Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/16 oldal   Bejegyzések száma: 151 
Ima hazánk őrangyalához
  2008-06-30 08:39:21, hétfő
 
  Ballán Mária:
IMA HAZÁNK ŐRANGYALÁHOZ

Hazánk szent őrangyala, tiéd a kiváltság, hogy megvédd reménységünk szeretett földjét. Hozzád fordulunk, szent angyalunk, Isten igazságosságának, szépségének és igazságának hatalmas követe! Vezess elhatározásainkban, őrködj céljaink fölött, tisztítsd meg kívánságainkat! Hozd el népünk számára Isten irgalmának világosságát! Hozd el népünknek Isten irgalmas jóságát! Hozd el népünknek Isten irgalmas szeretetét!
Ments meg minket, Isten igazságosságának szent angyala, múltunk tévedéseitől! Tedd nemessé népünket Isten akaratának igazságával! Tedd erőssé népünket Isten akaratának bölcsességével!
Áraszd népünkre Isten akaratának áldását! Áraszd ki Isten Lelkének jóságát földjeinkre és folyóinkra! Áraszd szét Isten szentségének jótéteményeit a szelek által fáinkra, virágainkra és mezőinkre! Áldd meg állatainkat, halainkat és madarainkat!
Vedd hatalmas szárnyadra népünket, és vigyél minket mindörökre Isten irgalmas szívébe!

Ámen.

***

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ölelés
  2008-06-29 13:53:15, vasárnap
 
  Ölelés

Szomszéd-néni bekiabált a kapun ,,anyám"-nak, akit valójában ,,anyukám" szólított így és ma már tudom, hogy ő akkor nekem a nagymamám kellett volna, hogy legyen.
Azonban, hogy ,,anyuka" már az elején rám parancsolt, mondván: ,,Neked az én anyám nem nagymamád!" soha többé nem merten így szólítani.
Sajnos, arról nem szólt, hogy helyette mit is mondhatnék, hogyan is szólíthatnám az addig soha nem látott ,,nagymamát".
Azért dönthettem az ,,anyám" mellett, mert ,,anyuka" is így szólította...

Szóval, bekiabált a szomszéd-néni, hogy ,,Hoztak cukrot a sarki boltba!"
,,Anyám" gyorsan a tűzhely szélére húzkodta a lábasban fövő tökfőzeléket és kézen fogott, hogy most ez egy olyan nagy dolog, ritka alkalom ám!
Mentem vele büszkén, vagyis, szegény ,,anyám" meg-megállt pihenni. A nagy sietség már megártott szegénykének. Ő is a feje tetejére tekerte a kis fonott kontyát és fekete fejkendőt kötött rá, mint a másik - az ,,igazi" - nagymamám. És ő is fekete alapon halvány-mintás ruhában járt, mintha örökösen gyászolna. Persze, lehet, hogy gyászolt, mert állandóan sírt csendesen, szinte befelé, mint a másik, az igazi nagymamám.
Amint megyünk végig a mi utcánkon, a másik oldalról átköszön - nagyon kedvesen - egy fiatalnak látszó bácsi. Nagyon magas volt és hosszú kabát volt rajta, meg kalap.
,,Anyám" visszaköszönt és arra kért, hogy én is köszönjek neki... Csak néztem csodálkozva, mert hirtelen már nem is volt olyan sietős ,,anyámnak".
- Mi lesz a cukorral, így? Gondoltam magamban.
Alig gondoltam végig mindezt, a hosszú bácsi már át is jött a másik oldalról és megpuszilta ,,anyám" arcát mindkét oldalon.. Anyám, pedig olyan kedves volt a bácsival, amilyennek addig még soha senkivel nem láttam a családból. Úgy látszik nem véletlenül volt olyan kedves, mert a bácsi az volt. Leguggolt hozzám és nekem is akart puszit adni, de én szégyenlősen ,,anyám" fekete szoknyája mögé bújtam. Majd, engedve, ,,anyám" biztatásának, előbújtam és ránéztem az ,,ismeretlen emberre". Ő levette a kalapját és játékosan a fejemre rakta és azt mondta:
- Olyan szép vagy, mint egy kicsi dáma! És milyen gyönyörű, fekete a szemed, úgy ragyog, akár édesanyádé! Aztán, mondd, mikor mostad meg utoljára? -
Kérdezte és én felnéztem nagymamára, vagyis, ,,anyámra", várva, hogy kisegítsen a válasszal. Ő mondott valamit, amin a bácsi jót nevetett és miközben én egyre bizonygattam, hogy
- reggel is megmostam a szememet is, meg máshol is...
- Az nem létezik, mert látom, hogy milyen fekete még mindig. Válaszolta kellemes férfinevetéssel közben.
- Arról én nem tehetek - pityeredtem el magamat.
És, mielőtt elbújhattam volna mama szoknyája mögé hirtelen átölelt az a szép férfi és úgy ölelt, ahogy engem addig még soha senki. Vagyis nem emlékszem arra, hogy ez megtörtént volna valaha...már korábban. Egy darabig nevette, hogy ,,milyen nagyon aranyos kicsi lány" vagyok, már most ,,igazi nő!" mondta ő....
Majd a kacagás furcsa zokogásba ment át, és még akkor is ölelt engem, de úgy, mintha soha többé nem akarna elengedni...
Soha többé nem láttam a ,,bácsit" és el is felejtem ezt az ölelést talán örökre, ha nem jutna mostanában újra és újra eszembe, amikor kicsi unokámat magamhoz ölelem.

