Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/69 oldal   Bejegyzések száma: 686 
Adósság-csapda
  2009-11-30 18:56:19, hétfő
 
 
Adósság-csapda


http://jovonk.info/2009/11/30/adossag-csapda

A hivatalos világsajtó azon kesereg, hogy Dubai felfüggesztette 60 milliárd dollárnyi adósságának törlesztését.

Nos, 2002-ben Argentína nem csak felfüggesztette, hanem véglegesen törölte majdnem hasonló nagyságrendű adósságának törlesztését, arra hivatkozva, hogy gazdasági rendszerének összeomlásához vezethetne: állampolgárai érdekei követelik.

Persze, a globalista sajtó elfelejti említeni, hogy az amerikai nagybankok, élén a Federal Reserv-vel, okozták a világra kiterjedt problémát, tehát arab testvéreink JOGOSAN mondanak "nuku"-t. Most lenne ideje annak, hogy hazánk is kövesse Dubai, Argentína stb. példáját, és leállítson mindenfajta visszafizetést. Persze, "kormányunkat" azért fizetik "asztal alatt", hogy ez ne történhessen meg. MEDDIG MÉG?!

Szász Lóránt
2009, november 30 - 14:11



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A maastrichti szörnyeteg
  2009-11-30 18:48:26, hétfő
 
  A maastrichti szörnyeteg

2009. november 30. 10:01:26

Mosasaurus

A hollandiai Maastricht közelében, egy kőfejtőben igen különleges felfedezést tettek 1786-ban: hatalmas állkapocscsontokra bukkantak. A titokzatos lelet nagy izgalmat keltett az európai tudósok körében, hiszen kezdetben a szakértők nem tudták meghatározni, miféle mitológiai élőlény maradványai kerültek elő. Évekkel később aztán a kutatók megállapították, hogy a csontok egy óriási méretű vízi őshüllőtől származnak.

A Maastrichtot átszelő Maas folyó neve után Mosasaurusnak (,,gyík a Maas folyóból") elnevezett lény mintegy 70 millió évvel ezelőtt élt, amikor a környéket víz borította. Két évszázaddal később, 1998-ban a kőfejtőben dolgozó őslénykutatók újabb fontos leletet találtak, egy Mosasaurus majdnem teljes csontvázát. Az állat egykoron 14 méter hosszú lehetett, és veszedelmes tengeri ragadozónak számított.

Miért érdekes számunkra ez a 70 millió éves őslénylelet? Miként az közismert, Maastricht neve szétválaszthatatlanul összefonódott az Európai Unióval, hiszen az Európai Közösség vezetői a hollandiai városban döntöttek 1992. február 7-ei tanácskozásukon az integráció Európai Unióvá alakításáról, ami a következő év elején meg is történt. A maastrichti szerződés - egyebek mellett - előírta az Európai Közösség tagországainak, hogy 1998. december 31-éig létre kell hozniuk az Európai Központi Bankot, a Központi Bankok Európai Rendszerét, továbbá dönteniük kell arról, mely államok vezetik be a közös valutát, az eurót, és rögzíteniük kell az árfolyamokat is. Időközben az európai integráció jelentős mértékben kibővült, 2004. május 1-jén - a nem éppen cicerói szónoki képességekkel megáldott Medgyessy Péter országlása idején - minden parlamenti párt erőteljes csatlakozáspárti kampánya mellett (emlékezzünk: rohanhatunk Bécsbe cukrászdát nyitni, ahová majd csődülnek a jó csajok, s a többi, hasonló, primitív esztelenség) Magyarország is tagja lett az immár 27 tagállamot tömörítő közösségnek.

Egy szó mint száz, korunk embere számára Maastricht neve lényegében véve azonossá lett az Európai Unióéval, konkrét és szimbolikus értelemben egyaránt. A nagy várakozásokból azonban semmi nem lett. Míg a korábban belépő, közepesen fejlett, illetve elmaradott országok figyelemre méltó mértékben profitáltak a csatlakozásból, addig hazánk csak kárát látta a döntésnek: gazdasági, pénzügyi, kulturális, emberjogi vonatkozásokban egyaránt. Nem hogy nem nyithattunk cukrászdát Bécsben, de lassan saját hazánk földjét is elrabolják tőlünk idegen spekulánsok, haszonleső, uzsorás parazita kufárok. Az Unió ,,gondoskodása" a magyar emberek számára csupán egy államszörny, a leviatán csápjainak fojtogató ölelésében nyilvánul meg. Igen, akár a maastrichti szörny, a leviatán is egy pusztító tengeri fenevad volt, amelyről említést tesz már a zsidó Talmud, az apokrif irodalom, valamint Jób könyvének 40. fejezetében is olvashatunk róla. A későbbiekben a leviatán az állam jelképévé is vált, ilyen értelemben használja például a jeles angol társadalomtudós Thomas Hobbes is, aki 1651-ben jelentette meg Leviatán című könyvét.

Vajon miért érdekes mindez számunkra? Összeesküvés-elméletek kiagyalása nélkül is furcsa egybeesésnek, a dolgok különös konstellációjának tűnhet, hogy éppen abban az évben, 1998-ban bukkantak az őslénykutatók egy teljes Mosasaurus-csontvázra, amelyben a közös európai bankrendszer kialakult, amely valóban egyfajta leviatánként pusztítja és teszi tönkre az emberi életeket, s ennek nagyon is valóságos megnyilvánulásaként tisztességben megőszült embereket raknak ki akár a tél közeledtével is otthonaikból, állami-rendészeti segédcsapatokkal, aljas gazember bűnözőket támogatva, ahelyett, hogy a hogy az állam a saját polgárait védené meg - ami egyébként alkotmányos kötelezettsége is volna - a parazita vérszívóktól és sameszaik prédára fenekedő, csahos hadától. Hogyan illeszthető mindez a sokat emlegetett közös európai értékekhez, a közösségi joghoz, mennyire eurokompatibilisek ezek a sunyi és aljas kalózakciók? Beavatkozik-e az ártatlanok, az emberi méltóságukban megtiportak védelmében a fényes és dicsőséges Európai Unió?? Természetesen a ,,maastrichti szörnyeteg" magasról tesz az efféle ,,apróságokra" és minden egyéb vérlázítóan durva jogsértésre, szemkilövetésre, ávós vegzatúrára és meztelenre vetkőztetésre, a ,,bűnösség vélelmezésének" hazai joggyakorlatban való meghonosítására, amely jelenségeket Magyarországon már régóta illethetünk az ,,állami bűnözés" vagy ,,állami terrorizmus" megnevezéssel.

Mindazonáltal, ha már említés tétetett Hobbes művéről, abban az a kitétel is megtalálható, miszerint az állami hatalom sem korlátlan, és senki, egyetlen állampolgár sem adhatja fel azon szent jogát, hogy ellenálljon azoknak, akik megtámadták, valamint erőszakkal el akarják venni tőle életét, tulajdonát. Ugyanezen alapelv már sokkalta korábban megfogalmazódott a magyar jogalkotásban, hiszen ősi alkotmányaink, a Vérszerződés és az Aranybulla is erre a jogi evidenciára épülnek. Ezért aztán honfitársaim, ne tűrjük tovább az idegen elnyomást és tobzódást, ne hagyjuk, hogy Tiborcokká legyünk saját szülőhazánkban, ne várjuk meg, hogy a palesztin nép szomorú sorsára jussunk, így első lépésként kaszára-kapára, kardra szent földünk, szellemi és anyagi értékeink elrablói, a kilakoltató-maffia, a vérszívók, az ingyenélő senkiháziak s minden egyéb gazember-horda ellenében! Hiszen ez jogi és morális kötelezettsége is egyben minden tisztességes honpolgárnak.

