Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Zsludov Vagyim: Jézus utolsó kérése
  2017-11-26 23:56:10, vasárnap
 
  "Jézus utolsó kérése"-TIPP:

"...így könyörgött: Atyám, ha lehetséges, múljék el tőlem ez a pohár, mindazáltal ne úgy legyen, amint én akarom, hanem amint te." "Ismét elment, és másodszor is így könyörgött: Atyám, ha nem múlhatik el tőlem ez a pohár, és ki kell innom azt, legyen meg a te akaratod." "...ismét elment, harmadszor imádkozott ugyanazon módon." (Máté ev. 26. fejezete)

Miért kellett háromszor felvetni ugyanazt a kérdést? Mit üzen nekünk Jézusnak ez a háromszori nekifutása? Nem hallotta jól az Atya, amikor először megkérdezte? Másodszor sem hallotta jól? Talán elromlott valami az Atya és a Fiú kapcsolatában, talán már nem figyelt oda annyira az Atya, mi történik a Fiával éppen, ezért kellett Jézusnak újra és újra odamenni az Atyához "ez a pohár" kérdéssel?

Tudjuk, hogy nem. Tudjuk, hogy az Atya szerette a Fiát és egy pillanatra sem fordította el tőle a tekintetét. Nem engedte, hogy bántsanak - az elárulása előtt senki sem nyúlhatott Jézushoz egy újjal sem, hiába szerettek volna megölni, vagy csapdába ejteni. Az Atya mindvégig Jézussal volt, fölötte tartotta védő kezét.

Akkor miért ez a "háromszor"? Én úgy gondolom azért, mert Jézus félt. Itt látjuk, Jézus mennyire emberé vált, mennyire hozzánk hasonlóvá tette magát, mennyire letette az isteni természetével járó természetfölötti hatalmát és méltóságát. Félt a haláltól, mint minden normális ember. Félt attól, amiről tudta, hogy most következik: az Atya le fogja venni róla védő kezét. Teljesen védtelenné és kiszolgáltatottá teszi a Sátán uralma alatt lévő emberek előtt. Tudta, hogy a Sátán ki fogja élvezni rajta torz hajlamait: és ezt nem akarta.

Miért mégis megtette? Miért már az első kérését úgy fejezi be, hogy "mindazáltal ne úgy legyen, amint én akarom, hanem amint te."? A szeretet miatt, semmi másért. Mert Jézus jobban szerette az embert, mint a saját magát. És mert az embert szerető Atyát jobban szerette, mint a saját magát. A Fiú a szenvedések árán megtanulta az engedelmességet. Megtanulta, így minket is meg tudja tanítani. Egyetlen egy indok elfogadható bennünk is az Atya előtt: a szeretet. Méghozzá csak olyan, mint Jézus szeretete - önfeláldozó.

Zsludov Vagyim

"Jézus utolsó kérése"-TIPP:
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Zsludov Vagyim  
Ez a világ véges. Így döntött Az, aki létrehozta
  2017-11-16 16:29:00, csütörtök
 
  Ez a világ véges. Így döntött Az, aki létrehozta. A világ nem magától fog elmúlni, hanem a megalkotója el fogja pusztítani. Már pusztítja és végül teljesen el fogja pusztítani. A világ elpusztítója maga a Teremtő - nem a világban lévő Gonosz, erre neki nincs felhatalmazása. Pláne nem ember, annak sincs erre felhatalmazása, hiába sok atomfegyver.

A világ elpusztítása egy előre eldöntött dolog, a működtető szerkezet indító gombja már le van nyomva, a folyamat már rég elindult és az első pillanattól visszafordíthatatlanná vált. A világ megsemmisítésének a folyamata akkor indult, amikor maga az Isten a kereszten kimondta egyetlen egy szót: ,,Elvégeztetett!"

Ezzel egyidejűleg elindult egy másik folyamat is: az emberek kimenekítése a világra váró szörnyűség alól. Hiszen a világ végleges elpusztításának a célja nem az emberek megbüntetése. Ellenkezőleg, a világ végleges elpusztításának a célja az ember szenvedését okozó Gonosz, más néven Sátán, és neki alárendelt bukott angyalok, más néven démonok végleges elpusztítása.

A Sátán nem tud megmenekülni a rá váró örök sötétségtől, és elszigeteltségtől, de az ember igen is meg tud menekülni. Jézus halála és feltámadása minden ember előtt megnyitotta a menekülési csatornát, amely a golgotai keresztnél veszi kezdetét. Félretájékoztatják azok, akik Jézus Krisztusról, mint erkölcsösség példaképéről tanítják csupán.

Erkölcsösség önmagában nem menti meg senkit attól, hogy elpusztuljon a világgal együtt, hiszen ha Atya azért kivette a Fiát korlátlan isteni testből és belehelyezte korlátolt emberi testbe, mert csak így lehetett az embert véges és korlátozott természetéből visszanyerni az isteni, végtelen és korlátlan termeszét számára. Jézus Krisztus a saját testével helyreállította azt, amit Ádám annak idején szétszakította: a kapcsolatot az Isten és az ember között.

