Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
A Szentkorona-tan lényegéről
  2008-06-11 13:08:42, szerda
 
  A Szentkorona-tan lényegéről röviden
Szaszovszky Géza írása

Bevezetőként rögzíteni kell, hogy a Szentkorona-tan nem a Szent Koronára vonatkozó különböző jellegű információk összessége, hanem Magyarország ősi íratlan történelmi alkotmánya. Lényege megmaradása mellett a történelem folyamán a nemzet akaratából a társadalmi-gazdasági fejlődésnek megfelelően formálódott.

Legjellemzőbb állandó vonásai, amelyek az egyes korokban szinte sohase voltak explicit verbis kimondva, de mindig érvényesültek, ill. a magyar társadalom mindig érvényre akarta juttatni:

A Szentkorona egyesíti az egész magyar politikai nemzetet. A "politikai nemzet" fogalmát Deák mondta ki, és ez a fogalom mutatja a Szentkorona-tan folyamatosan bővülő tartalmát. A "politikai nemzet" fogalma tartalmazza azt a kiterjesztést, ahogy a társadalmi viszonyoknak megfelelően a társadalom különböző részei rendelkeznek a Szentkorona-tagsággal. A Szent Koronának tagja a politikai magyar nemzet valamennyi egyéne (beleértve a nemzetiségeket, azaz hungarusokat), a Szent Korona területe, azaz az ország földje valamint az uralkodó.

Magyarországon minden hatalom forrása a Szent Korona. Ezért a fentiek szerint a hatalmat a tagok közösen, azaz az uralkodó és a nemzet együtt gyakorolják. A hatalomnak ez az együttes gyakorlása tükröződik az Aranybulla ellenállási záradékában, és ez indokolta, hogy pl. a majdnem abszolút hatalommal rendelkező Mátyás király is mindig szentesíttette az országgyűléssel, vagy az országgyűléssel mondatta ki a saját akaratát.

A Szent Koronában nem a királynak van országa, népe, hanem a Nemzetnek, az országnak van királya. A magyar király hatalma nem "isteni eredetű", nem korlátlan uralkodó, hanem a nemzet választotta. Magyarországon, az uralkodóházon belüli trónutódlás a nemzet akaratából valósult meg, az új királyt az országgyűlés választotta. (Az természetes, hogy a hatalom közelében levők akkor is "befolyásolták" a nemzet akaratát, mint most a pártok a választási meg azon kívüli kampányaikban. Szerintem részben ennek volt köszönhető a sok hatalmi harc az Árpád-házi királyok korában.)

A föld mindig a Szent Koronáé volt, a használója a Szent Korona jóvoltából birtokolta, vér szerinti örökös hiányában a föld birtokjoga visszaszállt a Szent Koronára. Ezt a XIX. század folyamán lazították. Erre a lazításra gazdasági okokból volt szükség. A sokszor kirabolt országban a gazdálkodók többsége nem rendelkezett forrásokkal a gazdálkodáshoz. Nem elsősorban a rossz gazdálkodás miatt, hanem egyszerűen azért, mert az elmúlt évszázadokban minden potenciális megtakarítását folyamatosan elrabolták tőle. Török hódítás, Habsburg visszahódítás, Rákóczi szabadságharca, Napóleoni háborúk, szabadságharc. (Földbirtokos, nem földtulajdonos).

A Szent Korona tagja Magyarország és rajta lakó politikai nemzet minden tagja. Trianon utáni időre felveti a nagy kérdést, mi van az elrabolt területekkel, és a rajta lakó hungarus-okkal? A hungarusok (valamikori magyar állampolgárok) és a Szent Korona közötti viszonyt szerintem külső erőszak szakította meg, ami a tagok és a Szent korona közötti misztikus kapcsolatra magában nem volt hatással. Ami hatással volt, az az agymosás, amelyik nem ismertté teszi ezt a kapcsolatot. Vagyis a Szent Koronának továbbra is tagja mindenki, akit ennek valós megélési lehetőségétől a történelem, és idegen erők akarata megfosztotta. Földben pedig a Szent Koronáé - még ha idegen bitorló is birtokolja - minden olyan ősi területe, amelyen a Szent Korona tagjai élnek (azok a földek is tagjai a Szent Koronának).

István király, miután fia meghalt, kétségbeesésében Boldogasszonynak ajánlotta fel a Szent Koronát, azaz a Szent Korona tagjait. Azóta a Szent Korona Boldogasszony koronája is. (Gellért püspök a magyarok ősi Boldogasszonyát összegyúrta Máriával, Jézus anyjával, így azóta úgy él a magyarság szívében, mint Mária, azaz Boldogasszony, Patrona Hungariae.

Más országoknak is van koronatanuk (Csehország, Lengyelország), de ezek egyike sem egy adott tárgyhoz, hanem a királyi koronához fűződik, amelyik változhat. Nekünk magyaroknak ez csak a Szent Korona lehet, másik koronával nem helyettesíthető. Ennek magyarázatát én a Szent Korona történetében vélem megtalálni, amely történet viszont nem a "hivatalos" vagy "akadémiai" koronatörténet, amelyik sok sebből vérzik.

Először talán azt kellene evvel kapcsolatban megemlíteni, hogy a hazatért Szent Koronát mérnökök és ötvösök is megvizsgálták, és egyértelműen elutasítják, hogy a Koronát két részből "buherálták" volna össze. A korona egy egység, amely valamikor IV.-V. században készült valahol a Kaukázusban. Minden valószínűség szerint még frankok által történt elrablása előtt fűződött hozzá a magyarok állameszméje. Beavató korona, amely misztikusan teszi a magyarság vezetőjévé azt, akit a Nemzet választott erre a feladatra. Minden király életében egyszer volt a fején, a beavatáskor, azaz megkoronázáskor.

http://www.minden-ami-magyar.hu/szk/rovid.html


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erkölcsi Alkotmány - 1.
  2008-06-11 13:00:12, szerda
 
  Tunyogi Csapó Gábor :
A Magyar Nemzet Erkölcsi Alkotmánya - 1.
(Laikus kísérlet a Magyar nemzet Történelmi Alkotmányának írásba foglalására)
Praeambulum

