Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
Nesze neked jogállam!
  2008-07-10 22:48:38, csütörtök
 
  Nesze neked jogállam!

A buzivonulás után jogszabály-módosításra készülnek ötpárti egyetértésben.
Édua, cs, 2008/07/10 - 20:20


Ma találkozott Fletó a "közjogi méltóságokkal" és keresztülvitte akaratát: mindannyian rábólintottak, hogy a jogszabályok módosítására van szükség.

Az alkotmány biztosítja a békés gyülekezés jogát, de a hétvégi buzivonuláson történtek után át kell tekinteni, hogy szükség van-e egyes jogszabályok módosítására - mondta Gyurcsány Ferenc pszichopata, betegesen hazudozó miniszterelnök, miután a "közjogi méltóságokkal" tárgyalt csütörtökön Budapesten.
A megbeszélésen Sólyom László köztársasági elnök, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Gyurcsány Ferenc kormányfő, Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke, valamint Kaposvári Bertalan, a Legfelsőbb Bíróság elnöki jogkörben eljáró elnökhelyettese vett részt.

A találkozón a résztvevők egyetértettek abban, hogy közös felelősség és kötelesség fellépni az erőszakos cselekmények és kirekesztő nézetek ellen - közölte a kormányfő újságírókkal.

A gond csak az, hogy nem az erőszakos cselekedetek és a kirekesztő nézetek ellen lépnek fel ilyen nagy összhangban, hanem a magyarok ellen. Ha valóban az erőszak bántaná a szemüket, akkor a rendőrbűnözők rég rács mögött ülnének, de hát tudjuk, hogy épp tőlük kapják az utasítást. Ha valóban a kirekesztő nézetek bántanák a szemüket, akkor a buzik nem vonulhatnának seggriszálva az Andrássy úton, ahogy azt tavaly megtették, idén természetesen már nem.
Amikor a jog nem nyújt védelmet, akkor eljön az önvédelem ideje, a rendelkezésre álló eszközökkel.

(inforadio nyomán Szent Korona Rádió)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2008_07_10_nesze-neked-jogallam
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az erdélyiek előbb látnák a há
  2008-07-10 22:45:39, csütörtök
 
  Az erdélyiek előbb látnák a hátuk közepét, mint az SZDSZ politikusait
2008-07-10 19:28 barikád.hu


Nyílt levélben kérték Fodor Gábor, Eörsi Mátyás és Szent-Iványi István erdélyi látogatásra készülő SZDSZ-es politikusokat útjuk lemondására az Erdélyi Magyar Ifjak. Közleményükben azt írják, a szabad demokraták külföldinek számítanak Erdélyben.

EMIEMI,,Az Önök szemében külföld, ami magyar föld volt ezer éven át, s amit az Önök szellemi elődei vesztegettek el" - írja csütörtöki levelében az Erdélyi Magyar Ifjak nevében Soós Sándor elnök és Bagoly Zsolt alelnök. Úgy fogalmaznak: ,,2004. december 5-e után mi a véleményünk az olyan politikai erőkről és politikusokról, akik saját népük ellen uszítanak? Véleményünk - és a megalázott, megtagadott erdélyi magyarság véleménye - azóta sem változott; nem vagyunk SZDSZ-esek, akik az úgynevezett rendszerváltás idején még állampolgárságot ígértek az elszakított magyaroknak, utána meg hallani sem akartak róla".

Az EMI hivatkozik az SZDSZ azon jelmondatára, miszerint ,,nem kell importálni a politikát a határokon túlra". Az Erdélyi Magyar Ifjak a szabad demokratáknak azt üzenik: ,,az Önök 'politikája' különösképpen nem kell". Helyénvalónak tartanák ugyanakkor, ha ,,találkoznak, majd a kampányban együttműködnek Markó Bélával", aki meglátásuk szerint ugyanannyira támogatja az erdélyi magyar autonómiát, mint az SZDSZ, ,,azaz választások előtt és sajtótájékoztatókon". ,,De az nincs rendjén, hogy Önök ugyanakkor erdélyi látogatásnak is nevezik útjukat. Mert az itteniek előbb látnák a hátuk közepét, mint Önöket" - fogalmaznak.

