Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Az otthoni hámlasztásról-arcbőrünk szépségéért
  2022-01-03 22:50:57, hétfő
 
  Próbáltad már a savas hámlasztást? Népszerűségét annak köszönheti, hogy a használata egyszerű, a hatása viszont szembetűnő. Az alábbiakban az Ilcsi AHA-savas hámlasztást fogom bemutatni lépésről lépésre, hogy a megfelelő információk birtokában otthon is teljes biztonsággal, bőrártalmak nélkül elvégezdhesd ezt az sokak által kedvelt kozmetikai kezelést!

A savas hámlasztás négy, elkerülhetetlenül fontos feltétele!

Ha hisztamin- vagy kapszaicin-érzékeny vagy, ez a kezelés nem neked való, mert az Esemény előtti pakolásban számodra ártalmas alkotóelemeket találhatsz.
Szintén kerüld a savas hámlasztást, ha várandós, vagy szoptató anyuka vagy!
A hámlasztást kizárólag csak ősztől tavaszig próbáld, annak fényérzékenyítő hatása miatt.
A hámlasztó kúra ideje alatt szigorúan hagyd ki a szoláriumot, a napozást és a radírozást!

Pár tudnivaló az otthoni hámlasztással kapcsolatban

Az AHA savas hámlasztás kiválóan alkalmazható olajos és korpás szeborreás, érzékeny, gyulladásra hajlamos, aknés, rozáceás, májfoltos, zsír- és vízhiányos, érett és ráncos bőrre. Használatával hatékonyabbá teheted a cellulit- és stria kezeléseket. Szőrtüszőgyulladás vagy pattanásos hát kezelésére is kiválóan alkalmazható!
Egy kúra három hétig tart, ez idő alatt 6 alkalommal javasolt hámlasztanod. Az első héten három alkalommal helyezd fel a hámlasztót úgy, hogy minimum két nap szünet legyen két alkalom között. A kúra második hetén két alkalommal, a harmadik héten pedig egyetlen alkalommal hámlassz!
A kezeléssel járó vérbőségfokozás folytán bőröd ki fog pirosodni, ez bőrtől függően akár a pakolások lemosása utáni órákban is fennmaradhat, ezért azt javaslom, hogy az első alkalommal este tedd fel a pakolásokat, hogy az erősen kipirosodott bőr reggelre megnyugodhasson.
Ha a termékek használata során émelygést vagy a bőr hólyagosodását tapasztalod, allergiás reakció lépett fel. Ilyenkor mosd le a pakolást és igyál citromos vizet!

A hámlasztáshoz szükséges kozmetikumok

A hámlasztáshoz két termékre lesz szükséged: az AHA biológiai hámlasztó peelingre és az Esemény előtti pakolásra.

A hámlasztáshoz használt AHA biológiai hámlasztó peelingben található alma, szőlő, naspolya és tejsav fellazítja és eltávolítja a bőr felszínén található elhalt hámsejteket, segíti a bőr megújulását, javítja vízmegkötő képességét, ráncsimító hatása van. A gyümölcsös közegnek köszönhetően a hatóidő után sem károsítja a bőrfelületet, csak a bőrfelszínen hat.

A másik felhasznált termék, az Esemény előtti pakolás a benne található erőspaprikának, zsályának, diólevélnek köszönhetően jelentősen fokozza a vér és nyirokkeringést, így segítve bőröd megfelelő vér és oxigén ellátását, amely elengedhetetlen a bőr megújulási folyamataihoz. Minden bőrproblémára áldásos hatású, használata után a bőr bársonyos, feszes, fiatalos lesz, még a ráncos bőrt is gyönyörűen kisimítja. Bőrmegújító és gyulladáscsökkentő hatása lehetővé teszi a legmakacsabb bőrproblémák gyors és eredményes megoldását. A pakolás nyomó hatásának köszönhetően az alatta lévő AHA hámlasztó hatása fokozottan érvényesül.

