Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
A harmadik szem használata
  2018-06-18 20:52:23, hétfő
 
 
Vizualizáció

A vizualizációt nagyon sok helyen tanítják, meditációs körökben, a testen kívüli élmény iránt érdeklődők körében, és ma már a modern menedzsment tanításaiban is. A harmadik szemmel manifesztálsz, a szív és gyökércsakra erejével. Amikor vizualizálsz, asztrális és éteri energiákat húzol magadhoz, és egyfajta modellezőként funkcionálsz.

Menedzserek: Aktívan vizualizálnak és a gyökércsakrával földelik magukat ahhoz, hogy fel tudják mérni az üzlet sikerességét és olyan üzletet és céget érjenek el, mely virágzik: ,,A sikered a te saját kreációd." Manapság a menedzserek félig tudatos jógik, akik a dolgokat a pénznek nevezett anyagi energiával manifesztálják. A spirituális emberek gyakran elítélik azokat, akik az anyagban vannak elmélyedve, pedig csak arról van szó, hogy ebben tanulják meg az energia kezelését és aztán ennek a használata magával ragadja őket.

Művészek: Ők gyakran többet látnak, és a felső dimenziókat a harmadik szemükkel és a fizikai szemükkel anyagba transzformálják (képpé). Például egy művész által létrehozott nagyon intenzív képnek megvan a fizikai megjelenése, és van egy asztrális aspektusa is, és ha a művész kiegyensúlyozott volt akkor, amikor rajzolta, mi is érezhetjük ezt és mélyen megérinthet bennünket. Az egyiptomi kultúra például nagyon is tudott erről a kapcsolatról, és hieroglifái sokkal többek, mint egyszerű fizikai szimbólumok.

Tudósok/Mérnökök: A tudósok is vizualizálnak, főleg akkor, amikor az elméleti kutatásaikat az ipar rendelkezésére kell bocsátaniuk. A tervkészítés, szimbólumok rajzolása avégett, hogy az emberek felismerjenek egy fizikai dolgot, azon a képességen alapul, hogy a magasabb realitásokat a fizikai valóság korlátai között tudjuk létrehozni.

Mindennek amihez nyúlunk - a főzés, a falfestés, szerződés aláírása, biciklizés vagy autóvezetés - mind-mind van egy asztrális aspektusa is, amely valósabb, mint a fizikai aspektusa. A kettő közötti kapcsolat minden siker titka.

Teljes aktiválás

A harmadik szem teljes aktiválása a kundalini segítségével egy nagy lépés, melyhez egy tanár vagy guru segítsége kell. Nem vagyok igazán a guruság követője, de őszintén el kell mondanom, hogy egy tanult tanár nélkül, vagy anélkül, hogy teljesen tudatosan vissza ne emlékeznénk egy olyan korábbi életünkre, amikor már megkaptuk ezt a tanítást, nem jó megpróbálni.

Amíg a harmadik szem használata valamilyen módon elkülönülten történik, kevesebbet lehet elérni. Például, amint további csakrákat is kinyitunk, hogy a finom realitást érzékeljük, nemcsak képeket fogsz látni, de érzéseket és érzelmeket is, melyek segítenek abban, hogy megértsd ezeket a benyomásokat. Ugyanez vonatkozik az aktív használatra is. Ha tudatosan dolgozol a gyökércsakrával (az inkarnáció teljes elfogadása, teljes földhöz kötöttség), és a szívcsakrával, és a koronacsakrával (az élet magasabb céljainak elfogadása), valóban csodákat fogsz megtapasztalni.

Mindenképpen az összes többi csakra egyensúlya is kell a harmadik szem teljes aktiválásához, amely a kundalini, mely végül a megtestesült lélek igaz megvilágosulásához vezet. Nincs rövidebb útja a magad teljes egyensúlyba hozásának...

Fordította: Almási Judit, 2004. Január
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
Csakrák
  2018-06-02 13:12:48, szombat
 
 





Hét nagyobb energiaközpontot különböztethetünk meg: Gyökér-, Szakrális-, Napfonat-, Szív-, Torok-, Homlok-, Korona-csakra. Hogy valóban el tudjuk képzelni helyüket a ,,testünkben", egy-egy belső-elválasztású mirigyhez vagy idegfonathoz kapcsolhatjuk őket; mint a Gyökér-csakrát a mellékveséhez, az Szakrális-csakránkat az ivarmirigyekhez, Napfonatunk a hasnyálmirigyhez, Szívközpontunk a csecsemőmirigyhez, Torok-csakránk a pajzsmirigyhez, a Homlok-csakránk az agyalapi mirigyhez, míg Korona-csakránk a tomozmiriggyel áll összefüggésben.




 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
Csakrák
  2018-06-02 12:09:16, szombat
 
 





7. Koronacsakra, az isteni lét székhelye (Sahasrara)
Helyzet: a fej teteje
Elem: víz
Szín: viola
“Szirmok" száma: 1000 szirmú lótusz
Bolygó: Jupiter
Nem: női
Nap: csütörtök
Fém: ón
Feladat: megvilágosodás
Belső állapot : boldogság, intuíció, pszichikus hallás és kommunikáció (a 6.
csakrával együtt

6. Harmadik szem-csakra (Ajna)

Helyzet: közvetlenül a koronacsakra alatt
Elem: éther
Szín: indigó (kékeslila)
“Szirmok" száma: 2
Bolygó: Hold
Nem: női
Nap: hétfő
Fém: ezüst
Feladat: pszichikus látás
Belső állapot: intuíció, telepatikus kommunikáció

5. Torokcsakra (Vishuddi)
Helyzet: torok
Elem: levegő
Szín: égkék
“Szirmok" száma: 16
Bolygó: Vénusz
Nem: női
Nap: péntek
Fém: réz
Feladat: verbális kommunikáció, érzelmi önkifejezés, kreativitás
Belső állapot: érzelmek
A napcsakra női párja a hatodik (Ajna)
csakra, ami tartalmazza a tobozmirigyet.



4. Szívcsakra (Anahata)

Helyzet: a mellkas közepén
Elem: tűz/levegő
Szín: zöld
“Szirmok" száma: 12
Bolygó: Merkúr
Nem: semleges
Nap: szerda
Fém: higany
Feladat: a felső és alsó csakrák semleges összekötője
Belső állapot: Lebegés, asztrális kivetülés

A szívcsakrának nincs párja

3. Köldökcsakra (Manipura)

Helyzet: kicsivel a köldök felett, közel a hasi idegközponthoz
Elem: tűz
Szín: fehér-arany, mint a Nap színe
“Szirmok" száma: 10
Bolygó: Nap
Nem: férfi
Nap: vasárnap
Fém: arany
Feladat: Ez a csakra a lélek erőműve - akarat, erő, manipuláció
Belső állapot: akaraterő, időzítés
A napcsakra női párja a hatodik (Ajna)
csakra, ami tartalmazza a tobozmirigyet.

2. Keresztcsonti csakra (Svadisthana)

Helyzet: félúton a köldök és a szeméremcsont között
Elem: víz
Szín: narancssárga
“Szirmok" száma: 6
Bolygó: Mars
Nem: férfi
Nap: kedd
Fém: vas
Feladat: szexualitás, élvezet, nemzés, kreativitás. A szexuális energia
központja.
Belső állapot : kreativitás
A keresztcsonti csakra női párja a torokcsakra, mindkettő kreatív
hatalmat ad.

1. Gyökércsakra vagy “Muladhara", melynek jelentése: gyökér

Helyzet: farokcsont töve
Elem: föld
Szín: vörös
“Szirmok" száma: 4
Bolygó: Szaturnusz
Nem: férfi
Nap: Szombat
Fém: ólom
Feladat: túlélés, alapozás
Belső állapot : stabilitás
A gyökércsakra női párja a koronacsakra


 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
A csakrák mantrái
  2018-05-22 12:04:40, kedd
 
  Csakrák Mantra hangjai

lam, Gyökér csakra - vörös szín

vam, Szakrál csakra (Szex csakra) - narancs szín

ram, Szolár plexus Napfonat - napsárga szín

yam, jam, Szív csakra - zöld szín

ham, Torok csakra - kék szín

ksham, harmadik szem - ibolya lila

om, óm, aum, Korona csakra - fehér kristályos szivárványos



Link : Sahasrara - Korona csakra

Link : Ajna - Harmadik szem csakra

Link: Vishudha - Torok csakra

Link : Anahata - Szív csakra

Link : Manipura - Napfonat csakra

Link : Svadhisthana - Szex csakra

Link: Muladhara - Gyökér csakra







 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
Csakratisztító ételek és gyógynövények
  2017-09-27 11:35:35, szerda
 
 

A csakra olyan, mint egy mozgó kerék. Az óramutató járásával megegyező irányba forog, ha a környezetből energiát vesz fel és ellenkező irányba, ha energiát ad le.

A csakrák a testhez a különböző mirigyeken és idegdúcokon keresztül kapcsolódnak. Az idegrendszeren keresztül látja el energiával, információval a szerveket, végtagokat és a sejteket. Már az ókori orvostudomány feltérképezte, hogy 7 fő energiaközpont található az emberi testben, melyek a gerinc mentén helyezkednek el, és szoros kapcsolatban állnak lelki folyamatainkkal.

Az egyetemleges élet-energia a gyökércsakrából kiindulva halad a koronacsakra irányába, mintegy összefüggő láncra fűzve azokat. Mivel mindegyik csakra az ővele szomszédos csakrákon felül a test több pontjával - szervével - is kapcsolatban van, ez a kapcsolat alkotja a működő egészet. Belátható, hogy ezek bármelyikének nem megfelelő működése - az elszenvedett energiahiány vagy többlet miatt -, felboríthatja az élet egyensúlyát, azaz betegségeket okozhat.

