Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Már egy órája tart a "mindent
  2009-04-05 16:13:09, vasárnap
 
  Már egy órája tart a "mindent elsöprő" demonstráció
2009-04-05 15:13 barikád.hu

14 órakor megkezdődött Budapesten a Hősök terére meghirdetett hatalmas és "mindent elsöprő" demonstráció, melyre mindazokat várták, akik az előrehozott választásokban látják az egyedüli megoldást.

Eddig Vértesaljai László jezsuita pap és Jókai Anna szólaltak fel. Tudósítónk beszámolva az eseményekről és a közhangulatról elmondta, ez a Fidesz közeli rendezvény is csupán az "összejövünk - együtt vagyunk - haza megyünk" szemléletet tükrözi. Igen valószínűnek látszik, hogy a demonstráció valós és egyedüli célja az, hogy összegyűjtsék és a Fidesz oldalára édesgessék a radikálisabb, de még bizonytalan szavazókat. Mivel a közönség jobban lefedi a jobboldal sokszínűségét, ideális alkalom ez a Fidesznek, hogy megerősítse szavazóbázisát. Ugyanakkor ettől a tüntetéstől nem várhatjuk, hogy megdől a kormány.

A Jobbik és a Magyar Gárda is képviselteti magát az eseményen, mivel az összefogás hívei - tudtuk meg a párt egyik képviselőjétől arra a kérdésre, mit keres a Jobbik egy olyan rendezvényen, ahol kizárólag Fidesz közeliek szólalnak fel.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Legalább 50 ezren a Hősök teré
  2009-04-05 16:12:06, vasárnap
 
  Legalább 50 ezren a Hősök terén
2009. április 5., vasárnap 15:54 InfoRádió


50 és 100 ezer közötti tömeg követel előrehozott választásokat a Hősök terén. Motorosok viszik a petíciót Sólyom Lászlóhoz.



Tudósítóink jelentése szerint 50 és 100 ezer közöttire tehető az előrehozott választásokért tartott civil demonstráción megjelentek száma. A Hősök terét teljesen megtöltötte a tömeg, az Andrássy úton a Kodály Kőröndig állnak az emberek.

Makovecz Imre, az egyik főszervező azt mondta a jelenlévőknek, hogy ha nem lesz hatása a mostani demonstrációnak, akkor újabb megmozdulást szerveznek, hogy kiköveteljék az előrehozott választást. Beszédet mondott Jókai Anna író és Vértesaljai László jezsuita atya is.

A rendezvényen felolvasták a köztársasági elnökhöz címzett petíciót, amit motorosok visznek a Sándor palotába.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért csak az oroszok nem veh
  2009-04-05 15:59:05, vasárnap
 
  2009-04-05. 13:00

Lovas István: Miért csak az oroszok nem vehetnek MOL-részvényt?


A múlt héten Putyin orosz miniszterelnök vezetésével Szentpétervárott titokban ülésezett az ötven legnagyobb orosz vállalat igazgatója. Titokban, de az egyik résztvevő lapunk egyik munkatársának körvonalazta azt a tervet, amely egyik eleme, hogy Oroszország egy éven belül bekebelezi - felvásárolja - Magyarországot.
A szándékos kiszivárogtatás oka: a neve szigorú elhallgatását kérő vállalatvezetőt különleges érzelmi szálak fűzik hazánkhoz, amelyet félt az erőszakos felvásárlástól.
A terv értelmében a VimpelCom visszautasíthatatlan ajánlatot tenne a Westel telefontársaságnak.
Magyarország több kereskedelmi bankját a JSFC Sistema konglomerátum venné meg.
Az OJSC MMC Norilsk Nickel a Novolipetsk Steel-lel karöltve felvásárolná a legtöbb magyarországi bányát.
A Baltika az Auchan és a Cora teljes magyarországi szupermarket láncolatát venné meg.
A RAO, az OGC-4, az OGC-5, az Irkutsenergo a víztisztító- és vízszolgáltatókra tenné rá a kezét.
De ne folytassuk, mert az egész döbbenetes tervet a Magyar Nemzet hétfői, 10 oldalas különkiadása ismerteti.
Annyit azonban még tegyünk hozzá, hogy az osztrák OMV-nak a tulajdonában volt MOL-részvények eladása az orosz Szurgutnyeftegaz-nak már ennek a titkos ülésnek az eredménye.
A baj az, hogy a magyar kormány mindezt nem tudja megakadályozni.
Az orosz cégek ugyanis egyszerű piaci tranzakciók nyomán válnak tulajdonossá.
A tőzsdén jegyzett cégek részvényeit bárki megvásárolhatja. Ahogyan az OTP vagy a MOL részvényeit olvasóink is, ha lenne miből.
A szentpétervári történettel csak egy a probléma. Nem igaz.
Nem volt ott semmilyen titkos ülés.
Csupán a hatás kedvéért találtuk ki.
A valóság viszont az, hogy Magyarországot már felvásárolták.
Aki a fenti orosz fikciót a maga soványságában összehasonlítja például azzal a bővérű felsorolással, amely a francia szenátus honlapján olvasható francia cégek magyarországi befektetéseiről szól, beleértve a stratégiai fontosságú vízműveket, az nem kételkedhet.
Egy orosz cég most megvette a MOL részvényei 21 százalékát. Jogában áll.
,,Tetszettek volna nem a tőzsdére vinni", fazonírozhatnánk át Antall József szállóigéjévé vált mondatát.
Akik annak idején a MOL privatizálása mellett tettek le a garast, viseljék a felelősséget, aminek nem szabadna ott végződnie, hogy most - feleslegesen - brüsszeli segítségért kiáltoznak, netán a fejüket a falba verik. Próbálja valaki megvenni az állami tulajdonban lévő Saudi Aramco-t.


Lovas István - MN Képeslap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az I love Bokrostól a bukásig:
  2009-04-05 13:34:34, vasárnap
 
  Az I love Bokrostól a bukásig: az MSZP rázós pillanatai
2009. április 5. 08:32:48

Gyurcsány Ferenc lemondása a miniszterelnöki posztról az MSZP eddigi kongresszusainak egyik legfontosabb pillanatává vált. A szocialisták legfőbb döntéshozó fórumán azonban korábban is történtek meglepő és emlékezetes események. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

Az új párt "állampártból korszerű baloldali szocialista mozgalommá, a tagsága által ellenőrzött politikai tömegpárttá válik, amely kezet nyújt minden demokratikus, haladó magyar erőnek, s egyúttal az európai baloldal szerves részének tekinti magát" - megalakulása pillanatában így definiálta magát az MSZMP romjain 1989. október 7-én létrehozott Magyar Szocialista Párt.