Lipusz Zsolt — Kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vérlázító
  2009-11-30 18:46:14, hétfő
 
  http://www.szentkoronatv.hu/magyar-jelen-sajtoklub/20091014-magyar-jelen-sajtoklu b


Én eddig nem szerettem Toroczkay Lászlót. Gyanakodtam rá, hogy talán ügynök.
De amit itt elmond, az felülírja korábbi aggályaimat. Beszél a 2006-os
"kárpótlás" címen zsidóknak kiosztott magyar termőföldek körüli botrányról
és a tiszaszigeti telekspekulációról, ami Bodó Imre Fideszes képviselő
nevéhez köthető.
Ez az a két téma, ami miatt Pörzse Sándor kilépett az Echo TV-ből,(nagyon
helyese, mert a témában készített 2 riportját nem engedték leadni)
Az Echo Tv hiába mutatja magát nemzetinek, és talán szeretne is az lenni,
de gyenge, mert képtelen az országunkat felvásárolni akaró zsidó tőke ellen
fellépni.
És sajnos a Fidesz csak szájhős, mert képtelen megvédeni a Hazát. Mert itt
olyan méretű korrupció és haza-kiárusítás folyik, ami sajnos oldaltól
független. Eddig haragudtam, ha "zsidesz"-eztetek. Most már megértem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Zsidók, menjetek haza!"
  2009-11-30 18:25:42, hétfő
 
 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

"Zsidók, menjetek haza!"
Posted on 2009/11/27 by Nifadmin

Jaj, kedves, kedves, édes anti-antiszemiták, nem, nem, nem én mondom ezt a felháborító szörnyűséget! Azért tettem idézőjelbe, hogy ez még a hülyében is tudatosuljon. Én fel vagyok háborodva miatta és elhatárolódom tőle, mint a Fidesz a Magyar Gárdától. Sőt még jobban, ha lehet. De még csak nem is egy neonáci, nem is egy újfasiszta, még csak nem is egy szörnyű "gárdista" mondta! (Pl. Gyurcsány elvtárs, aki köztudottan a legjobb ifjúkommunistákat tömörítő "Ifjú Gárda" tagja volt. Persze, tudom, az más volt, az jó Gárda volt - Vörös Gárda! Az a "burzsujok" ellen harcolt - persze csak szájalva - mert közben már bebábozódott, hogy majd burzsujként bújjon elő.

Ezt a rovarvilágban (féregvilágban?) tapasztalható jelenséget a tudósok "teljes átalakulásnak" nevezik. Sajnos, a teljes átalakulás végeredménye nem mindig egy szivárvány színekben pompázó, gyönyörű pillangó, hanem - korunkban többségében - lótetű: egy kártékony és undort keltő féreg, amely a föld alatt rejtőzködve, a sötétben rágja el alattomban a növények gyökerét és pusztítja az életet. Nem eszi meg az egész növényt, csak annyit a gyökeréből, amennyi éppen elég a megöléséhez. Mint egy valódi "posztkommunista burzsuj". Az emlősállatok között is van ilyen. A vadászok dúvadnak hívják. Nem éhségből öl, hanem csak az ölés kedvéért. Elég arra gondolni, hogy amíg Horthy 2000 falusi iskolát épített, a "szociálisan érzékeny lótetű" bezáratott 500-at. Így építi "EU konform" módon a magyar jövőt és a "tudás alapú társadalmat".)

Mielőtt még megmondanám, ki írta az idézett szörnyűséget, elárulom, hogy - szomorú, de itt tartunk - még börtönben sem ül "gyűlöletbeszéd" miatt, hanem azóta is, folyamatosan, szabadlábon "gyűlöletbeszél".

Kérem, akkor most ideje, hogy megkapaszkodjanak: az illetőt Uri Avnerynek hívják, izraeli állampolgár, igazi izraeli hazafi, aki valaha a zsidó országgyűlés tagja volt, még korábban az Irgun nevű zsidó terrorista csoporté, aki forrófejű, lelkes, fiatal zsidóként fegyverrel harcolt a rasszista, "csak zsidó" állam megalapításáért és az arabok elűzéséért. Úgy tűnik, felismerte, hogy Izrael állam fennmaradásának elkerülhetetlen feltétele a palesztinokkal való megbékélés, aminek érdekében megalakította a Gush Shalom (Béketömb) nevű mozgalmat. Most neki adom át a szót, hogy elmondja Izrael 60. születésnapja kapcsán megfogalmazott gondolatait:



Ilyen barátokkal ...!
05.17.2008 | Gush-Shalom.org Írta: Uri Avnery - normanfinkelstein.com

Az utóbbi napokban elárasztanak bennünket a barátaink. A világ nagyjai, régiek és maiak, ide jönnek, hogy hízelegjenek, a farkukat csóválják előttünk, hogy a porban csúszkáljanak a lábainknál. '"Uram, ments meg engem a barátaimtól, az ellenségeimmel magam is elbánok" - mondja egy régi imádság.

Gusztustalan!

Vegyük például a német kancellárt, Angela Merkelt, aki elzarándokolt Jeruzsálembe. A bájolgása ment volt minden bíráló szótól és a megalázkodás egészen új csúcsait sikerült elérnie a Knesszetben elmondott beszédével. Én hivatalos voltam rá. Lemondtam a kitüntetésről.

Hasonlóképp ki fogom hagyni azt az örömöt is, amikor meghívnak a hyperaktív Nicolas Sarkozyval való ülésre, aki majd megkísérli, hogy túlszárnyalja a német vetélytársa hízelgési csúcsát.

Ezt megelőzően John McCain nevelője, az evangélikus lelkipásztor John Hagee látogatott meg bennünket, aki a Katolikus Egyházat szörnyetegnek nevezte. Minden pórusából szenteskedő bókokat izzadva az (ő) istene nevében megtiltotta nekünk, hogy akár egy hüvelyknyit is föladjunk a Szentföldből és megparancsolta, hogy (mi) az utolsó csepp vérünkig harcoljunk.

Azonban mindezek a közelébe sem értek Bushnak. A köztársaság története legbalszerencsésebb elnökségének a végéhez közeledve ő ténylegesen egy égő gyufát nyomott a kormányunk markába arra biztatva őket, hogy robbantsák fel a talpunk alatt lévő lőporos hordót.

De a kerítőnői versengésben résztvevő mai vezetők névsora eltörpül azoknak a hajdaniaknak a hosszú felvonulása mellett, akik ostrom alá vették a kapuinkat. A hajdani nagyságok világnagy raja, mint a méhek, szálldos egyik helyről a másikra, mindenki egyért és egy mindenkiért. E héten Jeruzsálemet szállták meg Shimon Peresnek, az első számú hajdaninak a meghívására, egy olyan politikusénak, aki életének 84 éve alatt egyetlen választást sem nyert, és végül merő részvétből megkapta a gyakorlatilag jelentőség nélküli Izrael elnöke címet.

E csoport közös nevezője, hogy a tekintélyük otthon gyakorlatilag nulla, de a külföldi megítélésük az egeket veri. Egymás kölcsönös csodálatával kárpótolják magukat az otthoni elismertségük hiányáért. E csapat egyik legtekintélyesebb tagja Tony Blair, akit a saját hazájában kidobtak a hatalomból, de nem elégszik meg azzal, hogy élvezze a nyugdíját és rózsákat nevelgessen. Vigaszdíjként megkapta azt az örömöt, hogy a mi ellentéteinkkel játszadozzék. Néhány hetenként összehív egy sajtótájékoztatót, hogy bemutassa a palesztinok tömegeinek a megjavításában elért tüneményes sikereinek a bő termését, miközben a megszállt területeken a tényleges helyzet egyre rosszabbra fordul. A mi biztonsági intézményeink megunt tehertételként kezelik őt, akinek időnként oda kell vetni egy-egy csontot, hogy boldog legyen.

