Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/10 oldal   Bejegyzések száma: 98 
Titokzatos repülőgép
  2006-10-28 11:18:41, szombat
 
  Titokzatos katonai repülő kényszerleszállása Ferihegyen
MNO 2006. október 4. 19:26

Kényszerleszállást hajtott végre egy amerikai katonai repülőgép Budapesten,
a Ferihegyi repülőtéren - jelenti a HavariaPress.

A hírügynökség információi szerint este 19 óra után pár perccel végül
szerencsésen, gond nélkül landolt Ferihegyen az az amerikai katonai gép,
amely a magyar légtérben került bajba.

Meghibásodott ugyanis az egyik hajtóműve, amelyet ezután a pilóta
leállított, majd Budapestre - mint a legközelebbi lehetséges
leszállóhelyre - kért engedélyt a landolásra.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, hogy biztosítsák a gép
földetérését, azonban a gép gond nélkül leszállt.

A hivatalos tájékoztatások szerint nem közölhetik, hogy milyen gép
kényszerült leszállásra, azt sem, hogy honnan hová tartott, valamint
szintúgy azt sem, hogy mit szállított.

A hírügynökség információi szerint azonban egy Boeing-757 -es típusú
utasszállító gép landolt Ferihegyen, mintegy 150 utassal a fedélzetén.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felhívás
  2006-10-28 10:34:09, szombat
 
  FELHÍVÁS

Kérünk mindenkit, hogy aki a 2006. október 23-i rendőri erőszak idején szemtanúja volt olyan eseményeknek, amelyek során rendőrök brutális kegyetlenséggel és erőszakkal bántalmaztak embereket, illetve okoztak sérüléseket, kárt jelentkezzen mielőbb elérhetőségének megadásával. Ha megoldható kérjük szükséges részletességgel írják le a történteket nevek említése nélkül. Különösen kérjük, hogy a holnap reggel bíróság elé állítandó Novák Előd, a Magyar Mérce című havilap főszerkesztőjének október 23-én délelőtt a Nádor utcában történt elfogását észlelő személyek jelentkezzenek. A tanúk személyes adatait teljes bizalmassággal kezeljük. Mindannyiunk közös érdeke, hogy a magukból kivetkőzött, bűncselekményeket elkövető rendőrök felelősségre vonhatók legyenek, és egyúttal bizonyítható legyen a meghurcolt és bíróság elé állított személyek ártatlansága.

Hazafias kötelezettség a tüntetők, és ezáltal a nemzet ügyének megsegítése!

Kérjük segítsenek!

Jelentkezésüket várjuk a 06-30-549-4167-es telefonszámon, illetve az nsz@nemzetijogvedo.hu elektronikus levélcímen, a Nemzeti Jogvédő Alapítványnál a www.nemzetijogvedo.hu címre.

L88
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kossuth téri közlemény
  2006-10-28 10:29:33, szombat
 
  KOSSUTH TÉRI KÖZLEMÉNY
2006. október 23.

A Kossuth téri demonstráció résztvevői a rendőrséggel kötött előzetes megállapodásnak megfelelően teljesítették, hogy a Rákóczi szobor előtti füves területet kiürítették, annak fejében, hogy oda fél óra elteltével a tüntetőket a tűzszerészeti vizsgálat befejeztével visszaengedik. Ormos Attila rendőr ezredes ajánlatát, miszerint a sátorgazdák bent maradhatnak - Lapid Lajos rendőr dandártábornok felülbírálta, ami további zavart okozott.

A tér füves részéről saját akaratukból távozó közel másfélezer főt a rendőrség körbefogta és kiszorította a Garibaldi és Akadémia utcán át egészen az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkáig. A téren saját felelősségére ottmaradt emberekből 11 főt a rendőrök brutálisan megvertek majd előállítottak.

A médiák által fegyvernek titulált konyhai eszközök és a peták nevű játék (amit harci golyóknak minősítettek) előre össze voltak készítve a konyhasátornál a korábbi megbeszélések szerint, mivel a tüntetők életvitelszerű ott-tartózkodása miatt ezek mindennapi használatban lévő eszközök voltak.

A gyúlékony anyagok nem voltak mások, mint a főzéshez szükséges PB gázpalack, illetve az aggregátor üzemeltetéséhez szükséges 95-ös benzin.

A rendőrség mozgásából és viselkedéséből kikövetkeztethető, hogy nem is volt szándékukban a beléptetős biztonsági sáv kialakítása, így a tüntetők térre való visszaengedése sem.

Azért alakulhatott ki feszült helyzet, mert korábban a rendőrség a kettős kordonon túl egy külön paravánt is felállított. A Kossuth tér tüntetők által 37. napja jogszerűen elfoglalt területet (had)műveleti területnek minősítették - ezzel jogszerűvé és megindokolttá téve alantas tetteiket. Megállapítható, hogy a rendőrség jogszerűnek nevezett akciója nem más, mint a hatalom által megrendelt békés tüntetők elleni politikai tisztogatás, mellyel a tüntetők alkotmányos jogát sárba tiporva, hazugsággal és csalással csalta tőrbe a békés megoldásra törekvő demonstrálókat. A rendőrség többé nem a népet szolgálja, hanem egy hazug kormány cezaromán miniszterelnökét!

Teljesen világos számunkra az is, hogy a tüntetők bármit tehettek volna, akkor is végrehajtották volna alattomos akciójukat. Ha a tüntetők nem hagyták volna el a füves teret, akkor feltételezhetően a karhatalom valóságos vérfürdőt rendezett volna a békés tüntetők között, hiszen miért is készültek volna ekkora túlerővel?!

A demokráciába vetett hitünk áldozatai lettünk! Magyarországon nincs demokrácia! Ezt a rendőrség sokadszorra bizonyította! Demokratikus eszközök hatástalanok a diktatúrával szemben!

Amennyiben a magyar nép 1956 szellemét feledve nem fog össze, úgy ez a diktatórikus hatalom ismét olyan megtorlásba kezd, mint amit Kádár János indított el a forradalmárok ellen 50 éve! Ezt most már nyugodtan kijelenthetjük! 2006. Október 23-án éjjel - ismét emlékeztettek rá! Ízelítőt kaptunk belőle, hogy visszajöttek azok az idők!

Magyarok! Ilyen országban akartok élni, ahol hazudnak és verik a magyart?! Ahol köpnek az alkotmányra, kirabolnak minket és bárányok bőrébe bújva éjszaka érkeznek, hogy felzabálják
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlékmű Csömörön
  2006-10-28 10:25:36, szombat
 
  MÉLYEN TISZTELT ÜNNEPLŐ-EMLÉKEZŐ
GYÜLEKEZET
HÖLGYEIM ÉS URAIM!



