Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Szuhanics Albert: Nyárutó
  2010-10-09 12:23:29, szombat
 
  Szuhanics Albert: Nyárutó

fákon ott a zöld levél,
még fű-illatot hord a szél.
Nincs semmi nyom, és semmi jel,
sompolygó őszünk mily közel.

Most még oly szép a nyárutó,
de sajnos minden átfutó.
Ím messze száll, vagy elszalad,
míg fájó szívünk itt marad.

Egy reggel kinyitjuk szemünk,
már őszi napra ébredünk.
Oly bágyatag a napsugár,
és kertünk rozsdabarna már.

A sárga levél hulldogál,
míg rája hideg köd szitál.
Gondolkodik fenn kicsit,
de végül lassan leesik...

Ám de most a nap nevetve,
könnyet szór a fellegekre.
Új fű serken zöld határban,
lubickoljunk még a nyárban!
 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Ezért van tele spammel a posta
  2010-10-09 00:46:11, szombat
 
  Ezért van tele spammel a postafiókod!


Nem tudod, miért érkezik egyre több kéretlen e-mail a gépedre? Eláruljuk, mit csinálsz rosszul.
Az internet nélkülözhetetlen voltát nem érdemes hosszasan taglalni, hiszen bizonyára magad is megtapasztaltad már, mi mindenre jó a világháló, és mennyivel teszi kényelmesebbé az ember életét. Csakhogy ahogy előnyei, úgy hátrányai is szép számmal akadnak. Az interneten böngészve például bármikor végzetes vírussal is megfertőződhet a géped. Számos webhely éri el, hogy önként a rendelkezésükre bocsátsd a személyes adataidat - gondolj csak a fórumok vagy a közösségi oldalak használatához szükséges regisztrációra -, és olyan kérdésekre kényszerítenek igennel válaszolni, melyekre tulajdonképpen nem is szeretnél felelni. Mindez éppen elég ahhoz, hogy levélszemetek százai landoljanak egy idő után a postafiókodban.

Kézbesítési és olvasási visszaigazolás engedélyezése
A Symantec felmérése szerint hazánk az egyik olyan ország, ahol a legmagasabb az e-mailek között a spamek, azaz a levélszemét aránya. Ennek elsősorban a figyelmetlenség, a biztonsági programok nélküli internetezés és a meggondolatlanság az oka. Nem kell ugyanis vírusokkal teli webhelyre látogatni ahhoz, hogy levélszemetek tucatjai előtt nyisd meg a postafiókodhoz vezető utat. Elég, ha csak a levelezőprogramban engedélyezed az olvasási visszaigazolás elküldését. A spammerek, magyarul a levélszemét küldői ugyanis gyakran folyamodnak ahhoz, hogy kéretlen leveleikről kézbesítési, illetve olvasási visszaigazolást kérnek.
Amint pedig a levél az e-maileid között landol, a levelezőrendszered automatikusan elküldi a visszaigazolást, ezzel jelezve a spammereknek, hogy érvényes e-mail címmel van dolguk - melyre még több reklámot, esetleg vírusokkal teli leveleket küldhetnek.
Így kapcsold ki!
Szerencsére ez a funkció néhány kattintással kikapcsolható. A levelezőprogramban kattints az Eszközök menü Beállítások parancsára, majd ott az E-mail beállításai gombra. A Nyomkövetési beállításoknál pedig válaszd a Ne legyen visszajelzés gombot.


Óvatlan regisztráció
Az internetes újságok és fórumok olvasgatása nem kötött regisztrációhoz, ha azonban bármelyikhez is hozzá szeretnél szólni, rendszerint ki kell töltened egy online kérdőívet, ahol a neved mellett - mely lehet valótlan - az e-mail címedet - ennek viszont általában valósnak kell lennie - és esetleg a lakhelyedet is meg kell adnod. Sok helyen az érdeklődési körödre vonatkozóan is feltesznek kérdéseket, valamint általában arra is válaszolnod kell, hogy a jövőben szeretnél-e tájékoztatást kapni újdonságokról, kérsz-e hírlevelet vagy reklámanyagokat.
Utóbbiaknál azonban érdemes figyelmesnek lenned. Előfordulhat ugyanis, hogy az ezek mellett található jelölőnégyzeteket alapértelmezetten pipával látják el. Ha nem ügyelsz arra, hogy kivedd a jelölést a négyzetekből, és a gyors regisztráció reményében figyelmetlenül kattintgatsz, akár meg is duplázhatod a postafiókodba érkező kéretlen levelek számát.

Hírlevélről történő leiratkozás
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, miért nem szabad semmiképpen rákattintani az ismeretlen feladóktól érkező levelekben található linkekre, illetve megnyitni a csatolt dokumentumokat. Ezek ugyanis vírusokat tartalmazhatnak, melyek lehetnek kevésbé ártalmasak, de akár végzetesek is a számítógéped szempontjából. Emellett pedig azt is elérheted, hogy kitűnő célpontja legyen a jövőben az elektronikus postaládád a spammerek szemében. Bizonyára te is kaptál már olyan hírlevelet, melyre tudomásod szerint nem iratkoztál fel, és amelyben jól látható helyen felhívták a figyelmedet arra, hogy amennyiben nem igényled a jövőben az adott cég hírlevelét, kattints a levél alján található Leiratkozás linkre.Elképzelhető, hogy a hírlevél azért érkezett, mert valóban kérted - valahol, valamikor egy figyelmetlen regisztráció során -, de az is lehet, hogy spammel van dolgod.
Ez a fajta csali bevett módszere a levélszemétküldőknek, azzal pedig, hogy leiratkozni próbálsz, éppen az ellenkezőjét teszed: feliratkozol még több levélszemétre.
 
