Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/481 oldal   Bejegyzések száma: 4806 
"Szükségem van rátok"
  2024-04-15 22:16:00, hétfő
 
  Április 16

,,Szükségem van rátok"

,,Akkor így szólt hozzájuk: Szomorú az én lelkem mindhalálig: maradjatok itt, és virrasszatok velem!" (Máté 26:38)

Jézus és tanítványai kisurrantak a Felsőszobából a sötétségbe, át a városkapun, le a meredek szakadékon, majd fel az olajfák hegyére. Mélységes előérzettel remegett. Nem bánná, ha a három legközelebbi barátja csak egy kicsit messzebb jöhetne, hogy egy kőhajításnyira imádkozzanak? Lelkét elöntötte a szomorúság, ezért Jézus életében először kért valamit magának: Legyetek velem... maradjatok mellettem... maradjatok velem ébren... Kérlek, megtennétek?
Jézus gyakran kérte a tanítványait, hogy tegyenek meg érte dolgokat. Szervezzék csoportokba az embereket a hegyen. Osszák ki a kenyerekből és halakból álló kosarakat. Keressenek egy csónakot, amellyel átkelhetnek a tavon. Menjenek kettesével, és hirdessék az üzenetet Júdea városaiban. Mindig és mindenkor másokra gondolt. Még azon az éjszakán is, amikor elárulták, másokért osztogatott utasításokat, és ugyanazon az éjszakán saját imáiban közbenjárt másokért (János 14-17).
De ezen az éjszakán, ebben a magányos olajfaligetben, valamit kért a tanítványaitól. Emberi vigaszt akart. Ehelyett Jézus kérésére egy ásítással válaszoltak, és pillanatok alatt mindenki imája álommá fajult. Tizenegy férfi - némelyikük egész éjjel a halászhajójukon dolgozni szokott - nem tudott ébren maradni, hogy erkölcsi támogatást nyújtson az Emberfiának.
"Aztán visszatért a tanítványaihoz, és alva találta őket. 'Nem tudtatok egy órán át velem őrködni?' - kérdezte Pétertől" (Mt 26,40). A legnagyobb szükség pillanatában Jézus arra kérte tanítványait, hogy csak egy órán át őrködjenek vele. Ugyanezt kéri tőletek is. Tudjátok-e mondani David Brainerddel együtt: "Ó! Egy óra Istennel végtelenül felülmúlja ennek az alantas világnak minden örömét és gyönyörét". Töltsetek el egy órát egyedül Istennel ezen a héten.

Igen, Uram, veled maradok... veled leszek, melletted maradok az imádságban.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Április 16
  2024-04-15 18:12:58, hétfő
 
  Április 16

Mi vigasztalhatna jobban, mint ezek a szavak: "Azért jöttem, hogy életük legyen, mégpedig bőségesen" (János 10:10)?