Ha a csakra normálisan működik (vagyis az óramutató járásával megegyező irányba forog), akkor a csakra nyitott, így fel tudja venni a környezetből az energiát.

A csakrákkal való foglalkozás segít, hogy a mindennapi stresszt és zaklatottságot nyugalommá és higgadtsággá alakítsuk át. Tisztítja a tudatot, mély ellazulást, de ugyanakkor éberséget biztosít a meditációk során. A csakrákkal való rendszeres munka érzékenyebbé tesz bennünket az élelmiszerekre. Ez azt jelenti, hogy tudatosabban próbálunk meg táplálkozni.

Testünk 7 fő energiaközpontja alulról felfelé haladva

1. Gyökércsakra (Muladhara)

Elhelyezkedése: gerincoszlop alsó vége: farkcsont, keresztcsont.

Hozzá tartozó szerv és testrész: mellékvese, csontok, csontváz, gerincoszlop, fogak, körmök, prosztata, nemi szervek, végbélnyílás, végbél, vastagbél, vér és sejtfelépítés, talp, láb.

Színe: vörös.

Ez a csakra örvénylik a leglassabban. Elsődleges feladata a földelés, a biztonság megteremtése. A fizikai biztonságérzettel, bizalommal áll kapcsolatban. Ez a test erőműve. Ahhoz, hogy a gyökércsakra energiáját egészséges áramlásba tartsuk, egészségesen kell táplálkoznunk, friss levegőn kell mozogni és rendszeresen meg kell tisztítani az egész életünket. A leggyakrabban fellépő érzelmi működési zavarok a gyökércsakrával kapcsolatban a félelmek, a depresszió, az alvászavarok. És a leggyakrabban fellépő fizikai működési zavarok az aranyér, isiász, vesekő, magas- és alacsony vérnyomás, fogínygyulladás, hasmenés, székrekedés, izomgörcs, hideg végtagok, influenza, gerincproblémák, vizelési problémák.

2. Hasi csakra / Szex csakra (Szvadhiszthana)

Elhelyezkedése: köldök és a farkcsont között félúton helyezkedik el.

Hozzá tartozó szerv és testrész: ivarmirigyek, petefészek, petevezeték, méh, hüvely, herék, herevezeték, hímvessző, vese, testfolyadékok.

Színe: ragyogó narancssárga.

Kicsit gyorsabban forog, mint az előző. A szexcsakra a párkapcsolattal, a szexualitással, a kreativitással, a táplálkozással és a fizikai erőnléttel van kapcsolatban. Érzelmi működési zavarok: orgazmusproblémák, kreativitás hiánya, étkezési problémák, párkapcsolati gondok.

Fizikai működési zavarok: gombás fertőzés, bélgörcsök, hajprobléma, menstruációs probléma, petefészek és here problémák, elhízás, impotencia. A gyökércsakra szintjén az ,,én" állt a középpontban, míg a második csakra szintjén az ember a másik felé fordul. Itt már a szociális kapcsolatok is fontosak.

A szexcsakra tipikus témái: a féltékenység, az ingázás a szabadság és a kötöttség között, a szenvedély kezelése. Ha ez a csakra jól működik, akkor elősegíti azt, hogy szexuális és testi örömöt kapjunk, illetve adjunk át. Ha nem vagyunk elégedettek a testünkkel vagy stresszesek vagyunk, akkor ez a csakra zsugorodni kezd, és szennyezetté válik. Emiatt fáradtságot és csüggedtséget érezhetünk. Viszont ha túl sokat foglalkozunk a testünkkel, akkor túlméreteződik a csakra és szintén szennyezetté válik.

Blokk a szexcsakrában: feszült viszony a másik nemmel, szexuális vágyak kényszerű kielégítése vagy elfojtása, visszafogott érzelmek, ridegség, önbizalomhiány, a hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok.

3. Köldökcsakra (Manipura)

Jelentése: ragyogó ékkő.

Elhelyezkedése: köldök és a szegycsont alja között.

Hozzá tartozó szerv és testrész: hasnyálmirigy, máj, lép, epehólyag, gyomor, nyelőcső, vékonybél, vastagbél, patkóbél, vakbél, féregnyúlvány, rekeszizom.

Színe: sárga.

Gyorsabban forog, mint az előző kettő. Ehhez a csakrához tüzes energiák társulnak. Szenvedélyekről, haragról és az érzések feldolgozásáról van itt szó. A tűz belső erőnket is szimbolizálja, amitől nagyon sokan félnek. Sok félelem legfőbb oka a saját erőnktől való félelem. Megfelelő működés esetén boldognak, szabadnak érezzük magunkat, úgy érezzük, helyesen cselekszünk, optimisták vagyunk, rendben van a munkánk, jó helyen vagyunk.

Blokk a csakrában: hisztéria, szadizmus, mazochizmus, dühkitörés, szégyenlősség, kisebbségi érzés, túlzott racionalizmus, hatalmi vágy, elégedetlenség, ingerültség, önbizalomhiány, félelem, kedvetlenség, bizonyításvágy, idegesség, sikertelenségérzet, irigység, maximalizmus.

A hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok: gyomorfekély, epepanaszok emésztési problémák, cukorbetegség, májbetegség, szemprobléma.

4. Szívcsakra (Anahata)

Jelentése: érintetlen, határtalan.

Elhelyezkedése: mellkas közepén, szívtájékon.

Hozzá tartozó szerv és testrész: csecsemőmirigy, szív, mellkas, mellüreg, tüdő.

Színe: zöld.

A 7 csakra középső tagja, mely az anyagi és a szellemi világ közötti híd. Hozzá kapcsolódik az együttérző és a feltétel nélküli szeretet, melynek jegyében elfogadunk másokat és feltételezzük róluk, hogy igyekeznek a tőlük telhető legjobbat adni. De önmagunk teljes elfogadása is a szívcsakrával kezdődik. A szívcsakra az a központ, amelyen keresztül szerethetünk. Minél nyitottabbá válik ez a központ, annál nagyobb lesz a képességünk, hogy önzetlenül szeressünk, ez az élet folytonosan táguló köre.

A hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok: szívbetegségek, magas vérnyomás, rák, immunrendszerrel kapcsolatos betegségek Érzelmi működési zavarok: asztma, ekcéma, rák, AIDS, szénanátha, szívpanaszok, autoimmun betegségek.

5. Torokcsakra (Vissudha)

Jelentése: megtisztulás.

Elhelyezkedése: toroknál, gégefőnél.

Hozzá tartozó szerv és testrész: pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, gége, nyak, állkapocs, garat, légcső, hörgők, tüdő, nyelőcső, száj, hangszálak.

Színe: kék

A torokcsakra a kommunikációval, a kreativitással, az önfegyelemmel és az önkifejezéssel áll kapcsolatban. Egyben a hallás központja is.

A hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok: fülproblémák, asztma, köhögés, megfázás, mandulagyulladás, nyelvprobléma, pajzsmirigy-probléma, szklerózis multiplex, szájszag, torokfájás, tüdőproblémák.

Érzelmi működési zavarok: önkifejezési problémák, fecsegés, dadogás.

6. Homlokcsakra / harmadik szem (Adzsna)

Jelentése: érteni, tudni.

Elhelyezkedése: két szemöldök között.

Színe: ibolya, liláskék.

Hozzá tartozó szerv és testrész: agyalapi mirigy, központi idegrendszer, agy, szem, orr, fül, kisagy.

Az intuíció és a hatodik érzék szerve. Ez vezérli a koncentrációt és a meditatív képességeket. A harmadik szemünket érezzük, amikor hirtelen nagyszerű ötletünk támad, és védve érezzük magunkat. Ilyenkor a belső látásunk és érzékelésünk működik, amely itt indul be és a koronacsakrában teljesedik ki. A harmadik szem irányítja a nevetést is, ezért a homlokcsakra egyik legnagyobb feladata, hogy tudjunk nevetni magunkon.

A hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok: fejfájás, migrén, rövid- és távollátás, zöld hályog Érzelmi működési zavarok: tanulási nehézségek, rémálmok.

7. Koronacsakra (Szahaszrara)

Jelentése: ezerszeres.

Elhelyezkedése: fejtetőn.

Hozzá tartozó szerv és testrész: tobozmirigy, agy, koponya, szem.

Színe: fehér.

A koronacsakra szintjén elérjük a teljes szabadságot, felelősséget vállalunk életünkért és bízunk a megérzéseinkben és a belső vezetésben.

Hozzá tartozó szerv és testrész: Parkinson-kór, epilepszia, öngyilkossági kísérlet, skizofrénia.

Érzelmi működési zavarok: Alzheimer-kór.

Ezen kívül testünkben számos mellékcsakra található, melyek közül a legjelentősebbek a két tenyér és a két talp közepén találhatók.

Gyógynövények csakrára gyakorolt hatása

A gyógynövények magas rezgéssel ott hasznosulnak szervezetünkben, ahol szükség van rájuk.

Aranyvesszőfű

Az Aranyvessző akkor nő nagyra, ha a ,,lába vízben ázik", ami jelzés arra, hogy a szervezetben lévő vizekkel van kapcsolatban. S mint hogy a víz az érzelem, így az érzelmekkel foglalkozik. A sárga színe jelzi, hogy leginkább a 3. csakra energiáját táplálja, és a hozzá tartozó szerveket. Összeköti a három alsó csakrát.





Érzelmi megrázkódtatásban, lelki traumában lévők erősítőként használhatják, megelőzésképpen is. A vese és a húgyutak tisztítására, prosztata bántalmak megelőzésére ajánljuk. Nagyon jól használható ülő fürdőben, és a has alatti és vese részek masszírozására.