(1) A Magyar Nemzet Erkölcsi Alkotmánya (Továbbiakban A.) a magyar nemzet történelmi alkotmányára alapulva egyrészt a nemzet több, mint ezer éven át kifejlődött erkölcsiségét, másrészt a mai nemzettest tajainak ez erkölcsiségből fakadó, közös akaratát fejezi ki. Az alkotmäny mint erkölcsi kategória a törvények szellemét hivatott meghatározni. A törvények a kor és külső körülmények követelményei szerint változtathatók, ez a mindenkori törvényhozó testületek hatáskörébe tartozik. A törvények szelleme változ-tathatatlan. A múlt tapasztalatai, a jelen munkássága és a jövő iránti felelősség azt parancsolja, hogy az alkotmány alapelveit a következő nemzedékek is rendíthetetlenül tiszteletben tartsák.
(2) A magyar nemzettest szimbólikus megjelnítője a szentkorona.
(3) A magyar nemzettest tagja nemre, származásra, nyelvre, vallásra, lakóhelyre, állampolgárságra való tekintet nélkül minden 21. életévét betöltött személy, aki elődei között legalább egy magyar származású és annyelvű nagyszülőt tud felmutatni, eskü erejű nyilatkozatban a magyar nemzettest tagjának vallja magát és vállalja az ezzel járó alkotmányos kötelességek teljesítését.
(4) Az A. történelmi képződmény s mint ilyen maradéktalanul magába foglalja:
a) a honfoglaló magyar nemzet törzseinek alapszerződését (vérszerződés);
b) az ógörög természetjog fogalmát és követelményeit;
c) az angol Magna Charta-ban (1215) és a magyar Aranybulla-ban (1222) lefektetett jogokat;
d) az általános emberi és polgári jogoknak új- és legújabbkori meghatározásait, mint: az Északamerikai Egyesült Államok alkotmánya (1782), a francia forradalom által megfogalmazott emberi és polgári jogok deklarációja (1789), az ENSz általános nyilatkozatában lefektetett emberi jogok (1948) s végül - de nem utolsó sorban - az EBESz 1973-as helsinkii zárónyilatkozata;
e) 1848 március idusának követeléseit; az 1956-os Magyar Október mély történelmi gyökerekkel rendelkező s mégis merőben új, elemi népképviseleti formáinak teljes mértékű elfogadását.
(5) A történelmi magyar alkotmányt az 1944. márc. 19.-i német megszállás, majd a háborút követő szovjet elnyomás nem tehette érvénytelenné, csupán hatályon kívül helyezte. Az A. írásos megfogalmazása és hatályba helyezése kizárólag az Alkotmányozó Nemzetgyűlés (továbbiakban AN.) joga és feladata.
(6) Az AN. a magyar nemzet önrendelkezési igényének legősibb - Ópusztaszer, Székesfehérvár, Rákosmező - és legújabb - 1956 - hagyományainak szellemében minden felső hatalomtól, érvényben lévő törvénytől, nemzetközi megállapodástól függetlenül elfogadja, jóváhagyja és hatályba helyezi a Magyar Nemzet Erkölcsi Alkotmányát, amely szerint:

1 §. Államforma

(1) A magyar nemzet államformája alkotmányos királyság, amelyben a királyt megillető közjogi hatalmat nem személy, hanem a szentkorona képviseli.
(2) A magyar alkotmányos királyság (továbbiakban M.A.K.) állampolgárai a Praeambulum (3) szerint meghatározott nemzettest
tagjai, valamint ezek még kiskorú - a 21. életévet még be nem töltött - közvetlen utódai. Teljes jogú állampolgárok továbbá az ország területén élő nemzetiségek tagjai magyar származású elődök nélkül is, amennyiben leadják a Praeambulum (3) szerinti, esüerejű nyilatkozatot.
(3) A M.A.K. független jogállam, amelynek egyetlen feladata tagjai/polgárai közös akaratának érvényesítése mind az államon belül, mind nemzetközi vonatkozásokban.
(4) A M.A.K. biztosítja minden állampolgára számára a Praembulum (4) alatt felsorolt történelmi dokumentumokban lefek-tetett jogok igénybevételének lehetőségét, ugyanakkor elvárja a polgároktól az ugyanott lefektetett kötelességek teljesítését.
(5) Tekintettel arra, hogy a M.A.K. (2) szerint meghatározott, egyetlen feladata érvényesíteni a nemzettest tagjainak közös akaratát, nyilvánvaló, hogy létezésének és működésének alapját csakis a nemzettest taglaink egyértelműen kinyilvánított akarata - továbbiakban közakarat - képezheti.
(6) Éppen ezért: a tevékeny hozzájárulás az egyértelmű közakarat kialakításához mulaszthatatlan kötelessége a nemzettest minden tagjának. E kötelesség minimuma az egyértelmű akaratnyilvánítás a törvényhozó testületek, a helyi önkormányzati képviseletek tagjai-nak, valamint az államelnök megválasztásánál. Aki e minimális kö-telességnek egyértelműen bizonyított, nyomós személyes ok nélkül nem tesz eleget, nem tekinthető a nemzettest tagjának, elveszíti magyar állampolgárságát és nem tarthat igényt az A.-ban lefektetett jogokra.

2. §. Törvényhozás

(1) A M.A.K.-ban a törvényhozó hatalmat két egymástól független Törvényhozó Testület (továbbiakban T.T.) gyakorolja:
a) a Politikai Parlament (továbbiakban P.P.)
b) az Önkormányzatok Országos Tanácsa (továbbiakban ÖnOT.)
(2) A T.T.-k tagjait a nemzettest akaratnyilvánításra jogosult és kötelezett tagjai - a választópolgárok - választják szabad és titkos választások keretbében.
(3) A választások módját és rendjét az Alaptörvény szabályozza.
(4) A T.T.-k első feladata a legfőbb végrehajtó szerv, a kormány (lásd 3. §) megválasztása.
(5) A M.A.K. első T.T.-inek második kötelessége az előző törvényadó testületek által hozott törvények, illetve az előző kormá-
nyok által megkötött szerződések felülvizsgálása arra vonat-kozóan, hogy azok mennyiben felelnek meg az A. követelményeinek. Különös gond fordítandó a szomszédos államokkal kötött ú. n. alapszerződésekre s mindenek előtt az Európai Unióval kötött szerződésekre. Azok a törvények és szerződések, amelyek nem állják meg helyüket az A. fényében, semmisnek tekintendők.

