Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/11 oldal   Bejegyzések száma: 102 
Amilyen Charlotte...
  2008-12-31 15:47:27, szerda
 
  egy interjújában:


Link

CHARLOTTE, SZAVAK A SZAVAKÉRT

Az okos, egyszerű lány, olyan, amilyennek elképzeltük. Charlotte ellentéte a visszafogottságnak. Inkább adakozó, költekező. Egészen az eladósodásig befuccsolva. Azt hihettük, hogy esztelen, de rájöttünk, hogy lángoló.

Pontosan érkezik, és egyedül a Montalembert szálloda bárjába. Egy hosszú tengerkék lenvászon zakóban, lapos sarkú, vajszínű csizmában szarvasbőrből, egy koldustarisznyával, hanyag cool művészlélek külső, nagyon mai (Balenciaga, Air, Micheil Gondry, stb.), aki még tudatában sincs mindezeknek. Semmi pózolás, semmi arrogancia. Teljes kecsesség. Azt mondani, hogy ő csak ő lehet, az túl szimpla lenne, ő, akinek a teste több történet hibridje. Rajta van Birkin lenyomata; nyúlánk alkat, éteri kecsesség anyja macska arca. Elnyűhetetlen régi farmer, ami jól illik tanagra mozdulatokhoz, a gyerekek szeretete, és két lábbal a földön. És ott van Gainsbourg DNS-e, a fesztelen, de állandó tudása annak, hogy minden ragyogó
dolognak megvan az árnyékos oldala, a zongora szeretete, melyen mindennap gyakorol, az elkényeztetett királynő ex-gyermek, akit apja imád, és aki átadja neki regényes ízlését. Ebből a vibráló, izzó párból saját titkos módszerével nevelt - és csak saját maga számára - egyfajta lobogó érzéket, egy totális szabadságot. Minthogy tizenhét év alatt tizenötször költözött, mert ,,Yvan és én, szeretjük az újdonságot.''

Kivételesen ugyanabban a lakásban élnek, amit 2004-ben vettek a 7. kerületben, de mára az Egyesült Államokon ábrándoznak. Folyamatos szervezett mozgás, hogy elűzze az állandóságot, a mozdulatlanság betegességét, a letelepedés minden formája, mint saját életének karóba húzása: ,,A házasság az nem az számukra. Mélységesen stabilak vagyunk, de egyébként teljesen instabilak. Mindent mindig az utolsó pillanatban lemondunk, mert megváltoztatjuk a véleményünket. Igazából nem vagyunk megbízhatóak.''