Mindenki keresi valahol az életet. Isten ezt a keresést mindannyiunk szívébe helyezte. Azért van ott, hogy hozzá vezessen bennünket. Azért van ott, mert neki lettünk teremtve. De sajnos a legtöbb ember élethosszig tartó életkeresésében figyelmen kívül hagyja Istent. Isten-amnéziájukban ott keresik az életet, ahol nem található meg, és mivel így tesznek, mindig üresen jönnek ki.
Fontos felismerni, hogy az életet csak két helyen lehet keresni. Vagy függőlegesen találtad meg az életet a legteljesebb mértékben, vagy vízszintesen vásárolod meg. Ez egy fontos része annak, amiről Pál ír a Róma 1:25-ben, amikor azt mondja: ,,Az ilyenek Isten igazságát hazugsággal cserélték fel, és a teremtményt imádták és szolgálták a Teremtő helyett, aki áldott mindörökké. Ámen." Mi ez a hazugság? Az a hazugság, amelyet először az Édenkertben mondtak - az a hamis ígéret, hogy az élet, a szívünket kielégítő élet valahol a Teremtőn kívül található. Ez a hazugságok hazugsága, a legkegyetlenebb hazugság, amit valaha mondtak. Ha elhiszed, nemcsak üres és csüggedt leszel tőle, hanem az életedet is a pusztulás útjára tereli.
A fizikai, teremtett világ tele van magával ragadó és szórakoztató élvezetekkel, de fontos megérteni, hogy a fizikai világban semmi sem adhatja meg azt az életet, amire a szíved vágyik. A fizikai világ örömei gondosan azért lettek megalkotva, hogy arra az Egyetlenre mutassanak, aki egyedül képes örök örömet adni a szívednek. Egyedül Isten képes arra, hogy a legmélyebb örömöt és elégedettséget hozza a szívedbe. Egyedül Ő képes arra, hogy okot adjon neked arra, hogy reggel felkelj, és célt adjon az életednek. Egyedül Ő képes reménységgel átitatni a szívedet, függetlenül attól, hogy mi történik körülötted. Ezért csodálatos kegyelemben szeretettel vár téged, hogy minden reményedet és álmodat átadd neki. Szeretetben int téged, hogy kövesd.
Ma is életet ígér neked. Azért jött, hogy éljen, meghaljon és feltámadjon, hogy ezt adja neked. Az üres sír nemcsak azt jelenti, hogy legyőzte a halált, hanem azt is, hogy életet tart a kezében, azt a fajta életet, amelyre minden ember vágyik, akár tud róla, akár nem. Ezt az életet nem találhatod meg vagy érdemelheted ki magadtól. Csak egy másik személy munkája révén lehet a tiéd.
Lehetséges, hogy ma vízszintesen keresed majd azt, ami már megadatott neked Krisztusban? Megpróbálsz majd egy üres kútból inni, amikor már részesültél szomjoltó, élő vízben?

További tanulmányozásra és bátorításra: János 4:1-26

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Egy barátság története
  2024-04-14 21:00:23, vasárnap
 
  Április 15

Egy barátság története

,,Maga Mefíbóset Jeruzsálemben lakott, mert állandóan a király asztalánál étkezett. Ő mindkét lábára sánta volt." (2Sámuel 9:13)

Szeretem a szeretetről szóló történeteket, és nem csak a romantikus jellegű, férfi és nő közötti, hanem bármely két ember közötti szeretetről szóló történeteket. A Biblia egyik legszebb szeretetteljes története Jonatán és Dávid története. A lelkük összeforrt, mondja a Biblia (1Sám 18:1 KJV). Hasonló szívűek, hasonló gondolkodásúak, vállvetve álltak egymás mellett, együtt néztek szembe egymással, az ő történetük egyedülálló. Bár barátságuk tragédiával ért véget, Dávid szeretete Jonatán, rendkívüli barátja iránt tovább élt Dávidnak Jonatán fogyatékos fiával, Mefibósettel való kapcsolatán keresztül. Dávid Jónátán iránti szeretete túlmutatott a síron: "Tegyél engem pecsétként a szívedre, pecsétként a karodra, mert a szeretet erős, mint a halál" (Ének 8:6 KJV). Mefibósetet Dávidnak le kellett volna vadásznia és meg kellett volna ölnie, mert Jonatán fia veszélyt jelenthetett volna a trónra. De ne feledjük, a szeretet erősebb a halálnál. Így hát Mefibóset élvezte a király asztalánál a csak neki készített helyet. Talán Dávid király meglátta a fiatalember arcán szeretett barátja vonásait. Talán amikor Mefibóset mosolygott, Dávid meglátta Jonatán mosolyának nyomát. A fiatalember az apja szemét örökölhette. Az ő hanglejtése. Ráadásul közös emlékeik voltak a közös szerettükről. Ez egy szeretet-történet, az biztos. És talán, mint Mefibóset, mi is felkiálthatnánk Istennek: "Mi a te szolgád, hogy észreveszel egy ilyen döglött kutyát, mint én?". (2Sám 9:8). Tudnunk kellene a választ. A szeretet és a barátság e történetében rejlik. Isten, az Atya meghív minket az asztalához, hogy közösséget vállaljunk vele, mert látja arcunkon az ő drága szeretett Fiának emlékét. Van bennünk valami, azokban, akik el vagyunk rejtve Krisztussal, ami Jézus nyomát mutatja. Nem csoda, hogy Isten örömmel fogad minket az asztalához. Jézusért emel minket a szegénységből a nemességbe. Ez aztán a szeretettörténet.

