Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
a HAZUDÓS VÖRÖSGYILKOS
  2010-10-16 16:36:17, szombat
 
  OKTÓBER 15 - A HAZUDÓS VÖRÖSGYILKOS

Bakonyi csütörtökön nyilatkozott a CNN-nek, egy nappal azután, hogy a Veszprémi Városi Bíróság szabadlábra helyezte. A több ember halálát okozó közveszélyokozással és környezetkárosítással gyanúsított Bakonyi az - egyébként német nyelvű - interjúban kifejtette, hogy a MAL Zrt. minden biztonsági előírást betartott. Azt is hangsúlyozta, hogy mindössze két éve igazgatja a vállalatot, az iszaptározó falának átszakadását okozó problémák azonban két-három évtizedes múltra (megépítésük idejére) tekintenek vissza. ,,Akkoriban én még csak gyerek voltam, aki általános iskolába járt" - mondta. Hozzátette: ,,erkölcsi kötelessége segíteni" és ,,energiáinak 120 százalékát" a károk felszámolására fordítani. Bakonyi a CNN-nek határozottan cáfolta, hogy a vörösiszap-tározó falán lévő repedés (amely a katasztrófát okozta) az iszapömlést megelőző napokban jelent volna meg. Állítása szerint személyesen látogatott el a tározókhoz a katasztrófa előtti hetekben. Bakonyi elismerte, még nem látta a Vadvédelmi Világalap (WWF) állítólag júniusban készült műholdképét, amelyen jól kivehető a vörösiszap-szivárgás a X-es tárolómedencénél. Bakonyi azt is cáfolta, hogy a katasztrófa a túltermelés vagy az alulfizetett munkások mulasztása miatt történt volna. Egy ilyen iszapömlést ,,csak terroristaakció következményeként tudott volna bárki elképzelni" - mondta. A vállalatnak megvan a saját ,,elképzelése" arról, hogyan történt az iszapömlés, ezt azonban Bakonyi, a folyamatban lévő nyomozásra való tekintettel, nem kívánta megosztani. A mintegy 1100 embernek munkát adó ajkai timföldgyárban a tervezettel ellentétben ma nem indult újra a termelés, mert ,,további adategyeztetésre van szükség" - közölte az üzem felügyeletével megbízott kormánybiztos szóvivője. A tájékoztatás szerint ugyanis Bakondi György kormánybiztos hiánypótlásra szólította fel a MAL Zrt. vezetését. (MTI, részlet és kép)


MOST MÁR BAKONYI IS ELSZÓLTA MAGÁT
Beismerte, hogy az ömlés előtt pár nappal járt a tározónál....

2 Terrorista cselekményt emlegetett, freudi elszólásként
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Átszakadt tározó – termé
  2010-10-16 16:32:04, szombat
 
  Átszakadt tározó - természeti katasztrófa, emberi mulasztás vagy merénylet?

A Kolontár mellett átszakadt vörös iszap tározó átszakadásának miértjéről a legkülönbözőbb feltételezések és találgatások merülnek fel. Az időjárási körülmények és az emberi mulasztás kérdése mellett napvilágot látnak különböző összeesküvés elméletek is. Találgatásokba nem kívánunk bocsátkozni, olyan információink sincsenek, melyek lehetővé tennék ezt. Csupán tekintsük át a kérdést.

Hivatalos fórumokon a természeti behatások és az emberi mulasztás kérdését vizsgálják. Nem hivatalosan pedig szándékos károkozásról is szó esik. Az előbbi tényezők óhatatlanul fennállnak, pláne ha a kettő együtt érvényesül. Vagy akár mind a három. Mulasztás lehet már a létesítmény felépítésekor, folyamatos időjárási behatások, de az sem zárható ki, hogy a várható bajt engedik megtörténni.

Szándékos károkozás háttere lehet az országon belüli zavar kialakítása, üzleti érdekek, az iparág tönkretétele. Sőt, olyan elméletet is hallottunk, mi szerint a komáromi Népek Békéje rendezvény hangjának elnyomására is szolgálhatott a figyelmet elvonó akció.

Röviden összefoglaljuk, amit szakértőink összeállítottak az esetről. A rendelkezésre álló információk hiányosak, az iparágra vonatkozó teljes ismerettel sem rendelkezünk. A tragédia szándékosságára utaló adataink szintén nincsenek, ezért az összeállítás részleges szakmai szempontokra koncentrálódik.

A tározó sarkánál pont talajréteg-váltás van, ilyen helyre tilos volna ilyen jellegű építményt felhúzni. A különböző talajok különböző mértékben alakváltoznak a víz hatására. A saroknál ha "kisüllyedt" a beton alól a föld, akkor a szerkezet sarka konzolként lógott úgymond a levegőben. Ebben az esetben olyan igénybevételek keletkeznek benne, amit vasalás nélkül képtelen felvenni egy ekkora tömegű betonkolosszus. Következmény: megreped. Nem voltak nagy esők? De egy-két éve voltak, és akkor is megrepedhetett. Azóta túl is töltötték az iszappal. Az iszap - lévén diszperz/folyékony anyag - oldalirányban nyomja a tározó falát.

Hatásának szemléltetésképpen lásd a mellékelt ábrát. Első képen a tározó falait jelképező vonalak (felülnézetben). A kékek a szétfeszítő erő. Értelmetlen számokat beadva, csak a ható igénybevételek nagyságát szemléltetni akarván a következő képeken látható tönkremenetelt okozó fizikai hatások eloszlása. Mindhárom esetben látszik, hogy a sarokban a legnagyobb a hatás. Tehát semmi gond azzal a feltételezéssel, hogy ez csak rájátszhatott a süllyedésből adódó hatások növekedésére.

