Napi útravaló  
Köszönöm Neked, Uram....
  2012-09-26 20:25:03, szerda
 
 
.... hogy Te vagy az én erőm
ha gyengének és erőtlennek érzem is
magam,

... hogy Te vagy az én zsoltárom
ha nem is jön a számra imádság,

... hogy Te vagy az én üdvösségem
ha sebzetten nyalogatom is a sebeimet,

... hogy Te vagy az én békességem
ha idegesnek és nyugtalannak érzem is magam,

... hogy Te vagy az én utam
ha olykor túl keskenynek és rögösnek
tűnik is

hogy Te vagy az én igazságom
ha a világ körülöttem tagadni akar is
Téged

... hogy Te vagy az én világosságom
ha olykor sötétben botorkálok is

... hogy Te vagy az én kegyelmem
ha nem is érdemlem azt meg

... hogy Te vagy az én megváltásom
ha néha láncra verve érzem is magam

... hogy Te vagy az én hitem
ha viaskodom és kétségeskedem is

.... hogy Te vagy az én reménységem
ha csüggedtnek és bátortalannak érzem is magam

... hogy Te vagy az én szeretetem
ha a szívem nem is érzi
amit az ész már régóta tud.

Köszönöm Neked, Uram,
hogy nem kell az érzéseimre
hagyatkoznom; éppoly ingatagok azok, mint a szélfútta nád szál.
Köszönöm, hogy építhetek a Te
Szavadra, mely szilárdan áll és igaz örökkön-örökké.

Claudia Casini


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Napi útravaló  
Völgyesi Gyula : Embernek lenni áldás
  2012-09-21 11:24:33, péntek
 
  Embernek lenni áldás. Ismerjétek meg hát önmagatok belső lényét, azt a valóságot, amik igazából vagytok ! Ez ott rejlik a szívetek mélyén jelenleg elrejtve. Önmagatok valós lényének felismerése döbbenetes mértékű minőségi változást eredményez az életetek minden egyes területén. Tudnotok kell, hogy csodálatos lények vagytok, és éppen ezért olyan hatalmas (de sokkal inkább végtelen) lehetőségek rejlenek bennetek, amiről még a legmerészebb álmaitokban sem álmodtatok. Merjetek hát bátran az önfelfedezés útjára lépni, mert csakis ezáltal lehettek azzá, ami ott él jelenleg is minden vágyakozásotokban. Boldogság, gondtalanság, határtalanság, szabadság. Már most is ezek vagytok, hiszen ez ott élt a lényetek mélyén mindig is. Merjétek ezt felfedezni, megismerni és lépésről-lépésre kiaknázni, ezzel eltüntethetitek (a fizikai valóságban is !) az összes problémátokat.
A gondtalan, boldog létezés nem csupán álom. Ti magatok vagytok azok, mint ahogy ti magatok vagytok a hozzá vezetú út, ajtó, és kulcs is.

Völgyesi Gyula
seventhson
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Napi útravaló  
Csak korlátoltan vagyok képes szeretni
  2012-09-14 17:51:25, péntek
 
 




Beismerem, hogy csak korlátoltan vagyok képes szeretni, Uram. Alakítsd szívemet Atyád szíve szerint, hogy odaadóbb legyen és gazdag a megbocsátásban!




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Napi útravaló  
Legyen időd..........
  2012-03-14 10:57:29, szerda
 
 

Gondolkodni:...... ...... ...... ...... ...... ez lesz az erő forrása,
Játszani:...... ...... ...... ...... ...... ........ ez az örök ifjúság titka,
Olvasni: ...... ...... ...... ...... ...... .........ez a bölcsességnek a forrása,
Imádkozni:...... ...... ...... ...... ...... ..... ez a világ leghatékonyabb ereje,
Szeretni: ...... ...... ...... ...... ...... ........ez az Istentől kapott előjog.
Barátságot ápolni:...... ...... .........ez a boldogságnak az útja,
Nevetni: ...... ...... ...... ...... ...... .........ez a lélek muzsikája,
Adni és segíteni:...... ...... ...... ..... ez visz a tökéletesség felé,
Dolgozni: ...... ...... ...... ...... ...... ......ez eredményt és jutalmat szerez,
Az irgalmasság gyakorlására: ezzel kincset halmozol a mennyben
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Napi útravaló  
A fiatalság mércéje
  2012-03-09 19:36:57, péntek
 
  "A fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota: az akarat- és képzelőerő, az érzelmek intenzitása, a jókedv és a kalandvágy győzelme a lustaságon. Csak az öregszik meg, aki lemond eszményeiről. Az évek múlásával ráncossá lesz az arcod, de ha kialszik benned a lelkesedés, akkor lelked ráncosodik meg. Gondok, kétségek, az önbizalom hiánya, reménytelenség: mind hosszú évek, melyek nemcsak a testet húzzák le a föld porába, hanem a lelket is. Az ember - akár tizenhat éves, akár hatvanhat - csodára szomjazik, elámul a csillagok örökkévalóságán, a gondolatok és a dolgok szépségén: nem fél a kockázattól: gyermeki kíváncsisággal várja: mi lesz holnap: szabadon örül mindennek. Olyan fiatal vagy, mint a reményeid, olyan öreg, mint a kétségeid. Olyan fiatal, mint önbizalmad, olyan öreg, mint a félelmed. Fiatal, mint a hited, öreg, mint a csüggedésed. Fiatal vagy, amíg befogadod a szépség, az öröm, a merészség, a nagyság - az ember, a Föld, a végtelenség hírnökeit. Csak akkor öregszel meg, ha már nem szárnyalsz, és hagyod, hogy a pesszimizmus és a cinizmus megdermessze a szívedet."

Albert Schweitzer





 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Napi útravaló  
Szánd el magad !
  2012-03-06 09:46:15, kedd
 
 

"Szánd el magad,
hogy szelíd leszel a fiatalokkal,
résztvevő az idősekkel,
megértő a törekvőkkel,
és toleráns a gyengékkel
és tévelygőkkel.
Egyszer az életedben
eljön a pillanat, mikor elmondhatod,
hogy mindegyik voltál már."

(B.Goddard)


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Napi útravaló  
Higgy a szívedben és saját jóságodban
  2012-03-03 15:19:24, szombat
 
  "Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert, ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni.Higgy a csodában, mert teli van vele az élet. De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, a megérzéseidben és a belső erődben, mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai...!"
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Napi útravaló  
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 318 
2021.12 2022. Január 2022.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 77
  • e Hét: 620
  • e Hónap: 5026
  • e Év: 60959
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.