Zárásképpen azt kérik a szabad demokratáktól, hogy legyenek szívesek, ne látogassanak Erdélybe, és ,,egyeztető üzleti megbeszélésüket a haza- és nemzetárulás béréről ott tartsák meg itteni kollégájukkal, ahol nem szennyezik be Erdély erkölcsiségét, hiszen mi is tiszta környezetet akarunk". Fodoréknak ,,az igazi külföldet, például Bukarestet" javasolják, ahol ,,folyamatosan zajlik a nemzeti tőzsdézés, és Markó elnök úr is otthonosan mozog".

MNO - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erősödik az inflációs nyomás
  2008-07-10 20:12:42, csütörtök
 
 
2008-07-09

Erősödik az inflációs nyomás

A pénzromlás üteme egyre gyorsul, miközben lassul a gazdasági fejlődés, és emelkedik a munkaerő ára az eurózónában - mondta az Európai Központi Bank (EKB) elnöke, Jean-Claude Trichet a szerdai európai parlamenti meghallgatásán. Jelezte, hogy az európai jegybank nem kíván egyelőre kamatot emelni. Az EKB a múlt héten emelte negyed százalékkal 4,25 százalékra az irányadó kamatszintet, ami hétéves csúcsnak felel meg. Az eurózóna központi bankja ezzel jelezni kívánta, hogy továbbra is le akarja szorítani két százalék alá a jelenleg négy százalék körüli éves inflációt - vagyis nem érdemes beépíteni azt a bérmegállapodásokba a tárgyaló feleknek. Az idei első negyedévben egyébként is vészesen emelkednek a munkaerő költségei az eurózónában. Aggasztó, hogy a 3,3 százalékos átlagos növekedés mellett Spanyolországban 5,7 százalékkal volt drágább a munkaerő, mint a tavalyi azonos időszakban, miközben az ország gazdasága egyre zsugorodik, az ingatlanpiaci csőd miatt. Az európai gazdaság gyarapodása is lassulni fog a szakemberek szerint, mivel az eddigi fejlődés motorjának számító német export 3,2 százalékkal esett vissza májusban, ami a legnagyobb veszteségnek számít 2005 februárja óta. A német ipari statisztikai adatok szintén a legnagyobb havi zsugorodást jelezték 1997 augusztusa óta. 

SZM

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=149857

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Indulhat a vagyon ütemezett k
  2008-07-10 20:08:29, csütörtök
 
  2008-07-09 21:54

Indulhat a vagyon ütemezett kiárusítása

Szerdán elfogadta középtávú vagyonstratégiáját a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács. Lehet, hogy még az idén privatizálják a Volán társaságokat, s az év végére ígérik az állami vagyonkataszter elkészítését is.
Bár a tavaly december 19-én - amikor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. bejegyzését bejelentették - közölte a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnöke, hogy az idén januárban elkészül a szervezet stratégiája, erre mostanáig kellett várni. Nagy János, az NVT elnöke közölte, hogy kialakították az állami vagyon fejlesztésére, hasznosítására, elidegenítésére vonatkozó - az állami tulajdonú termőföldek esetében külön törvény szerinti földbirtok-politikai irányelveket is figyelembe vevő - középtávú stratégiát. Elmondta, hogy a dokumentum akkor válik nyilvánossá, amikor a pénzügyminiszter a kormány elé terjeszti. Mint mondta, az NVT csak üzletileg, pénzügyileg megalapozott döntéseket hozhat, egyéb szakmapolitikai, társadalmi, szociálpolitikai szempontokat csak a kormány kezdeményezésére vesz figyelembe.

Nagy János lapunk kérdésére válaszolva elmondta, hogy a költségvetési szervezetek június 30-ig megkapták az ingatlanhasználati szerződések tervezetét, de a szerződéskötések még nem zárultak le. (Korábban azt mondták, ez a folyamat június 30-ig lezárul - a szerk.) A nemzeti vagyonkataszter az idén december 31-i befejezésére azonban jó esélyt lát.