A helyszíni beszámolók szerint a beton felülete kézzel morzsolható. Hasonló esetekről már bőven lehetett hallani, amikor vegyi hatásoknak kitett környezetbe betont tesznek, és 10-20-30 év múlva meg csak a sóder marad ott, cement volt-nincs. Ennek kivédésére speciális cementfajták vannak, amit nem biztos hogy használtak annak idején, pedig ha a beton számára káros a vörösiszap vegyi hatása, akkor szükséges lett volna. (Feltéve, hogy a vörösiszap vegyi hatása káros a betonra.)

Mi van az alapozással? Szakemberek is nyilatkozták, hogy alapozás nélkül nem lett volna szabad ilyen szerkezetet építeni. Talajváltásnál meg főképp nem. Egy jól kivitelezett mélyalapozással simán kivédhető lenne az eső és talajmozgások negatív hatása.

A saroknak kellene a legerősebbnek lenni, magasépítési (vasalt) szerkezeteknél erről tesznek is, de itt se vasalás, se keresztmetszet-váltás, betonminőséget meg valószínűtlen, hogy növeltek volna - amúgy sem jó összedolgozni a kettőt. A gát olyan méretű kell, hogy legyen, hogy a sarka még elbírja. A közepén meg túlméretezett - nem baj az, az egyszerű és gyors építésen megtérül.

Miért egyenes mentén szakadt át? Ehhez a kiváltó okokat pontosabban kellene ismerni, de adott körülmények között nem kizárt, hogy messziről (!) egyenesnek tűnő felületen repedjen be a beton, és annak mentén szakadjon ki. Ha valaki szándékosan tenne ilyet, talán nem követne el olyan amatőrséget, hogy lehetetlen alakban vágja be a gátat, hogy aztán a tönkrement felület szemet szúrjon az ország összes statikusának. A halk robbantást még nem találták fel, ez valószínűtlennek tűnik.

Ezek a gyors, felületes szakmai szempontok. Tehát a baj bekövetkezhetett, úgymond spontán, az emberi mulasztás és a természeti körülmények összjátékaként.

Vannak, akik szerint minden véletlenül történik, mások szerint semmi sem. Magunk részéről mindkét szemléletmódot elutasítjuk. A naivitást pont úgy, mint az üldözési mániát.

Manapság bármi megtörténhet, vannak óriási disznóságok a világban. Nem számít a környezet, nem számít az emberélet, akkor sem, ha ez egy jelentős országrészt, esetleg több országot is érint. Gazdasági és politikai érdekek miatt gyakorlatilag bármi megtörténhet.

Viszont elutasítjuk azt a kifordult gondolkodásmódot is, mely mindenhol összeesküvést keres. Ezek szerint nincsenek balesetek, természeti jelenségek, mindent a zsidók csinálnak. Nincsenek emberi hibák, bűnök, mert minden cselekedetet a tudatalatti befolyásolás, HAARP és hasonlók irányítanak.

Információ hiányában a kérdést nem válaszolhatjuk meg, csupán bizonyos tényeket tudtunk ismertetni. És felhívni a figyelmet az egyoldalú gondolkodás hibáira.


Bükkfalvi Roland, Leső Tamás - Jövőnk.info

http://jovonk.info/2010/10/16/atszakadt-tarozo-termeszeti-katasztrofa-emberi-mula sztas-vagy-merenylet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarországon a minõségi
  2010-10-16 16:23:08, szombat
 
  Magyarországon a minőségi éhezés óriási



Életmód
Bár a szegénység és alultápláltság Magyarországon közel sem olyan súlyos, mint a fejlődő térségekben, a magyarok 26%-a nem táplálkozik megfelelően, azaz nincs lehetősége arra, hogy legalább kétnaponta fogyasszon húst, halat (vagy ezek vegetáriánus megfelelőjét).


A legnehezebb helyzetben az egyedülálló nők, az idősek és a 3 vagy több gyermeket nevelő családok vannak, az utóbbiak körülbelül egyharmadának probléma a rendszeres, tápanyagban gazdag étkezés megoldása. A rászoruló családok támogatása mellett az Élelmezési Világnap alkalmából szervezett akcióval az Élelmiszerbank Magyarországon is rá kívánja irányítani a figyelmet az alultápláltság problémájára, ezért október 15-én a Magyar Élelmiszerbank Egyesület ötödik alkalommal indította el Adománykonvoját, amelyhez 15 élelmiszeripari és kereskedelmi vállalat csatlakozott.

(forrás: Élelmiszer Online )

Polgár Info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szanyi! Kívül tágasabb! Cionpr
  2010-10-16 16:14:05, szombat
 
  Szanyi! Kívül tágasabb! Cionprolik és milliárdosaik belső harca
2010. október 16. 07:31
Hunhír.info

Több napirendi pontot is tárgyalt szerdán az MSZP országos elnöksége. Az országos testület az önkormányzati választások eredményeit is elemezte. Stratégiai-értékelő elemzést készített az eredményekről Szanyi Tibor, az országos kampány politikai felelőse is.
szolgai-hunhir2011

A struccpolitikus szerint a párt további vérveszteségeket szenvedett ugyan, ám megállapítható, hogy sikerült ,,kitörnie" az elmúlt évekbeli mélyrepülésből és a tavasz óta érezhető politikai karanténból.(ezek lassan úgy beszélnek, mint azok a baráti körök, amelyek csak egymással érintkeznek. elhiszik, amit egymásnak mondanak, és igaznak vélik. betonba, Kipa!)

Szanyi két kezdeményezéssel is élt az elnökségnek beadott elemzésében. Azt javasolta, hogy tartsanak országos tagfelmérést, s ennek végéig függesszék fel valamennyi platform működését. A platformoktól és egyebektől függetlenül aki most a közösségi építkezés helyett balhézni akar, annak szerintem kívül tágasabb - hangsúlyozta Szanyi. Itt a törésval tehát a cionprolik és a helytartó milliárdosok között.

