Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/17 oldal   Bejegyzések száma: 165 
Újévi köszöntőm
  2009-12-30 23:10:47, szerda
 
 
Levélben kaptam:

B orongós napok tűnjetek tova
O kkal szomorú ne legyél soha
L épteid kísérje töretlen szerencse
D erűs percek rajzoljanak mosolyt a szemedre
O szoljanak el az óévnek sötét árnyai
G úzsból szabaduljanak a képzelet szárnyai

Ú j évet hozzon a nesztelen iramló idő
J öjjön már a rég várt, csodálatos jövő

É vek ha múltok, ha elszálltok napok
V idámságot, örömet számolatlan adjatok
E lfusson most az óévnek malaca
T öbbé ne legyen senkinek panasza

K erüljön betegség, bánat messzire
Í rmagjuk is vesszen mind a semmibe
V ágyaid sorra valóra váljanak
Á lnok szavak többé ne bántsanak
N övekedjen az igaz barátok tábora
O kosan élj, ne legyél ostoba
K ívánom Neked, legyen 365 szép nap ünneped
BUÉK
 
 
0 komment , kategória:  Újévi köszöntők  
Újévi Köszöntő
  2009-12-30 21:33:16, szerda
 
  Levélben kaptam:

Meghitten gondolunk az elmúlt évekre,
Hol örömet, hol bánatot hagyott örökbe.
Tiszteletbe tartva múltat és jövőt,
Feledjük a rosszat, gyűjtsük az erőt.

Bízzunk és reméljük az újévre nézve,
Minden családban legyen egészség és béke.
Tisztesség legyen a vendég az év küszöbén,
Mit örökbe fogadunk a szívünk közepén.

Legyen erő, egészség minden házban,
Kenyér az asztalon a meleg szobában.
Bor, szalonna sose fogyjon el,
Búzánkat a jég sose verje el.

A jókívánságokat lehetne sorolni,
Embertársainkat, igazán szeretni.
Legyen közöttünk a szeretet és békesség,
Az új évezrednek a küszöbén.

Ma még vannak göröngyös utak,
Hol a szeretet nehezen bukdácsolgat.
Bízzunk, talán nem mentél el még,
Az újévben teleszel nálunk a vendég.

Minden ember igazi álma,
Hogy boldogságát egyszer megtalálja.
Szeressük egymást úgy, mint gyermekünk,
Boldogok igazán csak akkor lehetünk.
Antóni Sándor
(2000. december 4.)
 
 
0 komment , kategória:  Újévi köszöntők  
Semmi jót nem hoz az új év
  2009-12-30 20:00:15, szerda
 
 
Miskolc városa szocialista, kommunista közgyűlésének ajándéka: áremelés január elsejétől mindenütt. Nemcsak a közös költségeket fogják emelni, hanem a bérletet is, sőt az ál-szociális térítési díjas ebédet is még feljebb - így is háromszorosa bármelyik városénak -.

Januárra még egy csapást mért a szegényebbekre a kormány: elvette a fűtés támogatást.
Nem tudom, miből fogom a központi fűtést kifizetni, eddig is kb. hétezer forintom maradt élelmiszerre, gyógyszertárra minden hónapban. Ebből vásáromtam be kb. egy heti élelmiszert, tisztálkodó cikkeket egy hónapra, s most a fűtés majdnem húszezer forintos díját végképp nem tudom miből kifizetni.

Nem ünnepelem, s nem várom az új esztendőt, hiszen ami bejön, az kevés a kiadásra.

 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Csillagmag - Az "újév" hete
  2009-12-30 19:49:39, szerda
 
 

Ma kivételesen visszamenőleg tekintünk vissza, és “utólag" tudatosíthatjuk ami “kint" illetve “bent" történt. A Most-ban megélve, akármi is “volt", vagy “lesz", át tudjuk azt alakítani tudatunk fényével. Így, a hét elején a Vénusz-Plútó együttállás, illetve a Vénusz-Szaturnusz kvadrát sokrétű üzenetét kibontva értelmezhetjük azt, amin most mentünk, illetve megyünk át.

