Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/41 oldal   Bejegyzések száma: 404 
Reméljük, megszületett már II.
  2009-10-31 23:03:44, szombat
 
  2009-10-29. 20:35


Lipusz Zsolt: Reméljük, megszületett már II. Mózes, aki kivezeti népét a Kárpát-medencéből

Simon Peresz, Izrael államelnöke két éve egyértelműen és félreérthetetlenül kijelentette: országa gyarmatbirodalmat épít ki tőkebefektetések által, s a zsidó állam cégei és pénzoligarchiája felvásárolják - más országok mellett - Magyarországot is.
E pofátlanul őszinte kijelentés után a hazai belpolitikában nem történt semmi, ami önmagában közbotrány. Az összes parlamenti párt, hatalombitorlók és az ,,ellenzék" egyaránt kussolt. Néhány szerencsétlen tollforgató pedig Peresz fogadatlan prókátoraként próbálta és próbálja a mai napig mentegetni a menthetetlent, hazugsággal és hamis fordítással rágalmazva meg Hering Józsefet, az ominózus beszéd nyilvánosságra bocsátóját. Magyarország izraeli gyarmatként történő kezelése a zsidó államban evidencia, magától értetődő tény. Sok ottani iskolában tanulnak a növendékek magyarul, mondván, hogy új hazájuk nyelvét sajátítják el.
Geopolitikai, demográfiai és természetföldrajzi tény, hogy történelmileg belátható időn belül a zsidóságnak mai szállásterületéről költöznie kell. A Kárpát-medence a maga kimeríthetetlen természeti, ásványkincsekben, ivóvízben bővelkedő, istenadta gazdagságával az új honfoglalók első számú célpontja. A zsidó állam Kárpát-medencében történő megalapítása korántsem új keletű gondolat. Már 1910-ben megjelent a Russischen Invaliden hasábjain az Alliance Israelitée felhívása, amely a következő gondolatokat tartalmazza: ,,Testvérek! Hittestvérek! Az egész földkerekségen nincs egyetlen darab föld sem, amelyet könnyebben leigázhatnánk, mint Galíciát és Magyarországot. E két országnak mindenképpen a miénknek kell lennie, mert számunkra ott a legkedvezőbbek a körülmények. Ti, zsidó testvérek fáradozzatok minden erőtökkel azon, hogy mindkét országot teljesen birtokotokba vehessétek, fáradozzatok, hogy minden keresztényt elűzzetek, és teljesen úrrá legyetek. Törekedjetek, hogy mindent, amit ott még a keresztények birtokolnak, teljesen a kezetekbe vegyetek. Ha erre nem volna elegendő anyagi eszközötök, a párizsi szövetségünk minden erővel segíteni fog titeket. Erre a célra a szövetségünk máris gyűjtéseket rendez, és az adományok váratlan bőséggel folynak be pénztárunkba azzal a céllal, hogy a galíciai és magyarországi területeket a galíciaiak és magyarok kezéből kiragadjátok, és hogy azok kizárólag zsidó kézre kerüljenek. Az egész világ tőkései erre a célra nagy összegeket áldoznak, s egyesülnek, hogy ezt a célt a legrövidebb idő alatt elérhessétek."
A százéves projektet már csaknem megvalósították a tervezet kiagyalóinak kései leszármazottai. Mi adhat a magyarságnak erőt és kitartást ahhoz, hogy megakadályozza ősei szülőföldjének idegen kézbe jutását és zsidó provinciává süllyedését? A nemzeti ellenállás céltudatos megszervezésén túl talán az a remény éltethet bennünket, hogy megszületett már az új, II. Mózes, aki lángoló oszlopként utat mutatva kivezeti népét a Kárpát-medencéből.

Lipusz Zsolt - Kuruc.info


http://kuruc.info/r/7/49374/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a multik tartsák tiszteletben
  2009-10-31 23:00:31, szombat
 
  Nemzeti Egyletek: a multik tartsák tiszteletben a magyar hagyományokat


2009-10-31 14:21 barikád.hu



A Nemzeti Egyletek tiltakoznak a multinacionális cégek azon gyakorlata ellen, hogy mindenszenteket megelőzően karácsonyi kirakodóvásárrá teszik üzleteiket, majd a várakozás, advent idején szinte zsibvásárrá alakítják üzleteiket a karácsonnyal kapcsolatos bóvli termékekkel.

A multik számára az advent nem a várakozás, a Karácsonyra való testi és lelki felkészülés ideje, hanem a fogyasztás csúcsra járatása. Az advent évek óta nem advent, hanem a fogyasztási cikkek utáni rohangálás és ebben elévülhetetlen szerepük van a multinacionális cégeknek és a velük bukolikus hangulatú együttműködésben működő kereskedelmi sajtónak.

A különböző hipermarketekben már megjelentek a polcokon a karácsonyi kellékek, műfenyők, díszek egyéb karácsonyi kiegészítők. Felhívjuk a figyelmét azon cégeknek, akik évek óta semmibe nézik a magyar embert és a magyar ünnepváró hagyományokat, hogy tartsák tiszteletben ünnepeinket, szokásainkat.

Nemzeti Egyletek országos koordinációs irodája

nemzetiegyletek.hu - barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Morvai Krisztina felhívása a g
  2009-10-31 22:58:07, szombat
 
  Morvai Krisztina felhívása a gazdákhoz

2009-10-31 16:29 barikád.hu


Kedves Magyar Gazdák!

November 10-én Brüsszelben az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságában megkezdjük az EU Közös Agrárpolitikájának (KAP) reformjáról szóló vitát. Mint a magyar emberek, a magyar gazdák által választott képviselő és bizottsági tag szeretném, ha felszólalásaimban ezúttal is az Önök álláspontját, véleményét, elképzeléseit képviselhetném. Kérem, hogy - párthovatartozásra, politikai nézetre való tekintet nélkül - osszák meg velem mindazt, amiről szeretnék, ha a vitában elhangozna. Előre is köszönöm, ha megtisztelnek ezzel kapcsolatos gondolataikkal a következő email címen: kmorvai@t-online.hu

Megragadom az alkalmat, hogy tájékoztassam Önöket: a mezőgazdasággal, vidékfejlesztéssel és minden egyéb kérdéssel kapcsolatos európai parlamenti felszólalásaim szinte kivétel nélkül megtalálhatók, megnézhetők és magyar nyelven elérhetők honlapomon: www.morvaikrisztina.hu. Ugyanitt olvasható az a levélváltás is, amely Gráf József miniszter úr és köztem zajlott a tejtermelőket, az almatermelőket s a mezőgazdaság egészét érintő válság kapcsán.

Kérem, kövessék figyelemmel munkámat és segítsenek tanácsaikkal, tapasztalataik megosztásával.

Köszönettel és szeretettel:

Morvai Krisztina
EP képviselő
(Független/Jobbik)

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
John Red made it
  2009-10-31 22:56:18, szombat
 
  http://radicalpuzzle.blogspot.com/

John Red made it

írta: gabeebee


Már elég nagy tömeg kavargott az utcán, amikor a szolgálati Audi megállt a Rigó utcában, közvetlenül az épület főbejárata előtt. Remélem, senki nem vesz észre - mondta magában Jani, amikor gyors léptekkel besurrant az ajtón.

A portás, ahogy meglátta azonnal kiugrott az üvegkalitkából és gyorsan az érkező elé sietett. Már vártuk miniszter úr. Erre tessék. Az első emeleten, a harmadik ajtó balra. Mindjárt felszólok, hogy megérkezett. Jani elindult a lépcsőn felfelé, közben pedig az egy hónappal ezelőtti, Gordonnal való beszélgetésen morfondírozott.

Mi a f@sznak kell végigjátszani ezt a nyelvvizsgás cirkuszt? Simán adják oda a papírt aztán kész.