Istenünk, Atyánk, köszönöm, hogy rám nézel és Jézust látod bennem. Köszönöm szerető kegyelmedet és hogy részese lehetek minden idők legnagyobb szerelmi történetének.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Április 15
  2024-04-14 20:07:00, vasárnap
 
  Április 15

Mivel a lelki segítségre olyan nagy szükségem van, a Biblia azt tanítja, hogy szükségem van Krisztus testének mindennapos beavatkozására.

Ez tényleg igaz - az Istennel való járásod egy közösségi projekt. Az elszigetelt, elkülönült, magányos, "Jézus és én" vallás, amely gyakran jellemzi a modern egyházi kultúrát, nem az a vallás, amelyet az Újszövetség leír. Sokan közülünk gyakorlatilag ismeretlenül élnek, és sok embert, akit ismerni vélünk, valójában nem is ismerünk. Sokan közülünk végtelenül alkalmi kapcsolatok végtelen hálózatában élnek, ahol a beszélgetések ritkán mennek mélyebbre az időjárásnál, az ételeknél, a politikánál, a legmenőbb filmnél, ami most jött ki, vagy a legutóbbi aranyos dolognál, amit a gyereked csinált. A legtöbb dolog, amit közösségnek nevezünk, soha nem válik igazán megváltóan értékessé. A legtöbb, amit közösségnek nevezünk, alig különbözik attól, ami az utcai kocsmában történik. Egyszerűen csak "kocsma-közösségnek" kellene neveznünk, és azt mondanunk az embereknek, hogy nem kell aggódniuk, a templomi vacsorán kevés közösség lesz.
A Zsidókhoz írt levél 3:12-13 a közösség lényegével foglalkozik a munka szempontjából, amelyet Isten benned és bennem végzett és végez jelenleg is: ,,Vigyázzatok, testvéreim, senki ne szakadjon el közületek az élő Istentől hitetlen és gonosz szívvel. Sőt buzdítsátok egymást minden egyes napon, amíg tart a ma, hogy a bűn csábítása közületek senkit meg ne keményítsen."
Miért van szükségem Krisztus testének mindennapi beavatkozására? A válasz olyan egyszerű, mint amilyen megalázó. Azért van szükségem erre a napi szolgálatra, mert vak ember vagyok. Bármennyire is szeretném azt hinni, hogy jól látok és ismerem magam, ez egyszerűen nem igaz. Mivel a bűn vakká tesz engem, amíg még mindig bűn van bennem, addig lesznek vaksági zónák az önmagamra való rálátásomban. Ez valójában súlyosabb, mint amit az előbb leírtam, mert míg minden fizikailag vak ember tudja, hogy vak, addig a lelkileg vak emberek vakok a vakságukkal szemben; valójában azt hiszik, hogy látnak, pedig valójában nem látnak.
Mi a helyzet veled? Felismerted-e már, hogy naponta szükséged van Krisztus testének segítségére? Ki ismer téged? Kit hívtál meg, hogy behatoljon a privát szférádba, hogy a látás eszközeként működjön számodra? Van már most egy név a fejedben? Amikor valaki, aki ismer téged, rámutat egy bűnre, egy gyengeségre vagy egy kudarcra, hálás vagy érte? Vagy érzed, hogy a mellkasod összeszorul és a füled elvörösödik, miközben csendben felkészülsz arra, hogy a saját védelmedre kelsz? Ügyes vagy-e abban, hogy a személyes kérdésekre nemleges válaszokat adj, vagy pedig az Isten által nyújtott mindennapi segítség felé rohansz? Ettől a segítségtől nem kell félned vagy visszariadnod, mert ez Isten megbocsátó, megmentő, átalakító és szabadító kegyelmének eszköze.

További tanulmányozásra és bátorításra: 1Korinthus 12

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Április 14
  2024-04-13 14:34:47, szombat
 
  Április 14

Megpihenhetsz Isten gondviselésében. Ha ingyen felajánlotta érted a Fiát, vajon most elfelejt-e téged?

