Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Aki mindvégig kitart, az üdvözül
  2018-08-22 13:53:10, szerda
 
  Jelenések 3:5 A ki győz, az fehér ruhákba öltözik; és nem törlöm ki annak nevét az élet könyvéből...

Sokan nyugtatják magukat, hogy mivel egyszer már átadták életüket az Örökkévalónak, még ha bűnben élnek is, már biztosítva van a helyük a Mennybe, hiszen a nevük fel lett írva az Élet könyvébe.

De ha jobban megnézzük ezt az Igét (másokkal is összevetve), akkor azt olvassuk, hogy "aki győz, annak a neve nem lesz kitörölve az Élet Könyvéből.

Ebből logikusan következik, hogy aki nem győz, annak viszont kitörlik a nevét.

Nem írja sehol a Biblia, hogy akinek a neve az Élet Könyvébe kerül, az örökké kitörölhetetlenné válik.

Ellenkezőleg, pont azt mondja, hogy opcionális a kitörlés, aki győz, annak nem lesz kitörölve, de nem csak győztesek lesznek. Ehhez lehet még olyan Igéket venni, mint pl. "aki mindvégig kitart, az üdvözül", vagyis aki nem tart ki végig, az nem, és még sorolhatnánk.

Ne legyünk megtévesztett állapotban, hogy úgyis örök életem van, inkább törekedjünk az Úrral való személyes és jó kapcsolatra, álljunk ellen a bűnnek, ha kell rendezzük a Vele kapcsolatot, mert ha eljön az idő, már soha többet nem tudsz változtatni azon, hogy hol fogod tölteni az örökkévalóságot.

John Bevere könyve alapján.
Link



 
 
0 komment , kategória:  Hitre hangolva  
Mondd, hogy még van tovább
  2016-04-27 10:20:30, szerda
 
 
Mondd, hogy még van tovább Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2016-04-27 09:43:25
feltöltő: dandej
nézettség: 1159
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: biblia, hit, gyülekezete, jézus,
kategória: család
leírás: Vidám Vasárnap - 2016. 04. 10. (Reuben Morgan, Ben Fielding, Harrison Wood Cornerstone: 11. Love Knows No End magyar szöveg: Pajor Tamás) Eltévedve árnyék...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


Eltévedve árnyék völgyén
Nem értettem, mi miért történt
Csak ment lábam, ha nem jártam
Te vittél

Már azt hittem, út sincs többé
De ott lettem csak emberré
Mindent bántam, és megláttam
A szűk ösvényt

Drága Jézus, mondd, hogy még van tovább
Most újra tégy csodát
A világ végső óráján

Sötétségben, mint tűz és fény
A hőségben, mint hűvös szél
A pusztákra, az utcákba
Te így jöttél

Drága Jézus, mondd, hogy még van tovább
Most újra tégy csodát
A világ végső óráján

Az égbolt kékjét, a tenger mélyét
Az éjszakát világítsd át
Te szólj, hogy értsék a szív reményét
A tél után, hogy jön még nyár
Az égbolt kékjét, a tenger mélyét
Az éjszakát világítsd át

Drága Jézus, mondd, hogy még van tovább
Most újra tégy csodát
A világ végső óráján

(Reuben Morgan, Ben Fielding,
Harrison Wood - Cornerstone: 11. Love Knows No End;
magyar szöveg: Pajor Tamás)
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Hitre hangolva  
Hit Gyülekezete - helyed van köztünk!
  2015-10-02 10:30:00, péntek
 
  "Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, akik azon járnak. Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt. (Máté ev. 7:13-14)

Keresztény online magazin
Link Link



 
 
1 komment , kategória:  Hitre hangolva  
Isten kegyelme meg nem érdemelt jóindulat * AJÁNDÉK
  2015-08-28 11:09:24, péntek
 
  Ne erőből, hanem a Szent Szellem által

Az ördög el akarja hitetni velünk, hogy Isten kegyelme megvásárolható. Isten kegyelme azonban nem eladó, mivel a meghatározása szerint - meg nem érdemelt jóindulat - ez egy ajándék.

A kegyelem nem vásárolható meg imával, jó munkával, bibliaolvasással, fogadalmakkal. Nem vásárolható meg a Szentírás olvasásával, igeversek megtanulásával, megvallással. Még hit által sem vásárolható meg. Isten kegyelme megkapható, de nem ,,megvásárolható".

