Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Kristályokba zárt óceánok a Föld mélyén?
  2016-11-19 13:55:42, szombat
 
  Kristályokba zárt óceánok a Föld mélyén? - az "óceánkő" titka








Egy vulkánkitörés során felszínre került gyémántban olyan ásványokat találtak, melyek eddig ismeretlen, vizet adó kristály létezéséről tanúskodnak.

Ez a különleges, föld mélyén rejtőző kristály a feltételezések szerint annyi vizet zár magába, mint a föld felszínén lévő összes óceán, írja a BBC.
Vizet fakasztani kristályból?

A kanadai Alberta Egyetem tudományos kutatása során vizsgált gyémántban olyan ásványokat találtak, melyek 600 km mélységben keletkeztek, és hatalmas mennyiségű vizet zárnak magukba. Tanulmányuk az első bizonyíték arra, hogy a víz tárolható a föld belsejében kristályokba zárva.

A kanadai Alberta Egyetem professzora Graham Pearson szerint a föld mélyén keletkező gyémántok kizárólag vulkanikus tevékenység által kerülnek a földfelszínre, ablakot nyitva ezzel a tudomány számára, megmutatva, hogy mi lehet a föld legmélyén. A kanadai professzor által vezetett kutatócsoport egy 100 millió éves gyémánt tanulmányozása közben vette észre, hogy a rendkívüli mélységben 410 és 660 kilométerrel a földfelszín alatt keletkezett gyémánt különleges ringwoodite ásványokat tartalmaz.

Eltemetett óceánok

Az a különös, hogy ringwoodite ásványt eddig kizárólag meteoritokban találtak a kutatók, melyek aszteroidákból csapódtak be a Földbe. Ez az első alkalom, hogy a Föld mélyén találtak rá ugyanerre az ásványra. Ami pedig még döbbenetes, hogy ez az ásvány 1% vizet rejt magában, ami első hallásra nem tűnik számottevő mennyiségnek, mivel azonban ez az ásvány alkotja a Föld bizonyos rétegeinek nagy részét, ebből kifolyólag hatalmas mennyiségű víz lehet a Föld belsejében, kristályokba zárva.

Dr Sally Gibson a Cambridge Egyetem kutatója azt nyilatkozta: "Vizet találni a Föld mélyén ilyen nagy koncentrációban, egy rendkívüli felfedezés, mely egyúttal az első kézzel fogható bizonyíték arra, hogy a víz tárolható a bolygók mélyén. Ez a tény egyúttal végső magyarázatot is adhat a hatalmas tengerek és óceánok eredetére a Földön."

A Föld belül is kéken ragyog

Joseph Smith a Colorado Egyetem professzora, aki több évet töltött a ringwoodite ásvány tanulmányozásával, azt nyilatkozta: "Ez egyszerűen lenyűgöző! Ez azt jelenti, hogy a Föld belseje több vizet tárolhat, mint az óceánok. Ez a felfedezés azt is bizonyítja, hogy a Földön kialakult hatalmas mennyiségű víz nem becsapódó meteoritokból származik, ahogy ezt eddig a tudomány feltételezte."

Smith professzor szerint a galaxisunkban számos a Föld bolygóhoz hasonló planéta lehet még, melyek vizet rejtenek a szilárd kéreg alatt a mélyben. Elképzelhető, hogy a Mars bolygó mélyén is megtalálható ez a vizet magába záró "óceánkő".

Már csak egy kérdés maradt: vajon milyen lemeztektonikai folyamatok vezettek odáig, hogy a mélyben tárolt, kőbe zárt víz a felszínre került, vagy fordítva, hogyan került a Föld belsejébe az a hatalmas mennyiségű víz. A válaszok segítenének megjósolni azt is, hogy a többi szilárd, sziklás bolygó milyen mennyiségben tárol hasonló módon vizet a felszín alatti rétegekben.

A ringwoodite "óceánkő" vízadó képességének felfedezése, illetve annak feltételezése, hogy ez a ragyogóan kék színű ásvány hatalmas mennyiségben rejtőzik a Föld mélyén, újra csak azt igazolja, hogy a Föld valóban egy csodaszép, kívül-belül kéken ragyogó bolygó.


Eredet: Link




 
 
0 komment , kategória:  Csodás Földgömb  
Földgömb - CSODÁS !
  2016-10-09 12:59:28, vasárnap
 
 





Földgömb - CSODÁS !


Mentsd el, és bármikor megnézheted.



Ha jobbra elpörög a földgömb és jelöli a forgatáslehetőségét
akkor tedd a nyilat a földgömbre és a bal egérgombot lenyomva
lassan vidd az egeret valamelyik irányba. A piros körökre
klikkelve megnyitsz egy videót. Ne add fel!
Tárgy: Olyat csinált az Emirates a Boeinggel, mint más senki - egy
virtuális földgömböt pörgethet, azután kezdődik a varázslat.
Rendkívül profi látványosságot hozott össze az Emirates légitársaság
és a Boeing repülőgépgyártó. A Felülnézet (View from Above) elnevezésű
projektben pilóta nélküli repülőgépeket, azaz drónokat használtak. A
filmeket összesen öt kontinens 18 helyszínén forgatták, többek között
az Emirates központjában, Dubajban, illetve a Boeing Commercial
Airplanes otthonában, Seattle-ben.
Az összes film megtekinthető a projekt hivatalos oldalán, ahol a
látogatók a földgömb elforgatásával új nézőpontokból tekinthetik meg
kedvenc úti céljaikat. Vietnam rizsföldjeit szinte súrolva, Norvégia
hegyhasadékaiban manőverezve vagy a Seychelle-szigetek liliommezői
felett lebegve, a legnehezebb körülmények között is bámulatos
felvételek születtek.


IDE KLIKK Link






 
 
0 komment , kategória:  Csodás Földgömb  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2023.02 2023. Március 2023.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 1043 db bejegyzés
Összes: 12990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 362
  • e Hét: 8333
  • e Hónap: 15806
  • e Év: 133052
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.