Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Elfeledtette velem Isten
  2022-01-13 21:15:30, csütörtök
 
  Elfeledtette velem Isten

Textus: 1Móz 41,51


Úgy érzed, hogy bánatra vagy megjelölve? A megpróbáltatások nyilainak célpontja vagy? Nagyobb a büntetésed mint másoké? Ne bánkódj. A megpróbáltatások nyilait a szövetségi szeretet küldi, hogy felkészítsen téged egy különleges munkára, amely nagyszerű áldást fog hozni mennyei Atyádtól.
Eljön a nap amikor hálás leszel minden ütésért, sőt hálás leszel a barátok kegyetlenségeiért. Józsefet a testvérei gyűlölték (1Móz 37,4), és eladták rabszolgának (1Móz 37,28). ,,Keserítik, lövöldözik és üldözik a nyilazók" (1Móz 49,23). De lásd a jutalmat, mert Józsefnek kizárólagos áldásai voltak: ,,De mereven marad kézíve, feszülten keze karjai, Jákób Hatalmasának kezétől" (1Móz 49,24). Isten bővelkedő kijelentését gyakran kíséri a testben lévő tövis (2Kor 12,7).
A bánat ellenére, születni fog neked, mint Józsefnek, egy Manassé, mert Isten elfeledteti minden gyötrelmedet. És lesz egy Efraim, mert Isten gyümölcsözővé fog tenni téged a nyomorúságodnak földjén (1Móz 41,51-52).
A nyomorúság által oktatva, a szenvedők vigasztalója leszel.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Béthel Istene
  2022-01-13 20:33:44, csütörtök
 
  Béthel Istene

Textus: 1Móz 31,13


Néha mély depresszióban, a legsötétebb árnyékok közepette Krisztus megjelenik, és édesebbnek tűnik, mint valaha volt. Amikor az összes teremtett patak kiszáradt, az örökké tartó forrás tiszta és hűsítő patakkal bugyog fel. Emlékezz azokra az alkalmakra és a körülményekre, amelyek vidámmá tették őket, és mondd: ,,Ez az Isten, méghozzá Béthel Istene, még mindig az én Istenem." Ha bajban vagyok, ha magányos vagyok, ha annyira le vagyok szegényedve, hogy szó szerint nincs egyebem, mint egy küszöb ami párnámként szolgál, ha elveszítem a házat, otthont és barátaimat, és árva maradok, akinek nincs menedéke, ó, Béthel Istene, Te, aki befeded a fejemet és véded lelkemet, akkor is velem leszel.
Béthel Istene olyan Isten, aki törődik a föld dolgaival. Ő nem egy olyan Isten, aki bezárkózik a mennyországba; Ő egy olyan Isten, akinek van egy létrája az ég és föld között (1Móz 28,12). ,,Nyomorúságomban az ÚRhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez. Meghallotta hangomat templomában, kiáltásom a fülébe jutott. (Zsolt 18,7). Isten számon tartja bolyongásainkat. Összegyűjti könnyeinket a tömlőjébe (Zsolt 56,9).
,,Mivel tehát nagy főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Isten Fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz. Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, de nem vétkezett. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk" (Zsid 4,14-16).

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Január 7
  2022-01-13 07:25:04, csütörtök
 
  "Péter azonban így szólt: 'Semmiképpen nem, Uram, mert soha nem ettem semmi közönségest vagy tisztátalant.'" ApCsel 10,14


Péter még mindig Péter volt. Úgy hiszem, ha korábban sohasem olvastam volna az Apostolok Cselekedeteinek ezt a helyét, hanem csak Péter életét ismerném, ahogy azt leírták a négy evangéliumban, és valaki először tárná elém ez esetet, kihagyva az apostol nevét és ezt mondaná valaki azok közül, akik látták Isten Fia arcát, és tudta, hogy Isten beszélt vele, meggondolatlanul azt felelte neki: 'Semmiképpen nem, Uram.' Mondd, melyik apostol volt az?"

Bizonyosan egyből tudnám a megoldást. Biztos lennék benne, hogy Péterről van szó. És úgy hiszem, közületek sokan ugyanígy válaszolnának.

Te, Tamás, aki olyan megfontoltan és alaposan gondolkozol, és sajátságos módon aggodalmaskodó vagy, te Isten gyermeke vagy, de azért mindig is Tamás maradsz.