Az e héten tartott konferencián volt néhány rendes ember is, de a színteret a hajdaniak sajátították ki, kezdve a nyugdíjas bűnözőn, Henry Kissingeren, a trón-fosztott hősig, Mihail Gorbacsovig (akit én még mindig hősnek tartok, mert megelőzte a vérontást a szovjet birodalom összeomlásakor). Sajnálatra méltó őt ebben a társaságban látni. Eme orgia minden részvevője hegyet hegyre halmozott Izraelnek hízelgő bámulatából. Egyiküknek sem volt egyetlen bíráló szava sem. Semmi a megszállásról. A telepekről. A gázai zárlatról. A napi öldöklésről. Csak a csodálatos, békeszerető államról, amelyet a rossz, nagyon rossz terroristák a tengerbe akarnak vetni.

A vendégek egyike sem állt fel, hogy figyelmeztessen a jelenlegi politika feladására. Senki sem állt fel, hogy figyelmeztessen az igazságra, hogy a jelenlegi politika folytatása valószínűleg szerencsétlenségbe sodorja az országot.

Akinek ezekhez hasonló barátai vannak, azoknak nincs szüksége ellenségekre. Aki azt látja, hogy a barátja orosz rulettet játszik és golyókat ajánl föl neki - az vajon igazi barát? Aki azt látja, hogy a barátja a meredély szélén áll és azt mondja neki, hogy "menj csak bátran" - az barát?

A hízelgők testvériségében a legtöbb figyelmet az amerikai zsidó milliárdosok vonták magukra (akik fizették is a banzájt). Néhányukat azonnal az érkezésük után beidézték a rendőrség főparancsnokságára, hogy vallomást tegyenek abban az ügyben, amely ma rengeti Izrael alapjait - Ehud Olmert korrupciós ügyének a nyomozásáról van szó.

Már politikai pályájának a kezdetén, 45 évvel ezelőtt is a korrupció szaga kísérte Olmertet. Most azonban a bűz már mindenen túltesz. A rendőrség közzétette, hogy Moshe Morris Talansky, az amerikai zsidó milliárdos, éveken át adogatott neki készpénzzel bélelt borítékokat.

Hol is láttunk mi ilyet korábban? Természetesen az amerikai mozikban és TV sorozatokban. Valaki kinyit egy bankjegy kötegekkel megtömött bőröndöt. Az adományozó minden esetben a maffia tagja volt, aki kapta, az pedig általában egy korrupt politikus. Lehetséges, hogy Olmert sosem látta ezeket a filmeket? Ő, aki a karrierjét a "szervezett bűnözést" kárhoztató demagóg beszédekkel kezdte?

De nem Olmert az, aki engem ebben az ügyben érdekel, hanem Talansky. Ő az "Izraelt szerető" milliomosok fajtájához tartozik, akik legtöbbje az USA-ban lakik, de Kanadában, Svájcban, Ausztriában és Ausztráliában és más helyeken is élnek.

Ők valamennyien izraeli hazafiak. Valamennyien nagy emberbarátok. Valamennyien milliókat adományoznak izraeli politikusoknak. És majdnem mindegyikük a szélsőjobbot támogatja. Mi mozgatja őket? Mi befolyásolja ezeket a milliárdosokat, hogy azt tegyék, amit tesznek? Egy alapos vizsgálat felfedi, hogy mindannyian piszkos ügyletekkel szerezték a pénzüket. Néhányan szerencsejáték bárók, kaszinó tulajdonosok, az ezzel elkerülhetetlenül együtt járó erőszakba, bűnözésbe és kizsákmányolásba belekeveredve. Legalább egyikük nyilvános házakból szerezte a vagyonát. Másikuk részese volt egy botránynak, amely idős emberek otthonaival volt kapcsolatban. A harmadik egy olyan család sarja, amely szeszcsempészetből gazdagodott a szesztilalom napjaiban. Néhányan a legmegvetendőbb fajtához tartozó fegyverkereskedők, akik a halál és pusztítás magvait széthintő afrikai politikai bűnbandáknak adnak el fegyvereket.

De a pénznek - jól tudjuk - nincsen szaga.

Az e fajta sok-milliomosok közül a legtöbb úgy érzi, hogy nem kapja meg azt a megbecsülést, ami járna neki. Milliárdos társaik, a magas társaság tagjai, lenézik őket. Egy embert, aki elérte ezt a társadalmi állást, már nem elégít ki maga a pénz. Köztiszteletre vágyik. Az efféle köztiszteletet Izraelben meg lehet vásárolni, méghozzá olcsón.

Izrael árulja a köztiszteletet, anélkül, hogy egyetlen kérdése volna. Egy megfelelő adomány esetén még egy alvilági szerencsejáték barlang tulajdonosát is fogadja a miniszterelnök, ebédelhet az elnökkel és felteszik a nevét egy egyetemi épületre.

(Egyszer írtam egy könnyed hangú cikket a Harmadik Templomról, az Úr hozza tető alá hamarosan, ámen: a Rosenstein szentek szentjét, a Rosenzweig oltárt, a Rosenbaum kerubokat, stb.)

Közvetlenül a hat napos háború után, a tábornokaink nagy napjainak idején egy új szokás terjedt el a zsidó milliárdosok között: egy zsidó tábornok kitartása, akit úgy mutattak be a barátaiknak, mint egy kis díszállatot. Néhány tábornok semmi kivetni valót nem talált ebben.

Az egyik milliárdos Ezer Weizmant, a légierő hősét tartotta ki (akinek le kellett mondania az elnökségről, amikor ez kiderült). Két milliárdos Ariel Saront fogadta örökbe és beültették az ország legnagyobb farmjára. Shimon Peres ugyan nem volt tábornok (sőt még katona sem), de legalább három milliárdos fogadta őt arany szárnyai alá. Nem volt olyan milliárdos, aki ráfizetett volna egy tábornok kitartására, egy izraeli politikus támogatására vagy egy izraeli ügy nagylelkű adománnyal történt támogatására. Az én az én, a hazafiság az hazafiság, az üzlet pedig üzlet.

Itt alakul ki a korrupció. Bárki, aki milliókat adományoz egy politikusnak Izraelben (vagy, ami azt illeti, az USA-ban, Olaszországban, vagy bármely más táján a földnek), nagyon jól tudja, hogy kamatostul fogja visszakapni. Amikor a politikusból miniszter, vagy miniszterelnök lesz, akkor az adakozó megütötte a főnyereményt.

A politikában nincs ártatlan ajándékozás. Így, vagy úgy, az adakozó meg fogja kapni a viszonzást - a többszörösével megtetézve. Ez érvényes az USA-ban, Olaszországban és Izraelben is. Ha az ajándékozó kijelenti, hogy neki nincsenek üzleti érdekei Izraelben, az csak annyi jelent, hogy mélyebbre kell ásni. (A ford. megjegyzése: ez természetesen nem évényes a mi ifju demokratáinkra, akiket két éven át Soros merő filantrópiából tartott ki. Minden ellenkező föltételezéstől előre elhatárolódom.) Az Olmert ügy csak újból megerősíti, amit régóta tudunk, hogy az izraeli politikusokat hajtó üzemanyag nem egyszerűen pénz, hanem külföldi pénz. Megszerezni a jelölést és kampányolni a választásért milliókba kerül a jelöltnek, és ezek a milliók mindig külföldi adakozóktól származnak.

