Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 59 
Zöldséges ételek
  2009-07-23 14:38:15, csütörtök
 
  Tutireceptek Link Link




 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Alfa-Omega Nyereményjáték
  2009-07-22 22:21:55, szerda
 
 




Nyereményjáték Bibliai találós kérdések! Link




Link



 
 
0 komment , kategória:  Alfa-Omega Keresztyén Közösség  
Színig telt kosárka
  2009-07-22 18:45:46, szerda
 
 

Színig telt kosárka

Leleszi Balázs Károly

Bibliai elbeszélés megrendelhető:


E-mail: lbalazskaroly@freemail.hu



Az olvasás és olvasmány igények nagyon különbözőek. Nem így a szükségek.

A történetekben a mi történetünk is benne rejlenek.Leleszi Balázs Károly ezt a törvényt használja fel bibliai tárgyú elbeszélésében.

Asbél,a kisfiú bontakozó lekének minden vágyával és keresésével bolyong a felnőttek világában,miközben megragadja szellemét a Mindenható valóságának ereje.Ez a késztetés űzi-hajtja a názáreti rabbi,Jesuah után,akinek szavai és egész lénye Asbélt egészen átváltoztatja.

Az író különösen merész vállalkozása az,hogy bizonyítja: a gyermek is nyitott a Szellem világra.Bizonyitéka maga az elbeszélés.Bizonyítéka erős,kiállja a próbát.És itt rádöbbenünk,hogy mi voltunk azok a gyermekek,és körülöttünk téblábolnak azok a gyermekek,akik ugyanúgy,mint Asbél,teljesen hétköznapi,felnőttelen vakarcsoknak tünnek.

Sosem kezdjük korán a Szellem világával való ismerkedést,sőt inkább elkésünk benne.Ez az az igazság,melyet cáfolhatatlanul és gyönyörüen fejt ki Leleszi Balázs Károly.

S ezt az igazságot oly bölcsen,oly varázslatosan rejti a költőien drámai szövegfűzés hömpölygésébe,hogy nem is vesszük észre,miről is szól az elbeszélés.De hat és mélyben elvégzi munkáját.

A bibliai elbeszélések kora egyesek szerint lejárt.Most itt a cáfolat,s remélem az olvasók nagy száma igazolni fogja állításomat.Vágyom rá.

Háló Gyula



Színig telt kosárka

Bibliai elbeszélés megrendelhető !

E-mail: lbalazskaroly@freemail.hu






 
 
0 komment , kategória:  Leleszi B.Károly művei  
Örökkévaló zálog
  2009-07-22 15:23:07, szerda
 
 
„Eljegyezlek magamnak örökre, eljegyezlek magamnak az igazság és a törvény, a szeretet és az irgalom ajándékával. Eljegyezlek magamnak a hit ajándékával, és megismered az Urat" (Hós 2,21-22).

Az Úr jegyesének lenni: micsoda tisztesség és öröm ez! Testvérem, valóban tiéd Krisztus úgy, hogy kegyelmével téged is eljegyzett? Ha igen, vésd a szívedbe, hogy ez örök érvényű eljegyzés volt. Ő soha nem bontja fel a jegyességet azzal, akit egyszer ezzel a kötelékkel magához kötött.

Az Úr háromszor ismétli: „Eljegyezlek", és súlyos szavakkal erősíti meg ezt az eljegyzést. „Igazsággal", tehát ez a szövetség teljesen jogos, törvényes, senki sem teheti érvénytelenné. „Itélettel", tehát bírói végzés szentesíti ezt a szövetséget: senki nem tekintheti elhamarkodott lépésnek, vagy tévedésnek. „Szeretettel", tehát a szövetség alapja a szeretet, mert anélkül az eljegyzés rabszolgaságot jelentene, nem boldogságot. „Irgalommal", amely megsokszorozódik, és beragyogja ezt a drága, szent kapcsolatot.

Végül a „hit ajándékával", hűséggel, ami ezt az eljegyzést egyáltalán lehetővé teszi. A Szent Szellem mondja minderre az „ámen"-t, amikor megígéri, hogy megtanítja az eljegyzettet a magasztos elhíváshoz szükséges szent ismeretre. Milyen drága ígéret ez!


--------------------------------------------------------------------------------

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből



 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Úr Jézus, Megváltóm…
  2009-07-20 22:45:50, hétfő
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
Link

Úr Jézus, Megváltóm

Nincs senki olyan, mint Te.

Minden napon magasztalom

A Te szereteted nagy voltát.



Vigaszom, oltalmam

Menedékem, váram.

Ami vagyok, egész valóm

Téged szomjaz téged áld!



Kiálts az Úrnak te Föld énekelj!

Adj dicsőséget a Fenségesnek!

Hegyek hódoljatok, zúgj tenger

A mi Urunk nagy nevével.



Éneklem hűséged és kegyelmed.

Örökké szeretlek én, én Istenem.

Semmi sem választ el a Te jelenlétedtől.

Semmi sem választ el a Te jelenlétedtől!