Ez a megváltás megcáfolhatatlan és vigasztaló logikája, amelyet Pál apostol a Róma 8:31-39-ben olyan erőteljesen megfogalmazott:

,,Mit mondjunk tehát ezekre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyan ne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? Ki vádolná Isten választottait? Hiszen Isten az, aki megigazít. Ki ítélne kárhozatra? Hiszen Krisztus Jézus az, aki meghalt, sőt feltámadt, aki Isten jobbján van, és esedezik is értünk. Ki választana el minket Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? Amint meg van írva: ,,Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." De mindezekben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban."

Egyszerűen ellenkezik a megváltó logikával, ha életed bármelyik pillanatában megengeded magadnak, hogy azt gondold, hogy Isten elmegy olyan messzire, amilyen messzire elment, hogy üdvösséget adjon neked, és aztán elveszít téged útközben. Ha ő irányította a természetet és a történelmet, hogy a megfelelő időben Jézus eljöjjön, hogy éljen, meghaljon és feltámadjon érted; ha kegyelemből munkálkodott, hogy felfedje előtted az igazságot, és szívet adott neked a hithez; és ha most azon munkálkodik, hogy a világegyetem eseményeit egy végső dicsőséges végkifejlethez juttassa, van-e értelme azt gondolni, hogy nem biztosítja számodra mindazt, amire szükséged van a megtérésed és a végső feltámadásod között?
Pál azt állítja, hogy Isten ajándéka és Fiának áldozata a garancia arra, hogy minden jóval megáld téged, amire szükséged van, amíg végül megszabadulsz ettől a széthullott világtól, és örökre vele leszel az örökkévalóságban. Nem kell töprengened Isten jelenlétén vagy gondoskodásán. Nem kell attól félned, hogy magadra hagy téged. Nem kell azon tűnődnöd, hogy ott lesz-e melletted a szükség pillanatában. Amikor utat engedsz ezeknek a félelmeknek, az evangéliumi ésszerűtlenség cselekedetét követed el. Ha Jézust adta neked, akkor vele együtt mindent megad neked, amire szükséged van.

További tanulmányozásra és bátorításra: Filippi 4:10-20

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Nagy és kis csodák
  2024-04-13 07:25:23, szombat
 
  Április 14

Nagy és kis csodák

,,De hogy ne botránkoztassuk meg őket, menj a tengerhez, vesd be a horgot, és fogd ki az első halat, amely ráakad! Amikor felnyitod a száját, találsz benne egy ezüstpénzt, vedd ki, és add oda nekik értem és érted!" (Máté 17:27)

Ha összeállítanál egy listát az összes nagy teremtési csodáról, amit Jézus tett, mielőtt a földre jött, mi lenne rajta? Az én listámon szerepelnek a galaxisok, a fekete lyukak, a naprendszerek, a gravitációs törvény, a termodinamika törvénye, a légkör, az aszteroidaöv, a csillagképek és a fotoszintézis. Ezek mind Isten méretű csodák.
Amikor ugyanez az Úr Palesztinában élt, kisebb méretű csodákat tett: kiszárította a fügefát; megtalálta az érmét a hal szájában; meggyógyította Péter anyósát a lázból; helyreállította egy férfi elsorvadt kezét. Hatalmas csodákat tett, de más sebességgel és kisebb léptékben, mint amikor a kozmoszt teremtette.
C. S. Lewis azt mondta, hogy az Úr földi csodái ugyanannak a történetnek a kis betűkkel való újramondása, amely az egész világegyetemre van írva, túl nagy betűkkel arra, hogy egyesek láthassák. Milyen izgalmas felnézni az égre, és felismerni, hogy egy személyes Isten személyes módon teremtette mindazt, amit látunk. A csillagok, a napok és a galaxisok az ő hatalmának és személyiségének lenyomatai. És ugyanez a teremtő Úr szeret téged és engem.
De úgy gondolom, hogy a legepikusabb csoda az lesz, hogy felemel minket, és alacsony testünket olyan dicsőséges testté alakítja át, mint amilyen a mi Urunké. Beszéljünk a személyes hatalomról! A gravitáció törvénye a feje tetejére fog állni, és a halottak feltámadása az egész világegyetemre elég nagy betűkkel lesz írva, hogy mindenki láthassa.
Nézzetek fel ma este az égre. Még ha borult is az ég, az egésznek van valami nagyszerűsége. Gondolkodjatok el azon, milyen csodálatos Isten teremtése, beleértve titeket is.