Arra a kérdésünkre, hogy ha a korábban megkötött privatizációs szerződéseket az új tulajdonos megszegi, behajtja-e a vagyonkezelő a megállapodásban rögzített kötbért, Tátrai Miklós vezérigazgató azt mondta: "Az MNV Zrt. a korábbi szerződéseket megvizsgálja, s ha ilyennel találkozik, kötelessége lépnie." A Volánok privatizációját firtató kérdésre Tátrai azt válaszolta, hogy ez esetben nem a tulajdonlás a fontos, hanem az, hogy fenntartható keretek közé kerüljön a közúti személyszállítás, azaz megszűnjön a jelenleg 20-25 milliárd forint veszteség. Jegyáremelést és elbocsátásokat a Pénzügyminisztérium egyelőre nem tart valószínűnek. Bencze Izabella, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság volt vezérigazgató-helyettese szerint ebből is látni, hogy a vagyonkezelő nem független a kormánytól, ezért kezdeményezték korábban azt, hogy a szervezet a parlament alá rendelt szervezet legyen. Attól pedig óva intett, hogy olyan társaságokat adjanak magánkézbe, amelyeknek a tevékenysége az alkotmányban rögzített alapjogokat érinti, mert ily módon a közúti személyszállítás is a betegszállítás elhibázott privatizációja sorsára juthat.

Hunyor Erna

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=149870
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emberkísérlet zajlik az oktatá
  2008-07-10 20:04:42, csütörtök
 
  2008-07-09

Emberkísérlet zajlik az oktatásban

Az egészségügy után a magyar oktatási rendszerbe is a hollandiai gyakorlatot akarja átültetni a Gyurcsány-kormány. Ennek újabb lépése a tandíjkísérlet után a természettudományos tárgyak összevonása. A szakmai szervezetek mellett a Fidesz is előkészítetlennek, felelőtlen emberkísérletnek tartja a szaktárca lépését a fizika, a kémia és a biológia tantárgy integrálására.
A természettudományos tantárgyak egybeolvasztását Európában mindössze öt országban valósították meg, köztük Hollandiában. A kontinensen oktatásügyben nem a hollandok az elsők, hanem a finnek, ők a magyar törekvésekkel ellentétben megszüntették az integrációt az iskolai rendszerben.

"Nem kötelező összevontan tanítani a kémiát, a fizikát és a biológiát, az intézmény úgy is dönthet, továbbra is külön tanítja a tárgyakat" - mondta Hiller István oktatási miniszter. A tárcavezető hozzátette, amelyik iskola komplexen tanítja a természettudományokat pluszforrásokhoz juthat uniós alapokból. "A pénz ígérete megkérdőjelezi a szabad választást" - mondta lapunknak Bán Sándor, a Magyar Biológiatanárok Országos Egyesületének elnöke. Hozzátette, az egész világon válságban van az oktatás és nemcsak a természettudományos képzés. Az alapprobléma, hogy a továbbképzéseken nem készítik fel a tíz és húsz éve a pályán lévő pedagógusokat azokra a módszerekre, amelyekkel a tömegképzésből adódó hátrányokat leküzdhetnék. Az egyesület vezetője szerint a szakfelügyeleti rendszer felszámolásával elvették a lehetőséget a módszertani megújulástól.

Bán Sándor elmondta, az oktatási tárca másfél hónapja egyeztetett a kérdésről a szakmai szervezetekkel, de szinte tényként közölték az integrációt. A biológiatanárok szervezetének vezetője szerint az elképzelés nem feltétlenül hibás, de - a minisztérium terveivel szemben - nem támogatják az integrált oktatást a 7-10. évfolyamon, hiszen nem ismerik a diákok, miről mondanak le a szaktárgyak egyenkénti tanulásával. Az egyesület álláspontja, hogy a pályaválasztásig, a 11-12. évfolyamig külön kellene tanítani a tantárgyakat. Utána lehetőséget kell adni azoknak, akik ezen a területen akarnak továbbtanulni, hogy továbbra is egyenként tanulhassák a kémiát, biológiát, a fizikát, a többi diákot viszont integráltan oktathatnák.