Nem lehet, most már ezt nem tudjuk megcsinálni. Amikor bejelentjük, hogy megvan a nyelvvizsgád, biztosan ráugranak majd, hogy minden rendben ment-e vele. Nem akarok semmilyen botrányt. Egyszerűen elmész és levizsgázol. Azt, hogy bent mi történik, soha senki nem fogja megtudni, utána meg már nem kell használnod. Majd azt mondod, hogy te akkora hazafi vagy, hogy mindenhol csak az anyanyelveden vagy hajlandó beszélni. Egyébként meg, azt hiszem, hogy az ötéves brüsszeli nyaralás, ennyit azért mégiscsak megér - mondta Gordon, és megveregette a vállát.

Nem felejtettem el, hogy a moszkvai dolog miatt megyek neked eggyel. Ha emlékszel még, már akkor megígértük a Ferivel, hogy ez a poszt meg lesz neked. A világ egyik legdrágább városában, a központi helyen lévő magyar kereskedelmi képviselet épületét ,,ismeretleneknek" olyan áron eladni, mint egy VIII. kerületi romhalmazt, az nekünk megér egy EU biztosi helyet - nevetett Gordon.

Jól van. B@szd meg. Akkor végigjátszom, de nehogy valami szarrágó vizsgáztatót szervezz nekem...

Az első emeleten a folyosó teljesen üres volt, amit Jani nem kis megelégedéssel fogadott. Azért még működnek a kapcsolatok - futott át az agyán. Aztán kibámult az ablakon. Jövő ilyenkor már, egy valag zsetonért Brüsszelben nézem a levélhullást és nagy ívben szarok ezekre itthon. Marakodhatnak a még megmaradt koncon, de ez engem már egyátalán nem érdekel. Bye-Bye Ungarn - vagy hogy a f@szba mondják.

Aztán kinyílt az ajtó és egy fiatal lány jelent meg az ellenfényben. Veres úr kérem, jöjjön be! Jani követte a lányt, aki odavezette a terem végében lévő asztalhoz. Kérem, húzzon egy témakört!

Janiban hirtelen felsejlett a '81-es, debreceni agráron zajlott államvizsga rémálma. Akkor olyan tételt húzott, amiről fogalma sem volt. Pontosabban nagyon egyikről sem volt fogalma, de az pont az volt, amelyikről végképp nem. Még most is a nyakán érezte a nyakkendő szorítását és az akkormostmilesz nem túl reményteli érzését.

Végül persze nem lett semmi baj sem, mert a pártitkár elvtárs, aki történetesen a bizottság tagja is volt, olyan ügyesen alákérdezett, hogy így akár a folyosón sepergető takarítónő is átment volna. Már akkor megérte párttagnak lenni, ez nem kétséges - mosolyodott el hirtelen.

Valami ilyesmiben bízott most is, ahogy a témakörök papírlapjai között matatott. Ez jó lesz és felemelte az egyik lapot. Politika. Ez volt a lapra írva. Jani arca felderült. Még mákom is van.

A lány elkérte tőle a kihúzott tételt és mosolyogva ránézett. May we start it then?

Tessék? - nézett rá értetlenül Jani. Azt kérdem, hogy kezdhetjük-e a beszélgetést - nézett vissza rá kérdően a lány. Igen, persze. Ja, yes. Yes - erőltetett mosolyt az arcára.

Does he not think that you are a traitors? - hangzott az első kérdés. Jani arca felderült. Drink, ezt a szót ismerem. Biztos azt kérdezi, hogy nem akarok-e inni valamit. Megnyugodott. Nem lesz baj. Arcára az elvtársak, pökhendi magabiztosságát öltötte, és mint aki tudja, hogy miről van szó magabiztosan válaszolt. Yes, yes.

You will get rotten in the prison instead of Brussels. - folytatta a lány hamiskás mosollyal. Hogy ez mekkora egy barom. Tegnap majdnem felmondtam, amikor kiderült, hogy a szocicsicska főnök nekem szánja ezt a melót, de most már tudom, hogy egy ekkora állat miatt kár lett volna elveszteni a munkámat. Ezt örök életben mesélni fogom. Már szinte hallotta a barátok véget nem érő röhögését, amikor Jani válasza megzavarta a mélázását.

Yes, yes. Nagyon kedves. Igen, valóban Brüsszelbe készülök - mondta megkönnyebbülve. Van még kérdése?

Nincs. Meg is volnánk. Ön sikeres vizsgát tett. Kérem, fáradjon be a főnökömhöz, ott át tudja venni a bizonyítványát. És végül kérném, hogy ezt itt, írja alá.

Jani egy kacsintás keretében lazán benyúlt az öltönye zsebébe, elővette a tollát és odakanyarította a papírra a nevét. Miközben írt, halkan betűzte a szavakat.

J o h n__ R e d___E U__ C o m m i s s i o n e r



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Luther Márton 95 tétele
  2009-10-31 22:42:49, szombat
 
  Luther Márton 95 tétele

forrás: tortenelemportal.hu

2009. október 31. 11:47

Az igazság kiderítése s és igyekezetétől indítva, megvitatásra kerülnek az alábbi tételek Wittenbergben, tisztelendő Luther Márton atya, a szabad művészetek és a szent teológia magisztere s ugyanott ezeknek rendes előadója elnökletével. Ezért kéri, hogy akik nem jelenhetnek meg ezeket velünk élőszóban megvitatni, tegyék meg távolból írásban. A mi Urunk Jézus Krisztus nevében. Ámen.
A Luther által fordított Új Testamentom 1534-ben megjelent első kiadásának címlapja

A Luther által fordított Új Testamentom 1534-ben megjelent első kiadásának címlapja

1. Mikor Urunk és Mesterünk azt mondta: “Térjetek meg!" - azt akarta, hogy a hívek egész élete bűnbánatra térés legyen (Mt 4,17).

2. Ezt az igét nem vonatkoztathatjuk a bűnbánat szentségi gyakorlására, azaz a bűnvallásra és a jóvátételre, ami a papok közreműködésével történik.

3. De nem is vonatkoztathatjuk kizárólag csak a belső bűnbánatra, mert a szív töredelme mit sem ér, ha nem hozza magával külsőleg a bűnös mivoltunk elleni sokoldalú halálos küzdelmet.

4. Ez a gyötrődő küzdelem tehát mindaddig tart, míg az ember gyűlöli vétkes önmagát (ez az igazi belső bűnbánat), vagyis a mennyek országába való bemenetelig.

5. A pápa nem akar senkit mentesíteni és nem is mentesít a jóvátevő bűnhődéstől, hanem csak attól, amit saját illetékességében vagy az egyházi jogszabályok szerint maga rótt ki.

6. A pápa nem bocsáthat meg másként egyetlen vétket sem, csak azáltal, hogy azt Istentől megbocsátottnak jelenti ki és fogadja el. Viszont kétség kívül megbocsáthatja az ő számára fenntartott eseteket: ezek semmibevétele esetén a vétkesség kétség kívül megmarad.

7. Isten senkinek nem bocsátja meg vétkét anélkül, hogy egyszersmind alá ne vetné a megalázkodót mindenben a helyette eljáró papnak.

8. A bűnbánati egyházjogszabályok csak az élőkre érvényesek, és azok szerint haldoklókra semmit sem szabad kiróni.

9. Ennélfogva jót tesz velünk a Szentlélek a pápa által, mikor (a pápa) a rendelkezéseiben mindig kivétellé teszi a halál óráját és a szükséghelyzetet.

10. Képzetlenül és hibásan járnak el azok a papok, akik a haldoklóktól egyházjogszabály szerinti bűnbánati teljesítményt követelnek a purgatóriumban.