Csömör nagyközséget a mai napon,- arany betűkkel jegyezik be,- az egyetemes világtörténelem lapjaiba. Világelsők lettek, ezzel az impozáns,- az emberiség mérhetetlen nagyságrendű tragédiáját, valamint hazánk tragikus, de dicsőséges forradalmát és szabadságharcát szimbolizáló ikeremlékmű felállításával.
Csömör, a XX. században "prosperáló" embertelen szocialista világrendszer áldozatainak metropoliszává vált, történelmi zarándokhellyé,- mindenkit figyelmeztetve arra, hogy a jövőnk érdekében, a múlt történéseiről sem szabad elfelejtkezni.
A kommunizmus áldozatai a négy kontinens sírjaiban porladnak,- a túlélők szent kötelessége, hogy a szörnyű bűntettek ne vesszenek a feledés homályába.
Egy ördögien kegyetlen: szocialista, kommunista vagy bolsevik címkékbe burkolt világrendszer főgurui, százmillió emberélet árán - mintegy 80 évig - konzerválták uralmukat, és soha be nem gyógyuló lelki szenvedést okoztak (talán félmilliárd főt is kitevő) az áldozatok hozzátartozóinak, baráti és munkatársi köreiknek. A kicsorduló könnycseppek mennyisége megszámlálhatatlan!
Ez az emlékmű érzékelteti,- hogy a Lenin által beindított - proletárdiktatúra feliratú -, sztaniolpapírba csomagolt vérengzések, Sztalin és bandája révén tökéletesített változata, a pestisjárványhoz hasonló gyorsasággal terjedt a világon, és olyan kapitális vírusgazdák terjesztették, mint Mao Ce-tung, Pol Pot, Ulbricht, Honecker, Ceausescu, Gomulka, Gierek, Zsivkov, Tito, Gottwald, Novotni, Hodzsa és társaik,- nem felejtkezve el hazai bőséges készletünkről: Kun Béláról, Szamuely Tiborról, Rákosi Mátyásról, Gerő Ernőről, Péter Gáborról, Marosán Györgyről, Kádár Jánosról és eldeformált agyú társaikról.
Az ikeremlékmű 1956-os feliratú egysége emlékeztet arra, hogy a magyarság,- a világon elsőként szállt szembe, a vörös Góliáttal, és legelszántabb fiai - élükön a Pesti Srácokkal,- maradandó sebet ejtettek rajta.
Tragikus bukásunkhoz hozzájárult történelmünk legnagyobb árulója: Kádár János,- aki elárulta barátját, elvtársát, pártját, miniszterelnökét és hazáját! Aki "felvett" nevét és nyomorult pufajkás falkáját adta az intervenciós szovjet erők akciójához.
A megtorlás,- a haynaui és a sztalini mértékeket is meghaladta! A kínzások, akasztások és sortüzek kiegészítéseként, a kivégzettek és az anyaföld meggyalázásával, szovjet példák alapján, összedrótozott kézzel, koporsó nélkül, arccal a föld felé dobálták jeltelen gödrökbe jeltelen gödrökbe az áldozataikat.
Kádár János,- a Szovjetunió Hőse és a Lenin-díj birtokosa, Rákosi, Hruscsov és Brezsnyev politikai ágyasa, a legvidámabb barakk hajójának dilettáns kormányosa, a hazugságra, délibábra, rettegésre, felvonulásokra, ingyen virslire, külföldi kölcsönökre, III/III-okra, szovjet szuronyokra, munkásőrökre, csökkenő átlagéletkorra és demagóg ígérgetésekre "épülő",- erkölcsi és gazdasági csődbe vezette az országot.
Az elfogultság látszatát is kerülve, Faludy György: EGY HELYTARTÓHOZ 25 ÉV UTÁN c. művéből idézem - kivonatosan - Kádárra vonatkozó jellemzését:



"ÁLNOK VAGY, SZKIZOFRÉN, PROVINCIÁLIS S HAZUG,
EGY NÉPET SEGÍTETTÉL MEGALÁZNI AZ OROSZNAK,
EGY ORSZÁGOT TOLTÁL ÁT ÁZSIÁBA!
OLYKOR,- ESTI CSENDBEN,
HALLOD-E ÚJRA, AHOGY RAJK BARÁTOD
NYAKCSIGOLYÁJA RECCSEN?
HA ALTATÓVAL SEM TUDSZ MÁR ALUDNI:
TÓTH ILONKA SÓHAJA UTÓL ÉR-E?
S LOSONCI HÖRGÉSE, AKINEK KÁSÁT
TÖLTETTÉL TÜDEJÉBE?"


Mélyen Tisztelt Hallgatóság! Ez az ikeremlékmű,- a tragikus események mementójaként figyelmeztet a főszerepet játszó bűnös politikusokra, a vérbírákra, a verőlegényekre, a hazugokra, a hallgatag cinkosokra, hogy levonhassuk a szükséges következtetéseket, az ismétlődés elkerülése érdekében.
Mert addig, amíg a bűnt nem követi bűnhődés, amíg 19 ezer forintos mézesmadzaggal, vagy a dübörgő gazdaság primitív meséjével választást lehet nyerni, amíg a demokráciát féltőknek egy szava sem volt a kommunista nevet felvett pártról, amíg a hazugságon kapott miniszterelnök nem mond le 24 óra alatt, addig nem zárható ki újabb hullagyártók és hullagyalázók uralomra jutása.

Befejezésül engedjék meg, hogy Tollas Tibor TÚLÉLŐK c. költeményével tisztelegjek a kommunizmus áldozatai és az '56-os hősök emlékműve előtt.

"LEGYEN CSENDES AZ ÁLMUK,
MERT NEM HALTAK HIÁBA.
- LETAROLT ERDŐ FÁI -
- ÚGY FEKSZENEK VIGYÁZBA'.

FÖLDTÖMTE SZÁJUK NÉMÁN
KIÁLT IDŐTLEN ESKÜT.
ELVETETT MAG A RÖGBEN
A CSONTMEZTELEN TESTÜK.

FELDÚLT SÍRJUKON MÉCSES,
OKTÓBER TŰZVIRÁGA,
A HOLTAK JOGÁN KÉRDEZ,
VÁLASZT MÁR MIT SE VÁRVA.

MÚLTUNKAT ELRABOLTÁK,
A SIVÁR JELEN HALLGAT.
ŐK ÉLIK TÚL, - A HOLTAK,
A GYŐZTES FORRADALMAT."


Köszönöm a meghívást és megtisztelő figyelmüket.

/Prof. Dr. Bokor Imre/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendőrterror Magyarországon
  2006-10-28 09:41:27, szombat
 
  EZ MAGYARORSZÁG

A SZADISTA RENDŐRÖKRŐL ÉS KINZÁSOKRÓL!

DÖBBENETES! HA EZT ANNYIBAN HAGYJUK, MEGÉRDEMELJÜK SORSUNKAT!
http://blog.tomcatpolo.hu/blog/blog/20060930.html
http://blog.tomcatpolo.hu/blog/blog/20061001.html
http://blog.tomcatpolo.hu/blog/blog/20061002.html
http://blog.tomcatpolo.hu/blog/blog/20061003.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Alkotmányról
  2006-10-28 09:15:33, szombat
 
  Részlet egy rádióműsorról készült jegyzetből:

Elhangzott a Magyar Rádió Kossuth-adóján, 2006. aug. 19-én.

Riporter Kondor Katalin, beszélgetőtársa: Nemesküty István.

