Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/70 oldal   Bejegyzések száma: 695 
Tömegsírban Esterházy János po
  2007-10-31 18:54:22, szerda
 
  Tömegsírban Esterházy János porhüvelye
2007. október 31. 13:53HunHír.Hu

A kommunizmus áldozatainak egyik közös sírjában találták meg a cseh hatóságok a méltánytalanul meghurcolt szlovákiai magyar politikus, Esterházy János hamvait.

A cseh hatóságok megállapították, hogy a prágai Motoli temetőben, a kommunizmus áldozatainak egyik közös sírjában vannak a méltánytalanul meghurcolt szlovákiai magyar politikus, Esterházy János hamvai. Erről Esterházy János lánya levélben tájékoztatta Göncz Kinga magyar külügyminisztert.

A magyar Külügyminisztérium nagyra értékeli, hogy a cseh kormányszervek - a család kérésének megfelelően - segítettek a földi maradványok felkutatásában - áll a tárca közleményében. A humanitárius lépés az ügyben meghozhatja legalább a lelki békét az éppen 50 éve elhunyt Esterházy János leszármazottainak, hogy most már tudják: hol találhatók a kiemelkedő politikus hamvai.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Menekülnek az európaiak a jólé
  2007-10-31 18:52:10, szerda
 
  Menekülnek az európaiak a jólét elől
tamaas, sze, 2007/10/31 - 17:03


Nem működik az európai jóléti modell, még a németek is nagy tömegben hagyják el kontinenst - írta a The Washington Times szerdán.

A The Washington Times szerint az európai jóléti rendszer "rendellenes népességcserét" okoz. Ha az európaiak meg kívánják menteni kultúrájukat, meg kell szüntetniük a jelenlegi jóléti államot - írta a jobboldali lap.
Tavaly 155 ezer német hagyta el hazáját, és 2004 óta a kivándorlók száma meghaladja a bevándorlókét. A betelepülők főleg szegények, képzetlenek, míg a kivándorlók jól képzettek. A helyzet hasonló több nyugat-európai államban. Hollandiában 2003 óta többen vándorolnak ki, mint be, tavaly 130 ezren hagyták el az országot. A kitelepülők száma gyors ütemben növekszik Belgiumban, Svédországban és Nagy-Britanniában is.

Az amerikai napilap úgy fogalmaz, hogy a lábukkal szavazó európaiak menekülnek az európai jóléti modell elől. A Times szerint az európai jóléti állam egy olyan újraelosztási rendszer, amelyben a képzett, magas végzettségű európaiaktól elveszik a pénzt, és a harmadik világból érkező képzetlen bevándorlóknak adják.

A Times idézi Gunnar Heinsohnt, a Brémai Egyetem szociológus professzorát, aki szerint az igazán képzett fiatal európai munkaerőnek nincs maradása Európában, azok maradnak, akiket a jóléti rendszer eltart. A képzett munkaerő mind nagyobb hányada választja a kiutazást a legnagyobb fehér lakosságú, Európán kívüli országokba, Amerikába, Kanadába, Ausztráliába vagy Új-Zélandra.

Egy az Egyesült Államokban letelepedett német házaspár elmondta, hogy a tengerentúlon nem kell félniük a munkanélküliségtől és az életszínvonal csökkenésétől. Többen a magas adókra panaszkodnak. A németek közül némelyek pedig azért választják a kiutazást, mert már nem érzik magukat otthon abban az országban, amelynek szerintük drámai módon változik a kulturális arculata.

Franciaországban minden öt újszülöttből kettő arab vagy afrikai bevándorlók gyereke, Németországban a születő gyerekek 35 százaléka nem német származású. Míg Tunéziában egy nő átlagosan 1,7 gyereket szül, addig Franciaországban hatot, mert a kormány támogatást nyújt; a segélyek a bevándorlók számára vonzók, a francia, német vagy dán nőknek azonban túl kevés.

