Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
Isten gyermekei jog szerint
  2009-03-23 07:57:50, hétfő
 
 
Mindazoknak, akik befogadták, akik hisznek az ő nevében, hatalmat adott,
hogy Isten gyermekeivé legyenek. János 1, 12. Link


Hinni annyit jelent, mint Jézust befogadni. Először is szabaddá kell tennünk a szívet mindattól, ami ővele nem egyeztethető össze. Azután az embernek le kell mondania a maga dicsőségéről. Jézus nem elégszik meg valami kis sarkocskával az életünkben. Ő a dicsőség Ura; az ő igénye: mindent vagy semmit! A központi helyet akarja elfoglalni és maga mellett nem tűrhet meg ott senki mást. Hinni annyit jelent: Jézust egyedüli és kizárólagos Úrnak ismerem el, aki előtt minden másnak meg kell hajolnia.

Vannak, akik Jézust még nem akarják befogadni. Mások viszont szívesen hajlandók lennének erre, de kételkednek abban, hogy ilyen nagy dologra képesek. Ezek a félénk és csüggedt szívek csak a maguk nagy méltatlanságát látják, nem értik meg, hogy Jézus hozzájuk is betérhet.
Az ilyeneknek mondjuk bátorítólag: ne féljetek, az a fontos, hogy igazán akarjátok őt! S mivel a legtöbben nem akarják őt befogadni, annál inkább örül azoknak, akiknek szíve vágyakozik utána.

,,Biztosságba helyezem azt, aki arra vágyik" Zsolt 12, 6. Link


Igénkben az áll, hogy ,,akik hisznek az ő nevében". A hit ragaszkodik az Úr nevéhez, mert az azt jelenti: Jézus, a bűnökből szabadító. Neked is kész bebizonyítani ezt, csak bátran szegezd neki a Jézus-nevet. Az ő nevének dicsőségéért neked is szabadító Istened lesz (Zsolt 79, 9). - Azoknak, akik befogadták, hatalmat, szó szerint teljhatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek, tehát jogosan nevezik magukat így. Mások viszont -igen sokan - csak bitorolják ezt a nevet és Istent atyjuknak nevezik, holott Isten nem tudja őket gyermekeinek elismerni, mivel Jézust mint Szabadítót nem fogadták be. Csak az sorolhatja magát Isten gyermekei közé, aki Jézusban találta meg az üdvösség egyetlen lehetséges alapját. Milyen sokan csak szájukkal nevezik Istent atyjuknak, mondogatva például a Miatyánkot, de valójában nem fűzi őket semmi szívbeli kapcsolat Istenhez. Nem újjászületés vagy az Istentől nyert új élet alapján lettek Isten gyermekeivé. Csak betolakodók és egyszer majd hallaniok kell a rettenetes szót: ,,Nem ismerlek titeket!" Ha atyátok vagyok, hol az én dicsőségem? Hiszen ti önmagatokat dicsőítettétek! - Csak a bűnösként Jézushoz közeledő lélek nyerhet befogadást Isten családjába.
--------------------------------------------------------------------------------

Carl Eichhorn "Isten muhelyében" c. könyvéből




 
 
1 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
A nap gondolata
  2009-03-23 00:11:35, hétfő
 
  Az ÚR félelme gyarapítja a napokat, de a bűnösök esztendei megrövidülnek. (Példabeszédek 10:27)

Istennel járni annyit jelent, hogy hitben vállalom feladataimat, küldetésemet és lelki békét kapok az Úrtól. Akinek békessége van, mert Istenre tekint, annak még orvosi szempontok szerint is nagyobb esélye van a hosszabb életre. Persze tudjuk, hogy életünk ideje Urunk kezében van, senki sem tudja azt meghosszabbítani, de megrövidíteni annál inkább. Aki a bűnnek teret enged életében, az önmagának és másoknak egyaránt árt. A bűnnel idegesség, nyugtalanság, aggodalmaskodás jár együtt, ezek pedig rövidítenek az ember életén. Miképpen a testet-lelket romboló rossz szokások. A túlzott alkoholfogyasztásra, a dohányzásra, a drogokra gondolok elsősorban. Ezeket a legjobb elkerülni, ám ha valakinek nem sikerül, akkor csakis felülről való segítséggel győzhetőek le. Inkább válaszd az Úr szerinti nehezebb, de igaz ösvényt, mint a bűn jóval kecsegtető, ám valójában ártalmas útját!



A nap gondolata:

Isten minden emberben él, de nem minden ember él Istenben.
Ez az emberi szenvedés oka.





