Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/16 oldal   Bejegyzések száma: 152 
Vegetáriánus kolbász
  2010-10-26 10:18:15, kedd
 
 


A vegetáriánus kolbász

Hozzávalók 4 személyre

1 ek napraforgó olaj
1 db kisebb hagyma apróra vágva
50 g gomb apróra vágva
fél paprika apróra vágva
400 g babkonzerv megmosva és megszárítva
100 g zsemlemorzsa
100 g ízlés szerint kiválasztott sajt lereszelve
1 csipetnyi fűszer, ízlés szerint: só, bors, paprika stb.
1 tojás sárgája
fehér liszt

Melegítsük fel az olajat egy edényben. Tegyük bele a hagymát, gombát, paprikát és pároljuk, amíg meg nem puhul. Ezt keverjük össze a babbal, egy nagyobb edényben. Tegyük hozzá a többi hozzávalót és keverjük simává.
Ezután formázzunk 8 db ,,kolbászt", majd 30 percre tegyük a hűtőbe, hagyjuk pihenni. Előkészíthetjük ezután a sütőt és közepes lángon 15-20 percig süssük aranybarnára.
Tálalása javasolt sült hagymával, paradicsom pürével, zsemlében.

Jó étvágyat!

Forrás : szépzöld





 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Tejszínes csirke
  2010-10-25 05:59:03, hétfő
 
 


Tejszínes csirke

Nagyon ízletes és egyszerű étel. Bármilyen csirkehúsból vagy pulykahúsból elkészíthető.

Hozzávalók:
6-8 db csirkehús szelet
1 fej karfiol
1 db brokkoli
tejszín vagy tejföl
fűszerezés ízlés szerint
(só, bors, paprika, fokhagyma, rozmaring stb.)


Első lépésként a brokkolit és a karfiolt félig főzzük meg, sós vízben. Eközben a húst fűszerezzük be és egy kiolajozott tepsiben, majdnem teljesen, süssük meg. Majd, amikor a hús majdnem kész, helyezzük rá a zöldségeket és öntsük le a tejföllel vagy a tejszínnel, ez ízlés kérdése. S helyezzük ismét a sütőbe a tepsinket és süssük készre, aranybarnára a finomságot.

Jó étvágyat!

Forrás: szépzöld
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Fűszeres sült hal Indonéziából
  2010-10-25 05:54:47, hétfő
 
 


Fűszeres sült hal Indonéziából

Hozzávalók 4 személyre

4 db tengeri hal egészben
2 db lime, helyettesíthető citrommal
3 db fokhagyma gerezd
gyömbér
1 fej hagyma apróra vágva
kis olaj
3 ek ketchup vagy világos szója szósz
Ízlés szerint használjunk:
koriandert,
köményt,
pici sót
kurkumát,
szegfűszeget


Tisztítsuk meg a halat, távolítsuk el a belsőségeket és mossuk meg hideg vízben. Éles késsel ejtsünk arányosan 3-4 bemetszést a törzsön. Helyezzük bele a lime-ot vagy a citromot és a hagymát a vágatokba.
Az apróra vágott fokhagymából és a megmaradó lime/citrom préselt levéből készítsünk egy keveréket és a fenti fűszerekkel keverjük össze. Az így keletkezett szószt kenjük a halakra és közepes lángon süssük 15-20 percig, közben óvatosan forgassuk, hogy egyenletesen süljön az ételünk.

Grillezőn a szabadban is süthetjük !

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Krumplis pogácsa
  2010-10-25 05:49:08, hétfő
 
 


Krumplis pogácsa
Nagyanyáink receptje alapján

Hozzávalók:

60 dkg liszt
25 dkg főtt burgonya
3 dkg élesztő
1 egész tojás
12 dkg margarin
1 teáskanál só
1,5 dl tej


Törjük át a megfőtt burgonyát. Gyúrjuk össze a liszttel, a tojással, a sóval, az élesztővel (cukros tejben futatott) és a margarinnal. Kelesszük meleg helyen a masszát, míg duplájára nem nő. Majd nyújtsuk el és kenjük meg az olvasztott margarinnal. Csavarjuk fel, majd 20 perc múlva ismét nyújtsuk el. Szaggassuk ki kis méretűre és a közben előmelegített sütőben, süssük aranybarnára.

Jó étvágyat!

Forrás: szépzöld
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Tepsis túrós csusza
  2010-10-24 16:27:25, vasárnap
 
 



Tepsis túrós csusza:

Hozzávalók 4 személyre

500 g tészta
min. 250-300 g túró
375-400 g tejföl
250-300 g húsos szalonna és/vagy sonka
1 ek olívaolaj
1-2 dl tej



Első lépésként főzzük meg a tésztát. Eközben egy közepes méretű tepsit kenjük ki az olívaolajjal, így nem ragad oda a tészta.
A tejföl és a túrót keverjük folyékony masszává a tej segítségével. A megfőtt tésztát helyezzük a tepsibe, majd öntsük rá a tejföl, túró, tej keverékét.
Végül tegyük a"kompozíció" tetejére a sonkát és/vagy szalonnát. Az előmelegített sütőben 25-30 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.

