Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/15 oldal   Bejegyzések száma: 149 
Abdiás próféta könyve
  2009-08-30 22:29:50, vasárnap
 
 
"Darabokra hullik a Biblia széjjel" 1995. Fatimei Jóslat

Jehova Biblia Budapest, 1987
Egyetemi Nyomda
Felelős: Sümeghy Zoltán igazgató

Jövendölés a kárörvendő Edomiták büntetéséről és Izráel megváltásáról

1. Abdiás látása. Így szól az Úr Isten Edomról. Hírt hallottunk az Úrtól. És hírnök küldetett a népekhez, keljetek és támadjunk haddal!
2. Ímé, kicsinnyé tettelek a népek között, felettébb útálatos vagy.
3. Szíved kevélysége csalt meg téged, ki szikla-hasadékokban lakozol, kinek lakóhelye magasan van, a ki mondja az ő szívében:Ki vonhatna le engem a síkra?
4. Ha oly magasan szállnál is, mint a sas, és ha a csillagok közé raknád is fészkedet, onnan is levonnálak, ezt mondja az Úr.
5. Ha tolvajok törnének reád, avagy éjjeli rablók (hogy elpusztíttattál!), nem annyit lopnának-é, a mennyi elegendő? Ha szőlőszedők jönnének reád, nem hagynának-é gerezdeket?
6. Mennyire kifosztogatták Ézsaut, felkutatták rejtett kincseit!
7. A határig űznek ki összes frigytársaid, megcsalnak, levernek szövetségeseid, kenyeredet törni vetik alád. Nincsen benne okosság!
8. Azon a napon, azt mondja az Úr, vesztem-é ki a bölcseket az Edomból, és az értelmet az Ézsau hegyéről?
9. És megrémülnek a te vitézeid, oh Témán! Hogy kiirtassék mindenki az Ézsau hegyéről az öldöklés által.
10. A Jákób öcséd ellen elkövetett erőszakért szégyen borul reád, és kivágatol mindörökké!
11. A mikor vele szembeszálltál, a mikor serege idegenek rabjává lett, és idegenek törtek be kapuján és Jeruzsálemre sorsot vetettek, olyan voltál te is, mint bármelyik közülök.
12. De ne gyönyörködjél öcsédnek napján az ő szerencsétlenségének napján, és ne örvendj a Júda fiai az ő veszedelmök napján, és ne kérkedjél a szorongattatás napján.
13. Ne törj be népem kapuján nyomorúságuk napján, ne gyönyörködjél te is baján nyomorúsága napján, és ne nyúlj az ő jószágához nyomorúsága napján.
14. A résre se állj fel menekülőit elveszíteni, és ne áruld el az ő megmaradottait a szorongatás napján.
15. Mert közel van az Úrnak napja minden népek ellen. A mint cselekedél, úgy cselekesznek veled, a mit te fizettél, visszaszáll fejedre.
16. Mert a mint ti fiaitok szent hegyemen, úgy isznak szüntelen az összes népek, bizony isznak és hörpengetnek, és olyanok lesznek, mintha nem lettek volna.
17. De a Sion hegyén szabadulás lészen és szentté lészen az, és a Jákób háza birtokba veszi az ő örökségét.
18. És a Jákób háza tűz lészen, és a József háza láng, és meggyújtják és megemésztik őket, és nem marad meg senki Ézsau házából, mert az Úr szólott.
19. A déliek öröksége szerint bírják az Ézsau hegyét, a síkon lakók pedig a Filiszteusokat. És örökség szernt bírják az Efraim mezőit és Samaria mezőit, Benjamin pedig a Gileádot.
20. Izráel fiainak ez a száműzött serege azokat, a melyek a Kananusoké, mint Sarfátig, a jeruzsálemi száműzöttek pedig, a kik Szefarádban vannak, elfoglalják majd a déli városokat.
21. És a Sion hegyén szabadítók mennel fel, hogy megítéljék az Ézsau hegyét, és az Úré lesz a királyság.

vasárnap, 2009. augusztus 30.
 