3.§. Kormány

(1) A kormány a M.A.K. legfőbb végrehajtó szerve.
(2) A kormány tagjait a T.T.-k választják meg. A kormányban nem tölthet be tisztséget olyan személy, aki tagja valamelyik T.T.-nek, valamely politikai pártnak vagy valamely önkormányzati képviseletnek. Nem juthat továbbá kormányzati tisztséghez olyan személy, aki érintett az ügynök-törvény által, vagy aki kormányzati poziciót töltött be 1990 előtt.
(3) A kormánytagok megválasztásának módját és rendjét az alaptörvény szabályozza.

4. §. Államelnök

(1) Az államelnök a szentkorona után a M.A.K. legfőbb közjogi méltósága, s azt a szerepet illetve hivatalt tölti be, amelyet a magyar történelem folyamán a mindenkori nádor viselt a király távollétében.
(2) Az államelnököt a nemzettest akaratnyilvánításra jogosult és kötelezett tagjai közvetlenül választják szabad és titkos választási eljárással.
(3) A választás módját és rendjét, valamint az államelnök hatáskörét az alaptörvény szabályozza.

(folytatjuk)

Tunyogi Csapó Gábor

(Forrás: Nemzeti Hirhaló)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Panoráma Világklub meghívója
  2008-06-11 12:27:40, szerda
 
  Panoráma Világklub

a hazatérő, hazalátogató magyarok és az irántuk érdeklődők találkozóhelye

MEGHÍVÓ



A Magyar Kultúra Alapítvány, az American Hungarian Panoráma magazin szerkesztősége

tisztelettel meghívja Önt, Családját és Barátait

a Panoráma Világklub következő rendezvényére,

a Wass Albert-emlékestre, az író születésének 100. évfordulója tiszteletére.

- Az est díszvendégei Wass Albert fiai: Vid, Huba, Miklós, Géza és Endre valamint dr. Lukácsi Éva /Miami/, Wass Albert családjának munkatársa

Időpont:

2008. június 26. /csütörtök/ 17 óra

Helyszín:

Magyar Kultúra Alapítvány épülete
1014 Budapest, Szentháromság tér 6.

A programból

Ott, ahol zúg az a négy folyó -a Rajkó zenekar és Ernszt Katalin dvd- klipje.

Köszöntők: dr.Koncz Gábor, a Magyar Kultúra Alapítvány igazgatója és dr.Tanka László, a Világklub alapító elnöke, aki A világ magyarságáért poszthumusz elismerést adja át Wass Albert fiainak.



Beszélgetés a Wass-fiúkkal édesapjukról, életükről, pályafutásukról és a szellemi örökség továbbviteléről - a beszélgetést Simó József, a Czegei Wass Alapítvány elnöke vezeti

Közben:

- Üzenet haza -Wass Albert verse, előadja: Tarics Péter előadóművész /Felvidék/

- dr.Várdy Béla /Pittsburgh/amerikai magyar történészprofesszor személyes emlékei

- Dávid Viktória Szól a kakas már...című népdal.

- Péterffy Gyöngyi költő /Pennsylvania/ Wass Albertnek írt versét mondja el.

- George Szentiványi /Kanada/ zongora előadása:Adj uram békét a Földnek!

- Filmrészlet az író astori házában készített interjúból.



Csak ezen a rendezvényen lesz megtekinthető Wass Albert néhány személyes tárgya, levelezése, relikviái.



%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%



Vendégfórum, a Világklub társasági rovata - rövid bemutatkozások keretében megismerkedhetünk a világ számos országából hazalátogató neves vendégeinkkel.



A műsort követően fogadásra kerül sor, a Nemzeti Étterem, az Egri Borrend, a Cserinszka Ásványvízforgalmazó kft., az Emese Gyümölcsdesszert, s a Cretek Teaház közreműködésével.



BELÉPÉS



A nagy érdeklődésre tekintettel kérjük, belépőjegyét előre biztosítsa!



A férőhelyek függvényében, előzetes bejelentkezés alapján tudunk a Világklub-tagsággal nem rendelkezők számára tombola-belépőjegyet biztosítani, amelynek ára: 500 ft.

Belépőjegy előzetesen vásárolható június 23-26 között, 10-16 óra között a Magyar Kultúra Alapítvány székházában, Szentháromság tér 6. szám alatt, a bejárati aulában.

A helyszínen is lehetőség nyílik a Panoráma Világklub fényképes klubtagsági igazolványának kiváltására -3000 Ft/év/.



A Világklub-tagsági igazolvánnyal rendelkezők a bejáratnál vehetik át az ingyenes tombola-belépőt!

Jelentkezés

személyesen: a Magyar Kultúra Alapítvány székházában Bába Szilviánál

emailen: media.mix@chello

telefonon: 209-28-00-88



Belépőjegyével a tombolasorsoláson is részt vesz!



A nyereményekből: a Wass Albert életéről készült Fenyőktől a pálmafákig film, Tarics Péter-Jónás Csaba Wass Albert A kő marad...dupla cd-je, Ott, ahol zúg a négy folyó - Rajkó-Ernszt dvd, Wass Albert könyvek, könyv- és ajándékcsomagok, meglepetés-ajándékok

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hírháló a semmiből
  2008-06-11 12:19:18, szerda
 
  Nemzeti Hírháló a semmiből
gondola-interjú Kovács János ,,mindenessel"



2003 őszén néhány magyar internetes levelező összehajolt, és a semmiből létrehozta az országos Nemzeti Hírhálót. Mivel bebizonyosodott, hogy feltétlen szükség van az egyszemélyes döntésre, egy tolnai műszerész magára vette ennek minden előnyét és hátrányát... A Nemzeti Hírháló ma már napi 10-13 hírt, cikket, levelet továbbít, kb. húszezer rendszeres olvasója van, levelezőlisták, hírportálok veszik át küldeményeit. Hogy csinálja, miért csinálja? - kérdeztük Kovács Jánostól, a hírháló egyik alapítójától, ma már mindenesétől.