Forrás: szépzöld

 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Rakott makaróni, magyarosan
  2010-10-24 16:23:27, vasárnap
 
 


Rakott makaróni, magyarosan

Sok hagymával, paprikával, paradicsommal pörköltet készítünk.
Végső fázisban hozzá keverünk 2 csomag pörkölt port, vagy aki ezt nem szereti, az tegyen hozzá bő levű lecsót, így elegendő zaftot kapunk.
Közben 1 csomag makarónit, vagy csőtésztát kifőzünk, sós lében. Egy jénai tálban rétegezve össze rakjuk felváltva a tésztát és a pörköltet úgy, hogy a zaftja visszamaradjon.
A zaftba belekeverünk fél liter tejfölt, amit a húsrétegre és a makaróni tetejére is teszünk. Hideg sütőbe tesszük, hogy a jénai fokozatosan átvegye a hőt, majd sütjük, végén trappista sajtot szórunk a tetejére, ráolvasztjuk azt.

Forrás: szépzöld
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Cukkini bőségtál
  2010-10-24 16:19:18, vasárnap
 
 


Cukkini bőségtál

Hozzávalók:

2 db 20 cm-es cukkini, 2 db paradicsom, 1 zöldpaprika, 2 szál újhagyma, fél marék fekete olívabogyó, 2 cikk grapefruit (lehetőleg piros húsú), aki szereti néhány dkg karaván sajtot nagyra reszelve tehet bele, úgy pikánsabb.
2 ek. citromlé, 1 mk. só, csipet őrölt fehérbors, 2-3 ek. olíva olaj, pici víz, leheletnyi méz.

Az összekockázott zöldségeket egy tálba rendezem, kissé elkeverem. A fűszer féléket a vízzel feloldom és a salátára öntöm, majd újból lazán elkeverem. Ha hűtőbe tesszük fél órára az ízek csodásan beérnek, önálló vacsora lehet egy kellemes nyári estén.

Jó étvágyat!

Forrás: szépzöld
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Fűszeres sült csirke
  2010-10-24 15:57:49, vasárnap
 
 


Fűszeres sült csirke

A csirkét mossuk meg és konyhai papírtörlővel töröljük szárazra.
Hasüregébe helyezzünk egy kis majoránnát. Szórjuk be kis sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel és kenjük be fokhagymával.
Ízlés szerint használhatunk fűszerkeveréket. Majd hagyjuk állni 1-1,5 órát.

Ezután helyezzük alufóliába a csirkét és tegyük be a sütőbe. Ha már puha a hús, vegyük ki az alufóliából és süssük aranybarnára.
Köretként kínáljunk főtt vagy sült kukoricát.

Jó étvágyat!

Forrás: szépzöld
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Sajtos hús
  2010-10-24 15:53:38, vasárnap
 
 


Sajtos hús

Sertéskarajt, csirkemellet, vagy pulykafilét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, fokhagyma sóval ízesítjük, lisztben megforgatjuk és kissé bő zsírban hirtelen átsütjük.

Majd jénai tájra egymás mellé sorban rárakjuk. Közben bő hagymán gombát dinsztelünk, (de lehet használni konzerv gombát is).

A hússzeleteket megkenjük tejföllel, amire rárakjuk a dinsztelt gombát, majd lefedjük szintén tejföllel. A maradék zsírt ráöntjük a hússzeletekre. Sütőbe téve sütjük, (nem sok időre van szükség). Végül trappista sajtot szórunk a tetejére és ráolvasztjuk.
Ízlés szerint krumplipürét, rizst vagy rizibizit tegyünk mellé és tálaljuk.

Jó étvágyat!

Forrás: szépzöld
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Bográcsos húsospaprikáskrumpli
  2010-10-24 15:46:09, vasárnap
 
 


Bográcsban készült, húsos paprikás krumpli

Hozzávalók egy nagyobb baráti társaság fogadásához (8-10 fő)

Olaj
5-6 fej hagyma
5-6 db paradicsom
1-2 db zöldpaprika
1 kg csirkemell
1 kg sertéshús
0,5 kg füstölt hús
2 nagyobb csomag füstölt virsli

bors
piros paprika
esetleg piros arany, ízlés szerint
2-3 gerezd fokhagyma
burgonya

Szóljunk kedves párunknak, hogy készítse elő a bográcsot , hiszen a szabadban való főzés legyen a férfiak privilégiuma, mi pedig kellemesen kikapcsolódhatunk és szemlélhetjük az eseményeket.:-)
A bogrács aljára öntsünk olajat, hogy elegendő legyen a hagyma üvegesre pirításához. Ha forró az olaj, tegyük bele az apróra vágott hagymát. Ezután tegyük bele a felvágott zöldpaprikát és a paradicsomot.

Kicsit hagyjuk puhulni, majd tegyük bele az apróra vágott húsokat. Kis vízzel öntsük fel és hagyjuk főni. Ha félig megpuhult ízlés szerint fűszerezzük. Tegyük bele az apróra vágott fokhagymát. Ezután tegyük bele az apróra vágott burgonyát.

Nem árt időközben a fűszerezést leellenőrizni, s szükség esetén pótolni a hiányzókat. Javasolt a piros paprikát a vége felé beletenni, mert akkor nem lesz kesernyés az íze. Mikor már majdnem kész tegyük bele az apróra vágott virslit.
Nem lehet elrontani, garantált a siker!

Jó étvágyat!
Forrás: szépzöld
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
     2/16 oldal   Bejegyzések száma: 152 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 152 db bejegyzés
e év: 840 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1398
  • e Hét: 4976
  • e Hónap: 24838
  • e Év: 200713
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.