11. Bizonyosnak tűnik, hogy azt a konkolyt, hogy az egyházjog szerinti jóvátevő bűnhődést át lehet változtatni purgatóriumbeli bűnhődésre, akkor hintették el, mikor a püspökök aludtak.

12. Régente az egyház által meghatározott büntetéseket nem a feloldozás után, hanem a feloldozást megelőzően szabták ki, hogy ezzel próbára tegyék a töredelem őszinte voltát.

13. A haldoklók halálukért mindennel megfizetnek, és az egyházjogi szabályok számára már halottak, joggal illeti meg őket az azoktól való feloldás.

14. A haldoklóban lelki épségének és szeretetének tökéletlensége szükségképpen nagy félelmet támaszt, annál nagyobbat, minél tökéletlenebb volt.

15. Ez a félelem és borzadás magában is elég (hogy mást ne mondjak) a purgatóriumi szenvedést előidézni, mivel a reménytelenség borzalmával határos.

16. Láthatjuk, hogy a pokol, a purgatórium és menny úgy különbözik egymástól, mint reményvesztés, a kétséggel küzdés és a biztonság.

17. Látható, hogy a lelkeknek a purgatóriumban arra van szükségük, hogy mind félelmük fogyjon, mind szeretetük szaporodjék.

18. Nem látszik bizonyítottnak sem érvekkel sem szentírási helyekkel, hogy (a purgatóriumban lévő lelkek) kívül lennének a szeretetet kiérdemlő vagy azt fokozó állapoton (Isten irgalmán).

19. De az sem látszik bizonyítottnak, hogy legalábbis mindnyájan biztosak és biztonságban vannak boldogságra jutásuk felől, jóllehet mi ebben teljesen bizonyosak vagyunk.

20. Tehát a pápa a minden bűnhődés teljes elengedésén nem egyszerűen minden bűnhődés elengedését érti, hanem csak az általa kiróttét.

21. Tehát tévednek azok a búcsúhirdetők, akik azt mondják, hogy a pápa bűnhődés elengedése ez embert minden bűnhődéstől feloldja és megmenti.

22. Éppenséggel semmit nem enged el a purgatóriumban levő lelkeknek, amit ebben az életben kellett volna az egyházi jogszabályok szerint teljesíteniük.

23. Ha valaki egyáltalán megkaphatja minden bűnhődése valamilyen elengedését, akkor biztos, hogy ezt csak a legtökéletesebbek kaphatják meg, tehát igen kevesen.

24. Természetesen az emberek legnagyobb részét becsapják, amikor nagy hanggal, minden megkülönböztetés nélkül ígérik meg nekik a bűnhődés feloldását.

25. Amilyen hatalma van a pápának a purgatórium felett, ugyanolyan hatalma van bármely püspöknek vagy lelkésznek a maga püspökségében, illetve gyülekezetében.

26. Nagyon jól teszi a pápa, hogy a (purgatóriumban lévő) lelkeknek nem a kulcsok hatalmával ad elengedést, (amivel (ott) nem rendelkezik), hanem közbenjáró könyörgés által.

27. Emberi balgaságot hirdetnek, amikor azt mondják, hogy mihelyt a ládába dobott pénz megcsörren, a lélek azonnal a mennybe száll.

28. Csak annyi bizonyos, hogy a ládában megcsörrenő pénz által nagyra nőhet a haszonlesés és a kapzsiság. Az egyház közbenjáró szolgálatának eredményessége azonban egyedül Isten jótetszésétől függ.

29. Ki tudja, hogy vágyódik-e minden purgatóriumban lévő lélek arra, hogy őt onnan kiváltsák? A legenda szerint sem Szeverinusz, sem Paszkálisz (pápák) nem igényelték ezt.

30. Senki sem biztos a maga töredelmének valódisága felöl, még kevésbé a következmény: a teljes elengedés felől.

31. Amilyen ritka az igazán bűnbánó ember, épp olyan ritka az igazán elengedést nyerő, vagyis nagyon ritka.

32. Örök büntetést kapnak tanítóikkal együtt, akik a búcsúcédulákkal biztonságban hiszik magukat az üdvösségük dolgában.

33. Nagyon kell óvakodnunk azoktól, akik azt mondják, hogy a pápának azok az elengedései (azaz búcsúi) Istennek ama fölbecsülhetetlen ajándék, amely által rendbe jön az ember dolga Istennel.

34. Ugyanis a búcsúnak ez a kegyelme csak a bűnbánat szentségével (és) ember által kiszabott jóvátevő bűnhődésre vonatkozik.

35. Nem keresztyénséget prédikálnak, akik azt tanítják, hogy aki lelkeket akar kiváltani vagy gyónási kiváltságot vásárolni, annak nincs szüksége töredelemre.

36. Minden igazán szívén talált keresztyén részesül a bűnhődésnek és a vétkességnek teljes elengedésében búcsúcédula nélkül is.

37. Aki csak igazi keresztyén, akár élő, akár halott, az részese Krisztus és az anyaszentegyház minden kincsének, s ezt Isten adta néki, búcsúcédula nélkül is.

38. A (bűnhődés) pápai elengedését és a (kegyelemben) részesítést mégsem szabad semmiképpen sem megvetni, mert az (mint mondtam) az isteni elengedés kinyilvánítása.

39. A legképzettebb teológusnak is igen nehéz egyszerre megtapasztalnia a nép előtt a bőséges búcsút és az igaz töredelmet.

40. Az igazi töredelem keresi és szereti a bűnhődést, viszont a búcsú bősége elkényelmesít és a bűnhődést gyűlöletessé teszi, legalábbis esetenként.

41. Óvatosan kell az apostoli (azaz pápai) búcsút prédikálni, nehogy a nép félreértse és elébe helyezze azt a szeretet jócselekedeteinek.

42. Arra kell tanítani a keresztyéneket, hogy a pápa véleménye szerint a búcsúvásárlás semmilyen tekintetben nem állítható egy sorba az irgalmasság cselekedeteivel.

43. Arra kell tanítani a keresztényeket, hogy jobb dolgot tesz, aki a szegénynek ad, vagy a rászorulónak kölcsönöz, mint hogyha búcsút vásárol.

44. Ugyanis a szeretet cselekedete által nő a szeretet és javul az ember, de a búcsú által nem lesz jobb, csak a bűnhődéstől mentesebb.

45. Arra kell tanítani a keresztyéneket, hogy aki látja a rászorulót és azt elhanyagolva búcsúra költ, az nem a pápa elengedését szerzi meg, hanem Isten rosszallását.

46. Arra kell tanítani a keresztyéneket, hogy - hacsak nem dúskálnak a fölöslegben - mindazt, ami az élet fönntartásához szükséges, tartsák kötelességüknek házuknépe javára fordítani és semmiképp se pazarolják búcsúkra.

47. Arra kell tanítani a keresztyéneket, hogy a búcsúvásárlás nem parancsolat, hanem szabad döntés dolga.

48. Arra kell tanítani a keresztyéneket, hogy a pápa a búcsúban való részesítéssel inkább az őérte való áhítatos imádkozást akarja elérni sem mint a készpénzt, mert az előbbire nagyobb szüksége van.

49. Arra kell tanítani a keresztyéneket, hogy a pápa búcsúi akkor hasznosak, ha nem beléjük vetjük bizalmunkat. Viszont nagyon ártalmasak, ha általuk elvész az istenfélelmünk.

50. Arra kell tanítani a keresztyéneket, hogy ha a pápa tudna a búcsúhirdetők zsarolásairól, azt akarná, hogy inkább égjen porig Szent Péter bazilikája, mint azt, hogy juhainak bőréből, húsából és csontjából épüljön fel.

51. Arra kell tanítani a keresztyéneket, hogy a pápa, ha szükséges volna, kész lenne (ahogy illik) még Szent Péter bazilikájának eladása árán is saját pénzéből segíteni azokat, akiknek legtöbbjétől némely búcsúhirdetők kicsalják a pénzüket.

