Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
szél-járás
  2008-12-17 06:57:01, szerda
 
  Még mindig tetszik folyóiratunk első száma.
Holnap a piarista atyánál jövünk össze, hogy megtervezzük a jövő számokat. Nekem arra is kell vigyázni, hogy keveset írjak bele, sosem adja ki magát, ha az alapító teleírja a lapot. Amúgy sincs probléma, szépen szerepelek országos lapokban.
Még mindig nincsen tél, pedig a természetnek szüksége lenne egy-két erősen fagyos hétre.
Amit nagyon nem szeretek, az a sötét. De vasárnaptól már rövidülnek az éjszakák!
A tegnapi napra visszatérve: egész nap feszült voltam, szegény kicsikémnek (unoka) műtötték déllelőtt a fogínyét Ingolstadtban. A tejfogak csonkjai nem akartak kiesni, s a rendes fogak nem tudtak előbújni. A sölhelyeztek valami szabályozó félét is, hogy jól jöjjenek elő az új fogak.
Aztán este hat körül hívott Zsóka, hogy minden rendben van. Picikénk elfáradt, nem akart telefonálni sem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Talán lehet pihenni?
  2008-12-16 20:18:16, kedd
 
  Lehetne, ha nem lenne telefon, karácsony, politika, meg mindenféle hülyeség (már majdnem faszságot írtam, de azt nem lehet, hiszen magyar tanár volnék, meg mindenféle ember. Pedig van jelentése a szavaknak. Ennek is.)
Minden nyomdai dolog Győrben, szombaton hozzuk el a Perlaky könyvet, a kiliti és a darnói újságot.
Ma letoltak a Wittner Mária interjúért a Fidesz propaganda kiadványban. Minden oldalról elmesélték a pusztuló városban betöltött szerepemet, felelősségemet. Alig hiszem el, még mindig vannak emberek, akik azt gondolják, hogy nekem kellene megmondani, hogy ez így nem mehet tovább.
Nekem szidták a volt munkhelyemet is a téli fesztiválért, a lezserségért.
S beszélgettem Nyitrai Józsival is. Bármennyire gyönge volt, én továbbra is kedvelem.
Nem Józsival van baj, a szellemileg rokkantakkal, meg a gyávákkal.
Ma készen lett az útikönyv is. Elküldhetem a nyomdába. Anyagilag is rendben van a kiadása, ez köszönhető annak a néhány szponzornak, aki az első szóra kinyitja a bukszáját.
Jövőre negyedévente egy B-füzetek sorozatot is kiadok, ez javarészt helytörténeti tanulmányokat tartalmaz majd a régióból, meg ebben akarom kiadni az elmúlt két évtized várostörténeti feljegyzéseimet. Mire ez megjelenik elkezdődik a választási harc. De mi nem a vláasztásoktól választásokig élünk.
Amúgy meg az elmúlt két évtized gaztettjei vetekednek az azt megelőző negyven év gaztetteivel.
Akkor? Ha nincs más hátra, revolúció kell.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint Bécs
  2008-12-14 07:26:36, vasárnap
 
  Pénteken telik le az év nekem, az utolsó összejövetel Bécsben lesz. ( A múlt pénteken voltam a Mosonmagyaróvári '56-os Egyesület vacsoráján, befizettem az éves tagdíjat, s SZékelyhidivel jót beszélgettem. Laci bácsit kedvelem, az első "szabad" palamentben MDF-es képviselő volt. Akkorban írt ellenem egy olvasói levelet a Kisalföldbe, mert Horn Gyulával készítettem egy interjút. Ma már csak mosolygok ezen. Most is politizáltunk, ssok mindenben egyet gondolunk.)
Már legalább egy évtizede főzünk Tamás barátommal vacsorát erre az alkalomra, szinte fogalommá vált a tárkonyos gombócos savanyú káposztám. Előtte Bécsi Napló értekezlet, majd Monoszlóy Dezső laudációja (ez is rám vár). És beszélgetés.
Jó lesz kimenni az országból kicsit, s emberek között lenni.
Majdnem egy hónapja nem voltam sehol, csak a gép előtt ültem. (A csallóközi Somorja most nem számít külföldnek.)
Lassan megint versek is kezdenek sorjázni. A rövid két hetes pihenő, téli szünet jó lesz ezekre is.
26-án mégis elmegyünk Németországba, vár a picikém. Kedden műtik a fogát Ingolstadtban, s aztán kap hallókészüléket. Már előre megviseli a dolog. Jó lett volna elhozni, de mit tegyünk?
29-én tervezem a hazautat, 31-én Szencen szilveszterezünk Bárdos Gyuláéknál. Ez már szintén hagyomány, mint a bécsi vacsora.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még mindig robot
  2008-12-13 19:14:08, szombat
 