A pakolás végére, bőröd megnyugtatására a Rozi szérumot javasoljuk.

A savas hámlasztó kezelés menete
Az első lépés mindig a letisztítás: az arctejjel és tonikkal letisztított bőrre helyezd fel vékonyan és egyenletesen az AHA biológiai hámlasztót, majd a tetejére kend fel nagyjából kétszer olyan vastagon az Esemény előtti pakolást. A könnyebb eltávolítás érdekében alkalmazz gézálarcot, melyet jól nyomkodj bele a pakolásba!

A pakolások hatóideje 35-40 perc, a száradás gyorsaságától függően. A hatóidő első 20 percében erősen csíphet, ez az érzés a száradással fokozatosan fog elmúlni. Mindig várd meg a teljes száradási időt, ellenkező esetben bőröd órákon keresztül piros maradhat és a várt eredmény is elmaradhat!

Száradás után távolítsd el a bőrről, a gézálarc fentről lefelé, óvatosan húzd le. Ha maradt pakolás az arcbőröd, azt mosd le, majd a bőrt simítsd át Rozi szérummal.

Egy extra javaslat
Ha ez lesz a legeslegelső savas hámlasztásod, esetleg még a kezelés elkezdése előtt további kérdéseid merülnének fel, vagy úgy érzed, mégsem mersz egyedül belevágni, fordulj a kozmetikusodhoz! A mi javaslatunk, hogy a legelső alkalmat egy szakember bevonásával csináld végig, így az ott szerzett tapasztalatokat később otthoni körülmények között is hasznosíthatod!
Forrás : Saliga Barbara Kozmetikus (Ilcsi Szépítő Füvek, Ilcsi Szépségmanufaktúra)
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A jó bőrápolási rutin
  2022-01-03 22:46:26, hétfő
 
  Miért fontos a bőrápolási rutin és hogyan épül fel?

Ahogy a test úgy az arc bőrének is elengedhetetlen a mindennapi ápolása. A bőrünk nem csak a szépségünkért és ápolt megjelenésünkért felel, hanem az elsődleges védelmi vonalunk a káros környezeti hatásokkal szemben. Ezért kell kiemelkedő figyelmet fordítanunk az egészségének megőrzésére. A jól felépített arcápolási rutin ebben is segít nekünk, továbbá segít visszaállítani a bőrünk megfelelő működését. Fontos, hogy a bőrünk típusának és igényeinek megfelelő kozmetikumokat használjunk!

Egy alap bőrápolási rutin a következő lépésekből áll:

1. Az arc letisztítása
Az arcápolás egyik legfontosabb lépése az arc letisztítása. A nap során bőrünk rengeteg különböző anyaggal találkozik többek között a por, szennyeződések, gőzök, smink ezek mind megtapadnak az arc bőrén, majd beivódnak a pórusokba ezzel eltömítve azokat. Ezért a legfontosabb, hogy minden este eltávolítsuk a nap során bőrre került szennyeződéseket, sminket, a bőr saját kiválasztó folyamatai által felszínre került zsírokat, faggyút, izzadságot. Ha ez nem történik meg bőrünk nem lesz képes felvenni a további lépésekben használt hatóanyagokat és hajlamosabb lesz a gyulladásra is. Az esti letisztításhoz választhatunk arctejet vagy szappant bőrtípusunktól függően, viszont a sminket csak arctejjel tudjuk megfelelően eltávolítani.

2. Tonizálás
A tonik segítségével tudjuk eltávolítani az arctejek és szappanok zsírmaradékát. A letisztításhoz használt anyagok ph-értéke a bőrhöz képest lúgos kémhatásúak, ezért fontos, hogy a bőr természetes ph-értékét visszaállítsuk savas kémhatású tonikokkal.
Ezzel a lépéssel fokozzuk az izomtónust, frissítjük és hidratáljuk a bőrt és ennek köszönhetően előkészítjük az ápolásra.
Az arcbőr tonizálása nem csak este, hanem reggel is fontos, hiszen bőrünk éjjel is végez természetes kiválasztó folyamatokat, amely során a bőrünk felszínére kerül faggyú és verejték is.

