Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Narancsos marhafelsál
  2010-12-21 20:23:20, kedd
 
  Karácsonyra:

Narancsos marhafelsál

Hozzávalók:

70 dkg marhafelsál
15 dkg sárgarépa
15 dkg gyökér
6 dkg zsír
3 dkg liszt
3 dkg cukor
4 dkg paradicsompüré
1 fej vöröshagyma
2 db babérlevél
2 dl vörösbor
1-2 szem narancs
szemes bors
kakukkfű

Szeleteld fel a húst, sózd, borsozd, és kevés zsíron süsd elő. A zöldségféléket tisztítsd meg, és vágd karikákra. Pirítsd meg a cukrot a zsírban, add hozzá a vöröshagymát és a zöldségeket. Rakd hozzá a paradicsompürét, és pirítsd addig, míg a paradicsom el nem kezd barnulni. Az elősütött húst tedd egy nagyobb serpenyőbe, és borítsd rá a megpárolt zöldségeket. Öntsd fel vörösborral és körülbelül ugyanannyi csontlével, majd ízesítsd sóval, borssal. Rakd a tetejére a narancsszeleteket, és fedő alatt párold puhára. Ha a hús megpuhult, szedd ki, és a visszamaradt levet száraz rántással sűrítsd be. Forrald jól össze, majd szűrd át. Tálaláskor a szeleteket öntsd le a mártással, díszítsd a narancsokkal. Köretnek a rizs illik a legjobban hozzá.

Forrás: Femina.hu Szerző: Jech Enikő
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Libaleves
  2010-12-21 20:19:29, kedd
 
  Karácsonyra:

Libaleves

Hozzávalók:
fél liba
20 dkg sárgarépa
20 dkg gyökér
10 dkg gomba
5 dkg karalábé
5 dkg zeller
5 dkg kelkáposzta
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csomó zöldpetrezselyem

szemes bors
sáfrány

Darabold fel a megtisztított libát, majd tisztítsd meg a zöldségeket is. A sárgarépát, gyökeret és a karalábét vágd metéltre. Tedd fel a húst főni, és ízlés szerint adj hozzá vöröshagymát, fokhagymát, sót, borsot és sáfrányt. Ha a hús félig megpuhult, rakd hozzá a többi zöldségfélét. Lassú tűzön főzd készre. Körülbelül három órát vesz igénybe. Ha a leves elkészült, hagyd pihenni negyed órát, és csak azután szűrd le! Finommetélttel vagy csigatésztával kínáld!

Forrás: Femina.hu Szerző: Jech Enikő
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Angyali üzenet a mai napra
  2010-12-21 19:27:36, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 316 db bejegyzés
e év: 2702 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 929
  • e Hét: 7730
  • e Hónap: 12768
  • e Év: 142475
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.