Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Egy kis humor vasárnap estére
  2022-01-30 19:34:53, vasárnap
 
 
Egy férfi Rómába készül vakációra, és az utazás előtt felkeresi a fodrászát. Hajvágás közben szóba kerül az utazás.
- Rómába? - kérdezi hitetlenkedve a fodrász. - Mi az ördögért utazik valaki Rómába? Meleg van, lárma, koszosak az utcák, nyüzsögnek az olaszok...És mivel utazik oda?
- Repülővel. Nagyon olcsó jegyet kaptunk az Italian Airlines-nál.
- Italian Airlines? A legszörnyűbb légitársaság! Szűk a hely, kényelmetlen, késnek a járatok...Na és hol fognak megszállni?
- A belvárosi Marriott hotelben.
- Nahát a Marriott a legszörnyűbb hotel a világon! A szobák túl kicsik, a személyzet barátságtalan, és ráadásul mindez még drága is... És mit fognak csinálni Rómában?
- Ellátogatunk a Vatikánba, és ha szerencsénk lesz, talán láthatjuk a Pápát.
- Ha-ha! - nevet gúnyosan a fodrász. - Maguk aztán furcsa emberek, ott tolonganak millióan a Vatikánban, hogy láthassák a Pápát, az meg úgy néz le a tömegre, mintha valami kis hangyák lennének. Na, sok szerencsét ehhez a nagyszerű utazáshoz! - azzal elbúcsúznak.
Egy hónappal később a férfi megjelenik a szokásos hajvágásra. Kérdezi tőle a fodrász:
- Milyen volt a római vakáció?
- Fantasztikus volt!- feleli a férfi. - Nem csak hogy pontosan indult a járatunk, hanem mivel nem jutott hely a turista járaton, ezért átültettek minket az első osztályra. Pompás ételeket és pezsgőt kaptunk. Aztán a szálloda - az is csodálatos volt! Most újították fel, és mert telt ház volt, az új szárnyban kaptunk egy hatalmas lakosztályt ugyanazért az árért.
- Nos, azért lefogadom, hogy a Pápát nem látták. - teszi hozzá a fodrász.
- Az történt, hogy amikor a Vatikánba értünk, az egyik őr kiválasztott engem a tömegből, és azt mondta, hogy a Pápa szeretne a látogatói közül néhánnyal személyesen is találkozni. Elvittek a lakosztályába, ahol leültettek egy várószobába. Öt perc múlva meg is jelent Őszentsége, én letérdeltem elé, megfogta a kezem és megszólított.
- Tényleg? És mit mondott?
- Megkérdezte, hol csináltattam ezt a szörnyű frizurát.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Csodaszép ima
  2022-01-24 19:32:40, hétfő
 
  Hatalmas Isten!

Nézz le rám.Te akkor is értesz, ha néma a szám.
A kereszt, amit adtál, Nehéz.
Te tudod, hogy nem panaszképp...
A vágy, amit belém oltottál,
A magány, amit társul adtál...
Én tudom, hogy nem adsz nehezebbet .
Mint amit elbírni képesek az emberek.
Azt is tudom, hogy amit kaptam,
Azt nem tarthatom magamban.
Fáklya vagyok, de kérlek Uram,
Ha túl nehéz lenne az utam
Ülj le mellém, bár nem érdemlem,
És fogd meg kérlek akkor kezem
Ölelj át kérlek csendesen,
Hadd sírjam ki magam a szíveden,
Hadd mondjam el milyen nehéz,
Hogy milyen sok a szenvedés,
Ne szólj semmit, csak ölelj szorosan
Üljünk ott ketten, könnyesen, porosan,
Mert Te alkottál engem,
A Te lelked van bennem
Értesz akkor is, ha néma a szám
Hatalmas Istenem nézz most le rám,
Hozd el nekem a békét kérlek.
én nagyon-nagyon szeretlek Téged Istenem!
Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Nincs Cím
  2022-01-24 11:11:51, hétfő
 
