Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Rendszerváltás előtt?
  2009-04-01 19:39:37, szerda
 
 
Rendszerváltás előtt?


kossuth_ter_Egy rendszerváltás, egy szemléletváltás lehetősége előtt állunk. Civilmozgalmak és szervezetek kapaszkodnak össze, hogy demonstráljanak a hatalom ellen, amely semmibe veszi az országot és annak népét.

De valójában a változtatás lehetősége az emberek akaratán áll, vagy bukik. A kormány és a parlamenti elit elveszítette a hitelességét és ezzel a jogát is arra, hogy törvényesen képviselhessen egy országot. Hatalmát már csak a demokratikus jogok csorbításával képes fenntartani, hiszen retteg az emberek ítéletétől, a jogos felelősségre vonástól.

Egyvalamit azonban ne felejtsünk el, ha valóban a változásra akarunk szavazni, a szemléletváltásra, új, tiszta lappal kezdeni és lezárni történelmünk egyik legviszontagságosabb korszakát, akkor politikai generációváltásra van szükség. Nem elég a kormányváltás! Az ország megújulását nem alapozhatjuk arra az elitre, amely ha váltogatva is egymás közt a hatalmat, de gödröt ásott ennek a nemzetnek.

A civiltársadalomnak joga van ahhoz, hogy véleményt formáljon és érvényesítse érdekeit, de egy stabil Magyarországhoz szükség van parlamentáris eszközökre is, amelyet egy új politika, a nemzet politikája határozhat meg.

Jelenleg a parlamenti pártok közül egyik sem tekinthető alkalmasnak arra, hogy egy megújuló nemzet politikáját képviselhesse az ország élén! Nem számít, hogy ezek a politikai üzletcsoportok balnak, vagy jobbnak nevezik magukat, mert lényegében akármelyikről is legyen szó, csak alárendeltként kezelik az embereket, akiket pozícióik megerősítésére használnak fel, vagy mozgatnak kényükre-kedvükre, miközben vazallusként, nemzetközi hatalmi érdekekkel fonódnak össze.

Nemet kell mondani a politikára, amely folytonossága az 1949 és 1989 közötti hatalomgyakorlásnak!

Nemet kell mondani Magyarország kiárusítására, mely bűne az egész parlamenti elitnek!

Frontvonal húzódik meg a nemzet és az elbitorolt parlament között. Az egyik oldalon, az ország Első Házába fészkelték be magukat azok, akik rátekeredtek a nemzet testére, hogy élősködjenek rajta. A front másik oldalán vannak az emberek, akik pedig visszakövetelik maguknak a saját országukat és annak Első Házát!

Eljött az ideje az elszámoltatásnak!

Eljött az ideje, hogy visszavegyünk hazánk kormányzásának jogát!

Eljött az ideje egy valódi rendszerváltásnak!

Bár 1989 után látszólag jelentős változások következtek be társadalmunkban, utat engedve a demokratizálódásnak, nem történt más, mint, hogy a kommunista-szocialista diktatúrát felváltotta, az addig uralkodó rezsim örökösei által életre hívott, vadkapitalista diktatúra, melyet a demokrácia álarca mögé bújtattak, elkendőzve a nemzet javainak felvásárlását, majd eladását, kisemmizve és eladósítva az országot.

1989 és 1990 legnagyobb tragédiája, hogy elcsalták egy alulról szerveződő rendszerváltás kiteljesedésének a lehetőségét. Az addigi rezsim felismerte bukásának szükségszerűségét és átmentette magát a politikai krízisen egy rendszerváltoztatással, ezzel megelőzve a felelősségre vonást és biztosítva folytonosságát a magyar hatalmi és gazdasági hierarchiában.