Végső soron akkor ismerjük meg a legiobban, amikor a magánéletéről beszél, és rájövünk, melyik pontnál akadtunk el: Mindig az a jelmondata, hogy, éljünk erőnk felett', ami szüleihez köti, akikről mindig azt hallottam, hogy a tilosban jártak''. Yvan Attal és ő, együtt olyan, mintha mindig újrarajzolnák saját világukat annak függvényében, hogy milyenek saját szabályaik, a játszó gyerekeikkel, akik felépítették mindennapi életüket a fantázia oltárán. "Ráígérünk az árverésen a születésnapi ajándékokra, a távoli utazásokra", egymásnak tett meglepetéseikkel. Találkoznak Éric Rochant a világ szemében című filmjének forgatásán 1990-ben, csak egy évvel később találkoznak Yvan kezdeményezésére ,,és akkor nyilvánvaló volt azonnal. Rögtön ezt éreztük mindketten. Egyáltatán nem olyan fajtájúak voltunk, akik haboznak, vagy tétlenkedtek volna, talán csak túl fiatalok voltunk. '' Charlotte 19 éves volt, Yvan 26. Három hónapra megszálltak egy hotelben, egész egyszerűen, mert ott volt a legjobb''. Tíz évvel később a legszebb ajándékkal ajándékozza meg Yvan, a Feleségem színésznő-vel, egy filmmel, mely átbillenti Charlotte-ot egy másik állapotba, egy testet öltött állapotba egy szereppel, mely hasonlít rá végül is, és amelyik kizárja a klisék közül, melyet maga generált, addig, míg kényelmetlenül érezte magát a promóban - kis törékeny, félénk, gátlásos.
,, Ez volt az első alkalom, hogy nem dramatizáltam túl az interjúk adását. Yvan segített nekem, és én ragaszkodtam hozzá, hogy elkísérjem a filmet. És aztán gyermekeim születése (Ben 10 éves, Alice 5 éves) megváltoztatott engem: hirtelen más lett az életem. Felemeltem a fejemet. Elkezdtem nézni magamat. Már nem féltem. " A lány, aki lehajtott fejjel járt' arcába lógó hajjal, zavartan attól, hogy létezik, az iskolában elszenvedett csesztetések súlyával a vállán. Úgy kezelték, hogy az anyja #####, az apja drogos. ,,Nagyon hamar páncélt kellett öltenem, hogy felvértezzem magam. És azután, amikor kezdtem ismertté válni, amikor az emberek kezdtek felismerni az utcán, megértettem, hogy a lehető leg diszkrétebbé kell válnom, hogy békén hagyjanak a magánéletemben." A diszkréció felszíne, majdnem elhalványulás, mivel szinte folyton távol marad mindentől - utálja a telefont, szűri a hívásokat - de ami zavarja is - "a hozzátartozóim nem mernek hozzám fordulni, mintha teljesen békén kellene hagyni engem. Az igaz, hogy nem vagyok egy barátságos lány. Nem veregetek hátba. Tehát mindig Yvan az, akit zaklatnak".

Az első filmjében, Szöveg és zene, Elie Chouraqui-től 1984-ben csak 11-12 éves volt, és még ma is megvan benne azon színészek zavara, akik gyerekkorukban kezdtek dolgozni. Minden eseményt, melyben életük során részük volt, azokhoz a filmekhez kötnek, melyekben részt vettek. Az első tapasztalatok, azok az átélt forgatások. Charlotte Gainsbourg, a fiancia mozi legkevésbé tipikus esete, azzal a ritka privilégiummal, hogy képes navigálni a művészfilm és a kommersz komédia, a külföldi és a francia film között - Claude Miller-től, Éric Rochant-ig, Franco Zeffireli-től Marion Vernoux-ig, David Bailey-től (aki vele rendezte egyetlen filmjét 1999-ben, a Gyanú-t) Daniéle Thompson-ig, Patrice Leconte-tól vagy Claude Berri-től Michel Gondry-ig. Mert amit én a leginkább kedvelek, az az, hogy minden alkalommal teljesen más figurát játszhatok. " A legnagyobb büszkesége, hogy meg küzdhet egy szerepért, kihívások elé áll, próbákat téve, mert szüleinek gyermeke. Ez történt Alejandro Gonzalez, Inarritu 2I gramm című filmjében, 2001-ben. Elolvastam a forgatókönyvet, tetszett nekem, imádtam a színészeket, azonnal meg akartam próbálni. Ami furcsa volt, az az, hogy öt hónapos terhes voltam, és próbákra jártam, hogy eljátsszam egy olyan nő szerepét, akinek nem lehet gyereke. És megnyertem. "Az egyik mozis világa ragadta meg leginkább. És Sean Penn-el játszani. "Ő egy zseni. Hihetetlen erőszak. Állati intelligencia. ''A másik mozis, aki nemrégiben hatással volt rá, az Todd Haynes, aki Alice szerepét írja. Dylan feleségéét kizárólag neki, az I'm not there-ben. Dylan "akire mindig is hallgatott, aki 13 éves kora óta elkíséri, megkérdezve apját, hogy melyik lemezt kellene megvennie, és ő a Lay Lady Lay-t javasolta neki. Ezen kívül, a zene, az < 5:55 > felvételének befejezése óta, Air-rel való lemeze óta kevéssé érdekli: nincs ideje. A divatra fütyül, az olvasásra szintén kevés ideje van, és a mozira ugyanúgy. Emlékeztet rá, hogy gyerekei vannak.