Most, hogy gyerekkorom emlékképei gyakran megrohannak, mert keresem szakadatlan édes szüleimet, egyre erősebben él bennem a vágy arra az egyetlen-egyszeri, édesapai ölelésre!!!
(Bóna Mária Ilona)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Anyátlan anyaság
  2008-06-29 13:51:32, vasárnap
 
  A ,,vágott-virág" nemzedék anyátlan anyasága

A lakótelepi nagy idegenben,
a harmadik emeleti betondobozban szakadt
rám igazán az ,,anyátlan-apátlan-árva" érzése!
És, mert olyan nagyon vágytam rá:
álmodtam magamnak egy ANYÁT.

Széltében-hosszában nagyobb volt nálam,
haja őszes, fényes-dús, laza kontyba összefogva;
arca szív alakú; bőre ráncossága ellenére is bársonyos;
sötétbarna szeme borostyán sugarakkal- szeretettől sugárzó
(pont olyan, amilyen nagymamámnak volt).

Karja, egész teste nem azért volt kövérkésen
vastag, hogy hamarabb meghaljon, hanem azért,
hogy a szeretet pozitív kisugárzása minél
nagyobb felületen áramolhasson belőle!

Olyan volt, mint egy nagy puha-meleg fészek,
ahova oltalmat találva el lehetett bújni.
Őt kérdezgettem álmomban, amint álltam
egy hatalmas, fekete-fehér kockaköves várószobában,
alig domborodó hassal, esetlenül, kétségektől gyötrődve:

- "Ki szeret- és ki tanít meg engem anyául?"
Akkor megjelent ez a jóságos anya, kitárta két vastag karját
- "Én." mondta, miközben átölelt pihe-puha könnyedséggel..
- "Jaj de jó!" Sírtam el magam megkönnyebbülve.

- "Ne félj kicsim! Ne félj, meg fogsz tanulni
anyául! A képesség megvan benned, csak elő kell hívni!"
- "Hogyan?" Kérdeztem, de a választ már nem hallhattam
tisztán, mert felébredtem. - "A szeretet..." Rémlett,
mintha ezt mondta volna.

De ekkorra mindig ébren voltam
és az volt az érzésem, hogy már csak én
gondoltam tovább az álmom,
mert a s z e r e t e t tőlem még
álmomban is megvonattatott!

(Bóna Mária Ilona)
Bp. 1997. dec. 16.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áron és a szerelem
  2008-06-29 13:50:13, vasárnap
 
  Áron és a "szerelem",
Avagy a ,,vágott-virág" nemzedék szeretetképtelensége


Áron: közös barátunk, kérésemre elmesélte történetét, ami vele esett meg és ami annyira elkeserítette, hogy fel akarta vágni az ereit.

A munkahelyén, egy helyre- hölgyemény felkeltette figyelmét. Amikor bement abba az irodába, ahol a lány dolgozott, le sem tudta venni róla a tekintetét. Annyira ölelnivaló harmóniában váltakoztak az eleven mozgású női testen a hajlatok és a domborulatok, hogy másra sem tudott gondolni, mint arra, hogy karjaiba zárja; és amikor találkozott a tekintetük, úgy érezte: be kell hunyni a szemét, mert az a női szempár parázs-forrósággal égette őt.
Egy idő után rájött arra, hogy újra és újra át akarja élni azt az élményt, amit a nő közelében érzett és minden ukra-fukra odavitte a lába.
Annyira el volt foglalva saját gerjedelmével, hogy észre sem vette, hogy a parázsló szempár gyakran könnytől fényes. Pont egy ilyen alkalommal durálta neki magát Áron, és megfeledkezve feleségének tett örök-hűség-esküjéről, légyottra hívta. És ekkor olyasmi történt, amire Áron nem számított, ami annyira kibillentette lelki egyensúlyából, hogy eljutott a végső elkeseredésig. - "Mert mit ér a férfiember élete, ha férfiasságára már nincs szükség ahhoz, hogy boldoggá tudja tenni szíve(?) választottját!?"
Az történt ugyanis, hogy a hölgyike ott, azon nyomban, a nyitott iroda ajtóban a nyakába borult és ölelte, csókolta, miközben zokogva kérlelte, hogy szeresse nagyon, mert neki nincs senkije, aki szeretné...

Áron csak hebegett és úgy megijedt, hogy hónapokig elkerülte azt a bizonyos irodát. Még a folyosón is lopakodó sietséggel haladt el előtte, majd hamarosan kilépett a cégtől. Azóta képtelen a férfi gerjedelemre... Hát ezért akarta felvágni az ereit.

Bp. 2002. július 6.
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áron és az elfojtás
  2008-06-29 13:48:36, vasárnap
 
  Áron és...


Ahhoz, hogy megértse bárki Áron önpusztító gondolatait, vissza kell menni - legalább gondolatban - a hetvenes évekbe. Ez az egész akkor esett meg vele és a megkívánt lánnyal.
Annak a nemzedéknek, amelyik a 70-es években élte meg ifjúkorát, arról szólt az élete, hogy semmit nem volt szabad, ami természetes volt.