  SPENÓT ROLÁD ( előétel, de köretnek is megfelel) 50 deka spenót 3 tojás 3-4 ek. liszt 1,5 ek olaj 2 gerezd fokhagyma só, bors, vegeta

Töltelék: 25 deka friss tehén túró 3-4 ek tejföl ( a túró állagától függően/ krémes legyen) diónyi vöröshagyma só, bors Elkészítése: A spenótot megfőzzük, majd jól lecsepegtetjük ( meg is nyomkodjuk, hogy a vizet eltávolítsuk), amikor kihűlt, apróra feldaraboljuk. Hozzá adjuk az olajat, a reszelt fokhagymát, 3 tojás sárgáját, sót, borsot, vegetát ( ízlés szerint fűszerezzük) és jól kikeverjük, majd a lisztet is bele dolgozzuk, végül a 3 tojás felvert habját. Sütőpapírral bélelt 28x34cm tepsibe öntjük és 180 fokon kisütjük. Konyharuhára borítjuk és feltekerjük. A krémhez a túrót összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt ( annyit, hogy krémszerű legyen, de ne folyjon), a vöröshagymát apróra daraboljuk, vagy reszeljük, hozzá adjuk a masszához, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A spenót roládot kitekerjük, rásimítjuk a krémet, vissza tekerjük, alufóliába csomagaljuk, másnap szeleteljük.


 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
4 különböző töltelékkel ellátott töltött húst.
  2022-01-24 11:07:39, hétfő
 
  Ilonkától kaptuk 4 különböző töltelékkel ellátott töltött húst.
Nagyon dekoratív tál együtt.
Válasszatok ünnep napokra belőlük.
Köszönöm szépen Ilonka.

1. Csirkemell őzgerincformában sütve -hideg tál—(ennek a receptnek az alap ötletét az Andi konyhájából vettem)
Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 ek tejföl, 3 ek liszt, 2 tojás Elkészítés : 4 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 15 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk. Az őzgerincformát kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát öntsük a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat. Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Majd kifordítani a formából egy tepsire és addig pirítani míg a szalonna nem kap egy kis színt.

2. Rakott hús gombával töltve ( hideg tál) 6 szelet csont nélküli karaj só, bors, liszt 2 tojás, 20-25 deka reszelt sajt 20 deka bacon A hús szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk a lisztben, tojásban, a reszelt sajtban. Az őzgerinc formát kibéleljük a baconnel, úgy, hogy a végei kilógjanak, erre ráhelyezünk 3 hús szeletet, majd töltjük az előre elkészített töltelékkel.

Töltelék: 30 deka gomba 1 kis fej vöröshagyma, olaj só, bors bazsalikom 3 tojás Elkészítése: A gombát felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, egy kevés bazsalikomot szórunk rá ( vigyázni, mert nagyon intenzív az íze), majd a 3 tojást ráütjük, egy pillanatig együtt főzzük, csak annyira , hogy a tojás ne folyjon. Amikor kihűlt, (nem kell teljesen, hogy hideg legyen), beleöntjük a panírozott hússal bélelt őzgerincbe, kicsit szórunk rá a kimaradt reszelt sajtból, rárakjuk a fenn maradt 3 szelet már bepanírozott karajt, beborítjuk a kilógó bacon szeletekkel, a tetejére is tegyünk hossz irányba.
Lefedjük alufóliával, kb 30-40 percig sütjük az előre felmelegített sütőben ( 170 fok), majd levesszük az alufóliát és még 15 percig süssük. Sütés után 20-25 percig hagyjuk a formában hűlni, azután borítsuk egy tepsire és tegyük vissza a sütőbe, hogy a bacon is megpiruljon. Amikor kihűlt csomagoljuk alufóliába és tegyük a hűtőbe, másnap nagyon szépen lehet szeletelni. ( Melegen semmi képen ne szeleteljük, mert széthullik!!)