A Vénusz egyik üzenete a szerelem és a párkapcsolat minősége, és erre összpontosítva azt élhetjük meg, ahogy átalakul akár a párkapcsolatunk, akár a párkapcsolatban megélt szerepünk. S ha emlékezetünkbe idézzük, hogy ez az egész találkozás a Tejúton, illetve a Tejútról lejőve történik, akkor tudjuk, hogy az átalakulásban benne rejlik a Forráshoz, a Galaxis közepéhez való visszatérés. Így, tulajdonképpen a magával a Galaxis dobogó magjával lelhetünk szerelmet.

Ez persze hordozza azt, amit a Szaturnusz jelenít meg számunkra, hogy itt bizony nincs helye olyan dolgoknak, amelyek felett eljárt az idő... az illúzióknak, amelyek nem valóságosak. Már egy magasabb rezgésszinten tudjuk figyelni és megélni, amit jelenleg az emberiség úgy ismer, mint szerelem és párkapcsolat.

Ha a kollektív emberi tudatosságot vizsgálom, akkor MOST elhozta a Vénusz-Plútó együttállás a régi párkapcsolati minták lebomlását és az új kialakulását. A Szaturnusszal támogatva úgymond, ez egyértelműen jelzi, hogy itt mindenki, aki ragaszkodik a régi, megszokott, már nem működő módokhoz, az egyre nagyobb lehúzó erőt, egyre nagyobb súlyokat fog érezni. Az elengedés csodás művészete viszont abban tud segíteni, hogy kilépve a régi sémákból be tudjuk engedni az újat.

Ez természetesen először járhat fájdalommal, szenvedéssel, de tudatosítanunk kell, hogy ami jön, az sokkal szabadabb és fénnyel teli.

- - -

Túllépve a Vénusz párkapcsolati jelentésén, ha megnézzük az anyagi termékenység vonzatát, akkor hasonlóan az előzőekhez, át kell alakítanunk a földön megjelenő, fizikai szinten élő működésünket. Itt a föld súlya úgymond lehúzó erőként jelentkezhet már, ahol megtartva a Föld erőket, azt a szellemünk erejével áthatva kell tudnunk alakítani. S itt is jelen van annak az üzenete, hogy az Földön megmutatott teremtő erőket teljesen más módon érdemes megélni.

Ennek a “súlyát" személy szerint nagyon éreztem most a napokban, hiszen a Nap-Vénusz-Plútó hármasa mutatja, hogy itt harmóniában kell tudni cselekedni Önmagunkkal, a Galaxissal... Azaz elengedni minden régi dolgot, ami már nem minket szolgál, és ez itt az anyagi világban való működésünket jelenti.

Azaz például, hogy hogyan viszonyulsz olyan egyszerű dolgokhoz, mint a szennyes ruhák a padlón, milyen sűrűn viszed az autódat szervízbe, gyújtasz-e gyertyát, ha eszel... minden, egyszerű, hétköznapinak tűnő dolog, amely valójában a Szellem megnyilvánulása - ezt már át tudjuk nemesíteni a legnagyobb Fénnyel, a Plútó által közvetített Galaxis Magjának erejével.

- - -

S egy utolsó gondolat még a Vénuszhoz, mégpedig, hogy tényleg Harmóniába tudjunk kerülni a magasabb tudatosságunkkal... s ha esetleg azt érezzük, hogy ez nagyon távol van tőlünk, netán valamiféle spirituális eszméket követve frusztráljuk magunkat, hogy miért nem vagyunk mi olyan csodálatosak, mint más, akkor nyugodjunk meg: pont erről van szó.

Pontosan erről, hogy éljük meg saját magunkat, ami vagyunk, és ne másokhoz, akár egy elképzelt ideához mérjük magunkat... kerüljünk harmóniába a belső középpontunkkal... de ehhez bizony sok illúziórétegen át vezet az út... ezért ne csüggedjünk.