Külföldi milliárdosok pénzelték Olmertet a jelölési versenyben és ők pénzelték az általános választások során, amikor elérték, hogy ő legyen a miniszterelnök. Miután megválasztották, elindította a 2. libanoni háborút, a vele járó öldöklést és pusztítást. Elmondható, hogy azokat az izraeli és libanoni katonákat és civileket, akik életüket vesztették a háborúban, amerikai zsidó milliárdosok ölték meg.

A jeruzsálemi konferencián Simon Peres magasztalta az izraeli chutzpa-t (gátlástalan pimaszság). Amire nekünk szükségünk van, az még több chutzpa - mondta. Ez bájosnak és jópofának hangzik, de tökéletes ostobaság.

Én egy másik chutzpa-ról akarok beszélni. Nem elvontról, hanem valódiról. Egyszerű chutzpa-ról. A New yorki, genfi és máshová való milliárdosok chutzpa-járól, akik beavatkoznak a mi választásainkba és meghatározzák az országunk végzetét. Annak a chuzpa-ját, hogy adományoznak olyan háborúkra, amelyekben nem az ő fiaikat, hanem a mieinket ölik. Annak a chutzpa-járól, hogy milliárdokat küldenek új telepek alapítására a megszállt palesztin területeken, különösen Jeruzsálemben, amelyeket azzal a kifejezett céllal létesítenek, hogy megakadályozzák a békét és folytonos háborúnak tegyenek ki bennünket, amely a mi jövőnket fenyegeti, nem az övékét.

Beszéljünk nyíltan: Én nem vádolom a jószándékú adományozókat, akik erkölcsi szükségét érzik, hogy hozzájáruljanak egy kórházi szárnyhoz vagy egy egyetemi épülethez Izraelben. Helyeslem, amikor emberek rászánnak pár száz dollárt egy olyan politikai ügy támogatására, amely közel áll a szívükhöz. Én a külföldi milliárdosok ellen tiltakozom, akik abban utaznak, hogy előírják, merre haladjon az országunk. Lehetséges, hogy politikusok más országokban is kapnak adományokat külföldről, de ez általában nem meghatározó jelenség. Ez itt a döntő tényező! Ez az egyik kóros következménye annak, hogy Izraelt "zsidó államként" határozták meg. Emiatt ezek az adományozók nem annak látszanak, akik - arcátlan külföldiek, akik beavatkoznak az életünkbe és korrumpálják a politikusainkat -, hanem melegszívű zsidóknak, akik támogatják azt az országot, amely az övék is.

Gideon Levy írt nemrég egy cikket, amelyben arra kérte őket, hogy "hagyjanak nekünk békét". Mivel én kevésbé kifinomult ember vagyok, mint ő, én ezt durvábban fejezem ki: Menjetek haza és vigyétek a pénzeteket! Mi nem vagyunk eladók! Tegyetek le róla, hogy ti intézzétek az életünket (és a halálunkat)!



Nem hiszem, hogy szükség volna kommentárra.

A fenti kép a Gush Shalom honlapjának a "logo"-ja. Látható, hogy a felirata héber, arab és angol nyelvű . A jobboldali négyszögben Izraelnek és a palesztin "vírusoknak" a zászlaja látható összefogva. Ilyen is van "elftikéim", bármily hihetetlen és fölháborító.

Fordítás és kommentár: Dohán Mihály

Nemzeti InternetFigyelő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Menekül a rezsim: titkosítják
  2009-11-30 18:08:44, hétfő
 
  Menekül a rezsim: titkosítják a cégadatokat, ellehetetlenül az oknyomozó újságírás

2009-11-30. 09:30 Kuruc.info

Nem kizárt, hogy a jövőben kevesebb kétes cégügyet tár majd fel a sajtó. A gyanús machinációk ugyanakkor nem a médiamunkások lustasága, hanem egy nemrégiben elfogadott szabályváltozás miatt maradhatnak rejtve. Nemrégiben a tolvajelit által irányított Országgyűlés úgy döntött: bizonyos céges adatok januártól tulajdonképpen titkosak lesznek.

A következő év elejétől csak akkor szerezhetünk tudomást egy-egy vállalkozás vezetőjének, főbb döntéshozóinak lakóhelyéről, ha vagy bizonyítjuk, hogy a lakcímek megismerése valamely jogunk gyakorlásához elengedhetetlenül szükséges, vagy ha beszerezzük az érintett beleegyezését. A faramuci megfogalmazás nyilvánvalóan egy célt szolgál: ne legyenek kinyomozhatóak a különböző magyarellenes tevékenységet folytató, adóforintjaikat lenyúló v agy azzal "csak" visszaélő, esetleg hazánk amúgy is gyenge lábon álló jogrendszerét kijátszó cégek tulajdonosi háttere.

Csak néhány példa: Tocsik ügy, BKV-ügy, Globex-ügy, Hunvald-ügy, amelyeket a hazai sajtó nyomozott ki, és amelyek felderítésében alapvető szükség volt a cégnyilvántartásban szereplő személyek beazonosítására. Tegyük hozzá: ezek az ügyek is csak azért kerülhettek nyilvánosságra, mert a parlamenti egypárt két feje közül egyiknek szüksége volt rá, hogy kijátszhassa a másik ellen. Az ezeknél vélhetően súlyosabb ügyeket, ahol a két párt közösen mutyizik a háttérben a hazai fősodratú média nem derítette ki, lásd például a Strabag ügyét. Az említett nem magyarországi cég a politikai paletta mindkét oldalán elhelyezkedő pártokat és az azokhoz kapcsolódó sajtótermékeket támogatta, így gyanús ügyleteire a homály jótékony felhője (képzavar, tudom - Geyer) került volna, ha nincs a Kuruc.info. De a sukorói judeopanama sem lett volna könnyen feltárható, ott különösen fontos volt az az apró részlet, hogy Blum tulajdonképp hol lakik. A Magyartalan Rádiónak nyilatkozó, a hazai oknyomozó újságírásban vitathatatlanul elévülhetetlen érdemeket szerzett Torkos Matild kifejtette:

"Mostantól nem lehet ellenőrizni azt, hogy a vezető köztisztviselők, adott esetben döntéshozó politikusok munkájuk mellett milyen tisztségeket vállalnak el. Hiszen nem csak készpénzzel lehet kifizetni egy korrupt köztisztviselőt, hanem adott esetben egy jól fizető felügyelőbizottsági tagsággal, vagy igazgatósági hellyel - mondja a szakember. Torkos Matild konkrét ügyet is említet, ahol igenis fontos volt az, hogy a sajtó be tudja azonosítani a tisztségviselő a lakcímét. Ilyen volt Joah Blum esete a sukorói botrányban. Ott fontos volt, hogy Joah Blum ténylegesen ott lakik-e a sukorói "sufniban", tényleg életvitelszerűen tartózkodik-e ott, mert ehhez plusz jogosítvány járul. Az oknyomozó újságíró szerint, ha a rendelkezés annak idején élt volna, a sajtó például a Globex ügyben sem fedezhette volna fel, hogy az egyik tulajdonos, budai villáján még nincs rajta a bűnügyi zálogjog, itt a cégvezetők által okozott kár megtéríttetését segítette elő a nyilvánosság. Torkos Matild szerint az újságíróknak nem azért van szüksége a cégvezetők tagok, adataira mert kíváncsiskodni akarnak, hanem az újságírók a nyilvánosság ellenőrző szerepének megtestesítői. Tehát csak abban az esetben írják meg a lakcímét valakinek, ha az indokolt. Sok esetben a hatóság a sajtóban megjelent információk alapján lép. A Tocsik-ügyben a sajtó lépett előbb. A Globex ügyben a sajtó tárta fel az ügyet. Az újságíró szerint egyébként arra nemigen volt példa, hogy egy cégvezetőt a cégadatokból megszerzett lakcíme alapján támadtak volna meg. Az azonban gyakori, hogy önkormányzatok cégek, ezen adatok segítségével ellenőrzik lehetséges partnereiket, nem követettek el korábban más céget működtetve törvénytelenséget. "

Tehát, mint egy olvasónk kifejtette: 2010. január 1-től meg fog szűnni az a lehetőség, hogy a cégnyilvántartásban ellenőrizhető legyen a tulajdonosok és cégvezetők lakcíme. A fő céljuk ezzel egyértelműen az hogy ne lehessen megismerni és nyomon követni a tulajdonosi-cégvezetői személyek kilétét, növelve a korrupciós, lenyúlós, stb. lehetőségeiket.