Ahogy Dávid imádkozott, megköszönve, hogy gondoltál rá, annak ellenére, hogy milyen végtelenül kicsi volt a te teremtésed fényében, én is csatlakozom hozzá, Uram. Köszönöm, hogy jelentős vagyok számodra.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Megígért békesség
  2024-04-12 22:55:13, péntek
 
  Április 13

Megígért békesség

,,Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem!" (János 14:1)

A tavasz beteljesíti a tél előtt tett ígéretet, hogy az élet visszatér. "Várj, és meglátod" - mondják késő ősszel a kusza, csupasz ágak. "Az élet teljes zöldben tér vissza." A tavasz visszatérésének bizonyossága segít átvészelni a tél sivárabb napjait. Ugyanez a visszatérés ígérete gyakran elhangzik szeretteink között is. Minden kislány hallotta már az anyukájától a gyerekszoba ajtajában. Minden szerelmes hallotta már a férjétől a repülőtéren. Minden anya hallotta már katonafiától. Az ilyen elválások során azért hangzik el a hamarosan való visszatérés ígérete, mert az, aki elmegy, békét keres annak, akit elhagy. "Visszajövök" kell mondani, különben nem lesz béke. A szavak azonban nem elegendőek. Csak akkor válik az ígéret hatékonnyá, ha a hallgató valóban hisz benne. A viszontlátás bizonyossága megnyugtató hatással bír. Ilyen volt az a béke, amely megnyugtatta a tanítványokat, amikor Jézus elhagyta őket. Azt mondta nekik, hogy a szívük ne legyen nyugtalan. Hogy várjanak. Hogy vissza fog jönni értük. Ahogyan érted és értem is vissza fog jönni. Feltámadása mély hatást gyakorolhatott a tanítványok hitre való képességére. Miután Jézus felment a felhőkbe, eszükbe jutott, hogy nemcsak megígérte a feltámadását, hanem be is váltotta azt. A rájuk telepedő mérhetetlen béke nyilvánvaló volt, amikor engedelmeskedtek a parancsának, hogy várják a Szentlelket, majd hirdessék az evangéliumot. Hogyan hat rád Jézus biztosítéka, hogy vissza fog térni? Melyik szavaira tudnál koncentrálni, amelyek segítenének hinni? Milyen tavaszi jeleket rejtett Isten a teledbe?

Minden évszakok Teremtője, nyisd meg a szememet az új élet ígéreteire, amelyek még a legborúsabb helyzetekbe is becsúsztak. Add meg nekem azt a képességet, hogy elhiggyem, hogy ezek a számomra szánt jó dolgok előhírnökei.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Április 13
  2024-04-12 22:29:44, péntek
 
  Április 13

Isten történetének van egy kezdete és egy vége, amely soha nem ér véget, és ha Isten gyermeke vagy, akkor az ő története most már a te életrajzod. Hűha!

