Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 64 
Szentírásbeli helyek fényképei
  2009-11-25 23:54:48, szerda
 
 

A Jordán-folyó a Galileai-tengertől északra ered, abba folyik bele,
majd továbbhalad dél felé a Holt-tengerhez.


Ezek a fontos helyeket ábrázoló fényképek megmutatják, milyen tájakon járt Jézus, hol éltek és tanítottak a bibliai próféták, és hol történt sok szentírásbeli esemény. Annak érdekében, hogy a tanulás során jobban lehessen használni a fényképeket, minden fényképhez rövid leírás társul. A leírás számozása és felirata, valamint a fénykép számozása és felirata megegyezik. A leírás feliratát követő első bekezdés a fénykép tárgyát mutatja be, beleértve ebbe azt, hogy milyen fontos dolgokat nézzünk meg rajta, és gyakran azt, hogy milyen irányba nézett a fénykép készítője. Ezt követi az adott területen történt jelentős szentírásbeli események, valamint szentírás utalások felsorolása, amelyekből kiderül, hol olvashatunk még többet az adott eseményekről.

Szentírásbeli helyek fényképei Link








Eszti blogja Link

 
 
0 komment , kategória:  Jesua HaMassiah  
Holt-tenger
  2009-11-25 23:42:32, szerda
 
 



Holt-tenger-> A Holt-tenger rejtély->

Ellentétek vizsgálatában

A Holt-tenger és vidéke - nevétől eltérően - dúskál az életerő fokozó alkotóelemekben. Vizének van a világon a legnagyobb koncentráltságú ásványi anyag tartalma, amely lehetővé teszi a bőrgyógyászati felhasználást. A száraz éghajlat és a tengert körülvevő sivatag homokja a legkiválóbb nedvességmegtartó ásványok kifejlődését eredményezi.

Egészséges, sókkal telített vízével a Holt-tenger különleges fürdőélményt nyújt: a vízen lebegést. Kedvező fekvése (410 méterrel a tengerszint alatt) kiegészítő szűrőket biztosít, melyek mint egy napernyő felfogják a káros sugarakat és magas koncentrációjú, tiszta oxigént biztosítanak. Ezek az egyedülálló tulajdonságok teszik a Holt-tengert a Föld legnagyobb és leggazdagabb természetes fürdőjévé.

A Föld legértékesebb életerő forrása Link



 
 
0 komment , kategória:  Jesua HaMassiah  
A Jézus nevében való imádkozás
  2009-11-25 11:47:38, szerda
 
 



Amit csak kérni fogtok az Atyától az én nevemben, megadja nektek.
(János 16, 23)

Általános keresztyén gyakorlat az imádkozás, mégis ritka az igazi imádság. Az a döntő, hogy milyen a viszonyunk Istenhez. A gyermek és a barát másképpen kér, mint a napszámos és a szolga; a bűnbánó vámszedő megint másképpen, mint az önigazult farizeus. Az igazi imádság Jézus nevében történik. Aki az Ő nevében kér, az már befogadta Őt és egyedül benne bízik. Ennek ellentéte a magunk nevében mondott imádság, amikor valaki önigazsága tudatában, kérkedve járul Isten elé.lmádságával hidat akar verni az égbe, de közben annál biztosabban halad a pusztulás felé. Amikor Péter el tudta mondani: ,,Eredj el tőlem Uram, mert én bűnös ember vagyok" - akkor kezdett helyesen imádkozni. Csak ha feladja az ember önmagát és Jézusnak kiszolgáltatja énjét, egyedül Megváltójában bízik, akkor lesz az imádsága kedves Isten előtt, akkor kér Jézus nevében.

Jézus nevében imádkozni azt jelenti: Jézus imádkozik bennem. Ez csak akkor lehetséges, ha Jézus az Ő Lelkét adja. Ha a Fiú Lelke bennünk van, akkor kiálthatunk: ,,Abba!" azaz ,,Atyám!", mint ahogyan Jézus kiáltott Istenhez. A Szentlélek által eggyé leszünk Krisztussal, és így őbenne lépünk Isten elé. - Jézus nevében imádkozni azt jelenti, hogy úgy imádkozunk, mint Ő imádkozott. Olyan bizalommal, bizonyossággal és kétségektől szabadon, mint Jézus tette földi napjaiban. A kételkedések mindig olyan szívből jönnek, amely még Isten és a világ között ide-oda ingadozik. Minél határozottabbak leszünk, annál bizakodóbban tudunk imádkozni. ,,Ha tudjuk, hogy meghallgat minket, akármit kérünk, tudjuk, hogy már teljesítette kéréseinket, amelyekkel hozzá fordultunk" - mondja János apostol (1 Jn 5, 15).