Mire alkalmazhatod?



- vese-megbetegedések, vesezsugor, vesemedence- gennyesedés, művese,

- húgyutak tisztítása, gyulladása,

- bélmegbetegedések, bélvérzések,

- érzelmi megrázkódtatások után, lelki megterhelések,

- erős és hosszadalmas menstruáció,

- gennyes sebek esetén,

- vízhajtó hatású,

- kiegyenlítő-közömbösítő hatású.


Ánizs


Az Ánizs a levegővel, légiességgel, könnyedséggel köt össze, ezáltal a szabadság és táplálás témájával. A tüdő, a hörgők működését szabályozza. Valamint a belső elválasztású mirigyeket egyenlíti ki. A tejtermelésben nagy segítség a szoptatós kismamáknak.



Mire alkalmazhatod?



- légzőszervi és szájüregi megbetegedések,

- asztma, bronchitis, fulladás, torokgyulladás, száraz köhögés kezelésére,

- köptető, köhögéscsillapító hatású

- emésztőszervi panaszok esetén,

- székrekedés, kólika, puffadás, fokozott bélgáz képződés esetén,

- kisbabák hasgörcsének oldására,

- menstruációs görcsök enyhítésére,

- petefészek működésének helyreállítására,

- tejelválasztó mirigyek működésének serkentésére,

- fájdalomcsillapító hatású,

- epe- és vesekő képződés lassítására,

- vizelethajtó tulajdonságú,

- fertőtlenítő és gombaölő hatású.


Cickafarkfű


A Cickafarkfű a vérrel kapcsolatos növény. Hatását az alsó csakrában fejti ki leginkább. Használjuk mindenhol, ahol a vér okoz problémát, legyen az a vesében, a tüdőben, vagy az agyban. Görcsoldó, vértisztító, vérképző hatású. Utal a családban lévő vér-problémákra, a vérszerintiségre, vérfertőzésre, melyeknek lehet, hogy ma nyoma sincs, csupán a betegségek jelzik. Sok esetben a nőiség elfogadásával is összeköttetésben áll, az ősi, családunkban lévő anya-érzések, méhben történt traumák, erőszak, szülés közbeni veszteségeket jeleníti meg. Keserűanyaga az epével kapcsolatos, melyben lakik a női harag, düh, agresszió.



Mire alkalmazhatod?



- migrén,

- csontvelő-bántalmak, menstruációs zavarok, változókor,

- tüdővérzés, gyomorvérzés, vérző aranyér, vérzéscsillapítás,

- szédülés, hányinger, orrvérzés, szúró szemfájdalom, meghűlés,

- hát- és reumatikus fájás,

- étvágytalanság, gyomorgörcsök, puffadás, bél- és gyomorgyulladás,

- keringési zavarok, érgörcs, angina pektorális,

- vese és hólyaggyulladás esetén.


Citromfű


Fehér virágai, finom illata tündérek kedvenc játszóhelye. A felszabadultság energiáját hozza az embereknek, akik görcsben álló, kimerült idegekkel hajszoltak és kimerültek. Oldást hoz a szívnek, gyomornak, az agynak. Megnyugvást ad alvás előtt. Az egész idegrendszer regenerálására használjuk. Fehér színe lágyan simogatja ás átjárja az összes csakrát.



Mire alkalmazhatod?



- szívidegesség, szívtájéki fájdalom, szívritmuszavarok,

- migrén, álmatlanság, fáradtság, melankólia,

- magas vérnyomás,

- étvágytalanság,

- a bél- és emésztőrendszeri zavarok, szélhajtás, epe kiválasztási gondok,

- szédülés, légszomj, hányinger,

- fájdalmas menstruáció,

- bőrkiütések,

- reumatikus kisugárzás,

- a torok, a mandula- és az íny gyulladása esetén,

- a látás javítására.


Csalán


A Csalán az egyik legigénytelenebb és legszívósabb gyógynövény. Gyökerei a földben átvészelnek mindent, a talaj a csalános rész körül pár év alatt porhanyóssá, termékennyé válik. Zöld színe ellenére én pirosnak látom, és a gyökér csakra legfőbb erősítője. Összedolgozik a vörös jáspissal. Az anyafölddel kapcsol össze, táplál mindent, amihez a földi energia áramlása és felhasználása tartozik. Tisztít, kiegyensúlyoz. Különösen hasznos azok számára, akik ,,nem a földön járnak".



Mire alkalmazhatod?



- fejfájással járó vese rendellenesség, vese- és hólyaghomok,

- máj- és epebántalmak,

- hasnyálmirigy gyulladás, hólyaggyulladás,

- gyomor- és bélfájdalmak, hurutos gyomor és bélfekélyek, gyomorrák,

- lépmegbetegedések,

- vízkór, vérzéscsillapítás,

- leukémia,

- vérszegénység, vashiány, kimerültség, fáradékonyság,

- isiász, lumbágó,

- gennyező tyúkszem, körömgomba, ekcéma,

- hosszadalmas és erős menstruáció, klimax,

- arterioszklerózis,

- sárgaság, bőrkiütések, pubertáskori pattanások esetén,

- az emésztőrendszer működését segíti, az érrendszert javítja.


Csipkebogyó



A szívcsakrára és a hozzá tartozó érrendszerre ható, védelmet adó erősítő növény.

C-, és A-vitaminforrás, immunrendszer-erősítő.



Mire alkalmazhatod?



- a koleszterinszint csökkentésére,

- vérzéscsillapításra, véralvadás csökkentésére,

- a kapillárisok törékenységének csökkentésére,

- vitaminhiány, általános gyengeség és fáradtság esetén,

- ha homok és kő van a húgyutakban, epekő- bántalmakra,

- vérszegénységre,

- méhvérzések, bő menstruáció,

- arterioszklerózis esetén,

- nehezen gyógyuló sebek, eltört csontok jó összeforrásához,

- a csontvelő működésének javítására,

- anyagcsere-folyamatok zavaraira,

- cukorbetegségre,

- vízhajtó hatású,

- méregtelenítő, immunrendszer-erősítő.



Dió


A dió az ősi idők óta a varázslatok fája volt, alatta történtek azok a beszélgetések, melyek a lelket a változás útjára terelték. Tisztítja, erősíti és védi az aurát. A pajzsmirigy erősítője, szabályozza az energia-felhasználást. A torokban bent rekedt félelmeket, feszültséget összeköti az epében tárolt dühhel, hogy mérséklődjön, kiegyenlítődjön az igazságérzet és a kommunikáció. A dió támogatja a szervezet védelmi rendszerét, segíti a kiválasztást, tisztítja a vért, erősíti a csontokat. Szabályozza a 3. és az 5. csakrákat, harmonizálja a férfi energiákat.



Mire alkalmazhatod?



- a szervezet általános erősítésére,

- idegesség, álmatlanság esetén,

- csontok, köröm, haj erősítésére, növesztésére, ápolására,

- bőrbetegségek (pattanások, ekcéma) kezelésére,

- aranyér, fehérfolyás esetén, vértisztító,

- hasmenés, valamint gyomor, epe és máj bántalmak esetén,

- étvágygerjesztő,

- fájdalomcsillapító,

- féregűző hatású.



Eperfa


A Napfonatcsakrára hat, az önelfogadás, a cselekvés és az elmúlás energiáit köti össze. A hasnyálmirigy működését segíti.



Mire alkalmazhatod?



- étvágygerjesztő, emésztést serkentő,

- hasnyálmirigy működését stabilizáló,

- vérnyomáscsökkentő,

- izzasztó,

- hajnövesztő.


Fekete áfonya



Mindazzal foglalkozik, ami savanyú, fanyar bennünk. Megédesít energiájával. Megfinomítja, simogatva gyógyít. Alacsony, földközeli termete az alázat erejét sugározza, a manók kedvenc bújóhelye.



Mire alkalmazhatod?



- gyomor- és bélműködés karbantartására (hasmenés, rothadás),epe, vese és hólyagproblémák csökkentésére (gyulladások, kövek),

- étvágyserkentő hatású,

- rossz szájszag ellen,

- torokgyulladás, krónikus bronchitis kezelésére,

- bőrbetegségek kezelésére,

- aranyér, fehérfolyás kezelésére.


Fekete ribizli


A Szív, a Torok és a Harmadikszem csakrákat köti össze a Gyökércsakrával. Erősítő, roboráló. Rákellenes hatású, antioxidáns. Az egyetlen olyan növény, melyben nem bomlik fel a C-vitamin magas hőre.



Mire alkalmazhatod?



- magas C-vitamin, A vitamin és magas vas tartalmú,

- szív és érrendszeri megbetegedésekre,

- vérnyomás szabályozó,

- lázas betegek felépülését segíti,

- megfázás, köhögés, rekedtség,

- vizelethajtó, vese- és hólyagbántalmak, vesehomok,

- reuma, köszvény,

- bőrbetegségekre,

- krónikus hasmenés,

- gamma-linólén sav tartalmú, enzim hiánypótló.


Galagonya


A Szívcsakra legerőteljesebb hatású növénye. Gyökerei nagyon mélyre hatolnak, szívós, tüskés, szárazságtűrő mágikus növény. Ahol sok nő belőle, érezhető a hatása a szívre, szeretetre, ott mindig csodák történnek. Utak indulnak az emberek között.

A csecsemőmirigy szabályozásával az immunrendszert segíti. A szív és érrendszer működését, a véráramlást szabályozza. Össze van kötve a tűz erejével.



Mire alkalmazhatod?



- szív vérellátásának javítására,

- szív-ritmuszavar esetén,

- szív-koszorúér tágítására,

- agyi és más erek tágítására,

- szív- és érrendszer működésének szabályozására,

- szív-erősítésre,

- szív-izomgyengeség javítására,

- időskori érelmeszesedés esetén,

- pajzsmirigytúltengés esetén,

- idegrendszeri megbetegedések esetén,

- álmatlanság, fejfájás, fulladás esetén.