"A legtisztességtelenebb dolog, ha Hiller István azt mondja, szabadon dönthetnek az iskolák, hogyan oktatják a természettudományos tárgyakat, miközben csak az az iskola kap többlettámogatást, aki a minisztériumi akaratot követi" - mondta lapunknak Sió László, a Fidesz oktatási műhelyének vezetője. Vajon mit tehetnek az iskolák, amikor tavaly 25-30 milliárd forinttal csökkent az oktatás központi támogatása? A szakértő szerint a természettudományos képzés egyetlen elemének megváltoztatása nem hoz eredményt, a szaktárca mostani elképzelése csak ötletelés. Sió László elmondta, nem világos hogyan változnak az óraszámok, ki fogja tanítani az integrált tárgyat, akihez a tanóra a legközelebb áll, hol a biológia-, hol a kémiatanár? Hozzátette, felelőtlenség az érettségi, a pedagógusképzés, és a továbbképzés rendszerének átgondolása nélkül kísérletezgetni a gyermekek jövőjével.

Sándor Csilla


http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=149844
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A megvalósult kommunizmus
  2008-07-10 19:57:03, csütörtök
 
  Holodomor-vita a The Timesban

2008-06-28 11:17:19 - posztinfo.hu - Gyóni Gábor


Június 23-án a The Times szerkesztőségi cikkben foglalkozott az 1932-1933-as ukrajnai Holodomorral és annak ukrajnai emlékével.

http://www.posztinfo.hu/upload/7/790d8609d328b82ed668b23eed126d4d_Holodomor0.jpg


A The Times szerint Oroszország igyekszik megakadályozni, hogy Ukrajnában megemlékezzenek az erőszakos sztálini kollektivizáció áldozatairól. Viktor Juscsenko ukrán elnök ezért a Nyugat segítségét kéri, hogy ismerjék el népirtásként a Holodomort.

A The Times szerint ez nemcsak történelmi téma, hiszen a vita Oroszország és Ukrajna viszonyának látványos megromlása közepette megy végbe.

A The Times történészkedő újságírói (a szakmai körökben enyhén szólva vitatott) Robert Conquestre hivatkozva - bár elismerik, hogy nemcsak Ukrajnában volt éhínség - azt állítják, Sztálin célja az volt a nagy éhínség előidézésével, hogy céltudatosan kiirtsa az ukránokat.

A The Times szerint azzal, hogy Oroszország vitatja a Holodomor urkán értelmezését, éppógy beavatkozik az ukrán belügyekbe, mint tette ezt 2004-ben (?!).

A lap szerint a Nyugat túlságosan enyhén viszonyul Oroszországhoz. Nem szabad ugyanis feledésre ítélni a sztálini rémtetteket, az Oroszországhoz fűződő jó viszony oltárán.


Erre a cikkre válaszolt Oroszország Nagy-Britanniai nagykövete, Jurij Fedotov.

Fedotov még egyszer aláhúzta, hogy nemcsak Ukrajnában volt éhínség 1932-1933-ban, hanem az Észak-Kaukázusban, a Dél-Urálban, Nyugat-Szibériában is. Az éhínségben legalább annyi orosz halt meg, mint ukrán.

Ezért vitatja Oroszország, hogy ,,ukránok elleni népirtásként" értelmezzék a Holodomort. ,,Nem véletlen, hogy azok az oroszok, akiknek őseik szintén az éhínség áldozataivá lettek, kategorikusan ellenzik a történelem ilyesféle manipulatív értelmezését."

A Holodomor ilyen áltudományos értelmezése azt a célt szolgálja, hogy éket verjen az oroszok és ukránok közé.

Oroszország szerint a Nagy Éhínség minden áldozatának emlékét tisztelni kell, függetlenül attól, hogy milyen nemzetiségű volt.


(timesonline.co.uk)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Chartát minden országba!
  2008-07-10 19:49:57, csütörtök
 
  Máris szintet léptünk: itt az Európai Charta - és még csak csütörtök van!