Agapé Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
A cselekvő felebaráti szeretet
  2009-07-20 22:40:31, hétfő
 
 

Még ha én volnék a legékesebben szóló szónok, és mindenkiben égő csipkebokrokat tudnék is gyújtani, de ha nem lángolna szívemben a cselekvő felebaráti szeretet tüze - példabeszédeim szimbólumok volnának csak, a retorika szabályait követve.
Még ha meglátnám is az utcák és az Éjjeli menedékhelyek kataklizmáját, a reménytelenség rothadását, és ha leteperne s megrendítene is a mezítelen jajkiáltás, de ha hiányozna szívemből a cselekvő felebaráti szeretet fénye - illúziókat kergetnék, a képzelet világát.
Még ha remetének mennék is, s a sivatag száraz pora csikorogna fogaim közt, és a féltett javaimat vagy a bankszámlám teljes összegét a szociális hálóba juttatnám, segítvén ezzel a rászorulókat, de ha életem mozgatórugója nem a cselekvő felebaráti szeretet - minden tevékenységem porózus volna csak.
A cselekvő felebaráti szeretet nem vaksin tapogatózik. Soha nem nem fárad el. Gyűlölettelen és türelmes. Nem ismeretes előtte a magány kongása. Az elesettben egy angyalt lát, akit meg kell ajándékoznia.
A cselekvő felebaráti szeretet jól ismeri saját mélységeinek örvénylését, így nem keresi a másikban az okokat.
A cselekvő felebaráti szeretetet nem lehet szidalmakkal vagy gúnyolódásokkal kikezdeni. Mindenkivel törődik. Ébren vigyázva őrködik. Néma és láthatatlan marad. A szeretet lett az életenergiája.
A legígéretesebb tervek sem fognak mindig szárba szökkenni. A nyom, mely elénkbe vágva kanyarog a messzeségben: nem biztos, hogy célba ér. A kincs, amit oly erőteljesen szorongatunk: elveszhet. Minden emberi remény: csak csalóka lidércfény - de Krisztus Jézusban mindezek valósággá válhatnak.
Valaha sokat álmodoztam, így kutattam rendeltetésemet és jövőmet. Mostanra már tenni és munkálkodni szeretnék. Mert egy lépés a keskeny ösvényen többet ér, mintha tétlenül álmodozva szemlélődnék... Mindig csak egy apró lépést akarok megtenni - így közelíteni az Ég felé.



Leleszi Balázs Károly Link



 
 
0 komment , kategória:  Leleszi B.Károly művei  
Isten jelenlétében bízva
  2009-07-20 22:02:50, hétfő
 
  "Akik Úrban bíznak..., futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el" (Ézs 40,31).

A "járásban" nincsen nyugtalanság; ez a próbája a kitartásunknak. Az erő legnagyobb teljesítménye ez: jársz és nem fáradsz el. A Biblia ezt a szót: "jár" a jellem kifejezésére használja. János "ránézett Jézusra, amint ott járt, és mondta: Íme az Isten Báránya!" (Jn 1,36). A Bibliában semmi sem elvont, minden élő valóság. Isten nem azt mondta: "légy szellemi ember", hanem ezt: "járj énelőttem!" (1Móz 17,1).

Amikor fizikumunk vagy kedélyünk nem egészséges, mindig kívánjuk az izgalmakat. A test területén ez odáig vezethet, hogy megjátsszuk, mintha volna Szent Szellemünk; érzelmi életünk pedig rendezetlen szenvedélyekbe sodródik és erkölcsileg tönkremegyünk. Ha szellemi téren ragaszkodunk izgató élményekhez és szárnyalásokhoz: szellemi összeomlás lesz a vége.

Isten jelenlétének valósága nem függ valamilyen helytől, hanem attól az elhatározásunktól, hogy az Urat magunk elé állítjuk-e. Problémáink akkor támadnak, ha nem bízunk meg az Ő jelenlétének valóságában. Mi is tapasztaljuk a zsoltáríróval: "Azért nem félünk, ha..." (Zsolt 46,3). Ha egyszer végre a valóságra építünk, ha nemcsak tudatában vagyunk Isten jelenlétének, hanem valóság az Ő jelenléte. "Miért is félnék? Hiszen Ő itt volt egész idő alatt!"

Válságos időkben kell kérnünk az Ő irányítását, de felesleges folyton mondogatni: "Uram, vezess engem, Uram irányíts engem"! Bizonyos, hogy irányít. Ha emberi értelmünk döntései nem az Ő parancsai szerint valók, akkor megállít! Ilyenkor csendben kell maradnunk és várnunk kell az Ő jelenlétére.