(privatbankar.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Minden nemzetnek olyan kormán
  2007-10-31 18:48:34, szerda
 
  "Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel." - egy ,,Széchenyi-idézet" nyomában
2007-10-31 12:43 Barikád.hu



Széchenyi: mégsem ő mondta?Széchenyi: mégsem ő mondta? Az alábbiakban egy sajtóban sokat emlegetett, Széchenyinek tulajdonított idézet utáni többhetes hajszáról olvashatnak. Türelmetlenebb olvasók a szövegvégi összefoglalóból megtudhatják, ki valójában a mondatok szülőatyja.

“Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba ..." - szól az idézet, melyet jobboldali lapok publicistái, bloggerek, fórumok hozzászólói rendszeresen idéznek, forrásként minden egyes alkalommal Széchenyi Istvánt megjelölve. Egy kolléga hívta fel a figyelmet arra, hogy érdemes lenne utánanézni, valóban Széchenyi volt-e a debreceni egyetem vécéiben is olvasható sorok szerzője, az idézetben megfogalmazottak ugyanis több helyen is sántítanak.

Első körben gyors netes keresés következett: a találatok többségét a már fent említett blogbejegyzések és fórumhozzászólások tették ki. Gyanút keltő volt azonban az alábbi cseh publicisztika, Bohumil Dolezsal tollából.

,,Azt mondják, minden nemzetnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel: ez banális és bizonyíthatatlan kijelentés." (...) Nem lett volna haszontalan egy kissé elgondolkozni az ünnepelt Karel Havlíček szavain: ,,csak az egészséges és művelt nemzetnek lehet a szabadsággal párosuló jó kormányzata... a műveletlen nemzet, vérezzen is el érte forradalmakban, a szabadságot és jogot el nem nyerheti, hanem újra meg újra megcsalatják s az önkényuralom alá hajtják. Az erkölcsileg romlott nemzet, még ha akár művelt is, romlottsága az önkényuralom újra szerencsétlen állapotába juttatja.“

A szabad netes keresés után a sajtóadatbázis (1999-2007) átböngészése következett, amiből kiderült: az idézet a nyomtatott sajtó általam átnézett részében először 2002-ben bukkant fel, a Magyar Demokrata című lap egy olvasói levelében:

“Úgy érzem, Széchenyi István következő szavai ma különösen aktuálisak: “Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakán, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen." (név, lakóhely)
(Magyar Demokrata 2002. 05. 30.)

Aztán jött egy Magyar Nemzet cikk:

,,Miért félnek egyesek még ma is Széchenyi Istvántól? Politikusaink és publicistáink mondásainak sokszor csak egy részét idézik. “Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel." Ezt mindenki ismeri. De a folytatását kevésbé: ... az idézet ..."
(Magyar Nemzet 2002. 11. 16.)

Majd egy Demokrata-cikk (Magyar Demokrata 2003. 05. 08.), utána meg pedig még vagy tucatnyi írás, a Keresztény Élet című laptól a Professzorok Batthyány Körének felhívásán át az alábbi, ismételten a Magyar Nemzetben megjelent, 2006 szeptemberi írásig bezáróan:

“Eszmefuttatásomat jól ismert idézettel zárom: ‘ az idézet' (gróf Széchenyi István). Hölgyeim és uraim! Hagyják abba az egymás közötti faszkodást, és döntsék el kibaszott elemzéssel: aljasok vagyunk vagy műveletlenek"

A sajtóadatbázisok áttúrása után a ,,gróf Széchenyi István minden írása" című cédé átvizsgálása következett. A lemez az alábbi leírás szerint tartalmaz ,,mindent, amit gróf Széchenyi István írt és nyomtatásban megjelent; könyveit, naplóit, leveleit, hírlapi cikkeit, végrendeleteit, beszédeit stb. (...) A munkát e korral foglalkozó történészekből, levéltárosokból, kutatókból álló szerkesztőbizottság irányította, melynek tiszteletbeli elnöke Kosáry Domokos, tagjai Buday Miklós, Horváth Attila, Mázi Béla, Merkl Hilda, Pelyach István, Simon V. Péter, Szerencsés Éva és Velkey Ferenc voltak". A fenti idézetek kulcsszavaira rákeresve azonban a mondatok nem bukkantak fel a cédén sem, hiába kerestem azokat a magyaron kívül a Széchenyi által gyakran használt idegen nyelveken is.

