Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
Aratás Gyülekezet
  2009-02-21 19:00:19, szombat
 
 

Link

Aratás Gyülekezet Budapest Link Link

"A hit azt jelenti, hogy bizonyosak vagyunk abban,
amiben reménykedünk és meg vagyunk győződve arról,
amit nem látunk."Zsid.11:1 Link
 
 
0 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Jó dolgot cselekedett énvelem
  2009-02-21 07:40:40, szombat
 
  "Jó dolgot cselekedett énvelem" (Mk 14,6).

Ha a szeretet nem emel túl valakit önmagán, akkor nem is szeretet. Ha a szeretet mindig óvatos, mindig bölcs, mindig okos és számító és nem mutat túl önmagán, akkor egyáltalán nem szeretet. Lehet vonzódás, meleg érzés, de nincs meg benne a szeretet igazi természete. Hajtott-e már a vágy valaha, hogy tegyek valamit Istenért, nem azért, mert kötelességem, vagy mert hasznos, hanem csak azért mert szeretem Őt!? Felismertem már, hogy Istennek olyasmit vihetek, ami értékes neki? Vagy csak ábrándozom az Ő váltságának nagyságáról, pedig ezalatt egy sereg tennivalót elvégezhetnék? Nem istenien nagyszerű, csodának tekinthető dolgokból, hanem közönséges, egyszerű emberi dolgok elvégzéséből láthatja meg Isten, hogy valóban odaszenteltem magamat neki. Felébresztettem-e már valaha az Úr Jézus szívében azt az érzést, amit betániai Mária?

Néha mintha arra várna Isten, vajon tanújelét adjuk-e valamiben iránta érzett tiszta, hamisítatlan, igaz szeretetünknek. Az Istennek átadott élet többet ér a személyes szentségnél. A személyes szentség középpontja a saját tisztaságunk; gondosan ügyelünk arra, nehogy megbántsuk Őt azzal, ahogyan járunk, szólunk, vagy a megjelenésünkkel. De a teljes szeretet kiűzi mindezt, amikor igazán odaszenteljük magunkat neki. Meg kell szabadulnunk attól a beállítottságtól, hogy "hasznos vagyok". Meg lehetünk győződve róla, hogy nem vagyunk azok; ezzel megközelítjük az igazságot. Sohasem a hasznosság a kérdés, hanem az, hogy magának Istennek mit érünk. Ha átadtuk magunkat neki, Ő állandóan munkálkodik rajtunk keresztül.


--------------------------------------------------------------------------------

Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből



 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Isten előtt kedves az őszintes
  2009-02-19 08:45:19, csütörtök
 
 
Boldog ember az, akinek lelkében csalárdság nincsen.
(Zsoltár 32, 2)

Ha Dávid bukásának a történetét olvassuk, azt gondolhatnánk, hogy Nátán próféta bűnbánatra hívása után azonnal töredelemre jutott és bűnbocsánatot nyert. De ez nem így történt. Dávid nem talált azonnal kegyelmet. Legalább egyhónapos harc játszódott le szívében a hazugság és az igazság, a világosság és a sötétség között. Dávid megkísérelte házasságtörésének bűnét valamiképpen eltussolni. Mindenféle mesterkedésekbe kezdett és végül is, mikor Uriást, Bethsabé férjét eltétette láb alól, azzal vigasztalta magát: az ellenség ölte meg őt. A bűnnek megvan az a szörnyű oldala, hogy megvakítja lelki szemeinket és elhallgattatja igazságérzetünket.

Bűnbánatot tartani annyit jelent, mint őszintének lenni, önmagunkat csalárdnak és Istent igaznak tartani, nyíltan, kendőzetlenül bűnvallást tenni. Dávid a maga keserves, benső tusakodásában felismerte, hogy minden azon fordul meg, vajon le tudja-e győzni a rejtett hamisságot és álnokságot. Először még csak kertelt, csűrte-csavarta az igazságot, el akarta hallgatni a maga gonoszságát,vagy legalábbis nem akarta teljesen sem önmagának, sem másoknak bevallani azt. Isten azonban kérlelhetetlen volt irányában. Keze éjjel és nappal súlyosan ránehezedett. Testileg is gyötrődött, mintha minden életerő kiment volna belőle. Végül is elhatározta: bevallom hamisságomat az Úrnak és ezt szilárdan fenntartotta. Nátán előtt is töredelmes bűnvallást tett. Most már csak a saját bűnét látta. Lehet, hogy Bethsabé is vétkezett. Lehet, hogy nem egészen szándék nélkül ébresztette fel a király testi indulatait. Dávid azonban most már csak önmaga bűnét látja. Gyilkosságát is őszintén beismeri (Zsolt 51, 16). Vállalja, hogy vétkes a vérontásban Uriás halálával kapcsolatban.