3. Rakott hús spenóttal töltve ( hideg tál) A külső ,, burok" ugyan az, mint a gombával töltöttnél, az eljárás is. 6 szelet csont nélküli karaj 20 deka bacon só bors liszt tojás sajt A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe, tojásba, sajtba megforgatjuk. Az őzgerinc formát kibéleljük a bacon szeletekkel, itt is lógjanak ki a végek, erre ráhelyezünk 3 szelet húst, majd ráöntjük a tölteléket, rászórjuk a maradék sajtot és a 3 szelet panírozott karajt, majd beborítjuk a baconökkel, alufóliával beborítjuk, előmelegített ( 170 fokon) 30-40 percig sütjük, levesszük a fóliát, ismét 15- percig sütjük, majd 20-25 percig hagyjuk hűlni, tepsire borítjuk, vissza tesszük a sütőbe, hogy a bacon megpiruljon. Ha kihűlt, ezt is alufóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük, semmi képen melegen, mert széthullik.

Töltelék: ½ kg spenót 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint) 1 ek olaj 1 ek tejföl, 2 tojás 1 ek liszt só bors A spenótot megfőzzük és alaposan lecsepegtetjük, majd apróra feldaraboljuk ( semmi víz ne maradjon közte). A fokhagymát is apróra daraboljuk és a spenóttal együtt megfuttatjuk a forró olajon, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt, tojást és a lisztet elkeverjük, ráöntjük a spenótra, egyet rottyantunk rajta és félre húzzuk, hogy hűljön, ezzel töltjük a húst.

4. Töltött szűzpecsenye ( hideg tál) 1 szűzpecsenye ( nagyobb) 10 -15 deka bacon só bors 25-30 deka darált hús 1 gerezd fokhagyma diónyi vöröshagyma, 1 kk ( laposan) pirospaprika 1 tojás Elkészítése: A szűzpecsenyét éles késsel vágjuk úgy,mintha fel lenne tekerve és azt bontanánk le és tekernénk ki, Így szép nagy darab lesz belőle, ezt meg klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

A darált húst elkészítjük, mint a fasírthoz, azzal, hogy ebbe teszünk egy csapós kávéskanál pirospaprikát és nem kell bele áztatott zsemle. Ezt a masszát rákenjük a szűzpecsenyére, feltekerjük és a bacon szeleteket rátekerjük, majd alufóliába csomagoljuk és úgy sütjük 170 fokon 30-40 percig ( a tekercs vastagságától függően), majd leszedjük az alufóliát és megpirítjuk a bacont.. Ha kihűlt ezt is befóliázzuk, hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.


 
 
0 komment , kategória:  Húsvétra töltött husik  
Imádság betegekért, Máriához
  2022-01-16 15:02:30, vasárnap
 
 
Ó Mária, Isten Anyja, mi anyánk, bemutatjuk neked a betegeket, akik itt jelen vannak, vagy az otthonaikban, illetve a kórházakban szenvednek.
Ó, Fájdalmas Anya, esdj ki számukra türelmet és erőt. Add, hogy türelemmel és szeretettel fogadják keresztjüket, önmaguk és a világ javára. Értesd meg velük, az a fontos, hogy lélekben egészségesek legyenek. Adj türelmet és könyörületet az őket ellátó hozzátartozóiknak.
Ó, betegek üdvössége, bizalommal hozzád fordulunk, hogy járj közben gyógyulásunkért Szent Fiadnál. Számtalanszor megtetted, amikor kegyhelyeken kértük ezt tőled.
Hallgassa meg Jézus ma is imádat: nyissa meg szívét és mutassa meg hatalmát. Hisszük, hogy Ő meg tudja és meg akarja gyógyítani őket. Mutassa meg dicsőségét és növelje hitünket, hogy másoknak is tanúsítsuk Isten szeretetének csodatetteit.
Ó, Szent Szűz, aki hatalmas vagy a gonosszal szemben, egykoron országokat mentettél meg a pestistől, szabadítsd meg most őket is a pestistől, amelyet ma más néven hívnak: rák, AIDS, Covid.. Szabadíts meg a sátántól, személyekre és helyekre, örténő befolyásaitól. Esd ki ezt számunkra szent Fiadnál, ó Isten Anyja, Jó Anyánk!
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Kacsazsíros burgonyás rudacska
  2022-01-15 20:05:37, szombat
 