Jöhettek az okos emberek. Az előkutatásokra támaszkodva megkerestem a munkánkat már korábban is segítő Ablonczy Balázs történészt, aki Gergely András kollégájához irányított minket. Vele párhuzamosan felvettem a kapcsolatot Gerő Andrással is, a Habsburg Történeti Intézet igazgatójával, aki elmondta: ha van ilyen idézet, akkor azt leginkább a megtalálója, Károlyi Árpád által “nagy magyar szatírának" keresztelt, Döblingben írt Széchenyi-szövegben kell keresni. Széchenyi ugyanis ,,a 48 előtti években a metternich-i rendszer helytartótanácsának közlekedési osztályát vezette (gyakorlatilag közlekedési miniszter volt), ezért nem valószínű, hogy az akkori kormányzatot bírálta volna. Ezt megelőzően pedig, még ellenzéki helyzetben, nem volt általánosan elterjedt a kormány kifejezés használata, merthogy a reformerek felfogása szerint éppenhogy nem volt felelős kormány". Ezzel szemben Széchenyi az 1850-es évek végén már egészen élesen bírálta a korszakot és a Habsburg-hatalmat" - mutatott rá Gerő. A már átkutatott cédé azonban tartalmazta a ,,Nagy magyar szatírát" is, és ott találat nem volt.

Időközben befutott Gergely András válasza is, aki bevallotta, ő a mondást Churchill szájába adva ismerte, de találkozott olyan véleménnyel is, amely Bertolt Brechthez kapcsolta. Szerinte Széchenyi nem mondhatott ilyet, mert cinikus demokrácia-bírálat van benne, ami nem volt aktuális errefelé. Bravúros gondolatkísérletei végén Gergely rámutatott: a Széchenyinek tulajdonított idézet első mondatát Joseph de Maistre (1753-1821) francia konzervatív-katolikus filozófus írta “leveleiben".

E segítséggel a kutatás is felgyorsult. Egykettőre meglett a mondat eredeti változata és a forrás:

«Toute nation a le gouvernement qu'elle mérite.»
[ Joseph, comte de Maistre ] - Considérations sur la France

Amikor azonban a Considérations sur la France teljes szövegét tartalmazó text fájlban rákerestem az idézetre, nem találtam azt. Újabb kutakodás következett (ajánlom mindenkinek a Google könyvkereső szolgáltatását, elképesztő!), majd végül meglett a Lettres et opuscules inédits című forrásgyűjtemény egy 1810-es keltezésű Maistre-levélben (Cinq lettres sur education publique en Russie - premiere lettre 300.o.).
maistre 1

Aztán előkerült még egy szöveg, 1911-ből (Lettre à M. le chevalier de ... Saint-Pétersbourg, 15 (27) août 1811. Lettre 76, p.264), végül egy harmadik 1816-ból (Correspondance diplomatique de Joseph de Maistre, 1811-1817 196.o.). Megvolt tehát az első mondat, a folytatás azonban hiányzott - egyik megtalált Maistre-szövegben sem azok a mondatok követték a ,,megérdemlős" mondatot, mint a Széchenyinek titulált idézetben. Sőt, más Maistre-írásokban sem volt fellelhető.

A fent említett kormány szó használatán túl más kifejezés is gyanút keltett, nevezetesen a ,,silány fickó", ezért újra megkerestem Gergely Andrást. Ő azonban megnyugtatott, a szöveg elmegy reformkorinak, még inkább passzol Széchenyi frivol stílusához. Van már a korban fickó, silány, továbbá az ostoba és a komisz is használt szó már, a ,,pokol feneke" pedig egyenesen biblikus. Szavait egy újbóli cédés keresés csak alátámasztotta: a komisz szó 6-szor, a fickó 4-szer (cz-vel további 9-szer) fordult elő a Széchenyi munkásságának 99 százalékát tartalmazó adatbázisban. Nem volt azonban egyetlen példa sem arra, hogy Széchenyi az ,,aminőt" szót, a ,,hitvány kormány" kifejezést vagy a ,,valami oknál fogva" szóösszetételt használta volna. És Széchenyi nem olvasott Maistre-t, legalábbis nem hivatkozott rá életművében egyszer sem.