- Én már többször megemeltem a kalapom Ön előtt: szinte hihetetlen, hogy a semmiből ilyen rövid idő alatt megcsinálta és felfuttatta a Nemzeti Hírhálót. Felvázolná ennek az útnak a történetét? Mikor és hogyan vágott bele, és hogyan jutott el idáig?

- Régebb óta vezetek Internetes levelezőlistákat vagy alapítóként vagy moderátorként, de 2002-ben fordulóponthoz érkeztem. A választási eredmény okozta csalódásomban csatlakoztam már működő levelezőcsoportokhoz, hogy mások véleményét is megismerhessem a vereség okáról. Ám a véleményalkotás, a vitatkozás lehetőségén túl valami többre, valami hasznosabbra is vágytam. Az információk továbbítása a hirtelen megszaporodó levelezőlisták között kezdett kaotikussá válni: mindenki hozta-vitte, amit talált, és sokszor ugyanazokat a híreket kaptuk meg egyszerre több helyről. Ekkor jött a gondolat, hogy rendet kellene vágni a rendetlenségben, s az információkat jobban hasznosítani, illetve hasznosabbá tenni. Hisz' a média fő sodrából rendszerint csak egyoldalú hírekhez, illetve véleményekhez lehetett hozzájutni, mondhatnám, vagy balliberálisokhoz vagy Fideszesekhez, de a kettőhöz együtt ritkán, s ami ezeken túl mutatott - például mert túl radikálisnak ítéltettek - azokhoz még ritkábban. Ezen a helyzeten szerettünk volna változtatni. 2003 novemberében Pataki László - a Hírháló névadója - bejelentette, hogy létrehozná a Nemzeti Összefogás Internetes Hírhálót, s ennek elindításához a budapesti Cukor utcai kávéházban jöttünk össze. Itt meg is bíztak a Hírháló tervének részletes kidolgozásával és rendszerbe állításával. 2004 januárjában már működött egy kis szerkesztőség - persze virtuálisan, mindenki a maga helyén -, s a levelezőlisták tagságából összeállt egy kezdeti olvasótábor, amely megkapta tőlünk a válogatott híranyagokat. Azonban gondot okozott, hogy gyakran nem tudtunk megegyezni arról, hogy mi fontos, mi nem, mit közöljünk, mit ne. Mivel bebizonyosodott, hogy feltétlen szükség van az egyszemélyes döntésre, magamra vettem ennek minden előnyét és hátrányát, s ez megkönnyítette a további fejlesztéseket. Azóta több levelezőlista is fogadja a Nemzeti Hírháló leveleit, ajánlják egymásnak, továbbítják, másolják, nyomtatják, terjesztik őket...

- A Nemzeti Hírháló nem csak szemelget, illetve szemléz a magyar sajtóból, de áttekinthetően, kulturáltan tálalja a közlendőket, háttérinformációkat, felméréseket, eredményeket közöl, amihez már komoly webszerkesztés is szükséges. Hány munkatársa van? Vagy teljesen egyedül csinál mindent?

- Vannak segítőtársaim, akikkel megbeszéljük a tennivalókat, lehetőségeket, akik küldik a hírlevélnek valót, kikérem véleményüket, ha valamiben bizonytalan vagyok. Ők a ,,pksz" levelezőlista tagjai, akiket meghívtam az általam alapított csoportba. A technikai, fejlesztői, szerkesztői és adminisztrációs munkát nekem kell elvégezni, mert magam írta szoftvereket használok. Így olvasóim igényeit, elvárásait is jobban, rugalmasabban ki tudom elégíteni. Mindehhez van egy számítógépem, ennek a jócskán megnövelt kapacitására támaszkodom. És sokat levelezek, hogy ha valamit változtatni akarok, akkor ezt gyorsan megtehessem, ha kell, kiterjedt ismerettségi körömből segítséget kérve. Sajnos egy nap csak 24 órából áll, ezért akadnak még megoldásra váró feladatok...

- Milyen végzettsége van ehhez a szerteágazó tevékenységhez?

- Finommechanikai és rádió-televíziós műszerész szakmám van. A Gábor Dénes Informatikai Főiskolát is elkezdtem 1997-ben, de mivel a hírhálónak szentelem minden időmet, negyedik éve állok ,,diploma előtt". Ha most 45 éves fejjel mégis leteszem az utolsó vizsgákat, végre informatikus diplomát szerezhetek.

- Reggeltől estig figyelni a magyar sajtót, a világháló magyar vonatkozásait, iszonyú rabszolgamunka lehet. Nem tart attól, hogy rámehet a magánélete? Hogy rámehet az egészsége? Hogy egyszer csak ki fog dőlni?

- Sajnos a határon egyensúlyozok, hol ide, hol oda átbillenve a döntési helyzetekben. Az egészségem szerencsére rendben van, köszönhetően a spirituális önfejlesztésnek és egyéb technikáknak. Családom - így két középiskolás lányom is -, mi tagadás, gyakran szóvá teszi, hogy miért nem a rendes szakmámmal és munkámmal foglalkozom, ebben az egyébként is romló országos gazdasági helyzetben, ugyanis teljesen kiürültek a tartalékaink. Régebben többször gondoltam arra, hogy befejezem az egészet, de a visszajelzések mindig erőt és bátorítást adtak a folytatáshoz. Sajnálnám, ha egy nagy űr maradna a Nemzeti Hírháló helyén.

- Mennyire lehet üzlet egy ilyen hírháló működtetése? Milyen anyagi háttérből tartja fenn? Hirdetők? Önzetlen támogatók?

- Sajnos most ez a legnagyobb problémám. A teljes anyagi lemerülés miatt kénytelen voltam hozzájárulást kérni az olvasóktól. Ez sem oldja meg a helyzetet, de így is hálával tartozom azoknak, akik vállalják a havi 200-Ft ,,előfizetést". Javasolták, hogy csak azoknak szolgáltassak, akik támogatnak, de erről nagyon nehéz dönteni, hiszen közeleg a választás. Égető szükség van a sok ezer ember tájékoztatására, sőt, még több csatlakozóra lenne szükség... Hirdetőkre is gondoltunk, de a hirdetésszerzés, hirdetésszervezés egy külön szakma, s valószínűleg külön embert is kíván. Én ugyan nem üzletnek szántam a szolgáltatást, hanem a lehető legszélesebb hiteles informálásra, de igény szerint bármikor bővíthető a rendszer speciális feladatokra is, üzleti alapokon. Az efféle források híján a Nemzeti Hírháló működtetése, fenntartása egyelőre leginkább saját erőmből és időmből történik, a támogatók lassú gyarapodásával.