  Hozzávalók / kb 100 db:
90 dkg liszt
50 dkg burgonya
25 dkg folyékony kacsazsír
10 dkg tejföl
3 tojás
35 dkg reszelt sajt
2,5 dl tej + 1 teáskanál cukor
4 dkg élesztő
2 teáskanál őrölt pirospaprika
kb 3 teáskanál só (ízlés szerint)
szezámmag ízlés szerint

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítom, felkockázom és sós vízben puhára főzöm.
Leszűröm és még forrón összenyomkodom (áttöröm) a folyékony zsír felével.
A tejet a cukorral meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és meleg vizes tálba téve felfuttatom.
A lisztet elmorzsolom a burgonyás zsírral, azután hozzáadok 2 egész tojást,
a felfuttatott élesztőt, pirospaprikát, sót és a tejfölt is.
Kb 10 perces nyomkodás, dagasztás után, szépen elválik az edény falától.
Kóstoljuk meg a tésztát kell-e még bele esetleg só.

Letakarom és a tálban kelesztem fél órát.
Utána lisztezett deszkán átgyúrom, és vékonyra kinyújtom.
Megkenem a tojással és megszórom a sajttal és a szezámmaggal is.
Derelyevágóval vagy késsel kis rudakat vágok belőle
és 180°C-ra előmelegített sütőben szép pirosra megsütöm.

Tippek
Először úgy tűnhet, hogy kevés a liszt és nagyon ragad a tészta, de legyünk türelmesek és dagasszuk kézzel kitartóan, nem kell hozzá több liszt. Egy idő után szépen összeáll, a burgonyától és a zsírtól pedig szép ruganyos tészta lesz.
/www.aszokenosutoget.hu
 
 
0 komment , kategória:  Kelt tészta édes és sós  
Ima
  2022-01-13 16:04:04, csütörtök
 
  IMA PIO ATYÁHOZ BETEGEINKÉRT

Pio atya, kérd meg az Atyát, hogy öntse lelkünkbe azt az együttérzést és szeretetet, amelyet te is éreztél e lelkek iránt, hogy mi is segítségükre lehessünk fájdalmaik megrövidítésében, áldozataink és imáink által.
Pio atya, te jobban szeretted a betegeket, mint önmagadat, mert Jézust láttad bennük.
Te, aki az Úr nevében, csodás módon, meggyógyítottad a betegeket, te, aki a testnek az élet, a léleknek a megújulás reményét adtad vissza, könyörögj az Úrhoz, hogy megtapasztalhassák a Szűzanya közbenjárását és a te hatalmas védelmedet, és hogy a testi gyógyulás a lelki gyógyulásba menjen át, azáltal, hogy az Örök Atyának kifejezik hálájukat és dicsőítik Őt. Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Kacsamell parajos burgonyatortával és gránátalma szósszal
  2022-01-12 17:21:16, szerda
 
  Hozzávalók

Burgonyatorta elkészítése
2 közepes db burgonya
15 dkg spenót
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál kukoricaliszt
100 ml főzőtejszín
1 db tojás
3 ek zsemlemorzsa (a formához)
1 ek vaj (a forma kivajazásához)

A kacsa sütése
40 dkg kacsamell
1 szál rozmaring
A gránátalma szósz
1 db gránátalma
10 dkg barna cukor
1 db citrom (leve)

Elkészítés
Burgonyatorta elkészítése
Az elkészítést a burgonyatortával kezdjük, mert ennek kell egy jó 40 perc, hogy megsüljön. Kapcsoljuk be a sütőt és melegítsük elő 180 fokra. A burgonyákat nagy lyukú reszelővel reszeljük egy tálba, dobjuk rá a szétzúzott fokhagymát, borsozzuk és sózzuk jól meg, hogy levet eresszen, majd 5-6 perc múlva nyomkodjuk ki a mosogató felett és öntsük le róla a felesleges levet, végül hempergessük meg a kukoricaliszttel.