3. Radírozás
A radírozással másnéven peelingezéssel a bőrünk felszínén található elhalt hámsejtek távolítjuk el. Ezzel saját regeneráló képességét segítjük elő, javítjuk a vérkeringését ezáltal több oxigén és tápanyag jut a sejtekhez. Mindezeken felül megkönnyítjük az aktív hatóanyagok bejutását is. A radírozást heti egy-maximum kettő alkalommal építsük be a rutinunkba. Mindig a letisztított és tonikkal áttörölt bőrre vigyük fel a bőrtípusunknak megfelelő radírt.

4.Hidratálás
Mit is jelent pontosan a hidratálás? A hidratálás a bőrünk víztartalmának növelését jelenti.
Bőrünk hidratáltságát két fontos tényező határozza meg, az egyik a megfelelő hidratáló krém használata a másik az elegendő vízfogyasztás. Ha nem fogyasztunk elegendő vizet a szervezetünk a bőrünkből fogja elvonni a létfontosságú szerveink számára szükséges vízmennyiséget. A hidratáló krémek hatására a bőr feltöltődik, vízháztartása javul.
Bőrünk hidratálása nem csak az öregedés késleltetésében játszik fontos szerepet, hidratáltság szükséges a bőr funkcióinak megfelelő működéséhez és a hatóanyagok jobb felszívódásához is.

Ennél a lépésnél igazán fontos a bőrtípusnak megfelelő krémet használni mivel a hidratálás mellett a hatóanyagok összetételétől függően különböző bőrproblémák kezelésére is kapunk megoldást. Egy jó hidratáló krém nem csak hidratálja, hanem táplálja is a bőrt.
Korunktól és bőrállapotunktól függően választhatunk szérumok, gél krémek, habkrémek, hidratáló krémek, illetve zsírhiányos bőrök esetében intenzív tápláló krémek közül.
Ezt a lépést este és reggel is a tonizálás után kell alkalmaznunk.

Az alap rutinunkat a következő lépésekkel egészíthetjük ki:

1.Boosterek
Mindennapi bőrápolása rutinunkat kiegészíthetjük az Ilcsi Booster kollekciójával. Ezek a termékek kiemelkedően magas hatóanyag koncentrációjuknak köszönhetően célzott megoldást tudnak nyújtani minden bőrproblémára. Fő jellemzőjük, hogy a bőr mélyebb rétegeiben is kifejtik jótékony hatásukat így beindítják a bőr aktív működését.
Olajos és korpás szeborreás, fokozott faggyúmirigy-működésre, aknéra hajlamos bőrre válasszuk az Almás citromos C-vit boostert. Felszíni és mélyrétegi vízhiányos bőrre a Rózsaszirom boostert, felszíni és mélyrétegi vízhiányos érett bőrre pedig a Karotin extra boostert válasszuk.
A napi rutinunkban az arctejjel majd tonikkal letisztított bőrre először a boostereket majd a szérumokat és hidratáló krémeket oszlassuk el a bőrön.

2.Pakolások
Szinte minden bőrproblémára találunk legalább egy pakolást, amely látványos, azonnal érzékelhető eredményt biztosít számunkra. A pakolások különböző vitaminokkal és ásványi anyagokkal látják el a bőrünket, javítják annak keringését így üdévé, frissé és feszessé varázsolják azt. Használatuk után egy szép egységes bőrképet kapunk.
A pakolásokat radírozás után alkalmazzuk hiszen ilyenkor a legjobb a bőr hatóanyag felvevő képessége. Alkalmazhatjuk őket hetente többször is. A megfelelő pakolás kiválasztásakor mindig ügyeljünk a bőr típusára, állapotára és a problémamegoldás céljára.