,,Te az igazságban gyönyörködöl, amely a vesékben (a bensőben) van" - kiáltja az 51. zsoltárban. Lehet, hogy az ember meg tudja magát tartóztatni a kifejezett hazugságoktól, de bensőleg mégsem jár igazságban. A látszatok világában mozog és próbál másokat is megtéveszteni. Aki azonban bensejében igazságra törekszik, mint Dávid, az megtapasztalja, hogy Isten késedelem nélkül elébe jön a maga kegyelmével. Dávid megszomorodott, de ezt Isten végezte el benne. Szomorúsága átmenet volt az örvendezés felé.


--------------------------------------------------------------------------------

Carl Eichhorn "Isten muhelyében" c. könyvéből

Link Link


 
 
0 komment , kategória:  Képtárak * Picasa Webalbumok  
Gyerekeknek
  2009-02-18 22:44:24, szerda
 
 

Link

Aki szeret, abban nincs félelelm, a tökéletes szeretet kizárja a félelmet.
(János 1. levele)
 
 
0 komment , kategória:  Mosoly  
Picassa Web album
  2009-02-18 20:13:08, szerda
 
 




Picassa web album állatokról Link Nature Photo Link





Jean-Pierre Lavoie Link Panoráma képek
 
 
0 komment , kategória:  Képtárak * Picasa Webalbumok  
Mennyei hír
  2009-02-18 18:51:10, szerda
 
  Szíved kilincse belül van - te nyithatod ki.

A Menny kilincse is belül van - az Úr Jézus nyitja ki annak,

aki előtte szívét megnyitotta.




Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót,
bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem. Jel 3,20 Link


Csészegomba


 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Csodás kerti képek
  2009-02-18 10:24:34, szerda
 
  Link Picassa webalbumok Link





 
 
0 komment , kategória:  Képtárak * Picasa Webalbumok  
A békességnek Istene
  2009-02-18 09:26:36, szerda
 
  "A békességnek Istene megrontja Sátánt a ti lábaitok alatt, hamar."(Róm 16,20)

"Az üdvösséget együttmunkálkodás útján nyerjük el. A megtérő bűnös és Isten között szoros kapcsolat létesül... Az eredmény azonban teljesen Istentől függ. Csupán emberi erőfeszítések nem elegendőek, Isten segítsége nélkül teljesen értéktelen próbálkozások. Isten munkálkodik, és az ember is. Az embernek kell ellenállnia a kísértésnek, de az erőt ehhez Istentől nyeri. Így egészíti ki egymást egyrészt a végtelen bölcsesség, részvét és erő, másrészt a gyengeség, bűn és teljes tehetetlenség." (Apostolok története, Rómából írt levelek c. fejezetből)
"Ha a lélek átadja magát Krisztusnak, akkor az új szívet új hatalom uralja. Olyan változás megy végbe, amelyet az ember önmagáért sohasem munkálhat: természetfeletti, mert természetfeletti elemet visz az ember lényébe. A Krisztusnak átadott lélek az Ő erődjévé válik, melyet fenntart a lázadó világban... Csak ha átadjuk magunkat Krisztus irányításának, akkor nem uralhat bennünket a Gonosz."

(Jézus élete, A világ világossága c. fejezetből)



 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Szeretet Közösség* Szerko
  2009-02-17 19:00:38, kedd
 
  Isten erőssé tud tenni téged

"Tiazonban legyetek erősek, ne lankadjatok el, mert tetteiteknek meglesz a jutalma!" (2Krón 15,7).