Hunhír.info - nol.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az IMF titokban Magyarországon
  2010-10-16 16:10:42, szombat
 
  Az IMF titokban Magyarországon tárgyal?
2010. október 16. - 13:42

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján a magyar élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos észrevételeit osztotta meg a sajtó megjelent képviselőivel, illetve kifejezte aggodalmát, hogy nem megerősített információk szerint az IMF titokban tárgyal a kormány képviselőivel.

A képviselő tájékoztatóját azzal kezdte, hogy a Jobbik élelmiszer-kommandója több tucat fajtájú ,,magyar termék" emblémájú élelmiszert talált áruházláncok polcait vizsgálva. melyek hátoldalán a kínai, marokkói, perui származás szerepelt. Mint kifejtette, jelen pillanatban egyetlen jogszabályt sem sért meg az a cég, amely termékét magyarként jelöli meg akkor is, ha pusztán a csomagolást végezték hazánkban, tehát elvileg bármilyen élelmiszeripari szemét eladható jogkövetkezmény nélkül.

A képviselő utalt arra, hogy korábban azonnali kérdést intézett ez ügyben a nemzetgazdasági miniszterhez, aki válaszában elismerte a jobbikos képviselőnek jogos az aggálya, ám nem tudott kérdésére érdemi választ adni, hogy mit kívánnak ez ügyben tenni.

Öt hónap eltelt, a kormányzásból, de nem történtek intézkedések annak érdekében, hogy mi védi meg a magyar vásárlókat az EU-n kívülről származó, sokszor vitatható tartalommal rendelkező élelmiszerek egészségre káros hatásától. A Jobbik módosító indítványt szeretne benyújtani, hogy rendezzék végre a magyar védjegyek ügyét, miszerint a cél az lenne, hogy azokra a termékekre kerülhessenek fel, amelyek kizárólag hazai alapanyagból készülnek.

A képviselő szerint a hazai gyártású termékek ÁFÁ-ját csökkenteni kell támogatva a magyar termelőket és gyártókat. Meg kell szüntetni azokat az anomáliákat, amelyek hosszú évek óta sújtják a gazdálkodókat. Vannak jó példák más országokban, csak politikai akarat kell hozzá. A Jobbik szorgalmazza a ,,hamburger adó" bevezetését, miszerint az egészségre, káros élelmiszerekre és élvezeti cikkekre különadót vetnének ki.

A jobbikos képviselő sajtótájékoztatóját az IMF hazai szerepvállalásával folytatta, hogy nem megerősített információ szerint az IMF képviselői Budapesten tárgyalnak és senki sem tudja, hogy miről van szó ezen a megbeszélésen.

Ideje lenne végre véget vetni az ország sorsát rossz irányba befolyásoló nemzetközi háttéralkuknak, paktumoknak. Az IMF delegáció jelenlétének titokban tartása kapcsán felmerül a gyanú, hogy egy újabb hitelfelvételről lehet szó.

Az IMF-el való kapcsolatoknak nincs jó vége, mert nemzetgazdasági döntéseket befolyásolnak. Az IMF-el való kapcsolatokat csak konzultációk szintjére kellene redukálni és a nemzeti szuverenitás modelljét kell alkalmazni, amelyre a Jobbiknak ki van dolgozva egy programcsomagja.

A megszorítások politikája szerte a világon megbukott.

Kérdésre válaszolva Z. Kárpát Dániel elmondta, hogy a kormány által bevezetett válságadóból származó bevételkiesésnek ne a magyar fogyasztók legyenek a kárvallottjai, ezért egy árfigyelő rendszert kell létrehozni és minden indokolatlan árkilengést szankcionálni kell.

Arra a kérdésre, hogy szerinte a napokban bejelentett "válságadó" mennyire megoldás a pénzügyi nehézségek kezelésére, Z. Kárpát Dániel azt válaszolta, hogy nem 3-4 évben kell gondolkodni, hanem hosszabb távra, akár 20 évre előre. A Jobbik programjában szerepel, hogy a hazánkban megtelepedett multinacionális cégeknek is részt kell vállalniuk a közteherviselésből. Aki tisztességes haszonra hajt, annak tisztában kell azzal lennie hogy az általa előállított és árusított termékeknek nem szabad egészségre károsnak lennie, és járuljon hozzá a közterhekhez.

jobbik.hu

http://szebbjovo.hu/node/5024
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öt hónap, négy válságadó, null
  2010-10-16 16:02:48, szombat
 
  Öt hónap, négy válságadó, nulla reform

Szerző: zero
- 2010.10.14. 08:31

Azt vártuk, hogy az önkormányzati választások után valóban nekilát a kormány a kemény munkának. Orbán tegnap bele is kezdett, csak éppen senki nem ezt várta: bla-bla-bla, 1 millió új munkahely, 1 millió gyerek, a magánnyugdíj-befizetésünk ellopása kölcsönvétele (?), és 3 újabb "válságadó". Oszt' csókolom.

Öt hónap alatt nulla reform, négy válságadó. Meg a pálinkafőzés. Hát ez elég vékony. A három új válságadót már idén is beszedik, amúgy -elméletileg- "csak" három évre szól.

Matolcsy elég egyszerűen számolt:
-A távközlési, telekommunikációs szektor profitja 122 milliárd volt, az az adó ennek 50%-a, vagyis 61 milliárd.
-Az energetikai szektorra a válságadó 70 milliárd forint, ez is a nettó árbevétel alapján lesz kivetve, és nagyjából ez is a nyereségtömeg felét érinti.
-A kereskedelmi szektorból 30 milliárdot szednek be, de itt már 3 kulcs van: 500 millió forint nettó árbevételig nulla a kulcs, 500 millió forint és 100 milliárd forint közötti nettó árbevétel esetén 0,1 százalék, ezt meghaladó esetben pedig 2 százalékos lesz a kulcs.


Nem mintha vérezne a szívem mondjuk a Telenorért, akinek a nyáron bevezetett új csomagján feketén-fehéren látszott, hogy húzzák le a magyarokat.