A rendszerváltoztatás után megszűnt az egypártrendszer és helyét a többpártrendszer vette át, melynek tagjai közt, helyet foglalhattak az egykori diktatúra kiszolgálói is. Az egyre inkább mélyülő társadalmi ellentéteket generálva és kihasználva, megszilárdult, ez a törvénytelen módszerekkel, vagyont felhalmozó régi-új uralkodói elit, mely kizsákmányolóan emelkedik a társadalom elszegényedő rétegei fölé. Mindeközben társadalmunk, ideológiailag, polarizálódott, ,,Bal"-ra és ,,Jobb"-ra, melynek következtében a többpártrendszer lényegében fokozatosan megbukott és két gyüjtőpárt vált meghatározó politikai erővé, amelyek köré, különböző önös érdekeket diktáló gazdasági csoportok szerveződtek.

Magyarország jövőjének érdekében, elkerülhetetlen a jelenlegi ,,Bal" és ,,Jobb" oldalnak kikiáltott hatalmi elit felelősségre vonása!

Ne egy hatalmas üzlet legyen Magyarország kormányzása, hanem alázat és felelősség azzal a nemzettel szemben, amelyet a kormánynak szolgálnia kell!

Tarthatatlan, hogy ma, nemzetgazdaságunkat, országunk jelenlegi vezetői feláldozzák a személyes vagyongyarapításuk érdekében!

Tarthatatlan, hogy miközben általánossá válik a romló életszínvonal, az egymást váltogató korrupt és becstelen kormányok, az elszegényedő társadalmi rétegek kárára és ismételt megsarcolásával próbálják, az általuk okozott gazdasági károkat orvosolni!

Társadalmunk, depresszióból való kizökkentését, felébresztését, - melyet a közel 50 évnyi diktatúra alapozott meg és az ellopott rendszerváltás óta eltelt évek csiszoltak - csakis egy egységes és szétszakíthatatlan nemzet képes elérni. Magyarország újjászületésének az előfeltétele, az identitás kérdésének tisztázása. A közös pont, amely összeköt Minket, magyarokat és közös célokra ösztökél, még akkor is, ha sok mindenben talán nem értünk egyet.

Ha szebb jövőt akarunk, akkor a civiltársadalomnak és a parlamenten kívüli nemzeti politizálásnak kell egységbe kovácsolnia az országot! Egyik a másik nélkül csak félkarú óriás, márpedig szükségünk lesz mindkét kezünkre, hogy újjáépíthessük az országunkat!

http://ellenkultura.info/rendszervaltas-elott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Antiradikális hadművelet: Poko
  2009-04-01 19:02:20, szerda
 
  Antiradikális hadművelet: Pokorni és Orbán is a Jobbikot támadja

Általános stratégiának tűnnek a Fidesz egyre szaporodó Jobbik-ellenes megnyilvánulásai, melyek egy felméréssel vették kezdetüket. Ebben a Fidesz-tagságot kérdezte Orbán, mit gondolnak a Jobbikról. Bizonyára nem volt "kellően" rossz Vonáék megítélése a viktoriánusok körében, ezért próbálnak változtatni a közhangulaton, mielőtt még többen jobbikossá vállnak. Korábban csak az elhallgatás volt jellemző, de a januári, ferencvárosi Jobbik-sikerrel átszakadt a gát, így az ellenkampány, a hazugságok is beindultak a magunkfajták ellen.

"Hej, a régi szép idők, mikor a radikálisok vezetője a kezemből evett!"