- Voltképp mi hajtja még mindig?

- Ugyanaz, ami kezdetben. Gyakran tettem fel a kérdést köreimben: Vajon miért nem tudnak az igazságról az emberek? Miért van az, hogy ennyire félre lehet tájékoztatni egész tömegeket az éppen aktuális politikai szempontok szerint? Miért félnek információkkal ellátni őket, hogy aztán ők maguk felelősen dönthessenek? Hozzám is gyakran érkeztek és érkeznek olyan üzenetek, amelyekben azt követelik - leginkább pártérdekekhez csatlakozva -, hogy ilyen meg olyan jellegű híreket, véleményeket ne tegyek fel a Nemzeti Hírhálóra. A visszajelzések azonban egyértelműen azt igazolják, hogy e hírháló olvasói köre zömében szereti a sokoldalú tájékoztatást, s nem azt várja el, hogy mindig csak azt kapja, amivel eleve egyetért. A jövő alakulása szempontjából ennek nagy jelentőségét látom. Kinek-kinek meglehet a maga világlátása, elkötelezettsége - nekem is megvan, a Nemzeti Hírhálónak is megvan -, de fontos, hogy ez ne bezárkózással, hanem a másokra, a világra való nyitottsággal formálódjék.

- Előnyt vagy hátrány jelent - jelentett - munkája szempontjából, hogy egy vikéki kisvárosban, Tolnán él?

- A vidéki lét inkább előny, mint hátrány, mert kellően távolról - mondhatnám, a szükséges távolságtartással, tárgyilagossággal - tudom megítélni egy-egy hír vagy vélemény fontosságát, igazságtartalmát. Nem a médiavilág hat rám fizikai valóságként, hanem a környezetem életmódjának, az itt élő emberek véleményének alakulása alapján érzékelem, követem a változásokat. Civil munkám folytán - amíg elkészül a hozott eszközök, műszerek javítása - gyakran adódik lehetőségem a politikai helyzetről, a közös dolgainkról beszélgetni.

- Mennyire lett nevezetes ember Tolnán? Büszkék Önre, csudabogárnak tartják, vagy éppen ellenségnek?

- A szakmámnak köszönhetően sokan ismertek már a hírháló előtt is. Egyszer a helyi képviselőséggel is megpróbálkoztam, de nem sok energiát fektettem bele, mert nagyobb dologra vágytam, mint az efféle küldetésre. Arról nincs tudomásom, mennyire ismerik a városban a Nemzeti Hírhálót, mindenesetre itt nagyon erős a szocialisták iránti szimpátia, az önkormányzatban 80%-os képviseletük van. Jó lenne, ha ez ősszel majd megfordulna. Különben felajánlottam a hírhálót a város népszerűsítésére, de nem vették igénybe a lehetőséget. Tudnak a hivatalban híradásaimról, de ennél többről nincs információm. Emberileg barátságban vagyok mindenkivel, ellenségeimről nem tudok.

- Mit jelent Ön számára a függetlenség? Nem lenne-e könnyebb becsatlakoznia valamelyik politikai párt erőterébe?

- Rendszerváltáskor MDF-tag voltam a helyi szervezetben, majd némi szünet után a Fideszt erősítettem. Ma már nem pártokban gondolkodom, hanem egy olyan közösségi formában, amelyben nem az elszabadult versenyt, a tolakodást részesítik előnyben, hanem a békés egymás mellett élést, az egymás tisztelését. Sajnos nem erre látom a haladási irányt. Ezért inkább mint kívülálló próbálok tevékenykedni a magam módján. Mennyivel könnyebb lenne a nép sorsa, ha nem egymás legyőzésére fordítódna minden pénzünk és energiánk.

- Mi a legkellemetlenebb, legfárasztóbb, legkiábrándítóbb része a munkájának?

- A legrosszabb dolog az a tény, hogy a hírhálózás előtt sokkal könnyebb volt életem, akár a családit tekintem, akár a társaságit. Nagyon nehéz növekvő elvárásoknak növekvő anyagi nehézségek mellett emelkedő színvonalon megfelelni. Ráadásul a környékemen élők nem tartják annyira fontosnak ezt a foglalatosságot, egyszerűen internetezésnek, szórakozásnak veszik.

- Mi a legkellemesebb, leginkább szívet melengető? Szövődnek-e barátságok? Egymásra akadnak-e sorstársak?

- Igen gyakran reagálnak a hírlevelekre, ami későbbi barátsághoz vagy munkakapcsolathoz vezet. Üzenetek továbbításakor ,,elvegyülök" a virtuális társalgók között. Sokan gratulálnak, bátorítanak, köszönik és kitartásra ösztönöznek. Ezeket a leveleket elteszem, és ha éppen lankad a kedvem, az erőm vagy a hitem, akkor újraolvasom őket. Különben megfigyeltem, nem egyszer fordult elő, hogy amikor éppen nagyon kedveszegett voltam, mint egy isteni sugallatra, váratlanul megkeresett valaki, vagy történt valami olyan esemény, aminek segítségével túljutottam a holtponton. Az új és régi barátok is támogatnak, sokszor segítenek jó tanáccsal. Munkám során sokan csatlakoznak hozzám és rendszeresen küldenek ollózott vagy első kézből származó híranyagokat. Hálával tartozom ezekért.

- Egy manapság megkerülhetetlen kérdés: mit tippel? Tolnán kik fognak győzni az országos választáson? Ha nem az Ön számára rokonszenves pártok, nem fogja-e úgy érezni, hogy erőfeszítése teljesen hiábavaló volt?