Izsóp


Ősidők óta a Harmadikszem csakra legerősebb segítője. A régi korokban a szemek és fülek betegségeit gyógyították vele. Az intuíció erejét hozza és áramoltatja szét a szervezetben, feloldva a görcsös, megakadt blokádokat.



Mire alkalmazhatod?



- görcsoldó tulajdonsága alapján köhögéscsillapító,

- köptető hatású,

- légcsőhurut, asztma esetén,

- vérnyomás növelésére,

- gyomorerősítő, emésztést elősegítő,

- idegnyugtató,

- rossz szájszag esetén,

- szemgyulladás esetén,

- ekcéma, fülfájdalmak, fekélyek kezelésére.


Kakukkfű


A kakukkfű a vándorok és pásztorok szőnyege, melyen megpihenve teljes felfrissülést kapnak. A finom női energiákat szabályozza. A szívenergiával és a szabadsággal foglalkozik. Segít kiköpni azt, ami elnyom.



Mire alkalmazhatod?



- idegrendszeri panaszok esetén, mert frissítő hatású,

- felsőlégúti megbetegedések esetén, mert köptető, köhögéscsillapító hatású,

- étvágygerjesztő hatású,

- anyagcsere folyamatokat szabályozza,

- gombás fertőzések esetén (Candida, körömgomba),

- sebek fertőtlenítésére.


Kökény


Energiája összeköti a 4., 5., és a 6. Csakrákat, ami rendkívül ritka adomány.

Segíti a védelmi rendszert, és a túlérzékenység gyógyulását. Minden mirigyre kihat.



Mire alkalmazhatod?



- immunrendszer erősítésére,

- szív- és érrendszeri megbetegedésekre,

- mirigyek működésének szabályozására,

- emésztés serkentésére.


Levendula


A. Koronacsakra működését erősíti, vele együtt az egész gerinc és belőle kiinduló idegrendszert. Harmonizálja a női és férfi energiákat, elérhetővé teszi az égi csatornákat. A túlhajszoltságban pihenést, felfrissülést hoz.



Mire alkalmazhatod?



- idegerősítő, idegnyugtató,

- idegi fáradtság, ideggyengeség, túlterheltség,

- migrén, szívideg, szédülés, álmatlanság, remegés, hisztéria esetén,

- az agy tevékenységét serkenti,

- vérnyomást csökkentő hatású,

- a felső légutak gyulladásainak kezelésére,

- gyulladáscsökkentő,

- fájdalomcsillapító,

- fertőtlenítő hatású,

- reuma, köszvény, paralízis esetén,

- gennyes sebek, égési és más sérülések kezelésére,

- klimax, menstruációs fájdalmak enyhítésére,

- élősködők ellen.


Menta


A légutak gyógyítására szokás használni, de ennél fontosabb szerepe van az agy és a gyomor erősítésében, az emésztőrendszer karbantartásában. Alkotóeleme az alvást segítő és nyugtató teáknak, tinktúráknak.



Mire alkalmazhatod?



- étvágyjavító,

- az emésztő- és a bélrendszer működését javítja, szélhajtó,

- serkenti a máj, az epe és a hasnyálmirigy működését, epekő hajtó,

- hányinger és hasmenés ellen,

- értágító hatású,

- a légutak tisztítására,

- bronchitisz,

- álmatlanság, fejfájás, melankólia,

- epilepszia,

- fog- és ínygyulladás,

- bőrbetegségek esetén.


Orbáncfű


A fény és életerő növénye, ősidők óta használt mágikus erejű gyógyír. Az alacsony energiák távoltartása, a csakrák összekötése a legfőbb feladata. Az egyetlen olyan növény, mely képes a Nap energiáját a szervezetben hasznosítani, beépíteni. Átmossa a csatornákat, a vér utakat, a nyirok utakat, földel és összeköt az éggel. A fájdalmak és szenvedések enyhítője. Az új influenzajárvánnyal szemben természetes védelem.



Mire alkalmazhatod?



- az idegrendszer erősítésére, ingerlékenység, depresszióhajlam ellen,

- alvászavarnál, fáradságnál, kimerültségnél, koncentráció hiányánál,

- erősítő, immunerősítő szer,

- minden vérrel kapcsolatos betegségnél,

- sebek, égések, ekcémák, herpesz kezelésénél,

- bőrbetegségeknél, pattanások, gyulladások tisztítására,

- gyomorbetegségeknél, májtisztításnál,

- vese és húgyhólyag gyulladásnál, ágybavizelésnél,

- menstruációs zavaroknál, átmeneti korban.


Papsajtmályva


A Torokcsakra növénye. A kommunikációval foglalkozik. Igen gyakran jelenik meg olyan családokban, ahol történt öngyilkosság, vagy ahol szokás ki nem mondani az érzéseket. Mindent gyógyít, ami a torokban van, a gége, a hang, a pajzsmirigy. Összeköti a szívet és a torkot. Erős köptető hatása miatt mindarra lehet használni, ami gyulladásban van, illetve oldja a nyálkát a toroktól kezdve a gyomron, beleken át a veséig. Gyomorsav esetén jó hatású. Gyerekek megfázásakor csodálatos köptető szer, még kívülről bekenve, fürdőbe cseppentve, vagy borogatva is. Dohányosoknak különösen ajánljuk.



Mire alkalmazhatod?



- gyomorhurut, hólyaghurut, a gyomor- és a bél utak segítésére, gyomor- és bélfekélyre,

- gyulladt nyálkahártyák, szájüreggyulladás,

- heveny gége- és mandulagyulladás,

- rosszindulatú gégebetegségek,

- szájszárazság, az orr és a torok szárazsága,

- rekedtség, hörghurut és bronchitisz esetén,

- köhögés gyógyítására,

- a könnyelválasztás zavaraira.


Pitypang


A tavasz egyik első virágaként beragyogja az udvart, zsenge leveleit használhatjuk salátának, lecsípett virágzatával pedig nem egy klinika a máj-epe bántalmakat, valamint a hasnyálmirigy betegségeket gyógyítja. A Napfonat csakrára hat, annak szétsugárzó energiát ad. A nyirok rendszerre és a többi belső elválasztású mirigyre erősítő és tisztító hatással van.



Mire alkalmazhatod?



- májgyulladás, krónikus májgyulladás,

- epebántalom,

- levertség, fáradtság, elesettség,

- cukorbetegség esetén,

- izzasztó, vizelethajtó, élénkítő hatású,

- elősegíti az anyagcsere-folyamatokat,

- jó pattanásos bőrre, bőrbetegségekre belsőleg és külsőleg,

- étvágyjavító,

- a gyomor és a belek jó működését segíti,

- a lép megbetegedéseire,

- vértisztító, vérszegénységre,

- a zsírok lebontását és felszívódását segíti elő, arteroszklerózira,

- koleszterinszint-csökkentő,

- immunrendszer-erősítő.


Tönkölybúzafű


A földelést, a csakrák összekötését szolgálja a Tönkölybúzafű. Megújulást, megtisztulást hoz, szinte átmossa a szervezetet és az aurát. Az új élettel, az egyensúllyal, a rezgésemelkedéssel kapcsolható össze. Erős méregtelenítő, lugisító. Előkészíti az új befogadását.



Mire alkalmazhatod?



- erős méregtelenítő, tisztító hatású,

- savasodás elleni hatású,

- regeneráló, roboráló hatású, sejtmegújító,

- aktivizálja szervezetünk energiaforrásait, ezért növeli a szervezet energiaszintjét, lassítja az öregedést.

Forrás : http://egeszsegter.hu/cikk/396/gyogynovenyek-es-a-csakra.html







Csakratisztító ételek - Nyerd vissza az energiádat! : Link

 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
Csakrákhoz tartozó
  2016-12-22 07:34:15, csütörtök
 
  Csakrákhoz tartozó - Szín, természeti kép, tulajdonság, mantra.



Vörös - Napfelkelte, napnyugta - életenergia, LAM
Narancssárga - Hold - víz, érzelmek, VAM
Aranysárga - Nap fénye - személyiség, erő, ész, feldolgozás, RAM
Rózsaszín szélén világoszöld - Természet - szív tulajdonságai, JAM
Világoskék - Kék ég - kommunikáció, HAM
Sötét indigókék - Éjszakai ég - felismerés, belső érték, akarat, szellemi erő, KSHAM
Ibolyakék aranysugarakkal - Hegyc

Forrás : Link



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
Csakra harmonizáló program
  2014-11-12 10:47:13, szerda
 
  Link...








Link







I. Szívcsakra gyakorlat
2009.08.02

GONDOLATKONTROLL: a gondolatvilág kontrollja, ellenőrzése. Nem kell hangosan kimondani. Csak az általa engedett gondolat jöhessen be - dinamikus tudatkontroll.

Egy tárgyat kell elképzelni, gondolat kontroll alá vonni. Először EGYSZERŰ, ember által készített fizikai tárgyakon / Pl. ceruza, szék, toll /, tárgyilagos-érzelemmentes-alapos gondolkodást hajtunk végre.

Minél több információt gyűjtsünk be a kiválasztott tárgyról.

Kerüld az oda nem illő, fegyelmezetlen, csapongó gondolatokat.

Pl.: gyertyáról meditálsz - a gyertya meleg - a szaunában is meleg van - a Jóskával gyakran találkozom a szaunában (itt már elment a gondolat a gyertyáról)

0 asszociáció és érzelem, nekünk kell aktívan kiépítenünk a gondolatláncot.