A nevezetes kongresszuson, amely az MSZP történetében a "zéró óra" volt, a mai eseményekhez hasonlóan úgy simították el a különböző érdekcsoportok konfliktusait, hogy huszonnégy tagú, tehát rendkívül nagy létszámú, ezért gyakorlatilag működésképtelen országos elnökséget hoztak létre. A kongresszuson történteket egyébként jellemző módon a Berecz János vezette ortodox szárny és a vezetésbe a korábban reméltnél kevesebb embert bejuttató reformkörök is kudarcként élték meg. Sőt, az új párt megalakulása ellen fellépő Berecz, akit a nyílt színen is többen hevesen támadtak, a mindent eldöntő szavazás után maroknyi követőjével együtt elhagyta a kongresszust is.

I love Bokros

Bírálatokban nem volt hiány hat évvel később sem, amikor 1995. késő őszén a miskolci egyetemi város csarnokában gyűltek össze a szocialista küldöttek. A célpont leginkább a kormányt és a pártot egyaránt vezető Horn Gyula volt. A néhány hónappal korábban bevezetett Bokros-csomag nyomán megtépázott népszerűségű szocialisták a színfalak mögött a pártelnöki és miniszterelnöki poszt szétválasztásáról pusmogtak.

A feszültséget, amelyet a sajtóban megjelenő, egymásnak odamondogató nyilatkozatok is erősítettek, igazából az oldotta fel, amikor jó dramaturgiai érzékről tanúbizonyságot téve, a rendezvény második napján megjelent Miskolcon Bokros Lajos is. Beszédével, amelyben a reformok következetes véghezvitele mellett érvelt, hitet adott a tétova küldötteknek, és hatalmas sikert aratott. A kongresszus egyik legkelendőbb emléktárgyai ezután a pénzügyminiszter arcképével és az "I love Bokros" felirattal díszített pólók lettek.

Pártból ki, pártba be

Nem volt híján a teátrális jeleneteknek a következő, tavasszal megrendezett kongresszus sem. Az 1996. márciusában, immár Budapesten tartott tisztújításon Horn Gyulát kilencvenöt százalékos támogatottsággal erősítették meg a pártelnöki poszton. Az ügyvezető alelnöki poszton a párt korábbi fenegyerekét, a manapság a Hír TV-ben riportereskedő Csintalan Sándort Kósáné Kovács Magda váltotta. A híradások élére másnap mégsem ezek a fejlemények kerültek.

A nem éppen halvérű Suchman Tamás, aki ebben az időben a privatizációt felügyelő tárca nélküli miniszteri tisztséget töltötte be, úgy megsértődött azon, hogy az elnökségi tagságra még a küldöttek felének a támogatását sem kapta meg, hogy bejelentette: kilép a pártból. Szavainak pedig úgy adott nyomatékot, hogy a pulpituson elővette és egyúttal lazán le is tette tagsági könyvét. A politikust, aki aztán sebtében a kongresszust is elhagyta volna, nem csak a nyomában lihegő sajtó követte, hanem párttársai is. Kérésükre aztán néhány nappal később Suchman megenyhült és visszavonta lemondását.

Reform vagy bukás

Két évvel ezelőtt egy, az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése és a gazdasági helyzet romlása miatt sebeit nyalogató MSZP tartott kongresszust. A tisztújító gyűlés előtt Gyurcsány Ferenc, aki a leköszönő Hiller István után az egyetlen jelölt volt a posztra, a szavazatmaximálás érdekében bejelentette: csak abban az esetben vállalja a pártelnöki feladatokat és marad kormányfő, ha legalább a küldöttek hetvenöt százaléka bizalmat szavaz neki. A taktika bejött: több mint nyolcvankilenc százalékos támogatást kapott. Gyurcsány Ferenc mottója akkor egyébként a "reform vagy bukás" volt.

A pártelnök-miniszterelnök két évvel később megbukott, a reformokat pedig a - mostani kongresszus felhatalmazását követően - várhatóan Lendvai Ildikónak és Bajnai Gordonnak kell levezényelni, vagy legalábbis elkezdeni.

Forrás: stop.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lendvai beszólt: "Büszke vagyo
  2009-04-05 13:28:12, vasárnap
 
  Lendvai beszólt: "Büszke vagyok Gyurcsányra"


Lendvai Ildikó felidézte, amikor annak idején Gyurcsány Ferenccel együtt és neki énekelték az MSZP "Igen, igen" című kampánydalát. Mint mondta, a nehéz úton a büszke "igen, igenből" egy idő után töprengő "hát, igen" lett.

2009. április 5. vasárnap 13:15 - HírExtra


A pártelnökjelölt hangsúlyozta, mindezek ellenére, most ismét azt mondják neki, hogy "igen, igen". Egyrészt igent mondanak arra, amit kormány csinált az elmúlt években. Jellemzése szerint sok kapkodással, kuszasággal, hol túl sok, hol túl kevés beszéddel, de arra mentek vele, amerre menni kellett, egy modernebb Magyarország felé.

"Nem szégyelljük, büszkék vagyunk rá, nem szégyellünk, büszkék vagyunk rád" - jelentette ki Lendvai Ildikó a leköszönő pártelnök-miniszterelnökre utalva.

Lendvai Ildikó közölte, a második igen annak szól, amit együtt megtanultak. Nem elég a jó cél felé bátran hajózni, hanem kell hozzá az olajozott hajógépezet és annak valamennyi alkatrésze is. Nem elég a messzire látó kapitány, kell hozzá a jól szervezett csapat is - tette hozzá a pártelnökjelölt.

Véleménye szerint, amikor Gyurcsány Ferenc látta, hogy akadozik a gépezet, akkor megpróbált minden poszton ott lenni, és amikor már nem volt mivel fűteni a gépezetet, "magát gyújtotta lángra", hogy továbbmenjen a hajó. "Szép volt kapitány, köszönjük kapitány!" - jelentette ki.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiszállt a szaktárca – f
  2009-04-05 13:24:31, vasárnap
 
 

2009-04-04 18:20
Kiszállt a szaktárca - fizethetnek az önkormányzatok (+videó)

Több száz milliós kárt okozott a Bajnai Gordon vezette Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium 80 településnek. A tárca váratlanul kiszállt az európai uniós és kormányzati pénzekből is finanszírozott szelektív hulladékgazdálkodási beruházások támogatásából, az önrészt 10 százalék helyett most 30-35-öt teljes egészében az önkormányzatoknak kell állniuk.



http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=265124

Videók:
Kiszállt a szaktárca - fizethetnek az önkormányzatok


Az európai uniós irányelvek szerint 2011-ig minden településen ki kell építeni a szelektív hulladékgazdálkodási rendszert, a beruházásra Brüsszel támogatást is ad. A tenderek tavaly ősszel indultak, a Bajnai Gordon vezette Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium azonban néhány hónappal később kiszállt a finanszírozásból. A többletköltséget így az önkormányzatoknak kell állniuk.