Most volt a Napforduló, a legnagyobb sötétség ideje... engedjük meg magunknak, hogy “leoltsuk a lámpánkat", megéljük a sötétet... és innen induljunk el, egy más minőségben, a Plútó átváltoztató erejét felhasználva a Fény felé.

- - -

Vegyünk egy mély lélegzetet, és most nyugodtan hangolódjunk a csütörtöki napra, szilveszter éjszakájára, amikor is Telihold lesz. Ez a töltekezés, a pihenés ideje - mármint a Telihold - ami ugye nincs összhangban a szilveszter belénk nevelt viselkedésmintájával. Ezért, együtt rezegve az éggel, érdemes a pihenésre, a szépre és a jóra fókuszálni, ezt erősítve ezzel fogunk töltekezni, ez lesz velünk a 2010-es esztendőben.

S elárulom, pontosan éjfélkor, Magyarországról nézve a Szíriusz és a Hold együtt fognak állni, és a Hold éppen delelni fog! Az ősmagyarsággal foglalkozóknak, az Arvisurákat ismerőknek nem kell bemutatnom a Szíriusz és a Magyarság kapcsolatát, de aki nem jártas a témában, az interneten rengeteg anyagot találhat.

Tehát, ez most nekünk Magyaroknak is üzeni, hogy az újév kezdete valami új kezdete itt, a Mag földön.

- - -
Ez úton kívánok minden kedves olvasónak boldog 2010-es évet! S hogy mi vár ránk 2010-ben? Hamarosan erről fogok mesélni élőben is...



Hűséges íród:

Kiss Balázs Kunó
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
Mai harmoniakártyáim
  2009-12-30 08:24:10, szerda
 
  A mai napodat Titok hatja át.

Mező - aktuális lelkiállapotunk, lehetőségek, határtalanság

A határtalan térben lehetőséged van megfordítani a sorsodat. Megnyílnak előtted a lehetőségeid. Mutathat új működési területre, ahol új horizontok tárulnak fel előttünk. Szabad döntéseket, tetteket és gondolatokat hozhatunk, ha ez a kártya uralja napunkat. A szabad akarat érvényesülhet, most végre tisztán látunk, még akkor is, ha a látóhatár vége nem a pusztaság, hanem hegyek-dombok (esetleges kihívások, akadályok) tornyosulnak előttünk. A tiszta, átlátható helyzetben ezek nem tűnnek riasztónak. Az állatoknál, növényeknél a "mezei" ,"réti" besorolás az egyszerűségre, elterjedtségre is utal. (Pl: mezei egér) Menj ki a mezőre, nézz szét, meditáj. (Mindegy milyen évszak van) Éld át, hogy az elemek is könnyedén közlekednek ebben a nyílt térben - szél, napsütés, vihar halad át felette - ám a mező ezt igazán nem érzi meg. Újra tud éledni.

Szerelmi üzenete: Párkeresőknek nyílt egyértelmű, nem feltétlen buján szexuális, de kiszámítható párkapcsolat esélye. Párkapcsolatban élőknek a végtelen lehetőségeket ígéri hogy mindent kipróbáljatok szerelem terén.

Ezt mondja neked:
Ne törődj bele a látszólagos sorsba, rajtad áll, hogy megtaláld a helyedet. Szabad akaratod érvényesülhet!
Nézz szét a mezőn, s ha úgy érzed, hogy fontos, változtass irányt, hiszen itt nincs előre megszabott ösvény, mégis minden irány járható.
Használd ki teljesen a lehetőségeidet, és ne irigyelj, pláne gáncsolj másokat, ha azt teszik - a mező erre való!

