Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 71 
Dallamok Dávid hárfáján*SegítŐ
  2010-11-27 10:06:13, szombat
 
 


Az árnyék alatt

"Felhőt terjeszte ki, hogy befedezze őket, és tüzet, hogy világítson éjjel." (Zsolt.105:39)

Ez a rész azt mutatja be, hogyan vezette és védelmezte az Úr az ő népét, Izraelt, negyven éves vándorlásuk során a Sinai sivatagban. Felhőt terjesztett ki, hogy befedezze őket nappal, éjjel pedig tüzet adott, hogy fényt és meleget árasszon rájuk.

Úgy esett, hogy II. Világháborúban katonaként én is tettem egy hét napon és éjszakán tartó utat ugyanabban a Sinai sivatagban.Tanultam ott valamit, ami nagymértékben fokozta Isten bámulatraméltó ellátása iránti elismerésemet.
Napközben a sivatag nagyon forró, éjszaka viszont rendkívül hideg.

Megértettem, hogy Isten milyen csodálatosan gondoskodott Izraelről. Nappal a felhő pajzs volt, ami megvédte őket a napsugaraktól. De éjszaka, tűzzé vált, ami fényt adott és a szükséges meleget. Így vezette Isten az Ő népét negyven éven át a sivatagban.

Nekünk, keresztényeknek a felhő, ami Izraelt vezérelte, szemléletesen előrevetíti a Szent Szellem helyét életünkben. Pál azt mondja nekünk: "mert akiket Isten Szelleme vezérel, azok Istennek fiai." (Róm.8:14) Ahogy Isten a felhővel vezette Izraelt a sivatagban, úgy vezet most bennünket ebben a világban a Szent Szellem által.

Ami a felhő volt Izraelnek, az a Szent Szellem nekünk.

A forróság idején beárnyékol bennünket. A sötétségben fényt ad. Mikor minden kihűl körülöttünk, természetfölötti melegséget áraszt. Az ő jelenléte mindenkor kiegyenIítetté teszi környezetünket. Mindezt az a név foglalja össze, ahogy Jézus a tanítványoknak nevezte a Szent Szellemet: a Segítő.

ALAPGE: Ján.14:15-17; 25-26 (WBTC - Egyszerű fordítás)
15 Ha szerettek engem, megtartjátok a parancsaimat.
16 Én pedig megkérem az Atyát, és másik Segítőt küld nektek, aki örökre veletek marad.
17Ő az Igazság Szelleme, akit a hitetlen emberek nem tudnak elfogadni, mert nem látják, és nem ismerik őt. Ti azonban ismeritek, mert veletek lakik, sőt bennetek él majd.

25 Ezeket mondom most, míg veletek vagyok.
26 A Segítő pedig, a Szent Szellem, akit az Atya küld az én nevemben. Ő mindent megtanít majd nektek, és mindenre emlékeztet titeket, amit mondtam.



[Forrás: Derek Prince - Dallamok Dávid hárfáján]
Link Link



 
 
1 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Kérlek, Uram, légy igazságom
  2010-11-27 09:21:20, szombat
 
  A mai nap igéi

Boldog, akinek hűtlensége megbocsáttatott, vétke eltöröltetett. (Zsolt 32,1b)

Jézus mondta: Betelt az idő, és elközelített már az Isten országa: térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban." (Mk 1,15)

Olvasmányok: Jel 21,10-14.21-27 és Ézs 3,1-15

Megbocsátom bűneiket, és nem gondolok többé vétkeikre. (Jer 31,34)


És az Isten megbocsát! Újra, annyi árulás és csalás után képes mindent elfelejteni, és velünk, a hűtlenekkel mindent újrakezdeni. Olyan ő, mint a börtönben a fiát meglátogató anya. Neki már nem lehet nagyobb fájdalmat okozni, egy ilyen anyát már nem lehet még jobban megbántani. Krisztus olyan, mint ez az asszony, habár vétettünk ellene, mégis a megszégyenülést is vállalva, jön el értünk a bűnünkbe, hogy kiváltson minket onnan. Ő a sértett, ki megbocsátani jön, a vádlott, aki viseli a következmények terhét és a bíró, ki a vádlott-csere fejében minket szabadon enged, felment halálos bűnünk alól, hogy ne pusztuljunk el miatta. Így hát nem lehet, hogy az ő kitartó szeretetétől ne szégyenüljünk meg, és ne változtasson meg minket, börtönben sínylődő fiait. Az Isten megbocsát, az Isten könyörül, és nem tudok áhítat nélkül meghatódni szeretetén.