2009-es adatok:

Viszont erős a megérzésem, hogy ezt a válságadót végül is mi fogjuk megfizetni ... A Magyar Telekom anyacége a Deutsche Telekom, őket nem nagyon érdekli ez a válságadó, a profit kőbe van vésve és azt mindenképpen ki kell utalni. Minden multicégnek van egy anyavállalata, ahol elvárják az előírt profitot Magyarországról, így ha ezt a "válságadót" nem tudják kigazdálkodni, akkor csak egy lehetőség van, ahonnan pénzt lehet "szerezni" ... a zemberektől.

Ennyi a különbség az MSZP és a Fidesz között. Az MSZP "megszorított", pontosan tudtuk, hogy mennyi a sarc. Most meg majd egy picit drágább lesz a telefonszámla, kicsit drágább lesz a kábeltévé díja. Ügyes.

Matolcsy még szépen el is magyarázta:
"Magyarország biztonságos finanszírozásához arra van szükség, hogy az országot pénzpiacról finanszírozzuk, a pénzpiac akkor bízik az országban, ha amit ígértünk, betartjuk, azaz betartjuk a 3,8 százalékos hiánycélt, ezt csak megszorításokkal lehetne betartani, vagy költségvetési bevételnövelő tételekkel. Az Orbán-kormány szakított a megszorítások politikájával."

Nincs IMF-hitel, nincs "védőháló" ...

A kemény dió a magánnyugdíj-befizetések lenyúlását megmagyarázni. A 3,8% hiánycél mindenáron tartani kell, és ehhez kell még idén plusz 60 milliárd forint. Mit ad isten, az pont 2 havi magánnyugdíj-befizetés ...

Matolcsy:
"Ma vagy megszorítás van, vagy beállítjuk a 3,8 százalékos hiánycélt. A három pótadó mellett még hiányzik 60 milliárd forint, az pedig pontosan 2 hónapnyi, november-decemberi kötelező magán-nyugdíjpénztári befizetés. Ezért az állam úgy döntött, hogy az állami nyugdíjkassza felé irányítja a magán-nyugdíjpénztári befizetések havi 30 milliárd forintját. Jelenleg 2,8 millió ember tagja a 18 magánnyugdíj-pénztárnak, akik összesen havonta 30 milliárd forintot fizetnek be az APEH-hez, amely tovább küldi azt a pénztárakba; az állam pedig ugyanekkora összeget betesz az állami nyugdíjkasszába. Ha az állam nem tud az állami nyugdíjkasszába pénzt betenni, mert nincs, így az emberek befizetése nem a kötelező magánnyugdíjpénztárba megy, hanem az állami nyugdíjkasszába kerül. Idén ez kettő, jövőre 12 hónap, azaz összesen 14 hónapról van szó."

Szuper, nem tud az állam pénzt betenni, akkor "kölcsönveszi" a mienkét.

Nemzeti Együttműködés Programja, 69. oldal:


http://vastagbor.blog.hu/2010/10/14/nulla_reform_negy_valsagado_ot_honap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Közszolgálatiság":
  2010-10-16 15:15:47, szombat
 
  2010-10-16. 10:46
"Közszolgálatiság": 15 alkalommal volt fideszes Az Este vendége, jobbikos és LMP-s nem is járt a stúdióban



Egyre kevésbé kiegyensúlyozott a köztévé napi politikai-közéleti műsora, mióta a Lánchíd Rádiótól érkezett Élő Gábor a hírigazgató. Az elmúlt egy hónapban mindössze egy ellenzéki vendég vett részt Az Estében (ráadásul az is a szemkilövető párt képviseletében), miközben a kormánypárt részéről 15-en szólalhattak meg.
Az MTV legfontosabb és egyik legnézettebb napi politikai műsoráról régóta nem mondható el, hogy pártatlan lenne, a helyzet azonban a hírigazgatóságnál lezajlott szeptember eleji kirúgások óta még rosszabb.

Az LMP és a Jobbik szót sem kapott
A szeptember 10. és október 13. közötti 24 adást vizsgálva kiderült, hogy sem a pártatlanság elve, sem pedig a kormánypárt és az ellenzék parlamenti erőviszonyainak aránya nincs képviselve a műsorban.
A Fidesz részéről az elmúlt egy hónapban 15 vendég ült bent a stúdióban, miközben az MSZP-t egyedül Mesterházy Attila képviselte, az LMP és a Jobbik részéről viszont egyetlen megszólaló sem volt. Ez azért is érdekes, mert a vizsgált időszakban volt az önkormányzati választás kampánya, amikor a közszolgálati csatornának kifejezetten ügyelnie kellett volna a kiegyensúlyozottságra. A lóláb a kampány utolsó hetében lógott ki leginkább, amikor Mesterházy Attila szeptember 27-én 13 percben beszélhetett, míg Orbán Viktor egy nappal később teljes műsoridőt (kb. 25 perc) kapott.
A Fidesz részéről a legtöbbet Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője vett részt a műsorban (október 13., 5., szeptember 23., 17., 10.), őt Nagy Anna kormányszóvivő (október 11., 6.) követi. Az Estében a kormányfőn kívül szót kapott Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, Tarlós István főpolgármester, Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos, Szalai Annamária, a médiatanács Orbán Viktor által kinevezett elnöke, továbbá a Vidékfeljesztési Minisztérium államtitkára, az Országgyűlés sportbizottságának elnöke és egy fideszes képviselő is.