 
0 komment , kategória:  Informatika  
Így duplázd meg az interneted
  2010-10-09 00:35:15, szombat
 
  Így duplázd meg az interneted sebességét!


Ha nem vagy elégedett az interneted sebességével, csomagváltás helyett használd tippjeinket!
Az internet ma már szinte nélkülözhetetlen, legyen szó munkáról vagy éppen a szabadidő eltöltéséről. Hivatalos ügyeket intézhetsz a segítségével gyorsabban és egyszerűbben, néhány kattintással megtalálhatod a legjobb szórakozási lehetőségeket a hétvégére, de távoli rokonaiddal és barátaiddal is könnyedén tarthatod a kapcsolatot a világhálónak köszönhetően. A kényelmes használathoz azonban elengedhetetlen a megfelelő internetsebesség. Ha lassúnak véled az interneted, első körben ne azon gondolkodj, hogy milyen másik csomagra lenne érdemes előfizetni, hanem vesd be a következő ötleteket! Akár meg is duplázhatod velük az internet sebességét.

Ideje böngészőt váltanod!
Bár eleinte az Internet Explorer volt az egyetlen böngésző, mára ez számít talán a legelavultabbnak is, hiszen lassú, és nem a legmegbízhatóbb. Szerencsére rengeteg ellenfele akad, például a Mozilla Firefox és a Google Chrome, melyek megbízhatóak és gyorsak, ráadásul ingyen letölthetők.

Az internetezést számos beállítással is felgyorsíthatod. Amennyiben vannak kedvenc oldalaid, melyeket rendszeresen látogatsz, beállíthatod őket könyvjelzőnek - a Könyvjelzők menüben az Oldal hozzáadása gombbal -, így bármikor, egyetlen kattintással a kívánt lapon találod magad. Ha több oldalt figyelsz egyszerre, érdemes kiválasztani a lapfüles funkciót, hogy ne új ablakokat nyisson meg, hanem csak új fület, így egyből látod az oldalakat, és a menütálcádat sem lepik el az internetes oldalak.
Tudtad?
Bizonyos beállításokkal elérheted, hogy a böngésződ automatikusan elmentse azokat a weboldalakat, melyeket az utóbbi időben meglátogattál - ezeket az Előzmények menüből érheted el. Az úgynevezett cache-ek engedélyezésével pedig tovább gyorsíthatod az egyes oldalak betöltését. Mindez nagyon hasznos, ám, ha többen is használják a számítógéped, érdemes óvatosan bánni ezekkel.


Reklámok nélkül gyorsabban
Az Adobe úgynevezett Flash formátumát szinte minden weboldal használja, elsősorban a különböző hirdetések megjelenítésére. Ezek nemcsak zavaróak lehetnek, hanem jelentősen le is terhelik az internetet. Ha gyorsabban és kényelmesebben szeretnél böngészni, egyszerűen tiltsd le az Adobe Flash-t, így az általa működő alkalmazások - többek között a reklámok - nem tudnak majd megjelenni a gépeden. A Flash kikapcsolásához több kiegészítőt is le lehet tölteni az internetről - ám véglegesen nem tanácsos letiltani, hiszen azzal olyan weboldalak betöltését is lehetetlenné teszed, mint például a Youtube.com, aminek kifejezetten a Flash a titka.

Nincs szükség kiegészítőkre!
Szabadulj meg a kiegészítők és az eszköztárak többségétől is! Előbbieket Internet Explorer és Mozilla Firefox esetében is az Eszközök menüben találod. E két böngésző bővelkedik ilyesmikben, melyek nagy részére alig van szükség, de minél többen vannak, annál lassabban tudod majd használni az internetet. Az eszköztár ritkításánál legyél óvatos: mindent nem kell törölnöd, csak azokat az eszközöket, melyek későbbi letöltések alkalmával kerültek a böngészőbe ilyen valamelyik kereső oldal keresőablaka vagy az időjárásról tájékoztató alkalmazások.
Tipp
Ha bosszantanak a kommentek és az egyéb reklámok a Youtube.com használata közben, akkor neked találták ki a QuietTube-ot, ami megszabadít minden felesleges sallangtól. A Youtube link elé írd be, hogy http://quietube.com/v.php/, majd ezután másold be a teljes linket így: http://quietube.com/v.php/http://www.youtube.com/stb. Ezáltal csak a videó jelenik majd meg.

Az olyan különlegesnek tűnő alkalmazások is csak a böngésződet lassítják, mint amilyen a Mozilla Firefox legújabb verzióiban található Personas. Ez az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a böngésződnek egyedi színt és mintát adj. Rengeteg sablon közül választhatsz, melyeknek köszönhetően valóban egyedi lehet a böngésző, ám ahogy sok más kiegészítő, ezek is inkább csak lassítanak, mint hasznosak lennének.
 
 
0 komment , kategória:  Informatika  
Hofi GSzeretünk és Szeretni...
  2010-10-09 00:13:30, szombat
 
  Hofi Géza - Szeretünk és Szeretni fogunk!

28 Videó linkek Link
"Viccben van az igazság" ez jellemezte Hofi Gézát.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 304 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 253
  • e Hét: 6054
  • e Hónap: 39208
  • e Év: 272955
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.