Erre is gondolj: A mezőben nem csupán lehetőségeink nyitottak, de dolgozni is kell ám rajta! Az állatokat takarmányozó növényzetet kaszálni kell, a gyógynövényeket be kell gyűjteni, gondos szelekcióval. Fogyassz egy pohár gyógynövény teát (például görögszénát) vagy helyezz asztalodra egy csokor mezei virágot, vagy ennek képét!

2009-12-30

A mai napodat Újdonság hatja át.

Ajtó - A külvilág és a belső tér közti határ

Ahogy a biblia is írja, - a bejárat és kijárat jelképe. ,,Kopogtassatok és bebocsátást nyertek". Jelképezi az önismeretet. Attól függően, hogy milyen irányban haladsz át rajta, jelzi a nyitottságodat, vagy a zártságodat. Kilincse a barátokat mutatja, ,,akik egymás kezébe adják", vagy ,,le sem nyomják" azt. A száj és a gyomor megbetegedéseire is figyelmeztethet. Az ajtóhoz sok hiedelem és mágikus eljárás kapcsolódik ősidőktől fogva. A legfontosabb funkciója a gonosz távoltartásához illetve a rontás elhárításhoz kötődik. Két állapot, két világ közti átjárhatóságot is szimbolizál. Beavatási jelképként a tudatlanság állapotából a tudás birtokosává válását jelenti. Zárt ajtó: titok.

Szerelmi üzenet: Párkapcsolatban élőknek egy eddig ismeretlen dolgok megélése által egy ,,másik világba" jutás. Párkeresőknek megnyílik a titok - látogass el a Titkosrandi oldalra!

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy lelked belső titkait nem őrizheted magadban örökké. Meg kell osztanod másokkal, hogy ők is tanuljanak belőle.
Gondolkodj el azon, hogy mik azok a titkaid, melyek mások segítségére lennének.
Üzeni, hogy ha elzártan élnél a világtól, itt az ideje, hogy kinyíljon az ajtó, és átlépd a magányosság küszöbét.

Erre is gondolj: A kékszakállú herceg vára.

2009-12-30



 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Magyarország harmoniakártyája
  2009-12-30 08:22:52, szerda
 
 

Harmónia az országban - erre törekszünk, s ezért minden nap hívunk: Nézd meg a jóslatot melyet az országnak, s népének szól. A napi jóslat magyarázata mindig friss, aktuális, elgondolkodtató.
Hazánk mai napját Tűz-elem hatja át.

Kard - harc, harcos, hatalom

A szamurájok eszköze, a huszárok fegyvere. A harc a karddal nem csupán külsőséges, hanem belső harc is egyben. Jelöli a harcot magunkkal, a világgal. Attila kardját épp úgy megtestesíti, mint Arthur király legendás fegyverét. Számtalan kard legenda segít a kard jelképének megfejtésében. Tűz analógia, az erős akarat jelképe. Nagy Sándor zsenialitásának kulcsa - a probléma megoldása egyetlen huszárvágással. A kar meghosszabbítása, a védelem és támadás eszköze. Az erkölcsi erő kifejlesztője, mert amire használod olyan mint a mágia. A legtöbb kard kereszt markolatú. A kard isten felé mutat de ha rosszra használod lefelé, a pokolra vezet. (Kardtól vész, ki kardot ragad.) A kard mint varázstárgy érdekessége, hogy elveszti erejét ha a sajátodon kívül más vér kerül rá, vagyis ha ölsz sebzel.

Szerelmi üzenete: Ha párkapcsolatban élsz,légy gyengéd a szerelemben. Mutasd meg hogyan kell hagyni a másik nemet győzni. Védhet, de el is vághat egy párkapcsolatot. Párkeresőknek küzdelmes viszonyt jelöl.

Ezt mondja neked:
Legnagyobb ellenfelünk saját árnyékszemélyiségünk, vele kell minden nap megküzdeni.
A kard a becsületes harcosok fegyvere, akik nem támadnak lesből, hanem vállalják a szemtől szemben kiállás felelősségét és tisztaságát.
Vigyázz ma az éles tárgyakkal és a tűzzel!