Szijjártó beköltözhetne a stúdióba
Ha ebbe a statisztikába beleszámítanánk a műsor riportbejátszásait, vagy a szakértőket is, akkor az arányok még rosszabbak lennének. Az Este szerkesztői egy ideje előszeretettel válogatnak ugyanis nemcsak a Híradóból és a Kékfényből, hanem a régebben Echo TV-s Gulyás István által vezetett Szempontból is. Ha az aktuális téma szakértők jelenlétét kívánja, akkor általában azt is a jobboldalról hívják, példa erre az iszapkatasztrófa okán behívott Pálinkás József, aki azon túl, hogy fizikus és az MTA elnöke, 2001-2002 között az Orbán-kormány oktatási minisztere volt. Vagy a 33 éves Máthé Áron történész, akit a recski munkatáborral kapcsolatban szólaltattak meg, és nem mellesleg a Schmidt Mária (Orbán egykori tanácsadója) által vezetett Terror Háza munkatársa.
Ráadásul Az Estében szeptember óta szinte már csak baráti kérdéseket lehet hallani, például hogy "miért kampányol mégis az utolsó pillanatig? Miközben mindenki készpénznek veszi, hogy a Fidesz így vagy úgy, de nyer az önkormányzati választásokon" (Nika György interjúja Orbán Viktorral). Nem beszélve azokról az interjúkról, amiket a hetente a stúdióban ülő Szijjártó Péterrel készítenek, pl. "Ma kezdődött hivatalosan a Fidesz kampánya, milyen lesz ez a kampány, annak fényében, hogy Orbán Viktor Kötcsén azt mondta, hogy nem ígéretekről, hanem a valóságról kell szólnia?" (Szőllősi Györgyi).

A Médiatanács is fideszes
Élő Gábor
A 39 éves, pécsi Élő Gábor a Pázmány Péter Római Katolikus Egyetem Hittudományi Karán szerzett diplomát. A Magyar Televíziónál kezdte pályáját, ahol kezdetben a Körzeti Stúdió riportere volt, majd a Híradó, később a Hét műsorvezetője lett, miközben a Pécsi Körzeti Stúdiót is vezette. A Híradó és a Regionális Kisebbségi és Határon Túli Műsorok főszerkesztő-helyettesei posztjáról ment 2005 júliusában az Echo TV-be, ahol hírigazgatói pozíciót kapott, majd két év múlva a Lánchíd Rádióban szerkesztő-műsorvezetőként, főszerkesztőként dolgozott.
Élő Gábort 2010 májusában hívta vissza az MTV-hez Medveczky Balázs ügyvezető alelnök, akitől az akkori sajtóközlemény szerint azt várta, hogy ,,a Magyar Televízió hír- és hírháttér műsorai a hiteles, gyors, pontos és pártatlan tájékoztatás mellett továbbra is segítsék az információk szabad áramlását".Az Este műsorszerkesztéséért Élő Gábor hírigazgató a felelős, aki az Index szerint május 12-ei kinevezését követően az első dolog, amibe beleszólt, hogy milyen vendégek menjenek be a politikai műsorokba. Úgy tudják, hogy az Este szerkesztői és műsorvezetői sokáig ellenálltak, és arra törekedtek, hogy - amint az a korábbi hírigazgatók alatt hagyomány volt - mindkét politikai oldal képviselői képviselve legyenek, ha nem is egy adáson belül, akkor a rá következő napokon.
Feltehetően ez volt az egyik oka annak, hogy a stábból három embert is elküldtek szeptemberben, köztük az egyik műsorvezetőt, Mészáros Antóniát. Állítólag a "köztévénél" lezajlott kirúgások (melyek érintették a Híradó és a Panoráma stábját is) után már nincs senki, aki bele merne szólni Élő Gábor döntéseibe.
A hírigazgató ugyanis nevük elhallgatását kérő dolgozók szerint "rettegésben tartja" a hírszerkesztőség munkatársait, a Híradónál például mondatról mondatra megszerkeszti a tudósításokat, megmondja, hogy “mi a napi üzenete a kormánynak", milyen egyházi eseményeknek kell szerepelniük a hírműsorban, és az ellenzéki megszólalások után milyen múltbeli eseményt kell felróni a volt kormánynak. ,,Mindenki kussol, mert félti a székét" - jellemezte a hírszerkesztőségi hangulatot az egyik munkatárs.
Az Estének azonban egyelőre nincs félnivalója. Még ha érkezett volna is panasz az ORTT-hez, a testület a parlamenti választásokat követően határozatképtelen lett. Az ORTT-t felváltó, Szalai Annamária, a Fidesz médiapolitikusa által irányított Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (csak a Fidesz által jelölt tagokból álló) médiatanácsa viszont mintegy 300 ügyet örökölt elődjétől.

"Nem politikai vitaműsor"
Azon kérdésre, hogy a 15:1 kormánypárti-ellenzéki arány mellett hogyan tudja teljesíteni Az Este a kiegyensúlyozottságra és pártatlanságra vonatkozó törvényi kötelezettségeit, Élő Gábor az MTV sajtóosztályán keresztül elküldte a hivatalos válaszát.
"Az MTV a hírszolgáltatás egészében igyekszik eleget tenni kiegyensúlyozottságra és pártatlanságra vonatkozó kötelezettségeinek (tehát az összes többi műsorral - Ma reggel, Híradók, Szempont stb. - együtt). Az Este pedig nem politikai vitaműsor, hanem a történések összefüggéseit, társadalmi hatásait próbálja bemutatni. A jelenlegi helyzetben, amikor a szokásosnál jóval több döntés születik, a műsor azok hogyanjait és miértjeit kérdezi meg. Érdemes figyelembe venni egy másik adatot is: elég beszédes, hogy háromszor annyi szakértő, civil, stb. volt vendége volt a műsornak, mint politikus."

