Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
A Hold
  2016-05-09 10:18:33, hétfő
 
  Őseink is ismerték már a Hold hatását. Sőt, szinte egész életüket ehhez igazították. Akár egészségről vagy betegségről, evésről vagy ivásról, házról vagy kertről, földről vagy erdőről volt is szó, mindig a holdnaptárakhoz fordultak segítségért, hogy megtalálják a legmegfelelőbb időpontot ahhoz, hogy fáradozásaikat siker koronázza. Évszázados tapasztalatokra, alapos megfigyelésekre és az emberek kifinomult érzékenységére épül ez a tudás, melyet ma is hasznosíthatunk.
Most megpróbálok minél több tapasztalatot megosztani veletek...
Ezeket a neten több oldalról gyüjtöttem össze:

"Holdfázisok

Föld körüli keringése közben - amely csaknem egy hónapig tart - a Hold Földhöz és Naphoz viszonyított helyzete szerint négy fázison megy keresztül. Ezek mindegyikében különféleképpen hat életünkre.

Újhold: Újholdnak nevezzük azt az állást, amikor a Hold 2-3 napig majdnem pontosan a Föld és a Nap között helyezkedik el, így a Föld felé fordított oldala csaknem teljes sötétségben van. Földünk kísérője ilyenkor a Nappal azonos állatövi jegyben áll.

Minden Újholdkor a természetben és az emberi életben is a kezdet, az újrakezdés energiái erősödnek. Ilyenkor érdemes a beteg fákat vagy növényeket megmetszeni, mert könnyebben regenerálódnak.
Rendkívül alkalmas ez az időszak a méregtelenítésre, a salaktalanításra és a böjtölésre, valamint a rossz szokások, mint például a dohányzás vagy az alkoholizmus leküzdésére.
A sebészeti beavatkozásokat viszont lehetőleg kerülni kell, mert a sebek gyógyulása lassúbb.

Növekvő Hold: A növekedés időszaka az első keskeny, balra nyitott holdsarló megjelenésekor veszi kezdetét. Az első negyedben a Hold mintegy 7 napon át, egészen a félhold állapot eléréséig közeledik a Földhöz. Majd keresztezi a Föld Nap körüli pályáját, és a következő 7 napban ismét távolodik a Földtől. Közben egyre csak hízik, mígnem a második negyed végén eléri a teliholdstádiumot.


A növekvő Hold fázisában minden a felvétel, a belégzés, a növekedés jegyében áll.
A pozitív hatások dominálnak. A természet magába szívja és elraktározza az energiát.
A születések száma megnövekszik.
A növényvilágban a talaj feletti növekedés a jellemző. Ideális időszak ez a vetéshez és az olyan növények elültetéséhez, melyek fölfelé törekednek és termést hoznak, pl. gyümölcsfák, virágok.
Szervezetünk különösen fogékonnyá válik az őt erősítő, felépítő, gyógyító anyagokra és hatásokra.
Könnyen felveszi, elraktározza és értékesíti azokat.
Az öngyógyító erők is fokozottan működnek.
A tápanyagok szintén elraktározódnak, így a súlyproblémákkal küszködőknek ilyenkor ügyelniük kell arra, hogy mit és mennyit esznek.

Holdtölte: A Hold Föld körüli útjának felénél egy-két napig éppen a Nappal áll szemben, mely egész látható felületét megvilágítja.

A Hold hatása ebben a fázisban érezhető a legegyértelműbben.
A holdtölte az erős negatív és pozitív érzelmek időszaka.
A statisztikák szerint a születések, a balesetek és az erőszakos cselekmények száma ilyenkor ugrásszerűen megnő.
A természetben ez a felvételről a leadásra való áttérés átmeneti állapota. Egyrészt a természet ilyenkor éri el felvevőképessége csúcspontját, tehát ideális időpont a tápoldatozáshoz vagy a trágyázáshoz. Másrészt az is előfordulhat, hogy a fák már attól elhalnak, ha néhány águk letörik.
Ilyenkor van itt a gyógynövények, különösen a gyógyító gyökerek begyűjtésének ideje, ugyanis gyógyerejük ilyenkor a legkoncentráltabb.
Szervezetünk gyakran nyugtalansággal és idegességgel reagál a holdtöltére.
Az érzékenyebbek alvási zavarokról, mások különös álmokról és víziókról számolnak be.
Mivel a sebek erősebben és tovább véreznek, illetve lassabban és rosszabbul gyógyulnak, ha lehetséges, kerüljük el az operációt.

Fogyó Hold: A Hold folytatja Föld körüli keringését, miközben ismét közeledik bolygónkhoz. A Nap által megvilágított hányada jobbról balra egyre csökken. Amikor 22 nappal újhold után megint keresztezi a Föld Nap körüli pályáját, már csak a fele látható. Az utolsó negyedben a jobbra nyitott holdsarló napról napra keskenyedik, míg ismét beköszönt az újholdfázis.