,,A kormány visszafogta a támogatást, és gyakorlatilag ránk akarják hárítani ennek a projektnek a 30 százalékát. Képtelenség ezt kigazdálkodni, az önkormányzatok döntő többsége hitelképtelen, mert ingatlannal kell lefedezni a hitelfelvételt. Ezt nem lehet megcsinálni" - nyilatkozta Tóth István Dunasziget független polgármestere.

A döntést hivatalosan nem indokolták, mindössze annyit közöltek a polgármesterekkel: az uniós finanszírozás mellé a községeknek 10 helyett már 30-35 százalékos önrészt kell vállalniuk. Dunaszigetnek ez 20 millió forintba, a szomszédos Halászinak még többe kerül majd.

,,2010-2011-ben 38 millió forintot kellene önerőként hozzátennünk a pályázathoz. Ez elég nehéz dolog, hitelfelvétel nélkül nem tudnánk megoldani, ha viszont hitelt kellene felvennünk, az veszélyeztetné más beruházásainkat" - közölte Majthényi Tamás Halászi független polgármestere.

A lakosság issza meg a levét

A többletköltség egy részét a települések kénytelenek a lakosságra hárítani: a szemétdíj néhol 20 százalékkal fog drágulni.

,,A minisztériumban folyamatosan változtatják azokat a feltételeket, amelyekhez nekünk igazodni kell, és sajnos mindig a mi kárunkra változik. Mindig több önrészt kell a pályázatokra fordítani, ez nehéz helyzetbe hoz minket és a családokat is, hiszen jelen helyzetben a családoknak is finanszíroznia kell ezt a projektet" - szögezte le Enese MDF-es polgármestere Mesterházy József.

130 millió helyett 400 milliót kellene fizetni?

Mosonmagyaróvár vezetésének 130 millió forint helyett 400 milliót kellene átcsoportosítani. Hogy honnan teremtik elő az összeget, egyelőre nem tudják. A térségi hulladékgazdálkodási tanácsának elnöke szerint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az unióra hárította a felelősséget, mondván: Brüsszelben csökkentették az úgynevezett jövedelemtermelő programok támogatását.

,,Az unió soha nem ígért 75 százaléknál többet, így arra az oldalra mutogatni nem tudunk, csak a saját kormányunkra, ugye, aki az ígért támogatást elvonta ettől a projekttől" - mondta a Mosonmagyaróvár Nagytérség Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke, dr. Árvay István ügyvéd.

Kerestük a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség illetékesét, Horváth Jácintot is, a Nyugat-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal vezetőjét azonban nem tudtuk utolérni.

(hírTV)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt megnézheti, kiket "szabadí
  2009-04-05 13:21:33, vasárnap
 
 

Konyec?
Itt megnézheti, kiket "szabadított az országra" Gyurcsány Ferenc

Bódis András, itthon@hetivalasz.hu
9. évfolyam 14. szám, 2009.04.02


Azzal, hogy Gyurcsány Ferenc lemondott kormányfői tisztségéről, korántsem biztos, hogy a Gyurcsány-érának is vége szakad. Cikksorozatunk első részében a távozó miniszterelnök személyügyi hagyatékát vesszük górcső alá. Vagyis hogy kiket "szabadított az országra" az elmúlt öt-hét évben.

A Heti Válasz a tavalyi koalíciós "szakításkor" listát készített azokról a szabad demokrata potentátokról, akiknek - ha hitelesnek akarják láttatni az SZDSZ és az MSZP szétköltözését - le kellene mondaniuk állami mellékjövedelmeikről. Akadt olyan politikus, aki a 118 fős lajstrommal szembesülve (vagy más megfontolásból) lemondott tisztségeiről, a névsorba tartozók nagyobbik fele viszont a balliberális együttműködés személyi biztosítéka maradt.

Ismét seregszemlét kell tartanunk. Most azon köz- és mellékszereplők körében, akik a Gyurcsány Ferenc iránti lekötelezettségüknek, illetve fokozatos elköteleződésüknek köszönhetik, hogy minisztériumi felsővezetővé, állami kitartottá vagy pártmuftivá váltak (és máig "így maradtak"). Nem zárhatjuk ki, hogy köztük se szeri, se száma a kiváló szakembereknek, ám személyük - ha helyükön maradnak vagy feljebb lépnek - mégiscsak a Gyurcsány-érát élteti tovább.

Listánk néhány tagja már Gyurcsány miniszterelnöki főtanácsadóvá avanzsálása, azaz 2002 óta részt vesz az államgépezet működtetésében, többségük azonban csak az utóbbi években vált úgymond a köz vagy a párt szolgájává. Vannak, akik az állami és az MSZP-s felsővezetői struktúrában egyaránt helyet kaptak; az ő nevüket csak egyszer szerepeltetjük az összeállításban (de ott minden lényeges pozíciójukról megemlékezünk).



Minisztériumi felsővezetők

A tárcavezetők, államtitkárok csoportjából leginkább Bajnai Gordon, Szilvásy György, illetve Draskovics Tibor adta arcát az elmúlt évek kormányzati politikájához. Utóbbi annak ellenére megbékélt főnökével, hogy Gyurcsány 2005-ben száműzte a pénzügyminiszteri székből, Az új miniszterelnök című kötetben pedig hihetetlen intellektuális kapacitású "ravaszkodónak" nevezte. Egyébként a fent nevezett három politikus egyikének sincs mentelmi joga; Szilvásynak volt ugyan, de még 2006-ban lemondott parlamenti mandátumáról. Nincs kizárva, hogy az idő nem igazolja majd számára a döntést, hiszen fideszes képviselők hivatalos személy által, közmegbízatás felhasználásával elkövetett személyes adattal való visszaélés miatt feljelentették, amiért titokminiszterként helytelenül kezelte az UD Zrt. lehallgatott telefonbeszélgetéseit (Kövér László és Demeter Ervin személye kapcsán).