Ím előtted állok, ím előtted állok,
ajtód előtt zörgetek.
Bár titkos bűnökkel És nyilván lévőkkel
Vétkeztem te ellened:
Kérlek mindaz által, Nagy irgalmassággal
Fogadd vissza gyermeked.
(Görög Tibor)


Uram, te szeretetnek és jóságnak vagy örök Istene, aki engem sok gyarlóságom és bűnöm ellenére sem vetsz el, hanem szelíd jósággal elnézed és megbocsátod azokat. Irgalmazz nekem, segíts, hogy megváltozzam, hogy a te utadat járjam. Segíts, hogy veled együtt én is meg tudjak bocsátani magamnak, és adj erőt, hogy ugyanazon hibát többé el ne kövessem! Ámen.


A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.
Link



 
 
0 komment , kategória:  Áhitatok minden napra  
Szeretni az embereket
  2010-11-26 09:20:08, péntek
 
  ,,...szeressétek egymást..." (János 15:12)

Szeretni az embereket csak homályos fogalom, hacsak nem teszed a következő öt dolgot:

1) Az emberek bizonytalanok - adj nekik biztonságérzetet! A felszín alatt fájdalmas múlt emlékei lapulnak, és amiatt való aggodalmak, hogy mi jöhet még! Mondd el nekik, hogy

Isten azt mondja: ,,Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged" (Zsidók 13:5).

Ha semmi más nem működik, Isten Igéje fog!
2) Az embereknek szükségük van arra, hogy különlegesnek érezzék magukat - dicsérd őket!
Tedd akkor, amikor a legkevésbé sem számítanak rá, és tedd világossá, hogy semmit sem vársz viszonzásul! Mary Kay Ash, aki egy nagy kozmetikai céget alapított az USA-ban, ezt mondta: ,,Mindenki hord egy láthatatlan táblát a nyakában, amire ez van ráírva: Érd el, hogy fontosnak érezzem magam!".
Figyeld csak meg, milyen gyakran mondja nekünk Isten Igéje, hogy Isten mennyire szeret minket, hogy milyen különlegesek vagyunk, és hogy Istennek terve van az életünkkel.

3) Az emberek jobb holnapot keresnek - adj nekik reményt! Hadd tudják meg, hogy ha Istent teszik életük központjává, akkor a jövő jobb lehet, mint a múlt volt. ,,...amíg az Urat kereste, sikert adott neki Isten" (2Krónika 26:5).
4) Az embereknek megértésre van szükségük - figyelj rájuk, hallgasd meg őket! A gond az, hogy ez több időbe kerül, mint amennyit hajlandók vagyunk feláldozni. Annyira sietünk tanácsokat adni és továbblépni, de ez nem működik. Addig nem tudjuk az embereket ,,megjavítani", amíg nem érzik, hogy megértjük őket.
5) Az embereknek példaképekre van szükségük - légy te is az! Pál azt mondta a korinthusiaknak: ,,Legyetek a követőim, mint én is követője vagyok a Krisztusnak" (1Korinthus 11:1).
Túl sokszor nem vagyunk tudatában annak, hogy milyen példát adunk, és milyen hatással vagyunk másokra. Tetszik vagy sem, amit teszel, vagy nem teszel, befolyásol másokat.

Amikor majd eltávozol e világból, nem hagysz hátra mást, csak azt,
hogyan hatottál másokra.

Bob Gass
Link

Link Levél a királynak



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Ó jöjj, ó jöjj Immánuel
  2010-11-25 19:08:37, csütörtök
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS! Link Oh Come, Oh Come Emmanuel
* Ó jöjj Urunk!
Link





 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
"Legyen a ti hitetek szerint"
  2010-11-25 10:14:14, csütörtök
 
  Az adakozás lelki befektetés és nem pedig kiadás

"Azt mondom pedig: Aki szűken vet, szűken is arat; és aki bőven vet, bőven is arat." 2Kor.9,6

Isten gyakran összehasonlítja az adakozást magok elvetésével.. Ha egy gazdához hasonlóan kimész a földekre és elvetsz magokat, később begyűjtheted annak termését. Ha csak néhány magot vetsz el, csak néhány szál termést hoz az elvetett mag. Ha egyáltalán nem vetsz el semmit, nem terem meg semmi.

Egy gazda sem tartja a magok elvetését kiadásnak, sőt inkább befektetésként tekint arra. Tudja, hogy ha nem vásárol magot, nem lesz gazdasága sem.

Amikor egy farmer elülteti a magokat, bizakodik és reménykedik, hogy az meghozza termését. Van hite, mert egy kukoricaszemet beletesz a földbe és azt várja, hogy egy egész kukoricaszár növekedjen belőle, tele több maggal mint amennyit ő elültetett. Várja a betakarítást, mert tudja, hogy az áldás lesz számára.

Van három dolog, amit a Biblia mond a magvetésről és az aratásról:

1. Ki mint vet, úgy arat. Ha kritikát vetsz, az emberek kritizálni fognak téged. Ha pletykát vetsz, az emberek pletykálni fognak rólad. Bármit is fogsz elvetni az életben, azt fogod majd aratni. Ezt vedd figyelembe.

A jó hír az, hogy ennek a pozitív oldala is igaz. Adj az Úrnak, és figyeld meg hogyan árasztja ki az áldásait másokra és rajtuk keresztül rád is.