Ez a leadás, a kilégzés, az erők és az energiák kiáramlásának ideje.
A fogyó Hold megszabadít a kétségektől, a szorongásoktól, és beteljesíti a pozitív érzelmeket.
A természeti energiák a gyökerek felé irányulnak.
A talaj felvevőképessége megnő, ilyenkor érdemes elvetni például a gyökérzöldségeket. A trágyázás és az öntözés is igen hatékony.
Szervezetünk csúcsformájában van. Nagy testi és lelki teljesítményekre vagyunk képesek.
A műtétek is sikeresebbek, mivel a sebek gyorsabban gyógyulnak.

Fel- és leszálló Hold

A fentieken kívül létezik még két, elsősorban a növényvilág számára fontos holdminőség is, melyeket érdemes figyelembe venni.
Az orvosi beavatkozások optimális időpontjának meghatározásánál, vagy a háztartásban, munkánk hatékonyságának fokozására.
Ezek a holdminőségek (egyébként semmi közük a holdfázisokhoz) a Hold csillagászati útjából adódnak.
Földünk kísérője e pályája során bejárja mind a tizenkét ismert asztrológiai jegyet.

A felszálló Hold: Keresztülhalad a téli és a nyári napforduló közötti jegyeken, tehát a Nyilason, a Bakon, a Vízöntőn, a Halakon, a Koson és a Bikán, illetve az Ikreken, ahol is eléri fordulópontját.

Ezt az időszakot a természetben a talaj feletti növekedés és fejlődés jellemzi. Ilyenkor a Föld leadja mindazt, amit felhalmozott. Itt a legmegfelelőbb alkalom a gyümölcsfák nemesítésére.

A leszálló Hold: Keresztezi az összes jegyet júniustól decemberig, tehát az Ikreket, a Rákot, az Oroszlánt, a Szüzet, a Mérleget és a Skorpiót, illetve a Nyilast (fordulópont).

Ez az érés és a szüret ideje. A Föld életében a befogadás fázisa. A fejlődés a talaj alatt fokozódik, így ekkor legpraktikusabb például metszeni.

A holdfázisok és az egészség

Huszonnyolc napos pályája során a Hold végigvándorol az összes állatövi jegyen. Mindegyikben egy-két napig időzik. A holderők és az állatövi jegyekből kiinduló asztrológiai hatások kombinációjából különleges impulzusok keletkeznek, melyek elsősorban az emberi szervezet, de a kertészkedés és a földművelés szempontjából is igen jelentősek.

A testrégiók: Minden egyes jegyhez tartozik néhány testtájék vagy szerv. Amikor a Hold éppen abban a jegyben jár, a hozzárendelt testrégiókat egyrészt rendkívül megviseli a nagy megterhelés, másrészt viszont különösen fogékonyan reagálnak a tehermentesítésre, az ápolásra és a kezelésre. A sebészeti beavatkozásokat ilyenkor ajánlott elkerülni.

növekvő Holdnál A Hold növekedése idején az érintett szervek, illetve testtájékok igen jól hasznosítják az építő és az erősítő anyagokat. Minél közelebb van időben a holdtölte, annál hatékonyabb a kezelés.
fogyó Hold:nál A legalkalmasabb időszak a tisztító, a méregtelenítő és a salaktalanító kúrák elvégzésére. Minél kevesebb nap választ el az újholdtól, annál erősebb a hatás.


Táplálkozás

A megfigyelések szerint szervezetünk egyes időszakokban bizonyos tápláléktípusokra ( só, szénhidrát, zsír, fehérje) egyedi módon reagál. Előfordul, hogy egy meghatározott időpontban ezek meglepően könnyen felszívódnak és feldolgozódnak. Néha pedig éppen az ellenkezője történik. Emiatt az a legokosabb, ha odafigyelünk a Hold állás szerinti ajánlatra és elkerüljük azokat az élelmiszereket amik nem ajánlottak.
Próbáljunk erre figyelni és hasznosítani mások tapasztalatait de a saját igényeinket előtérbe helyezve... pl.:(ha súlycsökkenést szeretnénk elérni, pontosan szénhidrát napon nem enni azt...hiszen akkor hasznosítódik a legjobban)

Só: A földjegyek speciális sóminőséget hoznak létre.
Szénhidrát: A vízjegyek a szénhidrátminőséget befolyásolják.
Zsír: A levegőjegyek a zsiradékok hatását segítik elő.
Fehérje: A tűzjegyek meghatározzák a fehérjeminőséget. Amikor a Hold ezekben a jegyekben tartózkodik, a fehérjetartalmú ételek serkentik a sejtfelépítést, fokozzák a fizikai erőt és a lelki energiát.