Mielőtt az Úr megragadott és elkezdett munkálkodni rajtam, szörnyen éreztem magam. Nem éreztem magamban a Szent Szellem gyümölcseit. Ehelyett inkább a test gyümölcsei mutatkoztam meg rajtam: türelmetlen, szigorú, gúnyos, modortalan, önző, egoista valaki voltam, akivel nagyon nehéz volt kijönni. Annak ellenére, hogy megtértem, Szent Szellem keresztséget vettem és teljes szívemből az Urat szolgálom, ha nem töltenék Vele elegendő időt nap mint nap, még mindig ugyanúgy viselkednék, mint korábban.

Nekünk, keresztényeknek el kell fogadnunk azt a tényt, hogy az üdvösségünk önmagában nem elegendő ahhoz, hogy jobbak legyünk, mint azelőtt. Isten Igéjének segítségével meg kell újítani elménket és elegendő időt töltenünk a Szent Szellemmel. Ha jobbá akarunk válni, hozzá kell kapcsolódnunk az Élő Isten Szelleméhez. Ez az a lecke, amit Isten megtanított nekem a saját életemen és szolgálatomon keresztül. Ha ragyogni akarok, állandóan csatlakoznom kell az energiaforráshoz.

Miután éveken át küszködtem keresztényként, prédikátorként, az elmémmel fel kellett fognom, hogy nem a saját erőmnek és hatalmamnak köszönhetem azt, hogy élek, hanem az Úr Szellemének. Az életem és szolgálatom sikere nem a saját erőfeszítésem gyümölcse, hanem az Egyetlen hatalmának köszönhető, aki bennem, rajtam keresztül él. (Galata 2:20).

Amikor kiállok a hallgatóság elé egy istentiszteleten, főleg amikor különböző gyülekezetekből vagy felekezetekből érkeznek az emberek, tudom azt, hogy nem számít, mennyit készültem, tanultam, a saját magam erejéből nem tudom hirdetni az Úr Igéjét. Teljesen az Úr kegyelmére kell magam bízni, mindent ráhagyva és engedve Neki, hogy Ő cselekedjen bennem és általam, mivel én a magamtól nem vagyok erre képes. Persze tanulok, és sokat készülök egy-egy ilyen alkalom előtt, de ha Ő nincs jelen, nem lehetek sikeres.

Néha nagy buzgalmunkban túl sokat akarunk tenni az Úrért. Velem is megesett, hogy órákon át készültem egy prédikációra, rengeteget imádkoztam, és teljesen lekötött saját személyem. Ilyenkor aztán a sok munka ellenére sem történt semmi. Ha az Úr mégis megjelenik, munkálkodik bennünk és rajtunk keresztül, megesik, hogy nem vagyunk elég hálásak, mivel a sikert saját magunknak tulajdonítjuk, és úgy gondoljuk, saját erőfeszítésünknek köszönhető az eredmény.

Fordította: Berényi Irén

Joyce Meyer - Kegyelmed éltet - A kegyelem ereje 9.
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Hitre hangolva  
Négy út,amely által közel kerülhetünk Istenhez
  2015-08-26 16:06:20, szerda
 
  Mivelhogy azért atyámfiai bizodalmunk van a szentélybe való bemenetelre a Jézus vére által, 20 Azon az úton, amelyet Ő szentelt nékünk új és élő út gyanánt, a kárpit, azaz az Ő teste által, 21 És lévén nagy papunk az Isten háza felett: 22 Járuljunk Hozzá igaz szívvel, hitnek teljességével, mint akiknek szívük tiszta a gonosz lelkiismerettől, 23 és testük meg van mosva tiszta vízzel; tartsuk meg a reménységnek vallását tántoríthatatlanul, mert hű az, Aki ígéretet tett. Zsidókhoz írt levél 10:19-23

A következő módokon jutunk közel Istenhez:

1. Bátorsággal

Mivelhogy azért atyámfiai bizodalmunk van a szentélybe való bemenetelre a Jézus vére által. Zsidókhoz írt levél 10:19

Lévén annakokáért nagy főpapunk, Aki áthatolt az egeken, Jézus, az Istennek Fia, ragaszkodjunk vallásunkhoz. 15 Mert nem oly főpapunk van, aki nem tudna megindulni gyarlóságainkon, hanem Aki megkísértetett mindenekben, hozzánk hasonlóan, kivéve a bűnt. 16 Járuljunk azért bizodalommal a kegyelem királyi székéhez, hogy irgalmasságot nyerjünk és kegyelmet találjunk alkalmas időben való segítségül. Zsidókhoz írt levél 4:14-16