Végül Jézus nevében imádkozni azt jelenti, hogy nem annyira magunkért, hanem inkább másokért és mindenekelőtt Isten országa nagy ügyéért állunk elébe. Ez a papi imádság; az olyan ember imádsága, akinek akarata eggyé vált Isten akaratával. Ezekre vonatkozik Jézus szava: ,,Kérjetek, amit csak akartok és meglesz az nektek." Semmi mást nem akarnak kérni, mint amit Isten akar. Jézus nevében az Atyához imádkozunk, s ez más, mint amikor Jézus nevét hívjuk segítségül a bűn és a szorongatott lelkiismeret nyomorúságában, vagy egyéb személyes nehézségünkben.
--------------------------------------------------------------------------------

Carl Eichhorn "Isten muhelyében" c. könyvéből

Kicsoda Jézus?
Link





HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
 
 
0 komment , kategória:  Jesua HaMassiah  
Trenderli,sevivon, dreidel
  2009-11-25 08:33:58, szerda
 
  Zsidó ünnepek, szokások, hagyományok Link Link





Története

Ez a játék még azokra az időkre nyúlik vissza, amikor Antiokhusz uralkodott a Szent Földön és a Makkabeusok még nem üldözték el őt és seregeit. Antiokhusz rezsimje törvényen kívülinek minősítette a Tóra tanulmányozását és a zsidó szertartások megtartását. Ezért aztán a zsidók titokban folytatták tanulmányaikat, hiszen tudták, hogy egy zsidó a Tóra nélkül olyan, mint a partravetett hal. A zsidó gyerekek a városokat körülvevő erdőkbe mentek Tórát tanulni. De mivel az ellenség mindenhol nyílt szemmel őrködött, ezért a gyerekek vittek magukkal egy táblát is, amit rátehettek a jegyzeteikre, s amitől úgy tűnhetett, hogy ők csak társasjátékoznak.
A Trenderlizés hagyománya ezek előtt a gyerekek előtt tiszteleg.


Interjú Istennel Link


Zsoltárok könyve 122.

1. Grád icsok éneke, Dávid tól.
Örvendezek, mikor mondják nékem: Menjünk el az Úr házába!
2. Ott álltak a mi lábaink a te kapuidban, oh Jeruzsálem!
3. Jeruzsálem te szépen épült, mint a jól egybeszerkesztett város!
4. A hová feljárnak a nemzetségek, az Úrnak nemzetségei, bizonyságul Izráelnek,
az Úr nevének tiszteletére.
5. Mert ott ülnek az ítélőszékek, Dávid házának székei.
6. Könyörögjetek Jeruzsálem békességéért; legyenek boldogok a téged szeretők!
7. Békesség legyen a te várfalaid között, csendesség a te palotáidban.
8. Atyámfiaiért és barátaimért hadd mondhassam: béke veled!
9. Az Úrnak, a mi Istenünknek házáért hadd kivánhassak jót tenéked!




 
 
0 komment , kategória:  Jesua HaMassiah  
Kegyelem és bűnbocsánat
  2009-11-24 09:41:02, kedd
 
 


„Nem perel mindvégig, nem tart haragja örökké" (Zsolt 103,9).

Isten olykor megfedd bennünket. Ha ezt nem tenné, nem lenne az a bölcs Atya, aki figyelemmel van oktalan, tévelygő gyermekeire. Feddése fájdalmasan érinti azokat, akik hűségesek akarnak lenni, mert érzik, mennyire megérdemlik a szidást, és milyen hálátlan dolog volt tőlük, hogy megszomorították Atyjukat. Mi már tudjuk, mit jelent ez a feddés, és meghajolunk az Úr előtt, őszintén megbánva, hogy megharagítottuk.

Milyen vigasztaló is ez az ígéret: „Nem perel mindvégig" az Úr. Ha bűntől megtört szívvel megtérünk Hozzá és a bűnt megtagadjuk, Atyánk tüstént kegyelmébe fogad. Mert nem szívesen fordít haragos arcot azok felé, akiket szeret. Abban van öröme, ha mi is teljes örömmel örvendezni tudunk.