A szöveg mégsem valószínű, hogy Széchenyié lenne - fejtegette Gergely a rövid nyelvi kitérő után - és magyar kortárs sem írhatott ilyet, az ugyanis 1848 előtt egyszerűen ‘nem aktuális', 1849 után pedig igazolná a fennálló Bach-rendszert. ,,Hiszen azt jelenti: ha nem tudják a rossz kormányt elkergetni, magukra vessenek. Továbbá: az alkotmányos monarchia hazai ideálképében csak ‘gonosz tanácsadók' vannak, akiket az uralkodónak kell leváltania, s nem a népnek elkergetnie. Ez utóbbi forradalmi, demokratikus, népfelségi gondolat, nem illik ide. 1848 előtt a cenzúra sem engedett volna ilyet megjelenni, persze 1849 után sem" - mutatott rá Gergely.

És itt következett a kutatás fordulópontja, egy telefon, ami korábban is megejthető lett volna - a 2002-es olvasói levél beküldőjének megkeresése. Szerencsémre a hölgy nemcsak a levélre emlékezett, de egy pillanat alatt megadta az idézet forrását is: Surányi Miklós 1936-os művét, az Egyedül vagyunkat. Ami ugyan életrajzi regény, de hát mégiscsak egy szépirodalmi mű.

Ennek második kötetében, a 268. oldalon az idézet is meglett. Ráadásul az alábbi teljes szövegkörnyezetben, egy Széchenyi és titkára, Tasner Antal közti vita részeként:

,,Én utálom a vénasszonyos lamentációt, amely minden bajért a kormányt teszi felelőssé. Segíts magadon, az Isten is megsegít. Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen. Mit használna a dél-afrikai feketéknek az, ha valami isteni hatalom megajándékozná őket Anglia, Franciaország vagy Magyarország alkotmányával?"

Surányi regényéről Várkonyi Nándor így ír: "Erejének javát nagy Széchenyi-regényére gyűjtötte össze, amelynek csak első része készülhetett el. Széchenyi valóban az ő kedve szerint való regényhős, minden ellentét megvan benne, amit a szenvedély, a féktelenül izgatott idegrendszer, a mohó tettvágy, a sötét önmardosás, a rajongás és a hitetlenség, a buzgó vallásosság és beteges érzékiség, zajos közéleti szereplés és titkolt, végzetes magány egy ember életében összezsúfolhat...."

Tehát, összefoglalva az eddigieket, de még nem befejezve e bejegyzést:

- az idézet első mondata Joseph de Maistre francia filozófus gondolata, melyet 1810 és 1816 között legalább három levelében megfogalmazott;
- de egyik helyen sem azokkal a mondatokkal folytatódott a szöveg, mint a mi idézetünk;
- így a nyomozás első fázisában nem volt kizárható, hogy Széchenyi felhasználta és továbbfűzte Maistre gondolatait, bár kutatók már ekkor felhívták arra a figyelmet, hogy a szöveg nem felel meg Széchenyi gondolkodásának, olyan szavakat használ, amiknek akkoriban nem volt értelme, ráadásul Széchenyi nem olvasott Maistre-t, így annak gondolatait sem tudta továbbfűzni.
- aztán végül meglett az idézet, eredeti forrás helyett egy szépirodalmi műben, az 1936-ban papírra vetett Egyedül vagyunkban.

Zárójeles megjegyzés: Gergely András szerint nem ritka, hogy Széchenyinek mások által elmondottakat tulajdonítanak, példaként hozott erre olyan valós Kossuth-mondásokat, mint az “ipar nélkül a nemzet félkarú óriás", illetve a “tengerhez [nem tengerre!] magyar" stb. (Részletesebben a Békés István-féle Napjaink szállóigéi című könyv 314. és 315. oldalán.)