 
0 komment , kategória:  "Darabokra hullik a Biblia..:"  
Ölelés
  2009-08-28 20:54:44, péntek
 
 

Klubból hoztam:

,,Napi négy ölelés kell a túléléshez, nyolc a szinten tartáshoz és tizenkettő a gyarapodáshoz" - állította Virginia Satir amerikai pszichológus.

Az ölelés az egyik legbensőségesebb mozdulat két ember között. Érzékeltetjük vele a szeretetet, a szerelmet, a barátságot. Szakemberek állítják, hogy napi húsz másodpercre lenne szükségünk az érzelemdús szeretgetésből és sokkal boldogabb emberek lehetnénk. Az ölelés megnyugtat, növeli az önbizalmat, biztonságérzetet ad, hogy van valaki akire számíthatsz, segít legyőzni a félelmet, erőt ad... Az ölelésben az egész testünket átjárja egy finom, jóleső érzés, és semmilyen külső dolog nem kell hozzá, mindig kéznél van.

Teréz Anya is sokat mondogatta, hogy itt a földön a leggyakoribb probléma a szeretethiány. Szinte mindenki szenvedett az életében ettől. Küzdünk ellene, pedig az lenne a legegyszerűbb, ha mi magunk szeretünk, ezáltal szeretve is leszünk. Itt megint Teréz anya jut eszembe, ahogyan ő szerette az embereket és soha nem várt viszonzást, de szinte mindenki rajongott érte.

A szeretethiány mindig gyerekkorban alakul ki. Az anyától, apától, a családtól meg nem kapott érzelmek miatt. Az ölelés a szeretetet fejezi ki, azt a fajta szeretetet, amit az anyai szeretet fejez ki. Nem csak fizikailag, hanem lelkileg és energetikailag is. Figyeljük meg az ölelést... biztonságot, óvást fejez ki, mikor átöleljük egymást.

Ha önzetlenül és feltétel nélkül szeretünk, akkor állandó pozitív energiában áramlunk. Ha azt érezzük, hogy egy másik társunk szeretethiányban szenved, akkor egy ölelés nagyon sokat tud segíteni. Erőt meríthet az ölelésből, hogy saját maga tudjon elindulni újra a maga útján.

Sokan azt gondolják, hogy ciki odamenni a másikhoz hogy megöleljük. Egyáltalán nem ciki! Nyissunk felé. Előfordulhat hogy nem fogja elfogadni az ölelésünket, de akkor sem történt semmi, mégis elindul benne egy jóleső érzés, hogy volt valaki, aki segíteni akart. Lehet hogy legközelebb ő fog kezdeményezni. És ha elfogadja, aminek nagyobb a valószínűsége, akkor elindul az energiák áramlása kettőnk között.
Persze azért a segítséget tapintatosan kell felajánlani, diszkréten és szeretettel. Ne rontsunk rá a másikra, mert az csak elijeszti. Fontos, hogy ne azért öleljünk, mert nekünk van szükségünk a szeretetre és az ölelésre, mert igy tolakodók leszünk és nem azt érjük el hogy a másiknak segítsünk, hanem birtokolni akarunk és ez nekünk sem jó.
Ezt a saját életemben is tapasztaltam, évekig szinte tapadtam rá a páromra, mikor egyszer azt vettem észre, hogy nem hogy nem viszonozza az ölelésemet, hanem már kezd hárítani is. Akkor ledöbbentem, hogy az ölelés és a szeretet lehet fojtogató is. Ezért nagyon fontos, hogy mikor megölelünk valakit, nézzünk a szemébe mert ott megláthatjuk az elfogadást.

Öleléskor a két szívcsakra összeér, ettől indul el az a bizonyos bizsergető érzés. Ezért fontos hogy mikor megöleljük a másikat, akkor a két mellkas simuljon össze. A szoros testi érintkezéskor a két ember aurája szinte összeolvad, amikor bioenergiát adnak át egymásnak. Kiegyenlítődik az aurájukban fellelhető hiányok és feleslegek, mindegyikük azt adja a másiknak, amire szüksége van.
Az ölelés lecsendesíti a lelket, megnyugtat. Egy pár pillanatra el tudja feledtetni a világi dolgokat, a problémákat és erőt ad. Az együvé tartozás olyan intenzív érzését váltja ki bennünk, ami semmilyen más módon nem érhető el.