Forrás : Saliga Barbara kozmetikus Ilcsi szépítőfüvek
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Ismerd meg a bőrtipusodat
  2022-01-03 22:43:34, hétfő
 
  A tudatos bőrápolás alapja, hogy ismerjük a bőrtípusunkat és ennek megfelelően a legjobb hatóanyagokat, bőrápolási termékeket válasszuk ki az ápolására. Szeretném kiemelni, hogy a pontos bőrtípus és bőrprobléma megállapításához érdemes a kozmetikushoz fordulni, aki egy bőrdiagnosztika keretein belül megfelelő információkkal lát el a bőröddel kapcsolatban.

Nézzük meg milyen alap bőrtípusok vannak. Fontos megjegyeznem, hogy ezek a bőrtípusok általában kombináltan vannak jelen, továbbá érzékenység is társulhat hozzájuk. A bőrtípusunk a korral előre haladva és egyéb befolyásoló tényezők hatására, mint például az életmódunk következtében változik.

Normál bőr
Fiatal korban fordul elő, nagyon ritka. A bőr színe üde, tapintása bársonyos, 1-2 miteszer (komedó) látható rajta, de az is előfordulhat, hogy komedómentes. Néhány fontos szempont a normál bőr kezelésével kapcsolatban: célunk a bőrállapot fenntartása, amelyben a megfelelő vitaminok, ásványi anyagok bejuttatása, és a hidratálás lesz segítségünkre. Ilyen hatóanyagok többek között a meggyben, kökényben, sárgabarackban található karotinoidok, flavonoidok A-B-C vitaminok, a gyümölcscukrok, gyümölcssavak és pektinek, amelyek segítenek megőrizni a bőr fiatalságát és egészségét.

Szeborreás bőrtípusokból, melyeket a köznyelvben zsíros bőrnek nevezünk, két fajtát különböztetünk meg. Az egyik a korpás- a másik az olajos szeborreás bőr.

Korpás szeborrea
A korpás szeborrea fiatal korban kezdődik és akár a 40-es éveinkig kitarthat. Minden esetben felszíni vízhiánnyal párosul. A bőr színe sápadt, fénye lehet matt, de gyakran a nap végére enyhén zsírfényessé válik. Tapintásra érdes és korpázóan hámlik, a pórusokban mitesszerek láthatóak, melyeket nehezen lehet kinyomni. Célunk a leválni készülő szarulemezek eltávolítása, a faggyúmirigy működésének normalizálása, megfelelő hidratáció helyreállítása, illetve alapos kozmetikai tisztítás. Ebben a folyamatban többek között a C-B-P vitaminokban gazdag Csipkebogyó, a Spirulina alga, a kitűnő gyulladás csökkentő Ichtiol és karotinoidokban-flavonoidokban gazdag növények, mint a sárgarépa, berkenye, sárgadinnye, meggy és kökény lesznek segítségünkre.

Olajos szeborrea
Az olajos szeborrea fiatal korban kezdődik, ritkán előfordulhat felszíni vízhiánnyal vagy anélkül is. Síkos tapintású, gyorsan zsírosodik. A pórusok tágak, amelyekben könnyen kinyomható miteszerek vannak. Ennél a bőrtípusnál alapvető kezelési célunk a faggyúmirigyek működésének szabályozása, a pórusok összehúzása, az anyagcsere fokozása, és a megfelelő hidratálás biztosítása. Többek között az almában és citromban található gyümölcssavak, a C-P-B vitaminokban gazdag csipkebogyó, a kén, az ichtiol, a spirulina alga és az aloé biztosítják az olajos szeborreás bőrök megfelelő kezelését.