Charlotte Gainsbourg, mindenekelőtt egy pár tagja. "Csak kizárólagos kapcsolatban tudok létezni, és ez megvan nekem Yvan-nal. Nehéz nekem, hogy sok emberrel legyen intenzív kapcsolatom. Csak egy igazán közeli barátnőm van. "És egy klán, de egy nagyon családias klán. Az anyja, a testvérei Bambou és Lulu többek között. "Nincs menő életem. Nem megyek sem diszkóba, sem premierekre. Túl sok erőfeszítést igényel tőlem, ha ki kell mozdulnom, sminkelnem kell, ki kell öltöznöm. Az egyetlen életmód, ami megfelel nekem az a polgári élet. " Vagy inkább a kizárólagos belső, befele fordított élet, a saját világomban élek, nem szeretem a betolakodást". Talán ez az önvédelmi reakciója tipikusan olyan gyerekekre jellemző, akiknek szülei különváltak. Az ő szüleinek különválására tökéletesen emlékszik. ,,Kilenc éves voltam, és nem lepett meg. Az otthoni hangulat megváltozott, egyfajta szomorúság uralkodott, érezhető volt néhány éve, hogy nem mehet tovább kettejük között. A legkeményebb az volt, hogy megkérdezték, melyikükkel szeretnék élni. Ez lehetetlen volt. Tehát akit én választottam, az a testvérem, Kate volt. Vele nőttem fel, és fel sem merülhetett, hogy elválaszthatnak tőle." Hétköznap az anyjával és Kate-tel, hétvégén az apjánál.
,,Egymagam-voltam. Iszonyúan elkényeztetett, őrült módon. Ráadásul tudtam, hogyan kell forgatni, mint egy palacsintát." És aztán ott volt egy másik gyerek jelenléte, Bambou-é, aki csak 12 évvel volt idősebb nála, akkoriban 21 éves, aki tanítani kezdte a kis hercegkisasszonyt a Verneuil utcában néhány cikis túrára. ,,Elvitt magával cuccokat lopni az üzletekbe. Együtt 400 (Truffaud filmje) csapást játszottuk.

Charlotte Gainsbourg megértéséhez a gyermekkor a kulcs. A gyermekkor általában, a varázsa, a bálványai, hogy szóba sem jön a csalás, ez az, ami gyakran visszatér elbeszéléseiben. Nagyon korán azonosult filmjeinek gyerekeivel, főleg fiúkkal: ,,A Los Olvidados-ból a kisfiú. Rögtön elkezdtem úgy fésülködni hónapokon át, mint ő, vagy még inkább a Tiltott játékok szereplője". Még ma is szeret úgy öltözködni, mint egy nélkülöző fiú. Rosszul érzi magát extrovertált nőiesség jelei között, még ha a színésznők, akik hatással voltak rá, igazi, minden kétséget kizáró nőies nők: Gena Rowland, Meryl Streep, Jessica Lange. Mindegyikük amerikai. Az amerikaiakat irigyli azért, amilyen technikával szerep megközelítésénél, az Actors Studio-ban tanult trükkökért, ő, aki nemrégiben kezdett el tanulni egy igazán amerikai coach-csal; ,,Mert sajnos a színész szakma eme megközelítése nem létezik Franciaországban." Franciaországról sajnálkozik is: ,,egyre több a nehézség, hogy olyan filmeket készítsenek, amik nem kommersz vígjátékok, az olyan színészek víziója, akiknek ,,bankable"-nek kell lenniük. A mozi túlságosan takarékosan alá van vetve a tévécsatornáknak, a művészfilmek nem találnak finanszírozási módot. Tehát egyre kevesebb ilyen készül, vagy 3 euró 50-ért kell elkészíteni őket".
Yvan Attal-lal egy harmadik filmet tervez, a Szabinők-et, mely Marcel Aymé novelláin alapszik. Játszik Jones Ivory új filmjében, a The City of your final destination-ben, amit hamarosan bemutatnak. És arról álmodozik, hogy újra készít egy lemezt, de úgy, hogy teljes időmet rászánom. Nagyon lassú vagyok.
Két évembe került, hogy a < 5:5 >-t elkészítsem.
,,Ha az agybetegségem, mely egy vizisízéses esés következtében jött - és Kate nővére, aki megmentette az életét, ragaszkodva, hogy menjen vizsgálatra - adott neki olyan éles tudatot, mellyel a múló időt szemléli ,,elfelejtettem azóta és ez kár". Akkor folytatni kezdte a zongoraórákat, a lassú tanulást, melyet kiszabott magára. Az időt az életre szánja.
Ma egy őszi vasárnap kiveszi a sütőből a muffinokat, melyeket gyermekeinek készített. Egyszerűen. Ő az egyetlen híresség, akit meginterjúvoltunk, aki minden találkozásunk után felajánlja, hogy rendezi a számlát. Talán egy örök gyerek, de egy nagy személyiség.