Erre is gondolj: keress nagy kardművészeket az irodalomban, történelemben. Például Zorro, Tulipános Fanfan, a Tenkes kapitánya, stb.... Nézz meg filmet, vagy olvass újra egy könyvet, amiben kardoznak! Magyar hagyomány, hogy kést-kardot sosem ajándékozunk, csak pénzért - akár jelképes összegért -adunk, mert elvágja a kapcsolatot, a barátságot. Asztrológiai jegye: Mars. Georg Herwegh: A végső diadal című versében így ír: ,,Jó kardért kulcsolja kezét, / kiben még él a hit." A tarot kis arkánumának vezető jelképe.

2009-12-30


 
 
0 komment , kategória:  Magyarország harmoniakártyája  
4 lépés a gyönyörű mellekért
  2009-12-29 21:14:10, kedd
 
 
A dekoltázs az egyik leghatékonyabb fegyverünk, amely mágnesként vonzza a férfitekintetet. Érzéki csáberőt kölcsönöz, ezért feszességét és rugalmasságát érdemes minél tovább megőrizni.

Az évek múlásával a mell feszessége is csökken. Gondos ápolás és tornáztatás mellett azonban sokáig rugalmas és gyönyörű dekoltázzsal büszkélkedhetsz. Bőröd kisimul, kötőszöveteid újra erőssé válnak, vagyis megakadályozhatod a melleid idő előtti megereszkedését.

Radírozz és zuhanyozz!

A gyönyörű bőr egyik alappillére a rendszeres radírozás. Hetente kétszer, mielőtt fürdeni indulsz, gondosan radírozd át a dekoltázsod és a szegycsontod körüli részeket. A reggeli váltakozó zuhany tökéletesen karban tartja a kötőszöveteket. Kezd hidegvízzel, majd jöhet a meleg: váltogasd 30 másodpercen keresztül, majd a zuhany végeztével ismételd meg. Kitűnően formában tartja melledet, ha esténként is megismétled ugyanezt.

Feszesítő hidratálás

A dekoltázs bőre nagyon vékony, ezért a mindennapi hidratálás elengedhetetlen kelléke a testápolásnak. Zuhanyzás után ne töröld teljesen szárazra a bőröd, és így kend be vastagon hidratáló, tápláló krémmel. Ma már kapható külön, erre a testrészre kifejlesztett mellfeszesítő krém is.

Csodamasszázs

Ha túl vagy a hidratáláson, jöhet a masszázs. Pár percnél nem tart tovább, viszont nagyon sokáig fiatalon tartja a dekoltázsod állapotát. Támaszd meg alul az egyik kezeddel a melledet, a másikkal pedig cikcakk-mozdulatokkal kezd el masszírozni alulról felfelé a bimbó irányába. Utána ismételd meg a mozdulatsort a kulccsontodnál kezdve, lefelé haladva. Tégy így a másik oldalon is.

Tornáztasd!

Az idő előtti mellöregedés egyik legjobb ellenszere a rendszeres sport. A legjobb gyakorlatok, amelyek megdolgoztatják a mellizmokat: a fekvőtámasz, a kis súlyokkal végzett karkörzések, melyek nem az izmok tömegét növelik, inkább szálkásítanak, azaz az izmok tónusát javítják. Ez azért fontos, mert az izmok petyhüdtségének megakadályozásával a mellek idő előtti megereszkedése gátolható.

Forrás: Nana.hu

 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Farkas Gábor halála
  2009-12-29 17:18:19, kedd
 
 



Nemrég kaptam egy levelet három angyallal, amit továbbítani kellett nyolc személynek és nyolc percen belül hírt kap az ember valamiről.

Ezt követően nyitottam meg a többi levelezésemet, az iwiw-re érve várt az üzenet: Gábor volt osztálytársam meghalt még Karácsony előtt balesetben.