"...Kondor Katalin ráterelte a szót a "jogállamra" és "rendszerváltásra." "Nézze, kérem", fejtette ki röviden a "tanár úr". 1541-ben a Magyar Királyság elvesztette függetlenségét. Azt 1867 után
Sokak jutottak eddig a fogalmazásig, s most, lám, Nemeskürty tanár úr is. Innentől viszont a hallgató szedi össze emlékeinek ítéletét.

Az államfő nem osztozik az alkotmány föntebbi kritikájában, a FIDESZ-SZDSZ pedig még az MSZP aggályait is elvetette. Amíg milleneumi kormánybiztoskodott, addig Nemeskürty Istvánnak is látókörén kívül állt, ami nyilatkozata szerint már látókörébe került. Én is - e sorok írója - a nyers erőviszonyokat sorsdöntőbbnek fogtam föl tíz évvel ezelőtt az alkotmányos ráolvasáshoz képest. Zűrzavarosnak tartottam Fáy Árpád "Alkotmányos piacgazdaságot!" című könyvét, amely jogállami, alkotmányos alapok biztosítását szorgalmazta a gazdasági egyenlőség szavatolására. S ha most meggondolom, hogy egy esztendőn belül, az éves bruttó hazai termék értékének már a 70 százalékát fogja kitenni az állam adósságszolgálata, akkor Fáy elégtételére, helyben kell hagynom, hogy nagyon is jó helyen matatott. Kell, hogy összefüggés legyen az ország állapota, a jogérzék, és az alkotmánynak valós nemzeti alapokon nyugvása, azaz, legitimitása között. Végső soron, kell hogy összefüggés legyen az ország vezetési lelketlensége, és elhatalmasodó "hátrányos helyzete" között.

Nem a piszkálódás helye ez, hogy Fáy Árpád a maga szociális-, gazdasági-, és alkotmányozási vesszőparipáit kielégítő tudományos- és politikai talentummal képviselte-e, hanem az elismerésé. Nem találkoztam az általa alapított Alkotmányossági Fórum- és Műhelyen kívül, olyan "civil kezdeményezéssel", amelyik nagyobb kutató apparátussal, és meggyőzőbb erővel tudta volna bizonyítani a mindennapi magyar politika "nemzetidegensége" és az alkotmány "rossz származása" közti kapcsolatot.

Feltárta, hogy az 1949 óta hatályos kvázi-interregnum megvalósította a leigázott ország javainak kétütemű elvételét: az 1949-es "alkotmány" legalizálta a hazai magánszemélyek tulajdonfosztását, az 1989-es alaptörvény pedig átjátszotta a hazai vagyont külföldidi magánszemályek tulajdonába. sem nyerte vissza, mert a legfontosabb ügyek Bécs kezében maradtak. 1920 után lett ismét független a Magyar Királyság, és az alkotmány jogfolytonosságának helyreállításától beszélhetünk jogállamról. Horthy törvényesen megválasztott államfő. A jogállam 1944 március 19-ig, a német megszállásig tartott és azóta sem állt helyre. Az 1989-es változást nem követte semmilyen alkotmányozó gyűlés, hanem azóta is csak toldozzák-foltozzák a1949-es, szovjet megszállás idején készült alkotmányt. Tehát "nem volt rendszerváltás" végkövetkeztetéssel zárult a társalgás.

E körben támadt teoretikusan is megalapozott kétség a '89 utáni hatalom legitimitásában; itt körvonalazódott, hogy a mai magyar hatalomgyakorlás módja parlamenti diktatúra; hogy az "alaptörvény" nem lehet azonos az alkotmánnyal; hogy egy törvény módosítgatható, de egy alkotmány nem; hogy a szentkorona eszméje ma is értelmezhető, alkotmányos jogforrás; s ami a legfontosabb: az alkotmány olyan magától értetődő (evidens) értékek hallgatólagos- és írott foglalata, amely meghatározza, hogy ki a politikai nemzet alanya.

Fáy kereste meg vagy három éve a "tanár urat", segítsen bolygatni az alkotmányosság kérdését, ami egyet jelent azzal a kérdéssel, ki a magyar állam alanya? De előbb-utóbb a köztársasági elnöknek is rá kell(ene) ébrednie, hogy az alkotmány sorsa előjáték az ország sorsához!!!:

1. A történelem "arcátlansága", hogy negyven évig tartott egy "ideiglenes itt tartózkodás". A legmegalázóbb az "ideiglenesség" nyílt csalafintasága.

2. 1989-ben "ideiglenes" alkotmány született, összeállítói tudván tudták azt, hogy nem politikai "kerekasztal" az alkotmány szülőszobája, hanem a nyilvános nemzeti egyetértés.

3. Az a parlament magához ragadta az "egyetértés" jogát, amelyik nem köteles élni vele, mert nem a nemzet fóruma, hanem a pártoké.

4. Elharapódzott az az arcátlan belenyugvás a parlamentben, hogy az alkotmánynak már csak a neve "ideiglenes", valódi tartalma viszont végleges. A rajta fityegő, 1949-es törvénycikk-szám puszta szépséghiba.

5. A jelen köztársasági elnök néhány éve szintén hangot adott egy vitában a fönti meggyőződésének. Hallgatólagosan annak, hogy az alkotmányt nem a nemzeti közakarat teszi alkotmánnyá, hanem a "korszerűsége"; hogy a "jogállamiság" nem a nemzeti közakaratból ered, hanem a "nemzetközi normákból".

6. Ma már több politológus is hittel hírdeti, hogy a politikai hazudozás "ideiglenesen" megengedett a választási időszakban, mert a fejlett demokráciákban is ezt teszik.(?!) De van-e végleges rossz ebben az országban, amit nem "ideiglenes"-ként adnak el kufárai.?

Nemeskürty "tanár úrral" csupán annak állításában vitatkozom, hogy "nem történt rendszerváltás". Mert szerintem történt, sőt csakis rendszerváltás történt. Egy másik rendszer tárgyai lettünk, és nem szülőföldünk alanyai.."

Bokor Levente



Az Alkotmányozó Nemzetgyűlés II. törvénye
a Történelmi Alkotmány jogfolytonosságának visszaállításáról


1. § A sztálini alkotmány hatályának megszűntetéséről

Az 1949. évi XX. tv. hatályát veszti.

2. § A Történelmi Alkotmány jogfolytonosságának visszaállítása

(1) Magyarország Alkotmánya a Szent Korona.
(2) A magyar alkotmányosság elemei: a Szent Korona szuverenitása, személyisége, valamint intézményei.
(3) A Magyar Alkotmány a nemzet több mint ezer éve fennálló államára vonatkozó államalkotó akaratát fejezi ki, ezért örök és megváltoztathatatlan.
(4) Az Alkotmány meg nem szüntethető, fel nem függeszthető. Védelmében a nemzet minden tagjának joga és kötelessége fellépni.

3. § Hatályba léptető rendelkezések

(1) Jelen törvényt a 2006. október 23-án tartott Alkotmányozó Nemzetgyűlés fogadta el, közfelkiáltással, a Forradalmi Nemzeti Bizottmányok elnökeinek hitelesítésével.
(2) Jelen törvény az elfogadás napján lép hatályba.