Áronban, amilyen erősen tört föl a szexuális vágy, legalább akkora ellenerőre volt szükség az elfojtáshoz - a visszautasítás miatt, meg amiatt, hogy a lány egészen mást akart tőle.
A lány azt akarta, hogy szeresse is őt, de a férfi nős volt, ami annyit jelentett, hogy a Párt jóváhagyása arra az egy nőre vonatkozott, amelyik a törvényes felesége volt. Ekkor még úgy ,,működtek" a dolgok, mint ahogy az Angi Verában i s látható.

Visszatérve Áronra, akinél éppen összegződtek a negatív dolgok, mert az élet más területén is szeretett volna valamit elérni, de a kontraszelektív Párt-politika folyományaként egészen másra kényszerült. Mármint, hogy eredményt mutasson fel a személyiségétől teljesen idegen és viszolyogtató munka-területen.
Olyan mértékű frusztáció alakult ki benne, hogy törni-zúznia kellett volna, hogy lehiggadjon. Akkor azonban ezt még nem lehetett börtön nélkül megúszni. Ha valaki meg már megjárta a börtönt az el is áshatta magát örök időkre, vagyis: élő halott lett.
Ráadásul, ezt az elviselhetetlenül negatív életérzést kivetítette a nálánál tíz évvel idősebb, megállapodott feleségére. Ő, viszont elvárta tőle a megszokott szexet. Csakhogy szegény Áronnak a túl nagy elfojtástól már nem is volt többé vágya semmilyen szexelésre. Tehát: egyszerűen nem ,,működött" úgy, hogy ki tudta volna elégíteni az emiatt zsémbessé váló feleségét.
Úgy járt Áron, mintha kigyulladt volna a 100. emeleten lévő lakása és az elviselhetetlen fájdalom elől, ami az égési sebekkel járt, a mélybe akarta volna vetni magát. De ő egy földszintes kis lakásban lakott és ezért gondolt az érvágásra...

Akkoriban nem(sem) lehetett a problémákról beszélni, mert akkor magadra haragítottad a Párt ,,illetékesét": ,,miaznemteccikarenccer?" kérdést szegezve szerencsétlen elégedetlenkedőnek.

(Azért is gondoltam a rendszerváltozás elején, hogy minden körzeti szakorvosi rendelőben kellene működnie pszichológusnak is. Szörnyű, hogy MÉG MINDIG ideggyógyászatra küldik a lelkileg összeroppanó embereket! Talán, ettől merevedett meg a közgondolkodásban az a nézet, hogy aki lelki tanácsra szorul, az ,,BOLOND" és inkább nem panaszkodik...)

Van erre a problémára egy közismert szerelmespár esete: Domján Edit és Szécsi Pál. Mindketten a halálba menekültek az elviselhetetlen életérzés elől.
Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán is hasonlón mehetett keresztül. Latinovits ,,kiszállt", Ruttkai, meg belebetegedett és hamarosan belehalt.
Még az oly ,,dörzsölt" ember is, mint Gobbi Hilda is azt mondta: ,,nagyon jól lehet élni ebben az országban, csak semmit ne akarjon az ember!" Ezt akkor mondta, amikor már belefáradt abba küzdelembe, hogy legyen a nemzetnek színháza, meg a színészeknek múzeuma és ,,otthona".
A középszer annyira rátelepedett a hatalmával mindenre és mindenkire, hogy egészen egyszerűen nem lehetett hova menekülni előle, csak a halálba. Vagy az alkoholizmusba, ami megint-csak egy elhúzódó agonizálással volt/van egyenlő.

Aztán jöttek a 80-as évek, és nálunk is végbement egyfajta szexuális ,,forradalom" és átestünk a ló túlfelire. Mert ez is - amolyan magyar-módra - történt. Amiért ekkoriban vezették be a vállalatok a GMK-kat, ahol lehetett másodállásban is húzni a belünket, legtöbben nem otthon, hanem a munkahelyükön szexeltek. Miskolc(z)i Miklós meg is írta az erről szóló szociográfiáját, a ,,Mindenki mással csinálja" címmel. A szakmunkások teljesítménybérben ledolgozták a napi kötelező nyooocórát, aztán, a másik nyooocat meg a fusiban és már csak arra maradt energiájuk, hogy a kocsmában emelgessék a poharakat, meg meg...ják az ott található, erre ,,szakosodó" női személyeket. Azt hiszem a Bikini Lojzija is erről énekel, amikor azt mondja: ,,Csókolom! Megszakadhatok?"

József Attila esete: ő, 1937-ben feküdt a sínekre. Akkoriban is a sznob középszert kellett volna ,,kiszolgálni". Az ,,igazat" mondd ne csak a ,,valódit" gondolatával árulja el magát. Azt, hogy mennyire elege lehetett a ,,valódi kutyabőr"-, meg ékköves aranyékszer-, meg szőrmebunda, meg miegymás ,,valódi" úrhatnám polgárból és dolgokból!
Attilát is az a szörnyű ambivalencia kergette az őrületesen elviselhetetlen életérzésbe, hogy nem kaphatta meg Flórát!!! Kristálytisztán átélhető minden gyötrelme, amit megírt Illyés Gyuláné a ,,József Attila utolsó hónapjairól" c. könyvében.

