Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Hazaérkeztek olimpikonjaink.
  2008-08-26 10:43:38, kedd
 
  Hazaérkeztek olimpikonjaink
itthon vagyunk


Három aranyszínű autó kísérte az aranygépet, ami az olimpikonjainkat, köztük az aranyérmes férfi vízilabdázókat hozta haza. A sportolók a SYMA Csarnokban fogadják a szurkolókat, a családtagokat és az újságírókat.
Meghitt, megható és felemelő volt a hangulat a SYMA Csarnokban. A fogadás a Himnusz záróakkordjaival ért véget. Több százan várták a sportolókat a SYMA Csarnok előtt. Néhányan zászlókkal, virágcsokrokkal köszöntötték őket. Sorban szólította fel őket a konferáló a színpadra valamennyi sportolót, köztük a kajak-kenusokat, a kézilabdás lányokat, a vízipólós lányokat. Itt van Cseh László is, aki már korábban hazautazott, mégis eljött az ünnepségre. Legvégén a vízilabdás fiúk jöttek a színpadra. Nem egy sportoló a gyermekét fogta karjában, miközben nagyon sokan ünnepelték őket.
Csalódottságot nem lehetett látni, akit megkérdeztünk, mindenki azt mondta, hogy örül a helyezésnek, akkor is, ha negyedik, ötödik vagy hatodik lett a kedvenc sportolója. A rokonok is azt mondták, hogy picit csalódott a gyermekük, testvérük, akit várnak, de nagy örömmel érkezik haza. Beszéltem Kammerer Zoltán édesanyjával, aki paprikás csirkével várja a fiát. Takács Orsolya anyukája palacsintát süt a pólós lánynak.




 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
84. éve volt ilyen kevés arany
  2008-08-26 10:35:37, kedd
 
  Nyolcvannégy éve volt utoljára ilyen kevés arany



A magyar csapat három arannyal, öt ezüsttel és két bronzzal zárta a pekingi olimpiát, ezzel 21. lett az összesített éremtáblázaton, s 20. a nem hivatalos pontversenyben 204 ország között. A szereplés elmaradt a várakozástól, de az eredmények és a magyar sport helyzetének ismeretében reálisnak mondható.
Ennél rosszabb mérleg a győzelmek számát tekintve legutóbb 1924-ben, Párizsban volt, akkor két elsőséget gyűjtöttek a magyarok, azóta háromnál is mindig többet sikerült. Az érmek számát figyelembe véve 1928-ban, Amszterdamban volt hasonló a magyar szereplés, akkor 5 arany és 5 ezüst megoszlásban.
A pekingi tapasztalatok alapján viszont nem lehet arra számítani, hogy a legközelebbi olimpiákon a magyarok lényegesen jobban szerepelnek majd, mert a konkurencia egyre nagyobb. Ezúttal például csúcsot jelentő 204 ország harcolt az érmekért, helyezésekért. A legerősebb sportnemzetek gyakorlatilag a megszerezhető aranyak felét begyűjtik, Pekingben az első öt a 302 aranyból 145-öt elvitt. A másik fele marad a többieknek.
A Magyarországéhoz hasonló népességű, illetve gazdasági fejlettségű országok - Románia, Csehország, Szlovákia -nagyjából ugyanilyen eredményt értek el, sőt, még a jóval nagyobbak és gazdagabbak közül is sok ezen a szinten teljesített, így például Norvégia, Lengyelország, Kanada vagy Brazília. Jelentősen elmaradtak a magyaroktól Pekingben olyan nagy sporthagyományokkal rendelkező országok, mint Kuba, Argentína, Dánia, Svájc vagy Mexikó, míg Svédország, Horvátország, Görögország, Ausztria vagy Szerbia még aranyérmet sem szerzett.
A kínai fővárosban öt sportág - a kajak-kenu (2, 1, 1), a vízilabda (1, -, -), az úszás (-, 3, -), a birkózás (-, 1, -) és a vívás (-, -, 1) - képviselői állhattak fel a dobogóra, s kilenc sportág szerzett pontot. A csökkenés folyamatos, Sydneyben ugyanez a két szám 11 és 15, Athénban 9 és 12 volt.
Akárcsak a korábbi két olimpián, úgy a pekingin is a kajakosok és kenusok szerepeltek a legeredményesebben, viszont olyan tradicionális sikersportágak, mint az öttusa vagy a vívás, jelentősen elmaradtak a várakozásoktól.
Magyarország 22 sportágban 171 sportolót indított, 13 sportág pont nélkül fejezte be a játékokat. (MTI)