BAJNAI Gordon
- Egykori KISZ-reformer, az Unió a Demokratikus Szocializmusért vezetője, Gyurcsány Ferenc kollégája a Creditum Kft.-nél, később az Eurocorp Nemzetközi Rt.-nél
- A második Gyurcsány-kormány fejlesztéspolitikai kormánybiztosa, majd önkormányzati, végül nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztere. A hétvége óta az MSZP és az SZDSZ kormányfőjelöltje

CSÁK Ferenc
- 2005-ben MSZP-s képviselőjelölt a soproni időközi választáson, az első Gyurcsány-kormány idején miniszterelnöki megbízott (az EU Regio West/Nyugat-Pannónia Együttműködés koordinátora)
- 2006-ban európai ügyekért felelős államtitkár a kancellárián, jelenleg az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára

CSÁKY Bernadett
- Szilvásy György titokminiszter felesége, 2006-ig Gyurcsány titkárságvezetője - az ifjúsági tárcánál és a miniszterelnökségen
- A Pénzügyminisztérium jogi és koordinációs szakállamtitkára

DRASKOVICS Tibor
- A Pénzügyminisztérium államtitkára a Horn-időszakban; titkárságvezetője Dobrev Klára, Gyurcsány felesége
- Az első Gyurcsány-kormányban pénzügyminiszter, később tárca nélküli, majd igazságügyi és rendészeti miniszter

FALLER Jenő
- 2005-től 2008-ig nagykövet Szófiában. Ez kiemelt szerepkör, hiszen Dobrev Klára apja bolgár származású, s a Gyurcsány család visszatérő vendég Bulgáriában
- A Külügyminisztérium szakállamtitkára, külügyminiszter-aspiráns (miután Göncz Kinga EP-képviselőként folytatja)

FICSOR Ádám
- 2008 elejétől a kancellária államtitkára, a miniszterelnök kabinetfőnöke
- A Gyurcsány támogatására szakosodott Magyar Progresszív Társaság nevű MSZP-platform elnöke, a szocialista párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke

HEIL Péter Bálint
- A 2002-es kormányváltás után a Nemzeti Fejlesztési Hivatal elnökhelyettese (Dobrev Klárával együtt), 2007-től Bajnai Gordon kabinetfőnöke
- A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium kabinetfőnöke

KESZTHELYI András
- Egykor SZDSZ-es háttérember, később Gyurcsány Ferenc sportminiszteri kabinetfőnöke
- A miniszterelnöki kabinetirodán belül a kutatási és elemzési főosztály vezetője

LABORC Sándor
- Az orosz rendőrtiszti főiskola állambiztonsági szakán végez; 2004-ig az APEH bűnügyi igazgatóságának információs igazgatóhelyettese, majd a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz kerül (az egyik műveleti egység irányítójaként)
- 2007-ben Gyurcsány Ferenc kinevezi az NBH főigazgatójává

MOLNÁR Csaba
- 2004-ben a kormányfőnek elszegődő Gyurcsány Ferencet váltja az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei szervezetének élén, a Ficsor-féle progresszív platform alelnöke
- 2008-tól először a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára, decembertől közlekedési miniszter

OLÁH Lajos
- Az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke, ugyancsak a progresszív platform alelnöke
- 2008 májusától a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára

SZILVÁSY György
- A rendszerváltozás előtt a KISZ KB egyetemi osztályának vezetője, 2002-ig több Gyurcsány-cég vezető tisztviselője
- 2006-tól kancelláriaminiszter, ma a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős tárca nélküli miniszter



Állami kitartottak

Az állami vállalatok vezetőtestületeiben, illetve az egyes tárcák fizetett tanácsadói között már-már hagyományosnak mondható az aktuális miniszterelnökhöz lojális személyi kör jelenléte. Mások mellett Gyurcsány Ferenc két volt minisztere, Petrétei József és Szabó Pál is ilyesfajta állami "utógondozásban" részesül.

ALÁCS Tibor
- Egykori úttörővezető; ő írja alá a csillebérci tábor ajándékozási szerződését. A rendszerváltozás után a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa gazdasági bizottságának vezetője
- Szilvásy György állandó segítője; fél tucat állami tulajdonú cég igazgatóságában vagy felügyelőbizottságában tevékenykedik

BARABÁS János
- Az MSZP József Attila Alapítványának elnöke. Lánya, Barabás Andrea programkoordinátorként tevékenykedik Dobrev Klára Egészséges Településekért alapítványánál
- A kancellária fizetett tanácsadója, a Szerencsejáték Zrt. felügyelőbizottsági elnöke

BELÁN Gábor
- 2002-ig az Apró Piroska (Gyurcsány anyósa) által alapított S-Komplex Biztonságvédelmi Rt. felügyelőbizottsági tagja
- A Mahart-Szabadkikötő Zrt. vezérigazgatója, igazgatósági tag a MÁV Lokomotív Hotels Zrt.-ben

FÖLDI Tibor
- Az egykor az Altus-céghálóba tartozó Nomentana Kft. ügyvezetője, majd az LBS ECoNET Informatikai Rt. igazgatósági tagja
- Az önkormányzati tárca sport-szakállamtitkárságának pénzügyi tanácsadója

GÖNCI János
- A KISZ KB egykori titkára, később az MSZP budapesti elnökhelyettese
- Nagykövet az Egyesült Arab Emirátusokban

HAJDU Endre
- A rendszerváltozás előtt a KISZ, majd a Minisztertanács titkárságának műszaki-üzemeltetési vezetője
- A Beruházási, Műszaki, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. vezérigazgatója

HONTI Pál
- Igazgatósági, majd felügyelő bizottsági tag az Altus Rt.-ben. A Gyurcsány által létrehozott Alapítvány a Modern Baloldalért kuratóriumi tagja
- Több minisztérium "beszállítója", a kormanyszovivo.hu portál egyik készítője

KALICZ Anita
- 2006-ig több Altus-érdekeltség felügyelőbizottsági tagja, a cég jogi képviselője
- Jogi vezérigazgató-helyettes a MÁV Vagyonkezelő Zrt.-nél

LENGYEL Gyula
- A Magyar Villamos Művek (MVM) vezérigazgatójaként 1995-től tanácsadóként alkalmazza Apró Piroskát
- Az MVM igazgatósági elnöke

MERÉNYI Miklós
- Bajnaihoz hasonlóan az Unió a Demokratikus Szocializmusért egyik alapítója, 2007-ig a gazdasági tárca szakállamtitkára
- 2008-tól nagykövet Olaszországban