Ne szégyelljük átölelni szeretteinket. Ezzel nem csak nekik teszünk jót, hanem önmagunknak is.
Nagyon sokan gondolnak arra, hogy mit gondol róluk a külvilág, hogy ha ölelkeznek. Nagyon fontos dolog, hogy mikor megölelünk valakit, akkor ne gondoljunk erre, mert így nem tudunk segíteni. Ha közben arra gondolsz hogy hányan néznek, akkor szinte stresszeled magad és elzárod a szeretet útját. Fontos hogy engedd el magad, csak kettőtökre figyeljél, csak ő létezzen számodra, senki más. Figyelj rá, csak rá gondolj, ne kalandozzanak el a gondolataid, mert csak akkor fogod átérezni hogy mire van szüksége.

Nagyon fontos, hogy a gyerekeket rendszeresen öleljük meg. És nem csak az anyai ölelésre gondolok itt, hanem az apaira is. Sok férfi nem tudja kimutatni a szeretetét, férfiatlannak tartják azt, ha megölelnek vagy szeretetet adnak. Pedig saját magukat rövidítik meg attól a csodálatos érzéstől, mikor valakinek örömet szerzünk. A gyerekeknek szükségük van az apai ölelésre is. Ezért ilyenkor az anyának van nagyon fontos szerepe, hogy a két lelket közelebb hozza egymáshoz.

A határtalan szeretet védő hatása akár távolból is érvényesülhet. Akit szeretünk, a lelkünkben hordozunk, azt a belőlünk kiáramló pozitív energiákkal bármekkora távolságból is képesek vagyunk körülvenni. Én rendszeresen gyakorlom ezt a nap több szakaszában. Mikor sms-t írok, vagy telefont kapok, akkor mindig elképzelem őket és átölelem a fénnyel... Tudom, hogy a szeretetemmel segítek.... Ez nekem is nagyon jó, mert állandó bizsergést érzek a mellkasomban és ezt nagyon élvezem.

Holnap pedig megyek ki a térre és átölelek minden arra járó lelket, mert a szeretetem végtelen....


forrás: http://www.thesecret.hu/oleles_mosolyogj
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő írások  
Mai harmoniakártyáim
  2009-08-28 17:07:44, péntek
 
  1./ A mai napodat Akarat hatja át


Piramis. Erőd központjának legősibb szimbóluma. A kiismerhetetlen titkok, a legősibb stabilitás, a felsőbbrendű én, a mély belső tudás jelképe. Egyiptom elfeledett titkainak őrzője a tudatalattiban mélyen elrejtett információkat is jelezheti számodra. A legmaradandóbb alkotás üzenhet neked arról is, hogy munkád, alkotásod milyen kimenetelű lehet.


2./ A mai napodat Időtlenség hatja át


6 - Hat - A szeretet, a szépség, a házasság, a családi élet, a művészetek, de az érzelmi befolyások száma is ez. Tökéletes szám, vagyis összeadandói és szorzói is egyeznek. A választás, a dilemmák, a megkísértés száma. A ragaszkodás nélküli szeretet és a bölcsesség száma. Üzenet ez a kártya a bölcsesség, a belső és külső szépség megtalálására.
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Joel könyve - Sáskacsapás
  2009-08-27 19:48:21, csütörtök
 
 
"Darabokra hullik a Biblia széjjel" 1995. Fatimei Jóslat

Jehova Biblia Budapest, 1987
Egyetemi Nyomda
Felelős: Sümeghy Zoltán igazgató

Jóel Próféta könyve

Sáskacsapás, az Úr napjának ábrázolója 1.