Időjárás

Az állatövi jegy, amelyben a Hold éppen jár, bizonyos mértékig meghatározza az aznapi időjárást, vagyis mi esetleg másképp reagálunk...érzékelünk.

Hideg napok: A földjegyekre hűvös mikroklíma jellemző, akkor is, ha a levegő hőmérséklete magas. A felhők feloszlanak, a lehűlés érzékelhetővé válik, és jobban fázunk.
Víznapok: A vízjegyek gyakran hoznak csapadékot. Még ha süt is nap, a talaj és a fű általában nedves, hűvös. Különösen növekedő Hold idején válik ez a hatás erőteljessé.
Fénynapok: Amikor a levegőjegyek határozzák meg az időjárást, a fénysugárzás intenzívebbé válik. Borús napokon is szemmel láthatóan világosabb van.
Meleg napok: Jó az alaphangulatunk, az időt kellemesnek, aránylag melegnek és enyhének érezzük a tűzjegyek hatásának köszönhetően. Ilyenkor szívesen kirándulunk.


Testápolás, háztartás

A testápolásra vonatkozóan is találhatunk néhány értékes és hasznos információt a holdnaptárban.
Újholdkor legjobb elkezdeni ha diétázni vagy fogyókúrázni szeretnél, ilyenkor fuss neki. Nemcsak sokkal hamarabb fog látszani az eredmény, de a kitartásod is meglesz hozzá.
Növő Holdkor a táplálék, jobban felszívódik. Akkor is felszedhetsz egy-két kilót (ha erre van szükséged), még akkor is ha ugyanannyit eszel, mint máskor. Kerüld az eleve hízlaló dolgokat,ha nem akarsz hízni, de a diétázásnak neki se kezdj...

Hajápolás:
Hajvágás: A hajvágást mindig oroszlánnapokra időzítsük: ha ez fogyó Holdkor történik, a haj szerkezetében lényeges javulás várható, ha növekvő Holdkor, a haj sokkal gyorsabban nő.
Növő holdkor ha töredezett a hajvéged, száraz, sérült vagy zsíros a hajkoronád, kezeld a megfelelő regeneráló készítményekkel, mert ilyenkor hatékonyabban javíthatod az állagát, még a zsíros, korpás haj, valamint a hajhullás kezelése is eredményesebb ezeken a napokon.
Lehetőleg ne menjünk fodrászhoz halak- vagy ráknapokon, főleg ne vágassunk hajat.
Dauerolás: A szűznapokon a dauer szebb és tartósabb lesz.
Az újhold kitűnő az időszak, ha valami újat szeretnél kipróbálni. Nyitottabbá válsz. Kísérletezhetsz extrém hajszínekkel és vad kiegészítőkkel egyaránt.

Masszázs:
Lábmasszázs, a reflexzónamasszázs a halak napjain a leghatékonyabb.

Kozmetika
Bőrápolás: A tisztátlan és agyonstrapált bőr ápolását fogyó Holdkor gezzük. Ugyanez vonatkozik a pattanásokra, a mitesszerekre vagy a szemölcsökre is.
A bőrmegújító kúrákhoz viszont a növekvő Hold időszaka (különösen a baknapok) az alkalmasabb.

Körömápolás:
Elsősorban növő Holdkor menj manikűröshöz vagy pedikűröshöz, ha gyengék, töredezettek a körmeid. Erősebbek lesznek, és gyorsabban nőnek
A manikűrözés is baknapokon történjen lehetőleg, mert ilyenkor körmeink ellenállóbbak.

Háztartás

Takarítás: A nagytakarításhoz feltétlenül fogyó holdfázisba eső levegőnapokat válasszunk.
Mosás: Fogyó Holdkor, víznapokon a ruha kevesebb mosószerrel is tisztább lesz.
Pénzügyletek: Pénzügyeinket növekvő Hold idején, földnapokon érdemes intézni.


Forrás : Link



 
 
0 komment , kategória:  Képek - Hold  
A Hold
  2014-12-06 09:23:15, szombat
 
 


Újhold két-három napig a Hold a Földünk és a Nap között áll. A Hold és a Nap gravitációs ereje egymást erősíti, a Hold és a Nap gravitációs vonzása összeadódik, így erősebben vonzódik minden Földön lévő dolog a Hold felé. Ilyenkor érdemes építő jellegű termékyenséggel, sikerrel, védelemmel, szeretettel, egészséggel kapcsolatos munkát végeznie, mert ilyenkor a leghatásosabbak. Ezt konstruktív mágiának nevezzük. Egészség szempontjából, ahogyan növekszik a Hold, úgy csökken az operációknak, sebek gyógyulásainak, sikereinek esélye. Az újhold után a hold egy része a nap felé fordult, és a növő hold megkezdi erőteljes működését. Újhold esetén érdemes a testünkre irányítani a legnagyobb figyelmet. Az újholdkor levágott köröm is lassabban nő. Salaktalanítani is ilyenkor a legcélszerűbb, mert a test méregtelenítési készsége ilyenkor működik a leghatékonyabban.
A rossz szokásainkról is ebben az időszakban a legkönnyebb leszokni. Fogyókúrát érdemes ilyenkor kezdeni, mert könnyebben le tudunk mondani az evésről.