LÉPÉSEK:

1. Tárgy kiválasztása - arról mindent leírni. Fizikai szint: FORMA - ANYAG. Milyen formaelem, alkatrész, nyersanyag.

2. Éteri szint: időben hogyan jött létre. A tárgy előállításának folyamata. FOLYAMAT.

3. Asztrális szint: Terv. Milyen célból tervezték? Design. Érzések. A tárgy milyen érzéseket vált ki belőlem?

4. ÉN szint: Aki a tárgyat feltalálta. Mikor? Hol?

...

5. szint: oka - célja a feltalálásnak. A mindennapi élet és emberi kultúra számára a tárgy jelentősége.

6. A tárgy eredete, története. A mai gyertyának elődje, mivel világítottak a gyertya előtt?

7. A tárgy különböző típusai, forma, szín, használat szerint.

Kiválasztjuk a tárgyat, majd leírjuk.

Először 1 - 4 szintig haladjunk, majd vegyük hozzá az 5 - 7 szintet is. NEHEZÍTÉSKÉNT: visszafelé is végezzük el. 1 - 4 - 4 - 1 -ig és ha már jól megy 1 - 7-ig és 7 - 1 -ig.

GYERTA -MÉCSES esetén:

1. Alakja, átmérője, anyaga, állaga, súlya, felülete (mézgyertya)

2. Méhviaszt megtisztítják, szárítják, kivágják, olvasztottan a kanócra.

3. Szép színű - formájú, veszélytelen világítás.

4. Papok találták fel az I. sz.-ban, templomban használták először.

5. Egyszerű, veszélytelen fényforrás. Spirituálisan: elszakadt a naptól, az aurát tisztítja.

6. Kezdetben volt a tűz, máglya, fáklya, növényi zsírból mécses, majd gyertya.

7. Funkciója, mérete szerint hogyan néz ki.

Előre eltervezzük, dinamikus koncentráció. Más gondolatot nem engedünk magunkhoz. Dinamikus koncentráció, passzív: 5 percig egy dolgot néz.

Ha az 1 - 7 - 7 - 1 éteri hullámzás jól megy, más nem kell.

1. szirom megtisztítása: gondolatvilág megtisztítása, gondolatvilág erényei

A szívcsakra és hozzárendelései

Elnevezése: anáhata-csakra, szív-csakra, szívközpont

Szín: főképpen zöld, néha rózsaszín és sárga

Hozzárendelt természeti elem: levegő

Érzékszervi funkciója: tapintás

Szimbóluma: 12 szirmú lótuszvirág

Alapelv: odaadás

Hozzárendelt testrészek: a szív, a gerinc nyak és derék közötti része, a mellkas és a mellüreg, a tüdő alsó tájéka, a vér és vérkeringési rendszer, a bőr.

A hozzárendelt mirigy: csecsemőmirigy. A csecsemőmirigy a növekedést szabályozza és a nyirokrendszert irányítja. Ezenkívül még feladata az immunrendszer erősítése és stimulálása.

Asztrológiai hozzárendelések:

Oroszlán/Nap: melegség, szívélyesség, nagyvonalúság.

Mérleg/Vénusz: kapcsolat, szeretet, törekvés a harmóniára, eggyé válás a másik emberrel, azaz az Én és a Te egybeolvadása.

Szaturnusz: az önző ego legyőzése mint egyetlen lehetőség az önzetlen szerelem megéléséhez.

A csakra előrefelé nyílik.

Forgási iránya: nőknél óramutató járásával megegyezik, férfiaknál ellentétes.
Feladata, működése: a lélek kapuja, ...
A harmónikus működés: közel kerülünk az isteni szeretethez, kifinomult érzékelés....
Diszharmónikus működés: ,,viszontszolgáltatás" várása, nem képes a szeretet befogadására. Csökkentett működés: függünk mások szeretetétől, jóindulatától. Csigaház. Túlzott kedvesség, együttérzés. Sérüléstől félve kitérünk a szeretettől.

A 4. csakra megtisztítása és aktivizálása

A természet érzékelése: csendes séta a zöldben, az érintetlen természet, virágok, rózsaszín égbolt

Hangterápia: klasszikus zene (és lehet még meditációs és/vagy keleti)

Magánhangzó: az ,,á" a szívhez és az ,,F" hang

Színterápia: zöld és a rózsaszín

Drágakőterápia: rózsakvarc, turmalin, kunzit, smaragd, jáde.

Aromaterápia: rózsaolaj

Jógatípus: bhakti-jóga

Mantra: JAM

Pozitív erő: megnyitó, összekötő

Alvási szokások: bal oldalon, 5-6 órás alvásszükséglet

VÁRADI TIBOR


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
A CSAKRÁKRÓL- A korona csakra
  2014-10-23 04:57:42, csütörtök
 
  A koronacsakra titkai

"A hétemeletes utunk elérte a csúcspontját és megérkeztünk e fejtetőhöz, az ezerszirmú lótusz birodalmába. Itt találjuk a kozmikus tudatosság végtelenül mély lakóhelyét, a korona csakrát. Ez a csakra kapcsol össze bennünket isteni intelligenciánkkal és minden manifesztáció forrásával. Ez az eszköz, melynek segítségével megértést találunk és értelmet nyerünk. Ez a megszabadító áramlat végcélja, s így megszabadulásunk helye is."
"A koronacsakra fizikai lényünket köti össze spirituális énünkkel, illetve az univerzummal. Míg a homlokcsakrában érzékeljük, a koronacsakrában meg is éljük a mindenséggel való egységet. A koronacsakra szintjén feloldódik a dualitás, és elérjük a teljes szabadságot. A koronacsakra megtanítja, hogy annál könnyebb az életünk, minél több ítélkezést hagyunk el, és minél fejlettebb a tudatunk. A koronacsakra szintjén már nem félünk felelősséget vállalni saját életünkért, megbízunk belső hangunkban, intuíciónkban." (Anodea Judith)

Elnevezései: fejtetőcsakra, szahaszrára-csakra.
Színe: lila.
Eleme: életéter.
Helye: fejtető közepe.
Szimbolikája: ezerszirmú lótusz.
Hozzá kapcsolódó életkor: 43-49, 92-98.
Mirigye: tobozmirigy.
Testrészei, szervei: nagyagy, koponyafedő.
Témái, kulcsszavai: megvilágosodás, egységélmény,egyetemes tudatosság,Istennel és az Égiekkel való kapcsolat, alázat, önátadás.
Aromaterápia: lótusz, tömjén, mirha.
Drágakő terápia: gyémánt, ametiszt, hegyikristály.
Növényei: levendula, írisz, ibolya.
Gabonája: kukorica.
Ételei: szeder, szőlő.

A csakrához tartozó étrend a böjt. A böjttel emeljük rezgésszámunkat, könnyebben megnyílunk az égiek felé. Hatásosabban végezhető a meditáció.

További harmonizálás: végezzünk szellemi tanulmányokat, meditáljunk (legyünk csendben, figyeljünk befelé), imádkozzunk, végezzünk fénymeditációt, szabaduljunk meg álarcainktól, hordjunk lila ruhadarabokat, képzeljünk el havas hegycsúcsot
Diszharmonikus állapot/ negatív gondolatok: Isten/Teremtő nem létezik. Fő célom a kényelmes élet. Nem léteznek égi segítők. Hús-vér emberek vagyunk, nincs szellemünk.
Testi problémák diszharmonikus működés esetén: ideg problémák, genetikai zavarok, rákos megbetegedések, autoimmun betegség, bénulás, csont betegségek, skizofrénia, öngyilkossági hajlam, Parkinson-kór, Alzheimer-kór, időskori elbutulás.

Megerősítés: "Egy vagyok a Világszellemmel/ Istennel/Forrással."; "Én vagyok Én."; "Legyen meg az isteni akarat."

Harmonikus működés esetén felébred az emberben a morális intuíció, keresi a kapcsolatot magasabb Énjével, fejlődik bölcsességben, szabadságban. Elmúlik a céltalanság, a földi javak hajhászása. A halál gondolata nem tölt el félelemmel, mert hiszünk a szellemvilágban, a halál utáni életben.

A koronacsakrához szorosan kapcsolódó téma a közeledés magasabb Énünkhöz, halhatatlan részünkhöz.
Ami eltávolít minket és akadályoz ebben a munkában:
- figyelmetlenség, összpontosítás hiánya
- örökös eléretlenkedés
- földhöz ragadt gondolkodás, szellemi mivoltunk tagadása
- téves önazonosítások (amikor csupán fizikai testünkkel, illetve különböző ,,szerepeinkkel" azonosítjuk magunkat)
- függőségek, automatizmusok
- közöny
- minden atavizmus (ami mára elveszítette időszerűségét)
- harag, gyűlölet
- önző, egoista gondolkodás és cselekedetek
Ami közelebb visz minket halhatatlan Énünkhöz:
- tudatosság, jelenlét mindenben
- bőségtudat
- korszellemnek megfelelő szellemi tanulmányok, gyakorlatok
- belső béke, egyensúly
- önismereti munka
- hit, bizalom
- önállóság, szabadság, spontaneitás, felelősségvállalás
- megbocsájtás, önzetlen tettek, áldozatkészség.

Csakrakapcsolatok: amennyiben helyes a kapcsolat a hatos és hetes csakra között, az ember megérti a szellemi igazságokat. Az ötös és hetes csakra optimális kapcsolata esetén az ember képes bölcs tanácsokat adni. A négyes -hetes csakrák jó kapcsolata a szeretet és a bölcsesség egyensúlyát segíti.