A médiában egyelőre csak apró vihart kavaró hír sokkal fontosabb, mint azt első látásra gondolnánk. A Jobbik várható Parlamentbe kerülésével reális "veszéllyé" vált az elszámoltatás régóta szőnyeg alá söpört problémája. Bár a két nagy párt vélhetően előre megegyezik azokról a gazdasági bűncselekményekről melyhez egyikük sem nyúl, a Jobbik és a mögötte álló radikális média beleszólhatnak a két évtizede folyó mutyival, akár azzal is, hogy az - eddig - egyszerűen csak törvényesen megszerezhető cégadatokból kiindulva, egy röpke nyomozás során, eljut odáig egy-egy ügyben, hogy jogilag megalapozottan tehessen feljelentést az ügyészségen.

Javasoljuk a fentebb cégnyilvántartás alatt linket anyagok lementését, és CD-n való tárolását. Jól jöhet majd a most még szabadon elérhető adatbázis.

(MR, MNO és olvasónk levele nyomán: Kuruc.info, Geyer)

Ajánló: Korszakváltás- Megjelent Drábik János legújabb könyve (x)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jogtiprás
  2009-11-30 17:57:40, hétfő
 
  Borbély Zsolt Attila: Jogtiprás


2009-11-30 16:31 barikád.hu



A magát magyarnak nevező kormány 2009. november 18-án újból meggyalázta a demokráciát, a jogállamot s ezúttal a magyar jogrendszert is. A november 26-án hatályba lépő rendelet szerint “Aki a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet működésében a feloszlatás után részt vesz, ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható". Továbbá “Aki nyilvános rendezvényen a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet egyenruháját vagy formaruháját viseli, továbbá aki nyilvános rendezvényen olyan egyenruhát vagy formaruhát visel, amelyről - annak jellegzetes tulajdonságai miatt - bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet egyenruhája, formaruhája ismerhető fel, ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható."

Ez a jogi norma kifejezetten a Magyar Gárda ellen irányul, melyet égbekiáltóan igazságtalan döntéssel a bíróság betiltott. De nemcsak a jogilag ,,megfogható" Magyar Gárda Egyesületet tiltotta be, hanem abszurd és felfoghatatlan módon a ,,mozgalmat" is, melynek nincs jogi formája. A Magyar Gárda ,,mozgalom" egyének szabad, jogilag nem intézményesült társulása, mely ellen a hatályos törvények alapján nem lehet fellépni. S ahogy a Magyar Gárda mozgalom nem esik jogi szabályozás hatálya alá, úgy annak a formaruhája sem. A vonatkozó bírói döntésnek nincs jogi megalapozottsága, a kormányrendelet pedig nyilvánvaló módon alkotmányellenes.

Ez azonban nem akadályozza meg rendőrséget, hogy a kormányrendeletre hivatkozva fellépjen a Gárda formaruháját viselők ellen s érvényesítse velük szemben az aránytalanul súlyos szankciót. Sőt, a kormányrendelet a Gárda formaruhájához hasonló öltözéket is szankcionálhatóvá teszi, amivel a hagyományos magyar népviselet tekintélyes része is államilag üldözhető lesz.

Mindeközben a rendőrség nem képes megvédeni a magyar állampolgárok vagyonát, testi épségét és életét. Azok ellen viszont fellép, akik a maguk szerény eszközeivel igyekeznek az elhanyagolt állami feladatokat átvállalni. Nem lehet elégszer leírni, hogy a Magyar Gárda mindeddig kizárólag társadalmilag hasznos, értékfelmutató, értékteremtő illetve értékóvó tevékenységet folytatott, soha vele kapcsolatban bűncselekmény alapos gyanúja sem merült fel. A rendőrség pedig de facto politikai rendőrségként működik a szocialista bűnszövetkezet kezében. A társadalom pedig belefáradt a felháborodásba is, ugyanolyan fásultan veszi tudomásul az újabb és újabb jogtiprásokat, mint pár évtizede Ceausescu alatt a románság a rendszeres árammegszakításokat, a diktátor kötelező ünneplését vagy az alapvető élelmiszerekre vonatkozó jegyrendszert. A fegyveres testületek a jogtipró magyarellenes kormány kezében vannak, a bíróság ítélkezése nem konzekvens, hanem erősen függ a csak papíron független bírók világszemléletétől, közösségi hovatartozásától, a sajtó nagyobb része a gyarmatosítók érdekeltségébe tartozik. A ,,nemzeti ellenzék" pedig a Gárda ,,lenyomását" illetve ,,pofonokat" helyez kilátásba, a legnagyobb ellenzéki párt világhálós oldalainak címlapján nem találni semmilyen tiltakozást a kormány újabb vérlázító lépése kapcsán.

Holott ez a rendelet nemcsak a Gárdáról szól, hanem arról, hogy a kormány a rendőrség után a jogot is eszközként használja a mindennapi politikai csatározásokban, hogy a parlamenti pártok által annyit emlegetett jogállam eresztékeit lazítgatja, hogy az évszázados magyar kulturális örökség egy részét kriminalizálja. Ez ellen minden felelős magyarnak erkölcsi kötelezettsége tiltakozni.

Borbély Zsolt Attila
barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik a fővárosban is verte
  2009-11-30 17:55:38, hétfő
 
  A Jobbik a fővárosban is verte a neokommunistákat

2009-11-30 01:43 barikád.hu


Horváth János, a Fidesz-KDNP közös jelöltje nyerte meg a főváros XVI. kerületében tartott időközi helyi önkormányzati képviselő-választást vasárnap - közölte a helyi választási iroda vezetője. Ancsin László jegyző elmondta, Horváth János a szavazatok 65,84 százalékát szerezte meg (586 szavazat).

Második a Jobbik jelöltje, Táskai Ferenc László lett 13,26 százalékkal (118 szavazat). Az MSZP jelöltje, Király András László lett a harmadik 11,57 százalékkal (103 szavazat), míg a negyedik a Pártfüggetlenek Lokálpatrióta Szövetségének jelöltje, Pető Balázs Zsolt lett 9,33 százalékkal (83 szavazat).

