Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/18 oldal   Bejegyzések száma: 175 
Mai jóslás - Szemachát
  2009-09-29 10:52:11, kedd
 
 
Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned!
Szemachát

Általánosan: ezeket a szem köveket, először keleten hordták, mert bíztak a védelmező erejében, majd később világszerte elterjedt a viselete. Fenntartás nélkül hittek a kövek erejében, úgy gondolták, hogy viselőjüket minden körülmények között megvédi. A gonosz tekintete nem volt azokra hatással, akik ezt viselték. Kísérje végig a napodat!

Mai jelentés: szeretve vagy, illetve leszel. Az erő feléd irányítja a szeretet. Elhanyagoltnak érzed magad, szükséged van szerelemre és érzelmekre. Ne várd el, hogy szeressenek, ha te sem mutatod ki.
 
 
0 komment , kategória:  Napi jóslás  
Hazugságvizsgálat
  2009-09-29 08:20:39, kedd
 
  Hazugságvizsgálat - A poligráfot nehéz becsapni

Egyesek képesek stresszhelyzetben is rezzenéstelen arccal hazudni. Idegrendszerünket viszont már nem tudjuk ilyen könnyen manipulálni. Lássuk, mire jó a poligráf!

A poligráf egy olyan eszköz, amely számos élettani funkció változását méri, miközben az illető kérdésekre válaszol. A következőket vizsgálja: légzésszám, vérnyomás, pulzusszám, bőrellenállás (verejtékezés mértéke).

Amikor valaki valamilyen veszélyes, izgalmas, kínos, vagy éppen felzaklató helyzetbe kerül, akkor a szimpatikus idegrendszer működése túlsúlyba kerül. Ezzel együtt jár a légzés- és pulzusszám emelkedése, a vérnyomás növekedése és a tenyér verejtékezése is. A hazugság a legtöbb embernél a fent felsoroltakhoz hasonló reakciót vált ki, hiszen kínosan érezzük magunkat, mikor valótlant állítunk. Még ha az arcunkon nem is látszik a hazugság, szimpatikus idegrendszerünk árulkodik.
Nem a hazugságot vizsgálja

A poligráf tehát nem hazugságvizsgáló gép, csak azokat az élettani jelenségeket mutatja ki, amelyek általában akkor jelentkeznek, ha valaki hazudik. A vizsgálat során pulzus- és bőrellenállás-érzékelő kerül az ujjakra, légzésszám-mérő a mellkasra és vérnyomásmérő a karra. A vizsgáló különböző kérdéseket tesz fel, és mindegyik kérdésnél rögzíti az összes mérhető paramétert.

Első lépésként az alanyra illetve a körülményekre vonatkozó általános kérdéseket tesz fel, melyekre a kérdező és az alany is biztosan tudja a választ. Például, rákérdez az alany nevére, életkorára, az aznapi dátumra, stb. Ennek során rögzíteni tudja az alany alapállapotát, azaz élettani reakcióit olyan helyzetben, amikor biztosan igazat mond. Nem ad tehát téves vizsgálati eredményt az, ha az alany az egész vizsgálat során ideges vagy izgul, mivel a bevezető kérdések során ez a felfokozott idegállapot lesz rögzítve normálisként.

A második lépésben olyan kontrollkérdéseket tesz fel, melyek megválaszolása során az alanynál - akár igazat mond, akár nem - erős érzelmi változás várható. Ilyen például a "hazudott-e valaha?", illetve a "lopott-e életében valaha pénzt?". A legtöbb emberrel már előfordult, hogy hazudott, illetve elcsent - akár gyerekkorában - valamennyi pénzt, így a mért paraméterek itt várhatóan változni fognak. Ezután következnek azok a kérdések, melyek az adott ügy szempontjából lényegesek. Az alany akkor "megy át" a vizsgálaton, ha ezekre a kérdésekre adott válaszadás során kisebb mértékű a paraméterek változása, mint a kontroll kérdéseknél.

Íratlan szabályok

A vizsgált személytől a vizsgálatot megelőzően egy írásos beleegyezés szükséges, enélkül a vizsgálat nem végezhető el. A pácienst megfelelően tájékoztatni kell, többek között előre ismertetni kell a kérdéseket is, mivel vizsgálat közben már nincs lehetőség értelmezni azokat. Lényeges, hogy mindkét fél ugyanazt értse mindegyik kérdésen.