József Attila hatalmas intellektualitása sehova ,,nem fért be"! A ,,proletárok" is kiverték maguk közül, amikor szemináriumot akart tartani nekik Csepelen. (Csengey is megjárta ezzel.) Az ,,uraknak" nem volt elég úri, a munkaadóknak, pedig túlontúl okos volt. A verseit sem tudta úgy megjelentetni, hogy az folyamatos megélhetést biztosított volna számára. Egy ilyen ,,lángoló" elmének elfogadhatatlan az a vegetálás, amire élete utolsó időszakában kényszerült testvére balatoni nyaralójában...
(BMI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Radikális zászlóbontás
  2008-06-29 13:18:06, vasárnap
 
  Radikális zászlóbontás a Karácsony Benő parkban
MTI

| 2008. június 28., szombat 20:20



Több mint tíz radikális szervezet egységbe tömörülve zászlót bontott Nemzeti Erők Szövetsége néven Budapesten, a XV. kerületi Karácsony Benő parkban szombat délután.

A főként kormányellenes tüntetéseikről ismert szervezetek megfogalmazott célja, hogy közös erővel lépjenek fel "a kormányzat népelnyomó törekvése ellen". Az egybegyűltek a rendezvényen "hitük tanúságaként" esküt tettek a Szent Korona másolata előtt.

Az összegyűlt mintegy kétszáz ember előtt többek között felszólalt Morvai Krisztina jogász, a Civil Jogászbizottság volt társelnöke.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Helyesírás...
  2008-06-27 23:24:50, péntek
 
  A hozzám is küldött leveledbe az első mondattal, hogy " Magam is magyar szakos tanár vagyok, és azt vallom, hogy helyesírási hibákkal is lehet valaki igaz magyar ember" énis egyet értek!

Mert itt vagyok Énis , mint élő példa, aki 1956-ban 18-éves fejjel fegyveressen harcoltam az Oroszok, és a Kommunisták ellen, majd az emigrációs életemben is örökké szolgáltam a Magyar űgyet.

Engemet is számos esetekben megszóltak a szépen csengő űres harangok, a Magyar helyesírási hibáim miatt, de mily érdekes, hogy csakis én voltam az az egyetlen Magyar, aki a Ceausescu elleni tüntetéseknek 90%-át itt Sydneybe, és Canberrába én szerveztem.

Már a 70-es évek folyamán az itteni Szovjet követség előtti autós tüntetéseket a Törzsök Sándor, Valéria telepi Szabadságharcossal közössen hosszú éveken át helyesírási hibákkal író Magyar Szabadságharcosok tettük a Rab Nemzetek keretén belül. A Követségtől a Sydney város közepéig..

De a kritizáló szépen csengő űres harangokat nemlehetett megtalálni seholsem!

Majd a NSW-i Magyar Képzőművészek szővetségét 1978-ban én hoztam létre, és a 4.év alatti elnőklésem alatt 32.kiállitást szerveztem részükre, Sydney, és Canberra kiállitó helyeken és vásárcsarnokokban Még Magyar fesztiválok, népitáncok, énekesekkel együtt.
Majd miért énis erdélyi születésű vagyok, és szükség miatt, az első erdélyi Magyar szervezetet 1978-végén én hoztam létre. Aminek al-elnökeként, a harmadik évben kifurtak a szépen csengő, de űres harangok, a jó Magyar helyesírási irók, mert én nem bállozni akartam csak, hanem az Oláhokat verni a Nemzetközi forúmók elött.

Amit később egy másik szervezetet létrehozva, az Erdélyi Világszővetség Sydeny-i Csoportját, aminek keretén belűl a Wass Abert, Zolcsák István, és a többi EVSZ-Társelnökökkel évtízedeken át együtt vertük az Oláhokat a Nemzetkőzi fórúmok előtt.

De még a " Kőrösi Csoma Sándor Magyar Iskolát" is 5.000-dolláros adományommal én hoztam létre, a gyerekeim, és a többi Magyar családok részére, akik nemértek rá szombatonként a gyerekeiket a másik Magyar iskolákban leszállittani, igy én adttam meg egy másik lehetőséget a családoknak, hogy Péntek esténkén tudtták gyerekeiket magyarúl 3-osztályba tanittatni.
És amikor ez az ősszeg fellett élve a tanitók fizetése által, akkor meg évekig az Ausztrál feleségemmel együtt én járultam ki, az állami segélyt az iskolánk részére.

Még Magyar Rádió adásunkba is nekem volt műsorom az "Erdélyi Magyar, és a Székely Képzőművészet Tőrténete" cím alatt 13-észben amit még annak idején előbb a Szabadeurópa Rádió Münchenbe, majd a Sydney-Canberai-Los Angelesi-Clevelandi, és a New Yorki Magyar rádiók leközölték. Újságok a helyeírási hibáimat kijavítva leközölték. Amit még képekkel könyv formájába is kilehet adni!

Mert a helyesírási hibáim miatt a mondani valomban nemvolt hiba, vagy az ember nemvolt tudatlan hűlye!

Vagy az ember nem volt "NEM MAGYAR!"