,,Nem menő életet élek. Nem járok diszkóba, sem premierekre. Túl sok erőfeszítésembe kerül, ha muszáj kifestenem magam és kiöltöznöm, hogy kiruccanjak. Az egyetlen életforma, ami megfelel nekem az egy polgári élet."

Szöveg: Nelly Kapriélian





Link
 
 
0 komment , kategória:  {Charlotte Lucy Gainsbourg  
Saint-Exupery ésSzerelmenek
  2008-12-30 19:03:47, kedd
 
  története, mely engem annyira megragadott,
hogy órákat ülve, legépeltem az egész
cikket!
Mert meg akartam osztani másokkal,
mindenkivel!
Az élet írta, nem mézes-mázas, vagy
túlságosan drámai, olyan csoda,
ami néha megtörténik az életben is! (Ani)

Ki volt a száz éve született Antoine de Saint-Exupéry?
Író és pilóta, nagyra nőtt kis herceg, a levegő hőse, hazafi és világpolgár. Ég és föld között élt, a gyermekkor és a felnőtt lét között egyensúlyozott, de olyan szerelem jutott osztályrészéü3, a0e3y csa2 nagyon keveseknek...


Antoine de Saint-Exupéryről legtöbbünknek A kis herceg jut eszébe, a gyönyörű, költői mese. Amikor először olvastuk hét-nyolc évesen, talán nem is tetszett, hiszen a főhős, a kis herceg meghalt a végén. Kamaszkorunkban

Szégyelltük, hogy annyira hatott ránk a kényes rózsa, vagy a megszelídítésre vágyó róka története, ezért lehet, hogy akkor sem vált igazán élménnyé. Fel kellett nőnünk, hogy megértsük. Talán visszavonhatatlanul el kellett

veszítenünk, hogy újra megtaláljuk, szégyen és gátlások nélkül.,,Visszatérek messze, a gyermekkoromba. A gyermekkorba, az óriási birodalomba, ahonnan valamennyien származunk. Honnan való vagyok? Ugyanúgy a

gyermekkorból származom, akár egy országból..."

Egy kivételes édesanya


A Saint-Exupéry család legrégebbi francia nemesi nevek egyikével büszkélkedhet. Pajzsuk ott lóg a versailles-i palota dísztermében: keresztes háborúk hőseinek címerei között. A századok folyamán elszegényednek"Önként

egy-egy előnyösebb házasság révén sikerül visszanyerni valamit a régi fényből. Az író apja? Jean de Sait-Exupéry kénytelen lemondani a katonai karrierről, egy biztosítótársaságnál dolgozik Lyonban. Jóképű, vonzó fiatalember,

választékos modorú. Ahogy illik Lyonba érkezve látogatást tesz távoli rokonánál Tricaud grófnőnél. Itt ismerkedik meg a nemes hölgynek a Sacré-Coeurből frissen kikerült unokahúgával, Marie de Fonscolombe-bal, és egymásba