- Remélem, a nemzeti radikálisok megerősödnek annyira, hogy segítségükre lehetnek a polgári oldalnak. Nagyon itt van már az ideje egy igazi, felvilágosult rendszerváltásnak, az előző rendszerből visszamaradt tabuk nélkül, a felelősök és bűnösök méltó helyre juttatásával. Egyébként pedig a pártok szereplésétől függetlenül végzem tovább az építkezést, ameddig csak bírom, s ameddig szükség van rá - mert hiszek Magyarország feltámadásában!

http://gondola.hu/cikk.php?szal=46645

Gondola
2006
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felhívás New Yorkból
  2008-06-11 12:13:49, szerda
 
  FELHÍVÁS
Mentsük meg a XII. Kerületi Turul-szobrot!

Szilágyi Ákos az 56 Lángja alapítvány és a New York Polgári Kör alapítójának javaslatára 2008. május 14-én, a Munkácsy-gyüjteményéről ismert Pákh Imre /USA/ kijelentette, hogy örömmel vállalná a Budapest, XII. Kerületi Turul-szobor fölötti védnökséget. Mint köztudott, 2008. április 18-án a munkácsi várban felavatták a Pákh Imre által újra emelt, több mint 80 éve lerombolt Turul-szobrot.
/Turul-szobor avatás. Videó, lent látható./

Felkéréssel fordulunk minden olyan illetékeshez, aki a felajánlással élni tud a budapesti Turul-szobor fennmaradásának érdekében, hogy jelentkezzen a PolgKorNewYork@aol.com e-mail címen!

New York, 2008. május 17.
www.NewYorkPolgariKor.com
www.56langja.com

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehet röhögni!!!
  2008-06-11 12:05:18, szerda
 
  Utólag

Ja, és még valami: le kellene szállni az orvosokról, minden egészségügyben dolgozóról! Ehhez értetek! 60 éves gyakorlatotok van benne. Abban,. hogy kipécéztek magatoknak egy népcsoportot, majd rámutogatva elkezditek szapulni, így irányítva a népharagot rájuk.
Ez a bűnbakgyártás tipikus esete.
A balga nép meg nekiesik gondolkodás nélkül annak akire rá van uszítva. -Ti meg dörzsölitek a tenyereteket: és röhögve mesélitek egymásnak, hogy ide még fegyver sem kell, mert ezek a hülye magyarok egymást nyírják ki.

Nektek elég olyan helyzetet teremteni, amikor már a nyomorult nép kínjába nem tud mit tenni, mert azt már nagyon jól megjegyezte, hogy nem lázadhat a hatalmat bitorló ellen, mert olyan kurva megtorlás következhet, mint amilyen 1956 után következett.

Ezért aztán kínjában egymást, meg önmagukat nyírják ki.
Többek között ezért is olyan magas nálunk az öngyilkosságok száma!
Tehát: nincs szükség drága fegyverre, mert mi elintézzük egymást rendesen.
Ez a legmodernebb népirtás módszere!!!
Ezért nem lehet még a nemzetközi bíróságokhoz sem fordulni.

Úgyhogy szabad a vásár, mert még meg is szavaztatjátok ezzel a testi-lelki- szellemi nyomorba taszított néppel!

Lehet röhögni!!!!!!

De, eljön majd az elszámolás órája és lehet hogy úgy, ahogy azt Nagymagyar megjósolta!

2007.09.22.

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Légy büszke magyar!
  2008-06-11 11:57:10, szerda
 
  Légy büszke magyar!

És végül, tudjuk-e, hogy 1805-ben 6 ember mert beiratkozni a Pázmány Péter Tudományi Egyetemre, mert féltek, hogy az osztrákok megölik, kiirtják családjaikat? S nem sokkal később, 43 év múlva, megremegett a Föld. Most kereken 200 évvel később ugyanaz a helyzet. És 43 évvel később vajon újra lesz-e földindulás?

"Jó magyarnak lenni, igen nehéz, de nem lehetetlen!" (Széchenyi István)

Tisztelt Nemzeti Hírháló olvasók!

A fenti írással lényegében egyet értve, kérek mindenkit:

Sajátítsa el a magyarsággal kapcsolatos alapismeretek teljes körét, ne csak itt-ott belekapjon, de ne is csak elmerüljön egy részletkérdés taglalásában! Aki csak felszínes ismeretekkel rendelkezik az alapokat illetően, éppúgy félrevezethető több szempont szerint is, mint aki csak egy résztémában, de mélyen, jártas! Hiába ismered jól a magyar történelmet, akár Dr. László Gyula, és Dr. Bakay Kornél vonalán is, ez önmagában nem jelenti azt, hogy ismered a magyarság eszmerendszerét, gondolkodását! Ha a nyelvészet professzora is vagy, akár Varga Csaba felé is ívelnek ismereteid, még nem ismered a magyar nyelv teljes, teremtő működésrendjét! Ha akár Baktay Ervin mélységében ismered az asztrológiát, még nem ismered a magyar asztrálmítoszi keretrendszer teljességét, és annak teljes körű használatát!

Ahhoz, hogy valóban "földindulás" lehessen szellemi értelemben, ma több mint 6 embernek kellene, de nem a Pázmányra beiratkozni, mert ott ezen ismeretek még ma sem tanulhatóak!

Gyertek tehát a Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyeteme falai közé, akár a miskolci anyaintézménybe, akár a budapesti, vagy a pusztakovácsi kihelyezett tagozatokra, vagy jelentkezzetek a Magyar Hagyomány Műhelybe Pesthidegkútra, ha pedig végképp nem tud valaki rendszeres és/vagy fizetős képzésben részt venni, saját alapozó előadásaim ingyenesen is rendelkezésetekre állnak, a létszámtól függően meghatározott helyen!

Ne mondhassa senki: "Nem volt módomban megismerni a magyarság gondolkodását, erkölcsét, tetteit!"

Mert nem csak azokat várjuk, kik magyar érzelműek! Jöjjenek a valódi magyarságot megismerni akarók! Hiszen ide is érvényes egy katolikus pap barátom mondása: "Abban az Istenben, amiben te nem hiszel, én sem hinnék!" kissé átértelmezve tehát ezt mondom Nekik: "Azt a magyarságot, akit te gyűlölsz, én sem tudnám felvállalni!"

Ismerje meg hát mindenki a felvállalható magyarságot, kinek ragozó, és mellérendelő működésű nyelvéből fakadó gondolkodása: a másik segítése általi életfeladat betöltés! Az örökkévalóságban, csak ebből profitálhatsz!