GALÉRIÁK Link
 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Tavasz
  2009-03-22 15:06:10, vasárnap
 
 
Kezdődik a gólyaszezon! Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2009-03-22 10:27:31
feltöltő: dandej
nézettség: 4475
szavazatok: 1
kommentek: 0
kulcs: gólya,
kategória: állatok
leírás: Kezdődik a gólyaszezon!

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!




Egy Kelet-Ázsiában élő trópusi növényből (Amorphophallus konjac)
készül a poliszacharid.
A zselatinhoz hasonló anyagot élelmiszeradalékként alkalmazzák,
mint emulgeálószert, stabilizátort, sűrítő anyagot E 425 kóddal.

Link
Leopárdkontyvirág * Amorphophallus Konjac Link

A kontyvirágfélék családjának 106 nemzetsége mintegy 4000 fajt foglal magába.
Legtöbbjük a mediterrán területeken él, a trópusi és szubtrópusi területeket kedvelő fajaik is vannak. Hazánkban él a foltos kontyvirág (Arum maculatum),
mely a dunántúli üde erdőkben gyakorinak mondható.




 
 
0 komment , kategória:  Magyarok itthon * nagyvilágban  
Galériák
  2009-03-22 14:58:55, vasárnap
 
  Kékesi Dániel Képtára Link





Link Scheffer János Web Galériája Link






Kis Sándor Photos képei Link


Vancouver Photos - Peter Jokan Link
 
 
0 komment , kategória:  Képtárak * Picasa Webalbumok  
Légy alázatos!
  2009-03-22 09:56:44, vasárnap
 
 
... az alázatosoknak pedig kegyelmét adja" Jakab 4,6. Link


Az alázatos szív kegyelemre vágyik, és azt meg is kapja. Kiszolgáltatja magát a kegyelem szelíd uralmának, és ezért egyre nagyobb mértékben nyeri el azt. Az alázatos szívűek a völgyekben lakoznak, ahol a kegyelem folyói kanyarognak, és bőven isznak azokból. Hálásak a kegyelemért, dicsőítik érte az Urat, aki - önmagához híven - meg is adja azt nekik. Jöjj, kedves olvasóm, alázd meg magad! Légy kicsiny önmagad előtt, hogy az Úr naggyá tehessen! Talán így sóhajtasz: nem vagyok eléggé alázatos, de lehet, hogy ez már az igazi alázat szava. Vannak, akik büszkék arra, hogy mennyire alázatosak: ez a büszkeség egyik legrosszabb fajtája. Tehetetlen, gyámoltalan, méltatlan, kárhozatra méltó teremtmények vagyunk, minden okunk megvan az alázatra, ne legyünk beképzeltek és büszkék! Alázzuk meg magunkat az alázatosság elleni vétkeink miatt, hogy képesek legyünk az Úr irgalmát elfogadni. A kegyelem megtapasztalása tesz igazán alázatossá, és az alázatos ember aztán még több kegyelmet tud elfogadni. Hajoljunk meg Isten előtt, hogy felemelhessen! Érezzük magunkat szellemben szegényeknek, hogy Isten meggazdagíthasson! Legyünk alázatosak, hogy Istennek ne kelljen megaláznia, hanem kegyelméből felmagasztalhasson bennünket!


--------------------------------------------------------------------------------

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állatos képek a nagyvilágból
  2009-03-22 09:51:46, vasárnap
 
  Madárlesők Link Állatos képek a nagyvilágból Link
 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Légy hű mindhalálig
  2009-03-21 13:39:29, szombat
 
  "Tudom a te dolgaidat, nyomorúságodat és szegénységedet (de gazdag vagy)...
Semmit ne félj azoktól, amiket szenvedned kell...
Légy hű mindhalálig és neked adom az élet koronáját!"
(Jel 2,9-10)

"Dániel szabadulásának történetéből megtanulhatjuk, hogy Isten gyermekeinek a próbában és a fájdalomban is pontosan úgy kell viselkedniük, mint amikor a jövő ragyogó kilátásokkal kecsegtet, és környezetük a lehető legkívánatosabb. Dániel az oroszlánok vermében ugyanaz volt, mint aki első miniszterként és a magasságos Isten prófétájaként állt a király előtt. Az az ember, akinek szíve Istenre támaszkodik, ugyanolyan a legsúlyosabb próbában, mint a jó sorsban, amikor Istentől fény, az emberektől pedig jóakarat sugárzik rá. A hit felfogja a láthatatlant, és megragadja az örök valóságokat.
A menny nagyon közel van azokhoz, akik szenvednek az igazságért. Krisztus azonosítja érdekeit hűséges népe érdekeivel. Szenved szentjei személyében, és aki választott gyermekeit bántja, Őt sérti meg. Az a hatalom, amely megszabadít a fizikai bajtól és gyötrelemtől, közel van, hogy a nagyobb vésztől is megmentsen. Lehetővé teszi Isten szolgája számára, hogy minden körülmények között becsületes maradjon, és Isten kegyelme által diadalmaskodjék."