Szombaton Kiskunhalason tartott lakossági fórumot Pokorni Zoltán - számolt be róla egy megbízható olvasónk. Először arra kérte a hallgatóságot, hogy ne szavazzon a Jobbikra, mert lehet, hogy az a néhány százalék dönt arról, hogy az EP-választáson "sikerül-e a földbe döngölni az ellenfelet". Itt a közvélemény-kutatás megbizhatanságára utalt, s hogy mindenképpen biztosra kell menni.
A hallgatóságot szemlátomást nem elégítette ki az ezirányú mondatok sora, mert volt némi zúgolódás. Ezt látva javított, mélyebben elemezte a problémát. Szavai szerint Vona Gábor azt nyilatkozta, hogy ha bejutnak, a jobbikosok mindenképpen ellenzékben fognak politizálni a mindenkori kormánnyal - legyen az akár a Fidesz is. Nos, erre nem lehet szövetséget építeni - mondta a liberális politikus, miután már korábban is többször elítélte a radikálisokat, akiknek most felrója az együttműködési képtelenséget.
Popcorni végül utalt arra hogy a Jobbik akciói, dolgai tetemes pénzbe kerülnek és nem tisztázott a finanszírozási forrás.
A Kuruc.info kérdésére Novák Előd, a Jobbik sajtófőnöke csak az utolsó vádra kívánt reagálni. Tájékoztatása szerint a Fideszhez képest összehasonlíthatatlanul kisebb pénzekből gazdálkodnak, mégis valóban többet nyújtanak a társadalomnak: a Magyar Gárda, az Atilla Király Népfőiskola, a Csengey Dénes Könyvtár vagy a minden évben megrendezésre kerülő, nagyszabású Jobbik-majális főként magánszemélyek adományainak vagy természetbeni juttatásának, munkájának köszönhető. "Ezzel szemben nagyobb kérdés, hogy a Fidesz tisztázott forrású (állami) milliárdjait mire költik (a fekete pénzekről nem is beszélve), miután se jogvédő szolgálatot, se egy Edda-koncertet nem kapnak szavazóik, legfeljebb sárga csekket, levelet és automata telefonhívást várhat Orbántól (vagy a szavazás napján valamilyen "független" szervezettől), aki egyszer bekerül adatbázisukba" - írta válaszában Novák Előd. A Jobbik leginkább céltámogatásokat kér, most éppen a tüntetésekre való SMS-meghívókra, reklámtollakra és egyéb kampányeszközökre.
Orbán még nem gyógyult ki a ferencvárosi Jobbik-sikerből
Egy jobbikos középvezető arról tájékoztatta portálunkat, hogy Viktor uszította ellenük a Fidesz helyi vezetőit egy értekezleten. A demagóg vád szerint a ferencvárosi választási bizottságban a Jobbik együtt szavazott a szocialista delegálttal. Ez persze elképesztő csúsztatás, különösen attól a Fidesztől, mely rendre egy állásponton van az MSZP-vel, kétharmados törvényeknél is (pl. Lisszaboni Szerződés). Ráadásul épp Novák Előd, akkori választási bizottság tag hívta fel a figyelmet korábban egyszemélyes parlamenti demonstrációjával Románia uniós tagságának feltétel nélküli, sunyi, kétharmados megszavazására.
Előd kérdésünkre nem tagadta, hogy a kb. száz ferencvárosi szavazás közül sok egyhangú volt, illetve akadt olyan is, hogy az MSZP-ssel egy állásponton volt a Fidesszel szemben. Példának hozta fel a MIÉP hamis ajánlószelvényei forrásának megítélését: amikor várakozásával szemben nem szoci, hanem fityeszes csalókra derült fény az adatforrás vizsgálatánál, érthető volt, hogyan alakul a szavazás. "Én mindig lelkiismeretem szerint szavaztam, igazságérzetem szerint. Volt, hogy a Jobbik ellen: elismertem, hogy pártom - szabálytalanul - leragasztotta az MSZP-s plakátokat, sőt büszkén hozzátettem a tárgyalás folyamán, hogy tépkedtük is, ezzel újabb választási jogszabálysértést ismerve el" - zárta sorait Novák.

Rákay Fülöp - Kuruc.info


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európától szeretettel MÉRGEZVE
  2009-04-01 18:59:05, szerda
 
 
EURÓPÁTÓL SZERETETTEL - MÉRGEZVE

Európától szeretettel - ezzel a címmel jelent meg az a kiadvány, ami többek között a debreceni 2-es villamos (és a miskolci "zöld nyíl") sokmilliárdos fejlesztési terveiről tudósít. A címlapon emellett nemzetiszín szalag, a közismerten bárgyú "Benned van az Új Magyarország fejlesztési terv", és egy eddig ismeretlen KIKSZ Zrt. logója társaságában. A hazugságok világához szokott ember is megbotránkozhat az "Európától szeretettel" érkező euromilliárdokról szóló hírre, mivel itt távolról sem jótékonyságról van szó, nem segélyről, hanem a legújabb beetetésről. Más megfogalmazásban: a magyar befizetések, saját pénz visszaforgatásáról, ami már számos esetben bizonyítottan magánzsebbe, vagy magánvállalatok vagyonába vándorolt. Csak Hófehérke meséjét kell ismerni ahhoz a felismeréshez, hogy nyájasan beetetni mérgezett almával is lehet. A szép, piros almát most a tetszetős küllemű, eurozászlós, drágán nyomott prospektus helyettesíti.