52. Hiábavaló a búcsúcédulák alapján bízni az üdvösségben, még ha a búcsúmegbízott, sőt akár a pápa a saját lelkével kezeskednék is érte.

53. Krisztus és a pápa ellenségei azok, akik a búcsú hirdetése miatt Isten igéjét más templomokban teljesen elnémítják.

54. Jogsérelem éri Isten igéjét, ha ugyanabban a prédikációban ugyanannyi vagy több időt szentelünk a búcsúnak, mint Isten igéje hirdetésének.

55. A pápa gondolata szükségképpen az, hogy ha a csekély értékű búcsút egy haranggal, egy díszfelvonulással és egy szertartással ünneplik, akkor az evangéliumot, ami a legnagyobb dolog, száz haranggal, száz díszfelvonulással, száz szertartással kell hirdetni.

56. Az egyház kincse, amelyből a pápa a búcsú nincs eléggé megnevezve, és Krisztus nép is ismeri azt.

57. Nyilvánvaló, hogy itt nem mulandó javakról van szó, mert azokat sok egyházi szónok nem egykönnyen osztogatja, hanem inkább gyűjti.

58. De nem is Krisztus és a szentek érdemeiről van szó, hiszen azok mindenkor, a pápa közreműködése nélkül is, munkálják a belső ember számára a kegyelmet, a külső ember számára pedig a keresztet, a halált és a poklot.

59. Szent Lőrinc ugyan azt mondta, hogy az egyház kincse a szegények, de ő korának szokásos kifejezésével élt.

60. Nem vakmerőség kimondani, hogy az egyház kincse: az egyház kulcsai (melyeket Krisztus érdeméért kapott).

61. Világos ugyanis, hogy a bűnhődés elengedésére és a (meghatározott) esetekre (vonatkozóan) elegendő a pápának a saját hatalma.

62. Az egyház kincse valójában Isten dicsőségének és kegyelmének szent evangéliuma (örömhíre). De ezt méltán igen gyűlölik, mert elsőkből utolsókká tesz.

63. De ezt méltán igen gyűlölik, mert elsőkből utolsókká tesz.

64. A búcsúk kincsét viszont igen kedvelik, mert utolsókból elsőkké tesz.

65. Az evangélium kincse olyan háló, amellyel egykor az anyagi javak embereit halászták.

66. A búcsú kincse pedig olyan háló, amellyel ma az emberek anyagi javait halásszák.

67. A búcsú, amiről a búcsúhirdetők azt hirdetik, hogy a legnagyobb áldás, - valóban az, de a kereset szempontjából.

68. Valójában azonban a búcsú az Isten kegyelméhez és a kereszt jóságához mérten a legeslegkisebb dolog.

69. A püspökök és a lelkipásztorok (jogilag) kötelesek az apostoli búcsú hirdetőit teljes tisztelettel fogadni,

70. arra, hogy ezek ne a maguk álmait hirdessék a pápa megbízása helyett.

71. Aki az apostoli búcsú igazsága ellen szól, kiátkozást és gyalázatot érdemel,

72. de áldott, aki gondosan eljár a búcsúhirdető szavainak önkénye és önfejűsége ellen.

73. Ahogy a pápa is joggal sújt le villámával azokra, akik a búcsú ügyben bármi módon csalást követnek el,

74. de sokkal inkább készül villámával lesújtani azokra, akik a búcsúk ürügyén a szent szeretet és a való igazság kijátszásán mesterkednek.

75. Őrültség azt vélni, hogy a pápai búcsúk akkorák, hogy feloldozhatják az embert, még ha valaki képtelenséget mondva - az Istenszülő (Máriát) erőszakolta volna is meg.

76. Ellenkezőleg azt állítjuk, hogy a pápai búcsúk a vétkesség tekintetében a búcsú alá eső legkisebb bűnöket sem vehetik el.

77. Az a szóbeszéd, hogy maga Szent Péter sem adhatna nagyobb kegyelmet, ha ő volna most a pápa - káromlás Szent Péter és a pápa ellen.

78. Ellenkezőleg azt állítjuk, hogy neki is és bármelyik pápának is nagyobb erői vannak, tudniillik az evangélium, a gyógyítások kegyelmi ajándékai stb. 1Korinthus 12,9-10. szerint.

79. Káromlást szól, aki azt állítja, hogy a pápai címerrel ellátva felállított kereszt felér Krisztus keresztjével.

80. Számot fognak adni azok a püspökök, lelkészek és teológusok, akik tűrik, hogy ilyesmiket prédikáljanak a népnek.

81. A búcsúról való ilyen önkényes prédikálás azt eredményezi, hogy a tudós férfiaknak sem könnyű a pápa tekintélyét megvédeni a rágalmaktól, vagy éppen az egyszerű hívek fortélyos kérdéseitől.

82. Például: Miért nem üríti ki a pápa a purgatóriumot szentséges szeretetből és a lelkek oly nagy szüksége miatt, ami minden indíték közt a legigazságosabb - ha számtalan lelket kivált a (Szent Péter) bazilika építésére adott szennyes pénzért, ami igen jelentéktelen indíték erre?

83. Továbbá: Miért vannak még mindig halotti misék és évforduló ünnepek a lelkekért, és miért nem adják vissza, vagy miért nem engedik visszavenni a halottakért tett adományokat, ha a kiváltottakért való imádság immár a búcsúcédula révén feleslegessé és jogtalanná vált?

84. Továbbá: Miféle újfajta kegyelme Istennek és a pápának az, hogy megengedik, hogy egy istentelen és gonosz ember pénzért kiváltson egy kegyes és istenszerető lelket, viszont azt a kegyes és kedves lelket nem váltják ki ingyen szeretetből, saját rászorultsága miatt?

85. Továbbá: A bűnhődésre vonatkozó egyházjogi előírások ténylegesen és mint régóta nem alkalmazottak, magukban érvénytelenek és halottak. Miért történik a tőlük való mentesítés pénzzel, búcsúk engedélyezésével, mintha érvényesek és hatályosak volnának?

86. Továbbá: Miért nem építi föl a pápa - akinek vagyona ma felülmúlja a dúsgazdag (ókori) Crassusok kincsét is - Szent Péternek legalább azt az egy bazilikát inkább a maga pénzéből, mint szegény híveiéből?

87. Továbbá: Mit enged el vagy mit nyújt a pápa azoknak, akik a tökéletes töredelem által jogosultak a teljes elengedésre és (kegyelemben) részesítésre?

88. Továbbá: Miből lenne nagyobb haszna az egy háznak, mint abból, ha a pápa - amit most csak egyszer tesz meg - naponta százszor osztana elengedést és (kegyelemben) részesítést a hívek bármelyikének?

89. Mivel a pápa a lelkek üdvét inkább a búcsúk által keresi, mint a pénz által, miért szünteti meg a már régebben engedélyezett búcsúcédulákat és búcsúkat, mikor azok ugyanolyan hatásosak?

90. Ha az egyszerű híveknek aggályos érveit puszta hatalommal elnyomjuk és nem értelmes megválaszolással oldjuk fel, azzal az egyházat és a pápát ellenségeik előtt nevetségessé, a keresztyéneket pedig szerencsétlenné tesszük.

91. Ha tehát a búcsúkat a pápa lelkületének és gondolatának megfelelően hirdetnék, könnyű volna felelni mindezekre (a kérdésekre), sőt fel sem merülnének.

92. Távozzanak tehát azok a próféták, akik azt mondják Krisztus népének: “Béke, béke." - de nincs béke! (Ezékiel 13,10.16).