A 4-es számú egyéni választókerületében a részvétel 23 százalékos volt, ám az önkormányzati választáson nincs jelentősége annak, hányan mennek el szavazni, mivel nincs érvényességi küszöb. A választás eredménye érdemben nem befolyásolja a politikai erőviszonyokat a jobboldali vezetésű városrészben.

mti - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Vesztegetés, de nem veszélyes
  2009-11-29 19:31:12, vasárnap
 
 

"Vesztegetés, de nem veszélyes a társadalomra" - Ez történt 2001. novemberében
2009.11.29. 14:02

2001. novemberében is érdekes dolgok történtek az akkori Orbán-kormány alatt. A előkerültek a később elítélt Várhegyi Attila pártfinanszírozási ügyei, a Demokrata Medgyessy feltört irodájából szerzett szerződést mutatta be, manipulálták a költségvetési számokat, Kondor "független rádióelnök" Katalin pedig egy pártrendevényen az amerikai nagykövet brekegéséről beszélt. A Torgyán utáni polgári kormányzás "boldog békeidejének" egy hónapja, a múlt köde:

http://epa.oszk.hu/00800/00804/00237/belp/varhegyi.JPGLemondott Várhegyi Attila, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának politikai államtitkára, miután elsőfokon pénzbüntetésre ítélték hanyag kezelésért. Úgy érezte, amíg bűncselekmény árnyéka vetül rá, legfeljebb a Fidesz választmányának elnöke lehet.

Várhegyi Szolnok polgármestereként közművesítés fejében, lényegében ingyen adott át értékes belvárosi telkeket vállalkozóknak. A szerződések aláírása után néhány órával a polgármester aláírt egy másik papírt is, melyben lemondott a város elővásárlási jogáról, s így az egyik kedvezményezett vállalkozó már délután busás haszonnal továbbadhatta a délelőtt "megvett" telket az OTP-nek. Miután ezen szerződések aláírására Várhegyinek nem volt joga, és azok nem is feleltek meg a közgyűlés érvényes határozatának, vádat emeltek ellene hűtlen kezelésért. A bíró nyomatékosan fölhívta a vádhatóság figyelmét arra, hogy a vádlott esetleg nem is szándékosan vétkezett, s az ügyész az utolsó pillanatban ennek megfelelően a hűtlen kezelés vádját a sokkal enyhébben büntetendő hanyag kezelésre módosította.

A második vádpontot, a vesztegetést a bíróság elvetette. Ez a vádpont Simó József vallomására alapult. Eszerint Simót jó pártmunkája jutalmául nevezték ki a Mahir Szolnok élére, s Várhegyi azt mondta neki, hogy jelentős részben ezen a cégen keresztül fogják finanszírozni a Fidesz szolnoki önkormányzati kampányát. Majd ő megmondja neki, mely vállalkozásoknak, mennyiről állítson ki fiktív számlát, hogy azután az így befolyó pénzt a Mahir Szolnok a kampányára költhesse. A bíróság megállapította, hogy a Mahir Szolnok valóban kiállított fiktív számlákat olyan cégeknek (köztük a "hanyag kezelés" által kedvezményezeteknek), amelyek számára semmilyen szolgáltatást nem nyújtott, és a Mahir Szolnok valóban bőven költött a Fidesz és a polgármester kampányára, mégpedig nem a párt kasszáján keresztül, hanem közvetlenül, ami sérti a pártok finanszírozására és az önkormányzatokra vonatkozó törvényeket. Azt azonban a bíróság nem látta bizonyítottnak, hogy a fiktív számlákkal beszedett és a kampányra elköltött pénzek között összefüggés van, a kampányfinanszírozás törvénysértő módját pedig a társadalomra nézve veszélytelennek ítélte. Az ítélet szerint a vesztegetés formailag ugyan megvalósult, de nem volt veszélyes a társadalomra, már csak azért sem, mert az előnyök közvetlenül nem Várhegyi Attilánál (a kampány segítségével megválasztott polgármesternél!), hanem "elsősorban a Fidesznél jelentek meg".

http://images.uncyc.org/commons/e/e4/Viktor_Orban.jpgOrbán Viktor a televízióban kifejezte reményét, hogy Várhegyi Attila teljes ártatlansága igazolódni fog, és visszatérhet államtitkári pozíciójába. Mire azonban nem igazolódott, hanem jogerősen is elítélték őt immár hűtlen kezelésért felfüggesztet börtönbüntetésre és pénzbüntetésre, már rég megbukott a kormány, melybe visszatérhetett volna. Várhegyi az ítéletkor a Fidesz finanszírozásáért felelős pártigazgatóként tevékenykedett. Ebben a pozíciójában meg is maradt. A helyén volt.

További történetek a folytatásban:


A Demokratában bemutatták egy 1998-as szerződés másolatát, mely mindössze két példányban létezett. Az egyik Kanadában, a másik Medgyessy Péter irodájában, melyet föltörtek két nappal az után, hogy Medgyessy bejelentette, indul a miniszterelnökségért. A szerződés szerint a Medgyessy Tanácsadó Kft. közreműködik abban, hogy "a Magyar Szocialista Párt soraiba tartozó" önkormányzati képviselők megszavazzák a Gresham-palota hasznosítására vonatkozó szerződést, és ha ezt a szerződést az év végéig aláírják, akkor Medgyessy cége kap összesen 30 millió forintot. Abban mindenki egyetértett, hogy ha e pénz egy részét a szocialista önkormányzati képviselők között szétosztották, az bűncselekmény, mert ez esetben a lobbista kenőpénzt közvetített. Ez azonban bizonyítatlan és bizonyíthatatlan föltevés, melyet mindenki tagadott, aki a bűn részese lehetett volna. Abban megoszlottak a vélemények, hogy ha egy üzletember, aki pár hónappal azelőtt még egy szocialista vezetésű kormány kulcsembere volt, ausgetippelt a szocialista képviselők meggyőzéséért kap pénzt, akkor a politikai befolyását vagy a szaktudását bocsátja-e áruba. A szocialista képviselők kicsit meggondolatlanul azzal igyekeztek e kérdés okát fogyatni, hogy őket egyáltalán nem kellett meggyőzni, mert mindig is támogatták a beruházást. Ez kétségkívül így is volt. Az okafogyott kérdés helyébe viszont másik nőtt: ha nem kenőpénz-közvetítésről volt szó, akkor miért fizetett a beruházó egy rakás pénzt azok meggyőzéséért, akiket nem kellett meggyőzni? Ez a kérdés nyitva maradt, és azóta sem csukták be.

A közvélemény-kutatások szerint a kormánykoalíció az élre tört. Orbán Viktor óvott a elbizakodottságtól és a nagy mellény viselésétől, de nem sikerült mindenkit megóvnia. Kövér László egy püspökladányi fórumon megállapította, hogy Medgyessy "még bele sem bocsátkozott a választási küzdelembe, máris elvesztette azt. Aztán kifejtette: az MSZP rájött, hogy Medgyessyvel nem lehet megnyerni a választásokat, lecserélni viszont már késő." (168 óra, 2001. november 29.) Sőt, korán.

Az elbizakodottságnak súlyos következményei lettek: eltekintettek a kereskedelmi televíziók lebombázásától, mert azt hitték, módjukban áll majd törvény által leszámolni velük: "A magyar jobboldal természetesen még az erős jogán sem akarná lebombázni a két fundamentalista tévéállomást, a tv2-t. és az RTL Klubot. Vagy a Forró-Bánó- Aczél-Pallagi-Mélykuti-féle Nap-keltét, mely újságírógárda majd úgy aránylik az al-Dzsazirához, mint az egykori Völkischer Beobachter elkötelezett skriblerei a mai Frankfurter Allgemeine Zeitung polgárszagú újságíróihoz. A magyar jobboldal ugyanis - ellentétben Washingtonnal - nem fél. Tudja, hogy 19 hét múlva a választásokon a győzelem az övé lesz. Utána viszont a szavazók nyomására törvényt hoz a demokráciához elengedhetetlen objektivitás biztosítására, és a helyi rágalmazó médiatálibok legszigorúbb, törvényi felelősségre vonhatóságára." (Sic!) (Lovas István: Bombázzuk le az al-Dzsazirát? És a tv2-t?, Magyar Nemzet, 2001. november 21.) Tévedni emberi dolog, de mások is szoktak.