Jelentkezni az egyetemre, levélben a következő címen, illetve telefonon lehet: 3509 Miskolc Pf. 819. Tel.: (46) 331981 [elnök]

A Magyar Hagyomány Műhelybe Molnár V. József előadásain lehet tőle informálódni.

Az ingyenes előadásokra a 06 305 610931 mobilszámon, vagy a hervay@freestart.hu e-mail címen lehet jelentkezni!

Tisztelettel: nemes "álmosházi" lőgérpatonyi Hervay Tamás lélelekemelgető táltospap, a magyarságtudomány magisztere
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
... miért költöztek oda?
  2008-06-11 11:40:43, szerda
 
  EU-s hozzáállás a magyarok autonómia ügyéhez


A kérdések közben kisebb vita alakult ki a kormánypárti Szabó Vilmos és az ellenzéki Németh Zsolt, illetve Schöpflin György között abban a témában, hogy kihasználta-e a magyar kormány a kisebbségi kérdést nyomásgyakorlásra Romániával szemben.

Arra a kérdésre, hogy miért nem vétózott a Fidesz a román EU-csatlakozást megszavazásakor, Németh Zsolt azt válaszolta, hogy egyrészt a szavazás egyszerű többséget igényelt, és erre a magyar kormánytöbbség önállóan is képes lett volna, valamint hogy a Fidesz romániai barátai is támogatták a csatlakozást és az itteni magyarok többsége is.

Érdekes kérdés volt még az, hogy megvan-e az akarat nyugaton Székelyföld autonómiájára?
A válasz egyértemű volt: Nincs, de nem is ismerik a problémát.
Jól jellemzi egy brit képviselő felvetése a kérdésben:

“Ha ennyi gondja van a magyaroknak Romániában, miért költöztek oda?"

Az EU a stabilitást támogatja és mindent, ami ezt veszélyezteti, elleneznek.

(-kl-/-mm-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A csahosból szalonellenzékivé
  2008-06-11 11:23:24, szerda
 
  Most zajlik a jövő kiárusítása

Mi nem akarunk országtermékek lenni

Hónapok teltek el a választások óta. Az ország gazdasági helyzete siralmas, a kormány napról napra új ötletekkel áll elő, rémisztgeti a lakosságot a sarcolással.
A csahosból szalonellenzékivé vedlett média címlapon hozza a felháborító intézkedéseket, a lakosság morgolódik.
Külföldi és belföldi közgazdászok szajkózzák, hogy ez a csomag semmire nem jó, az államháztartás rendbetételére alkalmatlan. Ekkor viszont felmerül a kérdés, hogy miért? Miért kell sarcolni? Ki fog ebből hasznot húzni, hiszen a kormánykoalíció népszerűségét elveszti, a gazdaság motorját jelentő középosztály pedig tovább csúszik lefelé, az államháztartás csődkörüli pályán marad…


Első pillantásra valóban érthetetlen, másodikra, harmadikra, negyedikre aztán egyre tisztábbá válik a kép. Főleg, ha a szájára lakatot tenni nem tudó gazdasági miniszter elszólja magát: „országterméket kell előállítani”. Az országtermék pedig nem jelent mást, mint jól képzett munkaerőt, amely minden bizonnyal olcsó is, de azért beszél nyelveket. Ehhez aztán hozzáadunk egy adag méregdrágán megépített, a lakosság számára elérhetetlen áron igénybe vehető infrastruktúrát (lásd autópálya), és előállt a Magyarország Nyrt. terméke. Made in Hungary. Kóka Úr már most gondoskodik vevőkről, tárgyalásokat folytat a globális tőke képviselőivel. Akiknek örülnünk kell, hiszen ők ide fognak beruházni…
Szomorú, de ide jutott a magyar nemzet. Termék lett belőle, amelynek eladásáról gondoskodik Miniszter Úr, az előállításba már nem kíván minden áron beruházni (FER), bérekről, szolgáltatásokról, magyar termékről, magyar gazdákról, magyar vállalkozókról pedig hallani sem akar. „El lehet menni!” Sok százan leírták már, hogy a kormány vállalkozásnak tekinti hazánkat. Igen, ez így van. DE! A jelenlegi kormány regnálása nem fizikai törvényszerűség. Az aktív szavazók alig több mint fele adta rájuk voksát. Tudjuk, hogy mely társadalmi rétegek jelentik az MSZP-SZDSZ koalíció bázisát. Vegyük sorra őket. A nyugdíjasok között köztudottan nagy a baloldal népszerűsége. Feltennék nekik egy kérdést: drága nagymamák és nagypapák! Amikor behúzták azt a bizonyos ikszet, gondoltak az unokáitokra? Megfordult az önök fejében, hogy a jövő generációk jövőjét adják el? Nem vagyok hajlandó elhinni, hogy önök annak tudatában szavaztak bizalmat a szociálliberális kormánynak, hogy tudták, hőn szeretett, dédelgetett unokáikból, dédunokáikból országtermék lesz. Hány unoka ér 19 ezer forintot?


Akkor nézzük tovább: a statisztikai adatok szerint szembeszökően nagy népszerűségnek örvend Gyurcsány Ferenc és csapata az alacsony iskolázottságúak, a segélyekből élők körében is. Mint tudjuk, ezeknek a néprétegeknek a legkisebb az esélyük az előrébb jutásra, a társadalmi mobilitás közöttük nagyon alacsony. De tudom, hogy ők is szebb, gazdagabb jövőt álmodnak gyermekeiknek. Ezért kérdezem tőlük: arra szavaztak, hogy gyermekeik országtermékké váljanak? Talán igen, előfordulhat, hogy valaki azt feleli, a mostani állapotoknál még az is jobb lenne. De! Tudja ön nyelvekre taníttatni a gyermekét? És tudja–e, hogy milyen és mennyi munkát kell egy országterméknek végeznie? És azt tudja-e, hogy ezért a munkáért mennyi bért fizetnek majd egy olyan világban, ahol a munkáltatók között már nincsen verseny? Az ön leendő unokái, dédunokái? Ők is legyenek országtermékek? Nehéz kérdés…


