Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
A gerinc állapota
  2023-05-31 08:06:45, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében  
Személytelen, lélektelen, robotvilág felé megyünk
  2023-05-31 07:57:40, szerda
 
 




Személytelen, lélektelen, robotvilág felé megyünk. Beilleszkedni érzékeny lélekkel nehéz, sőt, szinte lehetetlen.

Müller Péter.
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Lelkünk úgy működik, mint az örvény
  2023-05-30 09:24:36, kedd
 
 




"Lelkünk úgy működik, mint az örvény. A szélén veszedelmesen kavarog, ott a sok szemét, és fölkavart, iszapos rossz gondolat, negatív érzés, szorongás és félelem - de a legközepén csend van és nyugalom. És biztonság. Itt lakik az igazi valód. És itt van az öröm forrása is."

(Müller Péter)
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Kosztolányi Dezső – Pünkösd
  2023-05-30 08:59:28, kedd
 
 


Kép: Makray János



Kosztolányi Dezső - Pünkösd


Lángszárnyakon röpül felénk a nyár,
az éj meleg s már perzselő a reggel,
bolygunk az éjbe álmodó szemekkel,
s ritkán találunk hűvös árnyra már.

Az ég fakó, az éjjel is rövid,
alig bujik el a nap egy bokorba,
aztán ragyogva, új erőbe forrva
kiszáll s az égre lánguszályt röpít.

A róna várja a hűsfényü holdat,
leng a kalász, vérszínü rózsa lángol,
leszáll a boldogság a másvilágból.

A néma csillagok reánk hajolnak,
és álmodó, fáradt fejünk körül
szines, aranyló lepkeraj röpül.









A MAGYAR PARASZT

Csak akkor látod őt, ha szürke éjjel
száguld tovább a gőzvasút veled
s a hajnal mérgező lehelletével
leng tejszínűn az alvó táj felett.

Merengve megy előre, méla, álmos,
lovát magára hagyja szántani,
olykor kitárja karját, mint a táltos,
csillognak inge hószín fodrai.

Roskadt inakkal lassan ballag aztán,
bölcs mélabú van napsütötte arcán,
de szem nem látta őt könnyezni még.

Mint egy bús isten jár a zöld mezőben,
döbbenve nézem, mint halad előttem
és nem tudom, mi bántja nagy szivét.

1906







Magyar parasztság sirató .Dáma Lovag Erdős Anna

Magyar parasztság sirató

Dörög az ég, villámlik
Ádáz küzdelem dúl
Szegény parasztság
Küzdelme elindul

Voltál már magyar
Zsellér a földeden!
Drága anyaföld
Már másnak terem!

Villám súlyt le az égből
Még az isten is haragszik!
Magyar paraszt sorsa
Az idegenen múlik

Eddig is a gazdag
Gyűlt össze a torra!
Neki járt a kincs
Övé volt a lakoma

Földnélkülivé válsz
A saját hazádban!!
Politika fricskát hány
Szemedbe,szádba!

Éhes teheneid elől
Más kaszálja le a szénát!
Szomjas malacodnak
Más tölti itatóját!

Hol vagy, magyar paraszt?
Már megint rászedtek!
Politika tarol,
Te pedig söpröd a szemetet!!

2003."Jelet hagyni" című kötetemből
Dáma Lovag Erdős Anna
Mosonmagyaróvár.
kép..net
:

magyar parasztság sirató..:dáma lovag erdős anna...kép..net
Kategória:

Művészet

Feltöltötte: Erdős Anna | 7 éve


 
 
0 komment , kategória:  Kosztolányi Dezső  
A belső béke másokra is átterjed
  2023-05-29 10:07:21, hétfő
 
 




