Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
töltött tojás
  2010-03-26 20:04:43, péntek
 
 


8 főtt tojás
20 dkg natúr krémsajt ( egy kicsi maradjon a díszítéshez)

őrölt bors
1 kk mustár
4 közepes paradicsom

elkészítés
1.A főtt tojások aljából egy vékonyabb, a tetejéből egy vastagabb lapot levágunk. Ahonnan a vastagabbat vágtuk, onnan kiszedjük a tojássárgáját.
2.A tojássárgákat összekeverjük a krémsajttal, a fűszerekkel és a mustárral. Visszatöltjük a tojásba.
3.A paradicsomokat félbevágjuk, belsejüket kikaparjuk és a tojásokra borítjuk.
4.A tetejét a megmaradt krémsajttal díszítjük
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
felhő szelet
  2010-03-26 20:02:53, péntek
 
 


Tésztához:

25 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 tojás
1 tojássárgája
1 ek rum
1 kk szódabikarbóna
5 dkg margarin
1 ek méz

Krémhez:

1 l tej
2 ek liszt
2 cs vaníliás pudingpor
3 tojássárgája
20 dkg margarin
15 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
fél l lehűtött Hulala tejszín

elkészítés
1.A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, két részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán két lapot sütünk belőle.(A tepsi mérete: 36 x 25 cm)
2.Rövid ideig, kb 3-4 percig, és kb. 200 fokon sütjük. A felső lapot előre felkockázzuk.
3.A krémhez,először a lisztet a pudingporral összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgágat, és apránként öntjük hozzá a tejet, vigyázva, hogy ne legyen csomós. Ezután tűzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
4.Amig hűl a krémünk, a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a pudingos krémünk, összekeverjük a cukros margarinnal.
5.Az előre lehűtött Hulala tejszínt kemény habbá verjük.
6.Ha ezekkel elkészültünk, az alsó tésztalapot kicsi rummal meglocsoljuk (ez el is maradhat), majd rákenjük a sárga krémet, erre a kemény Hulala habot. (A krémeket szépen, formásan simítsuk el.) Az előre felkockázott tésztalapokat rátesszük a tetejére és porcukorral meghintjük.
7.Hűtőben legalább egy éjszakát állni hagyjuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
sajtos tekercs
  2010-03-26 19:57:27, péntek
 
 


Tésztához

50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
1 pohár tejföl (20%)
2 tojás sárgája
1 kk só
fél sütőpor
köménymag

Töltelékhez

20 dkg vaj
25 dkg reszelt sajt

elkészítés

1.A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a tojás sárgát, a sütőport és a sót. Az alapanyagokat jól összegyúrjuk.
2.A töltelékhez a vajat felolvasztjuk, és belekeverjük a reszelt sajtot és a csipet sót.
3.A tésztát négybe vágjuk, és a negyedeket kilisztezett deszkán egyenként 2 mm vastag téglalapformára nyújtjuk.
4.A téglalapformára nyújtott tésztát megkenjük kenőtoll és villa segítségével a vajas sajtos masszával, és utána a tésztát feltekercseljük. A tekercseket fóliába teszzük, és egy éjszakára a hűtőbe helyezzük.
5.Másnap a tésztát felcikkezzük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, köménymaggal megszórjuk a tetejét. Előmelegített sütőben (légkeverésen) 180 fokon 20-25 percig sütjük, míg szép piros nem lesz a teteje.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
házi sajtos pogi
  2010-03-26 19:50:25, péntek
 
 



60 dkg finomliszt
25 dkg házi vaj
4 dl házi tejföl
2,5 dkg élesztő
1 kk cukor
0,5 dl házi tej
4 tojássárgája
2-3 dkg só

Tetejére:
1 db házi tojás
8-10 dkg reszelt sajt (pl. edami)