szeretnek. Menyegzőjüket nagy pompával ülik meg- nyarán Saint Maurice-ban, a Tricaud grófok nyári kastélyában. Öt gyermekük születik, Antoine a középső. Az apa 1094-ben, hétvégi boldog házasság után hirtelen

meghal, és az anya magára marad gyermekeivel..
Marie rengeteget költözik, mintha nem találná a helyét. De mindig visszatérnek a Saint Maurice kastélyba, ahol Antoine a legszebb nyarait tölti... Vándorélet ez, sehol sem vernek gyökeret. Ám az asszony gyöngéd szeretete,

mélységes istenhite, műveltsége, eredeti egyénisége és humora mégis igazi otthont teremt, akárhová is veti őket a sors. Marie szeszélyes módon, szabályok és korlátok nélkül neveli gyermekeit. A zene kiemelt fontosságú, a család

esténként közös zenélésre, éneklésre gyűlik össze. A természet, a növények, állatok ismerete is fontos szerepet kap. Marie imádja madarakat, de rengeteg más állat is él körülöttük: angóra nyulak, őzek, kutyák, macskák. A kis

hercegben a majomkenyérfák, csukott és nyitott óriáskígyók, báránykák, rókák és rózsák világa ebből az élményből fakad. Milyen szomorú, hogy mire felnövünk, száműzetünk a gyermekkorból, és többé nem vagyunk képesek

megérteni a természet titkos kapcsolatait: "...eszembe jutnak gyermekkori játékaim a homályos, aranyos kertben, melyet istenekkel népesítettünk be, a határtalan birodalomban, amivé ez az egy négyzetkilométernyi, egészen

soha meg nem ismerhető, föl nem fedezhető terület vált számunkra. Zárt civilizációt teremtettünk, a dolgoknak olyan értelmük, a lépéseknek olyan visszhangjuk volt ott, amit soha senki más meg nem érhet. Mi marad ebből a

gyermekkori árnyakkal népes, nagyszerű, forró, fagyos kertből, amikor az ember felnőtt lesz, és más törvények szerint él? Ha most visszatérsz hozzá, reményed vesztve, csüggedten haladsz el a szürke kövekből rakott alacsony fal

mentén, hogy ilyen szűk helyen elfért az az ország, amely végtelenséged volt egykor, elámulsz és tudod: ebbe a végtelenségbe soha többé nem fogsz visszatalálni, mert nem a parkba: a játékba kellene visszatalálnod:" (Az ember

földje, Rónay György fordítása)

A repülés szerelmese


A mesevilágban felnövő fiúk hamarosan megismerkednek a szabályok, körzők, vonalzók határolta élettel is: nagyapjuk kívánságára abba a jezsuita fiúiskolába kerülnek, ahol apjuk és nagybátyjuk is tanult Antoine


:"Ajkához emelte a vödröt. Hunyt szemmel ivott. Olyan volt ez,
mint egy ünnep. Ez a víz más volt, több volt puszta italnál.
A csillagok alatti vándorlásból született, a csiga énekéből, a karom megfeszített
erejéből. Olyan jólesett a szívnek,
mint egy ajándék. Mikor gyerek voltam, így aranyozta be a karácsonyi ajándékot
a karácsonfa fénye, az éjféli mise zenéje meg a mosolyok varázsa.
- Nálatok-mondta a kis herceg
az emberek egyetlen kertben ötezer
rózsát keresnek, mégse találják meg, amit keresnek.
- Nem találják meg - mondtam.
- Pedig egyetlen rózsában van egy korty vízvben megtalálhatnák...
- Minden bizonnyal - feleltem.
- Csakhogy a szem vak - tette hozzá a kis herceg. - A szívünkkel kell keresni."
(A kis herceg - részlet.
Rónay György fordítása)