Az Úrnak igéje, a mely lőn Jóelhez, a Petuel fiához.
2. Vének! halljátok meg ezt, és hallgassátok meg, e földnek minden lakói! Történt-é ilyen a ti időtökben, vagy a ti atyátoknak idejében?
3. Beszéljétek el azt, azt a ti fiaitoknak, és a ti fiaitok az ő fiaiknak, és azoknak fiai a következő nemzetségnek.
4. A mit a sáska meghagyott, megette a szöcskő, és a mit a szöcskő meghagyott, megette a cserebogár, és a mit a cserebogár meghagyott, megette a hernyó.
5. Serkenjetek fel részegek, és sírjatok, és jajgassatok mind, ti borivók a mustért, mert elvétetett az a ti szátoktól!
6. Mert egy nép jött fel az én földemre, erős és megszámlálhatatlan, fogai, mint az oroszlán fogai, és agyarai, mint a nőstény oroszláné.
7. Pusztává tette a szőlőmet, összetörte fügefámat, meztelenre hántotta és széjjelhányta, fehérlenek annak ágai.
8. Keseregj, mint a szűz, a ki gyászba öltözik az ő ifjúsága férjéért.
9. Kifogyott az étel- és italáldozat az Úrnak házából, gyászolnak a papok, az Úrnak szolgái.
10. Elpusztíttatott a mező, gyászol a föld, mert elpusztíttatott a gabona, kiszáradt a must, kiapadt az olaj.
11. Szégyenüljetek meg, ti szántóvetők, jajgassatok szőlőművesek, a búzáért, és az árpáért, mert elveszett a mező aratása!
12. Elszáradt a szőlőtő, a fügefa elhervadt, a gránátfa, a datolyafa és az almafa, a mezőnek minden gyümölcsfája kiaszott. Bizony kiszáradott az öröm az emberek közül.

Kesergés és könyörgés

13. Öltsetek gyászt és sírjatok, ti papok! Jajgassatok, ti oltár szolgái, jöjjetek és háljatok gyászruhákban Istenem szolgái, mert megvonatott az étel- és italáldozat Isteneteknek házától.
14. Szenteljetek böjtöt, hirdessetek gyűlést, gyűjtsétek egybe a véneket, a földnek minden lakosát az Úrnak, a ti Isteneteknek házába, és kiáltsatok az Úrhoz.
15. Jaj, ez az a nap! Bizony közel van az Úrnak napja, és mint a pusztítás, úgy jön el a Mindenhatótól.
16. Hát nem szemünk láttára irtatott ki az élelem, az öröm és vigasság Istenünk házából?
17. Elsenyvedtek a magvak barázdáik alatt, elpusztultak a gabonaházak, összedőltek a csűrök, mert kiaszott a gabona.
18. Mint nyög a barom! Megháborodtak a marha-csordák, mert nincs legelőjük, bűnhődnek még a juhnyájak is!
19. Hozzád kiáltok Uram, mert tűz emésztette meg a puszta virányait, és láng perzselte le a mező minden fáját.
20. A mező vadai is hozzád esengenek, mert kiszáradtak a vizeknek ágyai, és tűz emésztette meg a puszta virányait.

Tovább rajzolja a sáskacsapást 2.

Fújjátok a kürtöt a Sionon, és rivalgjátok a föld minden lakói, mert eljő az Úrnak napja, mert közel van az.
2. Sötétségnek és homálynak napja, felhőnek és borulatnak napja, mint a hegyekre ráterülő alkonyat. Nagy és hatalmas nép, a milyen nem volt öröktől fogva és nem is lesz utána többé nemzetségről nemzetségre.
3. Előtte tűz emészt, utána láng lobog, előtte a föld olyan, mint az Éden kertje, utána pedig kietlen pusztaság, meg sem menekülhet tőle semmi.
4. A milyen a lovak alakja, olyan annak alakja, és száguldoznak, mint a lovasok.
5. Rohannak a hegyek tetején, mintha hadi szekerek robognának, mintha tarlót emésztő láng ropogna, a milyen az ütközetre kész hatalmas nép.
6. Elrémülnek tőle a népek, minden arcz elsáppad.
7. Száguldoznak, mint a hősök, felhágnak a kőfalakra, mint a bajnokok, mindenik a maga útján halad, nem bontják meg soraikat.
8. Egymást nem szorongatják, mindenik a maga útján halad: néki rohannak a fegyvernek, és nem esik seb rajtok.
9. Betörnek a városba, futkároznak a kőfalon, felhágnak a házakra, betörnek az ablakokon, mint a tolvaj.
10. Reszket előttük a föld, sé megrendülnek az egek, a nap és a hold elsötétedik, a csillagok is bevonják fényöket.
11. És megrendül az Úr szava az ő serege előtt, mert felette nagy az ő tábora, mert hatalmas az ő rendeletének végrehajtója. Bizony nagy az Úrnak napja és igen rettenetes. Ki állhatja ki azt?