MÉSZÉGETŐ László
- 2003-ig a Béta-Roll és a Magyaróvári Timföld és Műkorund nevű Altus-részvénytársaságok felügyelőbizottsági tagja
- A Magyar Követeléskezelő Zrt. ügyvezetője

IFJ. PÁVA Zoltán
- Az MSZP-közeli Generáció 2020 Egyesület elnöke
- A Miniszterelnöki Hivatal fizetett tanácsadója (civil koordináció)

PETRÉTEI József
- A pécsi ifjúsági mozgalom egyik aktivistája - éppen, amikor Gyurcsány Ferenc is városi KISZ-vezető. 2004 és 2007 között igazságügyi miniszter
- A Miniszterelnöki Hivatal által szerkesztett Magyar Közlöny szerkesztőbizottsági elnöke

RÁKOSI Ferenc
- A KISZ KB egyetemi osztályának helyettes vezetője, több Altus-érdekeltségben is felügyelőbizottsági tag
- Szilvásy György állandó segítője; a Magyar Posta Zrt.-nél felügyelőbizottsági, a Főtáv Zrt.-nél igazgatósági tag, emellett a Magyar Közlöny szerkesztőbizottságának is tagja

SOMORAI László
- A KISZ KB egyetemi osztályának beosztottja, majd az Unió a Demokratikus Szocializmusért munkatársa. Alapításakor tagja az Altus Rt. igazgatóságának
- A Szerencsejáték Zrt. kommunikációs igazgatója

SZABÓ Pál
- A Horn-időszakban annak a Hungalu vállalatcsoportnak a vezérigazgatója, amelyből Gyurcsány privatizált ki néhány társaságot. 2008-ban közlekedési miniszter
- A Vértesi Erőmű elnök-vezérigazgatója

SZILVÁSY István
- Szilvásy György testvére
- Az Állami Egészségügyi Központ igazgatója

SZUPER József
- A Generáció 2020 Egyesület tagja
- A Miniszterelnöki Hivatal fizetett tanácsadója (projekttanácsadás), március 24-től a Paksi Atomerőmű igazgatósági tagja

VAJDA József
- Egykori katonai elhárító, Apró Piroska unokatestvére, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgató-helyettese
- A honvédelmi tárca alá tartozó Terra Ingatlankezelő Kft. ügyvezetője, illetve a HM Armcom Kommunikációtechnikai Zrt. felügyelőbizottsági tagja

VARGA László
- A Magyar Úttörők Szövetsége országos tanácsának egykori főtitkára, 2001-ig az Altus-körbe tartozó Béta-Roll Hengergumizó Rt. felügyelőbizottságának tagja
- A Szerencsejáték Zrt. igazgatósági elnöke




Pártemberek

Gyurcsány Ferencnek az elmúlt években csak részben sikerült beágyaznia magát, illetve embereit a Magyar Szocialista Párt felső-középvezetői karába. Molnár Csabán és Oláh Lajoson kívül mindössze három megyei elnököt tudhat a saját "kreatúrájának" - közülük a zalai Baracskai József már a hét végén jelezte: továbbra is pártelnökként tekint Gyurcsányra.

BARACSKAI József
- 2004-től az MSZP Zala megyei elnöke
- Miként múlt vasárnap bejelentette: szervezete a kormányfő-pártelnök lemondása után is Gyurcsányt tartja az MSZP első emberének

HARANGOZÓ Tamás
- A Gyurcsányhoz kötődő Demos Alapítvány vezetőképzőjének hallgatója
- A közelmúlttól az MSZP Tolna megyei elnöke, március 24-től a Paksi Atomerőmű igazgatósági tagja

KÓKA János
- 2004-ben Bajnai Gordon ajánlja be Gyurcsány Ferenc kormányfőnél; így válhat gazdasági miniszterré
- Az SZDSZ frakcióvezetője

LUKÁCS Zoltán
- Gyurcsány egykori miniszterelnöki programfelelőse
- Az MSZP Komárom-Esztergom megyei elnöke

VARGA László
- A Gyurcsányt támogató progresszív platform alelnöke
- Az MSZP ifjúsági szervezeteként jegyzett Societas-Új mozgalom vezetője, a párt országos elnökségének tagja

Hozzászólok
Fórum a témában
Az utolsó hozzászólások:

Hozzászóló:
Herter
2009-04-05 12:52
Ne gondoljátok, hogy a balliberális maffia civil összefogás nélkül majd távozik. Csak karosszékből kell nézni. Ne gondoljátok, hogy magától felszámolódik a spekulációs tőke ami oly sok károkat okozott hazánknak.
Hozzászóló:
Csiga1000
2009-04-05 11:51
Kedves Szkeptikus,