93. Tegyék jól a dolgukat azok a próféták, akik azt mondják Krisztus népének: “Kereszt, kereszt!" - de nincs kereszt!

94. Buzdítsuk azért a keresztyéneket, hogy fejüket: Krisztust, bűnhődésen, halálon és poklon át is követni igyekezzenek,

95. és abban bízzanak, hogy inkább sok szorongattatáson át, mintsem a béke biztonságán át jutnak be a mennybe (ApCsel 17,22).

Mert más fundamentomot senki nem vethet azon kívül, a mely vettetett, mely a Jézus Krisztus. (1 Kor. 3:11.)
S.D.G.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hunvald repülőgépét is lefogl
  2009-10-31 22:40:53, szombat
 
  http://index.hu/belfold/2009/10/31/egy_repulogepet_is_lefoglaltak_hunvaldtol/

Hunvald repülőgépét is lefoglalták

* Index

2009. október 31., szombat 08:52 | Frissítve: 13 órája

Zár alá vett a bíróság egy, az erzsébetvárosi ingatlanügy miatt előzetes letartóztatásban levő Hunvald György polgármester nevéhez köthető repülőgépet, írta szombati számában a Magyar Hírlap.


Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a napilapnak megerősítette: "a nyomozási bíró - a főügyészség vagyonfelderítése nyomán - a héten Hunvald György gyanúsítotthoz köthető további vagyontárgyak zár alá vételét rendelte el. A bíróság ennek keretében egy repülőgépet és négy személygépkocsit vett zár alá". Hozzátette: ezek a vagyontárgyak formailag más magánszemélyek, illetve gazdasági társaság nevén szerepeltek.

A szóvivő elmondta azt is, hogy a bíróság ezt megelőzően egy banki folyószámlát, két személygépkocsit és három ingatlant vett zár alá Hunvald Györggyel kapcsolatban.

A repülőgép Hunvald feleségével hozható összefüggésbe, aki résztulajdonosa annak az amerikai cégnek, amelynek nyolcvan százalékos részesedése van a gépet üzemeltető vállalkozásban. A lap neve elhallgatását kérő informátora szerint a Hunvald család sosem használta a repülőgépet, csak egy üzleti vállalkozásuk volt.

Hunvald Györgyöt a Központi Nyomozó Főügyészség többek között hivatali vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel, hűtlen kezeléssel és csalással gyanúsítja, melyeket bűnszervezetben követett el, így a gyanúsításban foglalt bűncselekményekért a törvény szerint akár 20 éves szabadságvesztés is kiszabható.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kommunista nem vész el, csak
  2009-10-31 22:35:02, szombat
 
  Emberek, különleges anyagból gyúrva - avagy A kommunista nem vész el, csak átalakul!

2009/10/31

izusamagyNem tudom emlékszünk-e még arra a nagyemberre, akinek a neve szintén szóba került a ,,Legyen Ön is miniszterelnök" című fűhöz-fához kapkodás közepette, és akiről közismert viselt dolgai mellett, mint például a magyar aranytartalék játékpénzért történő dobra verése, egyebek mellett azt is megtudhattuk, hogy pénzügyi fő hallja kenddé való kinevezése, valamint hivatalának elfoglalása után legelső teendője volt, hogy levetette a falról a koronás címert és kivitette az irodájából a nemzeti színű lobogót. Igen, momentán Surányi Györgyre gondolok.

Belőle ugyan nem lett miniszterelnök, valószínűleg mindannyian így jártunk jobban, beleértve magát Surányi Györgyöt is, de most szomorúan kell konstatálnunk, hogy Bajnai Gordonnal sem jártunk jobban, sőt, azt is mondhatnám, csúnyán ráfaragtunk őkelmével.

Magam, mint az egykoron szocialista nagyváros ma is öntudatos polgára, mind személyemben, mind pedig városomat illetően különösképpen is sértettnek érzem magam. Itt ismételten a mindenkori magyar kormányfő hivatalos titulusára hívom fel a tisztelt Olvasó figyelmét, számomra ez a mérvadó, ez szolgál iránymutató gyanánt. Így hangzik: Felelős magyar miniszterelnök. Tetszenek figyelni, ugye? A felelős szó áll legelöl, még a magyart is megelőzi! Azaz a kormány feje felelős az ország sorsáért a nemzetnek. Ebben áll államférfiúi nagysága, melyre a poszt kötelezi őt. Ez lenne az ún. normál üzemmenet. De vajon minek tekinthetjük azt, amikor az ún. ,,magyar" kormány feje mindenféle előzetes kérés nélkül, önként és dalolva, a külföldi multinacionális cég pártját fogja ahelyett, hogy az övéi mellé állna, a saját népe ügyét karolná fel? Csak nem az van a háttérben, hogy Bajnai miniszterelnök úr számára a magyar nép nem a saját népe? Csak nem az van a háttérben, hogy Bajnai miniszterelnök úr nem tekinti az övéinek a magyarokat?

Most kezdem csak igazán megérteni annak a parlamenti képviselőnek a jogos felháborodását és felindulását, aki a plenáris ülésen nekiszegezte a kérdést a gyökértelen kozmopolita kaszt prominens képviselőjének, az egykoron szebb napokat látott 1ügyű ígérgető Kóka Johnnynak, válaszolná mán meg végre, hogy ugyan vajon kiknek az érdekeit képviseli ő valójában, és tisztában van-e azzal, hogy milyen ország milyen parlamentjében rontja mai napig is a levegőt.

Most kezdem csak igazán megérteni, hogy a Magyarok Szövetsége által kidolgozott alaptörvény-tervezetben miért kerül elő többször is hangsúlyosan, hogy a fontos posztok betöltésére csak olyan magyar állampolgárok jelölhetők, akik nem voltak tagjai titkosszolgálatoknak, vagy a megelőző évtizedekben és most is csak magyar állampolgársággal rendelkeztek.

De vissza a válságkezelő kormány fejéhez!

Ahogyan azt a történésekből láthatjuk, gazdasági vonalon meglehetősen gyengén muzsikálnak. Emellett tetézik a bajt, a társadalmi válságot is egyre jobban mélyítik. Vajon milyen üzenete van a társadalom számára, ha azt látja, hogy az ország első számú érdemi vezetője nem a nép mellett van, hanem a külföldi befektető pártjára áll? Minden bizonnyal igen rossz üzenete van.

És most itt az újabb kapitális baklövés!

A Magyar Távirati Iroda híréből idézünk:

SZABAD AZ ÚT A LISSZABONI SZERZŐDÉS ELŐTT

Szabad az út a Lisszaboni Szerződés cseh ratifikációja előtt - közölte csütörtök este Brüsszelben Fredrik Reinfeldt, az EU soros elnökségét ellátó Svédország miniszterelnöke. Mint kiemelte, annak a lábjegyzetnek a szövegét, amelyet Václav Klaus cseh államfő felvetése nyomán megfogalmaztak az EU csúcstalálkozójának a résztvevői, a Csehország szomszédságában fekvő országok is jóváhagyták.

Klaus azt követelte, hogy Csehország kapjon felmentést a Lisszaboni Szerződéshez kapcsolódó alapjogi charta hatálya alól, nehogy arra hivatkozva a második világháború után az úgynevezett Benes-dekrétumok alapján Csehszlovákiából elűzött szudétanémetek leszármazottai kártérítési igényekkel léphessenek fel.

“A megállapodást az tette lehetővé, hogy sok európai politikus vezetői erőt és jóakaratot tanúsított" - fogalmazott Reinfeldt.

Bajnai Gordon magyar miniszterelnök megerősítette, hogy elhárult az akadály a Lisszaboni Szerződés életbe lépése elől. “Sikerrel érvényesítettük a magyar érdekeket. Sikerült világossá tenni, hogy a Benes-dekrétumok, az alapjogi charta és a Lisszaboni Szerződés között semmiféle összefüggés nincs" - közölte.