Mélyrétegi vízhiányos
A köznyelvben vízhiányos- vagy dehidratált bőrként van jelen. A kor előrehaladtával jelenik meg, színe sápadt, matt. Tapintása kissé érdes, rugalmassága csökkent. Pórusaiban láthatunk miteszereket melyek nehezen kinyomhatóak. Ennél a bőrállapotnál már a mélyebb rétegekben is megjelenik a vízhiány, ami a ráncok kialakulásához vezet. A Szőregi vörösrózsa szirom, koffein, F-vitamin, hyaluronsav, hexapeptid, zsurló, jukka, flavonoidokban gazdag növények, mint a fekete ribizli, bodzabogyó, sárgadinnye, rezveratrol gondoskodnak a megfelelő vízmegkötésről így a hidratálásról, továbbá segítik a bőr regenerációs folyamatait, és a ráncok halványításában is fontos szerepet játszanak.

Zsírhiányos
Gyakran száraz bőrnek nevezik, szintén a kor előrehaladtával jelenik meg. Színe üde gyakran kipirosodásra hajlamos, matt és fénytelen. Az időjárás változásaira bőrpírral reagál. Tapintása érdes. Púderszerűen hámlik, fonalszerű miteszerek elvétve találhatóak, de gyakran teljesen komedó mentes. A zsírhiányos bőr kezelésének célja: a leválni készülő szarulemezek eltávolítása, ha szükséges akkor a komedók kíméletes eltávolítása, hidratálás, regenerálás, zsírpótlás és nyugtatás. A megfelelő táplálást a szőlőőssejt, szőlőmagolaj, probiotikumok, bodzavirág, szeder, hyaluronsav, karotinoidok, sütőtök és az F-vitamin tudja számunkra biztosítani.

+1 Az aknés bőr
Az aknés bőröket gyakran bőrtípusként emlegetik, ez egy téves információ. Maga az aknés bőr nem tartozik az alap bőrtípusok közé, ez egy bőrtípustól független különálló bőrprobléma. A kiváltó okok felkutatása fontos, hiszen ameddig a belső kiváltó ok nincs kezelve addig csak tüneti kezelést tudunk alkalmazni így ez egy visszatérő problémává válik. Minden esetben keressük fel kozmetikusunkat, aki segít a megfelelő kezelés felállításában és a kiváltó okok felkutatásában. Az aknés bőrökre a csipkebogyós termékeket, illetve a bőrprobléma súlyosságát diagnosztizálva a kénes termékeket használhatjuk.
Forrás : Saliga Barbara ( Ilcsi Szépítő Füvek, Ilcsi Szépségmanufaktúra, Kozmetikus)
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A köles nem csak a csontok egészségét biztosítja
  2022-01-03 22:38:13, hétfő
 
 



A köles egy tápláló és egy könnyen emészthető gabona. Gazdag forrása a szénhidrátoknak, az esszenciális aminosavaknak, az antioxidánsoknak, a tiaminnak, a riboflavinnak, a folsavnak, a niacinnak, a béta-karotinnak és az olyan ásványi anyagoknak, mint a cink, a magnézium, a foszfor és a vas.

A köles többek között lassan emészthető szénhidrátokat tartalmaz, ez a hatás pedig nagyon hasznos, hiszen segít stabilizálni a vércukorszintet. Ezért ez az egyik legegészségesebb élelmiszer a cukorbeteg személyek számára.

Jótékony hatással van a szív egészségére, hiszen élelmi rostokban is rendkívül gazdag, és mivel koleszterinszint-csökkentő hatással rendelkezik, így a szív egészségét is támogatni tudja.

Mivel a köles gluténmentes, így javasolható gabona mindazok számára, akik gluténmentesen szeretnének táplálkozni vagy lisztérzékenységben szenvednek. A köles csökkenti ezen kívül a gyomor savasságát, aminek köszönhetően mérséklődhet a gyomorfekély kialakulásának kockázata is.

Ez a gabona erősebbé teheti a csontokat is, nagy mennyiségben tartalmaz ugyanis foszfort, amelynek kiemelkedő szerepe van a csontok egészségének fenntartásában. De csökkenti a székrekedés kialakulásának esélyét is, hiszen sok élelmi rostot tartalmaz, melyek jót tesznek az emésztésnek és ez megakadályozza a székrekedés kialakulását.