Forradalmi Nemzeti Bizottmány - Budapest Kossuth tér, www.pestihirlap.com, www.kossuthter.com, tel: www.eunyet.hu, 30/616-3894, forradalmibizottmany@vipmail.hu


**************


Az Alkotmányozó Nemzetgyűlés alapnyilatkozata



I.

1. Felismerve, hogy Magyarországon a jelenlegi politikai rendszer tizenhat éve alkotmányellenesen és törvénytelenül gyakorolja a hatalmat, mert a hatalomgyakorló pártok a választók folyamatos megtévesztésével
- megsértik a választóknak a közérdekű adatok megismeréséhez fűződő jogát, a nemzetközi szerződések valós hatásának eltorzításával,
- megtévesztéssel elkövetik a választási bűncselekményt a választási kampányok során;
- megvalósítják a közérdekű adatokkal történő visszaélés vétségét;

2. Felismerve, hogy a jelenlegi politikai rendszer tevékenysége következtében, a 2007. január 1-től hatályos nemzetközi szerződések szerint a magyar termőföldet külföldiek is megvásárolhatják;

3. Felismerve, hogy Magyarországon a jogalkalmazás a hatalom alkotmánysértő kiszolgálója, nem pedig a jogszabályokon és a tényeken alapuló igazságszolgáltatás;

4. Megállapítva az előzőekkel bizonyítottan, hogy Magyarországon a hatalomgyakorlás erőszakosan, alkotmány- és törvényellenes eszközökkel történik, ezzel a hatalom gyakorlói megsértik Magyarország általános jogi státuszát, a független, demokratikus jogállamiságot;

5. Arra a megkerülhetetlen következtetésre jutottunk, hogy gyakorolnunk kell alkotmányos kötelességünket, a törvényes fellépést az erőszakos hatalomgyakorlással szemben.


II.

1. Mivel a fenti helyzetet a népszuverenitás közvetett gyakorlásával visszaélve idézte elő a hatalom, ezért csak a jelenlegi Alkotmány 2. § (2) bekezdésében meghatározott közvetlen népszuverenitás gyakorlásával tudjuk alkotmányos kötelezettségünket teljesíteni.

2. Mivel a jelenlegi Alkotmány kimondja a népszuverenitás közvetlen gyakorlásának jogát, de nem határozza meg az erőszakos hatalomgyakorlás elleni fellépés módját, ezért ebben a vonatkozásban joghézag jelentkezik, amelyet 1944. március 19-e óta egyetlen hatalomgyakorló sem szüntetett meg, annak ellenére, hogy a jelenlegi Alkotmány 19. § (2) bekezdés a) pontja ezt az Országgyűlés kötelességévé tette.

3. Ezért a közvetlen népakaratot a joghézag megszüntetésére analógiával alkalmazható magyar történelmi jogintézménnyel, az Alkotmányozó Nemzetgyűléssel gyakoroljuk.

Kelt a budapesti Kossuth téren, 2006. október 23-án.


**************


Az Alkotmányozó Nemzetgyűlés I. törvénye
Magyarország alkotmányának elfogadásáról


Alapelvek

(1) Magyarország szabadsága örökös és visszavonhatatlan.
(2) A kötelezettségek és jogok összhangjával a Szent Korona minden tagja egy és ugyanazon szabadsággal rendelkezik.
(3) Mindazon javak, amelyek a magyar földön, a magyar föld alatt és magyar föld felett vannak, a Szent Korona által megszemélyesített egyetemes magyarság elidegeníthetetlen tulajdonát képezik, és rajtuk birtokjogot is csak a Szent Korona tagja szerezhet.
(4) A Szent Korona Országának minden értéke a Szent Korona tagjainak érdekeit szolgálja.
(5) A Szent Korona minden tagjának nemcsak joga, hanem kötelessége az ellentmondás és az ellenállás mindenkivel szemben, aki a Szent Korona által közvetített értékrendet sérti.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felhívás
  2006-10-28 00:49:52, szombat
 
 
FELHÍVÁS

A Magyarországi Jogsértettekért Egyesület november 11-én fekete-ruhás felvonulást tart gyermekeik és unokáik jövőjéért aggódó nők, asszonyok, anyák részvételével.

"Demokratikus, szabad országot gyermekeinknek"
címmel.

A békés demonstráció célja felhívni a figyelmet arra, hogy ma is, akárcsak a Kádár rendszerben, nem biztosított a szabad véleménynyilvánítás, a demokratikus, szabad lét, amely veszélyezteti a jövő generációjának létbiztonságát. A demonstráció a jövő generációk számára követel demokratikus, szabad országot. Emlékezni kívánunk egyben a kommunizmus áldozataira, az 1956-os sortüzek áldozataira, gyermekeinkre, akiket megöltek a Kádár érában (és sajnos utána is) sorkatonai szolgálat alatt, és megemlékezünk azokról is, akik ma kilátástalanul tengődnek, és reménytelenül tekintenek a jövőbe, mert elzálogosították jövőjüket.

A demonstrációra várunk minden nőt, asszonyt, anyát, nagymamát, akik szabad, boldog, biztos és demokratikus jövőt álmodnak gyermekeiknek, unokáiknak.

A demonstráció gyülekező helye a Szent István Bazilika előtti tér de. 11 órakor. A demonstráció (a felvonulás) 12 órakor indul a rendezvény végső színhelyére, reményeink szerint a Kossuth térre, ahol beszédet mond

Pozsár Jánosné
a Magyarországi Jogsértettekért Egyesület elnöke.

Kérjük, hogy fekete ruhában jöjjenek, hozzanak magukkal egy szál fehér virágot, és egy gyertyát. A virágokat és a gyertyákat el kívánjuk helyezni a Kossuth-téri sortűz áldozatainak emlékére a Kossuth-téri 56-os emlékműnél.

Tel: 06(20)594-8855
Fax: 312-1249



Félpályás útlezárások

A forgalomlassító félpályás útlezárással egybekötött demonstrációk az alábbi helyszíneken és időpontokban lesznek megtartva.

Helyszinek:
a.) 4. sz. főút 218-219 sz. km.szelvény /Debrecen-Ebes/
b.) 4.sz . főút 232-233 sz. km szelvény /Debrecen-Bocskaikert/
c.) 35.sz. főút 76-77 sz. km szelvény /Debrecen-Debrecen-Józsa/
d.) 33.sz. főút 103-104. sz. km.szelvény /Debrecen-Hortobágy, Kismacs/
e.) 47.sz. főút 06-07 sz. km szelvény /Debrecen-Mikepércs/
f.) 471.sz. út 04-05 sz. km szelvény /Debrecen-Hajdúsámson/

A demonstráció időpontja (részletezve is):
2006. okt. 30-án 14.00 órától - 2006. nov.12-én 17.00 óráig.
Mindennap 14-és 17 óra között változó helyszíneken.
Részletezés:
2006. 10. 30.-31. b.) helyszin /Debrecen-Bocskaikert/
2006. 11 .01. -------------------
2006. 11. 02.-03. a.) helyszin /Debrecen-Ebes/
2006. 11. 04-05. d.) helyszin / Debrecen-Hortobágy, Kismacs/
2006. 11. 06-07. f.) helyszin /Debrecen-Hajdúsámson/
2006. 11. 08-09. c.) helyszin /Debrecen-Debrecen-Józsa/
2006. 11. 10.-11. e.) helyszin /Debrecen-Mikepércs/
2006.11.12. d.) helyszin /Debrecen-Hortobágy, Kismacs/
A demonstrációkat minden esetben a Debrecenből kifelé tartó forgalmi sávra tervezzük.
Az útlezárásban résztvevő járművek száma: kb. 20 személy- és tehergépkocsi ill. munkagép, mezőgazdasági jármű, helyszínenként
A résztvevő gépkocsi oszlopok hossza kb. 150-200m.