Az Európai Tanács magyar kérésre, német és osztrák támogatással külön aláhúzta, hogy a Lisszaboni Szerződés és az Európai Unió alapjogi chartája a jövőről szól, és kizárólag olyan ügyekben érvényes, melyeket az európai uniós jog szabályoz. Így ismételten megerősítést nyert, hogy a charta a múltra semmiképpen nem vonatkozik - értelmezte az elfogadott szöveget a magyar kormányfő.

Mint arra Bajnai utalt, teljesült az a magyar cél is, hogy a Benes-dekrétumokra még közvetett utalás se történjen a szövegben. Így a mostani döntés “nem szolgálhat utólagos igazolásul a Benes-dekrétumok vitatott pontjait illetően, nem tépi fel a történelem fájó sebeit".

“A cseh köztársasági elnök valamilyen okból fontosnak tartotta, hogy a cseh állampolgárok ne élvezhessék az alapjogi charta teljes értékű védelmét. Csehország így ígéretet kapott arra, hogy az Egyesült Királysághoz és Lengyelországhoz hasonlóan később mentesülhet a charta kötelező joghatósága alól. A mentességről mind a 27 tagállamnak együtt kell majd döntenie, és akkor lép hatályba, ha külön eljárás keretében mindannyian ratifikálják" - emelte ki a magyar miniszterelnök. Egyúttal örömét fejezte ki, hogy Szlovákia végül nem kérte ugyanezt az alapjogi charta alóli mentességet.

A svéd kormányfő szintén kitért arra, hogy az alapjogi charta hatálya alól a cseheknek adandó mentességet nem most kell ratifikálniuk a tagállamoknak. “Nem tudom, mikor, de egy későbbi időpontban" - mondta Reinfeldt.

Jan Fischer cseh miniszterelnök szerint immár semmi nem akadályozza a Lisszaboni Szerződés csehországi ratifikációs folyamatának gyors lezárását. Jirí Weigl, Klaus hivatalának vezetője azt mondta, hogy a köztársasági elnök nagyon jónak találja az elért eredményt, és nem fog több aggályt felvetni a szerződéssel kapcsolatban.

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke is úgy értékelte a fejleményeket, hogy minden politikai akadályt sikerült eltávolítani az útból, és hogy a Lisszaboni Szerződés nagyon gyorsan életbe léphet, miután azt jóváhagyja a cseh alkotmánybíróság.

Diplomaták közlése értelmében a tagállamok állam-, illetve kormányfői által elfogadott formula biztosítja azt, hogy a Benes-dekrétumokat az európai jog nem nyilváníthatja érvénytelennek. E veszély azonban a cseheken kívül a többi ország szerint nem is állt fenn, hiszen a Lisszaboni Szerződésnek és az ahhoz kapcsolódó alapjogi chartának nincs visszamenő hatálya.

A francia tárgyalóküldöttség tagjainak vélekedése szerint amennyiben a cseh alkotmánybíróság a jövő kedden elveti a Lisszaboni Szerződéssel szemben felhozott alkotmányossági aggályokat, akkor Václav Klaus még november folyamán aláírhatja a cseh ratifikációs okmányt, és azt a hónap végéig Rómában letétbe lehet helyezni. Ebben az esetben számolni lehet azzal, hogy a Lisszaboni Szerződés december elsején hatályba lép.

Azzal, hogy elhárult a politikai akadály a Lisszaboni Szerződés értelmében létrehozandó új uniós tisztségek betöltése elől is, a csúcstalálkozón hírek szerint megállapodás született arról, hogy az Európai Tanács elnöke néppárti, a saját diplomáciai apparátussal megerősítendő külügyi főképviselő pedig szocialista lesz.

Forrás: MTI

A múltat végképp eltörölni! A rabszolgahad meg... Nem érdekes, hogy mennyi sérelem esett rajtuk. Diadalünnepét üli a szolgalelkűség. A másoknak megfelelni akarás, a belesimulás a nagy közös akármibe, az uniformizálódás gyönyörűsége, ahogyan mindannyian feloldódunk az egy nagy közös eszmében, vagy valami ilyesmi.

Senkit sem érdekel közülük, hogy mi lesz az európaiak százmillióival, akik köszönik szépen, de torkig vannak már a 68-as nemzedék Kohn-Bendit-jeinek féktelen anarchizmusából metamorfózis útján előbújt neoliberalizmusából. A hatalom - a jelek szerint nemcsak minálunk, de mindenütt máshol is - átnyúlik a nép felett, az embereket megkerülve, a kulisszák mögött kidolgozott profitmaximalizáló forgatókönyvekben foglaltaknak megfelelően alakítja a világ sorsát. A demokrácia illúzióját pedig meghagyja a becsapottak tömegeinek.

Pedig a nép, az utca embere mást akar. Jog- és igazságérzete kimondja, kimondatja vele, amit muszáj kimondania, mert elhallgatni nemcsak vétek, de már egyenesen bűn!

A Hunnia Baráti Kör üzenete a nagyvilág számára, melyet a magyar mellett német és angol nyelven is szétküldtek a világhálón:

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Kérjük az Önök segítséget abban, hogy a történelem egyik legnagyobb szégyenfoltja ne folytatódhasson tovább.

A Lissaboni Szerződés aláírását a Cseh elnök, Václav Klaus feltételekhez köti, amelyben követeli a második világháború utáni csehszlovák elnöki rendeletek megmásíthatatlanságát és eltörölhetetlenségét. Ezekhez a követelésekhez csatlakozik a Szlovák miniszterelnök is , Robert Ficó. Az elnöki rendeletek magukban foglalják azokat a benesi dekrétumokat, amelyek alapján Magyarok, Szudétanémetek és Kárpátnémetek százezreit megfosztották hazájuktól, vagyonuktól és életüktől. A benesi dekrétumok alapján történő, emberi jogok lábbal való tiprása a mai napig folytatódik tovább ( szlovákiai nyelvtörvény 2009 szeptember 1). Érvényességük miatt nem kerül sor a az elüldözöttek végkielégítésére Szlovákiában. Amennyiben az Európai Unió ezeknek a követeléseknek eleget tesz, elveszíti az arra való hívatottságát , hogy az Európai Unión belül élő emberek jogait és méltóságát megvédje és megőrizze. A demokratikus Európai Unió nem tarthatja életben és nem erősítheti meg azokat a dekrétumkat, amelyekkel a Cseh és Szlovák Köztársaság a mai napig más nemzetek alapvető emberi jogait sérti.

Hahn-Seidl Alida
Hunnia Baráti Kör, Németország

S ha ez nem lenne elég, alább a Hegyvidéki Trianon Társaság nyilatkozata a kitűnő példa arra, mit jelent az, ha tisztában vagyunk a jogainkkal:

NYILATKOZAT !

A HEGYVIDÉKI Trianon Társaság

követeli az Európai Uniótól, az Európai Parlament 736 tagjától, az Európai Bizottságtól (a közösségi alapszerződések őrétől és végrehajtójától), az Európai Unió Tanácsától, (az Európai Unió másik jogalkotó szervétől), hogy amennyiben Csehország a Lisszaboni Szerződés ratifikációs okmányainak aláírása ellenében felmentést kap az európai emberi jogi charta hatálya alól, (figyelmen kívül hagyva az Amszterdami Szerződésben (a Szerződés 6. cikke) foglaltakat, az emberi jogokat és azokat az alapvető szabadságjogokat, amelyek az Európai Unió alapjául szolgálnak, a Nizzai Szerződésben foglaltakat (emberi jogok megsértése, Szerződés 7. cikk (1) bekezdése)

ebben az esetben a Magyar Nemzetnek és Magyarországnak,

Adjon felmentést és mondja ki, hogy az 1920. június 4-ikei versailles-i szerződés (Trianon) a magyar nemzetre gyakorolt erőszakos, kényszer hatása alatti diktátum volt, ezért semmis!