(Index nyomán)

http://kuruc.info/r/2/67951/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zsidó világtévé a MAL-vezért
  2010-10-16 15:04:40, szombat
 
  A zsidó világtévé a MAL-vezért futtatja
2010. október 16. 08:20
Hunhír.info

Azt mondják, felelősnek kellene érezzem magam, de én nem érzem így" - nyilatkozta a CNN hírtelevízió tudósítójának Bakonyi Zoltán egy nappal azután, hogy szabadlábra helyezték.
szolgai-hunhir2011

A Magyar Alumínium Zrt. vezérigazgatója elismételte, hogy cége a magyar biztonsági előírásoknak megfelelően működött.
Megosztás Anyaország Küldje el ismerősének Könyvjelzőbe Nyomtatás
Hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges.
georg1945 - 2010.10.16. 13:21
A zsidók naívul azt hiszik, hogy ők felsőbbrendűek, holott tudniuk kellene, hogy felsőbbrendűek MI vagyunk: MAGYAROK.
Ilyen ésszerű nyelvet, következésképp gondolkodást csak a magyar birtokol.
Nem hiába ajánlották a Grimm testvérek, hogy a magyar nyelvet kellene világnyelvvé tenni.
csúzlis - 2010.10.16. 12:51
Láttam a CNN-en, fejét néha kezébe hajtotta, gondterhelten ráncolta homlokát..szegény. Sajnálatra méltó áldozat, hát istenem, ő a munkahelyteremtő magyar vállalkozók mintaképe! Az a baj, az ilyen rohadék tetveket kinnt sem ítélik el..elég a Mexikói-öbölben a BP tulajdonában lévő fúrótorony katasztrófájára gondolni. Hogy emberek haltak meg? Szerintem még meg is dícsérik őket kenyéradóik, ahogy az izraeli portálokon olvasható kommenteik alapján meg lehet ítélni.
macskafogó - 2010.10.16. 12:09
majd ha 8-10 késszúrástól a földön a vérében fetreng akkor lesz megbüntetve az is meg a hozzá hasonlók
antares - 2010.10.16. 11:09
Olyan, hogy szemitizmus nincs. Csak antiszemitizmus. Ekkora hülyeséget, ugyanis az anti (ellen) valami olyasmi ellent jelent ezesetben ami nincs. Ha azonban volna szemitizmus, az az lenne, hogy a zsidók szembehelyezkednek a világgal, hogy felsőbbrendűségüket hirdetik, hogy törvényen felül állónak képzelik magukat. Ezesetben mindjárt a világ legpozitívabb "izmusa" lenne az antiszemitizmus. Persze enélkül is az.
georg1945 - 2010.10.16. 09:59
Aki nem szemita, az antiszemita.
Naés?!
Leopárd: Pontosan és röviden fogalmaztad meg, amit hatalmas betűkkel kellene terjeszteni plakátokon, hogy az együgyűek is tudják "hány óra van".
Kötelező a zsidókat szeretni?
Szeretni parancsra NEM LEHET!
Leopard - 2010.10.16. 09:30
Ez a fajta újgazdag réteg, nem generációkról generációkra növelte vagyonát, egy tisztességes piaci vállalkozás keretében, hanem a rablóprivatizációval teremtett magának milliárdokat.
Jól látszik ez leginkább itt Magyarországon.
A vagyonosodásuk, 200%-ban a köz kárára történt.
Morál, empátia, tisztesség, felelősség hiányzik a szótárukból.
Ennek éppen Gyurcsány a legjobb példája.
A részeges prolicsaládból trükkök százaival kivakarózott baloldali embertipus tipikus példája.
Pontosan olyanná formálta az országot mint Ő maga.
Szarrá!
Ezek meg az üzlettársai!
Akkor?
szitcsáklala - 2010.10.16. 09:16
Az zsidóknak mindenki jó, aki csak árt a magyar népnek. Az ATV a legvadabb zsidóbérenc szennyadó, "keresztény" szekta mögé bújva romboltatják nemzetünk.
sculptor - 2010.10.16. 08:55
T. Bakonyi Z.!

Ilyen horderejű ügyben nem érezni a felelőséget, nagyfokú becsület- és lelkiismeret hiányáról ad tanúbizonyságot!

lenhardt - 2010.10.16. 08:39
Nincs ezeknek sem szívük, sem lelkük!
Lidércfény - 2010.10.16. 08:29
A tömeggyilkos médiasztár!
Misericordia - 2010.10.16. 08:24
Szerkesztő téved:"A zsidó világtévé a MAL-vezért futtatja"
Nem futtatja, hanem antiszemita propagandát folytat ellene.
Csak nálunk veszik be:"A Magyar Alumínium Zrt. vezérigazgatója elismételte, hogy cége a magyar biztonsági előírásoknak megfelelően működött. "
Másutt a magyar oligarcháról mesélnek, és az oligarcha kritizálása antiszemitizmus!


http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=34237
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy vegyész gondolatai a vör
  2010-10-16 14:55:00, szombat
 
 

Egy vegyész gondolatai a vörösiszap kapcsán.


Nos: Az aluminium ércét, a bauxitot őrlik lisztté, és ebből az aluminium tartalmat nátrium-hidroxiddal vonják ki.
Mivel az érc nem tiszta, az oldhatatlan anyagok (agyagásványok, feltáratlan bauxit, kőzetliszt, stb) egy rozsdától vörös, iszapsűrű anyaggá állnak össze a
folyamat végén.
Ennek neve találóan vörösiszap.

Ezt jobb helyeken kicentrifugálják, illetve szeparátorokban ülepítik, majd tömbökké sajtolják, és többnyire a vaskohászatban felhasználják.
Nem mellesleg ez a vörösiszap érték is lehet, mert igen dús galliumban, germániumban, amik a félvezetőipar aranyát jelentik.

Magyarországon .. , kiengedik a természetbe, "oszt jólvan".

Mivel nem víztelenítik, benne marad a nátrium-hidroxid, ismertebb nevén a marólúg egy része is.

A zagytárolók kialakításánál -igen régi történet- nem vacakoltak aláfóliázással, agyagos vízzárással, hanem letaroltak egy területet,
köréhuztak egy gátat, "oszt jólvan."
Az iszap az ülepedés és tömörödés során nagyjából ugyis elvégezte ezt a drága munkát.

Eddig az eddigiek.