  Befejeztem a Dunakiliti újságot, holnap a darnózseli, és pihenek.
A szemem fáj a sok betűtől.
Megjelent a Félidőben, a Mosonvármegye, egy könyvet (Perlaky) gondoztam. Az 1944-es kiadás újbóli lenyomata. SOk kedves életfilozófia. Ez is készen lesz talán a héten.
S az útikönyv borítója elkészult,néhány oldalt kell átvezetnem, s mehet a nyomdába.
Sötét, hosszú éjszakák, nyirkos nappalok. Nem szeretem. Amúgy jól megy a mostani közállapotokhoz ez a nyálkás idő. Azok ilyen undorítóak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezt most hanyagoltam
  2008-12-11 20:01:43, csütörtök
 
  Egyszerűen nem volt időm itt "időzni".
Pedig egy munkanékülinek van ideje, csakhogy én nem vagyok munkátlan.
Rengeteget olvastam. Kéziratokat. S szerkesztettem néhány dolgot. Ma hoztuk el a friss Mosonvármegyét (sajnos van benne hiba), a Félidőben című Fidesz kiadványt, aminek én voltam az arculata, s lebonyolítója, szerkesztője, s egy könyvet is nyomnak a nyomdában.
S persze tanítottam rendületlenül. Stendhal, a másik osztályban Kassák.
A nyelvből elkezdtük az érettségi tételek "benyalását".
Ma hozta a posta a friss Poliszt (benne egy versemmel), s a Soproni Füzeteket, benne két versemmel. Ez utóbbit Sarkady Sanyi választhatta ki a kötetemből. A Vasy Géza is írt (az írószövetség titkára), küldött egy belépési nyilatkozatot.
Magyaróvár újkori dolgait itt nem kommentálom, tudom, hogy néhányan szeretnék ...
Regnap mutattuk be a szél-járás című folyóiratot a könyvtárban. Tízen voltak Szencről, Somorjáról, ketten Bécsből, s vagy negyvenen Óvárról.
Valaki megjegyezte: lehet, hogy mégis van egy maroknyi, még halálra nem félemlített értelmiségi a városban?
Ez nekem is kellemes meglepetés volt.
A folyóiratnak kiadója vagyok, s úgy látszik, ez jó kezdeményezés volt. S az is , hogy kicsit kötődve a városhoz, nagy csizmával kl is léptünk belőle.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Piroska rámnézett
  2008-12-07 18:17:33, vasárnap
 
  Szervusz Ácsné Piroska, örültem, hogy jelentkeztél.
Hát az a kert nem ma volt, hanem a hét elején. Ha ismernél csodálkoznál: de ástam. Van vagy 50 négyzetméter veteményes, azt ásogatom immér három hete. De hamar be is jöttem aztán.
Szerkesztgetek a gép lelőtt, kiadványokat, s olvasom mások kéziratát. Ez utóbbi nem mindig öröm, mert észre kell venni benne a hibákat. Ma éppen befejeztem a Mosonvármegye újságot, s el is küldte eftépén a nyomdába.
De kalandozgatok is az interneten. olvasom a felvidek.ma portált, ránézek a bankszámláimra (sajnos ettől nem nőnek), s néha ezen a portálon is elnézelődök.
Amúgy nem szeretem a decembert, s rájöttem, hogy a sötét miatt.
Holnap tanítással kezdem a napot, addig persze még van 10 nagydolgozat. Javítandó, mármint. Aztám elmegyek a barátomhoz, s a nyakamba veszem Mosonmagyaróvárt, intézem a dolgaimat (posta, ismerősök stb.). Így telnek napjaim.
Szeedán a szél-járás című folyóirat bemutatója lesz a városi könyvtárban. Ennek a meghívóit is küldözgettem interneten szanaszét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
jé!
  2008-12-02 14:12:21, kedd
 
  Jé! December van!
Ahhoz képest eső esik, és 10 fok van. Ki sem látok a fejemből, annyi a dolgom, most már fáj a hátam a gép előtt, kimegyek egy kicsit a kertbe. (No, nem napozni.)
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 17 db bejegyzés
e év: 255 db bejegyzés
Összes: 3555 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 48
  • e Hét: 630
  • e Hónap: 12914
  • e Év: 44579
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.