 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
A CSAKRÁKRÓL- A torok és a homlok csakra
  2014-10-23 04:55:42, csütörtök
 
  A torokcsakra titkai

"A kommunikáció az az összekötő elv, mely lehetővé teszi az életet." Ez a csakránk közvetíti a külvilág felé valamennyi csakránk tartalmát: érzelmeinket, érzéseinket, gondolatainkat - vagyis azt, ami valójában vagyunk.
Elnevezései: torokcsakra, vishuddha csakra, nyakcsakra.
Színe: kék.
Eleme: éter (akasha).
Helye: torok.
Szimbolikája: kék kör.
Hozzá kapcsolódó életkor: 28-35, 78-84-ig.
Mirigye: pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy
Testrészei, szervei: nyak, száj, gége, állkapocs, hangszálak, nyelőcső, felső légutak, a tüdő felső része.
Témái, kulcsszavai: hallás, hallgatás, önfegyelem, kommunikáció, tanulás, megértés, összefüggések felismerése.
Aromaterápia: eukaliptusz, zsálya, fenyő, pacsuli, bergamotte, levendula.
Drágakő terápia: aquamarin, kalcedon, türkiz, lapislazuli, topáz.
További harmonizálás: hordjunk égszínkék ruhadarabokat, kék kristályból készült kiegészítőket
Gyógynövényei: borsmenta, zsálya, martilapu.
Gabonája: árpa
Ételei: szilva, kékszőlő.


A csakrához tartozó étrend a nyersételekkel való táplálkozás (nyers zöldség, gyümölcs, magok, áztatott gabonák).
Napjainkban ennek betartása csak kúraszerűen ajánlott.

Diszharmonikus állapot: az önelfogadás hiánya, önsajnálat, befolyásolhatóság,önmagunk fel nem vállalása, hazudozás, túl sok/túl kevés beszéd, túl hangos/túl halk beszéd, beszédhibák, mások tudatos félrevezetése, felszínes beszéd, gombóc érzete a torokban.
Testi problémák diszharmonikus működés esetén: megfázások, fülcsengés, fülzúgás, pajzsmirigy problémák, torok, mandula és fül gyulladás, merev nyak, rekedtség, torok fájás, multiple sclerosis.

Tartsuk be a "száj pecsétjét":
- mellőzük a hazug beszédet
- tartózkodjunk a durva beszédtől
- ne kritizáljunk és ne ironizáljunk
- kerüljük a felesleges beszédet, a locsogást.

Amennyiben jól működik az ötös csakra, az illető őszinte (kellő empátiával) tud hallgatni, nyílt szavú, világosan és szépen beszél, megfelelően tudja szabályozni a halk és hangos beszédet, jó a kommunikációs képessége és figyel benső hangjára.

Megerősítés: "Félelem nélkül fejezem ki saját igazamat.", "Az igazság szabaddá tesz."

Figyeljük meg saját kommunikációnkat. Miként viselkedünk idegenekkel, hogyan beszélünk stressz helyzetben? Igyekszünk-e manipulálni a beszédünkkel másokat? Ez tudatos belső munkát igényel. Következő lépcsőfokként értékeljük ki a beszédünket, ezután van lehetőség változtatni is kommunikációnkon.

Csakrakapcsolatok: ötös-hetes csakra optimális működése esetén az illető képes az égi bölcsességeket szavakba önteni, megfelelően átadni a szellemi tudást. Ötös és egyes csakra harmonikus működése esetén az illető ráérez a jövőbeli tendenciákra. Ötös és lépcsakra optimális kapcsolata esetén az illető összhangba tud kerülni beszélgetőpartnerével, képes közös nevezőre jutni.
Gyakorlat: csakra-meditáció, hangok megfigyelése, szóböjt, éneklés.


A homlokcsakra titkai

"A harmadikszem az intellektus, az akarat és az emlékezőtehetség központja. Ide tartoznak az olyan, kevésbé megfogható jelenségek is, mint a tudat alatti tartalmakat megjelenítő álmok és belső képek, a dolgok mögötti összefüggéseket feltáró tisztán látás és az imagináció. A klasszikus hindu felfogás szerint a homlokcsakra a lélek székhelye, ez vezérli a koncentrációt, az intuíciót és meditatív képességeinket. Olyan dolgokat érzünk meg általa, amiket általában nem szoktunk. A harmadik szemünket érezzük, amikor hirtelen nagyszerű ötletünk támad, és amikor védve érezzük magunkat. Ilyenkor a belső látásunk és érzékelésünk működik, amely itt indul be, és a koronacsakrában teljesedik ki."
Elnevezései: harmadik-szem csakra, ajna csakra.
Színe: indigókék.
Eleme: fényéter.
Helye: homlok közepe (nem a szemöldök és nem az orrgyök! - ott mellékcsakra található).

Szimbolikája: szárnyas kör piramissal.
Hozzá kapcsolódó életkor: 36-42, 85-91.
Mirigye: agyalapi mirigy.
Testrészei, szervei: agy, arc, arcüregek, homlok, orr, szem, kisagy, idegrendszer.
Témái, kulcsszavai: tisztánlátás, tanulás, felismerés, logikus gondolkodás, szellemi erő, felelősségvállalás, tudatosság, figyelem.
Aromaterápia: ibolya, jázmin, citromfű, menta.
Drágakő terápia: ametiszt, azurit, zafír, sodalith, lapis lazuli.
Gyógynövényei: orbáncfű, citromfű, szemvidítófű, kékgyökér.
Gabonája: rozs.
Ételei: szőlő, vadalma, kökény.

A csakrához tartozó étrend a léböjt. Napjainkban ennek betartása csak kúraszerűen ajánlott (heti 1 nap, illetve tavasszal, ősszel több napos léböjt kúra).

További harmonizálás: hordjunk indigókék ruhadarabokat, kiegészítőket, hallgassunk meditációs zenét, klasszikus zenét, játszunk logikai játékokat, dolgozzunk az álmainkkal, vezessünk álom-naplót. Álmaink képeit a harmadik szemünk segítségével látjuk és nem a fizikai szemeinkkel!
Diszharmonikus állapot/ negatív gondolatok: Nincs igazad/nekem van igazam. Csak az lehet igaz, ami racionális és logikus. Hiszem, ha látom. Ami t nem látok, az nincs is. A gondolkodás értéktelen. A társadalom nem érdemli meg, hogy részese legyek.
Testi problémák diszharmonikus működés esetén: fejfájás, migrén, látászavarok, nátha, megfázás, hipofízis betegségei, értelmi fogyatékosság, komoly memóriazavarok, túl magas hormonképződés, különböző testrészek rendhagyó növekedése agydaganat, agyvérzés, idegi zavarok, vakság, süketség, gerinc betegségek, félelmek, idegesség, idegösszeroppanás, depresszió, epilepszia és tanulási zavarok.

Megerősítés: "Mindenkiben meglátom az isteni szellemet."; "Tudatos vagyok."

A 6-os csakra a beavatás csakrája. Amikor valakinél megnyílik ez a csakra, akkor tudatosul benne az életfeladata. Ezt a csakrát leginkább szellemi tanulmányokkal lehet aktivizálni.

A "harmadik szem" csakra esetében meg kell említenünk a tisztánlátás témáját. Sokakban él az a tévhit, miszerint a "tisztánlátók" valóban tisztán látják a jövőt, a szellemeket, lelki folyamatokat, fizikai betegségeket. Egyesek eleve elvetik a jövőbe látás lehetőségét. A tisztánlátás témaköre megér egy alapos áttekintést. Látás és látás között óriási különbségek lehetnek. Vannak hasi-látók, akik saját emésztési folyamataik képeit vélik túlvilági lényeknek, üzenteknek. Magasabb csakraszinten alakul ki az asztrális látás. A hirdetésekből, ezoterikus körökben ismert látók több, mint 99%-a ebből a kategóriából kerül ki. Az asztrális látás kapcsolódik a harmadikszem csakrához.

Régen minden ember látó volt, majd ezt a képességét fokozatosan veszítette el, ahogy egyre inkább elszakadt a szellemi világtól. A gyermekek, születésük utáni 1-3 évben még észlelik a magasabb világok lényeit, majd ez a képességük (főként a hús és tojásevésnek köszönhetően) megszűnik. Azoknál, akiknél mégsem szűnik meg, illetve életük folyamán visszatér, nagy valószínűséggel egy korábbi élet beavatásának köszönhető a képesség. (A régi korok beavatásának fő jellemzője volt, hogy az illető tisztánlátóvá vált! A mai álbeavatások már nem felelnek meg az igazi beavatások követelményeinek és ezért eredményük is jóval szegényesebb.) Az asztrális látás azonban szubjektív, nem kötött morális cselekedetekhez és alkalmatlan karmakutatásra, előző életek feltárására. Egyénenként változó, hogy a látó mire és mennyire tudja használni ezt a képességét, de nagy valószínűséggel saját lelki folyamatai erősen befolyásolják.

A szellemi látás az egyetlen látás, ami teljesen objektív és moralitáshoz kötött! A szellemi látás egyik feltétele a hús és tojásmentes táplálkozás. Ezek kis mennyiségben is "szüneteltetik" a látást. Az asztrális látás vegyes étrend mellett is kialakulhat, megmaradhat. Korunkban az asztrális látás atavisztikus, ne kívánjuk hát, hogy asztrális látóvá váljunk. Rudolf Steiner is asztrális látónak született, majd ezt a képességet hátrahagyva vált szellemi látóvá. Tanulmányozva az Ő életét, bárki számára világossá válik, hogy micsoda fejlődést, milyen emberi princípiumokat igényel ez az út. Megfelelő szellemi iskolázás, moralitásban való fejlődés, vegán étrend... csak néhány azon követelmények között, aminek betartása mellett néhány évtized után szellemi látóvá válhatunk. (Kivételes esetekben, nagy tanítók inkarnációinál lehetséges a szellemi látás megléte fiatal korban.)