A belső béke másokra is átterjed


Az ego - a tudat félelmet ismerő része - konfliktust és különállást akar, mert ezek jelentik táplálékát a túléléshez. A béke, a belső nyugalom az ego halálos ellensége. A szeretet és a béke pedig annyira összefonódik egymással, hogy külön-külön nem használhatók. Nem élhetjük át a szeretet ölelését, amíg bensőnkben békét nem teremtünk. Csakhogy ennek a békének semmi köze sincs ahhoz, ami körülöttünk a világban történik.
Érezd meg, mit jelent Isten békéje.Jusson eszünkbe minden nap, minden percben, minden másodpercben, és kiváltképp jusson eszünkbe minden reggel, amikor felkelünk, hogy ha önmagunk számára elfogadjuk a békét,akkor a világon minden eleven lélek egy kis békéhez jut. Így alakul át a világ, nem pedig úgy,ha megtámadjuk azokat, akik a támadás pártján állnak.

Forrás:Dr. Gerald G. Jampolsky - A szeretete tanítása







"Ha ítéleteket alkotunk ennek a pillanatnak bármely aspektusáról is, már nem érzékeljük azt [a maga teljességében]. Az ego mindig azt keresi, hogy mi az, amit kritizálhatna. Ez mindig a múlttal való összehasonlítással jár. A szeretet azonban békésen tekint a világra, és elfogadja azt. Az ego a hiányosságokat és a gyengeségeket keresi. A szeretet az erő jeleit kutatja. Azt nézi, hogy a másik mennyit jutott ez idáig előre, és nem azt, hogy mennyit kell még mennie. Mily egyszerű dolog mindig szeretni, és mily kimerítő dolog mindig csak hibát találni! Hiszen minden alkalommal, ha hibát látunk, azon kezdünk gondolkodni, hogy mit lehetne ezzel kapcsolatban tenni. A szeretet viszont tudja, soha semmi más nem szükséges, mint még több szeretet.
Mindig az érinti meg legmélyebben a másik embert, amit teljes szívből végzünk. Nem a testünk mozgása vagy az elménkben lévő szavak közvetítik a szeretetet. Szeretetünk a szívből egyenest a szívbe tart."

Maharishi Mahesh Yogi




 
 
0 komment , kategória:  Szeretetről  
Aranyos Zsolt: Egyszerűen szeretet
  2023-05-29 10:02:14, hétfő
 
 




Aranyos Zsolt: Egyszerűen szeretet


Bármennyire is háborog a világ, melynek végtelen sok problémája körülvesz minket, mindig találhatunk egy biztos pontot, ahol nyugalmat és feltöltődést kaphatunk: ez a szeretet.

Minden mulandó. A pénz, a szépség, a karrier, a használati tárgyaink. Mindent megemészt az idő, de a szeretet az egyetlen olyan emberi dolog, amely legyőzhetetlen. Először is azért, mert megfoghatatlan. Nem tudjuk a kezünkbe venni, megérinteni, megsimogatni, nincs formája, sem alakja, ezért sem lehet ketrecbe zárni, láncra verve fogolyként uralkodni felette. Nem lehet kihasználni, sem meggazdagodni birtoklásából. Másodsorban azért, mert alapvetően nem mi fejlesztettük ki magunkban, ezért amivel nem rendelkezhetünk, arra jogot sem formálhatunk. Úgy válik életünk részévé, hogy észre sem vesszük, úgy lesz ,,tulajdonunkká", hogy nem adtunk érte semmit. Ingyen kaptuk, és csak ingyen is tudjuk továbbadni.

A szeretet felemel. Hidat képez ég és föld között. Reményt ad, mely képes túlélni mindazt, ami sárba döntené emberi lényünket.

A szeretet képes lehajolni is. Észreveszi, mire van szüksége a másiknak. Nem azért cselekszik, hogy haszna legyen belőle, erre nem is gondol, mert - nem tudja hogyan - felülről vagy valaki más által kapta ezt az ajándékot. Akinek van, annak adatik, aki a keveset sem becsüli, attól az is elvétetik. Ha a keveset túl kevésnek találjuk, és ezért nem merünk adni belőle, mondván, ha így folytatom, nekem sem marad, és inkább magunkat szeretgetjük, akkor önzővé válunk. Így lehet a lelki világosságból sötétség.