A vizsgálat helyszínén csak a szakember és a páciens lehet jelen. Magyarországon a poligráf használatának tárgyi és személyi követelményei nincsenek szabályozva. Néhány törvényrendelet tesz róla említést, főleg a vizsgálható személyre és néhány feltételre vonatkozóan. A nemzetközi gyakorlat - különös tekintettel a rendőrségi munkára - szigorúbb és konkrétabb. Általában felsőfokú végzettség és megfelelő szakmai képzettség szükséges a vizsgálat végzéséhez.

Megbízhatóságát tekintve ellentmondó eredmények állnak rendelkezésre, egyes vizsgálatok szerint érzékenysége 95 százalékos, míg más tanulmányok mindössze 61 százalékos eredményességről számolnak be. Hasonló a helyzet a műszer ,,átverésével" kapcsolatban is, egyesek szerint különféle trükkökkel (fájdalomimpulzus, önszuggesztió, extrém kávézás stb.) ez lehetséges, míg mások szerint nem.
Nem kötelező elfogadni

Ami viszont tény, hogy a magyar jogrend az eljáró hatóságot (rendőrség, ügyészség, bíróság) nem kötelezi a poligráfos szakértői vélemény elfogadására, annak tartalmának figyelembe vételére az eljárások során.

Sok kutató szerint a hagyományos poligráf elavult. A következő generációs hazugságvizsgálók az emberi agy szkennelésével fogják megállapítani, igazat mond-e a vizsgálati alany vagy sem, mivel a kutatók szerint úgy tűnik, hogy csak az agy bizonyos régiói játszanak szerepet a hazugságban, és ezt pedig a funkcionális mágneses rezonancia vizsgálattal (fMRI) észlelni lehetne. Azonban ez a kutatás még nagyon kezdeti fázisban van.

Dr. Kelemen Dóra

Többet megtudhatsz a témáról a www.webbeteg.hu-n.



 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
János II. - Figyelje az álmait
  2009-09-29 08:01:09, kedd
 
  Dr. M.-nél jártam, akihez 1995-ben mentem a Szentpéteri kórházba ambíció terápiára, aki azt mondta többek között, hogy figyeljem az álmaimat és hogy Jung kidolgozta. Mentem a könyvesboltba Jung könyvet vásárolni, de nagyon drágák voltak, nem értettem, mit dolgozott ki Jung. Közben találkoztam dr. M. tiszaújvárosi betegével, aki takarítónő volt még akkor, P-né T. E-vel, aki mindig mindenben hazudott, hazugságait a kórházban filmre vették. A P- nevet a Noé bárkáját építő erdei állatok meséskönyvében, Talán a Mosó Masa mosodájában találtam meg.

Aznap éjjel ezt láttam: János II.

A Bibliát a kezembe vettem, s kinyílott azonnal János II. levelénél, ahol olvasható volt a kiválasztott asszonynak és nőtestvéreinek írott levél, s hogy ne engedjenek be senkit a házukba, aki idegen tudományt visz. Éppen a szirmabesenyői S-né reikis tanítványa jött, aki a nagyobbik lányom gimnáziumi társának volt barátja, s mondta, hogy ne hozzak szentelt vizet a templomból - amit Viciánné javasolt a szomszédból -, mert az csak ront a helyzetemen. A fejemre tett valamit, azt mondta, Jézust hagyta ott, hogy vigyázzon rám. Én soha nem hittem ilyenekben, nem értettem az egészet. Az a valami, amit rám tett édes jó illatú volt, de kattogott a fejemen, mintha valamilyen robot lenne, s egy másik csapást is kaptam,melyből kukacok hullottak a kályhára, amikor feléje hajoltam. Így közlekedtem az utcákon is, hatalmas súllyal a táskámon, amit alig bírtam felemelni, s ezt csak a tisztánlátók látták.Egy szakállas rövid dzsekis férfi volt a házban, kísért engem a láthatatlanban.)
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
Aranysas és nyíl repülése
  2009-09-29 07:22:54, kedd
 
 

Láttam egy aranysast jobb oldal felé repülni, majd egy aranyilat, amint követi a sast.