Jézus, és az Ő igazságossága miatt bátran jöhetünk az Atya jelenlétébe - a kegyelem trónjához. Jézus méltókká tett bennünket arra, hogy az Ő jelenlétébe jöjjünk. Ha megértjük azt a tökéletes igazságosságot, ami a miénk lett, akkor bátran fogunk jönni Hozzá. Ha félszegen próbálunk meg közeledni az Úrhoz, akkor akár vissza is fordulhatunk. Nem a saját, hanem Jézus igazságossága által jövünk Istenhez.

Azzal lesz teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizodalmunk [bátorságunk] van az ítélet napjához, mert amint Ő van, úgy vagyunk mi is e világban. 18 A szeretetben nincsen félelem; sőt, a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár: aki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben. 19 Mi szeressük Őt; mert Ő előbb szeretett minket! 1 János 4:17-19

Még az ítélet napján is bátorságunk lehet, mert tudjuk, hogy bűneink el vannak mosva, és Isten szeretete miatt, amit Jézuson keresztül mutatott meg, igazul állunk Őelőtte.

2. Jézus vére által:

Mivelhogy azért atyámfiai bizodalmunk van a szentélybe való bemenetelre a Jézus vére által. Zsidókhoz írt levél 10:19

Csak egyetlen módon közeledhetünk Istenhez, Jézus vére által.

És hogy Őáltala békéltessen meg mindent Magával, békességet szerezvén az Ő keresztjének vére által; Őáltala mindent, ami csak van, akár a földön, akár a mennyekben. Kolossé 1:20

Jézus vére békességet teremtett Isten és ember között, és helyrehozta kapcsolatunkat az Atyával.

És az újszövetség közbenjárójához Jézushoz, és a meghintésnek véréhez, mely jobbat beszél, mint az Ábel vére. 25 Vigyázzatok, meg ne vessétek azt, aki szól; mert ha azok meg nem menekültek, akik a földön szólót megvetették, sokkal kevésbé mi, ha elfordulunk Attól, Aki a mennyekből van. Zsidókhoz írt levél 12:24-25

Jézus az Újszövetség közbenjárója, amely az Ő kiontott vérén alapszik.

3. Új és élő út által:

Azon az úton, amelyet Ő szentelt nékünk új és élő út gyanánt, a kárpit, azaz az Ő teste által. Zsidókhoz írt levél 10:20

Új út ez - egy új szövetség -, és mivel Ő örökké él, ezért élő út.

Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé újjá lett minden. 18 Mindez pedig Istentől van, Aki minket Magával megbékéltetett a Jézus Krisztus által, és Aki nékünk adta a békéltetés szolgálatát. 2 Korinthus 5:17-18

Mert Krisztus Jézusban sem a körülmetélkedés, sem a körülmetéletlenség nem használ semmit, hanem az új teremtés. Galata 6:15

A bűn nem állhat meg Isten jelenlétében. Amikor befogadjuk Jézust, Ő vadonatúj szívet ad nekünk, és új teremtéssé tesz bennünket. Most már beléphetünk az Ő jelenlétébe, mint Isten igazságával rendelkezők Krisztusban.

4. Krisztus főpapsága által:

És lévén nagy papunk az Isten háza felett. Zsidókhoz írt levél 10:21

Az Ótestamentumban az egyetlen út Isten jelenlétébe a főpapon keresztül vezetett. Az Újtestamentumban Jézus a mi Főpapunk örökké. Általa kell az Atyához jönnünk.

Annakokáért mindenestől fogva hasonlatosnak kellett lennie az atyafiakhoz, hogy könyörülő legyen, és hű főpap az Isten előtt való dolgokban, hogy engesztelést szerezzen a nép bűneiért. Zsidókhoz írt levél 2:17

Jézus irgalmas és hű Főpap - irgalmat tanúsít, nem pedig ítéletet. Bárki, aki Hozzá jön, megbékélhet Istennel.