--------------------------------------------------------------------------------

Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből







Amorphophallus konjac / Sauromatum guttatum Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tiszta szeretet
  2009-07-19 08:47:55, vasárnap
 
  "A szeretet nem keresi a maga hasznát... A szeretet soha el nem fogy."
(1Kor 13,5. 8)

"Roppant hatalom a szeretet. A szeretet elvében szellemi és erkölcsi erő van... A tiszta szeretet kiválósága és ereje abban rejlik, hogy jót és csakis jót tesz. Bármit csinálunk is tiszta szeretetből - mégha jelentéktelen és semmitmondó is az emberek szemében -, tökéletesen gyümölcsöző. Isten többre becsüli a szeretetet a tetteinkben, mint cselekedeteink mennyiségét. A szeretet Istentől származik. A megtéretlen szívből nem eredhet, nem növekedhet fel benne ez a mennyei növény, mert csak ott él és virul, ahol Krisztus uralkodik.
A szeretet nem tud tétlenül élni. Minden tette újra növeli, erősíti és kiterjeszti a szeretetet. Ahol az érvek és a tekintély semmire sem mennek, a szeretet ott is győzedelmeskedik. A szeretet nem haszonleső, mégcsak jutalmat sem vár el a fáradozásáért. A szeretet, bár csendesen ható, mégis céltudatos. Szíveket meglágyító és átalakító hatalma van, ezért ragadja meg a bűnösöket, ezért érinti meg lelküket, még akkor is, amikor minden más módszer eredménytelennek bizonyul. Bármilyen hatásos legyen is a felhasznált szellemi képesség vagy tekintély, ha nem párosul nyilvánvaló szeretettel, a bűnösök védekező, elutasító álláspontra helyezkednek, és ellenállásuk egyre csak erősödik. Jézusnak rendelkezésére állt az erő a gonosz legyőzéséhez, de az eszköz, amivel ellene küzdött, mégis a szeretet bölcsessége és ereje volt."

(Bizonyságtételek II. kötet, 135-136. l.)


 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Mert nekem az élet Krisztus
  2009-07-18 00:02:40, szombat
 
  Mert nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség! (Filippi 1:21)

,,Nekem az élet Krisztus." Ezek a szavak nem működnek másképp. Próbáld ki! a) Nekem az élet a pénz... ha meghalok, mindet itthagyom. b) Nekem az élet a hírnév... ha meghalok, hamar elfelejtenek. c) Nekem az élet a hatalom és a befolyás... ha meghalok, más lép a helyembe. D) Nekem az élet a birtoklás... ha meghalok, üres kézzel kell távoznom. Ugye, milyen hamisan csengenek ezek a szavak? Ha a pénz megszállottja vagy, akkor neked sohasem lesz elég, és folyton attól félsz, hogy elveszíted. Ha a hírnév a célod, akkor versengő és manipulatív leszel, nehogy mások háttérbe szorítsanak. Ez bizonytalanná tesz. Ha a hatalom és a befolyás hajt téged, akkor önzővé és önfejűvé válsz. Ez pedig önteltséghez vezet. Ha a birtoklás lesz az istened, akkor materialistává válsz. Az pedig kapzsivá tesz. Akár van valamid, akár nincs, akár ismernek, akár ismeretlen vagy, akár élsz, akár halsz - csak Krisztus tud megelégíteni. És a halál? Az csak hab a tortán. J. B. Phillips írja: ,,Az élet nekem egyszerűen Krisztust jelenti, és ha meg kell halnom, csak még többet nyerek belőle." Akkor hát mi a lényeg? A következő: az élet titka ugyanaz, mint az öröm titka; mindkettő Krisztus körül forog. Ne próbáld meg a boldogságot hajszolni, csak élj Krisztus-központú, Krisztus által irányított életet, és annyi boldogságban lesz részed, hogy azt sem tudod majd, mihez kezdj vele!

(Forrás: www.maiige.hu) Link








 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Az igazság bátor harcosai
  2009-07-17 18:45:37, péntek
 
 
„De azok, akik ragaszkodnak Istenükhöz, bátor tetteket visznek véghez" (Dán 11,32).

„Az ÚR vitéz harcos, az ÚR: ez a neve" (2Móz 15,3). Aki zászlaja elé áll, azt megedzi a harcra, erőt és bátorságot ad neki. Amikor Dániel ezt az Igét leírta, igen rossz idők jártak, Isten népe mégis azt az ígéretet kapta, hogy győztesen fog kikerülni a szorongattatásból. Erőt és bátorságot kapnak a hatalmas ellenséggel való szembeszállásra.

Bárcsak mi is igazán ismernénk Istenünket; erejét, hűségét, változatlan szeretetét, és mindent kockára tudnánk tenni érte. Isteni lénye felbuzdítana és késszé tenne arra, hogy érte éljünk és haljunk. Bárcsak meghitt belső közösségünk lenne Istennel, mert akkor hozzá hasonlóan készek lennénk kiállni az igazságért. Hiszen aki már látta Isten arcát lelki szemeivel, az nem fél többé az emberektől. Ha állandó közösségben maradunk vele, bátorságot kapunk, és az ellenség sokasága is csak annyi lesz a számunkra, „mint egy vízcsepp a vödörben" (Ézs 40,15). Akárhány ember vagy démon támadjon is ellenünk, úgy tekintünk rájuk, mint Isten a pogány népekre: „csak sáskáknak tűnnek" (Ézs 40,22). Legyünk hát az igazság bajnokai ebben a hazugsággal teljes korban!


--------------------------------------------------------------------------------

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből




 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 59 
2009.06 2009. Július 2009.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 726 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 401
  • e Hét: 2740
  • e Hónap: 6541
  • e Év: 67842
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.