A debreceni 2-es villamos tervét az erőszak szülte, amiről már több cikkben és lakossági fórumon beszámoltam. A terv alapjaiban rossz, erőltetett a nyomvonal, nem is önálló, hanem a meglévő vonalból a város legforgalmasabb kereszteződésében való kiágaztatással számol. Ebben folyamatos a város lakosságának becsapása 2001 óta, mivel előkerült egy 1999-es megvalósíthatósági tanulmány is. Ez szerint a villamosvonal csakis az egyetlen nyomvonalon valósítható meg, miközben meg sem történt az egyéb lehetőségek vizsgálata. Ezért fordultam végstádiumban több európai parlamenti képviselőhöz, akik között Barsiné Pataki Etelka beismerte, hogy ami az "unió" elé kerül, azt meg fogják szavazni. Tehát Debrecenben nem lehetett a rosszat megállítani, és ez uniós szinten is feltartóztathatatlannak bizonyult. Más képviselőtől kértem, hogy a pályázat elbírálásakor legalább azt vegyék figyelembe, hogy e nyomvonalat át kell tervezni, válasz nem érkezett.

A fentiek alapján érdemes körülnézni, hogy Debrecenben milyen önkormányzatban születnek a döntések. A köztudott tények (diktatórikus vezetés, szemellenzős, többnyire tudatlan képviselők stb.) bizonyítékai már a város honlapjáról leolvashatók, amihez elég megnézni az ott szereplő életrajzokat. Ahogy a Miniszterelnöki Hivatal honlapján is valamennyi miniszter képe és (nem túl dicső) életrajza megtekinthető, az internet-korszakban ugyanez lenne elvárható a jelenlegi ország második legnagyobb városának honatyáitól is. Ez pedig távolról sincs így, a közgyűlés 49 tagjából 20-nak nincs életrajza(!), közülük 5-nek sem életrajza, sem fényképe. Ez utóbbiak között van az a fideszes frakcióvezető (Papp László), aki nemrég a belvárosban többszáz milliós házat épített magának Érdemes ismét felidézni a polgármester, Kósa Lajos karrierjének kezdetét, aki 1982-ben érettségizett a KLTE Gyakorló Gimnáziumában Debrecenben, majd 1989-ben végzett a Marx Károly Közgazdaság-tudományi Egyetem tervgazdasági szakán, de diplomát politikai karrierjének kiteljesedése miatt nem szerzett. (Így áll a honlapon, miközben máshol diplomásként tünteti fel magát, így valamennyi korábbi megválasztása híveinek becsapásával történt). 1990 óta folyamatosan országgyűlési képviselő, és immár harmadik alkalommal (a helyi pénzvilág által) formailag Debrecen polgármesterének választották. Debrecenben, az elbutított, becsapott városban az elmúlt években csak az nyert, aki fideszesnek mondta magát. Hadd álljon itt országos tanulságként egy helyi példa: 2002-ben így került megválasztásra a Washingtonból hazatért, korábban MSZMP-s érdeket is kiszolgáló újságíró, Turi Gábor. Washingtoni sajtóattaséként természetesen nem a város gondjaival foglalkozott, mégis megválasztásra került, mert a fidesz színeiben indult. Időközben Debrecen alpolgármestere is lett, négy év múlva 2006-ban már nem ő került megválasztásra, mivel nem a fidesz jelöltje volt. Ekkor ugyanis a párt az ő körzetében egy Erdélyből áttelepült orvost indított, akinek ugyanúgy nem volt semmi köze a városhoz, mint korábban Turinak a washingtoni évei után.