Lásd Zsidókhoz írt levél 4:14-16 fentebb

Jézus mindenekben megkísértetett csakúgy, mint mi. Mindazon keresztülment, amin mi keresztül megyünk, de nem adta meg magát se a bűnnek, se a kísértésnek. Csak egy bűntelen ember tudott helyettünk keresztre menni. Pontosan tudja, hogy min megyünk keresztül, megérti, és - az Ő vére által - utat készített számunkra az Atyához. Hozzájárulhatunk - nem a saját cselekedeteink alapján (mert azok közül egyik sem elég jó), hanem az alapján, amit Jézus tett értünk.

Krisztus pedig megjelenvén, mint a jövendő javaknak főpapja, a nagyobb és tökéletesebb, nem kézzel csinált, azaz nem e világból való sátoron keresztül, 12 És nem bakok és tulkok vére által, hanem az Ő tulajdon vére által ment be egyszer s mindenkorra a szentélybe, örök váltságot szerezve. Zsidókhoz írt levél 9:11-12

Van jogunk Isten jelenlétébe jönni és ott is maradni - örökre -, mert a mi Főpapunk: Jézus megszerezte a megváltást számunkra.

Keresztény online magazin
Link



 
 
0 komment , kategória:  Hitre hangolva  
Rick Warren-Szeretnéd tudni Isten ígéreteit?Olvasd a Bibliát
  2013-04-04 17:48:01, csütörtök
 
  "Rábízlak titeket Istenre és az Ő kegyelmének Igéjére, ami felépíthet benneteket, és örökséget készíthet nektek a szentek között." (Apostolok cselekedetei 20:32)

Világítótorony Link



Van egy örökséged ami feléd közeleg. Ha olvasod Isten igéjét, akkor ígér neked is egyet.
A Biblia ezt mondja az Apostolok cselekedetei 20:32-ben: " Rábízlak titeket Istenre és az Ő kegyelmének Igéjére, ami felépíthet benneteket, és örökséget készíthet nektek a szentek között."
Az örökség az, amit azért kapsz, mert a család tagja vagy, valami, ami jogosan jár neked.
Mondjuk azt, hogy Warren Buffet volt az édesapád, és meghalt. Ha nem szánsz időt arra, hogy elolvasd a végrendeletét, akkor elég nagy butaságot teszel. Nem fogod megkapni ami jogosan a tied. Sosem fogsz semmit nyerni abból, ami a tied lehetne, mert Warren Buffet gyereke vagy.
Amikor Jézus követőjévé válsz, akkor nem csak hívő leszel, hanem hozzátartozó is. Isten családjának a része leszel. És ezzel a döntéssel a családi privilégiumok is együttjárnak. Lelki örökséged lesz.
De ha csak végigsétáltál az életen és nem is tudtad meg, hogy milyen lehetőségeid vannak csupán azért, mert Isten gyermeke vagy, nos az szomorú dolog -és bolondság. Isten azt szeretné, ha nőnél, és tudnád azt, hogy mi az ami elérhető neked általa. És ahhoz, hogy ez megtörténjen a Bibliát kell olvasnod.
A 2 Timóteus 3:16-17-ben ezt mondja a Biblia: " A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a helyreigazításra és a tisztességre nevelésre, hogy az Isten szolgája minden jó munkára készen álljon.

A Biblia célja az, hogy segítsen megélni azt az életcélt, amit Isten neked tervezett; ez Isten öröksége számodra. Isten azt szeretné, ha alaposan fel lennél készülve arra, amire téged teremtett. Hogy ez megtörténjen 4 dolgot cselekszik az Íráson keresztül.
- Tanít téged: megmutatja az utat merre kell menned.
- Megfedd: megmutatja amikor letérsz az útról.
- Helyreigazít: megmutatja hogyan térj vissza az útra.
- Nevel: megmutatja hogyan maradj az úton.
Ez az ahogyan az Isten Igéje segít neked a növekedésben és abban, hogy elvedd az örökséget amit Isten neked készített.

Hitre hangolva
Link Link Rick Warren - Napi üzenet
 
 
0 komment , kategória:  Hitre hangolva  
Hitre hangolva
  2013-04-03 10:18:53, szerda
 
  Pünkösdi-karizmatikus tanítások, prédikációk, zenék, hírek. Link



 
 
0 komment , kategória:  Hitre hangolva  
Istennél semmi sem lehetetlen
  2013-01-03 15:40:40, csütörtök
 
  Rodney H. Browne - ISTENNEK GONDJA VAN AZ Ő IGÉJÉRE, HOGY BETELJESÍTSE AZT

Isten egy kimondott szava sem erőtlen, ill. lehetetlen, hogy beteljesüljön. Ha Isten szól valamit, az BE FOG teljesedni.