Növő hold idején a Föld, Hold, Nap pontosan derékszöget zár be, amikor növekedésnek indul kb. egy hét alatt éri el az első negyededet. Ekkor a Hold felénk eső oldalának felét látjuk, a holdkorong jobb oldalát. Gravitációs ereje még ekkor is ers, mivel még mindig közel áll a naphoz. Ilyenkor is érvényesül a konstruktív mágia. Érdemes a hajtöveket visszavágni, mert így a haj egészségesebb lesz és nehezebben töredezik. A gyógyszerek sokkal erősebben hatnak, mint máskor, tehát érdemes vigyázni velük. Az étkezésre is oda kell figyelni, mert a test raktározóképessége megnő, tehát a táplálék nagyon könnyen felesleges zsírpárnaként végezheti. A gyógyulás is lassabb, igyekezzünk nem megbetegedni ebben az időszakban



Telihold idején a Föld kerül a Nap és a Hold közé és a felénk eső oldalt éri a napsugár, így a holdkorong teljessé válik. Telihold az első negyed után egy hét múlva következik be, ilyenkor teljes egészében látjuk a Holdat az égbolton. Teliholdkor legintenzívebb a Hold energiája, hatással van az emberekre és más élölényekre egyaránt, ekkor érzékenyebbek ingerültebbek vagyunk. Ilyenkor az embereken eluralkodik az ingerlékenység, agresszió, szenvedély és szinte ösztönösen cselekszünk. Legtöbben ilyenkor alvászavarokkal küszködünk. Telihold idején romboló jellegű spirituális munkát érdemes végezni. Ide tartoznak pl.: kötő és oldó, rontásokkal kapcsolatos dolgok/levétel/, megszüntetés és megsemmisítése valamely dolognak. Ezt destruktív mágiának nevezzük. A telihold a legszebb és a leglátványosabb mindközül. Talán pont a szépsége miatt ilyenkor az ember fokozottan érzékeny mindenre, könnyen elfeledkezünk magunkról, akár túlérzékennyé is válhatunk. Szeszélyesség, figyeleméhség jellemző ilyenkor az emberre; pontosan ezért különösen figyelni kell arra, mit mondunk. Olyan dolgok csúszhatnak ki a szánkon, amit normális állapotunkban semmiképp nem mondanánk ki, sőt inkább mélyen hallgatunk róla. Könnyen felszínre törhetnek eddig elnyomott érzéseink, sérelmeink. Ez nem minden esetben probléma, ha kijön, de a telihold elteltével kellemetlen érzést válthat ki az emberből.
Teliholdkor a testnek üdítő mindenfajta mozgás, testedzés; érdemes ilyenkor kimenni kocogni, vagy egyéb sportot űzni napi szinten. Gyümölcsfogyasztás esetén a kilók pillanatok alatt képesek eltűnni, a zsírpárnák hamar felszívódnak egy kis rádolgozással.


Fogyóhold idején a Föld, Hold, Nap pontosan derékszöget zár be ismét, csak azzal a különbséggel, hogy a Hold keringési pályájának túloldalán. A hold telihold után kb. egy héttel éri el az utolsó negyedet, ilyenkor a Hold bal oldalán világos, a jobb oldalán sötét. Gravitációs ereje ismét csak erős mivel ilyenkor közeledik a Naphoz. Fogyóhold idején a romboló hatású spirituális munkát végezhetünk, tehát destruktív mágiát. Ilyenkor érdemes testmasszázsra iratkozni, mert jobban ellazítja a testet, mint általában. Ilyenkor minden gyorsabban és könnyebben megy, ha különösen sokat étkezünk sem valószínű, hogy elhízunk. Aktívabbak vagyunk, mint szoktunk, testünk is összeszedettebb, könnyebben irányítható. Amibe csak belekezdünk, az feszültségmentesen, simán zajlik, és tevékenységeink ilyenkor a leghatásosabbak.