"Idejön valaki, aki két hónapja sincs itt, és ebben a pillanatban antiszemitizmusról brekeg" - állapította meg Kondor Katalin (a képen), midőn az MDF XI. kerületi székházában rendezett beszélgetésen tartózkodott a politikai közszerepléstől. Úgy is van, rendes béka legalább három hónapig hallgatja a büdösvarangyozást, mielőtt minősíteni bátorkodnék a hallottakat. A szóban forgó béka azonban nem rendes volt, hanem Bush elnök bizalmas tócsatársa, ő küldte őt ide nagykövetnek, s a nagykövet békákból tudvalévőleg hazájuk álláspontja brekeg: "aggodalmat kelt az a nyíltan antiszemita és idegenellenes érzület, amelyről Magyarországon hallok, különösen a politikai elit bizonyos köreiből. (...) minden politikai párt vezetőjének kötelessége nevén nevezni és világosan elutasítani a gyűlöletbeszédet."

Nancy Goodman Brinker nagykövet asszony (a képen) itt létének első két hónapjában a politikai elit bizonyos köreit a nem bizonyosaktól az különböztete meg, hogy hajlottak szeptember 11. Amerika- és zsidóellenes értelmezésére s a "jöttment galíciaiak kirekesztésére" vonatkozó fölhívásra, melyet ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész, a MIÉP képviselője terjesztett elő pártja XVI. kerületi brosúrájában. A brekegés tehát a MIÉP-ről szólt és a kormánynak. Hiszen a kormánypártok vezetői következetesen elkerülték, sőt elítélték, hogy a MIÉP-et antiszemitának minősítsék, a kormánypárti lapok és publicisták jelentős része mindkét említett ügyben a MIÉP álláspontját követte.
Brinker megszólalása előtt három héttel jegyezhették föl a magyar sajtó amerikai szemlézői Csurka István szavait, miszerint "A Fidesz és a MIÉP számára már csak egy paraszthajszál szükséges a kétharmados támogatás eléréséhez, s akkor lesz nemulass!" (ld. Magyar Hírlap, 2001. november 6.) Ezután néhány nappal a Süddeutsche Zeitung a következő kérdést tette föl Orbánnak: "Ez az antiszemita jobboldal azonban koalíciós partnerül kínálkozik fel a 2002-es választások utáni időszakra. Kizár-e egy ilyen koalíciót?" Orbán pedig így válaszolt: "Semmit sem zártam ki és semmit sem fogok kizárni. Mindazonáltal a mérsékelt jobboldal - kereszténydemokraták, nemzeti konzervatívok és a Fidesz - 50 százaléknál több parlamenti mandátumot fog szerezni. Nem lesz koalíció a radikális jobboldallal vagy az exkommunistákkal." Ez a nyilatkozat némelyeket megzavarhatott, de nem zavarta meg a MIÉP-et, mely Orbán megfogalmazását diplomatikusnak nevezte, és úgy értelmezte, hogy a koalíciót csak abban az esetben zárja ki, ha meglesz nélkülük az 50 százalék; és nem zavarta meg az amerikai elemzőket sem, akik nyilván kijegyezték Orbán washingtoni nagykövetének, Jeszenszky Gézának az előző évben, a New York Timesban írott cikkéből, hogy "Magyarországon nincs szélsőjobboldali párt."

November 12-én elfogadták a zárszámadási törvényt. A kormány bespájzolt magának erre az évre majd százmilliárd forintot úgy, hogy a 2000. évi hiányhoz hozzáadta azt a pénzt, ami nem is hiányzott, hanem lekötött számlán lapult, és várta, hogy 2001-ben szabadon fölhasználják. Az infláció szándékos alultervezéséből összejött még közel háromszázmilliárd forint. A zárszámadási törvénybe pedig becsempészték az államháztartási törvény módosítását, mellyel törvényesítették, amit most és eddig is csináltak, hogy ti. a szándékosan vagy sem, de mindenesetre félretervezett költségvetésből adódó plusz forrásokat, pótköltségvetés nélkül, utólagos elfogadtatással arra költi a kormány, amire akarja. (A képen Varga Mihály Fidesz-főpénzügyér)


A kisgazdafrakcióban és a függetlenek soraiban uralkodó kusza viszonyok miatt hetek óta nem lehetett tudni, van-e többsége az Országgyűlésben a kormánynak. Most kiderült. A parlamenti többséghez 194 képviselő kell, a zárszámadási törvényt tizenhárommal több képviselő szavazta meg. Köztük volt 11 MIÉP-es, az egyetlen távollévőn kívül valamennyi, és három MSZP-s. Kettő tévedésből, a harmadik meg a Szűrös Mátyás volt.

Szűrös Mátyás megkapta, ami járt neki: "Amikor a közelmúltban Kovács Lászlóékat - sajnálatos módon - füttyszó fogadta a nemzeti panteonban, mi Pozsgayval elismerő oklevelet vettünk át '56-os szervezetektől a nemzet érdekében végzett tevékenységünkért." (Heti Válasz, 2001. november 30.) Ugyanezen '56-os szervezetek tagsága gyalázta november 4-én a kivégzett társait gyászoló Mécs Imrét a 301-es parcellánál. Hajszálon múlt, hogy nem a Mécs Imrét gyászoló társakat gyalázta. Ez a hajszál némelyeket erősen irritált. "Miért nem hagyták a nyakadon a kötelet" - ordították Mécs felé az irritált néptagok. Az ordítók pártjára álltak különböző egyéni és csoportos nyilatkozatokban cégéres népfrontos káderek, kurzusról kurzusra haladó kurzustörténészek az ellenzék gyalázásában a rendszerváltás idején élenjáró Südi Bertalannal, az '56-ot máig ellenforradalomnak minősítő Munkáspárt 1998-as képviselőjelöltjével bezárólag, aki a Szabad Földben (november 9.) "elképedt", "hogy a karhatalmista múltjával gyakran kérkedő exminiszterelnök az egyik reggeli tévéműsorban hazafinak nevezte a 301-es parcella emlékművét koszorúzó, ám az áldozatok jelenlévő hozzátartozói által kifütyült, lehurrogott ambiciózus miniszterelnök-jelöltet és a társaságában lévő pártelnök-komisszárt."

Nagy ellentmondásokat nagy hazugságokkal lehet föloldani. Erre tett kísérletet a Demokrata, amikor november 15-i számában egy kihallgatási jegyzőkönyv alapján azt állította, hogy Mécs Imre "mindenkit feladott", s a társait nem kis részben az ő vallomása alapján végezték ki. Természetesen Mécs előtt tartóztattak le mindenkit, akit ő feladhatot volna, s a vallomásában semmi lényeges nem szerepelt, amit már a vallatói ne tudtak volna. De hát ezt csak a hozzáértők és a rágalmazók tudták, a Demokrata olvasói nem.
Az '56-osok megbecsülésének örvendő egykori vezető funkcionáriusok, Szűrös Mátyás és Pozsgay Imre a következő, konzultációra érett gondolatokkal találkozhattak a mérsékelt jobboldal szavát vivő Bayer Zsolt előadásában, ha figyelmükkel kitüntették a Sajtóklub november 9-i adását: "Ezek a rohadt gyilkos gazemberek, ezek a mocsadék utolsó állatok most megpróbálják átretusálni 56-ot, egy ilyen szocialista forradalommá. (...) Ne felejtsük már el, kérem szépen, 56 után az élet arról szólt, hogy Kádár rendszerében vezető funkcionáriusnak lenni az egyet jelentett a hazaárulással. (...) ... milyen konszenzust lehet kialakítani gyilkos, hazaáruló, senkiházi rohadékokkal? Semmilyet, és ha valaki időnként kifütyüli őket, akkor utána nem megsértődni kell, hanem mélyen elgondolkodni és elmenni örökre a büdös francba, és nagyon örülni, hogy nem lógunk a lámpavason."