Gyertek azért, keressük arcát! Nincs okunk sem kétségbeesésre, sem csüggedésre. Szeressük a minket fenyegető Istent, és akkor nemsokára így énekelhetünk: „... bár haragudtál rám, elmúlt haragod, és megvigasztaltál" (Ézs 12,1). Félre minden sötét gondolattal, amely csak rágja a lelkünket. Jöjjenek az alázatos reménységek és hálára fakasztó emlékek, szívünk szelíd vigasztalói. Aki mint bíró régen megkegyelmezett nekünk, mint Atyánk, újra meg fog bocsátani. Örvendezzünk hát végtelen, változhatatlan szeretetének!


--------------------------------------------------------------------------------

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből



Stationery Link


 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Verses Misszionárius
  2009-11-24 09:21:03, kedd
 
 


Pecznyík Pál

Verses Misszionárius



Örök ifjú



Örök ifjú vagyok, zsong az ének bennem,

Isten ajándéka, hallhatatlan lelkem.



Testem bár kilencven évnek, súlya nyomja,

Atyám kezében van minden terhe, gondja.



Jézus fizette ki, bűneimnek árát,

érte: szívből mondok, Istenemnek hálát.



Jártam búza-tarlón, perzselő homokon,

feledésbe merült, viharvert romokon.



Jártam háborúban, vértől ázott földön,

szökött katonára, halál várt, vagy börtön.



Nem tudom hány mérföld, maradt el mögöttem,

hol eső hullt rám, hol, nap sütött fölöttem.



Boldogan vonulok, égi célom felé,

szerető Atyámnak, dicső trónja elé!



Örök ifjú vagyok, ezt boldogan vallom,

lelki fülemmel már, menny zenéjét hallom.



Nagy örömmel várom, a szép napot már itt,

megláthassam hazám, melyet lelkem áhít.



Ott nem lesznek évek, nem lesz éji álom,

Istent magasztalja, örök ifjúságom!



Pecznyík Pál

Celldömölk

2009. XI. 23.





 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Tündérrózsa - Vizinövények
  2009-11-23 10:33:49, hétfő
 
  AMAZONASI TÜNDÉRRÓZSA Link Victoria und Euryale Link Link

Mint a neve is jelzi, az Amazonas csendesebb vizein él. Inkább a sekély, max. 2 méter mély vizeket kedveli. Nagyon egyedi növény. Leveleinek a széle felhajlik és egy óriási, két méter átmérőjű tányérra hasonlít. A hatalmas levéllemezt az alsó felületről kiálló és többszörös haránterekkel összekötött erek merevítik. A bennük levő nagy mennyiségű levegő hozzájárul a tartássziládság fokozásához. Az ilyen úszó levélnek nagy a teherbírása, akár 50 kilogrammos terhet is elbír.





A következő nap hajnalán ismét a víz alá merül, és már ott is marad. Ekkor kezdődik a termés érése.A termése gyermekfej nagyságú is lehet, és akár 400 magot is tartalmazhat. A víz alatt érlelődik, beérése után szétesik és a magok a felszínre bukkannak, ahonnan nagy távolságokra is eljutnak.
Az amazonasi tündérrózsa fejlődése a magtól a hatalmas növényig 4-5 hónapig tart.


Welcome to PBase Photok Link
 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Békesség Istentől
  2009-11-22 22:53:11, vasárnap
 
 
Nincs nyugalom, nincs nyugalom, - a szív,
Amíg ver, mindörökre nyugtalan.
De mindörökké nyughatatlanul,
Istentől mégis Békessége van.
Nyugalma nincs, de Békessége van.
Békesség Istentől.

Nincs nyugalom, nincs nyugalom, - vihar,
Örök hullámzás a víz felszíne.
De lent a mélyben háborítatlanul
Pihen a tenger s az ember szíve,
Hadd hullámozzék a víz felszíne.
Békesség Istentől.

Nincs nyugalom, nincs nyugalom, - s ez a
Nyugtalanság, mint a járvány ragad.
Te sugarazd szét békességedet
És szóval, kézfogással másnak add.
Az Isten Békessége is ragad.
Békesség Istentől.