 
 
0 komment , kategória:  Képek - Hold  
Gyógyító hold
  2014-11-19 10:12:04, szerda
 
 



A természetben minden mozgásban van, semmi sem állandó. Igaz ez az emberi életre is, hiszen percről percre változik minden. Ebben a folyamatos változásban kell megtalálnunk az egyensúlyt ahhoz, hogy harmonikus testi-lelki életet élhessünk. Ha megtanulunk egy kicsit elcsöndesedni és odafigyelni a természet rezgéseire, akkor könnyebben megvalósíthatjuk az óhajtott egyensúlyt. Nemcsak az év- és napszakok változásait figyelhetjük meg, hanem azt is, hogy a Hold melyik arcát mutatja nekünk, és az milyen hatással van ránk. A holdciklus emberre gyakorolt hatását ősidők óta ismerjük, de az ár-apály jelensége, vagy akár a nők havi tisztulása is követi a holdfázisokat. Lássuk, miként lehet segítségünkre a hétköznapokban, az egészségünk megőrzésében a Hold eme mágikus hatása!

Újhold idején egy fekete korong képében tárul fel előttünk a Hold, ezt holt Holdnak is nevezzük. Ilyenkor nagyon erős a szervezet méregtelenítési képessége, így ajánlott ezen a napon belefogni a böjtbe, vagy bármi olyan tevékenységbe, amit már régóta tervezünk megtenni. Újhold idején könnyebb leszokni a rossz szokásokról, mert a természet ereje támogat minden új kezdeményezést. Ha el akarunk hagyni valamilyen rossz szokást, érdemes szembenézni azzal a kérdéssel is, hogy vajon miért is volt eddig szükségünk rá! Kevesen tudják, de az újhold legalább olyan erős hatással van a szervezetünkre, mint a telihold, bár kevésbé érzékelhetjük.

holdciklus

Az újholdat követő 14 nap a növő Hold ideje, ekkor a Hold D betűt formáz az égen, és közelít a teliholdhoz. A növő Hold védelemre, pihenésre késztet, így ne haragudjunk magunkra, ha ezt az igényt felfedezzük magunkban, inkább próbáljunk meg alkalmazkodni a természet ritmusához! Ez az időszak alkalmas a test és a szervek, szervrendszerek általános erősítésére; ez a regeneráció, a felvétel, a beszerzés ideje, így a hiánybetegségek könnyebben gyógyíthatók ekkor, mert a bevitt tápanyagok könnyebben beépülnek, felszívódnak. Mivel a szervezet raktároz, visszatart, emiatt a vizesedés is jellemző lehet a növő Hold időszakában. A növő Hold ad, tervez, befogad, felépít, belélegez, energiát tárol, erőt gyűjt.

Telihold napján a Hold teljes pompájában mosolyog ránk, tiszta égbolt esetén csodás teljes korongban gyönyörködhetünk. Ilyenkor az emberek többsége ingerlékenyebb, érzékenyebb, több türelemre van szükségünk önmagunkkal és másokkal szemben is. Az újholdhoz hasonlóan a telihold környéki napokon felerősödik a szervezet vizesedési hajlama, s ilyenkor ugyancsak célszerű böjtöt kezdeni. Az univerzum támogató energiái segítik, hogy a szervezetünk könnyebben megszabaduljon a terhelő méreganyagoktól, és könnyebben kitartóbban végezhetjük a tisztulást. A teliholdat megelőző és követő 3 napban, illetve telihold napján tilos bármiféle operáció végzése, mert erősebb a vérzés, a sebek nehezebben gyógyulnak. Természetesen kivételt képeznek ez alól az életmentő beavatkozások! Ha tehetjük, ebben a néhány napban kerüljük a védőoltások beadatását is, mert roppant módon terhelik a szervezetet, nehezebben élhetjük meg a beavatkozást!

Teliholdat követően a Hold ismét csökkenni kezd, 14 napig a fogyó Hold időszakát éljük. A C betűt formázó Hold kimos, kiizzad, kilélegez, szárít, aktivitásra és energiafelhasználásra hív. Minden, ami elengedés, legyen szó akár testi, akár lelki elengedésről, könnyebben megvalósítható. Ilyenkor több energiát érzünk magunkban, könnyebb a munkavégzés is. Ha lehetőségünk van rá, akkor fogyó Hold idejére érdemes időzíteni az operációkat, mert szinte biztos a beavatkozás sikere, illetve a gyógyulás is gyorsabban, könnyebben történik.

A holdállást követhetjük, ha egyszerűen feltekintünk az égre, de holdnaptárakat is segítségül hívhatunk. A holdritmusok mindig segítenek nekünk, ha elfogadjuk és tiszteletben tartjuk, hogy a saját ütemében, lassan történik. Nem tudjuk sürgetni. Ha ezt szem előtt tartjuk, akkor feltárul előttünk a Hold mágiája. Ennek megtapasztalásával, gyakorlásával könnyebben megtalálhatjuk a saját ritmusunkat, testi-lelki harmóniánkat.