A tragédia: első sorban a hullámfront, ami végigszáguldott erdőn-mezőn-falun.
Ez, a közvetlen fizikai kontaktusnál egy normál tempójú autó becsapódási erejével mér ütést mindenre.
Ez az erő természetesen függ a hullámmal közvetlenül találkozó felülettől.
Amint ez megtörténik, olyan sulyos tárgyak (autók, gépek, kerti butorok, farönkök) indulnak utnak, amiket maga a sodrás esetleg nem is tudna
kimozditani. Mint a vulkáni laharoknál és a cunamiknál, itt is az uszadékok romboló ereje okozza a legnagyobb kárt, és a legtöbb
sérülést.
Amint az első hullám tovahalad, mögötte a sűrű, iszapos anyag áramlik.
A nagy sűrűség és a relative magas viszkozitás miatt ennek eróziós hatása is jelentős, ami a tereptárgyak sodrás felőli részén közvetlen
kimosódást, mögöttük viszont komoly örvényáramlást erdményez. A szemből érkező nyomás plusz kimosódás, illetve a hátulról jövő
szívóerő ujabb rönkfákat, kimosott fatörzseket visz magával. Ezek ütközése emberrel, tárgyakkal nem szorul magyarázatra.
Az utcák terelő hatása, a házfalaknál magasra csapó hullámok valamennyire irányítják,
de egyben koncentrálják is az áradat erejét.
Az elsodort emberek és állatok a gyors sodrás, a sűrű iszap miatt vannak még veszélyben.

És a legfontosabb: a lúg.

Értesüléseim szerint 12-13pH-t mértek az áradatban, ami kb 1%-os lúgkoncentrációnak felel meg.

Ez folyósabbá teszi az iszapot, ami a nagy területen való szétterülést eredményezi.
Ez a legjobb hatása.

Rosszabb, hogy ez a kevésnek tűnő mennyiség szembe kerülve nagyon rövid idő alatt vakságot okoz, így ember és
állat, ha a fején átcsapott az ár, gyakorlatilag elveszett.

Lenyelve a száj és a nyelőcső felmeródását okozza.
A gyomrot kevésbé támadja, mert azt vastag nyálka, és a lúgot közömbösítő sósav védi.

A bőrre kerülve pillanatok alatt feloldja a bőrt takaró vékony zsírréteget, majd ugyanigy a bőr rétegeit is.
Ez erős égő, maró érzéssel jár, nagyon fájdalmas.
A ruha csak sulyosbítja a dolgot, mert szivacsként szívja magába a marólúgot, és azt a bőrön tartja.
Tovább sulyosbítja a marást azzal, hogy a mozgásnál dörzsölő hatást fejt ki,
és a megmart felületeket egyrészt irritálja, másrészt az elkocsonysásodott szöveteket is letörli, ezzel szó szerint friss húst
ad a maró anyagnak.
Ráadásul a körmök alatt, hajlatokban, sérülésekben a marólúg megül, és napok mulva is eszi a szöveteket, súlyos
gyulladást okozva még napokkal a menekülés után is.

Emberi értékek: a lúgnak olyan erős maró hatása van, hogy az üveget is megmarja.
Itt, "szerencsére" a "kis" koncentráció és a rövid behatási idő miatt erről szó sincs.
Az ekkora koncentrációju lúgkőnek a legtöbb anyag ellenáll egy ideig.

Gond ott van, hogy az iszap ezt a behatási időt nyujtja el.

A festékek lemaródanak, a vas korrodál, ám az aluminium tárgyak (utcai lámpák, táblák tartóoszlopai, az autók
motorjának borítása) gyakorlatilag feloldódanak.
Ez ott jelentős, ahol ezek a tárgyak a kisebb-nagyobb tavakban megállt vörösiszapban ragadnak.
Környezet:
A földeken szétterült vörösiszap, a lugtartalom miatt gyakorlatilag sterilizálja a környezetét.
A talajlakó mikroorganizmusok, rovarok, állatok ugyanugy elpusztulnak, mint a gombák és a növényvilág.
A mikroorganizmusok hiánya a talajban a lebontást állítja meg, a növények gyökérzetének legfinomabb részei
pedig szintén az oldódás áldozatául esnek, a teljes növény pusztulását eredményezve.
A pusztuló növények rothadása negativan hat -majd, ha tud rothadni- az élővilágra, és a növények hiánya miatt a
magasabbrendű élet sem térhet vissza, táplálék híján.

Kell legalább egy év, mire a helyzet nagyjából rendeződik.

Az iszap felszínét az erózió kikezdi, megbontja, a lúg a levegő szén-dioxidjával reagál, és nátrium-karbonáttá (sziksó) alakul.
Még így is lugos, de nem annyira.
Az aluminium és a nehézfémek nagy része a talaj felső ötven centijében többé-kevésbé megkötődnek, a sziksóval együtt.
Hosszú évek esőzései ezt mind lassan-lassan belemossák az alsóbb rétegekbe, ahol egy részük megkötődik, más részük a talajvizben
jelenik meg, de ennek koncentrációja már csak műszerekkel és a bulvársajtó pánikkeltő, felelőtlen riogatásaival mérhető.
Ahogy a mostani radioaktivitás is, ami ugyan megvan, de olyan minimális, hogy egy zsák szuperfoszfát ehhez képest Csernobil.
Komoly sugárzó anyag az ajkai szén volt, amit meg évtizedekig égettek az emberek, a hamuját meg szétszórták az udvaron és a kertben, mégsem világít senki.
De jelenleg a szikes földnél tartunk:
Ezen már meg tudnak telepedni a szél által odasodort mikroorganizmusok.
Ezek először lebontják, amit lehet, majd lassan megjelennek a sziktűrő növények, vagy ha
szerencsénk van, az un. "pionir társulások", amit mi közönségesen "gaz"-nak hivunk.
Tipikus példájuk a szántóföldek szélén burjánzó vegetáció.
Mikor ezek megélnek, és nőlnek valamennyit, megélnek rajtuk a rovarok, majd erre épülve a kisebb rágcsálók, később a többi állat.
Lassan visszatér az ÉLET, de persze ez több évig is eltart.