Akit sűrűn megbüntetnek hanyagsága és rendetlensége miatt, nehezen vieseli az iskolai fegyelmet. Nem véletlen, hogy a szabadság semmihez sem hasonlítható élményével ajándékozza meg a repülés. Tizenkét éves, amikor

Ambérieu-ban, a kastélytól nem messze először könyörgi föl magát egy repülőgépre. Egy életre szóló élmény, amikor föntről megpillantja az alatta elterülő tájat.
1917-ben, érettségi vizsgája után beiratkozik a haditengerészeti akadémia előkészítőjére Párizsban. A háború közeledik, és Antoine egy légiriadó alkalmával - ahelyett, hogy az óvóhelyre sietne - egy barátjával meglesi a

félelmetesen csodálatos látványt.
1929-ben aláírja a szerződést a regényre Gallimard-nál, és Buenos Airesbe repül, az argentin légipostajáratok parancsnoka lesz.

Lánykérés a fellegekben


Itt, Buenos Airesben ismerkedik meg az argentin író, Gomes Corillo elbűvölő özvegyével, Consuelo Suncinnal. A salvadori nőt egészen a közelmúltig nem tartották méltó élettársának: "Elbűvölő kismadár volt, akinek a

csicsergése ugyanolyan tarka, mint a tollazata. Csupa vidámság, csupa intelligencia, csupa élet, csupa pezsgés: festett, írt, boldogan mintázott szobrokat. Egy okos madárka" - írja egy életrajzírója, Henri Jeanson.
Ám Antoine-t első látásra elbűvöli az asszony. Repülni hívja, és felszállás után nekiszegezi a kérdést: "Hajlandó megcsókolni? Csókoljon meg, vagy lezuhanunk. Siessen!" Az asszony kénytelen engedni, a férfi azonnal megkéri a

kezét, majd zökkenés nélkül leteszi a gépet. "Meglátja, egy napon a feleségem lesz" - mondja a pilóta, és újra fölszáll egy éjszakai repülésre.
Az asszony nemsokára negyvenoldalas levelet kap szárnyas lovagjától. Nem sokáig tud ellenállni az unszolásnak, maga is szerelemre lobban. Összeköltöznek. Közben az író az Éjszakai repülés könyvén dolgozik - állítólag a

könyv címét is Consuelo találta ki. Őrülten szeretik egymást. A Saint-Exupéry család - botrányosnak tekinti a kapcsolatot. Kivéve Antoine anyját, Marie-t, aki ismeretlenül is szereti fia szerelmét.

Tangó a parázson


1931. április 23-án a szerelmesek házasságot kötnek a családi kastélyban, Agay-ban. A menyasszny - hiszen özvegy - fekete ruhában, vörös szegfűcsokorral esküszik örök hűséget választottjának. És ezzel elkezdődik a XX. század

egyik legviharosabb románca. Mintha csak parázson járnának tangót - mondják barátaik. Elválnak, összeköltöznek, de mindig szenvedélyesen zuhannak egymás karjaiba. Szeretőik soha nem képesek megérteni, hogy történjék

bármi, Consuelo és Antoine szerelme széttörhetetlen.


A 2/33 szakasz 1. repülős századának naplója (1944. augusztus 1.)
"Rendkívül szomorú esemény homályosította el a közelgő győzelem fölött
érzett örömünket: Saint-Exupéry parancsnok nem tért vissza.
9 órakor szállt föl Savoja felé a 233-as gépen, de nem szállt le 13 órakor.
A rádióhívásokra nem érkezett válasz és a rádióztatott radarok is hiába
keresték. 14 óra 30 perckor többé nem remélhettük, hogy még a levegőben van.
Nemcsak legdrágább bajtársunkat veszítettük el benne, de azt is, aki
valamennyiünk számára a hit legnagyobb példája volt..."