FORRÁS: NATURAHIREK.HU






 
 
0 komment , kategória:  Képek - Hold  
A Hold fázisai és a mágia
  2014-01-01 10:47:14, szerda
 
  Újhold-mágia

Újholdtól három és fél napig tart. Új kezdeményezések, váltások időszaka. (Új szerelem, életreform, új állás)
Telő hold-mágia

Újhold utáni hetedik-tizennegyedik nap. Megerősítésre alkalmas. (Szerelem, egészség, siker, bátorság, barátság, szerencse, anyagi gyarapodás.)
Telihold-mágia

Újhold utáni tizennegyedik naptól három és fél nap. Extra erőt igénylő feladatokhoz. Jóslás, bajelhárítás. Álláskeresés, gyógyítás. Szerelem, tudás, pénz, álmok.
Fogyó hold-mágia

Telihold utáni három és fél naptól kezdve hét nap. Rontástól való megszabadulás, selejtezés, nagytakarítás időszaka. Betegségektől, negatív dolgoktól való megszabadulás.
Sötét hold-mágia

Telihold utáni tíz és fél nap - tizennegyedik napig. Sötét dolgaink, árnyékunk mgértése, megvilágítása, félelmeink, dühünk, szenvedélyeink feltárása, megértése és elfogadása.







Téli napforduló-ünnepek Link


TARTSD BE AZ ÁLTALÁNOS SZABÁLYOKAT!
PRAKTIKUS TANÁCSOK - Kozmetika, Háztartás, Egészség

A növő Holdnál, Újholdtól Teliholdig:
A gyarapító energiát adjuk hozzá mindenhez, befektethetünk, tervezünk, befogadunk, felépítünk, erőt tárolunk, gyűjtünk, növekedünk, fejlődünk.

A fogyó Holdnál, Teliholdtól Újholdig:
Az energiák csökkennek, elfogynak és elmúlnak a dolgok, kimosunk, kiizzadunk, fogyunk, elhasználjuk az energiákat, elcsendesedünk és megpihenünk.

Az új élet kezdés napjai:
A rossz szokásról való lemondásra legalkalmasabb napok az Újhold napjai. Újholdkor kimondhatjuk nagy fogadalmainkat, és kezdhetünk új életet.
A legjobb fogyókúrás napok:
Az elfogyasztott táplálék hasznosulása függ a holdállástól is, növő Holdnál sokkal nagyobb mértékben épül be a szervezetbe, jobban hízunk. A mértékletes méregtelenítés illetve fogyókúra hatékonyabb, ha fogyó Holdnál végezzük, több súlyt veszíthetünk, jobban tisztulunk. Az Újhold napjaira teljes böjtöt, vízkúrát időzíthetünk.
Műtétek:
Minél közelebb van a beavatkozás a Teliholdhoz, annál veszélyesebb. Ha lehet programozni az operációt, inkább fogyó Holdas periódust kell választani. Tervezhető beavatkozásoknál az ütemezéshez kérjük hivatásos asztrológus segítségét, aki az orvos javaslatait tiszteletben tartva javaslatot tehet a természet törvényeinek tekintetbe vételére, az időpontok kiválasztására és a kísérő szelíd terápiákra.
Háztartás:
A mosásra, takarításra, lomtalanításra, a kitisztítással, eltávolítással vagy kiöblítéssel kapcsolatos háztartási munkákra legjobbak a fogyó Hold napjai. Még jobban sikerül a tisztítás, ha ezeket sikerül víznapokra ütemezni (Halak, Rák, Skorpió). Bonyolult recepteket is sikeresen próbálhatunk ki a konyhában Bika és Szűz Holdnál.
Kertészkedés:
Az irtással, gyomlálással kapcsolatos kerti munkákra a fogyó holdnapok alkalmasak. Ha víznapokon (Halak, Rák, Skorpió) locsolunk, jól hasznosul a víz a növény számára.
Kozmetika, bőrápolás:
Problémás bőr tisztítását, speciális pakolásokat legjobb fogyó Holdnál alkalmazni, így szinte soha nem keletkeznek sebek. Tápláló maszkok, krémek, hidratálók hatásfokán javít, ha növő Holdnál használjuk. Minden bőrápolási programra (szőrtelenítés, bőrtisztítás, manikűr, pedikűr) különösen alkalmasak a Bak Hold napjai.
Fodrászat:
A Rák és a Halak napjain tartózkodni kell a hajvágástól és a kémiai kezelésektől (festés, tartóshullám), de nagyon alkalmasak erre az Oroszlán-napok, mert dús lesz a haj, Szűz Holdnál pedig sikeres a festés és a dauer.
Pénzügyek:
Reális tárgyilagossággal, gyakorlatiasan intézhetjük anyagi ügyeinket a föld napokon (Bika, Szűz, Bak). Pénzügyeket, befektetéseket gyarapító céllal növő Holdnál jó kezdeni. A nemszeretem-kötelességeket is sikeresen elvégezzük Szűz és főleg Bak Holdnál.
Párkapcsolat, erotika, szerelem:
Az ismerkedést, és a párkapcsolat megbeszélnivalóit, programokat időzíthetjük a levegő napokra (Ikrek, Mérleg, Vízöntő). Romantikus hajlamot, de érzékenységet is tapasztalhatunk a víz napokon (Halak, Rák, Skorpió). A föld napokon (Bika, Szűz, Bak) a tárgyilagos tervezés jól működik, és magától értetődik a testi szerelem. A tűz napokon (Kos, Oroszlán, Nyilas) heves lendületet adhatunk vágyainknak, de óvakodnunk kell a konfliktusoktól, nehogy veszekedjünk. Minden Telihold napnál nő az erotikus vágy és szexuális vonzódásaink töltése.