(Próféták és királyok, 337. l.)




 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Kegyelmet és dicsőséget
  2009-03-21 11:05:58, szombat
 
  Méltóvá leszel a dicsőségre

,,Kegyelmet és dicsőséget ad az Isten" (Zsolt 84, 12)

Éppen a kegyelemre van most szükségünk; ez el is érhető mindenki számára. Mit kaphatnánk meg könnyebben, mint a kegyelmet, ami ajándék! Ma megtartó, megerősítő, megszentelő és megelégítő kegyelmet nyerünk. Mostanáig Urunk mindennap megadta kegyelmét, a jövőben is számíthatunk irgalmára, és ez nekünk elég. Ha idáig csak kevés kegyelmet nyertünk, annak oka nyilván bennünk van, mert az Úr ezt készségesen és bőven adja. Kérjünk tőle annyi kegyelmet, amennyit csak akarunk, nem kell félnünk Isten, nem utasít el. Sőt, bőségesen és szemrehányás nélkül adja azt.
Aranyat esetleg nem ad az Úr, de kegyelmet igen. Talán nem juttat nyereséghez, de adja kegyelmét. Szinte bizonyos, hogy megpróbáltatást is küld ránk, de kapunk elegendő kegyelmet is, hogy azt elhordozhassuk. Lehet, hogy munkára és szenvedésre hív, de elhívásával együtt érkezik a szükséges kegyelem is.
Milyen nagyszerű az ,,és" ebben az igeversben - ,,... és dicsőséget". Most még nincs szükségünk a dicsőségre, és nem is vagyunk méltók rá, de megkapjuk, amikor eljön az ideje. Miután megettük a kegyelem kenyerét, megihatjuk a dicsőség borát. Át kell mennünk a szentélyen - ami a kegyelem -, hogy elérkezzünk a Szentek Szentjébe - ami a dicsőség. Ez a két szó ,,és dicsőséget" elegendő kell, legyen ahhoz, hogy örömünkben máris dicséretet énekeljünk. Még egy kis idő - és azután az örök dicsőségben lesz részünk!
________________________________________
C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből



 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Keresztény oldal
  2009-03-20 17:32:53, péntek
 
 



Link Link Albumok Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos linkek  
Isten felöltöztet
  2009-03-20 09:48:06, péntek
 
 


Ha pedig a mező füvét, amely ma még van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti az Isten, nem sokkal inkább titeket, kishitűek? (Mt 6,30).

Drága a ruhanemű. A szegényebb hívők aggodalmaskodhatnak, hogy miből vásárolják meg legközelebb a ruhájukat. Hamarosan elszakad a cipő: miből veszünk újat? Nos, lássuk, mit mond az Úr aggodalmaskodásunkra! Mennyei Atyánk olyan pompásan öltözteti még a mező füvét is, hogy Salamon teljes díszében sem öltözködött úgy": hát akkor a saját gyermekeit ne ruházná fel? Bizonyosak lehetünk benne, hogy megteszi. Talán nem a miénk lesz a legszebb ruha, esetleg kopottas is lesz, de lesz ruhánk, és az megfelelő lesz.

Egy szegény igehirdető ruhája már annyira kopott volt, hogy csaknem szétfoszlott. Mint az Úr szolgája, Mesterétől várta az új ruhát. Történetesen e könyv írója szolgált egyszer az illető imaházában, és azt a gondolatot kapta, hogy rendezzen gyűjtést a számára. Ennek eredményeképpen összejött a ruha ára.
Sok egyéb esetből is meg kellett tapasztalnunk, hogy az Úr mennyire gondot visel a neki szolgálók ruhatárára. Ő, aki az embert olyannak teremtette, hogy a bűneset után ruházatra volt szüksége, irgalmában készített ruhát az ember számára. Ez az Urtól kapott ruha sokkal jobb volt annál, amit az ember maga készített magának.


--------------------------------------------------------------------------------

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből




 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 726 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 518
  • e Hét: 1220
  • e Hónap: 12273
  • e Év: 73574
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.