2. Mindig többet fogsz aratni, mint amennyit elvetettél. Egy gazda, amikor elvet egy kukoricaszemet a földjébe, tudja, hogy a kukoricaszem helyett egy teljes kukoricaszár növekszik fel, nyolc-kilenc kukoricacsővel,azokon pedig egyenként 100-200 kukoricaszem.

3. Mindig más évszakban fogsz aratni, mint amelyben vetettél. Egyik évszakban vetsz, a hasznot pedig egy másikban aratod le. Ma, ha elültethetsz egy magot, és holnap kiásod, semmi különbséget nem fogsz tapasztalni. De ha hagyod, hogy gyökeret eresszen, lassan növekedni fog és termést fog hozni. Ez Isten gazdaságában az az időszak, amikor megpróbáltatik a hited.

Mekkora aratást szeretnél látni az életedben? Ez csak rajtad áll.
Az Úr azt mondja: "Legyen néktek a ti hitetek szerint" Mt.9, 29


Rick Warren Napi Remény
Link





 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Elsősegély
  2010-11-24 14:35:45, szerda
 
 
Országos Elsősegély- ismereti Verseny 20 Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2010-11-24 15:09:22
feltöltő: dandej
nézettség: 1457
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: OEV, elsősegély, mentő, mentőszolgálat, corevolution,
kategória: tudomány/technika
leírás: A film a 2009-es Országos Elsősegély- ismereti Verseny döntőjén készült. A filmet a Children of the Revolution kreatív műhely készítette.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


Házipatika Link Légúti akadályok eltávolítása Link

Valóban a torkán akadhat valakinek a falat?
Mi teendő, ha valaki fulladozik, s úgy tűnik, a légúti akadály miatt nem kap levegőt?
Gyorsan kell cselekedni, a teendőket gyorsan megtanulhatja bárki!



Karácsonyi kaktusz (Schlumbergera) Link Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGÜNK  
Nagylelkű életet élni
  2010-11-24 10:44:58, szerda
 
  ,,Adj neki szívesen, és ne essék rosszul az, hogy adsz, mert éppen azért fogja megáldani Istened, az ÚR minden munkádat és minden szerzeményedet." 5 Móz 15:10

Isten nagylelkű Isten. Mindenünk azért van, mert Ő adta nekünk ajándékba. Isten nagylelkűségéből származik mindenünk.

Isten azt szeretné, ha követnénk a jó példát. Szeretné, ha létjogosultságot kapna életünkben a nagylelkűség. Akkor sajátíthatjuk el ezt az ajándékot, ha megtanulunk adni, nemcsak kapni. A minket körülvevő kultúrában minden önközpontú. Arra bátorít, hogy szerezz meg mindent.


Isten azonban nem így gondolkodik. Az angol Message bibliafordítás érhetőbbé teszi a fenti igeverset a mai kornak is: ,,Adj szabadon és gondolkozás nélkül. Ne legyen a szíved kapzsi. Az adakozáshoz való jó hozzáállásod Isten áldását hozza az életedre mindabban, amit teszel, munkálkodsz, és amibe belefogsz." (a fordító)

Lelkipásztorként törődök Veled és azt szeretném, ha Isten áldása teljessé lenne az életedben és mindazon, amibe belekezdesz. Szeretném, ha Isten áldása kiáradna az életedre. A Biblia azt tanítja, hogy ez viszont csak úgy lehetséges, ha megtanulunk nagylelkűek lenni.


Fontos megjegyezni, hogy nem azért adunk, hogy áldást kapjunk cserébe. Azért adunk, hogy mások számára áldássá válhassunk. Érezzük a különbséget?

Rossz indok csak azért adni, mert elvárunk valamit viszonzásul. Azért adok, hogy áldás lehessek, nem azért, hogy áldást nyerjek. Ha azonban egyre többet adok, Isten gondoskodik arról, hogy én se maradjak áldás nélkül.

A Biblia tele van a nagylelkűségre vonatkozó ígéretekkel. Isten azt mondja, ha bízunk be és kegyesen adunk, meg fogja áldani a vagyonunkat, egészségünket, családunkat, pályafutásunkat, időnket, múltunkat, jelenünket és a jövőnket.

Micsoda csodás lehetőség lelki örökségünk megteremtésére!


(Daily Hope by Rich Warren Napi remény




 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Emmanuel
  2010-11-23 15:37:52, kedd
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Buday Ádám fotóblogja
  2010-11-23 15:24:17, kedd
 
 


Buday Ádám fotóblogja Link





Link Képgaléria vadvilág képek * Josef Hlasek
 
 
0 komment , kategória:  Képtárak * Picasa Webalbumok  
Szeráf - Szaladok Hozzád
  2010-11-23 08:54:21, kedd
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 71 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 71 db bejegyzés
e év: 862 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1265
  • e Hét: 3425
  • e Hónap: 14478
  • e Év: 75779
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.