És akkor egy mondat, amivel e bejegyzés zárult volna, ha kiderül, valós Széchenyi-idézetről van szó:

,,Széchenyi is osztozik a politika és a publicisztika sok nagy alakjának abban a közös sorsában, hogy amily mértékben vélik nevük jelszóvá, oly mértékben homályosul el törekvéseik, tanaik tulajdonképpeni tartalmának ismerete (...) Kényelmes feltételezni azt, hogy mindenki tudja, mit akart Széchenyi s olyan könnyű egy pár, közszájon forgó mondásával hatást érni el, hogy az emberek legkevesebbje szánja rá magát arra a fáradtságra, nagy részükben elavult, ma nehéz olvasmányul szolgáló művei mélyére hatolni. Így aztán ellentmondás nélkül megeshet az is, hogy Széchenyi nevét harcba viszik oly törekvések mellett is, melyektől ő idegenkedett s olyanok ellen, melyeket ő támogatott." (Berzeviczy Albert, 1907 - A gróf Széchenyi István Vezércsillagok című könyv előszava)

Ehelyett azonban inkább két valódi Széchenyi-idézet következzék a végére, az 1832-es Stadiumból, illetve a Diszharmóniából:

,,A nemzet nagysága, boldogsága mindig csak magában a nemzetben rejtezik."

,,Népek kormányaikkal való diszharmóniáját harmóniába hozni mindig nehéz, még akkor is, ha a vezetők és a vezetettek - amennyire lehet - világosan látnak. Ha azonban a népek rövidlátással vannak megverve, a hatalmon lévők pedig egyenesen vakok, akkor a harmónia megteremtése némiképp bizony meghaladja az emberi erőt, s ilyenkor dönt a véletlen, a világszellem, a magasabb fény, a fátum, az Isten."

Ha nem fogadjuk meg Berzeviczy fenti intelmeit, és mindenáron igazolni akarunk valamit a legnagyobb magyar szavaival, válasszuk az igazit.

Urbanlegends

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A táncos bohóc szerint a jobbo
  2007-10-31 18:46:29, szerda
 
  A táncos bohóc szerint a jobboldalt szélsőségek szennyezik
2007-10-31 18:28 Barikád.hu



A 168 Óra liberális szellemű hetilapnak nyilatkozta GY. Hazudós Ferike: "Magyarországon egy illúzió került válságba, az, hogy az ország erőfeszítés nélkül modernizálható." Elég nehéz mondat, szerencsére megmagyarázta. Ahhoz nagyon ért. Nézzük csak:

"2006-ban ezek a fickók azt az üzenetet kapták, hogy 'hazafias cselekedet' benzines palackot hajigálni, antiszemita jelszavakat kántálni az utcán".

Bár ez lenne a kifejtés, a kettő mondatnak köze nincs egymáshoz.
A KISZfiúnak tudatosítani kellene, hogy a modernizáció nem egyenlő a magyar föld eladásával, a multik betelepítésével, az eszetlen refomokkal, idegen kormányfők előtti jópofizással. A globalizáció, ami túl sok mindent foglal össze, szintén nem fedi a modernizációt teljes egészében. Az pedig való igaz, hogy illúzió csupán az erőfeszítések nélküli gyurcsány-paradicsom létrehozása, mert nem hagyjuk.

Jól hangzik, hogy jobboldal, baloldal... Tudjuk azonban, hogy ez mára mindössze a parlamentben elfoglat szék helyét jelöli.

Ha pedig, kedves balerina kormány a szélsőség azt jelenti, hogy nem hagyjuk veszni nemzeti értékeinket, nem hagyjuk hagyományaink mágjára hordását, nem hagyjuk a magyar népet végleg eltűntetni a történelem süllyesztőjében, akkor vállalom, hogy szélsőséges vagyok. Nem kicsit...

Olyan szépen elterlődött a birkák figyelme a böszmebeszédről az őszi események kapcsán... mindenki csak az utcai eseményekről beszélt, közben a Tisztelt Házban kinyílt a reformcsomag, megszületett a vagyontörvény...