Intés megtérésre

12. De még most is így szól az Úr:
Térjetek meg hozzám teljes szívetek szerint böjtöléssel is, sírással is, kesergéssel is.
13. És szíveteket szaggassátok meg, ne ruhátokat, úgy térjetek meg az Úrhoz, a ti Istenetekhez, mert könyörülő és irgalmas ő, késedelmes a haragra és nagy kegyelmű, és bánkódik a gonosz miatt.
14. Ki tudja, hátha visszatér és megbánja, és áldást hagy maga után, étel-és italáldozatot az Úrnak, a ti Isteneteknek?!
15. Fújjatok kürtöt a Sionon, szenteljetek böjtöt, hirdessetek gyűlést!
16. Gyűjtsétek össze a népet, szenteljétek meg a gyülekezetet, hívjátok egybe a véneket, gyűjtsétek össze a kisdedeket és a csecsszopókat, menjen ki a vőlegény az ő ágyasházából és a menyasszony is az ő szobájából.
17. A tornácz és az oltár között sírjanak a papok, az Úr szolgái, és mondják: Légy kegyelmes, óh Uram a te népedhez, és nem bocsásd szidalomra a te örökségedet, hogy uralkodjanak rajtok a pogányok. Miért mondanák a népek között: Hol az ő Istenök?

Új áldás ígérete

18 Erre buzgó lőn az Úrnak szeretete az ő földe iránt, és kegyelmezett az ő népének.
19. És választ tőn az Úr, és mondá az ő népének: Ímé, adok néktek gabonát, bort és olajat, hogy megelégedtek vele, és nem adlak többé titeket szidalomra a pogányok között.
20. Az északi népet is elűzöm tőletek, és puszta és sivatag vidékre vetem azt, elejét a keleti tengerbe, és bűze magasra száll, felszáll a büdössége, mert nagy dolgokat cselekedett.
21. Ne félj, te föld! Örülj, és vigadozz, mert nagy dolgokat cselekszik az Úr!
22. Ne féljetek, ti mezei vadak! mert zöldülnek a pusztának virányai, mert a fa megtermi gyümölcsét, és szőlő is kitárják gazdagságukat.
23. Ti is Sionnak fiai! örvendezzetek és vigadjatok az Úrban, a ti Istenetekben, mert megadja néktek az esőt igazság szerint, és korai és kései esőt hullat néktek az első hónapban.
24. És megtelnek a csűrök gabonával és bőven öntik a sajtót a mustot és az olajat.
25. És kipótolom néktek az esztendőket, a melyeket tönkre tett a szöcskő, a cserebogár és a hernyó és a sáska, az én nagy seregem,a melyet reátok küldöttem.
27. És esztek bőven és megelégesztek, és magasztaljátok az Úrnak, a ti Isteneteknek nevét,a ki csodálatosan cselekedett veletek, és soha többé nem pironkodik az én népem.
27. És megtudjátok, hogy az Izráel között vagyok én, és hogy én vagyok az Úr, a ti Istenetek és nincs más! És soha többé nem pironkodik az én népem.