úgy érzem, egyetértek Önnel. Nekem gyakran úgy tünik, hogy sokan az elrontottnak gondolt életük miatt jönnek ide. De jó, hogy van egy pár gonosz ördög, akire lehet tojásokat dobálni és mindenért, ami most rossz, okolni. Föl kéne már ébredni. Mindenböl, még a legrosszabb helyzetböl is van kiút és ez nem húsz-huszonöt, vagy száz politikustól függ, hanem csak TÖLÜNK. Amig ezt Magyarországon az emberek nem fogják fel, addig itt fogják pazarolni a drága idejüket és rosszkedvüket levezetni. Számomra ennek olyan munka utáni kocsmaszaga van. Mondjuk nem mindenkinek eleme a sport a szabad levegön, vagy a tánc.
Èn most Orbán új programját olvasom. Sok használható, jó dolog van benne. Nekem föleg a decentralizáció tetszik, valamint az, hogy dolgozzunk és az, hogy több civil szervezödés legyen, hogy az emberek végre lassacskán elengedjék Àllambácsi kezét. De még csak kb. a tizedik-tizenötödik oldalnál tartottam. Viszont a tojásdobálós mondatokat még abban az összefoglalóban is színvonalon alulinak tartom. Eröltetett, nem oda való, ráadásul lehúz.
Üdv mindenkinek, szép vasárnapot. Ebben a jóidöben inkább sétálni kéne....
Hozzászóló:
Director
2009-04-05 11:45
ÉShát a kedves KOKA elvtárs! Nos ö az az ember aki a seggnyalásbol sportot üzött és fényesre nyalta Gyurcsány elvtárs fenekét! ö is a tv-be jár hazudni mert otthon már azt se hiszik el amit kérdez!
Hozzászóló:
zsil
2009-04-05 11:38
"De ezt nem éljük meg az tuti! kedves Bajnai elvtárs! a saját pénzeddel szorakozz ne a szegényemberekével, "
***
Ő azt hiszi, a miénk is az övé! Kormányzás helyett ő is elszórakozik még minimum egy évet.
/A francba vele/!
Hozzászóló:
Director
2009-04-05 11:35
Ez a sok léhütö potyalesö ami van itt az országban ez fantasztikus. itt mindenki mindenki fönöke vagy CSOKOSA! hát ez valami csucs. más országokban fele ennyi a képviselö és ök valamennyire értik is a dolgukat de itt.... mos itt csak a SEGGNYALÁS és hazudás a trendi sajnálom hogy magyarnak születtem!
Mint ahogy Gyurcsány ˇ'elvtárs' mondta anno, elkurtuk nem kicsit nagyon, europába ekkora böszmeséget
senki sem csinált mint amit mi csináltunk! Nos hát felteszem kedves MAGYAR emberek a kérdést. meddig türjük mér hogy eza sok mocskos pihentagyu marha eladja azt a keveset is ami maradt? Amihez hozzáteszem semmi joguk sem volt de mégis megtették mert elfogyott a pénz. Csak azt szeretném egyszer megélni hogy a saját pénzükkel szorakoznak az elvtársak és nem a szegényekével! De ezt nem éljük meg az tuti! kedves Bajnai elvtárs! a saját pénzeddel szorakozz ne a szegényemberekével, mert elöbb utobb te is felkerülsz arra a listára amin a nemkivánatos személyek vannak és még keményen rácseszetsz! de te is megkapod a seggnyalásbol az ötöst! jo munka volt gratulálok!
Hozzászóló:
Herter
2009-04-05 10:38
Nem úszhatják az alkotmányos felelőségre vonást. Nem vonulhatnak ki a hatalomból a MSZP-SZDSZ-MDF büntető felelőségre vonás nélkül. Beleértve a képviselőiket akik meg nyomták az igen gombokat. Remélem sikerül az állam javára vissza szerezni az el rablott javakból.
Hozzászóló:
istvanva
2009-04-05 10:28
Szemét, undorító banda, szétloptátok az országot - és még mindig ti vagytok hatalmon!
Ezen nevek szándékosan, undorító módon rabolták le hazánkat - csak egyet nézve saját meggazdagodásukat - egytől egyig börtönben a helyük. Nem engedhetjük meg, hogy milliárdosként félreálljanak és röhögjenek a magyar népen.
Gyurcsány - köszönjük a patkányokat!
Hozzászóló:
Herter
2009-04-05 10:24
Balliberális fasizmus felsőbb rendűsége, hogy csak egy szükkőr úgymond ért a politikához. Sypen sokat beszélgettünk, hogy az USA-ban hogyan kezelik ezt. Egy amerikai állampolgár ha ilyet olvasna egy újságban akkor többet nem vásárolná meg. Mert a ő felfogásuk szerint a diktatúra melegágya az ilyen gondolkodás.......
Hozzászóló:
discrete
2009-04-05 10:08
Minden határon túl hiszek a racionális értelem szépségében és tisztaságában, azonban ha nem lesz pénzem egy kilo kenyérre sem, akkor nem igazán sokáig fogok tudni kutakodni a racionalizmus felé (mint ahogy más szegény ember sem).

Magyarországon mindenki ért a politikához, ezért is tartunk itt... Az a probléma, hogy az embereknek azt kell eldöntenie, hogy melyik rosszat választja. Orbán Viktor sem fog tudni kihúzni minket a csődből , bár jól ért Ő is ahhoz, hogy miként kell a társadalmat butítani, de talán ami a legrosszabb: manipulálni. De álláspontomat megtartván, úgy érzem, mellette lehetne lehetősége a fiataloknak tanulni, az öregeknek nyugdíjat kapni, és ami a legfontosabb: talán lehetne pénzünk minden nap egy kilo kenyérre.

Persze ez csak az én véleményem, egy olyan emberé, aki csöppet sem ért a politikához, de szeretne családot, gyerekeket, és egy boldog életet...
Hozzászóló:
potyi
2009-04-05 10:00
Csak azt nem értem, hogy ez miért most derül ki? Már az első pillanatokban nyilvánosságra kellett volna hozni ezt a szakértői névsort. Biztosan így működött ez minden kormányban, kezdve 1989-től. Valóban : vétkesek közt cinkos, aki néma. Az is érdekes, hogy a megszorító intézkedések nem tartalmaznak semmit a milliárdosokra vonatkozóan. Pedig a bűnösökkel szemben alkalmazott vagyonelkobzás valószínűleg mindent megoldana. Azt sem értem, hogy lehet valaki egyszerre ennyi poszton szakértő?
Hozzászóló:
szkeptikus
2009-04-05 09:58
Pontosítsunk: én azt tettem szóvá, hogy a cikkben szereplő listán lévő személyek mindegyikét, még mielőtt egyenként megvizsgálnánk őket, börtönbe való gazembereknek nevezzük, és kitagadjuk őket a nemzetből. (nem Gyurcsányt védtem!!)
És sajnos bekövetkezett, amire számítottam: mivel más a véleményem, én is személyes támadások célpontja lettem.
Hozzászóló:
Herter
2009-04-05 09:54
A szakember szó viszonylagos. Tudjuk a történelemből, hogy Hitlernek is szakemberekre volt szüksége akik képesek voltak müködtetni a rendszert. A balliberális maffia, off-shore cégek lenyúlásához is szakember kell. A ország le épitésére spekulációs tőkének a kiszolgáltatásához is rá termet szakember kell. Én biztos hogy ilyen profi módon nem tudtam volna meg szervezni. El tüntetni a nyomokat közben dezinformációkkal manipulálni a népet. Felkészült zsenik akik képesek igy létre hozni a KÁOSZ-t. De vajon van-e lelkiismeretük ? Ugyan az a kérdés mint a Hitler rendszerének kiszolgálóira vonatkozik. A saját zseb a legelső, mindent felül ír ?
Hozzászóló:
eseses
2009-04-05 09:39
Ennél racionálisabban és indulatoktól mentesebben nehéz ebben az ügyben állást foglalni.
Mégis csak az életünket tönkretevő kompániáról van szó...!

Vagy Önnek olyan jól megy, hogy semmit sem észlelt az elmúlt évek felelőtlen és ártalmas politikai, meg gazdasági ámokfutásából?
Vagy csupán nem hajlandó beismerni, hogy a fent nevezett társaság - élükön gyurcsány(i) köztörvényes kalandor ferkóval - tönkre tette az országot?
Csak nem elfogultak lennénk egy picikét...?!
Hozzászóló:
szkeptikus
2009-04-05 09:10
Indulatokkal szemben a racionális érvelés tehetetelen. Részemről befejeztem.
Hozzászóló:
eseses
2009-04-05 09:06
Kedves Szkeptikus!