Nemrég biciklitúrát tett, ereje teljében volt és nagyon figyelmes.
Örültem, hogy összetalálkozhattunk annyi év után.

Nagyon megrendített a halála. Nem tudok a temetésére elmenni, mert messze van.

Nem értem, ami itt történik. Két éve a média feketéi annak örültek, hogy Ducsai, bátyám volt osztálytársa alig bír menni kerékpárjával. Gondolom, közben kapta a csapásokat testébe kívülről és belülről is. Nem sokkal később meghalt.

Milyen ország az, ahol szabadon áldozzák az embereket, ahol mindenki meghal, aki tisztességes, figyelmes, vagy őszinte emberként élt?
 
 
0 komment , kategória:  Érzelmek  
Mai harmoniakártyáim
  2009-12-29 09:23:56, kedd
 
  1./ A mai napodat Gazdagság hatja át.

Tél - befelé fordulás, alvás/álom, halál

Életedben az önvizsgálat szakasza jött el. Tetszhalálba dermednek a dolgok, elveszted, amiről azt hitted, örökkévaló. Most hideg fejjel levonhatod a következtetéseket, megélheted a korábbi időszak tanulságait. Alvás, megnyugvás, megbékülés hatja át ezt a kártyát. Gondolj a fára, mely télen erőt gyűjt a nyugalomban, hogy tavasszal újra kihajtson. Ne siettesd az időt, engedd, hogy a hó jótékony, puha paplanként befedje a világot - világodat. A magány időszaka ez. Kívül hideg van, csak szíved melege felé fordulhatsz. Ha önértékelésed, belső tartásod stabil, megtart téged. Asszociál az "orosz télre", a hómezőkre. Vezess álom-naplót, emlékezz vissza álmaidra!
A tél sportjai vidámak: sí, korcsolya, szánkó, fakutyázás vár. Télen kapni ezt a kártyát szerencse.

Szerelmi üzenete: Ha kapcsolatban vagy, bármilyen évszak is van, gyújts gyertyát, próbálj meleg romantikát csempészni estétekbe. Odahaza van a legjobb hangulat a meghittséghez! Ha párt keresel, ez nem a legjobb időszak. Pihenj meg, és készítsd fel magad lelked tavaszára!

Ezt mondja neked:
Keresd meg régi barátaidat, írj nekik, hívd fel őket. Keress hasonlóan gondolkodó barátokat online, akár itt, a HarmoNeten!
A tél magában rejti a karácsonyt (a zsidóknak a hannukát), vagyis a legsötétebb pillanatban a fény ünnepét - így ez a lap is jelzi, hogy van megváltás, van remény!
Kezdeményezd a békülést mindenkivel, akivel esetleg összevsztél, vagy feszült a kapcsolatod. Ne félj a visszautasítástól, hagyj nekik is időt, hogy átgondolják a kapcsolatot.

Erre is gondolj: A tarot és a cigánykártya Halál lapja, valamint a tarot remetéje is analóg a téllel. Az összes téli csillagjegy szülöttének erősebben szól. A magyar kártya minden évszakot megjelenít. Olvasd újra a Hókirálynő, vagy Holle anyó meséjét. Olvasd Petőfi sorait a Téli világról: ,,Hol a boldogság mostanában? / Barátságos, meleg szobában." ,,Mivé lesz a föld?... megfagy-e, elég-e / Én úgy hiszem, meg fog fagyni végre, / Megfagyasztják a jéghideg szívek, / Amelyek benne és beléfekszenek."

2009-12-29

2./ A mai napodat Jelenlét hatja át.