A Szentlélek kitöltése

28. És lészen azután, hogy kiöntöm lelkemet minden testre, és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, véneitek álmokat álmodnak, ifjaitok pedig látomásokat látnak.
29. Sőt a szolgákra és szolgálóleányokra is kiöntöm azokban a napokban az én lelkemet.
30. És csodajeleket mutatok az égen és a földön, vért, tüzet és füstoszlopokat.
30. A nap sötétséggé válik, a hold pedig vérré, minekelőtte eljő az Úrnak nagy és rettenetes napja.
32. De mindaz, a ki az Úrnak nevét hívja segítségül, megmenekül, mert a Sion hegyén és Jeruzsálemben lészen a szabadulás, a mint megígérte az Úr, és a megszabadultak közt lesznek azok, a kiket elhí az Úr!

Isten megítéli az ő népe ellenségit 3.

Mert ímé azokon a napokon és abban az időben, a mikor meghozom a Júda és Jeruzsálem fogságát
2. Egybegyűjtöm akkor mind a pogányokat és levezetem őket a Josafát völgyébe, és perbe szállok ott velök az én népemért és örökségemért, az Izráelért, a melyet szétszórtam a pogányok közé, és megosztoztak az én földemen.
3. Népemre pedig sorsot vetettek, a fiút szajháért adták oda, a leányt pedig borért cserélték el, hogy ihassanak.
4. Sőt néktek is mi közütök velem, Tírus, Sidon és Filiszteusok egész környéke? Vajjon bosszút állani jöttetek reám? Ha bosszút akarnátok rajtam állani, nagy hirtelen fejetekre fordítom vissza bosszútokat!
5. Mivelhogy elraboltátok ezüstömet és aranyomat, és legszebb kincseimet templomaitokba vittétek:
6. És a Júda fiait és Jeruzsálem fiait eladtátok a Jávánok fiainak, hogy messze vessétek őket határaiktól,
7. Ímé, kiindítom őket a helyből, a hova eladtátok őket, és fejetekre fordítom vissza bosszútokat.
8. És adom a ti fiaitokat és leányaitokat a Júda fiainak kezébe, azok pedig eladják őket a Sabeusoknak, a messze lakó népnek, mert ezt végezte az Úr.

Isten népének szabadulása és boldogsága

9. Hirdessétek ezt a pogányok között,készüljetek a harczra, indítsátok fel a hősöket. Járuljanak elé, jöjjenek fel mindnyájan a hadakozó férfiak!
ű10. Kovászoljatok szántóvasaitokat kardokká, kaszáitokat dárdákká, mondja a beteg is: Hős vagyok!
11. Siessetek és jöjjetek el ti népek mindenfelől és seregeljetek egybe! Ide vezesd! Uram a te hiseidet!
12. Serkenjenek fel és jöjjenek fel a népek a Josafát völgyébe, mert ott ülök törvényt, hogy megítéljek minden népeket!
13. Eresszétek néki a sarlót, mert megérett az aratni való! Jertek el, tapossatok, mert tetézve a kád, ömlenek a sajtók!Mert megsokasult az ő gonoszságuk.
14. Tömegek, tömegek! az ítélet völgyében! Mert közel van az Úrnak napja az ítélet völgyében!
15. A nap és a hold elsötétednek, a csillagok bevonják fényöket.
16. Az Úr pedig megharsan a Sionról és megzendül Jeruzsálemből, és megrendülnek az egek és a föld, de az Úr az ő népének oltalma és az Izráel fiainak erőssége.
17. És megtudják, hogy én vagyok az Úr, a ti Istenetek, a ki a Sionon lakozom, az én szent hegyemen. És szentté lészen Jeruzsálem, és idegenek nem vonulnak át többé rajta.
18. És majd azon a napon a hegyek musttal csepegnek, és a halmok tejjel folynak, és a Júda minden medre bő vízzel ömledez, és forrás fakad az Úrnak házából, és megöntözi a Sittimnek völgyét.
19. Egyiptom pusztasággá lészen, Edom pedig kietlen sivataggá, a Júda fiain való erőszakosságért, mert ártatlan vért ontottak azoknak földén.
20. De a Júda örökké megmarad, Jeruzsálem is nemzetségről nemzetségre.
21. És kitisztítom vérökből, a melyből még ki nem tisztítottam, és Sion lesz az Úr lakóhelye!
 