Mert az Istennél semmi sem lehetetlen. Lukács 1:37

Isten Maga vigyázza és figyeli a saját beszédét, hogy az beteljesedjen.

A Jeremiás 1:12-ben a következőt olvassuk: "És monda nékem az Úr: Jól láttál, mert gondom van az Én Igémre, hogy beteljesítsem azt."

Isten Igéje megcselekszi, amit akar, és szerencsés lesz ott, ahova Ő elküldi.

Keressétek az Urat, amíg megtalálható, hívjátok Őt segítségül, amíg közel van. 7 Hagyja el a gonosz az ő útát, és a bűnös férfiú gondolatait, és térjen az Úrhoz, és könyörül rajta, és a mi Istenünkhöz, mert bővelkedik a megbocsátásban. 8 Mert nem az Én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti útaitok az Én útaim, így szól az Úr! 9 Mert amint magasabbak az egek a földnél, aképpen magasabbak az Én útaim útaitoknál, és gondolataim gondolataitoknál! 10 Mert mint leszáll az eső és a hó az égből, és oda vissza nem tér, hanem megöntözi a földet, és termővé, gyümölcsözővé teszi azt, és magot ád a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek: 11 Így lesz az Én beszédem, amely számból kimegy, nem tér Hozzám üresen, hanem megcselekszi, amit akarok, és szerencsés lesz ott, ahová küldöttem. Ézsaiás 55:6-11

Az eső és a hó leesik, megöntözi a földet és kisarjasztja a magokat, amelyek felnövekednek és gyümölcsöt teremnek. Ugyanígy Isten Igéje is kimegy és jó gyümölcsöt terem. Isten Igéje mindig eredményes -, de nem akárhogyan, hanem pontosan olyan eredményt produkál, amelyet Isten eltervezett. Isten Igéje soha nem tér vissza Hozzá üresen - haszontalanul, ill. anélkül, hogy elérné a célját -, hanem elvégzi azt, amit Ő akar és amit célul tűzött ki, és szerencsés lesz ott, ahova az Úr küldte!

Istenünk Beszéde megáll és megmarad mindörökké.

Megszáradt a fú, elhullt a virág; de Istenünk beszéde mindörökre megmarad! Ézsaiás 40:8

Mert minden test olyan, mint a fű, és az embernek minden dicsősége olyan, mint a fű virága. Megszárad a fű, és virága elhull: 25 De az Úr beszéde megmarad örökké. Ez pedig az a beszéd, amely néktek hirdettetett. 1 Péter 1:24-25

A Te Igédnek summája igazság, és a Te igazságod ítélete mind örökkévaló. Zsoltár 119:160

Isten Igéje soha nem múlik el.

Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elműlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, amíg minden be nem teljesedik. Máté 5:18

Isten megbízható és hűséges az Ő Igéjéhez.

Tartsuk meg a reménységnek vallását tántoríthatatlanul, mert hű az, aki ígéretet tett. Zsidókhoz írt levél 10:23

Isten Igéje kipróbált.

Az Istennek útja tökéletes; Az Úrnak beszéde tiszta; Pajzsa Ő mindeneknek, akik Őbenne bíznak. 2 Sámuel 22:31

Az Istennek útja tökéletes; az Úrnak beszéde tiszta; pajzsuk Ő mindazoknak, akik bíznak Benne. Zsoltár 18:31

Az Istennek teljes beszéde igen tiszta, és pajzs az ahhoz folyamodóknak. Példabeszédek 30:5

Isten megtartja a szavát, még akkor is, ha az emberek a saját szavukat nem tartják meg. Isten Igéje igaz, és bármit mondanak, tesznek, hisznek az emberek, be fog teljesedni.

De hát hogy ha némelyek nem hittek? Vajon azoknak hitetlensége nem teszi-é hiábavalóvá az Istennek hűségét? 4 Tvol legyen. Sőt inkább az Isten legyen igaz, minden ember pedig hazug, amint meg van írva: Hogy igaznak ítéltessél a Te beszédeidben, és győzedelmes légy, mikor vádolnak Téged. Róma 3:3-4

Ha hitetlenkedünk, Ő hű marad: Ő magát meg nem tagadhatja. 2 Timótheus 2:13

Isten Igéje MŰKÖDNI FOG SZÁMODRA IS, ha elhiszed azt.

