Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Te csak szeress...!
  2023-02-04 21:11:08, szombat
 
  Te csak szeress...!

Ne nézz arra, hogy melletted nincs senki,
Hogy csak egyedül tekered a sajtót,
A szeretettel mindenki számára
Kinyithatod a dicső, örök ajtót!

Epedő szívvel dobd magad elszántan
A szeretetnek kristálytengerébe,
S ha bemerültél, eltűnt benne lényed,
Ez a szeretet felemel az égbe!

Te csak szeress, mint nem szeret más senki,
Légy e nagy kincsben gazdag, boldog, áldott,
Szeretettel mindent el fogsz tudni érni...
A szeretet váltja meg e rossz világot!

Dénes Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Jöjj a Golgotára!
  2023-02-04 20:56:29, szombat
 
  Jöjj a Golgotára!

Jöjj a Golgotára, ha nehéz a terhed,
Rakd le ott Megváltónk színe elé!
Meglátszik, megtudod, hogy szeret az Isten,
Fájdalmad mind felszáll a menny felé.

Keresd üdvösséged, amíg el nem késel,
Öleld át két karral a keresztet,
Meggyógyulsz, megújulsz és meg leszel áldva,
Örökre boldog lesz hívő lelked!

Dénes Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Lassú igazságszolgáltatás
  2023-02-04 20:37:59, szombat
 
  Lassú igazságszolgáltatás

,,Mivelhogy hamar a szentenczia nem végeztetik el a gonoszságnak cselekedőjén, egészen arra van az emberek fiainak szíve ő bennök, hogy gonoszt cselekedjenek" (Préd 8,11)

Az esti hírekben arról számoltak be, hogy egy halálraítélt gyilkos néhány napon belül ki lesz végezve. És most, a televízió egyik hírmagazinműsorában egy ismert lelkész arca tölti be a képernyőt; ő magyarázza, hogy ennek a bizonyos elítéltnek nem kellene halálos injekcióval meghalnia. A lelkész régóta támogatja a halálbüntetést - mind bibliai, mind gyakorlati okokból. Úgy véli, hogy egyes bűnök annyira szörnyűek, hogy a halál az egyetlen megfelelő válasz a társadalom részéről. Ebben az esetben azonban hajlandó kivételt tenni.
A lelkész azt mondja, hogy az Úr szólt hozzá, és "a szívemre helyezte, hogy imádkozzam" ezért a bizonyos személyért. Ezt meg is tette, magyarázza, és most azt támogatja, hogy az ítéletet életfogytiglani börtönbüntetésre változtassák, feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül. Azt mondja, a fogoly életét olyan gyökeresen megváltoztatta az evangélium, hogy a kivégzés nem szolgálná a célt.
Aztán egy másik arc tölti ki a képernyőt. Nem ismerem fel, de az alján lévő szöveg szerint "az áldozatok jogainak szószólója", ami azt jelenti, hogy azoknak a családtagoknak a nevében beszél, akik egy tizenöt évvel ezelőtti brutális gyilkosságban elvesztették szerettüket. Nem hoz fel bibliai érvet; egyszerűen csak megjegyzi, hogy semmilyen vallási megtérés nem szolgálhat indokul a halálbüntetés megúszására. A törvény ebben az esetben egyértelmű. A rabnak a kijelölt órában meg kell halnia.
Végül egy harmadik arc is megjelenik - a nő, aki a műsor házigazdája. Azt kérdezi a prédikátortól: "Hogyan lehet igazságot szolgáltatni, amikor magát a bűncselekményt tizenöt évvel ezelőtt követték el, és évekig tartott, amíg az ügy bíróság elé került, a kivégzés pedig sok évvel ezután lett kihirdetve?".
A prédikátor nem tud gyors választ adni, és valóban nincs is könnyű válasz egy ilyen kérdésre. De "pontosan a lényegre tapintott", ahogy a jogászok szokták mondani. A késleltetett igazságszolgáltatás megtagadott igazságszolgáltatás. A gonosztevőket meg kell büntetni, és általában minél gyorsabban, annál jobb.
Salamon emlékeztet bennünket arra, hogy a gonosztevők felbátorodnak, ha az ítéletet nem hajtják végre gyorsan. Az ítélet késleltetését úgy értelmezik, hogy az ítélet soha nem jön el. Széles körben ez az egyik fő ellenvetés, amelyet a nem hívők hangoztatnak Istennel szemben. Az Ő türelmét közömbösséggel tévesztik össze, és ezzel örök tévedést követnek el. A pokol tele lesz olyan emberekkel, akik azt hitték, hogy soha nem kerülnek oda.

