Belépés
ovarzolee.blog.xfree.hu
A türelem a siker kulcsa, nem a sebesség! Szabó Zoltán
1974.09.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
English language
  2008-03-16 21:33:20, vasárnap
 
  A tegnapi fotózás egy másik élménye volt, amikor egy jól öltözött idősebb ember hirtelen lefékezte mellettem a kerékpárját és elkezdett mutogatni a nyakamban lévő felszerelésre. (Akik nem fozóznak azoknak mondom, hogy a Canon egyik csúcs váza és objektívéről van szó, ami igencsak nehéz és méretes is).
Aztán az úr megnézte a felszerelés típusát, és az ég felé mutatott (a templom mellett) és lelkendezett, hogy micsoda felszerelés.
De nem is ez a lényeg. Kiderült, hogy ő amerikai, San Diego-ból jött a fogait csináltatni. Eddig nagyjából partnere voltam, aztán kérdezet én meg hebegtem. Igaz, hogy van nyelvvizsgám, de talán ez az első alkalom, hogy igazi angollal beszéletm. Amit mondott, annak 70-80%-át megértettem, de válaszolni, az nem tudtam. Nem hiába a gyakorlat hiánya. Hiába olvasok sok-sok oldal angolul és értem is, de nem beszélek. Sajnos nagyon jó lecke volt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
pihenés
  2008-03-15 17:18:03, szombat
 
  Ma reggel nem kellett korán kelni. Szép napsütésre ébredhettünk itt Óváron. Ezért úgy döntöttem, hogy ha lehet, akkor kipróbálom az új objektívet. Sajnos a Szigetközbe nem lehetett kimenni, mert az elmúlt napokban esett és így óriási lehet a sár.
Ezért a városban tekeregtem az új obit a kezdetektől fogva éreztem (mármint a plusz súly növekedést) a táskámban.
Első körben Mosonban tekeregtem a fő utcán találtam egy igazi lepukkant épületet, de az igazi szenzáció a Káptalandombon ért, egy nagyon keskeny utcában. Link Hihetetlen, hogy ma még valaki(k) ilyen körülmények között élnek. Aztán Óvárra mentem, ahol egy régi témát vettem ismét lencsevégre. Ez a kép még feldolgozás alatt áll.
Nagy bánatomra ma az új objektív csak addig volt a kezemben míg leszedtem a vázról, a mai témákhoz a hosszabb lencsék kellettek.
Nem sokkal 1/2 3 elött haza is értem a jó kis oldalasra. Elötte, igaz itthon nem említettem, de bekaptam három szelet tortát biztos ami biztos.
Reménykedjünk, hogy holnap is szép időnk lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
meglepetés
  2008-03-14 07:46:59, péntek
 
  Ma korábban keltem, mert fodrászhoz mentem, így korábban értem be a munkahelyemre. Reggelente van néhány weboldal, melyet megszoktam nézni a hírek miatt. Ilyen oldal a fotózz.hu is Link. Na itt ért a meglepetés, az egyik jól sikerült felvételemet kiválasztották profi értékelésre Link. Nagyon jól esett, már maga a megtiszteltetés, hogy az egyik képemre esett a választás és természetesen örültem a profi értékelő szavainak is. Kellemes meglepetés. Köszönöm.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Opera
  2008-03-12 19:00:41, szerda
 
  Nagyon kedvelem az operát, főleg Puccini és Verdi művei állnak közel hozzám, de Bizet vagy Donizetti, Leoncavallo és Giordano műveit is szívesen hallgatom. Bár élőben még operaelőadást nem láttam, de egyszer csak eljön majd ez a pillanat is.
Viszont a legendás 3 tenort, bécsi koncertjükön láttam. Kedvencemet Domingot Pesten 2x is csodálhattam. Szenzációs ember, nem is ember, hanem művész.

Tegnap este a youtube segítségével Puccini és talán az egész operairodalom legszebb művét a Bohéméletet vettem immár sokadszor gorcső alá. Pontosan az első felvonás végén elhangzó Rodolf románcát hallgattam meg vagy 10x, különböző tenorokkal. Ebben a csodálatos áriában két magas "C" is van. Érdekes, hogy egy Corelli, Di Stefano, Bergonzi, Del Monaco vagy Gedda akik az 1950-es és 60-as években voltak sztárok mennyire más tempóban és megközelítésben adják elő az áriát, mint a század elején élt Gigli, Caruso vagy Lauri-Volpi. Aztán megint más az előadás módja Domigonak, Pavarottinak és Carrerasnak. Érdekes a fiatalok Alagna, Vargas, Cura, Bocelli, megközelítése is.
Ami nagyon megdöbbentett, hogy a fiatal Domingo és Pavarotti mennyire máshangon énekelt a 70-es években mint a 90-es években. Hangjuk kiszélesedett és már nem csengett úgy a magas frázisokban, mint régen.
Persze a technika miatt nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy ki a legjobb, de így is egy érdekes este volt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hétvégi Túra II.
  2008-03-12 18:32:30, szerda
 
  Ma reggel nehezen ébredtem, noha az eső még nem esett, de már érezni lehetett, hogy ami késik az eljön. Reggeli után kiolvastam a Kisalföldet és meglepetésemre volt benne egy jó cikk. A hétvégi túra ajánlóban egy közeli de érdekes hely szerepelt. Az ide csupán 250 km-re lévő Hochkar Link síterep.
A munkahelyemen azzal kezdtem a napot, hogy megnéztem a linket. A képek nagyon meggyőzőek. Lehet, hogy húsvétkor inkább ide megyünk.
Jó lenne egy kis havat is látni még (már) idén.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Objektív
  2008-03-11 19:23:20, kedd
 
  Ma délután kimentem Nickelsdorfba a tegnap megrendelt objektívért. Régen elmentem érte Bécsbe, de aztán úgy döntöttem, hogy a (z osztrák) posta olcsóbb és gyorsabb is. Nem kell matricákat venni és nem megy el 3 órám sem.