Csakrakapcsolatok: hatos-hetes csakra megfelelő kapcsolata esetén helyesen értelmezzük a szellemi megérzéseinket. A hatos-egyes csakra optimális kapcsolata esetén az ember helyesen értelmezi a szenvedéseit, elfogadja a sorsát.

Gyakorlat: csakra-meditáció, "aranyfény" meditáció , gyertyaláng nézés.




 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
A CSAKRÁKRÓL - köldök csakra és szivcsakra
  2014-10-23 04:52:27, csütörtök
 
  A köldökcsakra titkai

"A földtől a vízen át a tűzhöz érkezünk. Az érzelmek és vágyak mögött erőt és tettet találunk. A tudattalan testi állapotból belépünk a lélek és a test egyesülésének szintjére. A köldökcsakrán keresztül juttatjuk kifejezésre két alsóbb csakránk, a gyökér- és a szakrális csakra vágyait, illetve ennek révén fogadjuk be és dolgozzuk fel a minket érő hatásokat. E csakra által teljesíthetjük ki lényünket és alakíthatunk ki harmonikus kapcsolatot környezetünkkel. Mindebben fontos szerepet játszik, természetesen az egészséges határokon belül az önérvényesítés, az önállóság, a függetlenség, az önbizalom, a határozottság." (Anodea Judith)
Egyéb elnevezései: napfonat csakra, hármas csakra, solar-plexus csakra, manipura.
Színe: napsárga.
Eleme: tűz
Szimbolikája: lefelé néző háromszög a hindu napkeresztekkel (szvatisztákkal).
Helye: a köldöktől a napfonatig.
Hozzá kapcsolódó életkor: 14-21 ; 63-70éves korig.
Mirigyei: hasnyálmirigy, mellékvesék.
Érzékelés: a látás.
Testrészei: hasüreg, az emésztési rendszerünk, a gyomor, a máj, a lép, az epehólyag, a hasnyálmirigy, vékonybél.
Témái, kulcsszavai: erő, hatalom, akarat, önbizalom, önértékelés, érzelmek kifejezése, kitartás, agresszió, elismerés utáni vágy, természetes kapcsolat a saját érzelmeink megértéséhez, egészséges önbizalom, a dolgok "megemésztése", fizikális emésztés.
Aromaterápia: bergamott, rozmaring, kamilla, citrom, ánizs, levendula.
Drágakő terápia: borostyánkő, sárga citrin, topáz, tigrisszem.
További harmonizálás: emésztőrendszerünk karbantartása (évenként 2x méregtelenítés),
gyertyaláng figyelése 1 méterről: amellett, hogy ez erősíti a szemet, megszabadít a nap közben felvett asztrális szemét egy részétől, és erősíti a manipurát, napraforgómező vizualizálása, látogatása, felhúzott térddel való ugrálás, törökülésben törzsfordítás-összekapcsolva a légzéssel.
Légzései: hasi légzés, tűz légzés (nagyon gyors, nagyon intenzív ki-belégzés).
Ételei: sárga színű élelmiszerek: ananász, paprika,csicsóka, sütőtök, citrom, sárgabarack, sárgadinnye, narancs, mandarin, homoktövis.
Gabonája: zab.

Az "emésztés" témakör szorosan kapcsolódik a napfonathoz. Az emésztőrendszerünk a legpszichoszomatikusabb szerv a testünkben. Testünk két legfontosabb mellékcsakrája, a napfonat mellékcsakrái: lépcsakra, májcsakra.

Diszharmonikus állapot: agresszivitás, diszharmónia a családtagokkal, erőtlenség, manipulálás, megtévesztés, feszélyezett emberi kapcsolatok, kedvtelenség, rossz közérzet, harag, düh, mazochizmus, szadizmus, hiányzó bizalom, félelem a saját erőnktől, félelem a bennünk lévő árnyéktól, szorongás.
Minél agresszívabb, erőszakosabb valaki külsőleg, annál gyengébb belsőleg. A szelídség a benső erő!

Testi problémák diszharmonikus működés esetén: gyomor panaszok, fekélyek, bél és emésztési zavarok, hasnyálmirigy betegségei, cukorbetegség, máj és epe problémák.
Epekő: az epekő kikristályosodott agresszió/erőszak.
Diabetes: hátterében szeretettel kapcsolatos lelki problémák állnak. A cukorbeteg vagy nem kap elég szeretetet, vagy úgy érzi, hogy nem érdemli meg a kapott szeretetet.
Szemproblémák: ebben szerepe lehet a 6-os csakrának is. A látásproblémák azonban kapcsolódhatnak a 3-as csakrához is, a máj túlterheltsége, és energetikai hiányosságai miatt, továbbá összefügghetnek családi problémákkal. A szem romlása jelentheti azt, hogy az illető nem akarja/fél látni a körülötte lévő dolgokat. A távollátás azt jelzi, hogy a jelentől fél, aki pedig fizikálisan nem lát távolra, az lelkiekben tart a jövő eseményeitől.
Bal szem: apa/múltbeli dolgok, jobb szem: anya/jövőbeli kilátások.
Súlyproblémák: főként a hasi területen jelentkező plusz kilókra kell gondolni. Mivel a manipura egyik fő témája az emésztés, így itt különösen igaz, hogy oda kell figyelni a táplálkozásra. Míg az 1-es csakra életmódja a mindenevő étkezés, a 2-es csakráé az ovo-lakto vegetáriánus táplálkozás, a 3-as csakráé a lakto-vegetáriánus.

Természetesen fontos megjegyezni és nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a manifesztálódott betegségek hátterében számos ok meghúzódhat. A lélek mindig hat a testre, hiszen az anyag önmagában nem képes megbetegedni. Az embernél a betegségek kialakulását a karmája és a táplálkozása is befolyásolja a lelki folyamatain és csakráinak állapotán túl.

Alapérzelmeink tudatosítása! Az 5 autentikus érzelem kezelése: düh, harag, félelem, bánat, öröm.
Asszertivitás-egészséges önértékelés- kialakítása, szelíd határozottság(kerülni az áldozati magatartást és mások megalázását).

Megerősítés: nyitott vagyok, becsülöm magamat, tele vagyok éltető erővel, elérem célomat, erős vagyok és bátor.
Negatív gondolatok: "Gyenge vagyok.", "Tehetetlen vagyok.", "XY-tól függ a boldogulásom.", "Engem mindenki kihasznál.", "Nem mondhatok nemet.", "Az életem küzdőtér, állandó harc."

A sérült csakrával rendelkező ember a negatív gondolatok hatására tovább gyengíti a csakráját, ezáltal görcsös erőfeszítéseket tesz, hogy kierőszakolja a figyelmet, elismerést.

Csakra kapcsolatok:
Minden csakránkat meridiánok kötik össze. A napfonat csakra (3-as cs.) és a korona csakra (7-es cs.) kapcsolata harmonikus esetben önbecsülést, kitartást szül. Ezt a meridiánt gyengíti, ha valaki külső anyagi támogatást kap.
A napfonat csakra és a lépcsakra felelős a rugalmasságunkért, a drámai változások elfogadásáért. A napfonat és a szívcsakra pozitív összekapcsolódása esetén az ember képes örülni minden apró dolognak, más sikereinek. Tudatosan vezeti az életét. Ezt a meridiánt gyengíti ha valaki folyton elégedetlenkedik.

Meditációja: napfonat légzés:
Szívj be levegőt a hasüregbe (jóga-légzés). Anélkül, hogy kifújnád a levegőt, a has behúzásával tol fel a levegőt a mellkasba, majd lökd vissza a hasba, miközben ellazítod a hasad. Tologasd a levegőt a mellkas és a hasüreg között, ameddig bírod, utána hasból lélegezd ki. Végezz néhány normál légzést (tüdőbe), majd ismételd meg a gyakorlatot még néhányszor.

A család:

Míg az első csakra témája mi magunk vagyunk, az ÉN, a kettes csakráé a párkapcsolat, úgy ennél a szintnél elérkezünk a CSALÁD témaköréhez.

A családi kapcsolatok ide különösen hatnak. Nem véletlen, hogy a Hellinger féle családfelállítás, mint blokk-oldás és gyógymód is leginkább ennél a csakránál fejti ki áldásos hatását. "A mezőszemléletű megközelítés szerint, a családfelállítás egy adott család "szellemi mezejében" történő rendeződés. A mezőbe tartozik a terápiát kérő személy, az ősei, a korábbi és a jelenlegi kapcsolatrendszerei. A szellemi mező egy morfogenetikus energiamező - a forma keletkezésének mezeje. Az elnevezés azon a megfigyelésen alapul, hogy ha valami megtörtént, akkor időközönként újra és újra megismétli önmagát, mígnem formává alakul. Amikor az egyén cselekvés előtt áll, a mező emlékezik és megismételhet egy korábbi cselekvést. Ezért fordulhat elő, hogy egy családban generációról generációra ugyanazok a sorsok ismétlődnek, mert a családi mező emlékezete ugyanazokat hívja elő. Bert Hellinger megfigyelte, hogy ha ezt a mezőt kívülről egy új szellemi behatás éri - egy új szellemi mozgást állítunk be - akkor ez az ismétlődés megáll és az egyén képes lesz egy új életszakaszt kezdeni. A gyógyulás azzal kezdődik, ha a múltat - az ismétlődésekkel együtt - tisztelettel elfogadja, nyitottá válik a jövő felé, és vállalja a pillanat kockázatát. Amikor az egyén felismeri a valóságot, azt, ami van, és nem annak bűvöletében él, hogy a valóságnak milyennek kellene lenni, akkor ez az a pillanat, amikor az új szellemi mozgás beállítható gyógyító mondatokkal. A mondatok szeretettel teljesek, elfogadóak és a mélyben hatnak." (wikipedia.org)

A család tagjai között mindig fontos karmikus kapcsolat és tudatos vállalás rejlik. Leszületésünk előtt pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy kik lesznek a szüleink/testvéreink. Ez a mi vállalásunk, a mi döntésünk minden esetben. Még akkor is, ha sanyarú sorsot szánunk magunknak, a célunk az, hogy fejlődjünk.