Van-e fontossága a leírtaknak 2009. márciusának végén, amikor Gyurcsány lemondása után a mai napon éppen Bajnai Gordon a miniszterelnökjelölt? Ő pedig éppenséggel nyíltságot és egyenes beszédet ígér az embereknek, és 600 milliárdos megszorítást. Ami az országos eseményeket illeti, a látványos cirkuszok mögött a biztos befektetések húzódnak. Nyilvánvalóan Gyurcsány és Bajnai is ugyanazt az elbitorolt vagyont védi. Ők és társaik a már eddig felszínre került, részben beperelt részvénytársaságok, hivatalok urai, ügyvezetői és haszonlesői. Ugyanezen napokban a fidesz is megtartotta születésnapi ünnepségét, tagjai között feltűnt Kósa is. Ő nem háborodik fel az ország sorsán, amíg saját üzleti érdekeltségeit biztonságban érzi. Miközben az ország eljutott a felismerésig, hogy "választott vezetői" az ország ellen dolgoznak, Debrecen nem akarja hinni, hogy tulajdon vezetője a városának gyilkosa, a rombolásban Debrecen Ceausescuja.

Európától szeretettel - a füzetke a KIKSZ (Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet) kiadványa. Ők jelennek meg pénzosztóként, pénzkezelőként a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a periférián a pénzmaradékot elköltő beruházók, vállalkozók között. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője 2006-2007-ben Bajnai Gordon volt, Gyurcsány Ferenc meghívására. Az euromilliárdok az ő kezükön át jutnak Kósáig, ezúttal a legnagyobb pazarlóhoz, mert egy rossz terv megvalósítása a legnagyobb pazarlás. Debrecenben milliárdos hiánya van a "színházépítésnek", visszalépett a repülőtérre többmilliárdos vásárlási szándékot bejelentő cég. Budapesten a hetekben bukik meg a 4-es metro további építése. Ezek után Debrecenben Kósa szabadon garázdálkodhat a villamosfejlesztés milliárdjaival? Aki eddig nem értette: a tervezett 2-es villamos nem a városlakók munkába járását szolgálja, nem a diákoknak az iskolába jutását. Egyesek csak most veszik észre, hogy a villamosvonal a lakótelepek népét van hivatva bevinni abba az üzleti belvárosba, amelyiknek nemrég átadott Fórum nevű üzletközpontja kong az ürességtől.

E bizonyítékok alapján nyilvánvaló, hogy ugyanaz a mechanizmus működik vidéken, Budapesten és Brüsszelben. Az írás időszerűségét két dolog adja. Az egyik: 2009-ben bűn europarlamenti képviselőket választani, akik többmilliós fizetésért a nemzet ellen dolgoznak. Az előrehozott magyar parlamenti választásnak csak akkor lenne értelme, ha a Gyurcsány-, Bajnai- és Kósa-félék nem csak távoznának a hatalomból, hanem méltó büntetésüket is megkapnák.

Dr. Nagy Attila
orvos, közíró
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A libák érdeke
  2009-04-01 18:53:46, szerda
 
  A libák érdeke
2009-03-31 06:27:31

Melyek a magyar nyelv leggyakrabban használt szavai? Kosztolányi óta tudjuk, melyek a legszebbek: gyöngy, gyűrű, gyűszű, búza stb. Ám hogy melyek az utolsó hét évben a leggyakrabban használatosak, azt még nem vizsgálta meg senki. De erre nézve még csak kutatásokat sem kell végeznünk. Két szó elvitathatatlan gyakorisággal vezet. Az egyik szó: ország. A másik: érdeke.

Miért vagyunk ilyen nyomorúságos helyzetben? Ország érdeke.

Miért vernek se szó, se beszéd nyomorékká utcán sétáló embereket? Ország érdeke.

Miért épül alagút meg völgyhíd, százmilliárdokért, közpénzből, ahol erre semmi szükség? Ország érdeke.

Miért kell országzászló-felvonástól elzárni az országot? Ország érdeke.

Miért kell libatartókat öngyilkosságba kergetni? Ország érdeke.