Sajnálattal és megdöbbenéssel vettem tudomásul, hogy „a buli színe piros” kampánynak köszönhetően a fiatal lakosság körében is tudta növelni népszerűségét a koalíció. Mivel fiatal vagyok, tudom, hogy jó bulizni. Tudom, hogy jópofa dolog, ha a miniszterelnök nem átall együtt sörözni velünk. De amikor a jövőnkről döntünk, talán más szempontok alapján kellene mérlegelnünk. Igen, nagy hiba volt, hogy a fiatalosságáról és lendületességéről híres Fidesz most mintha megfeledkezett volna erről a szavazótáborról. Tudom, hogy Viktor bordó nyakkendőben nem volt olyan trendi, mint Feri felgyűrt ingben. De kedves fiatal barátom! Neked megsúgta a Feri két sör között, hogy ő most tulajdonképpen nem egy szociális állam felépítésére készül, hanem mint jó vállalatvezető, országtermékek gyártására kéri a bizalmadat. Mert nekem nem mondta... Sőt! Szocialista érzelmű diáktársaim egyikének sem mondta. És úgy mellesleg. Te akarsz országtermék lenni? Én valahogy nagyon nem!


Mindent összevetve: Gyurcsány Ferenc és baráti köre becsapta saját szavazótáborát. Ezerszer elmondott igazság. De ez nem jelenti azt, hogy nincs mit tenni. Ez egy próba. A magyar társadalom próbája. Megmutatja, hogy megérett-e a társadalom a demokráciára, tud-e élni az általa igénybe vehető eszközökkel? Ha igen, akkor új fejezet kezdődhet a harmadik köztársaság történetében. Egy olyan új jövő kezdődhet el, amelyben a kormánypártok nem intézhetnek el mindent a társadalom feje fölött. Ha nem, nos, akkor eljön az, aminek körvonalai már kirajzolódhattak mindazok előtt, akik tehetetlen dühükben napjaikat azzal töltik, hogy kifürkésszék a látszatintézkedések és látszat-felháborodások, látszat-egyensúlykeresések és a kormányfő látszatpatriotizmusa mögött rejlő valóságot.


Még egyszer hangsúlyozom: mindez nem fizikai törvényszerűség. Amikor a szavazópolgárok voksolnak, szerződést kötnek a győztes párttal. Felhatalmazást adnak programja megvalósítására. Ez a kormány nem az általa hirdetett programot valósítja meg. Ez a kormány megtévesztette választóit. Ha pedig az egyik szerződő fél tévedésben van, az a szerződés semmisségét vonja maga után. Eljött az ideje az összefogásnak. Hogy a társadalom egésze, tekintet nélkül pártszimpátiára és személyes sérelmekre, vállt vállnak vetve, egységesen mondjon NEM-et az eljövendő nemzedékek kiárusítására. Ez pedig a ma élő, ma ereje teljében lévő generációk feladata. Ehhez viszont szükség van arra, hogy a társadalom minden tagja, alkotó sejtje önmagától ismerje fel a rögvalóságot. Mint az elmúlt években bebizonyosodott, mi, jobboldalinak, nemzetinek, polgárinak nevezett oldal tagjai nem „ébreszthetünk fel senkit, aki aludni akar”. Mert nem hisznek nekünk. Ha mi állunk ki magunkban tiltakozni, ellehetetlenítjük, elhiteltelenítjük az ügyet. Hiszen csak legyintenének ránk, és hatalomvágynak tudnák be tetteinket. Itt merül fel a média felelőssége, melyről most nem szeretnék írni. Nekünk most csendben kell maradnunk, és utolsóként kell majd a tiltakozók oldalára állnunk – ha lesznek tiltakozók. Mert a következő kormánynak az egész nemzet kormányának kell, kellene lennie.


Végül visszatérek az eredeti kérdéshez, miért van szükség a „reformokra”? Ez a csomag jól előkészíti a talajt a küszöbön toporgó multinacionális nagytőke számára. Ez a csomag minden, még állami tulajdonban lévő vagyont tönkretesz, elértéktelenít, hogy minél olcsóbban el lehessen azokat adni. Ez a csomag minden társadalmi osztályt sújt, a végletekig kizsigerel, hogy aztán a hazánkban sátort ütő multikat megváltóként üdvözölje a lakosság. Végezetül ez a csomag eltereli a figyelmet a háttérben folyó aknamunkáról, a jövő kiárusításáról.

Szilágyi Emese, joghallgató

2006.
 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Nagy, vagy annak képzelt ...
  2008-06-11 11:08:32, szerda
 
  Nagy, vagy annak képzelt HATALMAK-nak!

Én nem tudok ölbe venni minden gyermeket!
Csak néhánynak tudom adni néhány percemet!
Én nem tudom megállítani az erőszakot!
Csak, pár szembe, szelíden tekinteni tudok!
Én nem tudom visszatartani a rakétákat!
Csak mind hangosabban tudom mondani imámat!
Én nem tudok haddal menni a sötétség seregei ellen!
Én csak fényt akarok gyújtani a szívekben!

Hatalmad csak erőszaktól fog nőni!
Te még ezt így gondolod, tudod!
Terrort erőszakkal nem lehet legyőzni!
Mert a terror valójában ott van a te oldaladon.
Tudod, hamis a látszat, s félsz átlátnak hazugságodon.
S nyüszítve támadsz új-újra, hátha elhiszik nálad a hatalom!
Belső félelmed kivetítése gyermek és civilgyilkos erőszakod.
De, mert valójában gyáva vagy, akaratosság csupán az akaratod!

Én nem tudok felszárítni minden könnyet!
De együtt könnyezni Veletek, tudok!
Én nem tudok feltámasztani minden halottat!
De növelni az élők számát tudom!
Én nem tudok mások helyett élni!
De másokért, ha kell, életemet adom!
Mint adom most lelkemből sorjázó igéim!
Mint tanítok, ha van tanulóm!
Nékem nem test ellen van tusakodásom!
De a lelkemet nem, és másét sem hagyom!

2006. 08. 03 . Budapest
Tisztelettel: nemes "álmosházi" lőgérpatonyi Hervay Tamás lélelekemelgető táltospap, a magyarságtudomány magisztere
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2008.05 2008. Június 2008.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 151 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 213
  • e Hét: 7211
  • e Hónap: 8158
  • e Év: 44099
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.