Hogy a felsorolásban szereplő egyének közül ki mennyire bűnös, azt lehet és meg is kell vizsgálni, de hogy egytől-egyig azok, ahhoz nem fér kétség.
Nyilván sokan közülük tevőlegesen rombolták és rabolták ki a sárga földig hazánkat és akadhatnak, akik csak hallgatólagosan.
De mint tudjuk: "Bűnösök közt cinkos, aki néma."

Hogy mennyire gazemberek és hogy valóban tekinthetők-e a nemzet részének, arról az igazságszolgáltatás hozzon döntést! De, nagyon gyorsan!!!
Hozzászóló:
kolozsvar
2009-04-05 09:00
Ha vcalban jó szakembereket szabaditott volna az országra, nem ez lenne a helyzet. A felsorolásból kiderül, hogy , ahogy Herter is irta, bűnöző társaság vezette az országot. Meg is látszik az eredmény !
Ami Bajnait illeti : ,, nmem értettem a libákhoz " mondta , ennek következményeként emberek mentek tönkre, lettek öngyilkosok. Nem tudta ezt, amikor belefogott? És egy ilyen ember lehetett miniszter, most pedig mniniszterelnöknek jelölik? Ezt az ámokfutását is azzal fejezi be: nem értettem hozzá, és ezzel az ügy lezárul ,
Hozzászóló:
szkeptikus
2009-04-05 08:54
Tehát Önök szerint, aki az elmúlt években valamilyen gazdasági vagy szakmai vezető funkciót töltött be az mind gazember és nem része a nemzetnek?
Hozzászóló:
Herter
2009-04-05 08:45
Szakember egy viszonylagos fogalom. Szakember aki kivállóan képes segiteni a balliberális maffiát. Vagy Hitler is kiválló szakembereket alkalmazott akik fel forgatták a világot. Mert a romboláshoz KÁOSZ-hoz is szakértelem kell.
Hozzászóló:
szkeptikus
2009-04-05 08:36
A cikkből idézek: "Nem zárhatjuk ki, hogy köztük se szeri, se száma a kiváló szakembereknek," .
Akkor ne velem vitatkozzanak, hanem a cikkíróval.
Hozzászóló:
Herter
2009-04-05 08:30
Ne feledjük a listát, hogy senki ne úszhassa meg az alkotmányos felelőségre vonást. Láthatjuk a TOP 40 bünözői listát. Egy kis titkosszolgálati vizsgálattal már feltárható a maffia kapcsolat is.......
Hozzászóló:
ihavrilla
2009-04-05 08:24
Tudtommal kiváló "szakemberek" dolgoztak az elmúlt hét évben is a kormányban. Mindig ezt mondta Gyurcsány. Vagy én hallottam rosszul? Lehet. Mindenesetre a szemem még jó és látom az EREDMÉNYT!
Én azért szkeptikussal ellentétben inkább azt szeretném, hogy ezek a kíválló emberek ne lennének a "nemzet részei". Illetve egy esetben, ha a börtönlakók statisztikájában szerepelnének.
Hozzászóló:
jakabaa
2009-04-05 08:19
szkeptikus, Ön naiv is.
DE: MIért hagyták ki a listából Szetey-t, a cézott "rászabadítás" alapesetét. Letudta a homoszeksz-műsorszámot és továbbállt. A nagy szakember, a zseni.
Való igaz, a lényeg, hogy a körúton sétálva egy óra alatt is lehetett volna ilyen minőségű kormánygárdát összeszedni.
Hozzászóló:
szkeptikus
2009-04-05 08:14
Ez a cikk is hozzájárul ahhoz, hogy lehangoló véleményem van a politikáról. Mert ha a cikkíró szerint lehet, hogy az említett nevek között kiváló szakemberek vannak, akkor nem helytálló az a kifejezész, hogy "rászabadították őket az országra". Vágyam a magyar nemzet határokon túlívelő, és HATÁROKON BELÜLI egyesítése. Utóbbi alatt azt értem, hogy HONFITÁRSAIKKAL SZEMBEN BETARTJUK AZ ELEMI MÉLTÁNYOSSÁGI SZABÁLYOKAT akkor is, ha más a politikai véleményük. ŐK IS A NEMZET RÉSZEI. "Szerte nézett, s nem lelé honját a hazában"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajnai: Muszáj lesz durva és k
  2009-04-05 13:11:43, vasárnap
 
  2009-04-05 12:49
Bajnai: Muszáj lesz durva és kegyetlen mondatokat mondani (+videó)

Bajnai megerősítette, hogy csak egy évre vállalja a miniszterelnökséget. A mindennapokat illetően elmondta, hogy vagy lemond a társadalom a 13. havi nyugdíjról, vagy az első 12 is veszélybe fog kerülni.



Videók:
Bajnai: Muszáj lesz durva és kegyetlen mondatokat mondani


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=265166


Bajnai beszédében még kiemelte a családi pótlékot is. Ezzel kapcsolatban megerősítette, hogy annak mértékét két évig befagyasztaná a kormány. A jövedelmekkel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, hogy vagy bekövetkezik az állásvesztés, vagy lemondanak jövedelmük néhány százalékáról a bérből élők. Arra azonban nem tért ki, hogy mennyiről.

Bajnai elmondta, hogy nem fogja szépíteni a valóságot, még muszáj lesz ,,durva és kegyetlen mondatokat mondania".

Lendvai Ildikó beszédében elmondta, nincs vége a baloldalnak mindazzal, ami most az elmúlt időszakban történt. Hozzátette Gyurcsány Ferenc drámai áldozatot hozott a szocialistákért. Szükség van Gyurcsány Ferencre, mert vele élte meg a legfelszabadultabb pillanatokat a szocialista párt - zárta beszédét Lendvai.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Te meghoztad már az áldozatot?
  2009-04-05 12:52:09, vasárnap
 
  Te meghoztad már az áldozatot?
2009-04-05 11:42 barikád.hu

Tömegek kellenének nemzeti színeink alá

Tömegek kellenének nemzeti színeink alá

Kedves Elégedetlen Olvasó!

Elégedetlen, hiszen ma Magyarországon 10 millió elégedetlen ember van. Legalább 7 millió a kormányt, és ennek nagy része az egész parlamenti bandát (és azok holdudvarát) hibáztatja növekvő nyomoráért, kiszolgáltatottságáért, kilátástalanságáért.