 
0 komment , kategória:  "Darabokra hullik a Biblia..:"  
Idézet Mark Twantól
  2009-08-27 11:47:25, csütörtök
 
 

Klubból hoztam:

"Add meg minden napnak az esélyt, hogy életed legszebb napja legyen!"
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Következő negyedre tanács
  2009-08-27 10:23:45, csütörtök
 
 
Mindenki számára bármely "tudománytalannak" vélt információ annyit ér, amennyit azzal kapcsolatban a saját megtapasztalásai bizonyítanak.

A Hold mozgásának, égi járásának változásait, hatását a természetre, az emberre vonatkoztatva, több ezer éve tartják számon.

Kezdetben még ékírással kőtáblákra vésve rögzítették a megfigyelések eredményeit. Ezeknek a tábláknak egy része a British Múzeumban található. Az akkor élt "tudósoknak" fontosabb volt a Hold közvetítő szerepe, mint a Napé, holott akkor már a nap járásával is tisztában voltak.

Később a "sötét" középkor, mint sok más tapasztalati megfigyelést, ezt is igyekezett "megsemmisíteni". De az igazi tudás az emberekben tovább élt a füves asszonyok és gyógyító emberek tapasztalataiban. Az erre történő utalások több népi gyógyászatról szóló gyűjteményben megtalálhatók. Ilyen könyv pl. Dr. Oláh Andor: Új hold, új király című műve.

Balgaság-e vajon azt hinnünk, hogyha a Hold a föld felszínét 70%-ban uraló hatalmas víztömeget meg tudja mozgatni (ár-apály), akkor az élő szervezetben lévő ugyancsak 70%-os folyadék mennyiségére hatástalan lenne?

Mindenki tisztában van a női ciklus havi ismétlődésével, ami egy egészséges, természetes életet élő nő (nem fogamzásgátló tabletták szedése mellett) menzesze újhold, vagy holdtölte idejére esik.

Dr. Jónás Jenő orvos-pszichológus 10000 nőn figyelte meg a fogantatás 98%-os esélyét, a hold járásával összefüggésben, ami nem feltétlenül esik egybe az orvostudomány által megállapított felezési idővel, ami kb. 35-40%-os biztonságot ad az áldott állapot létrejöttére, vagy éppen elkerülésére.

Természetesen az orvostudomány is végzett megfigyeléseket a Holdnak az emberre kifejtett hatásának igazolására, illetve annak elvetésére.

Öt különböző országban azonos kérdéscsoportok alapján végezték a megfigyeléseket. Természetesen voltak azonos eredmények, mint pl. a szervezetnek a megnövekedett húgysav kiválasztása a Hold utolsó fázisában.

A csikung az energia megtapasztalásáról, és annak a mindennapi életben való alkalmazásáról szól. Ha ezt elfogadjuk, nem hagyhatjuk figyelmen kívül, az Univerzumból az égitesteken keresztül a Földünkre érkező energiák hatását sem.

Tehát fentről lefelé, lentről felfelé. Pl. faállásban - ahogyan az energiák áramolnak a gyakorlóban. De ugyanígy van ez, amikor energetikailag Ön egy erősebb mesterhez vagy tanítóhoz kerül, vagy olyan földrajzi helyre, ahol jó a kisugárzás.

A növények, a fák, az állatok szintén adják az energiát. Vajon az az érzet, ahogyan Ön "töltődik" alátámasztható-e tudományos megfigyeléssel?

Nem kell elfogadni elsőre a Holddal kapcsolatos ajánlásokat. Először figyelje meg a hangulatait (pl. Ön úgy érzi, hogy lustább, vagy Önre tör a rendrakás, a nagymosás), belső érzéseit (pl. nyugalom, ok nélküli feszültség). Ha megfigyelte, olvasson utána, milyen nap volt a Hold szempontjából. Ha néhány hónapos megfigyelésének átlaga legalább 50%-os, akkor győzött a Hold.
Aranyi Lászlóné
asztrológus-természetgyógyász
általános masszás terapeuta és csikung tanítvány



És következzenek az előttünk álló napokra vonatkozó tanácsok.