Adjon felmentést és mondja ki, hogy az 1947. február 10-ikei párizsi szerződés (II. Trianon) a magyar nemzetre gyakorolt erőszakos, kényszer hatása alatti diktátum volt, ezért semmis!

Adjon felmentést és mondja ki, hogy Magyarországon a diktatúra időszakában az állampolgárok tulajdonában igazságtalanul okozott károkat (akkori érték szerint 1600 Milliárd Ft.) a Magyar Állam térítse meg a kisemmizetteknek, és mondja ki, hogy az 1991. évi XXV. törvényben a tulajdonviszonyok rendezése érdekében, az állam által az részleges kárpótlásról szóló törvény semmis. (Megj. 1990 és 2009 között Magyarországon közel 30.000 Milliárd Ft-nak megfelelő nemzeti vagyon tűnt el nyomtalanul!)

Adjon felmentést és mondja ki, hogy Magyarországon az 1991. november 4-én a Magyar Országgyűlés által elfogadott törvény (“lex Zétényi") NEM SEMMIS! amely a diktatúra alatt az önkényuralom által nem üldözött szándékos emberölés, halált okozó súlyos testi sértés és hazaárulás büntethetőségét tette volna lehetővé. 1992-ben az Alkotmánybíróság megsemmisítette a törvényt.

Adjon felmentést és mondja ki, hogy 2011 után további 99 évig külföldiek (más uniós országbeli állampolgárok) ne vásárolhassanak termőföldet Magyarországon.

AMEN!

És akkor mit mond a hivatalban lévő magyar kormányfő? Akinek felelős magyar miniszterelnökként kellene viselkedni! Aszongya: ,,Sikerrel érvényesítettük a magyar érdekeket!"

Barátom! Itten megint elérkeztünk egy olyan pillanathoz, ahol a szépirodalom és a publicisztika kimeríthetetlennek tűnő eszköztára a végéhez ért. Mit lehet erre mondani? Legfeljebb annyit, hogy ez az ember úgy hülye, ahogy van. Tudom, hogy ez nem valami felemelő pillanat, elvégre mégis csak egy ország vezetőjéről, egyik legfőbb közjogi méltóságáról beszélünk, és hát a zsurnaliszta is kifejezhetné magát némiképp cizelláltabban, elvégre szakmai felkészültsége minden bizonnyal predesztinálja is erre, csak hát mégsem megy a dolog. Ilyen fokú megtagadása a nemzetnek, már maga a gyakorló hazaárulás! Még a vízműnél legyint egyet az ember, aszongya, ez még elmegy, sok szódával, talán lefizették, vagy valami ilyesmi, ki tudja? De az, hogy a nemzetállamot, de jure, vagyis jogilag is megszüntető dokumentum elfogadtatását még azzal is elősegítse valaki, hogy aktívan közreműködjön a kollektív bűnösség mint fogalom bebetonozásában, az egyenesen vérlázító!

Feltétlen nyalás csontig, csak most másé a segg. A végletekig csúcsra járatott szervilizmus, a másoknak való feltétel nélküli hajbókolás lassan már a pusztulásunkat okozza. Tudják, hogy nemsokára itt a muszáj, kénytelen-kelletlen muszáj lesz fölállniuk a bársony fotöjökből, át kell adni a helyet az eddig a kispadon ücsörgőknek, most ők gyünnek. Legalábbis darab időre.

Komolyan be vannak szarva. Be vannak, mert mostanra megváltozott a felállás. Mohóságunknak, pénz- és hatalomimádatuknak köszönhetően mára a végletekig amortizálódtak. Kevéssel a vég előtt még rátesznek néhány lapáttal, mert érzik a vesztüket. Könnyen meglehet, hogy ez már a vég, innen nem lesz visszaút többé, nem tudnak felállni újra, de legalábbis belátható időn belül nem lesznek képesek visszakapaszkodni a hatalom csúcsaira. Ezzel a (vörös)gárdával már nem. A fiatal nemzedékek mohósága tehetségtelenséggel párosult, ráadásul új ellenfél is felbukkant, aki szintén tőlük viszi a szavazótábor egy jelentős részét.

A cserkészek szerint kifizetődő, ha résen vagyunk. Asszem ezt kell tennünk mindannyiunknak! Akár különleges anyagból vagyunk gyúrva, akár nem.

Isten áldja Magyarországot!

1 öntudatos pécsi polgár

Nemzeti InternetFigyelő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felülvizsgálja a privatizációt
  2009-10-31 22:26:28, szombat
 
  Felülvizsgálja a privatizációt a Jobbik

2009. október 31. 12:24:27


Helyre kell állítani az eredeti állapototHelyre kell állítani az eredeti állapototA balliberális kormányzati ámokfutás 7 és fél éve alatt a maradék nemzeti vagyon elherdálása szünet nélkül folyik, a tolvajok a börtön helyett minisztériumi irodákban ücsörögnek. A Jobbik üdvözli azt a tényt, hogy a Fidesz is kénytelen meghajolni kezdeményezéseink előtt, és felkarolták a törvénytelen és Magyarországot mértéktelen módon megkárosító privatizációs szerződések felülvizsgálatának ígéretét. Fónagy János volt miniszter a napokban beszélt erről sajtótájékoztatóján. Mielőtt hiú reményeink lennének a fideszes szándék komolyságát illetően, idézzük szó szerint a most is minden bizonnyal üres ígéretnek bizonyuló szavakat: ,,Ahol erre ok és lehetőség van, ott igyekeznek majd visszaállítani az eredeti állapotot." Magyarán, megint nem fognak mást csinálni, csak jelzik az országot fillérekért felvásároló külföldieknek, hogy ezentúl a csúszópénzt már nem a szocialista pártnál kell befizetni, hanem a fideszes pártkasszába.

Emlékeztetnünk kell mindenkit, hogy a '98-as kampányban szintén a privatizáció felülvizsgálata volt a fő üzenete a Fidesznek. Aztán a miniszteri bársonyszékekbe rogyva azonnal változott a polgári jelszó: ne bolygassuk a múltat, építsük a polgári jövőt! A privatizációs szerződések felülvizsgálata helyett a Horn-kormányhoz képest csökkentett tempóban, de folytatódott az ország értékeinek elkótyavetyélése. Ezek után ne számítson senki alappal arra, hogy most másképp járnának el.

A Jobbik Magyarországért Mozgalomnak azonban más stratégiája van: követeljük a privatizációs eljárások haladéktalan leállítását, és minden egyes ügy felülvizsgálatát az elmúlt 20 évben! A korrupt és erkölcstelen gazdasági és politikai elit által irányított bírósági vezetők nyomására a Legfelsőbb Bíróság olyan kollégiumi határozattal torzította el - alkotmányellenes módon - a joggyakorlatot, hogy a privatizációs szerződések megsemmisítésére irányuló kereseteket mérlegelés nélkül utasítják el a bíróságok. A Ptk. 200. és 234. §-a alapján ugyanis bárki, határidő nélkül kérhetné a jogszabályba vagy a jó erkölcsbe ütköző szerződés érvénytelenségének kimondását, ráadásul elévülési határidő nélkül. A jogi következmény az eredeti állapot helyreállítása kellene legyen, azaz újra állami tulajdonba kerülnének az érintett ingatlanok. Az ügyészség sem élt egyelőre törvényben előírt kötelezettségével, hogy a közvagyon védelme érdekében pert indítson.

A Jobbik minden rendelkezésre álló eszközzel ki fogja kényszeríteni a törvénytelenségek megszüntetését, és az eredeti állapot helyreállítását, hogy a nemzeti vagyon valóban a nemzetet szolgálja.