És alig várják, hogy végre valaki megcsinálja: megdöntse a kormányt, elzavarja az ,,elitet", összeállítsa és megvalósítsa azt a programot, ami az ország felemelkedését szolgálja. Szeretnének végre örülni a sikereknek, boldognak lenni a jelenben és reményteli jövőképet látni maguk és gyermekeik számára.

Csak éppen tenni, áldozni nem akar ez a 7 millió. Semmit. Sem időt, sem pénzt, sem energiát. Mert értse már meg mindenki, hogy neki vigyáznia kell a munkahelyére, ezért nem vállalhat fel semmit! Neki gyereke van, ezért nem tud pénzt és időt áldozni semmi másra! Neki 2-3 állása van, ezért nincs ideje, a fáradtsággal megkeresett pénzt meg csak nem fogja ilyen haszontalan, soha - kézzel foghatóan - meg nem térülő dolgokra költeni! Neki nincs munkahelye, EZÉRT nem tud pénzt áldozni! Neki köhög a macskája, ezért nem tud tüntetni menni.

,,Értsétek már meg: ÉN nem, és nem, és nem tudok!" Mondja 7 millió ember.

És különben is: ő nem fogja magát lelövetni és megveretni. Tegye meg más. Ő majd örül. Ha nem történik semmi: akkor annak, hogy nem dobott ki időt. Ha ütnek, lőnek és halnak: akkor annak, hogy nem volt ott. Ha lőnek, de győznek: akkor annak, hogy végre megcsinálták, és ,,ugye, rám nem is volt szükség!". Mindenképp jól jár, s páholyból nézi a műsort.

Az, hogy esetleg nem kéne ide jutni, ha annak a 7 milliónak csak a negyede odaállna? Ha csak minden lecsúszó, reményvesztett család egy emberrel képviseltetné magát?

Áh, kérem ,,úgysem lesznek meg annyian", beszéli le egymást az a 7 millió, majd megnyugodnak és minden gyávát, lustát felmentenek a felelősség nyomasztó terhe alól.

Néhány nagy igazság:

Áldozat nélkül nincs eredmény. Az ország sorsa a mi sorsunk, közös ügy. A közös jóért mindenkinek áldoznia kell. Időt, pénzt, energiát. Áldoznia, ami annyit tesz: mást csinál, mint amire éppen vágyik; másra költi a pénzét, mint amire éppen szíve szerint tenné; másba fekteti energiáit, mint amibe éppen jól esne. Ehelyett azt csinálja, arra költ, abba fektet, amiről hiszi, tudja, hogy saját és gyermekei, unokái jövője érdekében most van szükség. Pedig valószínűleg éppen nem sok kedve van hozzá...

Mind a 7 millió áldozatára szükség van. Jelen helyzetben a ,,fogjuk meg és vigyétek" nem fog működni.

És végül: ,,Gyáva népnek nincs hazája!".

S nemsokára autója, otthona, emberi élete sem lesz...

Te ott leszel, amikor szükség lesz Rád?

Bertha Szilvia

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy teljesen feleslegesnek ígé
  2009-04-05 12:48:26, vasárnap
 
  2009-04-05. 12:22
Egy teljesen feleslegesnek ígérkező tüntetés


Tüntetést szervez ma a Civil Összefogás Fórum, céljuk az előrehozott választások kikényszerítése. Gyönyörű, akár egyet is érthetnénk velük, ha nem ez lenne az N+1-ik ilyen tüntetés (ahol N rohamosan tart a végtelen felé), melynek vélhetően semmi, de semmi eredménye nem lesz.

Miért?

Először is a szervezők, legyenek bármennyire civilek és összefogáspártiak, mégiscsak Zsidesz-közeli személyek, Fricz Tamás például egészen biztosan a Likud testvérpártjának híve. Így aztán semmit sem fognak tenni, összegyűlnek majd jó sokan a Hősök terén, odamondanak a kormánynak, aláíratnak a jelenlevőkkel egy petíciót, ami aztán jól fog majd jönni a Fidesznek, hogy az elavuló adatbázisukat felfrissítsék.

Másodszor: miért a Hősök tere? A tér egyáltalán nem a kormánybuktató tüntetések ideális helyszíne. Messze van a belvárostól, a Kossuth tértől, s minden olyan helyszíntől, amely a kormányváltó tömeg számára szimbolikus lehetne. Maguk a szervezők is hangsúlyozzák a tüntetés békés jellegét. Elképesztő lenne, ha nem ismernénk már a Zsideszt annyira, hogy tudjuk: semmi, de semmi érdeke nem fűződik a kormányváltáshoz. Milyen hatásfoka van annak a tüntetésnek, ahol este nyolcra mindenki hazamegy? Ki fogja komolyan venni ezt a tömeget? Senki!

Harmadszor: az átverés. Átverésszaga vannak ennek, méghozzá nagyon. Mert ha kimegy százezer ember a Hősök terére, majd utána - dacára az elmúlt rövid időszak tragikomikus kormányzati tevékenységének - hazamegy, akkor a politikai elit megkapja a választ: lehet még sarcolni a népet, nem kell számolni komolyabb ellenállással. A Libajnai által bejelentett megszorító csomag valójában padlóra küldi a Magyar Köztársaság állampolgárait. Oly nagy fokú leszegényedés következik majd be, amit mindeddig mi el sem tudtunk képzelni. S mindezt tehet majd nyugodtan, hisz egy-két tüntetésen kívül nem kell majd számolnia komolyabb ellenállással. Még akkor sem, ha százezrek fognak majd tüntetni.
Éppen ezért ma csak egyet tehet az érző szívű magyar hazafi: nemcsak azt, hogy kimegy tüntetni, hiszen aki már megcsömörlött a felesleges tüntetésektől, azt meg lehet érteni, hanem ha kimegy, akkor ne menjen haza. Legyen már vége annak, hogy feleslegesen tüntetgetünk. Mit ér, ha mindig hazamegyünk, s az esti nyolc órás hírekben megnézzük magunkat, hogy milyen kemények voltunk? Ennek nincs semmi értelme, hacsak nem az, hogy a hatalmat mindig megerősítjük: nincs komolyabb aggódnivalója.
Kijelenthetjük: amennyiben ismét dolgavégezetlen hazamegy a több tízezer ember, akkor nincs miért tüntetgetni ezentúl.

Florian Geyer - Kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2009.03 2009. április 2009.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 988
  • e Hét: 4752
  • e Hónap: 8497
  • e Év: 161993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.