2008.07.10. 08:00

Az Elnök és Miniszterelnök így szólá vasárnap az ő népéhez: Mindenki a "Magyar Charta" zászlaja alá! De mit tehet az a szerencsétlen európai uniós szocialista szociáldemokrata képviselő, aki Brüsszelben dolgozik, érzékeny az emberi jogokra és nem szeretne kimaradni a faszának ígérkező szeptemberi náci-ellenes piknikből? Übereli a pártelnökét, és szervez magának egyet! Egy nagyobbat ...

Magyar Charta? Mu-ha-ha ...Kispálya!

Az csak 10 millió szerencsétlen magyart érint. Nagyobb falat az Európia Unió! 500 millió ember! Az legalább 500-szor több náci, buzi, zsidó, arab, török, drogos, homófób, szélsőbalos, bevándorló, más vallású, globalizáció ellenes mint nálunk! Európa végre fellélegezhet! A megoldás megvan, a magyar szocialisták szociáldemokraták tálcán kínálják: Úgyhogy hajrá, Európai Charta! De vigyázat, jönnek a megélhetési magyar jogvédők is!

"A magyar kormány kezdeményezéséhez hasonló, a szélsőségek és az intolerancia elleni charta létrehozását javasolja Lévai Katalin. A szocialista európai parlamenti képviselő Michael Cashman brit szocialista képviselővel szeptemberben európai kampányt indít az erőszak ellen.

Lévai szerdai közleményében azt írja: a magyar jogszabályok következetes átgondolására, az európai normákkal, különösen a német szabályozással való összevetésére van szükség a mindinkább eluralkodó erőszaknak megállítására.

A magyar képviselő Michael Cashman brit szocialista képviselővel, az Európai Parlament egyik illetékes munkabizottságának elnökével együtt, a szocialista képviselőcsoport támogatásával és az összes képviselőcsoport, parlamenti párt bevonásával idén szeptemberben európai kampányt indít az erőszak ellen."


Azért vessünk egy pillantást kit sikerült co-writer-nek maga mellé összekaparnia Lévai Katalinnak: Michael Cashman brit Munkáspárti képviselő, a Petíciós Bizottság (wtf?) alelnöke. "Színész, író, énekes, rendező, valamint televíziós, színházi és filmszínész (1963-1999). A Stonewall Group (leszbikusokat, homoszexuálisokat és biszexuálisokat támogató csoport) alapító igazgatója. A PressWise, a Foodchain és a SPACE (AIDS tanácsadás) támogatója. Gibraltar Gay Rights, The European Policy Network, Malta Gay Rights Movement, Friends and Families for Lesbians and Gays (melegek jogaival foglalkozó szervezetek)."



Remek választás volt, remélem cserébe Lévai Katalin besegít a gibraltári vagy máltai melegek jogaiért való ádáz és heroikus küzdelembe!

Kedves Katalin!

Nem foszhatod meg a többi országot ettől a nemzeteken átívelő nemes kezdmenényezéstől! A nagy formátumú politikus sosem áll meg félúton, a barna eső ellen a kis kezed által fenntartott ernyő alá még csak 500 millió ember állt be. És a többi 5,5 millárd? Rájuk nem gondolsz? Máshol nem kell megállítani az erőszakot? Törökország? Izrael? Etiópia? Kolumbia? Kína? Fülöp-szigetek? Diszkrimálod őket? Pont te? Mindenképpen egyeztess kérlek Ban Ki-moon ENSZ elnökkel, és a teljes siker csak az ENSZ Charta-val fog megszületni!

Chartát minden országba!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vasvillát a kispárna mellé
  2008-07-10 19:47:13, csütörtök
 
  Vasvillát a kispárna mellé

2008.07.10. 14:38

No, amíg Budapesten 2000 rendőr kergetőzött 300 idiótával, vidéken a szokásos mederben folytak a dolgok:

A jakabszállás mellett élő tanyán lakik a 75 éves Laci bácsi és a 76 éves Juliska néni.
Laci bácsi évek óta lefekvés előtt mindig kikészíti az éjjelszekrényre a túlélő kést, és behozza kintről a vasvillát. Jobb helye van éjjelente az ágy mellett ....

