Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/10 oldal   Bejegyzések száma: 97 
Harmónia......
  2008-05-30 09:26:47, péntek
 
  Legyen Szép Napod, Kedves agica2004!

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai (2008-05-30) napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét

A mai napodat Jelenlét hatja át .



Tükör - Az önismeret hatalmát jelképezi. Egy japán legenda szerint a legértékesebb szimbólum. A perzsa Nórusz asztalon éppúgy megtalálható, mint a mágus adeptus kelléktárában. A tükör a hiúság csapdájára is figyelmeztethet. Jól használva mély önismerethez, rosszul használva tükörútvesztőhöz, illúziók kergetéséhez jutunk. Tegyük fel a kérdést magunknak, amit Alice is feltett a mesében: Mi van a tükör túloldalán?





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugalmas éjt....
  2008-05-28 21:37:07, szerda
 
  Szép éjszakát jöttem kívánni.
Ma fárasztó napom volt, m.helyen is, itthon is.... rámfér a pihenés.....
Mindenkinek jó éjszakát, szép álmokat


 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Szép éjt....
  2008-05-27 23:09:08, kedd
 
 


Nagyon jó éjszakát kívánok, szép álmokkal..
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Netes boldogság...
  2008-05-27 15:46:57, kedd
 
  Érdekes cikket olvastam:
Az első olyan pár, amely az interneten keresztül ismerkedett meg, a napokban ünnepelte az ezüstlakodalmát - mellettük több százezren "találkoztak" életük párjával különböző online randioldalakon. A netes boldogság tehát egyáltalán nem elérhetetlen, csak megfelelő türelem és elszántság kell hozzá.

Chris Dunn és Pam Jensen, az első olyan pár, akik az interneten ismerkedtek meg egymással, nemrég ünnepelték a 25. házassági évfordulójukat - a két fiatal 1982-ben, egy nagyon korai, kísérleti "chatprogramon" keresztül kezdtek el beszélgetni, egymásba szerettek, és egy évvel később már össze is házasodtak. És bár sokan azt mondták nekik, "esélyük sincs arra, hogy megmaradjanak a másik mellett", az ezüstlakodalmukon is "ugyanolyan szerelmesek egymásba, mint az első hetekben".





Tehát - igaz az a mondás : A szív útjai kifürkészhetetlenek...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit adhatnék......
  2008-05-27 11:43:49, kedd
 
 

Sok minden van, amit szívesen adnék Neked...
Szeretnék bölcsességet adni Neked, de azt csak a múló évek hozhatják meg.
Szeretnék sikert adni Néked, de csak akkor van értéke, ha megdolgozunk érte.
Szeretnék Neked boldogságot adni, de az odavezető utat mindenkinek saját magának kell megtalálnia....
De van egy ajándék , amit adhatok Neked, amely mindig veled lesz, és az nem más , mint a szeretetem

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mese után....
  2008-05-27 11:01:33, kedd
 
  Mese után jön a munka.....
Kellemes további napot kívánok !


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Nap és a Hold szerelme......
  2008-05-27 10:58:53, kedd
 