Ugyanazért mi is hálát adunk az Istennek szüntelenül, hogy ti befogadván az Istennek általunk hirdetett beszédét, nem úgy fogadtátok, mint emberek beszédét, hanem mint Isten beszédét (aminthogy valósággal az is), amely munkálkodik is tibennetek, akik hisztek. 1 Thessalonika 2:13

Aki reménység ellenére reménykedve hitte, hogy sok népnek atyjává lesz, aszerint, amint megmondatott: Így lészen a te magod. 19 és hitében erős lévén, nem gondolt az ő már elhalt testére, mintegy százesztendős lévén, sem Sárának elhalt méhére; 20 Az Istennek ígéretében sem kételkedett hitetlenséggel, hanem erős volt a hitben, dicsőséget adván az Istennek, 21 És teljesen elhitte, hogy amit Ő ígért, meg is cselekedheti. Róma 4:18-21

Hitre hangolva
Link
 
 
0 komment , kategória:  Hitre hangolva  
Tom Marshall - Hogyan éljünk együtt érzéseinkkel? 3.
  2012-11-21 12:37:01, szerda
 
  Láttuk, hogy az ember személyisége szelleme köré, mint koordináló tényező köré épül fel. Ez volt az a központi hely, amely mindent összhangban a maga helyén tart, amely biztonságosan összekötötte az embert élete forrásával Istennel. Amikor a bűn belépett az ember életébe, a szellem elvesztette tekintélyét, fennhatóságát. Zűrzavar, nyugtalanság és bomlás lett az eredmény. Ma nagy hangsúlyt helyeznek a szabadságra, de az ember akaratában lakozó kizárólagos és önrendelkező szabadság szinte teljesen pusztító hatású. Az ilyen szabadság azt követeli, hogy mindent meg kell engednünk az embernek, amit képes megtenni. Semmilyen erkölcsi, vagy más korlátozás nem állhat ennek útjába.
Az emberi lény teremtett központja azonban nem a szabad akarata, hanem a szel­le­me, és amint láttuk, a szellem valamennyi működése a lélek valamelyik mű­kö­dé­sé­hez kapcsolódik. A kommunikáció szellemi működésének kell az érzelmeket irányítania.

1. Érzékszerveinken keresztül ér minket valamilyen inger. Képzeljük el, hogy látjuk azt a szomszédunkat, akivel a múlt héten összevesztünk.
Van egy inger: a szomszéd - A és a mi testi érzékelésünk - B: látjuk a szomszédot.
2. Ebből a testi érzékelésből (a szomszéd látványa) érzelmi válasz születik. Ez lehet bosszankodás, zavar, harag, vagy neheztelés. Eszünkbe jut, mit mondott, hogyan mondta, mit kellett volna válaszolnunk, de időben nem jutott eszünkbe, stb.
3. Végül miközben mindezek az érzelmek tetőznek, szellemünk, mint lelkiismeret közbelép és megítéli viselkedésünket: "Ez helytelen. Nem kellene haragudnod vagy neheztelned a szomszédodra!"

Az a baj, hogy a lelkiismeretnek a már létező érzelmekkel kell elbánnia. Leg­több­ször ezen a ponton leggyengébb a lelkiismeret befolyása.
Ha az Evangéliumokhoz lapozol, azt találod, hogy Jézus egyáltalán nem így ítélt. Amit mi természetesnek tekintünk, az valójában fordított. Ezért ahhoz, hogy elérjük a megfelelő egyensúlyt, a helyzetet vissza kell fordítani.
Felfedeztem, hogy Jézus életében az emberekkel való kapcsolataiban, a kü­lön­bö­ző helyzetekben és környezeti körülmények között a szelleme volt kívül. Ha meg­né­zed a 11. ábrát, meglátod, hogy ez mit jelent. Voltaképpen ez a modell inkább ha­tó­tá­volságunkat illusztrálja. Testi érzékelőképességünk pár centire terjed, amennyire a dolgokat elérjük, s meg tudjuk érinteni. Hallásunk néhány méterre terjed, látásunk pedig pár kilométerre. Elménk hatótávolsága mérhetetlenül nagyobb. Szellemünk viszont eléri egyenesen az örökkévalóságot, a végtelent, Magát Istent.