Valószínűleg olyan vagy, mint én - szereted a jó történetet. Legyen az egy tévéjáték, egy kasszasiker film vagy egy milliós példányszámban eladott regény, hajlamosak vagyunk sorba állni a jó történetért. Vagy talán egy étteremben vagy egy tábortűz körül ülsz, és a barátaid elkezdenek mesélni. Mindegyik jobbnak tűnik, mint az előző. Kicsit olyan érzésünk támad, mintha versenyeznénk. Úgy tűnik, mintha az emberek megpróbálnák "túlszárnyalni" egymást. Ezért elkezded átnézni a személyes történeteid mentális katalógusát, hátha nálad van egy olyan, ami talán megnyeri a napot. Vagy talán valaki elmesél egy fantasztikus történetet, és alig várja, hogy újra elmesélhesse valaki másnak. Igen, mindannyian szeretjük a jó történeteket.
Nos, a legtöbb nagyszerű történet azért nagyszerű, mert számtalan karakteren, kapcsolaton, szituáción és helyszínen keresztül egy hihetetlen végkifejletig menetel. Amikor valaki egy nagyszerű filmről beszél neked, amit épp most látott, vagy egy nagyszerű könyvről, amit épp most olvasott, gyakran azt mondja: "És egyszerűen nem fogod elhinni a végét!". Pedig a valaha kitalált, megírt és a való életben eljátszott legjobb történet éppen azért a legjobb történet, mert nincs vége. Az egyetlen történet, amit ismerned, megértened és a szívedet odaadnod kell neki, reményteli, bátorító és életet átalakító, mert azt a két csodálatos dolgot kínálja, amit semmilyen más történet nem tud nyújtani neked. Először is, felajánl neked egy helyet a történetben, egy helyet, ami már jóval a történet megírása előtt el volt tervezve számodra. De olyasmit is kínál neked, amit az emberi agy nehezen tud felfogni és az emberi képzelet nehezen tud elképzelni. Olyan életet kínál, amely soha, de soha nem ér véget.
Mindnyájan annyira hozzászoktunk a halálhoz, hogy szomorúan azt gondoljuk, hogy az élet normális része. Dolgok halnak meg, emberek halnak meg, és a történet. De ennek a történetnek nem ez a vége. Isten csodálatos megváltástörténete, amely számodra van megírva a Bibliád lapjain, gyökeresen más, mert ebben a történetben a halál meghal. Igen, jól olvastad. Isten történetének főszereplője (ami a te történeted is, ha az ő gyermeke vagy) eljön a földre, és legyőzi a bűnt és a halált, és mivel ezt teszi, felajánlja nekünk azt az egyet, amit egyetlen más történet egyetlen más szereplője sem tud felajánlani nekünk - a valódi életet most és az eljövendő örök életet.
Teljesen függetlenül attól, amit valaha elértél, kiérdemeltél vagy megérdemeltél Isten gyermekeként, kegyelemből és egyedül kegyelemből lettél befogadva a valaha volt legjobb történetbe. És hála Istennek, ennek a történetnek, ami a te történeted, van egy vége, ami soha nem ér véget.

További tanulmányozásra és bátorításra: János 5:19-24

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Anyámról való emlékek
  2024-04-11 23:05:21, csütörtök
 
  Április 12

Anyámról való emlékek

,,Fölkelnek előtte fiai, és boldognak mondják." (Péld 31:28)

Ma van édesanyám születésnapja, és van egy üzenetem neki:

Anya, szeretem azt az őrült, csodálatos módot, ahogyan a nővéreimet és engem felneveltél. Emlékszem, amikor kikapcsoltad a sütőt, leoldottad a kötényedet, és hívtál minket, hogy sétáljunk veled, és nézzük meg a naplementét. A rózsaszín és a lila ragyogó foltjai örökre megmaradnak az emlékezetemben. Szeretem, ahogyan éjszakai emberré tettél minket. Biztos vagyok benne, hogy ez azokból az estékből eredt, amikor a hátsó verandán veled és apával együtt néztük a holdfelkeltét, miközben mindketten a negyvenes évekből származó dalokat énekeltetek.
Mennyire szerettem a tengerparton kempingezni, és emlékszem, ahogyan rám szíjaztad azt a terjedelmes mentőmellényt, és beledobtál a hullámokba. Nem akartam elmondani, mennyire féltem a hatalmas hullámoktól. Belekapaszkodtál a szíjaimba, és ez elég volt ahhoz, hogy elűzd a félelmet. Köszönöm, hogy segítettél szembenézni a félelemmel. Anya, emlékszel, hogy láttad, ahogy apa felemelt az új nyergembe Villámon, azon a nagy Appaloosán? Kiáltozva és üvöltve vágtáztam ki a legelőre. De tudtam, hogy te a körmödet rágtad, és azon tűnődtél, vajon meg tudok-e kapaszkodni. Szeretlek, hogy hagytad, hogy bátor legyek.
És köszi, anya, hogy játszottál velem. Kínosnak tűnt, hogy te, egy felnőtt nő, egy tölgyfakéreg forgácsot dobálsz és ugrálsz. De belül büszke voltam rád. Köszönöm, hogy megtanítottál értékelni az idősebb embereket. Köszönöm, hogy tanítottál engem Istenről. És az étkezési szokásokról. Hogy több mint egy éven át szinte minden nap meglátogattál a kórházban, miután kitörtem a nyakamat. Micsoda anya.