 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
A 21. helyen végeztünk az érem
  2008-08-26 10:29:13, kedd
 
  A 21. helyen végeztünk az éremtáblázaton

Az olimpiai éremtáblázat élén - ahogy azt vártuk - a házigazda Kína végzett 100 éremmel, melyből 51 arany. Mögöttük második az Egyesül Államok és harmadik Oroszország. Magyarország 3 arany-, 5 ezüst- és 2 bronzéremmel a 21.



Madárfészek stadion.
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Pénz jutalom az olimpikonoknak
  2008-08-26 10:24:07, kedd
 
  Pénz jutalom az olimpikonoknak

A pekingi olimpián szerepelt magyar sportolók közül a három ezüstérmével 54 millió forintot átvevő Cseh László részesül a legnagyobb összegű állami jutalomban.
Őt követi a listán a kajakos Kovács Katalin és Janics Natasa.
A toplista második helyén a kajakos Kovács Katalin szerepel, akinek egy-egy arany- és ezüstérme, valamint egy negyedik helyezése összesen 39,2 millió forintot ér.
Őt páros- és négyesbeli társa, Janics Natasa követi, aki pekingi teljesítményéért 27,2 millió forintot kap.





Az állam jutalomból legalább 10 millió forinttal részesülő magyar sportolók:
1. Cseh László (úszó, 3x18) 54 millió Ft
2. Kovács Katalin (kajakos, 16+11,2+12) 39,2 millió Ft
3. Janics Natasa (kajakos, 16+11,2) 27,2 millió Ft
4. Vajda Attila (kenus) 20 millió Ft
5. Fodor Zoltán (birkózó) 18 millió Ft
6. Boczkó Gábor (vívó, 12+5,6) 17,6 millió Ft
7. Knapek Edina (vívó, 8+8,4) 16,4 millió Ft
8-11. Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor (kajakos, 9,6+6,4) és
Kozmann György, Kiss Tamás (kenus) 16-16 millió Ft
12. Mincza-Nébald Ildikó (vívás) 14 millió Ft
13-14. Pars Krisztián (atléta) és érfi vízilabda-válogatott tagjai 12-12 millió Ft
15. Vereckei Ákos (kajakos, 6+5,6) 11,6 millió Ft
16. Szabó Gabriella, Kozák Danuta (kajakos) 11,2 millió Ft

Megjegyzés:
- Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter javaslata alapján a Kozmann György, Kiss Tamás kenu páros harmadik helye ellenére az aranyérmeseknek járó jutalmazásban részesülne.
- A vízilabdacsapat tagjait azonos összegű jutalommal számolva. (MTI)

 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Véget értek az ötkarikás játék
  2008-08-26 10:12:09, kedd
 
  Véget értek az ötkarikás játékok Pekingben.