A demonstráció célja:
Követeljük a ma regnáló kormány lemondását!
"Elég volt a hazugságokból, a Nemzet dilettáns kormányzásából, szándékos eladósításából"
A demonstrálók ennek ténynek akarnak hangot adni, tesszük ezt addig, amíg le nem mond a kormány.

Várható létszám:
Részvételi aránytól függően, 100-300 fő
A helyszíneken 3-3 fő szervezőt biztosítunk.

Szervezői viselet:
Nemzeti Színű karszalag és kitűző.
A demonstráció helyszínein tiltott jelképnek nem minősülő zászlókkal és transzparensekkel hívjuk fel a figyelmet a demonstráció békés jellegére.
A környezet épségének és tisztaságának megóvását biztosítjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ártatlanul meghurcoltak
  2006-10-27 23:52:12, péntek
 
  Olvasói beszámoló:
*****
Az ártatlanul meghurcoltak nyilatkoztak


Ma reggel kb. 7.45-től a Kossuth Rádióban nyilatkozott 3 abszolút ártatlan
ember.
Csak mert az Erzsébet híd környékére merészkedtek, alaposan meglakoltak.

A símaszkos, azonosító nélküli barmok azt mondták, hogy bármit rájuk
bizonyíthatnak, amit csak akarnak.

DEMOKRÁCIA AZ, AHOL EGYETLEN UTASÍTÁSRA A HATÓSÁG ÉLET-HALÁL URA, DURVA
FIZIKAI KÉNYSZERT ALKALMAZHAT BÁRKIVEL SZEMBEN
(tehát nem kell ellenük fellépni, kárt okozni, veszélyeztetni sem, akkor is
bármit megtehetnek),
AHOL AKÁRKIT FOGVA TARTHATNAK,
NEM ENGEDIK HOZZÁ AZ ÜGYVÉDJÉT,
LETAGADJÁK AZ ÜGYVÉDNEK, aki védencét keresi,
NEM ENGEDIK BE A KIHALLGATÁSRA AZ ÜGYVÉDET,
EMBEREKET ÜTNEK-VÁGNAK, RÚGDOSNAK A NYÍLT UTCÁN RENDŐRÖK,

és közben a médiában folyton azt mondogatják, hogy "az eljárás szakszerű
volt". ?

Hát az biztos, hogy NEM VOLT SZAKSZERŰ AZ ELJÁRÁS, nagyon is gyáva és
szánalmas volt, legfőképp meg jogtalan.

Beszélni kell róla, mert nagyon durva dolgok történtek, a megtiportakat nem
lehet magukra hagyni.

Ne jussunk el odáig, hogy már az utcára sem merünk kimenni, mert OKT. 23.-A
ÓTA GONDOLKOZÓ EMBEREKKEL KÍVÁNJÁK A BÖRTÖNÖKET MEGTÖLTENI.

Egyébként úgy tudtam, hogy zsúfoltak, akkor vajon miért tuszkolnak be
olyanokat, akiknek nem ott a helye?

S vajon aki a legjobban oda való, az még mindig miért nincs ott?

Hogyan működhet ennyire egy húron a rendőrség, határőrség, s akinek a
felügyeletet kellene gyakorolnia, az ügyészség is?
Teljesen parancs szerint a "független" magyar bíróság.

LEHETETT OTT DEMOKRÁCIA, AHOL EGY PILLANAT ALATT MINDEN INTÉZMÉNY ZSARNOKI
MÓDON MŰKÖDIK?

Én nem lopakodó diktatúrát látok, hanem nyíltat, amiben nyakig ülünk.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A harmadik út
  2006-10-26 09:25:03, csütörtök
 
  A ,,Harmadik út"-ról

1.) A harmadik utas politikával nem lenne sok problémám, mert, egyfelöl hajlok arra, hogy amit a Fidesz, mint néppárti szövetség nem tehet meg, nem képviselhet a magyar parlamentben kellő radikalizmussal, addig egy harmadik utasnak nevezett radikálisabb párt képviselhetné!!! Ezzel teljesebb lehetne a magyarság parlamentáris képviselte!!!
Sajnos, erről kellett a Fidesznek és a magyar népnek lemondania, mert:
1.1. Magyarországon kialakult az 1956-os forradalom és szabadságharc leverése után, az egész magyar társadalmat lefedő titkosügynöki hálózat. Ezzel a hálózattal megvalósult a kádári suttyom-terror.
1.2. Amiért a hálózatot nem számolták fel a rendszerváltozás kezdetén, átmentették az ügynököket mindenféle bújtatott állásokba és ezzel kialakult egyfajta illegális hálózat, amivel fékezni, gátolni lehetett és lehet a valódi rendszerváltozást.
1.3. A rendszerváltoztató pártokat is ezen ügynökök tartják, szinte túszul. Ezen ügynököknek az volt/van a feladatuk, hogy - mint a fociban - ,,fedezzék" és ,,blokkolják" azon személyek tevékenységét, akik bármit is képesek lennének tenni embertársaik sorsának jobbrafordulásáért! (Egy 170 oldalas szociográfikus, társadalmi néprajzi írásban dokumentáltam a rendszerváltoztató pártok ,,tündöklését" és ,,bukását" Bp. XX. Ker.-ben. Ezzel az írásommal a Magyar Írószövetség által meghirdetett, a ,,Magyarság önképe az ezredfordulón" c. szociográfiai pályázaton középdíjat nyertem 1998-ban. Hogy, nem jelent meg azóta sem, ennek egyik oka a ,,fedezeteim" szorgos-dolgos minden tevékenységemet gátló és blokkoló munkája!!!)
1.4. Visszatérve a helyi szervezetekre, mégiscsak itt/ott dőlnek el a dolgok. És, bizony a legjobban magyarkodó, templomi ájtatosságot produkáló ügynök-párttagok lehetetlenítik el a valódi rendszerváltoztató folyamatokat.