1943-ban vége a szertelen kapcsolatnak. Antoine New Yorkba hívja Consuelót, a válóperes ügyvédnél találkoznak. A kővé vált jogász előtt Antoine hirtelen magához szorítja Consuelót, és szenvedélyesen megcsókolja: "Mit

érdekelnek a törvények! Szeretem magát!" Soha nem válnak el...
Újabb távollétek követik egymást, miközben Antoine a New York környéki lakásban megteremti soha meg nem született gyermeküket, a kis herceget, akinek rózsáját Consuelo ihlette. Az örök gyerek szappanbuborékokat fúj a

kutyájuknak, Hannibálnak, hogy ne feledje el őt, és megismerje, ha visszatér a háborúból. Rajzolni kezdi A kis herceg illusztrációit. Bevonulása előtt így szól a feleségéhez: "Ne sírj, az ismeretlen felfedezésére indulni gyönyörű

dolog... Add a zsebkendődet, hogy ráírhassak egy folytatást A kis hercegől. Soha nem leszel többé tüskés rózsa, hanem az álombeli hercegnő, aki mindig várja a kis herceget." Majd az asszony fülébe súgja: "Add rám szerelmedet,

mint egy köpenyt, Consuelo, és nem sebezhetnek meg a golyók."
Az asszony ugyanolyan szenvedélyesen szereti férjét, mint az első napon. Utolsó levele már nem jut el Antoine-hoz: "Tonióm, nem akarom, hogy bánatos légy, nem akarom, hogy magányos légy, akár egy pillangó, amelynek

nincsenek virágai.


: Júniusi levelét megkaptam, sírtam a boldogságtól - szerettem volna megérinteni önt,
könyörgöm, vigyázzon a férjemre. és épségben hozza nekem vissza!
(A táviratot 1944. július 30-án, Saint-Exupery eltűnése estéjén küldte Consuelo a férjének.)


Imádottam, ha már hatalmat adtál nekem arra, hogy uralkodjam a szíveden, a testeden, fogadd el minden illatom, egésze alakom, akár egy szellőt, amely felfrissíti arcod, amely megsimítja a kezed...Tonio és Consuelo házunk

szerény lesz, amilyen csak lehet egy fa alatt, a férjemmel és a kutyámmal. Minden este hálaéneket dalolok majd, és minden nap jóságos leszek a vándorhoz, míg te a csillagokból hozod majd le az igazság és a fény verseit a

szorongó és nyugtalan embereknek. És szárnyasokat sütök majd neked, édes gyümölcsöket készítek, és álmodban neked adom a kezem, hogy mindig veled legyek. Gyere vissza, szerelmem!... Oly hosszan csókollak, amíg vissza

nem térsz.
Asszonyod, Consuelo"


A rózsa emlékiratai


Az asszony világéletében hű maradt férje emlékéhez. Visszavonultan élt Franciaországban, Grasse-beli birtokán, nem messze Antoine édesanyjától. Húsz évvel az asszony halála után a grasse-i udvarházban feltárta titkait néhány

hatlmas utazótáska: bennük fényképek, táviratok, rajzok, levelek - egy szenvedélyes, nagy szerelem bensőséges emlékei, amelyeket az asszony nem akart közreadni, amíg élt. Közülük került ki Consuelo-d Saint-Exupéry

idén tavasszal kiadott, óriási sikerű könyvének kézirata: A rózsa emlékiratai. Saint Exupéry-birtokon - ahol Antoine sohasem járt - minden az ő emlékét idézi. A szalonban egy füstölőállványon egy befejezetlen kép: Consuelo

megpróbálta lefesteni azt a fényképet, amelyet Tonio készített róla egy szerelmes New York-i éjszaka után - azt a fotót, amelynek egy másolatát férje mindig magánál hordta, és Antoine-nal együtt örökre a tengerbe veszett...

Király Katalin Nők Lapja 2000/30



Link




Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  {Saint-Exupery  
cody-intrudertol 8 12 22-én
  2008-12-30 18:38:47, kedd
 
  Betolakodó Káin 2008-12-22 20:36:51

szia ! köszi a kommentet ! http://www.kaszi.mlap.hu/ -itt hallgasd meg a zenéket , a szövegre figyelj . . . . . gyógyulj meg !