De ellenben az a sok tudálékos helyesírási hibákat nem elkövető illetőket, úgynevezett magyarokat, sohasem lehetett megtalálni az erdélyi magyarokért való, vagy a Szovjet elleni tüntő sorainkban. Vagy nekik sohasem voltak Magyar Rádió műsotaik, vagy még egy betűt sem vetettek le, a határokon túli sínylődő Magyar testvéreink érdekekében, vagy aza Átkozott Trianon ellen.!!! , Ők csakis kritizálni tudttak, és tudnak! Hozzávaló képeim is megvannak .

Tehát nemkell őket figyelemben venni, mert ők csakis jó Magyar helyesírással szerencsétlen szépen író, szépen csengő, de hideg űres lelkek!

Köszönöm kedves idődet. Ölel bátyád Sándor.

Kolozsy Szobrászművész.-
Sydney-Ausztrália.

Wass Albert bátyám mondását idézem, hogy " A kutyák ugatnak, a karaván halad!"
================================================================================= ======================================
Magyar! Legyen hited! S ujból lészen országod! Tőrténelmi Nagymagyarországod!
A Szúmír-Szkittya-Hun-Avar-Ősmagyar, őseink főldjén, a Kárpátmedencében!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közvetlen a termelőtől!
  2008-06-26 07:33:38, csütörtök
 
  Kedves Emberek!
> >
> > Idén a termelőktől arcpirítóan alacsony áron akarják átvenni a
> > kereskedők a meggyet. Sokan le sem szedik a fáról az egész éves munka
> > gyümölcsét, mert nem éri meg.
> >
> > Elhatároztuk, hogy segítünk a bajba jutott termelőkön és a
> > kereskedőket kikerülve, közvetlenül vásárolunk tőlük. Így friss, remek
> > ízű gyümölcsöt ehetünk, főzhetünk be, a termelők pedig bevételhez
> > jutnak, mindenki jól jár.
> >
> > Kérjük, hogy aki szintén vásárolna nagykörűi meggyet, 170 Ft / kg áron
> > jöjjön szombaton a budapesti Komjádi Uszoda (II. kerület, Árpád
> > fejedelem útja 8.) előtti piacra. A gyümölcsöt egy Peugeot Boxer
> > típusú hűtőkocsiból árulják, reggel 8-tól, melyen a "Szövetség
> > az Élő
> > Tiszáért" felirat lesz látható.
> >
> > A gazdák a meggyet a mi kedvünkért szedik le és hozzák Budapestre,
> > ezért fontos, hogy el is tudják adni. Kérjük, hogy, ha teheti, ezt a
> > levelet küldje tovább azoknak, akiket érdekelhet.
> >
> > Köszönjük a segítséget, találkozzunk szombaton, a piacon!
> >
> > Tisztelettel:
> > Kajner Péter
> >
> > Szövetség az Élő Tiszáért
> > 06-30-545-3140
> > kajnerp@elotisza.hu
> > skype:kajnerp
> > www.elotisza.hu
> >
> >
> > Ui.: Ez az első ilyen akciónk, de a jövőben szeretnénk megoldani a
> > gazdák és fogyasztók közötti közvetlen kapcsolatteremtést, hogy jó
> > minőségű, hazai terméket vásárolhassunk. Akit érdekel ez a lehetőség
> > (nem csak Budapesten!), kérem, írjon.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem hátrálunk!
  2008-06-25 23:19:39, szerda
 
  Zászlót bont a Nemzeti Erők Szövetsége!
Nem hátrálunk!

A tüzet követő két nap még úgy volt, hogy megtarthatjuk a gyűlésünket, de mára úgy alakult a tűzoltói szakvélemény és egyéb okokból kifolyólag, hogy a további károk megelőzése miatt Novák Tamás kénytelen volt elállni eredeti szándékától, és még a 28-i rendezvényünket is visszamondta.

Mint ismeretes 2008. június 23-án hajnalban kigyulladt az a ,,Novák Piac" amely helyet adott volna a Nemzeti Erők Szövetségének zászlóbontó nagygyűlésének. Az egyeztetések már hetekkel ezelőtt megkezdődtek. A tulajdonos, és az üzemeltető részéről nagyfokú nyitottság és segítőkészség volt tapasztalható.

Aki ismeri Novák Tamást és az ő nemzeti elkötelezettségét, annak nem jelent újdonságot a Nemzeti Kávéház megnyitását követően, hogy a piaca melletti parkolót Nemzeti Kulturális Udvar céljára felajánlotta a nemzeti oldal számára.

A zászlóbontó nagygyűlést propagáló környékbeli plakátozás a tűzet megelőző délután volt, és lám hajnalra tűz keletkezett azon a piacon, ahol az elmúlt tizennyolc évben nem volt. A kár előzetes becslések szerint több tízmillió forint.

A tüzet követő két nap még úgy volt, hogy megtarthatjuk a gyűlésünket, de mára úgy alakult a tűzoltói szakvélemény és egyéb okokból kifolyólag, hogy a további károk megelőzése miatt Novák Tamás kénytelen volt elállni eredeti szándékától, és még a 28-i rendezvényünket is visszamondta.

Megértjük Novák Tamás döntését, hisz nem csak saját maga, de a piac árusai iránt is felelőséggel tartozik. Ez nem félelem, hanem felelősség.