A köles egy olyan gabona, amely egészséges zsírokkal van tele, ezek pedig hozzájárulhatnak a koleszterinszint stabilizálásához. Mivel antioxidánsokban is rendkívül gazdag, csökkenti a szabad gyökök mennyiségét a szervezetben és megakadályozza a korai öregedés, az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, de még a gyorsabb sebgyógyulást is elősegíti.

Mivel a köles sok rostot tartalmaz, így előnyös az ideális testsúly fenntartásához és az elhízás megelőzéséhez. Jót tesz az emésztésnek és rendszeres fogyasztásával csökkenthetjük a vastagbélrák kialakulásának kockázatát.

Nagyon jó választás terhes nők és szoptató anyák számára, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz vasat és folsavat. Készíthetünk belőle kását, amelyhez adhatunk finom friss, szezonális gyümölcsöket is, így egy nagyon tápláló, egészséges reggelit kapunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Zsír elleni küzdelem szupertáplálékokkal
  2022-01-03 14:54:20, hétfő
 
  Általában a nők nagy részét érintik a testsúlyproblémák. Valaki csak élete egy-egy szakaszában, míg mások egész életükben küzdenek a túlsúllyal és próbálnak minden eszközt bevetni, hogy kevesebbet mutasson alattuk a mérleg. Sokan végső elkeseredettségükben különféle fogyókúrás szerekhez nyúlnak, pedig köztudott, hogy milyen sok veszélyt hordoznak magukban.

Előfordulhat szedésük közben is súlycsökkenés, azonban az az általános és a közös ezeknél a fogyasztószereknél, hogy amint abbahagyjuk a kúrát, még akár hízást is tapasztalhatunk. Sok olyan gyógynövény és egyéb táplálék áll azonban rendelkezésünkre, amelyek segíthetnek bennünket a fogyásban.

Az egyik ilyen táplálék nem más, mint a fahéj, amely stabilizálja a vércukorszintet. De segítségünkre lehet a fogyásban is, hiszen hozzájárul a zsírégetéshez és csökkenti az étvágyat, így nem fogunk elhízni - sőt fogyhatunk is, és ami a legfontosabb, elkerülhetjük a 2-es típusú cukorbetegséget.

Nyáron érdemes minél több görögdinnyét fogyasztani, ugyanis sok vizet és rostot tartalmaz. Nemcsak a vízhajtó hatása kiemelkedő, hanem a rosttartalma és az étvágycsökkentő hatása miatt is nagyon hasznos. Könnyen eltelít, így egy-egy szelet görögdinnye elfogyasztása után kevésbé leszünk majd éhesek. Mindemellett ez a gyümölcs kevés kalóriát tartalmaz, ellenben tele van antioxidáns A- és C-vitaminnal.

A tojás egy magas fehérjetartalmú táplálék, amely csökkenti az éhséget, növeli a telítettség érzetét, fokozza a zsírégetést és védi a szív egészségét.

A kókuszolajjal kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy fokozza az anyagcserét, csökkenti az étvágyat, elősegíti a zsírégetést és mérsékli a szívbetegségek kockázati tényezőit.

A zöld tea szintén fokozza az anyagcserét, elősegíti a fogyást, védi a szív egészségét és csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát.

Az almaecet segít az étvágy elnyomásában, elősegíti a hasi zsírégetést, emellett csökkenti a vércukor és az inzulin szintjét.

A chili mérsékli a szervezetben kialakuló gyulladást, segít az éhség elleni küzdelemben és fokozza az anyagcserét.

Az olívaolaj szintén elősegíti a teltségérzetet, mindemellett gyorsítja az anyagcserét, de még a szívbetegségek kockázatait is minimalizálhatja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Diéták és fogyókúrák  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2021.12 2022. Január 2022.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 119 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49306 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1037
  • e Hét: 3020
  • e Hónap: 16769
  • e Év: 221470
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.