(Ebből az álomból verset is írtam. Állítólag elméletét CD Jung dolgozta ki, a Napbaöltözött asszony is hozzátartozik, melyet Bibliában János II. levelével avatnak be az elmeorvosok állítólag.)
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
Új orvosok -összehúzott seb
  2009-09-29 07:17:35, kedd
 
  A hasamat láttam, rajta egy nagy műtéti heg, s szétnyílott a sebem. A régi orvosok nem tudtak mit kezdeni vele, de meghaltak valamennyien. Nem volt kihez forduljak.

Új orvosok jöttek, az egyikük nagynehezen összehúzta a seben a varratot.


(Szepes Mária Álomszótára szerint az alhasi seb mindig valamilyen erkölcsi sérelmet jelent, melyet szótára szerint orvosok gyógyítottak régen meg.)tt a Stadion éttermet is olyanok alakították át, akik azt vallották: nem fognak az új orvosok bowlingozni, a miskolciaknak is joguk van ugyanolyan színvonalon élni, mint az orvosoknak.A Stadion étterem Passuth egyik regényén szereplő kövekkel volt kirakva, a város azt is végrehajjtotta többi könyv mellett.)
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
Orvos a szikla felett velem
  2009-09-29 07:14:28, kedd
 
  Egy szikla felett lebegett egy orvos lélek-alakban, s én mellette. A gyerekeim alattunk állottak A nagyobbik megkérdezte:
- És ha ezután segíteni fogunk anyának, meggyógyulhat?
Azt válaszolta az orvos:
- Szeretetet és tiszteletet nem lehet utólag átadni, mint egy szál virágot.

(Ebből az álomból írtam a Szeretve tisztelni című novellát, amelyik az Üres szív mellett az Avonosok Annájának egyik története volt, melyet rajtam hajtottak végre. . Ez a történet, mint kiderült P.K. és testvére, édesanyja története, de már én voltam Kiliánban a kutyaként alárendelt, aki megkapta külső erő által dr. B. G. előzőleg ott lakott hagymaszagú húgának és férjének dührohamait. Még az olajat is az ablakon öntötték ki K. Zs. rokkantkocsis felé. P. katalint a Puskák és galambok címen ismételt neveken végighaladó bolondok vitték ki a városból és tették sikeres emberré Budapesten elhordoztatva a kilián-telepi lány sorsát már ismétlésben is ehhez a Szeretve tisztelni íráshoz érve, melyet róluk írtam 1992-ben.)
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
Visszaszámlálás Cs. nevével
  2009-09-29 07:12:11, kedd
 
  Számoltam visszafelé tízből nulláig, s ekkor Cs. K. egyik verse jutott az eszembe, melyet az Aranyháló című könyvében adott ki:

Áll egy asszony a sinek mellett,
s időtlen messzeségből int nekünk,
ad nekünk fényt, gyermeket és békességet,
visszaszámlálás: 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1-0

R-né R. Cs. volt az asszony az álomban.

(Ravasz a tavasz címmel Visszhang antológiát is kiadtak. Amikor költő ismerősöm megírta Cs-ről a versét, V. T. csak mosolygott mindenttudóan. Tűzrózsák voltak Cs., mint asszony előtt a sineken.)
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
Két márványtábla a nevemmel
  2009-09-29 07:09:18, kedd
 
 

Egy sziklát láttam, a tetején egy márványtáblát az én nevemmel, s én, mintha felette lebegtem volna valakivel, aki azt mondta:
- Van még egy márványtábla a szőlőbe kitéve.
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
Két 5-ös domino
  2009-09-29 07:06:00, kedd
 
 

Láttam egy szerencsekerék sorsolást, egy üveglapot, mely mögé beesett egy fekete 5-ös domino, aztán még egy melléje, szintén 5-ös volt. Nagyon rugalmas anyagból készültek a dominok, mintha éltek volna.
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
Szőke lófarkos UFÓ-lány
  2009-09-29 07:04:12, kedd
 
 

Űrhajót láttam, kiszállt belőle egy szóke, lófarkos lány. Nem idevaló volt.
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
     2/18 oldal   Bejegyzések száma: 175 
2009.08 2009. Szeptember 2009.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 175 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 668
  • e Hét: 1036
  • e Hónap: 7277
  • e Év: 59543
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.