Isten nagy dolgokat tett népéért, Júdáért, de mégis erőtlen emberek maradtak: ingadozva járták az Úr útját, szívükben haboztak. Szükségük volt az intésre, hogy az Úr velük lesz, amíg ők az Úrral lesznek, de ha elhagyják Őt, Ő is elhagyja őket. Emlékeztetni kellett őket a testvér- nép, Izráel sorsára is, mire vezetett Isten elleni lázadásuk, és milyen kegyelmes volt hozzájuk az Úr, amikor megbánást mutattak. Az Úr szándéka az volt, hogy megerősítse Júdát Isten útján és az igazságban. Erre van szükségünk nekünk is. Megérdemli Isten, hogy teljes erőnkből és tehetségünkből szolgáljunk neki.

Ha Isten szolgálata és valamit, akkor mindent megér. Legnagyobb jutalmunkat az Úr munkájának végzésében fogjuk találni, ha azt szorgalmasan végezzük. Fáradozásunk nem hiábavaló az Úrban, ezt tudjuk. A fél szívvel végzett munka nem hoz jutalmat, de ha egész lelkünket az Úr ügyének szolgálatába állítjuk, kivirágzik az életünk. E sorok szerzője egy félelmetesen viharos időszakban kapta biztatásul ezt az igeverset, és megértette belőle, hogy teljes erővel tovább kell "vitorláznia", mert hajója bizonságban és drága rakománnyal fogja elérni a kikötőt.


--------------------------------------------------------------------------------

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből






Link Link
 
 
1 komment , kategória:  Kapcsolatok  
Isten munkálkodik bennünk
  2009-02-15 11:39:32, vasárnap
 
 
Isten az, aki munkálja bennetek az akarást is és a véghezvitelt is.
(Fil. 2, 13)

A csüggeteg ember így panaszkodik: Túl nagyok a nehézségek, nem győzöm őket. Nem tudom a bennem levő óembert végleg elhallgattatni. Bűneim újra meg újra előtörnek. Amikor már azt gondolom, hogy most végre győztem, a gonosz csábításai ismét legyűrnek. - Ilyenkor közel állunk ahhoz a kísértéshez, hogy feladjuk a harcot. De milyen vigasztaló ez: Isten az, aki munkálja bennünk az akarást is és a véghezvitelt, a megvalósítást is.

Hogyan munkálja bennünk az akarást? Úgy, hogy bűneinket teherré teszi számunkra. Önmagunknak is elviselhetetlenné válunk. A világ és a bűn után való vágyakozásunkat rosszízűvé, sőt utálattá teszi. Szentlelke által olyan új ösztönzéseket ad szívünkbe, melyek képessé tesznek arra, hogy azt akarjuk, amit ő akar. Természetesen nem veszi el tőlünk az akarást, de erőteljesen irányítja azt. Ezért az emberi nem-akarás mindig súlyos felelőtlenség. És amiképpen az akarást elősegítette és munkálta bennünk, éppen úgy a véghezvitelt is. Ezt azáltal éri el, hogy megajándékoz minket a váltság elvégzett, befejezett tényének a hit által való világos felismerésével. Hiszen Jézus Krisztusban mindazt megkaptuk, ami az isteni élethez és a benne való járáshoz szükséges. Mihelyt Isten erre a csodálatos tényre vonatkozólag világosságot ad nekünk, hitben el is tudjuk fogadni, ami már készen van számunkra.

,,Akaratom van ugyan a jóra, de hogy azt elvégezzem, nem sikerül" (Róma 7, 18) - ez arra érvényes csupán, aki nem tudja hitben szemlélni Megváltóját. Mert aki Jézust hitben elfogadta, az a Lélek szerint jár már ebben az életben. Szíve megtelik Isten és a Megváltó iránti szeretettel. Ez ad neki erőt, hogy Isten akaratát cselekedje. Mindez azért lehetséges, mert alapjában véve Isten az, aki mindezt munkálja és elvégzi bennünk. Mert hogyan állhatnánk meg egykor az Úr előtt, ha könnyelműen vennénk szabadítását? Nincs többé itt semmiféle mentegetőzésnek helye.

Maga Isten az, aki kezét nyújtja felénk. Így mi vagyunk és csak mi vagyunk vétkesek abban, ha nem jutunk célba, nem érjük el az üdvösséget.


--------------------------------------------------------------------------------

Carl Eichhorn "Isten muhelyében" c. könyvéből


Link

Link



 
 
0 komment , kategória:  Család  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2009.01 2009. Február 2009.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 43 db bejegyzés
e év: 726 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 720
  • e Hét: 1422
  • e Hónap: 12475
  • e Év: 73776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.