|
2/7 oldal
|
Bejegyzések száma: 62
|
|
|
|
2009-11-22 23:13:37, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
A tésztához:
700 g liszt
2 db tojás
1 kis pohár kefír
100 ml étolaj
60 g cukor
csipet só
100 ml tej
50 g élesztő
A krémhez:
200 g Rama
30 g só
Elkészítése: Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelttésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. 1 részt kiveszünk, és elfelezzük, kinyújtjuk kör formára, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós vaj vagy sütőmargarinkrémmel. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük. Szilikonos sütőpapírra tesszük, tetejét megkenjük tojással. Öreg sóval díszítjük. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal. Tölthetjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2009-11-22 18:06:09, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
Sárga piskótához:
1 vaníliás cukor
csipetnyi só
20 dkg kristálycukor
20 dkg liszt
5 kicsi tojás
Mákos piskótához:
1 citrom reszelt héja
csipetnyi só
20 dkg kristálycukor
20 dkg mák
5 kicsi tojás
Krémhez:
10-15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1/2 l tej
1 vaníliás puding
20 dkg vaj vagy sütőmargarin
Elkészítése: A piskóta készítésekor mindent oda készítettem és kimértem. Kibéleltem alufóliával a közepes méretű tepsimet. A mákos piskótához először az 5 tojásfehérjét a sóval, és egy kis cukorral kemény habbá vertem a robotgéppel, majd egyenként hozzáadtam a sárgákat, a habverést közben sem abbahagyva. Azután a cukrot adagoltam, de a habverést még mindig nem hagytam abba. Kicsit még robotoltam a masszát, végül a mákot, mintha liszt lenne (reszelt citromhéj belekeverve), óvatosan beleforgattam egy lyukas kanállal, vigyázva, hogy ne törjem össze az egészet. Ezután a mákos masszát a tepsibe öntöttem. A sütőt ekkor kapcsoltam be 180 C°-ra. Aztán a habverő fejet gyorsan elmostam és kezdtem újra az
5 tojásfehérjéből a habverést, a sárga piskóta készítését. Amikor kész lett, rámertem óvatosan a mákos piskótára, vigyázva, hogy ne keveredjenek. Fél óra alatt sült meg, de 20 perc után letakartam a tetejét. Visszatérve az eredeti süteményemhez. Elkészítettem a pudingot cukor nélkül, de egy vaníliás cukrot adtam hozzá. Amikor kihűlt, hozzákevertem a cukorral habosra kevert vajhoz vagy sütőmargarinhoz, és még robotoltam egy kicsit hogy minél könnyebb legyen. A kihűlt, felfordított piskóta szélét levágtam, (ezt megkentük egy kis lekvárral és befaltuk), és a tetejére kentem a krémet, végül csokiforgácsot hintettem rá.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2009-11-22 17:21:36, vasárnap
|
|
|
Vak ember bemegy egy szombaton az étterembe. A pincér
akarja hozni neki az étlapot, mire a vak ember
- Ne hozzon nekem étlapot, mert úgysem látom, hozzon egy
használt villát, megszagolom, és eldöntöm, hogy mit
akarok.
Pincér hoz neki egy villát, a vak ember megszagolja.
- Oh, pörkölt nokedlivel, nagyon jó, azt kérek én is.
Megebédel, elmegy. Következő szombaton megint ugyanaz.
Villa, megszagolja.
- Székelykáposzta, nagyon jó, én is azt kérek.
Ez így megy 5-6 szombaton keresztül, amikor a pincér
elhatározza, hogy megvicceli a vakot, és mielőtt elmegy
otthonról, egy villát a felesége bugyijához dörzsöl.
A vak megint kér egy villát, odanyújtja neki az előkészítettet.
Az megszagolja, majd megszólal:
- Jé, nem is tudtam, hogy a Marika itt dolgozik! |
|
|
0 komment
, kategória: viccek |
|
|
|
|
|
2/7 oldal
|
Bejegyzések száma: 62
|
|
|
|
2009. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
62 db bejegyzés |
e év: |
732 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1206
- e Hét: 3105
- e Hónap: 7509
- e Év: 39238
|
|
|