A Madárfészekben rendezett vasárnapi záróünnepség keretében kialudt az olimpiai láng, ezzel véget értek az ötkarikás játékok Pekingben. A színpompás ceremónia - amelynek megálmodásában és rendezésében összesen 232-en vettek részt - helyi idő szerint 20 órakor kezdődött, a házigazdák a ,,harmónia, barátság és öröm" mottót adták a bő kétórás előadásnak. A nemzetek zászlóit minden ország képviseletében egy-egy sportoló hozta a küzdőtérre, a piros-fehér-zöld lobogót Peking első magyar aranyérmese, a kenus Vajda Attila vitte. Ezután a stadionba tódultak a versenyzők, mindenki felszabadultan, integetve lépett a pekingi játékok fő helyszínének küzdőterére. Ezúttal - ellentétben a megnyitóval - már nemzetiségtől függetlenül, egymással keveredve vonultak be a főszereplők, felejthetetlen kavalkádot mutatva a nézőknek.
Ezt követően Rogge és Liu Csi, a szervezőbizottság (BOCOG) elnöke lépett a színpadra, utóbbi beszédében megköszönte minden közreműködőnek a sikeres munkát és gratulált a sportolóknak a teljesítményükhöz. Előbbi - miközben a helyiek lélegzetvisszafojtva hallgatták - köszöntőjében úgy jellemezte a pekingit, hogy ,,igazán kivételes" játékok voltak.
Az olimpiai himnusz elhangzása közben leereszkedett az ötkarikás lobogó, majd a színpadra lépett Kuo Csin-lung Peking és Boris Johnson, London főpolgármestere. Előbbi ünnepélyes keretek között átadta az olimpiai zászlót Rogge-nak, aki aztán továbbadta azt a következő, 2012-es nyári játékok házigazdájának, a brit főváros vezetőjének. London egy nyolcperces, pergős műsorral köszöntötte a publikumot, ebben fellépett többek között a sztárfutballista, David Beckham is. Miután kialudt a láng, az ünnepség egy hatalmas showműsorral folytatódott, majd a ceremóniát látványos tűzijáték zárta.



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
London veszi át a stafétabotot
  2008-08-26 10:09:55, kedd
 
  London veszi át a stafétabotot Pekingtől

London átvette a stafétabotot Pekingtől és ezzel hivatalosan is a következő olimpiai várossá vált. A britek nemcsak ennek örülnek, hanem az utóbbi száz év legjobb olimpiai szereplésének is. A NOB elnöke, Jacques Rogge köszöntőjében azt mondta, hogy Peking "igazán különleges játékokat" rendezett.
A britek egy nyolcperces, ‘egyszerű, de kreatív, fiatalos és örömteli' műsorszámmal emlékeztették a világ sportszerető közvéleményét, hogy 2012-ben Londonra figyel majd a világ. Egy piros emeletes busz, esernyők és brit hírességek adtak ízelítőt a következő olimpia hangulatából.
Azt korábban már maga a polgármester, de a brit kormányfő és az olimpia szervezői közül többen is hangsúlyozták, hogy London nem akar, de nem is tudna versenyezni Pekinggel, már csak anyagi lehetőségei miatt sem. A monstre szuper-olimpiák ideje lejárt, Londonnak másról kell majd szólnia - állítják az illetékesek.
De ma még Pekingé a főszerep, és az ünneplés ideje következik, hiszen a brit csapat minden várakozást túlszárnyalva, remekül szerepelt a versenyeken. A brit sportolók 19 aranyat és összesen 47 érmet szereztek, ami az utóbbi száz év legkiemelkedőbb olimpiai teljesítménye. A királynő üzenetben gratulált a versenyzőknek, és abban megemlítette, hogy nagy érdeklődéssel kísérte figyelemmel a versenyeket, melyek eredményei sokaknak jelentettek örömet és ösztönzést. Gordon Brown kormányfő is jelezte, hogy bár ez nem az ő hatásköre, de minden bizonnyal megtalálják a megfelelő formát arra, hogy a díjnyertes olimpikonok teljesítményét hazatérésük után is elismerjék és megjutalmazzák.





 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Fogadás a SYMA csarnokban.
  2008-08-26 09:19:44, kedd
 
  Közel ezer szurkoló várta a SYMA csarnokban az olimpikonokat

A magyar olimpiai küldöttség, nagyjából háromnegyedórás késéssel nem sokkal negyed 7 után szállt le Ferihegyen .
Közel ezer rajongó, rokonok, barátok várták kedden reggel a pekingi olimpiáról hazaérkező a magyar sportolókat, köztük a kajak-kenu válogatottat és a vízipólósokat.
A magyar olimpiai küldöttség, nagyjából háromnegyedórás késéssel nem sokkal negyed 7 után szállt le Ferihegyen, majd buszokon, rendőri felvezetéssel érkeztek meg a SYMA rendezvényközpontba.