Ki tanított meg téged az élet fontos leckéire? Írj egy levelet, amelyben felsorolsz néhányat az emlékek közül, amelyeket nagy becsben tartasz, és a leckéket, amelyeket megtanultál. Ha az illető még él, küldd el a levelet. Ha nem, tartsd meg magadnak, hogy emlékeztessen arra, milyen áldott voltál.

Uram, köszönöm, hogy olyan embereket helyeztél az életembe, akik megtanítottak élni. Segíts, hogy továbbadhassam a leckéket.

Joni Eareckson Tada
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Paul David Tripp Április 12
  2024-04-11 22:03:10, csütörtök
 
  Április 12

Ha Isten az Atyád, a Fiú a Megváltód, és a Lélek a benned lakozó Segítőd, akkor van reménységed, bármivel is nézel szembe.

Mit gondolsz, ki vagy te? Komolyan mondom. Mit gondolsz, ki vagy te? Te és én mindig valamilyen identitást tulajdonítunk magunknak. És a dolgokat, amelyeket te és én teszünk, az az identitás alakítja, amelyet magunknak adtunk. Ezért fontos elismerned, hogy Isten nemcsak megbocsátott neked (és ez csodálatos dolog), hanem egy vadonatúj identitást is adott neked. Ha Isten gyermeke vagy, akkor most már a királyok Királyának és az urak Urának fia vagy lánya vagy. A Megváltó családjába tartozol, aki a barátod és a testvéred. Te vagy a templom, ahol most Isten Lelke lakik. Igen, ez tényleg igaz - radikálisan új identitást kaptál.
A probléma sajnos az, hogy sokan közülünk állandó, vagy legalábbis meglehetősen rendszeres identitás-zavarban élnek. Elfelejtjük, hogy kik vagyunk, és amikor ez megtörténik, elkezdünk utat engedni a kétségeknek, a félelemnek és a félénkségnek. Az identitás zavar miatt szegénynek érzed magad, holott valójában gazdag vagy. Bolondnak érzed magad, amikor valójában személyes kapcsolatban állsz azzal, aki a bölcsesség. Képtelennek érzed magad, amikor valójában erővel vagy megáldva. Magányosnak érzed magad, pedig valójában, mivel a Lélek benned él, lehetetlen, hogy egyedül legyél. Úgy érzed, hogy nem szeretnek, holott a mennyei Atya gyermekeként örök szeretettel vagy megáldva. Úgy érzed, hogy nem felelsz meg, holott valójában a Megváltó mérettetett meg helyetted és érted. Az identitás zavar kiszívja az életet a kereszténységedből az itt és most pillanatban, amelyben mindannyian élünk.
Ha elfelejtetted, hogy ki vagy Krisztusban, akkor mi marad neked? Marad a Krisztus nélküli kereszténység, ami alig több, mint egy teológiai és szabályrendszer. És tudod, hogy ha csak teológiára és szabályokra lenne szükséged, Jézusnak nem kellett volna eljönnie. Istennek csak annyit kellett volna tennie, hogy ledobja rád a Bibliát, és elsétál. De Ő nem sétált el; Atyaként, Megváltóként és Segítőként hatolt be az életedbe. Kegyelemből a családja tagjává tett téged. Kegyelemből a helyévé tett téged, ahol ő él. És mindezt azért tette, hogy ne csak a megbocsátását kapd meg, hanem hogy mindened meglegyen, amire szükséged van az élethez és az istenfélelemhez.
Ha tehát az ő gyermeke vagy, hárítsd el a félelmet, amely az ajtódon kopogtat, azzal, hogy emlékezz arra, ki az Isten, és hogy az ő választott gyermekeként kivé lettél. És ne csak ünnepeld az ő kegyelmét; hagyd, hogy ez átformálja azt, ahogyan ma és az utána következő holnapokban élsz.

További tanulmányozásra és bátorításra: 1János 3:1-10

Paul David Tripp
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/481 oldal   Bejegyzések száma: 4806 
2023.04 2023. Május 2023.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 214 db bejegyzés
e év: 2155 db bejegyzés
Összes: 35879 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 419
  • e Hét: 1314
  • e Hónap: 13189
  • e Év: 200991
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.