Mivel Jézus úgy élt, hogy, úgymond szelleme volt kívül, először szellemileg érintkezett a helyzetekkel. Ezért a cselekedeteit előidéző érzelmi válaszok szellemi érzékelésekből fakadtak.
Ez olyan fontos, hogy az Evangéliumokból kell bizonyítanunk.
Nézzük a Márk 6. részének beszámolóját! Nagy tömeg látta, hogy Jézus egy hajóban elment tanítványaival és az emberek előreszaladtak, hogy várjanak Rá.
"És amikor Jézus kiszállt, nagy sokaságot látott, és megszánta őket, mert olya­nok voltak, mint a pásztor nélkül való juhok. És kezdte őket sok dologra tanítani." (Márk 6:34.)
Mi történt? Jézus "látta" őket. Ez azt jelenti, hogy beléjük látott. Nem csak egy férfiakból, nőkből és gyermekekből álló tömeget látott, hanem szellemileg fogta fel, milyenek valójában: juhok, akiket nem gondoz senki.
Ebből a szellemi érzékelésből érzelmi válasz fakadt - szánalom. Ebből a kö­nyö­rü­letes indíttatásból megfelelő cselekedet fakadt - elkezdte tanítani és később táp­lál­ni őket.

A Márk 3. egy másik példát jegyez fel. Jézus bemegy a zsinagógába és talál ott egy száradt kezű embert. Jézus így szólt az összegyűlt gyülekezethez: "Szabad szombaton jót, vagy rosszat tenni, megmenteni, vagy elveszteni egy életet?"
A hallgatóság nem felelt. Úgy tűnhet előttünk, hogy egyszerűen nem tudták a választ. "Ő pedig elnézvén őket haraggal, bánkódván szívük keménysége miatt, mondta az embernek: Nyújtsd ki a kezedet. És kinyújtotta és meggyógyult a keze és éppé lett, mint a másik." (Márk 3:5.).
Jézus, amikor körülnézett, azoknak a kemény és keserű szívét látta, akik inkább elnézték, hogy egy ember beteg maradjon, minthogy megszegjék vallási előírásaikat. Ebből a szellemi ismeretből érzelmi válasz fakadt, ebben az esetben szomorúság és harag. Ezeknek az érzéseknek az indítására Jézus előszólítja a beteget és a tömeg jelenlétében - szombaton - meggyógyítja a béna kezet.

Egy utolsó példa: Lukács 19. részében Jézust Jeruzsálembe menet a tömegek köntöseiket az útra dobálva "Hozsanna!" kiáltásokkal üdvözölték.
"És mikor közeledett, látván a várost, sírt azon. Mondván: Vajha megismerted volna te is, csak e mostani napodon is, a mik néked a te békességedre valók! de most elrejtettek a te szemeid elől. Mert jönnek reád napok, amikor a te ellenségeid te körülötted palánkot építenek és körülvesznek téged, és mindenfelől megszorítanak téged." (Lukács 19:41-43.).
Jézus látta a várost. Nem csak az utcákat, az épületeket és a földrajzi fekvést látta. A prófécia szelleme szállt Rá és "látta" a város állapotát, látta bűnének kihatásait. Efölötti bánatában pedig sírt még akkor is, amikor a városra következő elkerülhetetlen ítéletet kihirdette.
Az események minden esetben ugyanolyan sorrendben követik egymást.

1. Szellemi kapcsolat, vagyis megértés,
2. Ebből fakadóan érzelmi reakció,
3. Ebből pedig a megfelelő cselekedet.


Tom Marshall - Hogyan éljünk együtt érzéseinkkel? 3.


Link Link

TOM MARSHALL HELYES KAPCSOLATOK

Link


 
 
0 komment , kategória:  Hitre hangolva  
Tom Marshall - Hogyan éljünk együtt érzéseinkkel?
  2012-11-20 10:24:47, kedd
 
  Lássuk, mit jelent ez érzelmi életünk területén:

Először is, az érzelmek megtisztulnak: "Tiszta szívet teremts bennem, oh Isten" - kiált a zsoltáros (Zsolt. 51:12.).. A Bibliában a szív általában az érzelmek helyére utal. Az Ap. Csel. 15:9-ből megtudjuk, hogy Isten hit által tisztítja meg a szívet. Az érzelmek megtisztulhatnak a bűn okozta elferdüléstől, hogy azzá válhassanak, aminek Isten szánta őket: a jó felé ható és a rossztól taszító erőteljes mozgatórúgókká. Gondoltad-e, hogy valaha még bízhatsz érzéseidben; hogy rájuk hagyatkozhatsz, mert Isten felé visznek?