::linkek.info:: - Holdnaptá : Link ...
 
 
0 komment , kategória:  Képek - Hold  
A Holddal kapcsolatos mitológia
  2013-12-15 11:09:10, vasárnap
 
  A Hold mitológiája

A Rák csillagjegy ura a Hold, mely állandó változásaival, a szinte látható mozgásával, a Naphoz és a Földhöz kötődő sokféle vonásával, a fény és sötétség váltakozásában játszott szerepével számos elbeszélés, történet ihletője.

A termékenység ritmusát tükröző holdciklusok váltakozása érthetővé teszi, hogy a legtöbb hiedelem szerint a Holdat az istenség női aspektusaként, Holdistennőként tisztelték.

A Hold különböző fázisaihoz kapcsolódó Holdistennő alakok a nőiség különböző arculatát tükrözik. S mivel a változékony formájú Holdhoz társított tulajdonságok épp oly sokfélék mint maga a Hold, természetes, hogy a régi civilizációkban több Holdistennő is előfordult.

Ezek általában nagy istennők voltak. Sőt, mindig valamelyik legnagyobb istennő, akinek a sokoldalúsága eleve kizárja az égitesttel való teljes azonosíthatóságot.






Forrás : Link



A telihold három éjszakáján (a teliholdat megelőző éjjel, a telihold éjszakáján, és az azt követő éjjelen) vett holdfürdő felüdítő és inspiráló hatású.


A teliholdat megelőző éjjel: a feltöltődés éjszakája

A telihold úgy bocsátja rendelkezésünkre fényét, hogy feltölthessük energiával kristályainkat, és természetesen testünket is. Ha tehát lehetőségünk van, kristályainkat, és más feltöltendő tárgyainkat ezen az éjszakán tegyük a szabadba, vagy legalább az ablak mellé. Fontos, hogy a lehető legtöbb fény érje őket.


A telihold éjjele: az elengedés éjszakája

Amikor a Hold teljesen megtelik, adjunk oda neki bármit, amiről úgy érezzük, hogy el szeretnénk engedni. Ezt többféleképpen megtehetjük. Leírhatjuk, hogy mit szeretnénk elengedni, majd a telihold fényében elégetjük, illetve eltemetjük a papírost. De természetesen megtehetjük mentálisan is.

Az újhold éjjele: a megvalósítás éjszakája

Újhold éjszakáján, amikor a Hold eltűnik a szemünk elől, az energia alkalmassá válik álmaink, vágyaink megvalósítására. Gondoljunk leghőbb vágyunkra, és mondjuk el az újholdnak, mit szeretnénk. Kérjük meg az újholdat és Haniel arkangyalt, hogy vezessék tetteinket a kívánt dolgok beteljesedése felé, és biztosítsák számunkra azt, hogy ezek a dolgok a legnagyobb jót hozva valósuljanak meg.


A Hold fázisai és a mágia
Újhold-mágia

Újholdtól három és fél napig tart. Új kezdeményezések, váltások időszaka. (Új szerelem, életreform, új állás)
Telő hold-mágia

Újhold utáni hetedik-tizennegyedik nap. Megerősítésre alkalmas. (Szerelem, egészség, siker, bátorság, barátság, szerencse, anyagi gyarapodás.)
Telihold-mágia

Újhold utáni tizennegyedik naptól három és fél nap. Extra erőt igénylő feladatokhoz. Jóslás, bajelhárítás. Álláskeresés, gyógyítás. Szerelem, tudás, pénz, álmok.
Fogyó hold-mágia

Telihold utáni három és fél naptól kezdve hét nap. Rontástól való megszabadulás, selejtezés, nagytakarítás időszaka. Betegségektől, negatív dolgoktól való megszabadulás.
Sötét hold-mágia

Telihold utáni tíz és fél nap - tizennegyedik napig. Sötét dolgaink, árnyékunk mgértése, megvilágítása, félelmeink, dühünk, szenvedélyeink feltárása, megértése és elfogadása.

forrás:

http://www.noiportal.hu

http://web.tvnetwork.hu






Teli Hold rítus: bőséghozó mágia ;-)Link

Varázs gyertya szertartás telihold idején : Link

A négy Arkangyal és újhold bőségteremtő rítusa : Link



 
 
0 komment , kategória:  Képek - Hold  
A Hold hatása a méregtelenítésre
  2013-12-15 10:55:49, vasárnap
 
 



Link

Forrás : Link...
 