Szia Sas!


Köszönöm, hogy benéztél, írtál!

Minden jókívánságod, szálljon
Vissza Reád, s családodra!

Baráti szeretettel: Ani
 
 
0 komment , kategória:  b Cody Intrudertől  
Nővéremtől
  2008-12-30 18:36:20, kedd
 
  Szia Hugi!
Örülök ,hogy írtál !
Gyógyúljál minnél hamarabb,és minden téren !
Érdekes,egyszerre van rossz kedvűnk is !
Szia puszi !
Nővéred !


Puszillak Drága Nővérkém!

Köszönöm lelked szeretetét,
már kicsit jobban vagyok,
remélem te is!

Legyen veled Erő, Remény, Hit
mely Szabaddá tesz és boldoggá!

Hugid: Ani
 
 
0 komment , kategória:  b Nővéremtől  
Ditkétől 2008 12 - 28-án
  2008-12-30 18:30:02, kedd
 
  Anikám, cvsak most értem ide, meglepve olvasom, beteg vagy!!
Remélem , nem komoly, és hamar rendbejösszz.. kivánom, mielőbb vissza tudj térni, sok puszi, Ditke..




Link

Köszönöm Ditke!

Már gyógyulóban vagyok, most ma jöttem vissza.

Köszönöm látogatásod, s a szép virágot!

Kívánom váljanak valóra reményeid!

Gyógyulj, s élj boldogan!

Nagy-nagy szeretettel: Ani 
 
0 komment , kategória:  b Ditkémtől JELENIDŐ  
Ácsné Évitol 2008 12 28-án
  2008-12-30 18:21:53, kedd
 
  Drága Anikó!
A következő évre kívánok Neked nagyon jó egészséget, sok örömöt, áldásokat és boldogságot! Sok szeretettel:Évi




Link

Drága Évi!

Nagyon szépen köszönöm!

Szintén a leg jobbakat, erős hitet, reményt, hosszútűrést, kedvességet, jóságot,

a nehézségek közepette erőt és mosolyt kívánok igaz szeretettel: Ani
 
 
0 komment , kategória:  b Evimami2007 /Évától  
Kittytol 8 12 26-án
  2008-12-30 18:20:03, kedd
 
  Szia Drága Anikó!



Link

Köszönöm Angyal Kitty!

Viszont minden szépen, jót!

Ani
 
 
0 komment , kategória:  b Lovászné Nagy Kittytől JELEN  
A szeretetről !
  2008-12-23 11:02:42, kedd
 
 



Link
 
 
2 komment , kategória:  Versek Idézetek Szeretetről  
Köszönöm Sas!
  2008-12-23 10:51:10, kedd
 
  szia ! köszi a kommentet ! http://www.kaszi.mlap.hu/ -itt hallgasd meg a zenéket , a szövegre figyelj . . . . . gyógyulj meg !

Köszi szépen!



Szép, békés hétvégét!

Baráti szeretettel: Ani
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimnak  
Köszönöm Era!
  2008-12-23 10:49:25, kedd
 
  Szia Hugi!
Örülök ,hogy írtál !
Gyógyúljál minnél hamarabb,és minden téren !
Érdekes,egyszerre van rossz kedvűnk is !
Szia puszi !
Nővéred !


Remélem Te is jobban leszel!

Nagyon Szeret hugid: Ani



Ma "hazautazom", bár sehol sem érzel, hogy igazán otthonom volna...... ........... .......
De mennem kell, mert kötelességem...!

Vigyázz Magadra Drága Era és Békességet, nyugalmat a lelkednek, szép napokat Evikével!
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimnak  
     2/11 oldal   Bejegyzések száma: 102 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 102 db bejegyzés
e év: 1659 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 848
  • e Hét: 2368
  • e Hónap: 6746
  • e Év: 45236
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.