Mi, most már mondhatom, hogy a Nemzeti Erők Szövetségének elnöksége NEM FÉL!

Zászlóbontó nagygyűlésünket megtartjuk az eredeti helyszíntől kétszáz méterre a Karácsony Benő parkban. A rendőrségi bejelentést időben megtettük.

2008. június 25.

Takács András elnök

Magyarországért Párt,
a Nemzeti Erők Szövetségének társult szervezete
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Lisszaboni szerződés elutasítá
  2008-06-25 13:21:37, szerda
 
  Emlékirat a lisszaboni szerződés elutasítása alkalmából


A részletek is kiderülnek...

Magyarok Világszövetsége



Emlékirat a lisszaboni szerződés elutasítása alkalmából

2008. június 12-én Írország népe népszavazáson utasította el az európai uniós reformszerződésnek nevezett lisszaboni szerződést. Írország ezzel megállj-t parancsolt annak a sanda szándékú törekvésnek, amely úgy kívánta gyökereiben átalakítani az európai államok életét, hogy mindvégig tagadta a lényeget: a lisszaboni szerződés sokkal mélyebben próbálta átgyúrni az Európai Közösség életét, mint tette azt pár évvel korábban a franciaországi és hollandiai népszavazáson megbukott európai uniós alkotmánytervezet.

Sajnálatos, hogy Magyarországra a lisszaboni szerződés kapcsán is szégyenfolt kerül, mert alig négy nappal angol nyelvű változatának lisszaboni aláírása után, 2007. december 17-én a budapesti parlament 325 képviselője, 4/5-ős többséggel, olvasatlanul szavazta meg a magyar állam szuverenitását gyakorlatilag feladó, több száz oldalas szöveghalmazt. A szégyent fokozza, hogy ezt a kritikátlan szavazást az erkölcsileg megbukott, országkáromló Gyurcsány Ferenc kényszerítette ki, önmaga uniós legitimálására, és ebben volt partnere Orbán Viktor, az általa vezetett parlamenti ellenzék túlnyomó többségével. Magyarország és a magyar nemzet külön tragédiája, hogy a kétharmados többséggel meghozandó ratifikációban rejlő lehetőséget, amely újabb alkalmat teremtett az ugyancsak kétharmados állampolgársági törvénymódosításának kikényszerítésére, az ellenzék újból kihagyta. Hiába ösztökélte erre a parlamenti ellenzéket a lisszaboni szerződés ratifikációját megelőző hónapokban a Magyarok Világszövetsége mondván, hogy csakis akkor engedjen Gyurcsány Ferenc követelésének, ha a magyar nemzet egysége ellen a 2004. december 5-i népszavazás előtt tevőlegesen vétő kormánypártok előzetesen megszavazzák a külhoni magyarok magyar állampolgárságának visszaadását lehetővé tevő, ugyancsak két-harmados állampolgársági törvényt. Az ellenzék újból meghódolt a globalista szándék előtt, ismételten mellőzve a magyar nemzeti érdeket.

A lisszaboni szerződés elutasítása alkalmából vegyük számba azokat az ismérveket, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy ez a szerződés mélyebben kívánt Európa népeinek és államainak életébe beavatkozni, mint a korábban Franciaországban és Hollandiában népszavazáson megbukott európai uniós alkotmánytervezet. És jelenítsük meg azt a mögöttes szándékot, amellyel a lisszaboni szerződés kitervelői valós szándékukat palástolni próbálták.

Körülmények
1. A lisszaboni szerződésnek nevezett, közel négyszáz oldalas szöveghalmaz magyar nyelvű fordítása 2007. december 17-én jelent meg az Európai Unió Hivatalos Lapjában, azon a napon, amelyen a budapesti parlament több képviselő tiltakozása ellenére tárgysorozatára vette annak ratifikációját.

2.

A lisszaboni szerződésnek nevezett szöveghalmaz nem egy szerződés szövege, hanem az Európai Közösséget létrehozó szerződést és az Európai Unióról szóló szerződést több száz ponton megváltoztató, módosító szövegek halmaza.
3. Nincs ember, aki e módosító szövegek - többnyire félmondatos
betoldások, illetve törlések - olvastán képet alkothatna magának a módosítás eredményeként megszülető szövegről.
4. Amikor az Európai Unió állam- és kormányfői 2007. december 13-án aláírták a lisszaboni szerződést, akkor nem állt rendelkezésre a módosítások eredményeként megszülető egybeszerkesztett szerződésszöveg, miként akkor sem, amikor azt a budapesti parlament 2007. december 17-én ratifikálta.
5. Az Európai Unió Hivatalos Lapja csupán fél évvel később, 51. évfolyamának 2008. május 9-i számában, 2008/C 115/01 közleményszám alatt tette közzé a lisszaboni szerződés nyomán megszületett egységes szerkezetbe foglalt szöveget. Említésre méltó, hogy minden magyar állami és európai uniós hatóságot megelőzve, Dr. Halász József, a Szent Korona szolgálója önerőből elkészítette a lisszaboni szerződés nyomán keletkezett szöveget és azt 2007. december 17-én honlapján nyilvánosságra hozta, amiért őt ezen a helyen is elismerés illeti meg. (http://eunyet.hu/hirlevel/Lisszaboniszerzodes2007.doc)