Lenhardt Balázs,
a Jobbik Gazdasági Kabinet elnöke

Forrás: jobbik.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
önmagát siratja a cionista rád
  2009-10-31 22:24:05, szombat
 
  A Bumeráng visszaüt - önmagát siratja a cionista rádió

2009/10/31

Azért annyira sokan nem siratnak benneteket gyerekek, bár az önbizalom hiánya soha nem fenyegetett titeket, akkor sem, amikor maximálisan kiszolgáltátok az MSZP-SZDSZ hatalmat hosszú éveken keresztül, amely rendesen és biztosan tömte is a zsebeteket.

Ebben az országban százezrek veszítették el a benneteket kitartók áldásos tevékenységének következtében állásukat, megélhetésüket, fejük fölül a lakhatás lehetőségét, földjüket, egzisztenciájukat, miközben ti jókat röhögtetek idióta poénjaitokon műsornak kikiáltva azt az időt, amit mikrofon mögött töltöttetek, és most magatokat siratjátok. Tudom, nem vagytok hozzászokva, hogy egy pofont azért ti is kaphattok az élettől. Persze ne féljetek, mert biztos vagyok abban, hogy gondoskodni fognak rólatok eddigi kitartóitok majd valahol máshol, ahol tovább folytathatjátok egyébként rendkívül primitív, igénytelen, mindenféle igazi rádiós normától távol álló, a hallgatót teljesen hülyének néző stílusotokkal azt a rombolást, amit eddig is tettetek nagyon sok ember tudatában. Ettől függetlenül egyáltalán nem biztos az, hogy ami jön, az más lesz annál, mint ami most megy. A szerződés lejárt, ez sem tartott örökké, a frekvenciákat újra pályáztatták. Az persze teljesen világos, hogy a politikai háttéralkuk áldozati bárányai lettetek.

A Fidesz és az MSZP gyönyörűen megosztozott a frekvenciákon, így nagy valószínűséggel tovább dúl majd a cionista néphülyítés. Hogy veletek, vagy nélkületek? Ha netán nélkületek, akkor se csüggedjen senki, aki az idiotizmust hiányolja életéből, hiszen primitív “műsorok" előadásához mindig lehet bohócokat találni.

Bella Árpád
http://internetfigyelo.wordpress.com/2009/10/31/a-bumerang-visszaut-onmagat-sirat ja-a-cionista-radio/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
95 pont, amely megváltoztatta
  2009-10-31 22:20:41, szombat
 
 
95 pont, amely megváltoztatta a világot 492 éve kezdődött a reformáció

2009. október 31. 22:43:33

A katolikus egyház átalakítására és nem újak alapítására törekedett Luther Márton, amikor 492 évvel ezelőtt kifüggesztette a wittenbergi kolostor kapujára az általa megfogalmazott 95 tételt. Luther nézetei alapjaiban formálták át a kor Európáját, és alapjaiban alakították át az állam és az egyház, valamint a katolikus egyház belső viszonyait. A reformáció hozzájárult a nemzeti nyelvek és identitások megerősödéséhez.



A reformáció a 16. században Nyugat-Európában a katolikus egyház hibáinak bírálatával és az arra való reakcióként indult mozgalom. A 15-16. században végbement gazdasági, társadalmi és politikai változások, a reneszánsz és a humanizmus eszméinek elterjedése következtében megváltozott a vallással kapcsolatos magatartás is. Egyre fokozódott a katolikus egyház bírálata. Luther Márton először az általa megfogalmazott 95 tézissel hívta fel a figyelmet a hibákra. 1517. október 31-én kiszögezte követeléseit és tanításait a wittenbergi kolostor kapujára, s ez a nap lett hivatalosan a reformáció emléknapja. Legfontosabb pontjai között hitet tett az egyedül a hit általi üdvözülés tana mellett és elítélte a búcsúcédulák árusítását. A tételeknek rendkívüli hatása volt: futótűzként terjedtek a Német-római Birodalomban, és számtalan hívet szereztek maguknak.



A reformáció már az 1520-as évek első felére a lakosság jelentős többségének támogatására tett szert Pomerániában, Livóniában, Sziléziában, Poroszországban, Mecklenburgban, Hessenben és a szász választófejedelemségben, valamint a birodalmi szabad városok egy része is (Nürnberg, Augsburg, Frankfurt, Strasbourg) szakított a régi egyházzal. A reformátorok egyházi vagyon elleni támadásai, valamint Luther eszméi a hit szabadságáról mélyen hatottak a parasztságra, amely ettől kezdve egyre erőszakosabban adott hangot elégedetlenségének. Az 1525-ös parasztfelkelés idején a vallásos reformációt felváltotta a népi reformáció. A fejedelmek zsoldosseregeket vetettek be a felkelők ellen, ideiglenesen helyreállítva a rendet.



Kálvin lett a vezető



Kálvin János (1509-1564) 1535-ben Svájc francia részén, Bázelben írta világhírű művét A keresztény vallás rendszere címmel, amely őt az egész francia reformáció fejévé tette. Életében a latin szöveg 14, a francia szöveg 10 kiadást ért meg. 1541-től a genfi városi tanács felkérésére a város egyházi életének vezetője lett. Az általa készített egyházi rendszabályzat Genf ,,egyházi alkotmánya" lett. Felállították a konzisztóriumot (egyháztanács) felerészben egyházi, felerészben világi tagokból. Ez gyakorolta az egyházi hatalmat, és közvetlen befolyása volt a város világi igazgatására is. Kálvin betiltotta a hivalkodó, fényűző életmódot, a táncmulatságokat, a szerencsejátékokat, bezáratta a színházakat és a kocsmákat. Még az öltözködés és az étkezés szabályait is meghatározta. Ezek megszegéséért szigorú büntetéseket helyezett kilátásba.



Ugyanakkor Kálvin kezdeményezésére 3 fakultással 1559-ben megnyitották a genfi akadémiát, amely tevékenyen hozzájárult a kálvinista teológia tanításához. Kálvin fő tanítása a predesztináció, az eleve elrendelés elve. Kálvin a reformáció új irányzatát vitte sikerre Genfben, melynek alapján a református egyházak világszerte ma is működnek. Rendszerét és a református egyházat kálvinizmus néven is szokás emlegetni. Egyetlen más protestáns egyház sem gyakorolt ennél mélyebb és tartósabb hatást a nyugati világra.




,,Nemzeti üggyé" vált a reformáció



A 16. század közepére a lutheri tanok a német lakosság közvetítésével Magyarországon is elterjedtek, ahol kezdetben főleg a városi polgárság bizonyult fogékonynak a mozgalomra. A szászok, a magyarok és a szlovákok egyaránt megszervezték Luther Márton tanításain alapuló lutheránus (evangélikus) egyházaikat. A Magyar Királyság három részre szakadása és a nemzeti újraegyesítő törekvések ugyanakkor kedveztek a reformáció térhódításának a magyarság egésze körében. Az új vallás ettől kezdve a katolikus Habsburgok elnyomó politikájával szembeni ,,nemzeti üggyé" vált. A reformáció nagymértékben hozzájárult a magyar nyelv és irodalom kora újkori látványos kibontakozásához is.



A Kárpát-medence lakossága körében eleinte Luther tanai domináltak, de hamar Kálvin nézetei is teret nyertek. Elsősorban a magyar kisnemesség tért át hamar a kálvinista (református) hitre. Az 1560-as években végül a német és a svájci reformáció hívei a három részre szakadt ország valamennyi részén két külön egyházzá alakultak, és a 16. század második felére már a magyarság túlnyomó része kálvinista lett. A szászok és a szlovákok megmaradtak a lutheránus vallás mellett. A magyarok közül csak a nyugat-dunántúliak maradtak többségében lutheránusok.




Kovács András



Forrás: MN

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/41 oldal   Bejegyzések száma: 404 
2009.09 2009. Október 2009.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 404 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.