 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Ferihegyen landolt az aranygép
  2008-08-26 09:15:48, kedd
 
  Ferihegyen landolt az ARANYGÉP



A reptéri tűzoltók víz diadalívvel köszöntötték a hazatérő olimpikonokat.
Nézd meg videón az alábbi linken:
Link
Kedden reggel negyed hétkor landolt Ferihegy betonján az ,,aranygép", fedélzetén a magyar olimpiai küldöttség nagy részével, köztük az aranyérmes vízipóló csapattal, a kajak-kenu válogatottal, valamint a negyedik helyezést szerző női vízilabdásokkal és kézilabdásokkal. A Hainan légitársaság menetrendszerinti járatát ezúttal két magyar pilóta, Szomolányi Ferenc és Varga János vezette. A Boeing 767-300-as repülő ahhoz a 78-as állóhelyhez gördült, amelyet a külföldi állami vezetők és uralkodók gépei is használnak, ha Magyarországra látogatnak.
Stílusosan a felkelő nap szolgáltatta a hátteret a landolásához. A repülőtéri tűzoltók vízsugár diadalívvel köszöntötték a Pekingből hazatérő olimpikonokat Ferihegyen.
Az állóhely felé guruló repülőgép pilótafülkéjéből pedig Vajda Attila kenus, az ezer méteres táv új olimpiai bajnoka lobogtatta meg a magyar zászlót.
Ugyancsak a 222 utas között kaptak helyet a sportdiplomáciai vezetők, a Magyar Olimpiai Bizottság tagjai és Gyenesei István sportért is felelős önkormányzati miniszter.
A lépcsőről lelépő olimpikonokat egy-egy marcipán rózsával köszöntötte a Budapest Airport.
A rövid ceremóniát követően a küldöttség autóbuszai rendőri felvezetéssel hagyták el Ferihegyet.



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
Hazaérkeztek az olimpikonok.
  2008-08-26 09:10:35, kedd
 
  Pihenés vár a hazaérkezett olimpikonokra

Magyarország három arany-, öt ezüst-, és két bronzéremmel zárta a múlt vasárnap véget érő pekingi játékokat.
Az olimpia után a pihenésé lesz a főszerep a magyar sportolók körében, mondták el a Független Hírügynökségnek a Pekingből kedden reggel hazaérkezett magyar olimpikonok, köztük Kásás Tamás, aki egyelőre nem döntötte el, hogy szerepelne-e még a válogatottban.
A magyar vízilabdázó vasárnap óta háromszoros olimpiai bajnoknak mondhatja magát és még fel sem fogta, hogy ez mit jelent. A folytatásról egyelőre nem beszélt, csupán annyit mondott, hogy most három hét pihenés következik számára.
Nézd meg videón az alábbi linken:
Link
A női kajak kettesek versenyét megnyerő Kovács Katalin, Janics Natasa páros számára is a kikapcsolódásé lesz a főszerep az elkövetkezendő napokban. Kovács egyesben nem tudott nyerni, sőt a dobogóról is lemaradt, végül a negyedik helyen ért célba, ami miatt vegyes érzelmekkel nyilatkozott. A 32 éves olimpiai bajnok egyelőre nem akarta értékelni a teljesítményét, de nincs 100 százalékig megelégedve. Janics szerint a társán látszódott a csalódottság az egyes után, de Kovács igazi sportember és felül tudott kerekedni ezen, ezért sikerülhetett megvédeni az olimpiai bajnoki címüket.

Magyarország három arany-, öt ezüst-, és két bronzéremmel zárta a múlt vasárnap véget érő pekingi játékokat.



 
 
0 komment , kategória:  Olimpia  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2008.07 2008. Augusztus 2008.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 308 db bejegyzés
e év: 1158 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4461
  • e Hét: 10262
  • e Hónap: 43416
  • e Év: 277163
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.