Fal - akadály, nehézség, védelem

Az üvegfal azt jelképezi, hogy nem akarod meglátni az igazságot, bár az üveg az mutatja, hogy megtehetnéd, ha mögé pillantanál. A téglafal a tudat és tudattalan közötti különbséget szimbolizálja. A kőfal a megingathatatlanságodat mutatja, abban, amit éppen teszel. A vert fal az anyagok örökkörforgását, az alázatot, a természet harmóniáját jelenti. Ha falat emelünk, védelemre vágyunk, a fal adja meg lakásunk határait, ahol úrnak érezhetjük magunkat. Szeretjük a falainkat, ez teszi számunkra otthonossá a Földet. Ámde jelentheti a szellemi és testi agressziót és védekezést, tilalmakat, korlátozásokat. A lelkünk falai a belső korlátaink. Falakat vonunk magunk köré akkor is, ha kategóriába kényszerítjük a másikat. Miből vannak a Te házad falai?

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élőknek a falak lebontásáról, a közeledésről, az egymás jobb megértéséről szólhat. Párkeresők számára elszigetelődést jelent.

Ezt mondja neked:
Engedj be másokat a falaid közé, anélkül, hogy elveszítenéd a határaidat. Engedd, hogy a falaid mögött más is otthon érezze magát.
Ha képes vagy lebontani a falaidat, a félelmet felszabadulás, szabadság válthatja fel.
Amikor a földön megtestesülünk, házfallal vesszük körbe magunkat. Ezek a falak változhatnak, gondold át a tudatod határait és szükség esetén változtass rajtuk.

Erre is gondolj: Sirtófal a zsidóknál. A Pik Flojd együttes nagy sikerű filmje. Asztrológiai jegye a Bak. Olvasd újra Kőmíves Kelemenné balladáját.

2009-12-29







 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Magyarország harmoniakártyája
  2009-12-29 09:22:01, kedd
 
 

Szinte már a következő évben vagyunk elménkben. Reménykedünk az új kezdetben, a változás erejében. Hosszú és nehéz év után új utakat keresünk. Még békésen figyelünk belülről.

Harmónia az országban - erre törekszünk, s ezért minden nap hívunk: Nézd meg a jóslatot melyet az országnak, s népének szól. A napi jóslat magyarázata mindig friss, aktuális, elgondolkodtató.
Hazánk mai napját Remény hatja át.

Márvány - Szilárdság, keménység

Nyugodt, tiszta hűvös felülete azt jelzi, hogy hajthatatlan, szilárd, ugyanakkor teherbíró vagy. Figyelj, mert a márvány könnyen törik! Ha nem jól osztod el a terheket, könnyen összeroppanhatsz alattuk. A márvány erezete a problémák egyediségét és megismételhetetlenségét is mutatja. Egyedül a te dolgod, hogy megoldd! A márvány nemes, drága, ahogy a mostni aktuális feladatod is nemes. A márványt az ókori görögök és rómaiak épületek és szobrok készítésénél használták, ezért a hagyományok megőrzésének és kifinomult ízlésnek a szimbóluma. A természetben rengeteg variációban és színben fordul elő. Mivel nagyon drága, utánzataival gyakran találkozhatunk a körülöttünk lévő dekorációkat illetően. A tiszta fehér márvány a halhatatlanságot jelenti.

Szerelmi üzenete: Régi viszonyban szilárd alapokon állónak látszó, nemes, de könnyen eltörhető, érzékeny, rossz teher-elosztású kapcsolat. Párkeresőknek hajthatatlanság.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy nem minden olyan erős, mint amilyennek látszik.
Gondolkodj el gyenge pontjaidon, és végezz rajtuk erősítést. Minden ilyen jellegű problémának van megoldása.
Üzeni, hogy érdemes a nemes, örök dolgok felé venni az irányt, és azokért áldozatot hozni.

Erre is gondolj: A Szaturnusszal analóg, Michelangelo Dávid szobra fejezi ki jól üzenetét. Simíts meg ma márványból készült, vagy ezzel burkolt falat, vagy tárgyat.



2009-12-29
 
 
0 komment , kategória:  Magyarország harmoniakártyája  
     2/17 oldal   Bejegyzések száma: 165 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 165 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 133
  • e Hét: 2455
  • e Hónap: 8696
  • e Év: 60962
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.