A szeretet cselekszik a másikért. Nem egy olyan érzés, ami ha magával ragad, lebegtet, s ha nincs lebegés, - akkor talán úgy gondoljuk - szeretet sincs. Az élettel teli párkapcsolatot is a másikért való cselekedet működtetheti. Minden ebből táplálkozik, közös hagyományaink, szokásaink, időtöltéseink. Ahol a másikért való cselekvés, ez az önzetlen, belülről fakadó vágy nem található meg, ott önvizsgálatra, új utak felfedezésére van szükség. Nem a hiánypótló pótcselekvések hozzák a megoldást, mert az csak felszín.

A szeretet útja belülről indul, a párunkhoz, emberekhez vezet, és közös terveket szőve mindig felfelé tart, a magasba emel!




 
 
0 komment , kategória:  Szeretetről  
A szeretetről
  2023-05-29 09:42:27, hétfő
 
 




Amikor mindent szeretsz, akkor semmihez sem vagy kötve.

A gonosz szívből kibocsátott gonosz szándék máshol fog fészket rakni magának, amikor visszatérve úgy találja, hogy a szív, amely kibocsátotta, szeretetteljes szándékokkal van tele.

Így hiúsítja meg a szeretet a gonosz szándék megismétlődését.







Amikor erő kell, hogy újra és újra talpra állj, amikor hit kell, hogy bízz magadban, amikor szeretet kell, hogy érzed, nem élsz hiába, akkor tudd, hihetetlen tartalékok rejlenek benned! Terjeszd ki önmagad határait, hívd be a gyógyító fényt, és emelkedj arra a szintre, ahol már nem fognak rajtad a negatív erők. Itt megtapasztalod azt a határtalan szeretetet, amely körbeölel, de nem csak téged, hanem egész világunkat. Meríts belőle, töltekezz fel, és szórd szét a világ minden pontjára a szeretet fényét, hogy mások is érezzék, mennyire boldog és szép világot élünk. Amikor a gondolat, a hit, az erő és a szeretet egymásra talál, egy új világ születik.







Ne szégyelld kimondani... Ember, ne szégyelld kimondani: SZERETLEK, Ne csak dajkádnak, kedvesednek mondd, szeretlek. . . De mondd a Holdnak, a Napnak is, hogy szeretlek, És mondd a szélnek, a fellegeknek, szeretlek, szeretlek! Mondd a forrásnak, a csermelynek, szeretlek, A tavaknak és a tengereknek, szeretlek. . . Mondd a hegyeknek, a fenyveseknek, szeretlek, És a virágoknak, a mezőknek, szeretlek, szeretlek! Mondd a delfinnek, a kismadárnak, szeretlek, A pillangóknak, az őzikéknek, szeretlek. . . Mondd a Földnek, Égnek, csillagoknak, hogy szeretlek, Minden népnek, összes gyermekének, szeretlek, szeretlek! Ám ha szégyellnéd kimondani, hogy szeretlek, Hát kiáltsák világgá tetteid, szeretlek. . . E szócskától megszépül a világ, SZERETLEK, És akkor meglátod, visszakiált, SZERETLEK, SZERETLEK! Meglátod, visszakiált!:)







A szeretet elég erőssé tesz ahhoz, hogy legnemesebb elveinkhez méltón éljünk. Hogy tanuljunk hibáinkból, hogy jobbak legyünk.