Ebben az egy mondatban benne az egész vidéki Magyarország. Szégyen és gyalázat! Amíg Budapesten egyes populista vezetők a parlament lépcsőjén chartáznak egy jóízűt, a rendőrök meg kerülgetik a rájuk dobott a Molotov-koktélokat, mint egy videójátékban, addig vidéken teljesen normális, hogy a kést és a vasvillát bekészítjük a párna mellé, mielőtt lefekszünk aludni? Fodor Gábor érdekes módon erre nem mondja azt, hogy ez a Magyar Köztársaság szégyene ...

Ugyanis Laci bácsi nem pusztán szeszélyből tartja maga melett éjjelente a kést és a vasvillát:

"Még világos volt, néztük este a tévét, és a filmben lövöldöztek, verekedtek, csattogtak. Egyszer csak felkaptam a fejem, mert robaj hallatszott a bejárati ajtónk irányából is. Te, mamika, ez nem nálunk volt? - kérdeztem, és már ugrott is ránk két álarcos, kapucnis, a kezükben vascsövekkel meg karókkal" - idézte fel a borzalmas támadást a sérült gazda.


A betörők nekiestek a karókkal nekiestek az idős házaspárnak, de Laci bácsi (aki korábban bokszolt) felkapta a kést és megszúrta mind a két támadót, majd vasvillára cserélte a kést és azzal folytatta a támadást:

"Ütöttem, csaptam, vágtam, és közben szidtam őket. Nem tudom, hogy megsérültek-e, de elkiáltotta magát az egyik, hogy he', kés van nála, és a régi székünkkel meg a fásládánkkal védekeztek. Végül felordított a másik, hogy ,,hozom a pisztolyt, lűd' agyon őket!", és kifutottak a házunkból."

A támadás oka lehetett, hogy "valaki" a környéken megneszelte: Laci bácsi néhány százezer forintért régi traktoralkatrészeket adott el. Persze az öreg bankban tartja a pénzt.

Persze, lehet mondani, hogy nem állhat minden tanyán rendőr, de vidéken már olyan a "helyzet", hogy mindenki azzal védkezik, amivel tud. Valaki árammal, valaki vasvillával. Csak nehogy szegény Laci bácsit is lecsukják súlyos testi sértésért, mert a rózsadombi ügyvéd majd drámai hangon megmagyarázza, hogy a védekezés mértéke nem állt összehangban a megvédett értékkel (lásd Kesznyéten). És majd szépen kihozzák, hogy sem áramot, sem kutyát, sem kést, sem vasvillát nem lehet használni otthon, mert még a végén megsérül a szegény betörő-rabló!

A Magyar Rendőrség dilettantizmusára pedig remek példa, hogy a melegfelvonulás biztosításra kitett 2000 darab 3,5 méter széles fémkordonból többet elloptak! Budapesten, fényes nappal, 2000 rendőr és több tucat újságíró, riporter és tévekamera kereszttüzében egyesek ellopják a fémkordont(!). És mégis, hogy vitték haza a 3,5 méteres darabot? Feltuszkolták a 4-es villamosra? Ha Budapesten ilyen a közbiztonság, akkor szerintem belátható, hogy a tanyavilágban már a kés-vasvilla combó sem elég elrettentő!

Szóval: vasvillát minden ágy mellé! Minden helységben legyen egy, mivel bárhonnan támadhatnak!

http://vastagbor.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ellenzik a romáktól vett ujjle
  2008-07-10 19:42:52, csütörtök
 
  Ellenzik a romáktól vett ujjlenyomatot

MTI - ugyelet@mail.index..hu
| 2008. július 10., csütörtök 16:14

Az olaszországi romák összeírása kapcsán csütörtökön Strasbourgban elfogadott állásfoglalásában az Európai Parlament (EP) tiltakozott az ujjlenyomatvétel alkalmazása ellen, és úgy vélte, hogy a kirekesztő intézkedések nem segítenek a bűnözés elleni harcban.