Szégyelem, hogy az országunk vezetése átmentett kommunista vezetőkből áll, akik a mai napig hazudnak. Maradt minden a régi. Még a hírszerzés is. Minden normális rendszerváltozás alkalmával az első volt, amit felszámoltak. Nálunk még csak át sem alakították.

Tehát rajtunk múlik, hogy meddig türjük még ezt a hazugságáradatot...

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Deport- '56: nem kell ávós eml
  2007-10-31 18:43:44, szerda
 
  Deport- '56: nem kell ávós emlékmű!
2007-10-31. 13:31:49

Tiltakozik az 56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága az ellen, hogy közös emlékmű emlékeztessen az 1956 őszén meglincselt ÁVH-s fegyveresek és a fegyvertelen áldozatok emlékére.

A szervezet számára elfogadhatatlan az a javaslat, amely egy ilyen emlékmű állításának lehetőségét vetette fel a Köztársaság téren. A szervezet elítéli a lincselést, de ezzel együtt is úgy vélik, hogy a kivégzett ÁVH-sok visszamenőleg nem váltak "jó emberekké", nem dicsőültek meg, és nem váltak hősökké.

Épp ezért nem méltók emlékműre sem, különösen nem egy olyan közös emlékműre, amely a lemészárolt békés tüntetőkre is emlékeztetne. Mindezek miatt a DEPORT-'56 tiltakozik minden olyan törekvés ellen, amely össze kívánja mosni a sortüzek ártatlan áldozatait az 1956-os forradalomban meglincselt ÁVH-sokkal.

(Stop)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fegyelmi indul a "viperázó" re
  2007-10-31 18:41:02, szerda
 
  Fegyelmi indul a "viperázó" rendőr ellen

Fegyelmi eljárás indult egy rendőrőrmester ellen, aki az Astoriánál még pénteken, egy csapaterőben mozgó rendőri alegység tagjaként elejtett egy teleszkópos botot.

A rendőrség azért indított vizsgálatot, mert az egyik kereskedelmi csatorna stábja által rögzített felvételek tanúsága szerint október 26-án egy rendőr "elejtett egy fémtárgyat". A felvétel vizsgálatát Budapest rendőrfőkapitánya rendelte el, hogy tisztázzák: az Astoriánál bevetésre került alegységek közül, melyik csapat tagjai láthatók a felvételen.



A korábbi közleményben azt közölték, hogy ha a vizsgálat azt állapítja meg, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományában szolgáló rendőr tartott magánál a parancsnoki tiltás ellenére - "nem rendszeresített eszközt", fegyelmi felelősségre vonására kerül sor.

Szerda késő délután a rendőrség újabb közleményt jelentetett meg, e szerint a vizsgálat során megállapították, hogy a felvételen látható rendőr, aki elejti a teleszkópos botot, a BRFK ideiglenes csapatszolgálati századába beosztott őrmester, akivel szemben fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el a fővárosi rendőrfőkapitány.

A BRFK közleménye kitér arra is, hogy a fegyelmi eljárás eredményéről a közvéleményt haladéktalanul tájékoztatják.


hirado.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi a célja az izraeliek totáli
  2007-10-31 18:38:40, szerda
 
  Mi a célja az izraeliek totális országfelvásárló elképzeléseinek?
2007-10-31 18:00:35

A lakiteleki találkozó szervezői nyílt levélben fordultak Simon Pereszhez, melyben többek között arra kérik az izraeli államfőt, adjon választ arra, hogy milyen területekre terjed ki Magyarország izraeli felvásárlása.

Az 1987-es lakiteleki találkozó szervezői nyílt levélben fordultak Simon Pereszhez és Izrael budapesti Nagykövetségéhez. A levélben Csoóri Sándorék többek között azt szeretnék megtudni Izrael államfőjétől, milyen stádiumban tart és milyen területekre terjedt ki eddig és terjed ki a jövőben Magyarország felvásárlása.