Szövődmények
6. A lisszaboni szerződés nyomán megszülető alapszerződésben a korábbi 'Közösség' szó helyébe minden esetben az 'Unió' szó, a 'közösségi' helyébe az 'uniós' lépett.
7. Az Európai Közösségről szóló szerződés - amelyhez Magyarország népszavazással csatlakozott - sok helyen úgy rendelkezik, hogy bizonyos döntéseket - főleg a kisebb tagállamok érdekeinek védelmében - minősített többséggel kell meghozni. Ezzel szemben a lisszaboni szerződés nemes egyszerűséggel mindezt fölülbírálja. Idézzük: >>a 'minősített többséggel megadott', a 'minősített többséggel hozott', a 'minősített többséggel elfogadott', a ', minősített többséggel', illetve a 'minősített többséggel' szövegrészeket el kell hagyni.<<
8. A lisszaboni szerződés az EU-ban korábban hangoztatott liberális alapelv, a munkaerő szabad vándorlásának örvén bevezeti a letelepedés korlátozásának teljes tilalmát. Vagyis a tagállamoknak tilos bármilyen intézkedést hozniuk, amellyel a területükön letelepedni akaró bármely európai állampolgárt szándékában akadályoznának.
9. Míg a magyarság a Tordai Országgyűlés révén, 1568-ban a világon először iktatta törvénybe a legfőbb emberi szabadságot, a lelkiismereti, avagy a vallás szabadságát és a vallási felekezetek törvény előtti egyenlőségét, a lisszaboni szerződés a legnemesebb emberi dimenziót, a hit kérdését fokozza le az azonos neműek szexuális kapcsolatának szintjére. A lisszaboni szerződés által bevezetett új cikk így szól:
10. Cikk

- 'Politikai és tevékenységei meghatározása és végrehajtása során az Unió küzd mindenfajta nemen, faji vagy etnikai származáson, valláson vagy meggyőződésen, fogyatékosságon, életkoron vagy szexuális irányultságon alapuló
megkülönböztetés ellen.'
10. Végül, a lisszaboni szerződés bevezeti az Európai Unió kizárólagos hatáskörét az állami élet hat kiemelt területén, és megosztott hatáskörrel gyökeresen korlátozza a tagállamok szuverenitását a társadalmi élet szinte minden területén. Idézzük a lisszaboni szerződéssel bevezetett, teljes egészében új szövegrészt:
I. CÍM
AZ UNIÓ HATÁSKÖREINEK TÍPUSAI ÉS TERÜLETEI
2. cikk
(1) Ha egy meghatározott területen a Szerződések kizárólagos hatáskört ruháznak az Unióra, e területen kizárólag az Unió alkothat és fogadhat el kötelező erejű jogi aktust, a tagállamok pedig csak annyiban, amennyiben őket az Unió erre felhatalmazza, vagy ha annak célja az Unió által elfogadott jogi aktusok végrehajtása.
(2) Ha egy meghatározott területen a Szerződések a tagállamokkal megosztott hatáskört ruháznak az Unióra, e területen mind az Unió, mind pedig a tagállamok alkothatnak és elfogadhatnak kötelező erejű jogi aktusokat. A tagállamok e hatáskörüket csak olyan mértékben gyakorolhatják, amilyen mértékben az Unió hatáskörét nem gyakorolta. A tagállamok olyan mértékben gyakorolhatják újra a hatáskörüket, amilyen mértékben az Unió úgy határozott, hogy lemond hatáskörének gyakorlásáról.

(3) A tagállamok gazdaság-és foglalkoztatáspolitikájukat az e szerződésben meghatározottak szerinti szabályok keretében hangolják össze, amelyek
megállapítására az Unió hatáskörrel rendelkezik.

(4) Az Unió az Európai Unióról szóló szerződésnek megfelelően hatáskörrel rendelkezik a közös kül- és biztonságpolitika meghatározására és végrehajtására, ideértve egy közös védelempolitika fokozatos kialakítását.
(5) Meghatározott területeken és a Szerződésekben megállapított feltételek mellett az Unió hatáskörrel rendelkezik a tagállamok intézkedéseit támogató, összehangoló vagy kiegészítő intézkedések megtételére, anélkül azonban, hogy ennek révén elvonná a tagállamok e területeken meglévő hatásköreit.
Az Unió e területekre vonatkozó, a Szerződésekben meghatározott rendelkezések alapján elfogadott kötelező erejű jogi aktusai nem eredményezhetik a tagállamok törvényi, rendeleti vagy közigazgatási rendelkezéseinek harmonizációját.

(6) Az uniós hatáskörök terjedelmét és gyakorlásának részletes szabályait a
Szerződésekben foglalt, az egyes területekre vonatkozó külön rendelkezések
állapítják meg.
3. cikk
(1) Az Unió kizárólagos hatáskörrel rendelkezik a következő területeken:

vámunió,
b) a belső piac működéséhez szükséges versenyszabályok megállapítása,
c) monetáris politika azon tagállamok tekintetében, amelyek hivatalos pénzneme az euro,
d) a tengeri biológiai erőforrások megőrzése a közös halászati politika
keretében,
e) közös kereskedelempolitika.