2.) Feltételezem, hogy aki érintve volt az ügynöki témakörben, de a rendszerváltozáskor sikerült ,,kiszállnia" és a rendszerváltozás mellé állva politikai feladatokat és tisztségeket vállalt, azok számára, ha valaha születne egy olyan törvény, amely egyszer, s mindenkorra feltárná az ügynökhálózatot működtetők személyét, valamint a hálózat ügynökeinek személyét és ezzel ki is tiltanánk őket a közéletből, nagyon sok ,,igaz magyar" ember is bizony kitiltódna. Mert, voltak, akik csak úgy tudtak a kádári időkben az országnak ,,használni", ha látszatra, vagy kényszerből elvállalták az ügynöki megbízatást és mégiscsak jelentgettek a kommunistának nevezett hatalomnak!
2.1. Nagyon nehéz helyzetben vannak ezek az emberek, mert lehet, hogy náluknál senki nem kívánta jobban, hogy megszabaduljon alantas megbízóitól és ,,megbízatásától"! Ez igazi sorstragédia, mert a magyarság széles rétegét érinti.
2.2. Ezen személyek, mármint, akik NEM önszántukból lettek ügynökök, aztán mindenféle figyelemelterelő áthárító mechanizmusokra kényszerülnek.
Például: ,,minden bajunkról az etnikai kisebbségiek tehetnek" hangoztatásával elhárítják a felelősséget magukról, ugyanakkor áthárítják valaki másra, vagy valamelyik népcsoportra, mint BŰNBAK(ok)ra.
Ez a kommunista-fasiszta, bűnbakgyártás gátja lehet a valós problémák ok-okozati összefüggés szerinti feltárásának!!!
2.3. Ez, bizony úgy működik, mint a gyógyászatban a diagnózis. Ha az téves, akkor nagyon kicsi a beteg gyógyulási esélye! Márpedig a magyar társadalom beteg, mert az azt alkotó egyének is betegek!


3.) És itt érkeztem el ahhoz, hogy már azért is le kell leplezni a valódi változást gátló személyeket, szervezeteket, hogy megtörténjen végre a problémák kozmetikázatlan feltárása.
3.1. Ezt sokan felesleges ,,sebszaggatásnak" tartják. Igen ám, de rengeteg seb csak látszatra gyógyult be!!! Ki ne tapasztalta volna gyerekkorában, hogy mindenféle sérülést horzsolást szenvedve, előfordult, hogy a vastag heg alatt csak gyülemlett a sok gennyes váladék, amitől nem jöhetett létre valódi gyógyulás! El kellett menni a sebészetre, ahol az orvos kíméletlenül feltépte-eltávolította a vastag vart, és kitisztította az alatta felgyülemlett sok rossztól a sebet. Ezt követően létrejöhetett a valódi gyógyulás!
3.2. Erre a ,,gyógymódra" volt/van szükség társadalmi méretekben. Ezért is hozta létre Orbán Viktor a Nemzeti Konzultációt és testületeit. Ott aztán feltáródhattak a ,,sebek" és remélem, hogy a jó ,,diagnózisnak" köszönhetően, elkészül a nemzet ,,gyógyítási" programja...
Szerintem ez az egyetlen járható, nemzetmentő utunk pillanatnyilag!


4.) Sajnos, a harmadik utat képviselő, sok igaz "hazafi" és "honleány" honfitársunkat mellőznünk kellett, mert a magyarság fennmaradása volt a tét és oly mértékben, olyan sok szálon függünk környező országainktól, hogy nem vállalhattuk fel őket. Mert elképzeltük, amint az egész világ elkezd minket ostorozni, ha bekerültek volna a parlamentbe...
4.1. De, most ki kell jelenteni, hogy ennek a külföldi zsarolásnak nem szabad tovább engedni! Ki kell jelenteni, hogy eljött az ő idejük, mert nélkülük nem tudjuk "meggyógyítani" a magyar társadalmat és hogy a gyógyítást el tudjuk kezdeni, meg kell a hatalmat szerezni! Ha ez sikerül, a következő választásokon már együttmunkálkodhatunk a radikálisabb nemzetérdekekért küzdő pártokkal is.
4.2. És, hogy ezt milyen jól látják az emberek még Ózdon is, megosztom olvasómmal azt a tapasztalatomat, hogy telefoninterjúim alkalmával milyen sokan mondták el nekem, hogy az ajánlószelvényeiket ugyan a korábbi rendszerváltoztató pártos barátaiknak adták, de szavazni a Fideszre fognak, mert úgy érzik, hogy egyszer, s mindenkorra meg kell szabadulnunk nemzetveszejtő bolsevista-vadkapitalista (kommunista-fasiszta) politikusainktól!
4.3 Mert ki kell végre mondani, hogy a kommunista eszmék jegyében milliókat irtottak ki a világ számos országában, köztük Magyarországon is! És, bizony ez a népirtás nem egy-két évig tartott, hanem évtizedekig. Mert, 1956-ig sikerült likvidálniuk, illetve "átnevelniük" bolsevistáéknak az "osztályidegennek" kikiáltott "burzsuj-reakciós elemeket". Az 1956-os forradalom és szabadságharc utáni megtorlással végleg megsemmisítették a polgári demokráciáért, az emberi szabadságjogokért harcolókat.
Mert, akit nem akasztottak föl, hanem életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, az, ha megélte a szabadulást, valójában soha többé nem lehetett szabad!!! Halálraítélt, belső-emigránsként kellett meghalnia, mint számkivetettnek!!!
4.4. De a magyar családok és családtagok is belső emigránsként kellett, hogy tengessék az életüket, mert a politikai diktatúra kidolgozta és ,,sikerrel" alkalmazta velük szemben a negatív diszkriminációs kontraszelekció minden formáját. Ennek jó példája a mindenki számára ismert Aczél György hármas ,,T"-találmánya, melynek fokozatai a ,,t"iltom, ,,t"űröm, esetleg ,,t"ámogatom voltak.
Aczél György ugyan nem volt kultuszminiszter, de mint az MSZMP KB kulturális ügyekért felelős vezetője, sikerrel alkalmazta évtizedeken keresztül a kontraszelekciót az oktatásban, és a kultúra minden területén. Hogyan tehette, ha nem is ő volt a kultuszminiszter?
4.5. Hát, csak úgy, hogy megvalósította az MSZMP az egypárti diktatúrát.
Az egypárti diktatúra olymódon telepedett rá az egész magyar társadalomra, hogy minden gyárban, üzemben, intézményben működött egy ,,alapszervezete", amelyiknek többnyire függetlenített vezetői tagjai voltak a vállalati, v. intézményi vezetőségnek.
Ez azt jelentette, hogy a ,,cég" igazgatója semmiben nem dönthetett a függetlenített kisz- párt- és szakszervezeti titkár nélkül!!! Csakhogy, sem igazgató, sem kisz- párt- és szakszervezeti titkár nem lehetett csakis párttag.
4.6. Ennek a hatalmas apparátusnak a bérét és infrastruturális hátterének létrehozási- és fenntartási költségét (irodák és berendezései) valamint alkalmazottai bérét a ,,dolgozó nép" termelte meg. Ezen dolgozókba beléjük sulykolták iszonyatos propagandamunkával, hogy az ő érdekükben gyakorolják a HATALMAT!
4.7. A ,,t"ámogatandók csoportjába tartozók ezt el is hitték és rájuk, főleg a szavazataikra a mai napig bizton számíthattak és számítanak az utódpárt politikusai is. A hatalomnak ,,csak" azokkal volt/van gondja, akik a ,,t"iltás és ,,t"űrés negatív diszkriminációs csoportjába tartoztak. Nos, miattuk kellett kitalálni és létrehozni a munkásőrséget, melynek a feloszlatásakor 60.000 tagja volt! Rájuk is bizton számíthatnak a mai napig!