Révész Sándor: Múlt Köde 2001. november című gyűjtésének szerkesztett változata


(S)zűros Mátyás az Orbánnal közös konzultációk után 2009 tavaszbán azt jelentette ki az Echo Tv-ben:"A Fidesz, a KDNP, a MIÉP és a Munkáspárt a nemzeti közép felé terelné az országot, és képes lenne nemzeti akaratot kialakítani, mert ezek a pártok lefedik a társadalom különböző irányzatait."


http://fideszfigyelo.blog.hu/



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Advent - Életképesnek lenni
  2009-11-29 19:25:06, vasárnap
 
  Advent - Életképesnek lenni
2009. november 28. 23:00:45


Életképesnek vagy életképtelennek lenni. Ez itt a kérdés. Képes lenni ember módjára élni vagy nem. De ha nem ember módjára élni, akkor hogyan? Állatok módjára? De az állatvilágban is vannak törvények, ilyen az életösztön, a fennmaradás ösztöne. Amelyik állat gyenge és nem tud elmenekülni a ragadozó elől az életképtelen, tehát elfogják, megeszik és megszűnik létezni.

Az embernél az életösztön abban nyilvánul meg, hogy fizikai létezéséhez szükséges anyagokat magához veszi, de ez még kevés. Gondoskodik a lélek táplálásáról is.

A fizikai létezéshez először meg kell születni. Ez az első lépcsőfok. A szervezet funkciói elkezdenek működni. Lélegzünk, a szívünk megdobban, majd észleljük a külvilágot és szerveink által megkezdődik a beilleszkedés a nagy ÉLETBE.

Jó esetben a családi körülmények, a helyi közösségek segítségével eljut az ember arra a szintre, hogy képes lesz az életet élni.
De azt is tudomásul kell venni, hogy erre nem minden ember képes.

Ha már a fizikai létezéshez szükséges táplálék megszerzése is gondot okoz, és a lélek is alultáplált, a diagnózis: az életképtelenség.
Advent van. Ünnepeljük Jézus megszületését. Szívünket elönti a jóság és a szeretet.

De mindenkinek megadatik-e a gondtalan ünneplés. A megélhetési gondokkal küszködő ember is boldogan várja-e az ünnepet?

Az új évezred nagy kihívást jelent az emberiségnek. Nem csak az egyéni boldogulás és a fennmaradás a tét, hanem a nemzet, a kultúra, az egyetemes emberiség jövője is változáson megy át.

A kihívások, melyek naponta érik az embert, elgondolkodásra késztetik, hogy képes-e megfelelni ezeknek az elvárásoknak vagy egyszerűen az élet perifériájára szorulva életképtelenné nyilvánítják.

A társadalom, amelyhez tartozunk összekapcsol bennünket, de szét is választ. Ha követjük Isten szavát és példamutatását, akkor szeretetben élünk, ha nem, akkor a széthúzás, az egymás eltiprása és megsemmisítése marad.

Az útelágazásnál mindenkinek magának kell eldönteni, hogy merre indul el. Képes lenni ember módjára élni vagy nem. De azt is el kell dönteni, hogy ezen az úton egyedül megy, vagy társakkal. Minél több társat viszünk magunkkal, annyival érezzük magunkat erősebbnek, boldogabbnak. Ne sajnáljuk az időt a lemaradottak felkarolására, megsegítésére. A befektetett munka gyümölcse megsokszorozódik, ha segítünk másokon.

Advent van. Az üzenet elindult, hát nyissuk ki a szívünk ajtaját, hogy bejöjjön rajta és legbelül érezhessük azt, hogy életképesek vagyunk, képesek a boldog életre, melyet nem csak elvárunk hanem magunk is teszünk érte. Hit, bizalom, szeretet. Ezek kísérjék utunkat.

Áldott Advent, Áldott Ünnep, Áldott az Úr!

Máté Valéria

Forrás: barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz is megérthetné: a bet
  2009-11-29 19:07:03, vasárnap
 
 
A Fidesz is megérthetné: a betont fel lehet törni, akár utcakőnek


2009. november 29. 17:30
HunHír.Hu (Tudósítónktól)

A szocialisták olyan személyi kinevezésekről döntenek, amelyekkel hosszúi dőre bebetonozzák magukat - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője vasárnap Budapesten.

Cser-Palkovics szerint ezek a kinevezések veszélyesek és károsak mert nem az emberek, nem Magyarország, hanem pártok érdekeit szolgálják. Ilyen, az állampolgárok számára káros kinevezésnek nevezte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és a Központi Statisztikai Hivatal elnökének, valamint a nagykövetek és az uniós biztos jelölését.

HunHír.Hu kommentár:
Megint a süket vaker, aztán csodálkoznak, hogy a Jobbik elhúz mellettük. Viktor! nullát érnek a kommunikátoraid. Ilyenkor azt kell mondani, bebetonozzák a szocik az embereiket, de már régen feltalálták a politikai dinamitot is, s mi meg majd kirobbantjuk őket.Az ország jelenlegi helyzetében a siránkozás szavazatveszítő tényező.

Hozzászólás


Gambit - 2009.11.29. 19:01
A bebetonozott emberkéket szépen bele lehet majd dobálni a Dunába.

Komolyra fordítva a szót, akkora többséggel, amekkora ezeknek a tutyimutyi senkiknek lesz, akármilyen bebiztosított szoci kádert kirobbanthatnak az odújából. Már persze, ha akarják...



Papi1 - 2009.11.29. 18:48
Cser-Palkovicsnak javaslom, nézzen tükörbe, és sikerüljön neki a gondolatmenetet zavartalanul folytatnia. El kellene gondolkodni azon is, miként került ki a Magyar bankjegykiadás idegen kezekbe! Talán, tovább is lehetne gondolni, a gazdasági minisztériummal, Egészségüggyel és sorolhatnánk.
A legfontosabb, hogy választ adjanak az olvasatlanul aláírt lisszaboni szerződésre, Miért került sor? Mennyit kaptatok Ft/fő? Hazaárulók vagytok egytől-egyig! Ennek ellenére, még kormányozni is akartok? Égjen ki a szemetek, rohadékok. Ti Magyarok vagytok? Hulladékok!


memoria - 2009.11.29. 18:06
A Fidesz nem más, mint a Likud magyarországi kirendeltsége.



goj53 - 2009.11.29. 17:50
Zsideszes kutyák hazudtok mint mindig!!
de ez kell tudjuk csak ti nem tudjátok Likudos barmok,hogy már nem igen hisz a nép jobbik része nektek!!
Az ugye nem fordult meg a fejetekben ugye,hogy bárkinek a kinevezését vissza lehet hívni és új embert kinevezni!!!???
Jaaaa hogy egy a zászló egy a tábor ??Igen én hülye ezzel nem számoltam!!
Na ennyit a felelősségre vonásotokról és a változásokról!!
Nem engedi a Likud ugye?????Vitya!!Menjetek anyátokba ,azt hülyítsétek!!!!!!!




atyavilaag - 2009.11.29. 17:49
Nagyon helyes! A LIKUD magyarországi kihelyezett tagozata veszítsen is csak minél több szavazót! És győzzön a Jobbik!
Csak azért is: ADJON AZ ISTEN SZEBB JÖVŐT!


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=25070
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/69 oldal   Bejegyzések száma: 686 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 686 db bejegyzés
e év: 7232 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 6553
  • e Hónap: 10298
  • e Év: 163794
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.