A jól ismert válaszokkal teli a süketek füle is, hiszen hétfőnként a két leggyakrabban használatos magyar szót jeltolmácsok is mutogatják a parlamentből. Csak azt nem mutogatják, hogy valójában mi is lehet az ország érdeke. Azt a parlamenten kívül szokták, ugyancsak sokan és ugyancsak gyakran, mutogatni. Amit viszont, sem a jeltolmácsokkal, sem nélkülük, a tévé sohasem közvetít.

Én évek óta tűnődöm, ki és mi lehet az ország. És ugyan mi lehet az érdeke? Mire jutottam? Az ország érdeke azonos lehet pár százezer hizlalásra szánt liba, és pár száz úgynevezett kormánypárti, úgynevezett politikus étvágyával. Leginkább abban hasonlítanak egymásra, hogy a liba és az úgynevezett kormánypárti politikus is rendkívül falánk. Hanem a világért nem szeretném megbántani a ludakat (Mikszáthra tekintettel a breznói ludakat különösen nem), így gyorsan hozzáteszem, hogy a liba csak addig fal, amíg gusztusa van rá. A libatömésnek nevezett kényszertáplálás egy libának soha eszébe nem jutna. A libák maguktól sosem kérnek libatömést.

Az úgynevezett kormánypárti politikusok, ideértendően azt a nemrégiben génmódosult fajtájukat is, amelyik egyszerre kormánypárti és ellenzéki is, akkor is zabálnak, ha már teli vannak. Ezek, ellentétben a ludakkal, mindig egyformán mohók. A libákkal ellentétben imádják a kényszertáplálást is. Szó nélkül, mosolyogva, gyakran tapsolva fogadják, amikor vezérük gorombaságokat, gusztustalanságokat, szörnyűségeket gyömöszöl le torkukon. Ennél jobban csak azt kedvelik, mikor a zsebüket tömik. A libákkal ellentétben ezt önként, bármilyen gyakorisággal, szívesen megteszik. Ehhez a töméshez - a libáktól úgyszintén eltérően - nem várnak idegen kézre. Az öntömést saját kezükkel is szívesen elvégzik.

Biztos értesüléseim vannak. Ha kormánykörökben végképp minden kötél szakad, a libák - ha nem is szívesen, de - tekintettel az ország érdekére, készek kiállítani egy miniszterelnököt.

Csendes Csaba
magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A kormány lemészárolta a magy
  2009-04-01 18:49:37, szerda
 
  "A kormány lemészárolta a magyar egészségügyet"
fidesz.hu 2009. április 1. 14:31

Több mint 100 gyógyszer drágul drasztikus mértékben a mai naptól, többségük
ára a duplájára növekszik
- jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Pesti Imre.

Elsősorban a szív- és érrendszeri megbetegedésekre alkalmazott gyógyszereket
érinti a drágulás,
ami azért felháborító, mert ezek a betegségek jelentik a leggyakoribb
halálokot ma Magyarországon
- mutatott rá a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa, majd hozzátette: az
elmúlt években a kormány 250 milliárd forintot vont ki az ágazatból,
s most a költségvetés szerint további súlyos megszorításra készülnek (30
milliárd kivonását vállalta a kormányzat),
pedig már így is nagyon rossz a helyzet.

Az OEP hiánya havonta átlagosan 3-4 milliárd forint - tájékoztatott Pesti
Imre -,
s a további megszorítások hatására ez a hiány éves szinten akár a 80-100
milliárd forintot is elérheti.
A kormány lemészárolta a magyar egészségügyet, és teljesen
ellehetetlenítette a magyar betegeket - szögezte le a képviselő.
A kormány a saját tehetetlenségét fizettette meg a betegekkel és a
szegényekkel, hiszen a két dolog
- betegség és szegénység - sokszor sajnos együtt jár.

Kijelentette: elfogadhatatlan, hogy a kormány a mi egészségünkkel játszik,
s összeegyeztethetetlen az orvosi esküvel és a gyógyítás szándékával az,
amit a jelenlegi kormányzat művel az egészségüggyel.