Néhány évtized mulva pedig mindez a történelem figyelmeztető példája lesz, a földben egy vörös üledékrétegel, és kilenc emberrel, akiknek még élniük
kellett volna, akiknek szeretni és szerettetni kellene még évekig.

.

Üdvözlettel: Budai F



--
Salamon Tamás
Gödi Körkép
főszerkesztő
Mobil: 06 30 619 0841
E-mail: godikorkep@gmail.com

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbbenet
  2010-10-16 14:52:45, szombat
 
 
> A hetvenes években a Szovjetunió területén, Szibériában egy nemzetközi geológusokból álló csoport fúrásokat végzett a földkéregben.
> Mivel arrafelé már találtak olajmezőket, ezért az ő céljuk is olaj, vagy földgáz felfedezése lett volna.
> Természetesen azon a területen jó eséllyel találhattak is volna.
> A hetvenes években az a szovjet elmélet uralkodott, hogy minden területen le kell győzni a nyugatot. A kommunizmus erős és ezt meg kell mutatni a világnak.
> A Kola-félszigeten ami ma is Oroszország, sikerült egy tizenkét kilométernél is mélyebb fúrást végrehajtani.
> A cél persze a tizenöt kilométeres fúrás lett volna, de jelenleg ez még sehol sem sikerült.
> Dr. Dimitrij Azakov és norvég kollegája Barn J. Nummendahl által vezetett fúrócsoport célja a tizennégy kilométeres mélység elérése volt.
>
>
> Azonban a fúrás kilencedik kilométerénél a fúrófej egy erős kőzetrétegbe ütközött.
> Órákon át úgy küzdött a mélységben a fúrófej, hogy a fúrószár és az egész fúrótorony folyamatosan remegett.
> Majd egyszerre abbamaradt a remegés és odalenn a fúrófej is felgyorsult.
> Arra a következtetésre jutottak, hogy egy üregbe fúrtak bele.
>
>
> Ilyenkor bevett eljárás, hogy kihúzzák a fúrófejet és egy speciális mikrofon segítségével, amit az üregbe eresztenek le, a földalatti mozgásokat lehallgatják.
> A legnagyobb megdöbbenésükre nem a szokásos lassú elnyújtott hangokat hallották, ami a földrétegek egymásra ható nyomásából fakadóan hallható, hanem jól kivehetően emberi sikolyokat, amikről felvételeket is készítettek.
>
>
> Ezen a felvételen angol kommenttel:
>
>
> http://www.youtube.com/watch?v=8iPIXq_jGMQ
>
>
> Jól kivehető az emberi fül számára is, hogy férfiak és nők sokasága sikoltozik.
> A felvétel végig visszhangos, ami nem annak köszönhető, hogy az 1977-es technika ennyire torzított volna, hanem valószínűleg az üreg falairól visszaverődő valódi visszhangok miatt.
>
>
> Aki csak meghallgatta a geológusok közül, mind mély megdöbbenéssel és tanácstalansággal viszonyultak a felvételhez.
> Izgalom uralkodott el a táboron.
> Mindenki meghallgatta és sokan ki is mondták, hogy szerintük a pokolban kínlódó emberek tömegének hangját hallják a felvételen.
>
>
> Ezt a hangot az oroszok később vették fel:
>
>
> http://www.youtube.com/watch?v=R_wwLd9Rk3k&feature=related
>
>
> De a döbbenet még ezután érte el a tetőfokát.
>
>
> Azon az éjjelen a furatból, hirtelen nagy nyomással füst tört fel a magasba.
> Pár másodpercig tartott a jelenség és a füstből egy denevérszárnnyal rendelkező több méteres lény csapott hirtelen a táborra.
> Körözött a megzavarodott emberek felett és élvezte, hogy félnek tőle.
> Majd elrepült az éjszakában.
> Ekkor olyan pánik tört ki és akkora volt a fejetlenség, hogy a közeli városból az összes mentőautónak ki kellett jönnie. Nagyon erős és nagyon nagy nyugtató mennyiséget tartalmazó injekcióval tudtak csak egyeseket megnyugtatni.
> Sokakat be is vittek sokkhatás miatt a közeli kórházba.
> A geológus kérésére a tábort lezárta a hadsereg és azóta sem lehet megközelíteni azt a helyet.
>
>
> Dr. Azakov a következőket mondta az esetről:
>
>
> Mint kommunista, nem hiszek a mennyben, vagy a Bibliában, de mint tudós, most hiszek a pokolban.
>
> Az esetről jó ideig hallgatnia kellett a Szovjetunión belül, de az azonnal hazaküldött nemzetközi geológus társaság szabadon elmondhatta a sajtónak a szibériai esetet.
>
>
> Bár sok év telt el azóta, hogy ez az eset megtörtént, a világ kicsit el is feledte, de mind a mai napig vannak egyéb olyan események is, amik megerősítik ennek az esetnek a hitelességét.
>
>
> Jacques Cousteau egyik embere merült a Karib tenger egyik barlangrendszerébe, ami olyan merülést jelentett, amikor a barlang a tengerfenék alá vezetett.
> A barlangba való süllyedés után rögtön behúzta a mentőzsinórt, jelezve, hogy azonnali mentést kér.
> Amikor kihúzták a fedélzetre, sokáig olyan pánik volt rajta, ami miatt meg sem tudott szólalni.
> Amikor pedig erőt tudott venni magán elmondta, hogy olyan tisztán kivehető emberi sikoltozásokat hallott, hogy rettegés tört rá és menekülni akart.
> Ez az eset ott történt, ahol Cousteau kapitánynak az a híres mondata hangzott el, hogy amit ő ott látott a mélységben arra még nincs felkészülve a világ, ezért nem mondhatja el.
>
>
> Sergei Solovjov, Novosibirsk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 546 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 529
  • e Hét: 6261
  • e Hónap: 17372
  • e Év: 170868
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.