Egy kerámia vagy más hőálló formát (ami ne legyen túl nagy, két ember adagja férjen el benne) vajazzunk ki egyenletesen és szórjuk meg a belsejét zsemlemorzsával. Ez biztosítja majd, hogy a burgonyatorta sütés után könnyedén kiessen a formából. A formánkban oszlassuk szét egyenletesen a burgonyát, jó erősen nyomkodjuk bele, béleljük a tál belsejét úgy, hogy középen egy kisebb kis tálat alkossunk.

Forrósítsunk egy serpenyőt, olvasszunk benne kevéske vajat, majd dobjunk bele két gerezd vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd pár másodperc múlva tépkedjük bele a parajleveleket. (A leveleknek a középső, szálasabb erét kitéphetjük.) Sózzuk, borsozzuk, forgassuk meg kicsit, de ne süssük túl, egy perc alatt megvan, vegyük is le a tűzről, ha kicsit összeesett.

A megpárolt parajleveleket öntsük a burgonya tálkánkba, a tejszínt keverjük egy tálban jól össze a tojással, majd ezt is öntsük a tetejére és így tegyük sütőbe, kb. 40-50 percre. Nézegessük néha, akkor jó, ha a teteje már nem annyira leveses, puha, hullámzós, hanem kicsit kezd szilárdabbá válni. Ilyenkor fel is puffad kicsit, de miután kivettük a sütőből, újra visszanyeri eredeti alakját. Ilyenkor egyszerűen kifordítjuk a tálból és félbevágva helyezzük a tányérokra.

A kacsa sütése
A kacsamell zsírosabb, bőrös oldalát irdaljuk be egyenletesen 1-2 centis távolságra végig úgy, hogy a hús széléig futtassuk ki a kést rendesen (hogy ne pöndörödjön fel sütés közben). Vigyázzunk a kés csak a bőrt vágja át, a húsba már ne vágjunk bele, ha lehet, mert ezzel megakadályozzuk, hogy bent maradjanak a finom nedvek. A mell másik oldaláról vágjuk le az esetleges inakat, szálakat, valamint vágjuk körbe a zsírt a hús formájára. Általában a zsír kicsit lelóg a húsról, azt nem szeretnénk megsütni. Kis tálban keverjünk össze egy evőkanál olívaolajat, borsot és apróra vágott rozmaringot, majd a hús nem bőrös oldalát kenjük be vele, és lefordítva tegyük egy tálra 10-15 percre.

Forrósítsunk fel egy serpenyőt, sózzuk be kicsit a kacsát, majd mikor már elég forró helyezzük bele a bőrös oldalával lefelé. Ne használjunk semmilyen zsiradékot, mert a bőr maga is elég zsíros, így az biztosítja majd, hogy ne égjen meg. Néhány percig süssük, néha nézzünk alá, ha szép aranybarna színű, akkor fordítsuk meg és a másik felét is süssük 2-3 percig. Majd vegyük le és helyezzük tepsibe a bőrös oldalával felfelé. Ekkorra már kezd nagyon jól kinézni, de itt még nincsen kész. Helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük további 7-8 percig.