Milyen jogon nevezi magát ez a kormány szociáldemokratának, ha nem
foglalkozik a betegek sorsával,
s minden újabb intézkedésével a szegényeket sújtja? - tette fel a kérdést a
f ideszes honatya.
Nagyon rossz már most is a helyzet, úgy, hogy az idénre tervezett
elvonásokhoz még hozzá sem látott a kormány - zárta sajtótájékoztatóját a
politikus.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szombatig kell hűségesküt tenn
  2009-04-01 18:48:49, szerda
 
 

2009-04-01. 18:39
Szombatig kell hűségesküt tenni Bajnainak


Szombat délelőttig kell az MSZP-frakció tagjainak aláírva visszajuttatni Bajnai Gordonhoz azt a nyilatkozatot, amelyben vállalják, hogy támogatják a miniszterelnök-jelölt által vázolt nehéz intézkedéseket is.
A több mint háromoldalas dokumentum - amelyről a szocialistákkal és a szabad demokratákkal is egyeztetett szerdán - tartalmazza a gazdasági válsággal kapcsolatos cselekvési tervet, a "nehéz intézkedéseket", az előzményeket, az okokat, az elérendő célokat. A válságkezelés irányai mellett konkrét programelemeket is felsorol. Az MTI úgy tudja, hogy ezek között szerepel a 13. havi nyugdíj teljes eltörlése is.
Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt hétfőn beszélt a szocialista frakciónak arról, hogy egy nyilatkozatot vár tőlük, amellyel a képviselők egyenként támogatásukat adják az új kormány programjához. A távirati iroda úgy tudja, hogy a gazdasági miniszter egyértelművé tette: csak akkor vállalja a posztot, ha megkapja a szocialisták előzetes támogatását válságkezelő tervéhez.
Az MTI úgy értesült, a képviselők legkésőbb csütörtökön megkapják a dokumentumot, és szombat délelőttig kell nyilatkozniuk arról, hogy támogatják-e. A szocialista frakció vezetése arra számít, hogy a képviselőcsoport minden tagja vállalja az aláírást.
A tervezett intézkedések között nincs olyan, amelyik valamilyen formában nem fordult volna már meg a frakció előtt. Többen felhívták a figyelmet, hogy a többség úgy véli, el kell kerülni az előrehozott választást, ezért várhatóan azok is aláírják majd a dokumentumot, akik korábban mindig elutasították a szigorú intézkedéseket.
Bajnai Gordon hétfőn a parlamentben beszélt először a tervezett válságkezelő programjáról, amelynek végrehajtása, mint fogalmazott, "fájni fog". Azt ígérte: azonnal cselekedni fog, és ha a programját következetesen, politikai vitáktól mentesen képes lesz végrehajtani Magyarország, akkor nemcsak a még nagyobb baj előzhető meg, de belátható időn belül visszatérhet az ország iránti bizalom is.
(MTI)


http://kuruc.info/r/2/38066/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az utcán vérzik el a Bajnai-cs
  2009-04-01 18:42:22, szerda
 
 
Az utcán vérzik el a Bajnai-csomag?
2009. április 1. 06:30




B.I.L.

Április közepén utcai demonstrációval üzennek a friss Bajnai-kormánynak a szakszervezetek, de az FN által megkeresett érdekvédők a sztrájkhirdetés előtt tüzetesen megvizsgálnák a Bajnai-csomagot. Az MSZOSZ elnöke rendszerszerű lépéseket szeretne és áldozatvállalásra is hajlandó, a közszféra pedig azt reméli: nem sarcolják tovább.


Az eddigi megszorítócsomag-tervek szűk érdekeket képviseltek, hiányzott belőlük a rendszerszerűség, néha az ésszerűség is - nyilatkozta az FN-nek Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke. A szakszervezeti vezető azt reméli, hogy a Bajnai-csomag más kaptafára készül majd, és nem zárta ki, hogy annak egy-két kemény elemét a munkavállalók támogatni fogják. ,,Az is beleférhet, ami fáj" - fogalmazott az FN-nek Pataky.