Augusztus 27-én belső lelki feszültségünk lehet, esetleg megfoghatatlan régi, rossz emlékek jöhetnek elő, melyeket kivetíthetünk másokra is. Ezeket a képeket, emlékeket el kell engedni, tovább kell lépni.

Augusztus 28-a és szeptember 11-e között a Hold állásának megfelelően a magvak elszórásának, az "ültetésnek" van itt az ideje. Az, hogy ezek a magvak szellemi, vagy éppen vetőmagok ebben a vonatkozásban mindegy.

Étrendünkben 28-29-én a fehérjék, 30-31-én az ásványi anyagok, 1-2-3-án az olajok, zsiradékok kapnak nagyobb szerepet. Szervezetünkbe a holdciklus szerint ezek az anyagok épülnek be most a legjobban.













 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
Mai harmoniakártyáim
  2009-08-27 10:20:41, csütörtök
 
 
1./ A mai napodat Változatosság hatja át


Macska - Az öntörvényűség és az egó szimbóluma. Az érzelmi világ egocentrikussá válik. Nem érzed annak a szükségét, hogy valahova tartozz. Elég vagy saját magadnak és ez így van jól. A macska kártyának a párkapcsolatban házasságtörés, csalás, becsapás is lehet a jelentése. A macskának a hagyomány szerint kilenc élete van, így az újjászületés, az örök túlélés jelképe is.


2./ A mai napodat Figyelmesség hatja át


Elefánt - Az indiai mitológiában Ganésa. A tudomány, a nyugodt erő, a türelem, a nyugodt erőteljesség, a szerencse és a bölcsesség istene. Életünk során hetet kell összegyűjtenünk, hogy jómódban és gazdagságban éljünk, szerencsések legyünk. Azt tartják, az elefánt nehezen tanul és könnyen felejt. Vajon miért?
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
Idézet Tatiosztól
  2009-08-26 20:37:44, szerda
 
 


“Amit magadról gondolsz, hozzád tartozik; amit másokról gondolsz, az is hozzád tartozik. Amit rólad gondolnak, azzal semmi dolgod, ha meg akarod őrizni lelked békéjét."
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Idézet Wass Alberttől
  2009-08-26 09:34:26, szerda
 
 


Klubból hoztam:

"Tanulj, ember, tanulj, magyar, az élet ma oskola!
Ki szeretetből levizsgázik, annak lesz csak jó sora!
A hitványat, mint a pelyvát, jóféle szél tova fújja,
míg az igazat megőrzi az Úristen akarata..."



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Murakimi Haruki: Norvég erdő
  2009-08-26 09:32:50, szerda
 
 

Klubból hoztam:

"- Ne feledd, az élet egy sütisdoboz!
Megráztam a fejem, majd ránéztem:
- Lehet, hogy az én fejemmel van baj, de néha fogalmam sincs miről beszélsz.
- Vannak ezek a nagy sütisdobozok, amikbe többféle aprósütemény van összeválogatva. Van köztük olyan, amit szeretsz és olyan is, amit nem annyira. Először kieszegeted belőle, amiket szeretsz, végül nem marad benne más, csak amit nem szeretsz. Én mindig erre gondolok, amikor valami rossz dolog történik velem. Ha most ezeket szépen lenyelem, utána minden rendben lesz. Mert az élet egy sütisdoboz.
- Akár életfilozófia is lehetne.
- Pedig így van. Saját tapaszalatomból tudom. - mondta Midori szaporán bólogatva."

(Geopen könyvkiadó)







 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
     2/15 oldal   Bejegyzések száma: 149 
2009.07 2009. Augusztus 2009.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 149 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 525
  • e Hónap: 12230
  • e Év: 51231
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.