Az 1980-as évek végére olymértékben felélte ez a hatalmas pártapparátus a dolgozó nép által megtermelt javakat, hogy már bért sem tudtak számukra fizetni, csak úgy, hogy hitelt vettek föl, méghozzá attól a ,,rothadó-kapitalista" nyugattól! Ez olyan válságba sodorta Magyarországot, hogy az MSZMP KB üléseken már ilyenek hangoztak el, mint pl. az

1989. jun. 23-24-i ülésen:
"...Ami a gazdaságot illeti, mindnyájan tudjuk, hogy Magyarország ma gazdasági értelemben szuverenitása nagyobbik részével már nem rendelkezik. A világ számos, SULYOSAN ELADÓSODOTT ORSZÁGÁHOZ HASONLÓAN, A GAZDASÁGI LÉT VAGY ÖSSZEOMLÁS NAPI DELMMÁJÁVAL KÜZD. Ebben a helyzetben nem csupán az politikai kérdés, hogy el tudjuk-e kerülni a fizetésképtelenséget.../1101 GRÓSZ KÁROLY/"

Vagy pl.: szeptember 1-i ülésen:
,,...a devizatartalékok "lesujtóan" alacsony színvonalon vannak. Ezek tulajdonképpen azon a határon mozognak, ami már BIZTONSÁGUNKAT VESZÉLYEZTETI, SULYOSAN VESZÉLYEZTETI ... Úgy gondolom, hogy rendkívül mértékben megnövelheti problémáinkat, ha FIZETÉSKÉPTELENSÉGET KELL BEJELENTENI KÜLFÖLDÖN... /1584 MEDGYESSY PÉTER/
...De azt ne felejtsük el hozzátenni, hogy 1971 ÓTA MEGVÁSÁROLTUK A LÁTSZÓLAGOS POLITIKAI NYUGALMAT ÉS AZ ÉLETSZÍNVONALAT, méghozzá KÜLFÖLDI FORRÁSOKBÓL VÁSÁROLTUK MEG, és ENNEK ÁRÁT FIZETJÜK MOST, és FIZETJÜK MEG A KÖVETKEZŐ ÉVEKBEN /1616 HORN GYULA/"

És, milyen megoldásokat találtak ki saját maguk és pártjuk számára? Mert arról szó nem volt ezeken az üléseken, hogy mi lesz Magyarországgal és a benne élőkkel: a ,,dolgozó néppel"?!


Íme 1-2 ötlet az 1989. jun.23-24-i, valamint a szept. 1-i ülésről:

,,A sajtóval, televízióval, rádióval kapcsolatban... mindnyájunk számára teljesen nyilvánvaló, hogy akié a tömegkommunikáció, azé a hatalom, legalábbis a hatalom gyakorlásának fantasztikus hatása... /1140 SZILÁGY Tibor/
Én azzal értek egyet, hogy a GAZDASÁGPOLITIKA AMIT FOLYTATUNK, GYÖKERESEN HIBÁS VOLT, ELVETÉLT és nekünk újat kell kialakítani... /1171 HORN GYULA/

szept.1.:
"...Teljes bátorsággal verhetjük-e vissza a párt vagyoni dolgaival összefüggő vádakat... nem a párt tagságának a pénzéről van csupán szó, ha arról lenne szó, nem lenne gondunk, azzal sem, HOGY HOGYAN ÉS HOVÁ DUGDOSSUK... /1488. RAJKI Sné/
...használja ki a Közp. Bizottság, és nyilván az ezzel foglalkozó szervezete mindazt a törvényes lehetőséget, amellyel bizonyos fokú védettséget biztosít a nem tulajdonában lévő ingatlanjainak. Ugye a védettség az úgy alakul ki, hogy beviszem egy kft-be, a kft elmegy egy másik vegyes vállalkozásba, ne adj isten még külföldi tőke is érdekelt benne, és VÉGÜL EL LEHET TÜNTETNI ...(1495 IVÁNYI P)"


És, hogyan vélekedtek az 1956-os forradalomról és szabadságharcról 1989-ben a mai ,,ünneplők"? Íme egy vélemény az
1989. 02. 10-11-i ülésről:

"Én szerintem nincs és nem is szabad megengednünk azt, hogy 1956 kapcsán valamiféle lelkiismereti válság keletkezzen mindazoknál, azokban akik akkor fegyvert fogtak, mert AKIK FEGYVERT FOGTAK NOVEMBERBEN, és NOVEMBERBEN FELLÉPTEK, AZOK AZ ELLENFORRADALOMMAL SZEMBEN léptek fel. És ez a lényeg. És ezért kapták a kitüntetést, vagy az elismerést, és így tovább /62. old. HORN Gyula/"


Ugye ismerősnek tűnnek ezek a módszerek?
Nem csodálkozom, hiszen ma ugyanezt és ugyanígy teszik, mert tehetik. Mert még mindig vannak, akik elhiszik nekik, hogy minden ,,reformprogramjuk" az ország és a nép érdekét szolgálja!

Pedig ez soha, de soha nem volt igaz!

1990-ben nem véletlenül adták át a hatalmat ,,békésen", megkötve azt a bizonyos PAKTUMOT a rendszerváltoztató pártokkal!

Sajnos, akkor még nem sejtették, hogy ezzel a PKTUMMAL, megpecsételődött Magyarország sorsa!

Ugyan, az elmúlt 16 év alatt kiépültek az új, un. demokratikus intézményrendszerek, de azokban - többnyire - az előző rendszer kompetensei irányítottak. Ők lettek a nagy privatizátorok és ,,üzletemberek".
Mit is privatizáltak magáncélra? Az 1945-után, a polgárságtól elrabolt állami (társadalmi) tulajdonba vett javakat! Hogyan tudták megtenni? Úgy, hogy elsikkasztották kárpótlást. Tették ezt olymódon, hogy magántulajdonba ügyeskedték át mindenféle ,,trükkös"=törvénytelen módszerrel az un. társadalmi tulajdonú ingó- és ingatlan állami vagyonokat.

A ,,dolgozó nép" először a rendszerváltozásra szavazott, mert akkor még nem sejtette, hogy mit jelent majd az a bizonyos PAKTUM, amelynek az lett a következménye, hogy kettős hatalmi nyomás alá került.
Ez a nyomás mára már olyannyira elviselhetetlenné vált, hogy kettészakadt miatta az ország lakossága.
Az egyik fele még mindig bízik a HAZUGSÁGOT IGAZSÁGKÉNT HANGOZTATÓ volt baloldaliakban. Holott, már réges-rég szó nincs a szoc.-lib. koalícióban a baloldali értékekről!!! Tökéletes paradoxon, sőt egyenesen groteszk, ahogy ez az újburzsoá réteg hangoztatja a néppel, a szegényekkel, a kisemberekkel való szolidaritását és reformprogramját. Miközben, ötödik éve, kormányzás helyett - a kisz agitprop. osztályon tanult propaganda "trükköket" átmentve és feljavítva modern reklámfogásokkal - folyamatosan és irdatlan költséggel kampányol!!!