És te, János, mindig olyan szeretettel teljes és szívélyes, de ugyanakkor heves is vagy buzgóságodban; és most, mikor Krisztus tanítványa lettél, bizonyára még szeretettel teljesebb vagy, mint korábban. De nem csodálkoznék azon, ha most elmondaná valaki, hogy azt hallotta tőled: "Uram, akarod-e, hogy ezt mondjuk: Szálljon le tűz az égből, és égesse meg őket!?" Az ember még mindig ugyanaz az ember marad. Ha nagyon megváltozik is, önazonosságát nem veszíti el. Milyen nagy változás történt Péterben is, de Péter maradt!

Szeretném, ha ti, frissen megtértek többet gondolnátok erre. Talán azt hiszitek, hogy azon a napon, amikor megtértetek, régi éneteket teljes egészében elvesztettétek. Biztosíthatlak benneteket, hogy ez egyáltalán nem így van.

A heves temperamentum, a bennetek lakozó restség, a búskomorságra való hajlam, az ingadozó kedélyállapot még bennetek marad. Harcolni fogtok ezekkel szemben, amíg ezen a földön lesztek. Nagyon sokat változtatok. Isten csodát tett veletek. Új szívet adott nektek, új éneket a szátokba, de a gonoszra való hajlam nem halott. Péter, miután leszállt rá a Szentlélek, és csodálatos, lelkeket megnyerő prédikációt tartott, még mindig Péter, és elárulja ezt szavainak heves hangneme.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Január 6
  2022-01-13 07:13:21, csütörtök
 
  "Amit az Isten megtisztított, azt te ne mondd tisztátalannak." ApCsel 10,15


Egyik evangélista a vidékről mindenféle szegény embert hozott az evangélizációra. A legrosszabbak is eljöttek, hogy hallják az üzenetet. Ez nagy örömöt kellene okozzon. De gyakran nem így van. Sokan megbotránkoznak ezen és azt mondják: "Semmiképpen nem, Uram..." Nem szívesen ülnék rosszul öltözött ember mellé, akinek még a ruhája is rossz szagot áraszt.

Ó, tiszteletre méltó emberek, ha valaki munkaruhában vagy piszkos arccal jön be, kedvesebb lenne nektek, ha az utolsó padban foglalna helyet, mintha mellétek ülne? Tudom, a tisztaság ösztöne visszarettent titeket a mosdatlanságtól; de az új élet ösztöne arra indítja a hívőket, hogy örvendezzenek a lélek megmenekülésének, és ezért nagyobb kényelmetlenséget is elviseljenek, mint ami az elesettekkel való összejövetel által keletkezhet.

Soha ne engedjük, hogy egy kaszt zsarnokai vegyenek erőt rajtunk, és ismét olyan válaszfalakat építsenek, amiket már egyszer lebontott Üdvözítőnk. Ne fogadjatok el semmiféle pártoskodást, hanem ugyanolyan komolysággal kívánjátok báró, koldus, dáma és parázna, tudós és csavargó bűnből való megszabadulását!

Undort kelt bennem az a modor, ahogy egyesek nyilatkoznak felebarátaikról. Úgy beszélnek róluk, mintha olyan szenny és köpedelem lennének, akik nem méltók a megbecsülésükre.

Egy bizonyos prédikátor fennkölt módon óvta hallgatóit olyan gonosz emberektől, mint Moody és Sankey, mivel az alsó rétegeknek viszik az evangéliumot. Azt mondta: "Néhányan körülöttünk azt állítják, hogy megtértek; de hiszen ezek korábban sosem jártak templomba. Ezért nem is hiszem, hogy megszabadultak, mert ha Isten sokaságot akarna megmenteni, először azokat szabadítaná meg bűneikből, akik évek óta rendszeresen járnak istentiszteleteinkre."

Ez a Péter-féle formalizmusra való hajlandóság egyik formája, ami itt felszínre került, amikor azt mondta Péter: "Semmiképpen nem, Uram..." Ha ebből valami jelen van még új természetetek mellett, kérjétek Istent, hogy szabadítson meg tőle benneteket.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2021.12 2022. Január 2022.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 180 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35937 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10933
  • e Hét: 22644
  • e Hónap: 51956
  • e Év: 239758
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.