Példaként említette, hogy a gyes és a családi pótlék célzottabbá tételét indokoltnak tartják, ugyanígy elkerülhetetlen szerintük a nyugdíjkorhatár emelése, sőt a nyugdíjak svájci indexálású emelésétől is eltekintenek. Nyilván igazságtalan, hogy az átlagfizetés reálértéke jobban csökken, mint az átlagnyugdíjé - mondta az MSZOSZ első embere.


Pataky Péter az ésszerűtlen takarékoskodás jó példájaként említette a szocpol lehetséges eltörlését, különösen, ha az a demográfiai és lakáspiaci következmények felmérése nélkül következik be. Árnyalt az MSZOSZ álláspontja a járulékcsökkentés ügyében is: a munkáltatók körében célzott járulékcsökkentést javasolnak, mert a kisebb közteher szerintük néhány iparágban nem nagyobb foglalkoztatást, hanem nagyobb profitot jelent majd. Nem vetnék el e mellett a foglalkoztatottak által fizetett járulékok mérséklését sem: érvelésük szerint a kevesebb elvonás lehetőséget teremtene az öngondoskodás erősítésére.

Nem rövid távú, hanem rendszerszerű lépésekre lenne szükség; a Reformszövetség - egyébként szűk érdekeket képviselő - programja is 3-4 éves időtávra számol, ilyesmit várunk a Bajnai-csomagtól is - mondta az FN-nek Pataky Péter.

A közszférát már kivéreztették

A közszféra már harmadik éve példás önfegyelemmel tűri a sarcolást - mondta az FN-nek Fehér József, a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete (MKKSZ) főtitkára. A KSH adatai szerint 2006 és 2009 között 140 ezer állás szűnt meg a közszférában, a 2007-es 7 százalékos és az idei évre, Bajnai-csomag nélkül tervezett 6-7 százalékos reálbércsökkenés pedig már összességében lenullázta a 2002-es 50 százalékos béremelés hatását; ma a szektor reálkeresete alacsonyabb, mint 7 éve volt - sorolta az állítását alátámasztó adatokat a főtitkár.

Az állami alkalmazottak egyre zsugorodó körétől ráadásul egyre nagyobb teljesítmény az elvárás - honnan lesz kapacitás például a családi- és szociális támogatások célzottabbá tételére? - érzékeltette az erőforrás-hiányos állapotot a szakszervezeti vezető.

,,Nagyon rossz bemutatkozás lenne az új miniszterelnöktől, ha elvadítaná az apparátust" - vélte az MKKSZ főtitkára a 13. havi bér teljes megvonásáról vagy a 20 százalékos fizetéscsökkentésről terjedő pletykákra utalva.

Üzennek, de nem sztrájkolnak

Az április 18-i szakszervezeti demonstráción előre üzenünk az akkor várhatóan négynapos Bajnai-kormánynak: elmondjuk, hogy miben nem leszünk semmiképpen a partnerei - mondta Pataky Péter. Ilyennek tekinthető például a családtámogatások megszüntetése vagy megadóztatása - mondta a szakszervezeti vezető.

Az MSZOSZ első embere a lehetséges sztrájkokat firtató kérdésünkre azt mondta: ,,Mi inkább a versenyszférában dolgozókat képviseljük. A sztrájkok ott konkrét cégek ellen irányulnának, nehéz velük az országos politikát befolyásolni, célunk sokkal inkább a munkahelyek megvédése." A politikai döntéshozókat azért befolyásolni kívánjuk, a célzott nyomásgyakorlás eszközein gondolkodunk - nyilatkozta Pataky Péter.

,,Én ma nem kezdeményeznék sztrájkot" - mondta Fehér József. Az MKKSZ megvárja Bajnai programját, és ha az méltatlan a közszféra eddigi érdemeihez, akkor megfontolják a további lépéseket.



http://www.fn.hu/makro/20090331/utcan_verzik_el/?hirlevelkatt=2009-04-01
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 602
  • e Hét: 2260
  • e Hónap: 19053
  • e Év: 151970
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.