A másik fele, pedig polgári demokráciát szeretne...Az őket képviselő politikai erőkre úgy mutogatnak, mintha ők lennének a jobboldaliak, pedig ők már olymértékben átszerveződtek néppárttá, hogy a klasszikus szociáldemokrácia sokkal inkább jellemző az országépítő programjukra, mint a magukat szocinak nevezők!

Ebben a kétpólusúságban iszonyatos ellentétek feszülnek a kialakult különböző érdekcsoportok miatt. Ezért, azt kell mondanom, hogy ezt a feszültséget sürgősen fel kellene oldani egy ,,harmadik utas" politikai erővel, amelyik a néppárti szövetséget erősíthetné meg.
Ennek a politikai formációnak is legalább akkora ellenkampányt kellene folytatnia, amekkorát az újburzsoá=szoc.lib. politikai elit folytat - gátlástalanul eladósítva ezzel az egész országot és a magyar népet!!!

Sajnos, a harmadik utas politikai csoportosulásnak semmilyen eszköz nem áll rendelkezésére ehhez. De, a mostani, eladósodott helyzetünkben ezt etikai szempontból sem tenné. Azért nem tenné, mert tudja, hogy azzal a túlköltekezéssel egészen egyszerűen kivéreztetné a magyar népet és teljesen ellehetetlenítené Magyarországot gazdaságilag és erkölcsileg egyaránt. Ugyanúgy, mint, ahogy azt az újburzsuj szoc.lib. politikai elit teszi.

Pedig, utoljára a trianoni békediktátummal megcsonkított Magyarországnak volt arra szüksége, hogy megtanuljon megcsonkítva is méltósággal élni.
Éppen ezért, nagyon fontos lenne a két világháború közötti kulturális nemzetstratégiát megismerni és ahhoz szocializálódni. Azért lenne fontos, mert az ember szocializáltsága egyfajta életképességet jelent.
Annyi hazugságot ,,tanítottak", sulykoltak a bolsevista eszmék jegyében belénk erről az időszakról, hogy az ország egyik fele teljes mértékben még mindig retteg annak a korszaknak minden vívmányától.
Pedig, akkor alapoztuk meg az európai értelmezésű polgári demokráciánkat!
Méghozzá, oly módon, hogy Klebersberg Kuno megszervezte az oktatást. Ezen belül nagy szerep jutott a köznevelésnek. És, hogy mekkora sikerrel valósult meg mindez, azt a különböző pedagógiatörténeti könyvekből is meg lehet ismerni. Így ír erről egy teológus-pedagógus személyiség, az erdélyi Makkai Sándor:
"A köznevelés sikerének titka éppen abban van, hogy nem kívülről és felülről erőszakolunk népünkre egy idegen kultúrát, hanem alulról és belülről építjük meg a sajátos népi kultúrörökségnek az európai kultúrkinccsel való egészséges összeforrasztásával a magyar műveltséget."

Ez kell, hogy a legfontosabb legyen a harmadik utas politikát képviselőkkel megerősített néppárti szövetségnek: a közoktatás és benne a "köznevelés"!
Mert csak így tud a magyarság és a velünk élő kisebbségek szocializálódni a polgári értékrendek mentén. Rövidebben: polgárosodni!
Mert - mint ahogy az elmúlt 16 év is bizonyítja - nem lehet polgári demokráciát megvalósítani polgári identitás nélküli néppel.

Ennek a népnek előbb fel kell ismernie, hogy a fennmaradása, a megmaradása függ attól, hogy a beléjük sulykolt HAZUGSÁGOKAT SOHA TÖBBÉ NE FOGADJA EL SENKITŐL, SENKIRŐL, ÉS SEMMIRŐL!
Bp.2006-10-26. (Bóna Mária Ilona)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Példabeszéd
  2006-10-25 10:13:48, szerda
 
  2006. október 25. - Szerda, Szent Mór püspök

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: "Gondoljátok meg: Ha
tudná a házigazda, hogy melyik órában jön a tolvaj, nem engedné betörni
házába.
Éberen várjátok tehát az Emberfiát, mert eljön abban az órában,
amikor nem is gondoljátok."
Péter megkérdezte: "Uram, csak nekünk mondod ezt a példabeszédet,
vagy mindenkinek?" Az Úr így válaszolt: "Ki a hű és okos sáfár, akit ura
szolgái fölé rendel, hogy ha eljön az ideje, kiadja részüket az élelemből?

Boldog az a szolga, akit hazatérő ura ebben a tevékenységben talál.

Bizony, mondom nektek, hogy minden vagyonát rábízza. De ha a szolga azt mondja magában: "Uram bizonyára késni fog", és elkezdi verni a többi
szolgát és szolgálót, eszik-iszik meg részegeskedik, és megérkezik ennek a
szolgának az ura olyan napon, amikor nem is várja, és olyan órában,
amikor nem gondolja, bizony kegyetlenül megbünteti, és a hűtlenek
sorsára juttatja. Az a szolga, aki ismeri ura akaratát, de nem áll készen,
hogy akarata szerint járjon el, sok verést kap. Aki azonban nem ismeri,
s így tesz olyat, amiért büntetést érdemel, csak kevés verést kap.
Mert aki sokat kapott, attól sokat követelnek, és akire sokat bíztak, attól
többet kérnek számon."
Lk 12,39-48

Elmélkedés:

Miután Jézus figyelmeztette a tanítványokat az éber
várakozásra és készületre, Péter apostol egy érdekes kérdést tesz fel: "Csak
nekünk mondod ezt a példabeszédet, vagy mindenkinek?" Úgy tűnik, hogy
Jézus nem válaszol konkrétan a kérdésre, hanem egy újabb példabeszédet
mond a szolgákról.
Mi azonban mégse menjünk el a kérdés mellett! Kit akar
Jézus figyelmeztetni?Kinek szólnak szavai? Csak egykori
apostolainak és tanítványainak, vagy mindazoknak, akik az évszázadok során
követői lesznek, esetleg minden embernek? De egészen személyesen
is megfogalmazhatjuk a kérdést: Szól-e nekem Jézus figyelmeztetése?
Megtehetnénk, hogy könnyelműen azt mondjuk, hogy engem nem érint a
dolog, csak másokat. De ez bizony az éberség elvesztését és a
tétlenséget jelentené. Jézus sokat bíz ránk és sokat fog tőlünk számon
kérni. De engedjük el a fülünk mellett figyelmeztető szavait! Mert az
üdvösségünket tehetjük kockára.
(Horváth István Sándor)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/10 oldal   Bejegyzések száma: 98 
2006.09 2006. Október 2006.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 270 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 43
  • e Hét: 179
  • e Hónap: 1126
  • e Év: 37067
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.