Ma egy nagy lépést tettem ezzel a vásárlással. Nem részletezem nagyon, de az új jószág egy nagylátószögű obi, mely főleg tájképek elkészítésekor jöhet jól. Eredetileg nem a 17-40 f4-et, hanem a nagyobb tesót a 16-35 f2.8-at szerettem volna venni, de 2x drágább mint ez. Így úgy döntöttem, hogy kipróbálom és ha beválik, akkor marad. 4-esnél tágabb rekesz aligha kell tájképekhez ezért az egy rekesz érték nem ér ennyi pénzt meg. Ráadásul ez az obi a 24-70-el szemben könnyebb és kisebb is, így cipelni is könnyebb. Sajnos most csak a vázra tudtam feltenni, de kipróbálni az eső miatt nem lehetett. Nem baj meg van és a táskámban van már. Most már csak egy tele egy makró objektív kellene és pár kacat potom pár ezer euróért
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Váratlan vendég
  2008-03-11 18:38:26, kedd
 
  Nem számítottam ma óriási forgalomra, hiszen szavazás után és ünnepek előtt vagyunk. Nagy a bizonytalanság így mindenki ott spórol, ahol tud. Gondoltam kényelmesen átvesszük az árut és összerakjuk a tegnap megrendelt gépet.
Nem így történt. Igen nehezen érkeztek meg a cuccok, ráadásul az a szállító, aki a lényeget hozta (volna) elég későn jött és bele is csúszott az ebédidőnkbe. A meglepetés ekkor ért: Nem egyedül érkezett, hanem jött vele az egyik kolléga is, aki szeretett volna tájékoztatni a jövő lehetőségeiről, mely remélhetően feldobja mindkettőnk üzletét.
Nem szeretem a meglepetéseket. Sokkal inkább a kiszámíthatóságot. Nem az zavart, hogy Attila is eljött, hanem az, hogy váratlanul jött, nem tudtam felkészülni sem valami kínálni valóval, sem gondolatokkal. Ráadásul ő sem volt felkészült, mely még jobban bosszantott, hiszen így hogyan akarta magukat eladni. Ezek után jött az igazi meglepetés, hogy amiket nála rendeltem termékeket, azokat nem hozták, mert ő elfelejtette számlázni. Nagy öngól volt részükről, hiszen így az egész rosszul előadott mondóka még jobban hiteltelenné vált. Célszerűbb lett volna előre szólni és nekik is, meg ha tudjuk, akkor nekünk is felkészülni. Így nem sok értelme volt a dolognak.
Ráadásul még a gépet sem tudtuk összerakni és kiadni. Nagyon bosszantott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hétvégi túra
  2008-03-11 18:14:52, kedd
 
  Tegnap este elővettem a jó régi, de igen részletes osztrák térképemet. A cél egy jó helyszín találása volt a hétvégi túrához. Messzire nem akarunk menni, gyorsan megakadt a szemem a Hohe Wandon. Ez egy magas föld Wr. Neustadttól 20 km-re nyugatra. Vannak szép ösvényei és jó időben szép kilátás nyílik a Schneebergre is. Nem nagyok az emelkedői, szóval ideális cépont nekünk hétvégi turistáknak. Gyorsan felmásztam a netre hamar meg is találtam a hivatalos honlapot. Minden szép és jó szinte ingyen van. Nosza nézzük meg milyen idő lesz a hétvégén, hát eső.
Így jártunk, célpont van, meg rossz idő. No sebaj eltesszük a hasznos tippet húsvétra hátha...Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Első szavak
  2008-03-10 14:31:05, hétfő
 
  Ma regisztráltam magam, nem kenyerem az írás, majd meglátjuk, hogy mi sűl ki a dologból.

A délelött nem sokat dolgoztunk inkább a választásról beszéltünk. Sok érv szólt pro és kontra egy biztos: Nekünk kisembereknek nem lesz se jobb, se rosszabb.

Délután nem törték össze az üzletet, azért egy gépet eladtam. Unalmamban rendeletm egy objektívet. Drága unatkozás volt. De kell és már régóta kellett volna. Most meg lesz végre. Egy lépéssel közelebb kerülök a készlet végéhez, sajnos a vége messze van és drága lépések ezek. Majd írok az objektívről. Nagyon szeretem a fotózást kikapcsol, jó levegőn vagyok, és mozgok, ami nagyon kell(ene)

Most megyek, mert még a hétvégére egy helyszínt kellene találnom a fotóskiránduláshoz, csak jó idő legyen.

Tettem fel pár képet nézzétek meg és írjatok nyugodtan!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2008.02 2008. Március 2008.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 19 db bejegyzés
e év: 283 db bejegyzés
Összes: 3902 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7420
  • e Hét: 8595
  • e Hónap: 9163
  • e Év: 34475
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.