A lakitelekiek azután fordultak az izraeli államfőhöz, hogy Simon Peresz egy tel-avivi kereskedelmi fórumon többek között így illusztrálta a zsidó állam gazdasági teljesítményét: ,,Izraelnek példa nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk gazdasági függetlenségünket, felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot."

A levél írói arról is szeretnének tudomást szerezni, hogy miért esett Európa államai közül Lengyelország mellett éppen Magyarországra az izraeli felvásárlási szándék.

A nyílt levél írói kifejtették, hogy ,,Simon Pereszt, aki hat évtizedes közéleti tevékenységével szerte a világban ritka és jogosan megérdemelt tekintélyt vívott ki magának", a zsidó állam és nép igen nagyra becsült államférfiját tisztelik.

Hangsúlyozták továbbá, hogy megpróbálnak minden lehetőséget felhasználni az ország állami szuverenitásának visszaszerzése, biztosítása és a veszélyeztetett, elszakított nemzeti kisebbségeink megmentése ügyében. ,,Ha valakik ebben a bonyodalmas világban szándékainkat, önmaguk helyzetéből kiindulva, igazán ismerhetik - írják -, azok éppen a hasonlóan szorongatott népek, köztük az izraeli állam és a zsidó népközösség tagjai és politikusai lehetnek. Volna tehát elegendő alap a kölcsönös megértéshez. S ez az, ami egyben bátorít, sőt feljogosíthat bennünket, hogy aggodalmas kérdéseinket feltegyük."

Ismeretes, hazánkban főként a fővárosban és környékén hallatnak magukról az izraeli befektetők. Üzletembereik ingatlanfejlesztése zajlik a Hajógyári-szigeten, a Foka-öbölben, budapesti kerületekben és az agglomerációban hoztak-hoznak létre lakóparkokat. Többek között izraeli kézbe került a Gozsdu udvar, a Drescher-palota (volt balettintézet) is. Újabban gyakori, hogy a privatizáció során spanyol vagy portugál stróman előzi meg az izraeli csoport vásárlását.

mno.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Halottak napi monológ
  2007-10-31 18:29:05, szerda
 
 

Tamás István: Halottak napi monológ
Dátum: 2007. October 31.


Az októberi időjárás kiszámíthatatlansága, inkább a telet, mint az őszt jutatja ilyenkor eszünkbe. A borongós, de sokszor mégis napsütéses őszutón emlékezünk halottainkra.

Emlékezzünk, de ne ünnepeljünk, hiszen ez a szó, kifejezés idegen a már néphagyományként ápolt halottak napjára vonatkoztatva, valamint a mindenszentekre.



Ilyenkor szinte sejtelmesen hordja szerteszét a virágok, és koszorúk illatát az őszi borongós szél. A mécsesek, gyertyák pompázó fénye beragyogja a temetőkerteket, ahol az emlékező emberek újra kegyelettel adóznak szeretteik, barátaik, és ismerőseik emléke előtt..


E napon emlékezünk az eltávozottakra - azokra, akik életünk egy kisrészét betöltötték.

Emlékezzünk azokra, akik barátaink voltak és gyújtsunk gyertyát azokért is, akik elhagyott sírokban nyugszanak.


Lehetünk hívők vagy hitetlenek, de a halottak napja mégis egy emberként - valami belső parancsként - akarva akaratlanul egyfajta összetartozásra ösztönöz bennünket.


Ez az a nap, amely sokunkat megríkat, sebeket szakít fel, de valójában mégis mindig csak a szép emlékeket idézi fel bennünk.


Az esti temetői fények látványa, maga az emlékezés a szokások sokszínűsége, kissé misztikusan hatva ránk egy olyan hangulatba sodor bennünket, amelyet ünnepelni, és elfelejteni soha nem szabad.

Putnok Polgár Info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hősiesen védjük az áfát
  2007-10-31 08:43:10, szerda
 
  Hősiesen védjük az áfát

Szóról szóra


"A kormány 2009-re azt tervezi, hogy a hiány ne legyen nagyobb a nemzeti össztermék
három százalékánál. Ez nagyon kemény program, és ilyenkor a kormány nem azon
szokott gondolkozni, hogyan lehetne adót csökkenteni." (Kovács László uniós biztos,
Tv2, Mokka, október 29.)