(2) Az Unió szintén kizárólagos hatáskörrel rendelkezik nemzetközi
megállapodás megkötésére, ha annak megkötését valamely uniós jogalkotási aktus írja elő, vagy ha az hatásköreinek belső gyakorlásához szükséges,
illetve annyiban, amennyiben az a közös szabályokat érintheti, vagy azok alkalmazási körét megváltoztathatja.
4. cikk
(1) Az Unió a tagállamokkal megosztott hatáskörrel rendelkezik azokban az esetekben, ahol a Szerződések olyan hatáskört ruháznak rá, amely nem tartozik a 3. és 6. cikkben felsorolt területekhez.

(2) Az Unió és a tagállamok között megosztott hatáskörök a következő fő területeken alkalmazandók:
a) belső piac,
b) a szociálpolitikának az e szerződésben meghatározott vonatkozásai,
c) gazdasági, társadalmi és területi kohézió,
d) mezőgazdaság és halászat, kivéve a tengeri biológiai erőforrások megőrzését,
e) környezetvédelem,
f) fogyasztóvédelem,
g) közlekedés,
h) transzeurópai hálózatok,
i) energiaügy,
j) a szabadságon, a biztonságon és a jog érvényesülésén alapuló térség,
k) a közegészségügy terén jelentkező közös biztonsági kockázatoknak az e szerződésben meghatározott vonatkozásai.
(3) A kutatás, a technológiafejlesztés és az űrkutatás területén az Unió hatáskörrel rendelkezik egyes intézkedések megtételére, így különösen programok kidolgozására és megvalósítására; e hatáskör gyakorlása azonban nem akadályozhatja meg a tagállamokat saját hatásköreik gyakorlásában.
(4) A fejlesztési együttműködés és a humanitárius segítségnyújtás területén az Unió hatáskörrel rendelkezik egyes intézkedések megtételére és közös politika folytatására; e hatáskör gyakorlása azonban nem akadályozhatja meg a tagállamokat saját hatásköreik gyakorlásában.
5. cikk
(1) A tagállamok az Unión belül összehangolják gazdaságpolitikájukat. Ennek érdekében a Tanács intézkedéseket, különösen az e politikára vonatkozó átfogó iránymutatásokat fogad el.
Azon tagállamokra, amelyek pénzneme az euro, külön rendelkezések vonatkoznak.
(2) Az Unió intézkedéseket hoz a tagállamok foglalkoztatáspolitikájának összehangolása céljából, így különösen meghatározza az e politikákra vonatkozó iránymutatásokat.
(3) Az Unió kezdeményezéseket tehet a tagállamok szociálpolitikájának összehangolása céljából.
6. cikk
Az Unió hatáskörrel rendelkezik a tagállamok intézkedéseit támogató, összehangoló vagy kiegészítő intézkedések végrehajtására. Ezek az intézkedések európai szinten a következő területekre terjednek ki:

az emberi egészség védelme és javítása,
b) ipar,
c) kultúra,
d) idegenforgalom,
f) polgári védelem,
g) igazgatási együttműködés,
e) oktatás, szakképzés, ifjúság és sport,

A fenti tíz pontban összefoglaltak egyértelműen bizonyítják, hogy a lisszaboni szerződés fedőnév alatt tulajdonképpen egy olyan új európai alapszerződés készült, amely alapvetően megváltoztatja a legtöbb európai állam szuverenitását. A beavatkozás olyan mértékű, hogy azt azokban az államokban, amelyek a népfelséget alkotmányukban tiszteleik, vagyis amelyek demokratikus berendezkedésűnek minősítik magukat, semmiképpen sem szabadott volna népszavazás nélkül elfogadni.

Mindezek alapján elmondható, hogy különösen álságos és félrevezető a
lisszaboni szerződést csupán egy eszközként feltüntetni, amely mindössze az Unió hatékonyabb működését lett volna hivatott szolgálni.
Sokkal inkább megállapítható, hogy a lisszaboni szerződés mérföldkő kívánt lenni azon az úton, amely a segítségével fokozatosan elsorvasztott európai államok helyébe egy szuperállamot léptet, melynek élén látszat-legitimitású szereplők - az Európai Bizottság és annak komiszárjai - egyesített törvényhozói és végrehajtói hatalmat, avagy teljhatalmat nyernek.

A Magyarok Világszövetsége egy hónappal korábban meghozott döntése alapján 2008. június 21-én alakítja ki testületi álláspontját a lisszaboni szerződésről, és fogalmazza meg üzenetét a lisszaboni szerződést, valamint a mögötte meghúzódó szándékot elutasító ír nép felé.
Addig is, a tévedés kockázata nélkül kijelenthető, hogy az írországi népszavazás a népakarat, azaz a demokrácia győzelmét jelenti az oligarchikus hatalomgyakorlás fölött. Amiért elismerés illeti meg Írország népét.
Budapest, 2008. június 14-én

A Magyarok Világszövetsége

A kiadmányt jegyzi:
Patrubány Miklós
elnök

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/16 oldal   Bejegyzések száma: 151 
2008.05 2008. Június 2008.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 151 db bejegyzés
e év: 2154 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 307
  • e Hét: 584
  • e Hónap: 9188
  • e Év: 45129
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.