Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Szabad lencsét válogatni!
  2010-01-09 05:31:03, szombat
 
  Ez jutott eszembe a mostani hétvége kapcsán. Ha már kell, akkor szeressek ilyen időben 1300 kilométert vezetni. Visszük haza a csöppséget Köschingbe. Letelt a két hét. Tündéri volt, bár néha elvesztette a türelmét, előjött belőle a Böröndi féle makacsság. Tegnap este német tévét kívánt nézni, s mert szerinte a magyar tévében "gyorsan beszélnek". Átkapcsoltam a német RTL-re, rögtön belefeledkezett az Unter uns-ba. Ennek a magyar mutációja a Barátok között. Kértem, hogy mondja el, mi történik. S kaptam tíz perc alatt két mondatot. Hogy veszekednek, meg hogy szeretik egymást. Innét rájöttem, hogy fárasztó lehetett a kis agyának a két hét tömény magyar nyelv, hisz az eltelt hat évét német környezetben élte, óvoda, barátok stb. Ehhez képest morogni, piszkálódni jól tud magyarul.
Most fél hat, nyolckor indulunk. Óvatos leszek az úton, s holnap igyekszem haza.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Ricsaj előtti csönd
  2010-01-08 06:07:56, péntek
 
  Egy munkahét telt el az idei évből, s többfelől elért a kampány szele. Lesz ez vihar is. Láttam összevágott fotókat, erotikus politikai tartalmakat, olvastam mindenfélét. Ez az egész kampányosdi úgy néz ki, mint valami látványos erobic-produkció a munkatáborban, ahol a kiéheztetett raboknak fogyókúra recepteket osztogatnak.
Az viszont biztos, hogy alapvető változásokra van szükség. Abban nem vagyok biztos, hogy ez a politikától várható anélkül, hogy előtte társadalmi robbanás ne lenne.
Minden jel arra mutat, hogy ez nehezen kerülhető el.
Lehet persze, hogy túl sokat foglalkoztam a reformkor irodalmával. Mindenesetre nézni és látni kell. A kettő nem azonos.
Az újság kész, olyan, mint a körülöttem sziszegő kisvilág a nagylavórban. Minden van benne, s kissé tompítva az egymás torkának ugrás vágya.
A hét a félévi beszámolók, jegylezárások ideje is. Vagy kétszáz dolgozat vár javításra.
Holnap reggel utazás Németországba, csak ne essen semmiféle csapadék! Aztán vasárnap vissza. Jó volt ez a két hét az unokával, kissé fárasztó volt, de kellett nekünk is és neki is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már csak ez hiányzott!
  2010-01-06 05:43:27, szerda
 
  Körülöttünk mindenütt esett a hó, örültem, hogy itt nem. Lehetett közlekedni, s azt reméltem, szomta-vasárnap nem lesz gond az utazással. Aztán az előbb kinéztem a ablakon. Igaz, a szél nem fújt hozzá, így talán egyszerűbb lesz.
Ma enyém a picike, egy órám lesz a Humyadiban, elviszem magammal, aztán elmegyünk a könyvtárba, a Suzukiba, s játszunk. Nekem játszásiból még a Mosonvármegyét is be kell fejezni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elkezdődött
  2010-01-04 05:38:03, hétfő
 
  Az év. A naptári persze. Hideggel. faggyal. Persze nem fejeződött be semmi, csak folytatódik. Jó volt ez a néhány másféle nap, de már jöhet a rend.
Egy aktatáskát és egy hátizsákot pakoltam tele a mai dolgokkal. Dolgozatok, könyvek, elintézendők. Mire végzek, három óra lesz.
Ma negyedike, már a világos időszak a hosszabb, és néhány hét múlva itt a tavasz. Februárban már akármilyen idő jön, csak ideiglenes. Nagyon várom, a telet nem szeretem.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közelítő tél
  2010-01-03 05:44:05, vasárnap
 
  Közelítő tél

(Kerék Imre Berzsenyi átiratára alázattal)


Hervad már körben az ég alatt
minden. Sárga levél zörög.
Véresen haldoklik fönt a Nap,
ami élet, elenyész,

mint a kis nefelejcs. De addig még
kék színét mossa a fönti ég.
Nincsen már labirint, s elfújta a
szél lépteid neszét.

Persze majd lesz tavasz, s tele lesz
madarak dalával a kert.
Áttöri a szárazat a zöld, s
minden kivirul.

De ami emberi, az nem éled
újra meg, örökre elveszik.
Mégis szép, ahogyan ölelsz ameddig
lehet élvezzük ízeit.


Kerék Imre, nagyszerű költő barátom küldött a szél-járásnak három gyönyörű verset. Az egyik Berzsenyi átirat volt, s nagyon tetszett. Hát beleírtam egy kicsit én is. Imre Sopronban él, somogyi gyerek volt valaha, verseiben tavaszi szélzúgást érzek, érett gyümölcsök ízét, s nagyon közel engedi magához a színeket, ezért ír olyan nagyszerűen festményekről.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZép új világ
  2010-01-02 08:15:32, szombat
 
  Mindig ott él a várakozás az emberben a jobb világ után. Mára "kigyógyultam" a Szilveszterből (Szomszédoltunk), s reggel már a januári Mosonvármegyét kezdtem összerakni. S tervezgetem az évet. Fogadkozások nincsenek, de tervek vannak.
Ma Sopronba megyünk, a temető az első, édesanyám és apám sírja, majd a húgomat nézzük meg. Mivel a picikét is visszük, ebéd után indulunk. A csöppség 12 órákat alszik, tegnap fél nyolckor elment aludni, s még most is húzza a lóbőrt. Persze a levegőváltozás, az élmény is teszi ezt.
A jövő szombaton visszük haza, de most valóban csak megyek és jövök. Jó kis vezetés lesz megint.
A héten készre szerkesztem a lapot, a rá következő hét közepére készen kell lenni. Szépen jön az anyag, én is vívódok, hogy ebbe kellene a Jobbikos képviselőjelölt interjúja, de valószínű ez csak februárban mehet, az első munkanapon nem lehet interjút készíteni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 271 db bejegyzés
Összes: 3561 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 43
  • e Hét: 179
  • e Hónap: 2186
  • e Év: 47159
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.