A gránátalma szósz
Vágjuk a gránátalmát keresztbe (ne hosszába, tehát a félgömb teteje legyen a feneke :) ) majd egy nagyobb tál fölött fektessük a tenyerünkbe a belső oldalával lefelé, és egy kanállal (aminek a nagyobb lendület kedvéért a végét fogjuk meg) kezdjük el ütögetni fölülről. Azt tapasztaljuk majd, hogy szépen, egyenletesen kihullanak belőle a magok, amit majd felhasználunk a szószhoz. Ha esetleg néhány apró torzsa is beleesett, azokat dobáljuk ki.

Forrósítsunk egy serpenyőt, szórjuk bele a barna cukrot és várjunk, amíg elkezd olvadni, majd öntsük bele a gránátalma magokat és facsarjunk rá egy citrom levét, valamint egy csipet sóval ízesítsük. Ha nem elég szószos állagú, kevéske vízzel hígíthatjuk.

Szép nagy tányérra helyezzük a félbe vagy negyedbe vágott burgonyatortát, a sütőből kivett kacsát szeleteljük egyenletes méretűre, öntsük a gránátalma szószt a burgonya mellé, majd erre helyezzük a kacsa szeleteket, amit végül egy ágacska rozmaringgal díszíthetünk.
 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Betegségben
  2022-01-11 15:14:53, kedd
 
  IMÁDKOZZUNK BETEG EMBERTÁRSAINKÉRT A SZŰZANYÁHOZ!


Most segíts meg Mária, ó irgalmas Szűzanya!
Keservét a búnak -bajnak eloszlatni van hatalmad.
Hol már ember nem segíthet, a Te erőd nem törik meg.
Hő imáit gyermekidnek, nem Te soha nem veted meg.
Hol a szükség kínja nagy, mutasd meg hogy anya vagy.
Most segíts meg Mária ó irgalmas Szűzanya!
Te a szeretetnek, a fájdalomnak és az irgalmasságnak anyja könyörögj érettünk.
Mindenkor segítő Szűz Mária könyörögj érettünk.
Minden testi és lelki bajunkban segíts mindig, segíts bennünket ó Szűz Mária.
Ó, Mária segíts el ne hagyj, hisz te az irgalmasságnak anyja vagy.
A te jóságod és hatalmad minden földi bajtól megszabadíthat.
Mert ha a földön nincs remény, szavadra Istentől jön segély.
Ó, csodálatos Szent Szűz, mutasd meg hatalmadat. ÁMEN!
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Töltött csirkefasírt brokkolis krumplipürével
  2022-01-08 17:43:15, szombat
 
  Hozzávalók:
50 dkg csirkemell darálva
2 db zsemle vízben áztatva, majd kifacsarva
2 db tojás

őrölt bors
1 kisebb vöröshagyma reszelve
2 gerezd fokhagyma reszelve
1 mokkáskanál pirospaprika

A töltelékhez:

6 szelet gépsonka
6 cikk sajt
A húspogácsák beforgatásához:
1 db tojásfehérje felverve
A körethez:
krumpli
brokkoli
vaj
tej

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk. Tenyerünkbe terítünk a húsmasszából, ráteszünk fél szelet gépsonkát, rá a cikk sajtot. A gépsonkával a sajtot betakarjuk, majd a húsmasszát pogácsává gömbölyítjük. Tojásfehérjébe forgatjuk, és kiolajozott tepsibe rakjuk. Mind a 12 db fasírtpogácsánál így járunk el.

200 fokos sütőben sütjük, szép pirosra.

A körethez a meghámozott burgonyát sós vízben, a brokkolit külön edényben, azt is sós vízben megfőzzük. Mindkettőt leszűrjük, amikor megfőttek. Összekeverjük a krumplit és a brokkolit, összetörjük, egy kis vajjal és tejjel jól kikeverjük, hogy jó pürés legyen.

A töltött húspogácsákat a brokkolis krumplipürével tálaljuk

Árpási Detty család receptes könyve
 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2021.12 2022. Január 2022.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 199 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 196
  • e Hét: 3706
  • e Hónap: 5601
  • e Év: 56392
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.