  A Nap és a Hold találkozása

Egy régesrégi nyári éjszakán szerelmes lett a Napba a Hold. Még sohasem látta a Napot, csak a melegét érezte, s a meleget kísérő furcsa illatot. Szerette volna közelebbről is látni azt, aki a meleget és az illatot maga után hagyja, de bármilyen korán indult is útjára, sohasem olyan korán, hogy találkozhatott volna vele. Hosszú éjjeli sétáin, miközben lassan végigjárta az eget, százféleképpen is elképzelte a Napot: hol ragyogónak és kedvesnek, hol kacérnak és kegyetlennek, hol pedig szelídnek, csöndesnek.
Akkoriban még nem voltak csillagok, a Hold nem tudott szólni senkihez, s őt sem vigasztalta senki. Olykor bősz szelek érkeztek hozzá, de őket a Hold nem szólította meg. A szelek ezért gőgösnek tartották a Holdat, s nem meséltek neki sem a Napról, aki mindig mosolyogva fogadja őket, sem a folyókról és tengerekről, melyeknek ők fodrozzák vizeiket. A Hold a virágokról sem hallott soha. Nem látott még mást, csak a nagy és fekete éjszakát, nem érzett még mást, csak azt a meleget és azt az éjszakát, és azt az illatot, amely oly különös módon borzongatta meg, és amelyről azt sem tudta, mi lehet. Éjfélkor, amikor a legmagasabban járt, megállt egy pillanatra, körülnézett, de onnan sem láthatta a Napot. Ekkorra már a levegő is lehűlt körülötte, ő pedig szomorúan járta be égi útjának hátralévő részét, hogy hajnalban nyugovóra térjen, s ebben a pillanatban az ég másik oldalán útjára induljon a Nap.
Az a Nap, aki sohasem gondolt a Holdra, csupán sietett eloszlatni az utána maradt hideget, sietett fölmelegíteni a levegőt. Szikrázott, forgott az égen, tréfált a felhőkkel, játszadozott a széllel, azok pedig elmesélték neki, hol jártak, mit láttak. Üzenetet hoztak az erdőktől, a földektől, s a Nap addig nyújtózkodott, míg fel nem melegítette a legrejtettebb zugokat is, meg nem talált minden élőlényt. Sosem volt szomorú, sosem volt fáradt, és sosem gondolt arra, hogy mi lesz vele, ha egyszer majd megöregszik. A Holdat ő sem látta soha, eszébe sem jutott neki, hogy mi történik a világban éjszaka, ki világít az égen, ha ő nincsen ott.
Sok-sok éve így volt ez már: Nap és Hold váltogatták egymást, rendben, ahogy kellett, mikor egy éjszaka minden megváltozott.
Ezen az éjszakán a Hold megállt az égen s elhatározta,hogy nem mozdul
el onnan, míg el nem jön hozzá a Nap.
Néhány héttel azelőtt egy öreg sas röpült el mellette, a Hold megszólította, és elbeszélgetett vele.
A sas mesélt neki a Napról is, elmesélte, hogyan táncolja át reggeltől-estig az eget, hogyan szórja szerteszét sugarait.
A Hold még kíváncsibb lett rá, s minél jobban fázott éjszaka, annál jobban vágyta a Napot. Azért is állt meg azon az éjjelen, hogy magához ölelje végre.
A Nap a megszokott időben ébredt, frissen nekivágott az égnek, ám néhány lépés után megtorpant, nehezen tudta kiegyenesíteni sugarait. Egyszer-egyszer vissza is csúszott, és egyre halványabb lett, egyre erőtlenebb. De újra és újra nekilódult, próbált az égen magasabbra jutni.
A Hold szilárdan állt a helyén, az ég legmagasán, és akkor sem mozdult, amikor már
elviselhetetlen hőség vette őt körül.
Ekkor a Nap már majdnem félúton járt, s igen közel került a Holdhoz. Közelétől a Hold kibillent egyensúlyából és sebesen zuhanni kezdett felé, húzta magához a Nap ereje.
A Nap nagyon megijedt a feléje tartó hatalmas korongtól, de már nem tudta elkerülni a találkozást. Abban a pillanatban, amikor egymáshoz ért a két test, hatalmas robbanás rázta meg a világot, és szétszóródott az égen sok ezer apró, fényes darab.
Többé nem találkozott a Nap és a Hold, s így van ez jól, mert ha megint találkoznak, egyikük biztosan elpusztul.
Ez volt a legszebb szerelem, ami eddig a világon létezett, mert ebből a szerelemből születtek meg és kerültek föl az égre az első csillagok.








A legszebb szerelem.....
( esti mesének kellett volna beírni :)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megtanultam.....
  2008-05-27 10:40:41, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Te vagy......
  2008-05-27 10:39:32, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És egy mosoly.....
  2008-05-27 10:37:27, kedd
 
  Az állatkereskedésbe beállít egy nő, és így szól az inasgyerekhez:
- Van majmuk?
- Hogyne kérem, rögtön küldöm a főnök urat.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/10 oldal   Bejegyzések száma: 97 
2008.04 2008. Május 2008.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 97 db bejegyzés
e év: 1275 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 246
  • e Hét: 2070
  • e Hónap: 4204
  • e Év: 56762
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.