Nem baráti kapcsolatot, nem párbeszédet csupán és nem is akarategységet - a vér szerinti kapcsolatot. Kizárólag csak ez a vér szerinti - atya-gyermek - kapcsolat képes különválasztani az embert a világ megsemmisülésétől. Hiszen az Isten az általa megteremtett világot el fogja pusztítani, de a saját magát nem. Az Isten elpusztíthatatlan, mert ez a természete, egyébként nem lenne a Teremtő Isten.

Amilyen elpusztíthatatlan az Isten, ilyen elpusztíthatatlanok lesznek azok is, akikben isteni természet ott van, Jézus Krisztusban helyreállított vér szerinti atya-gyermek kapcsolat révén. Ez az evangélium saját megfogalmazásomban.

Itt pedig egy részlet a Máté Evangéliumából, ahol Jézus válaszol a tanítványok a világ végső pusztulásával kapcsolatos kérdésére, Mt. 24.3-13.

,,Amikor pedig az Olajfák hegyén ült, odamentek hozzá a tanítványok külön, és megkérdezték: Mondd meg nekünk, mikor lesznek meg ezek, és mi lesz a jele eljövetelednek és a világvégének?

Jézus így válaszolt nekik: Vigyázzatok, nehogy valaki megtévesszen titeket.Mert sokan jönnek majd az én nevemben, akik ezt mondják: ,,Én vagyok a Krisztus!", és sokakat megtévesztenek.

Hallani fogtok majd háborúkról és háborúk híreiről. Vigyázzatok, meg ne rémüljetek, mert mindezeknek meg kell lenniük, de ez még nem a vég.Mert nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, éhínségek és földrengések lesznek sokfelé.Mindez pedig a vajúdás kínjainak kezdete.

Akkor majd nyomorúságra adnak és megölnek titeket, és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért.Akkor sokan meginognak, elárulják és meggyűlölik egymást.Sok hamis próféta támad, akik sokakat megtévesztenek.Mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül,
de aki mindvégig állhatatos marad, az üdvözül."

Zsludov Vagyim
Link



 
 
0 komment , kategória:  Zsludov Vagyim  
Mennyei bónuszok -TIPP:
  2017-09-02 19:18:25, szombat
 
  "Jézus a mennyei kincsek gyűjtésére biztatja a mindenkori tanítványait. Ahol sem a moly, sem a tolvaj, sem a rozsda sem tudja csökkenteni vagy tönkretenni őket, vagy elvenni tőlünk.

Ez jó. De hogyan tudjuk gyűjteni ezeket a kincseket? Itt vagyunk a földön, a mennytől elérhetetlen távolságban. Honnan tudjuk, mi számít kincsnek a mennyben, ha sosem jártunk ott?

Hála Istennek, van valaki, aki ott járt, méghozzá nem turistaként. Logikus, hogy ha magyarok társaságában vagyok, tőlem kérdezik az orosz ételekkel kapcsolatos dolgokat.

Jó hír, hogy az, akitől kérdezhetünk a mennyei kincsekkel kapcsolatos infót, köztünk van.

Nem mindenki között, hanem köztünk, a tanítványai között. Jézus Krisztusról van szó, nem valaki másról. Ő egyedül tudja, hogyan megy ez a dolog: a mennyei kincsek gyarapítása.

Nem mondom többet, csak pár tippet adok a mennyei kincsek gyűjtésével kapcsolatban, ahogyan én megértettem ezt 26 év alatt:

1. A mennyei kincs általában teljesen értéktelen lesz a józan ész számára, a saját józan eszünk számára is.

2. A mennyei kincs sosem a gondolat, hanem mindig valamilyen cselekedet.

3. A mennyei kincs sosem olyan cselekedet, amelyet mi gondoltunk ki, hanem mindig egy olyan cselekedet, amelyet az Isten előre készítette.

4. A mennyei kincs létrehozása mindig kapcsolatban lesz valamelyik embertársunkkal, általában a hozzánk a legközelebb állóval.

5. A mennyei kincs mindig Krisztussal kapcsolatban van és mindig Krisztus láthatatlan képét viseli magán, sosem az emberét, pláne nem a sajátunkét.

6. A mennyei kincs, amikor elkészül, mindig mély belső örömöt eredményez a szívünk mélyén, ahol a Szent Szellem él, amely öröm forrása maga Isten, aki lepecsételi a kincset és ellátja minőségi bizonyítvánnyal következő felirattal: "Átvéve, mehet a kincstárba!"

Sok sikert kívánok minden kedves testvéremnek a kincsgyűjtéséhez, amíg időnk van!"

Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Zsludov Vagyim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.04 2022. Május 2022.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 35 db bejegyzés
e év: 419 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 856
  • e Hét: 6505
  • e Hónap: 10306
  • e Év: 71607
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.