Uram, Istenem, soha ne használjam fel türelmedet ürügyként a bűnre. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Tűzszekerek
  2023-02-04 19:46:13, szombat
 
  Tűzszekerek

,,Majd Elizeus így imádkozott: URam, nyisd meg a szemét, hadd lásson! És az ÚR megnyitotta a szolgának a szemét, és az meglátta, hogy tele van a hegy Elizeus körül tüzes lovakkal és harci kocsikkal." (2Kir 6,17)

Jézus az angyalokról beszél, akiket Atyja küldhetne neki. "Vagy azt gondolod, hogy nem kérhetném meg Atyámat, hogy adjon mellém most tizenkét sereg angyalnál is többet?" (Mt 26:53). Gondoljatok a szeráfokra, akik a Fájdalom Férfiának a rendelkezésére állnak. Gyors szárnyúak, gyors kezűek és bölcs gondolkodásúak. Ők az Emberfia hírnökei, Jézus szolgái.
Jézus "tizenkét légióról" beszél - gondolom, egy-egy a tizenegy tanítvány és ő maga számára. A római hadseregben egy légió legalább hatezer katonát jelentett; tizenkétszer hatezer katona jönne Jézus kívánságára. Nem, ez nem helyes, mert Ő azt mondja: ,,Tizenkettőnél több." A Krisztus rendelkezésére álló erőforrásoknak nincs határa. Ezrek ezrei töltenék meg a levegőt, ha Jézus úgy akarná. Ne feledjétek: Jézus még megalázottságában is mindennek Ura volt, beleértve a láthatatlan világot és annak seregeit is. Minél világosabban érzékelitek ezt, annál jobban fogjátok csodálni azt a mindent legyőző szeretetet, amely Őt a kereszthalálba vitte.
Itt álljatok meg. Ne feledjétek, hogy az angyalok is a ti hívásotokra várnak. Csak imádkoznod kell, és ,,megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon, kézen fogva vezetnek téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőben" (Zsoltárok 91:11-12). Nem gondolunk eleget ezekre a mennyei lényekre, pedig azért küldte őket Isten, hogy az üdvösség örököseinek szolgáljanak. Elizeus szolgájához hasonlóan, ha felnyílna a szemed, látnád a hegyet tele lovakkal és tűzszekerekkel Isten szolgái körül (2Kir 6:17). Tanuljuk meg Mesterünktől, hogy számoljunk a láthatatlan erőkkel.
Ne bízzatok abban, amit láttok és hallotok. Tiszteljétek a lelki hatalmakat, akiket nem érzékelnek az érzékek, és csak a hit ismeri őket. Az angyalok sokkal nagyobb szerepet játszanak a gondviselés ügyeiben, mint gondolnánk. Isten képes barátokat támasztani számunkra a földön, és ha nem teszi, akkor a mennyben találhat nekünk ügyesebb barátokat. Isten angyalai megtiszteltetésnek és örömnek tartják, hogy megvédjék az Ő legkisebb gyermekeit. Higgyetek Istenben, és minden a javatokra fog válni.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2380
  • e Hét: 14091
  • e Hónap: 43403
  • e Év: 231205
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.