"Mint a szarvas kívánkozik a folyóvizekre,
úgy kívánkozik az én lelkem hozzád, oh Isten!
Szomjúhozik lelkem Istenhez, az élő Istenhez..." (Zsolt. 42:2-3.)

"A te bizonyságaid az én örökségem...
mert szívemnek örömei azok.
Az állhatatlanokat gyűlölöm,
de a te törvényedet szeretem." (Zsolt. 119:111, 113.)

Másodszor, az érzelmek felszabadulhatnak. Sok embernek nem az a prob­lé­má­ja, hogy túl sok érzése van, hanem hogy túl kevés. Több az olyan ember, akinek túl ala­csony az érzelmi hőmérséklete, mint akinek túl magas. Sok-sok emberben majd­nem teljes zárlat alatt van a vonzalom és egyéb érzelmek természetes kifejezése.
Az Ezékiel 36:26-ban olvasunk egy csodálatos ígéretet, ami a Krisztusban megvalósult új szövetség része. Valódi jelentőségét általában nem is értjük meg:

"És adok néktek új szívet (érzelmeket) és új szellemet adok belétek,elveszem a kőszívet testetekből és adok néktek hússzívet."

Újszövetségi jogainkhoz tartozik, hogy az érzések köves hiánya helyett hússzívet kapunk. Más szavakkal, természetünk érző oldala felszabadulhat és egy csokor új érzelmet kapunk. Túl szép ez ahhoz, hogy igaz legyen?
Nem csak Krisztus élete van bennünk, hanem az 1 Korintus 2:16. szerint, Krisz­tus értelme is. Nem csak Krisztus értelmét kaptuk, hanem a Filippi 1:8. szerint Krisz­tus szerelmét is: Pál azt írta: "Mert bizonyságom az Isten, mely igen vá­gya­ko­zom mindnyájatok után Krisztus Jézus szerelmében." A próféta erről az új szívről be­szél. Szeretnéd, ha az Úr kivenné életedből a gátlásos kőszívet és Saját indulatait, ér­zel­mi reakcióit adná neked? Mivel Ő már megígérte, hogy ezt megteszi, megkaphatod az új szívet, az új indulatokat, mert erre a Krisztusban lévő szövetségben jogod van.

Egyszer találkoztam egy fiatalemberrel, akinek ez volt a problémája. Az apja épp akkor halt meg. Ezt a fiatalembert az a felfedezés ijesztette meg, hogy egyáltalán semmit sem érzett. Se veszteséget, se gyászt, se szeretetet -semmit. Aztán ráébredt, hogy felesége és két kisgyermeke iránt ugyanúgy nincsenek érzései. Egyáltalán semmilyen érzést nem tudott kifejezni feléjük, noha külsőleg elég jól bánt velük. Amikor találkoztunk, pszichiáter kezelte, de láthatóan valódi változás nem történt.
Ez a fiatalember és felesége eljött egyik kis hétvégi összejövetelünkre, amit otthonunkban tartottunk. Azon az estén a férj kitárta szívét az Úr előtt és elfogadta Jézust Megváltójának. Tudod, mi történt? Az Úr elvette a férfi kőszívét és új szívet adott neki. Annyit sírt, hogy már azt hittem, a kis szoba padlóját felmossa könnyeivel. Ezután gyakran eljött hozzám és elmondta, hogyan változott meg az élete. Már tudta nevettetni gyermekeit, felkapta, simogatta és szerette őket. Nagyszerű látni, hogy valaki így megelevenedik!

Jézus azt mondta:

"A tolvaj nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson.
Én azért jöttem, hogy életük legyen és bővölködjenek." (János 10:10.).

A megbékélt személyiségben az érzelmek nyugodtan felszabadulhatnak, hogy betöltsék igazi feladatukat, mert Isten Krisztusban visszaadta az életet az emberi szellemnek.

Hitre hangolva
Link Link Tom Marshall

Hogyan éljünk együtt érzéseinkkel? 1-2.
 
 
0 komment , kategória:  Hitre hangolva  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2022.04 2022. Május 2022.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 35 db bejegyzés
e év: 419 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 314
  • e Hét: 2083
  • e Hónap: 9790
  • e Év: 59355
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.