 
0 komment , kategória:  Képek - Hold  
A Hold
  2013-12-15 10:50:46, vasárnap
 
  A Hold az érzelmek, az ösztönök képviselője. Olyanokká kell lennünk, mint a hold. (...) Az emberek akkor is panaszkodnak, ha túl erősen süt a nap és elviselhetetlenül meleg van, meg akkor is, ha túl sokat esik vagy túl hideg van. De (...) senki nem zsörtölődik, ha süt a hold. Mindenki boldogan, a maga módján üdvözli a holdat. Csupa jó dolog történik, ha süt a hold. Ez már elég ok arra, hogy olyanok akarjunk lenni, mint a hold.
A Hold egy darabka csoda, amely minden éjszaka feljön a nehéz időkben is, hogy ne felejtsük, minden napnak megvan a maga szépsége.




A Hold Titkai-Beszélgetés Aranyi Lászlóval(Enigma Tv) on Vimeo: : Link



 
 
0 komment , kategória:  Képek - Hold  
Legyen szép estéd !
  2013-03-22 14:44:38, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek - Hold  
Telihold és Újhold időpontok idén !
  2013-02-24 09:18:44, vasárnap
 
  2013 Január 11 ÚJHOLD
2013 Január 27 TELIHOLD
2013 Február 10 ÚJHOLD
2013 Február 25 TELIHOLD
2013 Március 11 ÚJHOLD
2013 Március 27 TELIHOLD
2013 Április 10 ÚJHOLD
2013 Április 25 TELIHOLD
2013 Május 9 ÚJHOLD
2013 Május 25 TELIHOLD
2013 Június 8 ÚJHOLD
2013 Június 23 TELIHOLD
2013 Július 8 ÚJHOLD
2013 Július 22 TELIHOLD
2013 Augusztus 6 ÚJHOLD
2013 Augusztus 21 TELIHOLD
2013 Szeptember 5 ÚJHOLD
2013 Szeptember 19 TELIHOLD
2013 Október 4 ÚJHOLD
2013 Október 19 TELIHOLD
2013 November 3 ÚJHOLD
2013 November 17 TELIHOLD
2013 December 2 ÚJHOLD
2013 December 17 TELIHOLD















 
 
1 komment , kategória:  Képek - Hold  
A Hold ereje
  2013-02-15 11:19:03, péntek
 
 
A Hold ereje
Megfelelően időzíteni egy varázslatot komoly feladat. Hogy melyik hónapban, melyik napon, sőt melyik órában végzed, mind befolyásolja a varázslat eredményét. Persze, fél évet nem érdemes várni az abszolút tökéletes időpontra... De a Hold állását érdemes számításba venni.


Az újhold

Az újhold a holdciklus kezdete, azt jelenti, hogy a Hold teljesen egy vonalban van a Nappal és a Földdel. Nem is látszik egyáltalán. Ez az új dolgok, a megújulás ideje.

Ilyenkor illő varázslatok:

Bárminek a kezdetéért, a szépségért, egészségért, fejlődésért új munkáért...


Növekvő Hold

Az újhold és a telihold közötti időszak. Minden éjszaka a Hold egy kicsit nagyobb lesz. Olyan varázslatokat kell ilyenkor alkalmazni, ami növekedést, gyarapodást idéz elő.

Ilyenkor illő varázslatok:

A bátorságért, motivációért, ötletekért, barátságért, gyógyításért, szerencséért.


Telihold

A telihold erejéről mindenki hallott már. De igazán telihold a holdciklusnak csak egyetlen éjszakáján van. Bár előtte-utána egy-két nappal még a teljes energiáját be tudod fogni a varázslatodba.

Ilyenkor Illő varázslatok:

A szerelemért, termékenységért, fizikai képességekért, döntéshozatalokhoz.


Fogyó Hold

A Hold fogy, egyre kevesebb látszik belőle. Ahogy a Hold tűnik el az égről, ugyanúgy a varázslatok, amiket ilyenkor mondasz, arra lesznek jók, hogy oda nem való dolgokat tüntess el az életedből.

Például:

A rossz szokásokat, függőségeket, rossz barátokat.
Általában egy hónapban egy telihold van. De a holdciklus kicsit rövidebb a naptári hónapoknál, így meglehet, hogy egy hónapban két telihold is van. A másodikat nevezzük "Kék Holdnak".




 
 
0 komment , kategória:  Képek - Hold  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 668
  • e Hét: 3056
  • e Hónap: 7462
  • e Év: 63395
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.