Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/11 oldal   Bejegyzések száma: 100 
zene
  2007-11-29 08:48:21, csütörtök
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
sós sörkorcsolya
  2007-11-29 08:42:04, csütörtök
 
  Magos ropogós

Hozzávalók:
12,5 dkg finomliszt,
12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt,
12,5 dkg vaj
1 csipet só,
1 tojás sárgája,
3-4 evőkanál hideg víz,
5 dkg reszelt sajt (trappista vagy parmezán),
a tészta lekenéséhez 1 tojásfehérje,
a formák díszítéséhez kb. 10 dkg natúr napraforgó mag.


Előmelegítjük a sütőt.

Elkészítés:
A tésztához összekeverjük a kétféle lisztet a sóval, majd beletesszük egy késes betétű robotgépbe. Hozzákockázzuk a vajat, melléöntjük a reszelt sajtot is, aztán megnyomjuk a gombot, és kb. ½ perc alatt morzsásra dolgozzuk össze a lisztet a vajjal és a sajttal. Amikor elkészültünk, átöntjük egy keverőtálba. Ha nincs késes betétű robotgépünk, nem probléma. Ebben az esetben beletesszük egy keverőtálba a sós lisztkeveréket és a reszelt sajtot, majd az egészen hideg, szinte fagyos vajat a reszelő nagy lyukú oldalán hozzáreszeljük. Ezután ujjainkkal addig morzsolgatjuk a vajat a liszttel, amíg homokszerű nem lesz. Minél gyorsabban végzünk vele, annál jobb, a vajnak ugyanis nem szabad megpuhulnia, mert akkor nem lesz omlós a tészta. Akár robotgéppel, akár kézzel morzsoltunk össze a lisztet és vajat, hozzáadjuk a tojássárgát és a vizet, majd összegyúrjuk. Ahogy összeállt, meg is van.

A tészta cipót egy kilisztezett gyúródeszkára tesszük, majd a nyújtófa segítségével kb. fél centis vékonyságú négyzetté gyúrjuk. Elővesszük a különböző szúróformákat, és addig gyártjuk a tésztafigurákat, míg el nem fogy a tésztánk.

A kiszúrt formákat sütőpapírral borított tepsire tesszük, és a végén kidíszítjük mindegyiket a natúr napraforgómaggal.

A sütőbe téve 10-15 perc alatt szép barnára sülnek a magos figurák.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
mai recept
  2007-11-29 08:37:58, csütörtök
 
  Kölömezi tészta


Hozzávalók:
50 dkg tészta (csavart cső, orsó, stb.)
25 dkg túró
25 dkg sajt (trappista vagy edami)
20 dkg gomba
50 dkg tofu (elhagyható)
só, kakukkfű, petrezselyem
a sütéshez vaj

A mártáshoz:
2 dl tejföl
2-3 gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor

kevés olaj


Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük, majd egyik felét egy kivajazott jénaiba tesszük. Rámorzsoljuk a túrót és a kis kockára vágott tofut, majd sózzuk. Ezek után beborítjuk a másik adag tésztával, majd megszórjuk reszelt sajttal és a megtisztított, feldarabolt gombával. A tetejét fűszerezzük alaposan kaukkfűvel és petrezselyemmel, és sózzuk meg ismét. Az így elkészített tésztát forró sütőben, 200 fokon addig sütjük, amíg a teteje jól megpirul (kb. 20 perc).

Sütés közben elkészítjük a mártást: a tejfölt az olajjal simára keverjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és kevés sót, ezután újra megkeverjük, hűtőben pihentetjük, amíg a tészta megsül. Ha kész a tészta, forrón tálaljuk, megízesítjük az öntettel, friss petrezselyemlevéllel díszíthetjük.


 
 
0 komment , kategória:  receptek  
mai vicc
  2007-11-29 08:28:01, csütörtök
 
  Egy pap a keritését javította, és észrevette, hogy a szomszédék kisfia erősen figyeli ténykedését.
-Ellesed a trükköt, hogyan lehet helyrekalapálni egy rozzant keritést, Harold? - Kérdezte tőle.
-Nem - mondta a fiú - , csak azt szeretném hallani, mit mond egy pap, amikor az újjára csap.
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
jó éjszakát
  2007-11-27 18:55:25, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mai pasi
  2007-11-27 07:27:55, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mai csaj
  2007-11-27 07:26:45, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mai recept
  2007-11-27 07:18:55, kedd
 
  Mézes-narancsos csirke

Hozzávalók:

50dkg csirkemellfilé
1dl frissen facsart narancslé
1evőkanál méz
1evőkanál őrölt fahéj
fél evőkanál gyömbérpor
2evőkanál olívaolaj
kevés só és bors

Elkészítés:

Összekeverjük egy mélyebb tűzálló üvegtálban a narancslevet az olajjal,a gyömbérrel,a mézzel és a fahéjjal.A csirkemelleket kicsit kiklopfoljuk,nagyon enyhén sózzuk és borsozzuk,majd narancsos keverékben hagyjuk pácolódni 1-2órát.Miután eleget állt,vékonyan reszeljük rá egy narancs sárga héját,majd előmelegített sötőben 180-200 fokon kb. háromnegyed óra alatt süssük készre.Másolás rizzsel tálaljuk
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
mai bohókás kép
  2007-11-27 07:17:16, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mai idézet
  2007-11-27 07:15:38, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  idézetek  
     2/11 oldal   Bejegyzések száma: 100 
2007.10 2007. November 2007.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 100 db bejegyzés
e év: 767 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 77
  • e Hét: 1752
  • e Hónap: 2744
  • e Év: 34473
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.