Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A ráncok és a természetes kiegészítők
  2022-05-10 09:06:02, kedd
 
  Ráncok ellen nincs hatékony megoldás, hiszen ha egyszer kialakultak, akkor azok ragaszkodnak és maradnak. Mégis elmondható, hogy léteznek a természetben is előforduló készítmények, értékes anyagok, amelyek hatékonyan lassíthatják a ráncosodás folyamatát. Amivel alapvetően semmi gond nincs, hiszen az a jó, ha ráncosak leszünk, mivel ez azt jelzi, hogy elértük az időskort. Nem egy ördögtől való dolog ez, szégyellni sem kell, sőt örülnünk kell, hogy megéltünk egy szép kort. Az emberek azonban szeretnék lassítani ezt a folyamatot, vagy tenni azért, hogy ezek a ráncok inkább csak finom vonalak és ne mély ráncok legyenek. Mutatjuk is, hogy milyen természetes anyagok léteznek a ráncok megjelenésének késleltetésére.

Az egyik ilyen megoldás az AHA, azaz az alfa-hidroxi-sav. A kutatások azt mutatják, hogy az AHA-t tartalmazó krémek csökkentik a ráncok megjelenését és a nap okozta bőrfoltokat. Az AHA voltaképpen egy hámlasztó, amely segíti a bőrsejtek megújulását. Minden bőrtípusnak más-más AHA javasolt. Ebben bőrgyógyász vagy egy remek kozmetikus lehet a segítségünkre. Az AHA-t éjszakára szabad használni, mivel fényérzékenységet okozhat.

A C-vitamin nem csak az immunrendszer egészségét védi. Nemcsak az ereknek tesz jót és nemcsak a megfázás elleni védelemben lehet a segítségünkre, hanem a kollagénszintézisben és a ráncok elleni védelemben is. Manapság egyre többen használnak úgynevezett C-vitamin-szérumot a napi bőrápolási rutin során. Nem véletlenül, hiszen kutatások igazolják, hogy háromhavi rendszeres C-vitaminos arckezelés jelentősen csökkenti a ráncok láthatóságát. Más kutatások szerint az egyik legjobb kezelés a szem körül megjelenő szarkalábak ellen a C-vitaminos szérummal történő kezelés.

A hyaluronsav egy olyan anyag, amely természetes módon is előfordul a bőrben. Hozzájárul a szövetek hidratálásához. Ahogy öregszünk, úgy egyre kevesebb hyaluronsav termelődik a bőrben és ezzel egyidejűleg a ráncok is megjelennek. A hyaluronsav rendszeres alkalmazása azonban kitölti a ráncokat és még hidratál is, így állítva helyre az arc korábbi feszes, ránc nélküli szerkezetét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Madarak és fák napja: Ha a fák...
  2022-05-10 08:56:20, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Mondj áldást, légy boldogabb!
  2022-05-10 07:50:27, kedd
 
  Mondj áldást, légy boldogabb!
Megáldani valakit annyit jelent: jót kívánsz neki. Bármit kérhetsz és elérhetsz így, akár saját magad számára is.
Az áldás a mentális energia legtisztább, legfinomabb formája, az univerzum egyik leghatalmasabb ereje, az isteni szeretet mozgósítója. Megáldani, annyit jelent, hogy valami, vagy valaki számára jót kívánunk. Szeretetet, gyógyulást, vagy bármilyen pozitív energiát küldhetünk neki. Kérhetünk számára Isteni támogatást, vezettetést, hogy ennek segítségével az illető megoldja élete aktuális problémáját.

Ami van, és ami még nincs
Amit tiszta szívünkből megáldunk, az azonnal áldott lesz, azaz pozitív, erősítő, segítő energiákat kap. Az áldásban az a különleges, hogy a kimondása után visszaszáll a küldőjére is, azaz a küldő is pozitív energiákban részesül általa. Megáldhatunk minden létezőt pl. embert, tárgyat, családot, házat, saját magunkat, a testünket (egyes testrészeinket, vagy szerveinket), tulajdonságainkat. Megáldhatunk bárkit és bármit azért, amivel már rendelkezik, (hogy még többje legyen belőle), és azzal amivel nem, amire éppen ezért szüksége van.
Használatával csodálatos változások érhetők el, mind magunkban. Először is mondjuk ki az illető nevét:...., megáldalak téged,..majd amit szeretnénk kérni számára: ... jó egészséggel, boldogsággal...stb. és ezt fölerősíthetjük azzal, hogy még többször elismételjük, hogy ... megáldalak, megáldalak, és megáldalak! Ha valamilyen tulajdonságra van szüksége az illetőnek, pl. a gyermekednek, mert fél a másnapi szerepléstől, akkor erősítsd azt az áldással. Pl. ...megáldalak téged nyugalommal, magabiztos előadásmóddal...

Tiszta szívvel
Használd az áldást a hálával együtt minden nap, és számos jót vonzhatsz be az életdbe: könyebben átléphetsz az élett nehézségein, emellett pedig csodás változások és gyógyulások indulnak el benned. Erősödik a teremtéseidet segítő és a szeretet-képességedet fejlesztő energia.
Az áldást ráadásul az életünkben megjelenő problémás helyzetekkel, emberekkel kapcsolatban is használhatod: Ilyenkor azért a dologért áldd meg, amit szeretnéd, ha a jövőben a másik viselkedésében, vagy egy helyzetben megváltozna: ...megáldalak téged, amiért kedvesen beszélsz velem...vagy, azért mert munkát találtam, megáldom magam...

Próbáld a kimondott szavak közben azt érezni, mintha a szívedtől a másik szívéig egy szeretetfény indult volna el, és beburkolná őt. Ha önmagadat áldod meg, akkor a saját szívedből elinduló energiákkal vond be saját magadt. Fontos, hogy tiszta szívből kívánj!
Az áldástól azon kívül, hogy másokat segítesz, erősítesz vele elsősorban saját magadat fogod jobban érezni, lélekben emelkedettebb és boldogabb leszel. Az érzelmeid átalakulnak azokkal az emberekkel vagy helyzetekkel kapcsolatosan, amelyek eddig nem igazán tűntek szerethetőnek számodra. Ezáltal az emberi kapcsolataid pozitív irányba változhatnak. Ha önmagadra is használod, erősíted az önelfogadás és önszeretet képességedet, hitedet.
Forrás : Mélységből a magasságba Braun Gáborral Fb
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2022.04 2022. Május 2022.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 409 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3717
  • e Hét: 13831
  • e Hónap: 27580
  • e Év: 232281
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.