Stephanie Dowrick







A szeretet nélküli kötelességtudat: kedvetlen.
A szeretet nélküli felelősség: figyelmetlen.
A szeretet nélküli igazság: kemény.
A szeretet nélküli okosság: gőgös.
A szeretet nélküli barátságosság: hűvös.
A szeretet nélküli rend: kicsinyes.
A szeretet nélküli hatalom: kíméletlen.
A szeretet nélküli birtoklás: fösvény.
A szeretet nélküli adakozás: képmutató.
A szeretet nélküli vallásosság: bigott.
A szeretet nélküli hit: vakbuzgó.
A szeretet nélküli remény: fanatikus.
A szeretet nélküli élet: értelmetlen




 
 
0 komment , kategória:  Szeretetről  
A pünkösd a húsvét utáni 7. vasárnap
  2023-05-28 12:27:37, vasárnap
 
 




A pünkösd a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep, amelyen a kereszténység a Szentlélek kiáradását ünnepli meg. A Szentlélek az Atya és a Fiú kölcsönös szeretetének végpontja, áradása; ez a kiáradás. A Szentlélek (görögül hagion pneuma, latinul Spiritus Sanctus), ezen a napon áradt ki Jézus tanítványaira, az apostolokra, és ezzel a napot új tartalommal töltötte meg a keresztények számára:
,,

Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen,
hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek.
Majd valami lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre.
Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni; úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak.
"
- Apostolok cselekedetei 2:1 - 2:4,

A csíksomlyói búcsú:






Jöjj, Szentlélek Istenünk



1. Jöjj, Szentlélek Istenünk,

add a mennyből érzenünk

fényességed sugarát!



2. Jöjj, szegények Atyja, te,

bőkezűség Istene,

lelkünk fényed hassa át!



3. Édességes vigaszunk,

drága vendég, szomjazunk,

édes lélekújulás.



4. Fáradottnak könnyülés,

tikkadónak enyhülés,

sírónak vigasztalás.



5. Boldogságos tiszta fény,

szállj meg szívünk rejtekén,

híveidnek napja légy!



6- Ihleted, ha fényt nem ad,

emberszívben ellohad

minden érő, minden ép.



7. Mosd meg, ami szennyezett,

aszúságra hints vizet,

orvosold a sebhelyet!



8. Simogasd a darabost,

fölmelengesd a fagyost,

útra vidd, ki tévelyeg!



9. Add, vegyék el híveid,

kik hitük beléd vetik,

hétszeres kegyelmedet!



10. Jámbornak jutalmazást,

engedj boldog kimúlást:

mindörökké mennyeket!

"Jámbor" Róbert király imája (970-1031)



 
 
0 komment , kategória:  Pünkösd  
Miért vagyunk kimerültek?
  2023-05-15 08:27:08, hétfő
 
 




"Nemcsak azért vagyunk manapság kimerültek, mert sokat robotolunk, hanem mert olyasmit csinálunk, amit nem szeretünk, és olyan légkörben élünk, amelyben nincs szeretet. Ha valamit szeretettel teszünk, észre sem vesszük, milyen teljesítményre vagyunk képesek. A szeretet mérhetetlenül sok energiát ad. Fáradhatatlanná teszi az embert, feltölti erővel."

(Müller Péter)
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Sünike üzenete
  2023-05-15 08:23:50, hétfő
 
 




Szia!

Sün Samu vagyok. Azért írom ezt a levelet most neked 2 lábon járó simabőrű Barátom, mert szükségem van a segítségedre.
A fajom haldoklik.
Segíts életben maradnunk!
Ha összefutsz velem a kertedben, etethetsz engem főtt darált hússal, nedves vagy száraz kutya-vagy macskaeledellel (halmentessel), összetört főtt tojással, és kérlek, tegyél ki mellé nekem friss vizet.
Tejet viszont ne adj nekem, mert én is, ahogy minden sün laktózérzékeny, a tejtől megbetegszünk!
Ártalmatlan vagyok a növényeidre, sőt segítek neked a kártevő mentesítésben, mert zöldséget támadó rovarokból, férgekből táplálkozom.
Kérlek NE RAKJ KI ROVARÖLŐ SZEREKET!
Ledolgozom a jóságodat!

Köszönöm neked..
Sün Samu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2023.04 2023. Május 2023.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 1043 db bejegyzés
Összes: 13005 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2289
  • e Hónap: 19672
  • e Év: 136918
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.