Létezik család-karma, aminek elsőrendű prioritása van a karmák között (ahogyan az egyéni karmának is). A családtagok olyan feladatot is vállalnak, ami csak közösen oldható meg. Ahogyan minden ember kap maga mellé segítőt a szellemi világból (hívjuk védőangyalnak), úgy a családok is kapnak egy szellemi lényt, aki a család angyalaként ügyeli a családi kapcsolatokat. Ilyen segítő lénye a párkapcsolatoknak is van. Az embernek feladata, hogy hálás legyen ennek a szellemi lénynek, és táplálja azt. Mivel az angyalok nem rendelkeznek fizikai testtel, így őket nem étellel és itallal kell táplálni. Míg az ember személyes védőangyalának a tápláléka a szellemtudomány tanulmányozása, a spirituális munkálkodás, és itala a művészeti/kreatív tevékenység, úgy a család segítőjét a következőkkel táplálhatjuk:
1. Kölcsönös érdeklődés (állandó vágy a másik megismerésére, érdeklődés a vágyairól, terveiről, életeseményeiről).
2. Kölcsönös elismerés (értékek, eredmények, erények elismerése).
3. Kölcsönös bizalom.
E három erénnyel felépül egy "szellemi családi ház".
Amennyiben a családtagok nem így tesznek, úgy kiéheztetik a szellemi lényüket, aki végső esetben leválik a családról és nem támogatja tovább.

A "kiéheztetés" szomorú körülményei:
1. Mikor a családtagok KÖZÖNYÖSEK egymás iránt. A közöny hátterében, tudattalan szinten IRIGYSÉG húzódik meg. Az ego nem szeret szembesülni a másik sikereivel, eredményeivel, fejlődésével, mert az ráébreszti a saját hiányosságaira. Ha ez a helyzet alakult kis két vagy több családtag között, akkor a HÁLÁT kell erősíteni önmagunkban, ez oldja az irigységet.
2. Mikor a családtagok között állandó a BÍRÁLAT, KRITIKA. A folyton bíráló ember nem mer szemebe nézni saját belső gyengeségével, ezért inkább a másikat igyekszik maga alá taszítani. Ez a saját látszólagos felemelkedését eredményezi. Ilyen esetben a JÓAKARAT erényét kell erősítenünk.
3. Amikor a családtagok között állandó a bizalmatlanság. A bizalmatlanság hátterében lustaság áll. A mai embernek erőfeszítést kell tennie arra, hogy kiépítse a BIZALMAT. Ha folyton bizalmatlankodik, akkor éppen negatív dolgokat hív be az életébe, és nem megvédi magát. Ennek ellenszere az ELÉGEDETTSÉG, BŐSÉG-TUDAT fejlesztése.

A családi harmónia, a család angyala és a családi karma miatt egyaránt lényeges, hogy odafigyeljünk családi kapcsolataink alakulására. Ne feledjük, hogy nincs 100%-an rossz, hiszen mindenben van valami jó, van valami, amit tanulhatunk. Nem viselkedhetünk áldozatként. Belső erővel megtámogatva kell viselni családi életünk alakulását, tudva azt, hogy ez a mi vállalásunk volt leszületésünk előtt. Ha olyan családtagot választottunk magunknak, aki folyton bántalmaz minket, akkor tudatosítsuk magunkban, hogy a BÁNTÁS nem más, mint a SZERETETÉRT való könyörgés. A leginkább annak az embernek van szüksége szeretetre, aki a legtöbbet bánt. Emellett nem árt észben tartani, hogy egy ilyen ,,nehéz emberrel" való kapcsolat a mi próbatételünk, fontos, hogy jól vegyük az akadályokat.

A szívcsakra titkai

"Ez a spirituális központunk, legbensőbb magunk, a hely, ahol a fentről és lentről, a kintről és bentről érkező energiák egyesülnek. A szívcsakra a szeretet központja."
Elnevezései: szívcsakra, négyes csakra, anahata csakra.
Színe: zöld, rózsaszín.
Eleme: levegő.
Helye: a szív.
Szimbolikája: hatágú Dávid csillag.
Hozzá kapcsolódó életkor: 21-28, 70-77-ig.
Mirigye: csecsemőmirigy.
Testrészei,szervei: tüdő, szív, szívburok, keringési rendszer, karok, kezek, gerinc háti szakasza.
Témái, kulcsszavai: odaadás, nyitottság, adás-elfogadás, együttérzés, feltétel nélküli szeretet, megbocsájtás.
Aromaterápia: rózsa, rózsafa, édeskömény, jázmin, tárkony, vanília, bazsalikom.
Drágakő terápia: turmalin, rózsakvarc, malachit, smaragd, zöld kövek.
További harmonizálás: hordjunk zöld, vagy rózsaszínű ruhadarabokat, sétáljunk rózsakertben, vizualizáljunk rózsaszín égboltot, sétáljunk a természetben.
Gyógynövényei: galagonya, fehér fagyöngy, kakukkfű, tárkony.
Gabonája: búza.
Ételei: zöld színű zöldségek, szőlő, zöldalma, kiwi.

A szívcsakra megnyitásához elengedhetetlen a szívcsakra étrend, ami mentes minden állati fehérjétől (hús,hal,tojás, tej, tejtermékek). Az embernek három szerves (gyümölcs, zöldség, gabona)és három szervetlen (víz,levegő,fény)táplálékra van szüksége. Ez lenne korunk helyes táplálkozása, a 4-es csakrának megfelelő étrend.

Diszharmonikus állapot: szívtelenség, érzéketlenség, szenvedélybetegségre való hajlam.
Testi problémák diszharmonikus működés esetén: a szív betegségei, angina pectoris, szívritmus zavarok, magas koleszterin, az artériák eltömődése, szívelégtelenség, asztma, allergiák, tüdőproblémák, bronchitis, tüdőgyulladás, vérkeringési-, felső háti és váll problémák, kéz és karban előforduló reumatikus fájdalmak, bőr panaszok, magas vérnyomás, idegi eredetű szív panaszok, a vegetatív idegrendszer zavara, az immunrendszer gyengesége.
Megerősítés: "Szívesen adom és örömmel fogadom a szeretetet."

A negyedik csakra összekötő szerepet tölt be. A maga nemében páratlan és jelentősége korunkban nagyobb, mint bármely más csakrának.

A tudati lélek korában élő ember napi teendői közé sorolható, hogy a szívcsakráján dolgozzon. Amennyiben a szívcsakra nyitott, úgy a teljes csakrarendszer is nyitottá válik! Ez egy spirális folyamat, mely egy energia segítségével a 4-es csakrából kiindulva nyitja meg sorrendben a 3-as, 5-ös, 2-es, 6-os, majd az 1-es és végül a 7-es csakrákat.

Ennek a szintnek az elérése azonban nem megy egyik napról a másikra, sőt néha egy élet is kevés hozzá, így nem árt minél hamarabb neki kezdeni.

A 6 asztrális szirom és 6 éteri szirom megnyitására Váradi Tibor adott korszellemnek megfelelő gyakorlatokat :
- gondolatkontroll
- cselekedet kontroll
- érzelem kontroll
- hit-bizalom
- türelem-tolerancia
- kitartás-állhatatosság.

Kiegészítő gyakorlatok: csakralégzés, szeretetlégzés, fénymeditáció, ima, koncentráció... stb.
(Bővebben erről itt : Váradi Tibor: Szellemtudomány 2., Váradi Tibor: A szívcsakra felélesztése dvd/cd, Váradi Tibor: A csakrák működése és fejlesztése a szellemtudomány fényében 5.rész-Szívcsakra dvd/cd.)

Ahogy az embernek, úgy a Földnek is vannak energia központjai. A Föld szívcsakrája Magyarországon található a Pilisben, egész pontosan Dobogókőn (Pilisszentkereszttől északra, a Visegrádi-hegység legmagasabb pontján, a Balti-tenger szintje felett 699,746 méter magasan).

"A tibeti szemlélet és magatartás a Szent Tudás többi hajtásához hasonlóan a Mindenséget egységben, Egynek látja és éli. Ennek megfelelően az úgynevezett erőközpontokat, csakrákat nemcsak az emberi testben, de például a Földgolyón is számon tartja. A hagyomány szerint a Föld szívcsakrája Magyarország területén, pontosabban a Pilisben van." (Dalai Láma)

A magyar nép tehát a Föld szívcsakrájának őrzője és feladata, hogy saját központi csakrájának megnyitásával, segítse a Föld ezen csakráját! A világon található hét csakra őrző nép közül, az egyik a magyar! A magyar nép (kellene, hogy legyen ) a szeretet (mint a legfontosabb szívcsakra erény) népe!

Meditáció: Légzésfigyelés után, öblítsd át a szívcsakrádat tiszta fehér fénnyel (vagy a neki megfelelő zöld színnel). Koncentrálj a szíved tájékára és "növeszd" magadban a szívedet akkorára, hogy Te magad legyél a szíved. Álljon a lényed a szívedből táplálkozó szeretetből! Képzeld el, hogy ebből a szeretetből bárkinek küldhetsz a világon! Vizualizáld azokat, akiknek pozitív érzéseket küldtél, majd pár perc után néhány mély lélegzetvételt követően, nyisd ki a szemeidet.


 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 272
  • e Hét: 1294
  • e Hónap: 6822
  • e Év: 54734
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.