Reggel mondd, délben mondd és este mondd
A Feltámadott első, szép szavát.
És ragyogóbbá lesz a reggeled
És csillaghímesebb az éjszakád.
És békességesebb az éjszakád.
Békesség Istentől.

Békesség Istentől: mi így köszönjünk,
Hogy köszöntésünkben lélek legyen -
Vihartépett fák - ágainkon mégis
Vadgalamb búg és Békessék terem.
Békesség: köszöntésünk ez legyen.
Békesség Istentől.

Reményik Sándor, 1935. 02. 05.

Link
Érdi Evangélikus Egyházközség Link




 
 
0 komment , kategória:  Versek*Idézetek  
Kereszténynek lenni? Miért?
  2009-11-22 22:40:10, vasárnap
 
 




Egy ember almafajok nemesítésével foglalkozott. Mindenkinek örömmel mutogatta pompás almafáit: boldog volt, ha valaki almáját megízlelte. Egyik szomszédját - noha többször hívta -, semmiképpen sem tudta rábírni, hogy bemenjen hozzá almakóstolóra. Mikor egyszer újra hívta, megszólalt a szomszéd:
- Be kell vallanom, hogy a múltkor, kertje mellett elmenve, kíváncsiságból felvettem egy lehullott almát. Beleharaptam, de én életemben olyan savanyú almát még nem ettem. Köszönöm, nem kérek az almájából, az az egy egész életemre elég...
- No ez igazán nem mérvadó - szólt mosolyogva a kerttulajdonos - messze földet bejártam, míg ahhoz a savanyú almához jutottam. Azért ültettem a kerítés mellé, hogy egyszer s mindenkorra elvegyék a tolvajok kedvét az almalopástól. És bevált a számításom. De jöjjön velem a kert belsejébe! A második, harmadik sorban olyan jóízű, zamatos fajtákat talál, amilyet nem is álmodott.
- Ha így áll a dolog, az más - szólt elgondolkozva a szomszéd és bement a kertbe.

Sokan így vannak a hívő élettel. A kívülállók csak a tilalmak, a bűnbánat és önmegtagadás savanyú almáiról tudnak. Pedig ezek csak a képmutatók távol-tartására valók. Ne a kerítésen bemászott tolvaj módjára ítélj, hanem menj be a kert Urával az ajtón, és meglátod, hogy mily édes az Úrral ápolt közösség minden gyümölcse.


FELFEDEZÉSEK Link
 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Nem kárhoztat
  2009-11-22 09:47:46, vasárnap
 
 
,,Azokban a napokban, abban az időben - így szól az Úr - keresni fogják Izráel bűnét, de nem lesz, és Júda vétkeit, de nem fogják találni, mert megbocsátok azoknak, akiket meghagyok" (Jer 50,20).

Valóban dicsőséges szózat ez! Tökéletes bűnbocsánatot ígér a bűnös Izráelnek és Júdának. Úgy eltörli bűnüket ,,mint a felleget" (Ézs 44,22), nem találják, nem lesz többé. Dicsőség legyen a kegyelem Istenének!

A Sátán keresi vétkeinket, hogy vádolhasson, ellenségeink is ezt teszik, hogy megterhelhessenek, sőt még saját lelkiismeretünk is beteges igyekezettel keresi, hol marasztalhatja el magát. De amikor az Úr minden bűnünket elfedezi Jézus Krisztus vérével, nem kell tartanunk többé semmiféle vádaskodástól, ,,nem lesz", ,,nem fogják találni". Isten gondoskodott arról, hogy elvegye népe vétkeit, megváltotta népét bűneiből. Jézus Krisztus áldozata ,,a tenger mélyére dobja minden vétkünket" (Mik 7,19). Micsoda ujjongással tölti ez el a szívünket!

Bűneink eltörlése azért lehetséges, mert Isten megbocsát választottainak. Kegyelmének szava nemcsak királyi, hanem isteni szó. Kegyelmet hirdet, és mi szabadok vagyunk. Elvégezte értünk az engesztelést, és ettől kezdve népének nem kell félnie a kárhoztatástól.

Áldott legyen szent neved, bűnöket eltörlő Isten!

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből

Várjuk az Úr Jézust mikor jön ... Link Link


 
 
1 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 64 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 64 db bejegyzés
e év: 726 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2594
  • e Hét: 6821
  • e Hónap: 17874
  • e Év: 79175
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.