A 336 igen, 220 nem és 77 tartózkodó szavazat mellett elfogadott állásfoglalás tervezetét szocialista (köztük Lévai Katalin), liberális (köztük Mohácsi Viktória), valamint zöldpárti és kommunista EP-képviselők nyújtották be.

A szöveg megállapítja: "a romák a rasszizmus és a megkülönböztetés legfőbb célpontjai közé tartoznak, amint az kiderül a romák elleni támadásokkal és erőszakkal is járó közelmúltbeli olaszországi és magyarországi incidensekből", valamint az Eurobarometer felméréseiből.

Az állásfoglalás emlékeztet arra, hogy május 21-én az olasz kormány rendeletet adott ki, amelyben szükségállapotot hirdetett a Campania, Lazio és Lombardia területén letelepedett nomád közösségekkel kapcsolatban. A rendeletet május 30-án a miniszterelnök további utasításai követték, amelyekben Róma, Milánó és Nápoly prefektusát kinevezte a roma szükségállapot biztosainak. A biztosok rendkívüli hatásköröket kaptak személyek, köztük kiskorúak azonosítására, akár ujjlenyomatvétel segítségével is.




Az Európai Parlament felszólítja az olasz hatóságokat, hogy tartózkodjanak a romák, köztük a kiskorúak ujjlenyomatainak begyűjtésétől, mivel ez egyértelműen az emberi jogokról szóló európai egyezmény által tiltott, faji és etnikai alapon történő megkülönböztetést jelentene a "roma származású vagy nomád uniós polgárokkal és más polgárokkal szemben".

A dokumentum szerint a kirekesztést erősítő politikák soha nem lesznek hatékonyak a bűnözés elleni küzdelemben, és nem fognak hozzájárulni a bűnmegelőzéshez.

Az EP felszólítja a kormányokat képviselő Tanácsot és az EU "kormányát", az Európai Bizottságot, hogy alkossanak uniós romastratégiát, amely támogatná és ösztönözné a romák - különösen a roma gyermekek - integrációját és beilleszkedését. A parlament EU-s és nemzeti szintű stratégiákat szeretne látni az iskolai szegregáció megszüntetésére, a roma gyerekek minőségi oktatáshoz való egyenlő hozzáférésének biztosítására, a romák munkaerő-piaci, egészségügyi, gazdasági és lakáshelyzetének javítására.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napokon belül újraindulhat a k
  2008-07-10 19:35:00, csütörtök
 
  Napokon belül újraindulhat a kuruc.info!

2008-07-10 14:40 barikád.hu

A kuruc.info kálváriája úgy tűnik ideiglenesen véget ért. Az amerikai szerver 2008. július 4-i lekapcsolása után több különböző szerverszolgáltatót is megjárt a portál. Először Németországba a Servage GmbH-hoz (http://www.ip-adress.com/whois/77.232.80.1), majd ismét az USA-ba az Alpha Red Inc.-höz (http://www.ip-adress.com/whois/69.80.229.131) költöztették a domaint. Tegnapig a ThePlanet.com Internet Services Inc.-nél (http://www.ip-adress.com/whois/74.52.200.162) voltak, azonban ma átköltöztek a Layered Technologies, Inc.-höz (http://www.ip-adress.com/whois/72.232.247.162).

A gyakori váltás mögött vélhetően a szerverszolgáltatók visszalépése állhat, akik nem akarják cégüket támadásoknak kitenni a portál miatt. A jelenlegi tárhely úgy tűnik már a végleges, ugyanis az eddigi Linux alapú szerverekkel ellentétben ez utóbbi Windows alapú, ami a hírportál működéséhez elengedhetetlen.

A portál szerkesztői továbbra is kérik olvasóikat, hogy tiltakozzanak eredeti szolgáltatójuknál a Softlayer Technologies Inc.-nél szervereik lekapcsolása miatt, valamint újabb gyűjtést kezdtek a megnövekedett szerverbérleti költségek fedezésére.

barikád.hu
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
2008.06 2008. Július 2008.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 653 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 838
  • e Hét: 2760
  • e Hónap: 6505
  • e Év: 160001
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.