Nyugdíjas úr most már kronológiailag nyomon tudta követni, hogyan úsztak el az
élelmiszerárak mérsékeléséhez fűzött reményei. Augusztusban, amikor az aszály
következményeit felmérték az országban, és világossá vált, hogy az ennivaló egyre
drágább lesz, az agrárminiszter kilátásba helyezte a legkeresettebb termékek
áfájának csökkentését. Nyugdíjas úr a nyáron még azon háborgott, miért nem hívják
haza az üdülésből ilyen vészhelyzetben a képviselőket, hiszen az adótörvényeket
csak a parlament módosíthatja. Az újság akkoriban azt írta, hogy az áfacsökkentés
-és ez által az élelmiszerárak visszafogása - leghamarabb az ősz végén
valósítható
meg. A parlamenti kihirdetéstől számítva ugyanis várni kell még negyvenöt napot.

Most bezzeg könnyű szívvel várna Nyugdíjas úr, mert mindjárt november lesz.

Igen ám, csakhogy a parlament nem döntött semmiféle áfacsökkentésről sem
szeptemberben, sem októberben. Ennek ellenére az agrárminiszter egy kora őszi
kormányülés után elmagyarázta, hogy ő nem csapott be senkit: az élelmiszerárak
brutális, húszszázalékos növekedése esetén tényleg közbelépnének. Mikor ezt
hallotta, Nyugdíjas úr már meglehetősen elkeskenyedett, mert kiszámította: az
olcsónak számító levesalapanyagnak, a baromfifarhátnak az ára 280 forintról 336-ra
kellene felkúsznia, hogy a hatalom tegyen valamit a kispénzűek érdekében. De ha
csak 330 lesz, akkor még nem fogják csökkenteni az áfát. Most, október végén pedig
kiderült, hogy bizony még akkor sincs segítség, ha a 750 forintos bácskai hurkát
nemsokára ezerért adják. Kovács László adóügyekben az EU biztosai közül a
legilletékesebb, pontosan tudja, milyen hátsó szándékai vannak a kormánynak.
Biztosan Brüsszel köti az ebet - vagyis az áfát - a karóhoz: fő az
államháztartáshiányának a mérséklése, és nem az, hogy mi fő a nyugdíjasnál a fazékban.

Aztán Nyugdíjas úr rajtaütésszerűen lehiggadt, sőt büszkén kihúzta magát. "Semmi
baj, akkor majd élünk kenyéren és vízen. Ez sem olcsó mulatság, de megoldható.
Nekünk, itt a végvárakban már csak ilyen sors jutott osztályrészül. Évszázadokon át
a török hódítókkal szemben védtük Európát. Most az áfaemelés elleni küzdelemben
mutatjuk meg, hogy mit ér az idős ember, ha magyar!"

Neumann Ottó, újságíró
http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=137917
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Funar pénzt adna a magyaroknak
  2007-10-31 08:40:05, szerda
 
  Funar pénzt adna a magyaroknak, hogy áttelepedjenek Magyarországra
[ 2007. október 26., 18:52 ]

Ezer euróval segítse a román állam mindazokat a romániai magyarokat, akik
kitelepednének Magyarországra � javasolja Gheroghe Funar.

A Nagy Románia Párt errol törvénytervezetet is kidolgozott. A javaslat azt
is tartalmazza, hogy azok a romániai magyarok, akik ki szeretnének
telepdeni, pénzt is kapjanak a román államtól ház-vásárlásra valamint
kiutazásuk fedezésére � jelentette be mai sajtótájéákoztatóján Gheorghe
Funar szenátor.

Kolozsvári Rádió
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/70 oldal   Bejegyzések száma: 695 
2007.09 2007. Október 2007.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 695 db bejegyzés
e év: 6477 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2011
  • e Hét: 5113
  • e Hónap: 16224
  • e Év: 169720
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.