Tepsi kikenéséhez:
vaj
1.Csöpögtessük le a tejfölt szitába helyezett tiszta tüllön keresztül, legalább 1-2 órán át.
2.A házi tejet langyosítsuk meg, majd öntsük egy bögrébe, keverjük össze a cukorral és az élesztővel, majd tegyük meleg helyre felfuttatni (10-15 perc) .
3.A vajat langyosítsuk fel szobahőmérsékletűre, majd a sajt kivételével keverjük össze a hozzávalókat.
4.Alaposan gyúrjuk át, míg pogácsatészta-masszát nem kapunk.
5.A kapott tésztát helyezzük kelesztőtálba, fedjük le, és legalább fél órán keresztül pihentessük.
6.Ezután lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki, és hajtogassuk össze a pogácsa alapanyagát, majd ismét helyezzük a belisztezett kelesztőtálba, ahol újból legalább fél órát pihentetjük.
7.Ismét nyújtsuk ki, és hajtogassuk össze a tésztát. Megint pihentessük fél órát, utána lisztezett nyújtódeszkán kisujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki.
8.Rácsozzuk be kb. 3 mm mélyen a tésztát egy kés segítségével, majd a 7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk pogácsákat. A pogácsákat két tenyerünk között megformázzuk, ,,sodorjuk", majd tegyük azokat kivajazott tepsire.
9.Kenjük meg a felvert tojással, szórjuk meg reszelt sajttal. Rövid pihentetés után -kb. 15 perc- előmelegített sütőben (gázsütőnél 3-as fokozat) aranybarnára sütjük. Az illatán és a színén látjuk, amikor kész.
10.Sütés után kis időre letakarjuk a megsült pogácsákat egy tiszta konyharuhával.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
fonott kalács
  2010-03-26 19:48:05, péntek
 
 


3 dl tej
4 ek cukor
5 dkg vaj
1/2 tk só
50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő

kenéshez
pici tej

elkészítés
1.Kenyérsütő gépbe rakjuk a hozzávalókat a fenti sorrendben. (Kenyérsütő helyett persze kézzel is dagaszthatjuk. Ekkor az élesztőt felfuttatjuk és mint egy hagyományos kelt tésztát összeállítjuk, majd kétszeresére kelesztjük. Majd a 3. lépéstől folytatjuk.)
2.Dagasztás programot indítunk rajta (1ó 50p).
3.Lisztezett felületen 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát, egyenlő vastagságú és hosszúságú hengerekké sodorjuk és megfonjuk.
4.Vajazott-lisztezett tepsire rakjuk, tejjel lekenjük.
5.175 fokos sütőben 30 percig sütjük. (A jobb eredmény eléréséhez egy vízzel teli tálat teszünk a kalács mellé a sütőbe.)
6.Sütés után rácsra tesszük a kalácsot, és ott hagyjuk kihűlni.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
sonka tekercs
  2010-03-26 19:45:23, péntek
 
 



Tormakrémes sonkatekercshez:

18 szelet vékony jó minőségű gépsonka
15 dkg vaj
3 ek liszt
2,5 dl tejszín
3 tojássárgája
30 dkg ecetes torma
citromlé
porcukor
fehérbors

mustár

Brokkolikrémes sonkatekercshez:

18 szelet gépsonka -kb 30 dkg
50 dkg brokkoli
5 dkg vaj
3 ek liszt
2,5 dl tej

őrölt bors
szerecsendió

Díszítéshez:

1 cs zselatin
5 dkg reszelt trappista sajt
3-4 db salátalevél
piros-, zöldpaprika szeletek
tépett petrezselyemzöld
pirosarany
4 db keményre főzött tojás , negyedekre vágva

Tormakrémes sonkatekercs elkészítése:

1.Sűrű besamel mártást készítünk. A megolvasztott vajban keverjük el a lisztet, majd habverővel kevergetve öntsük rá a tejszínt. Az elkészült mártást a tűzről lehúzva elkeverjük a tormával, a tojások sárgájával, és ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot, mustárt, citromlét és esetleg egy kis cukrot.
2.Visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett krémmé felfőzzük. Amíg a krém hűl, a sonkaszeleteket egy alufóliára helyezzük. Majd a kihűlt tormakrémmel azokat egy nyomózsák segítségével egyenként megtöltjük. A krémből a díszítéshez egy kicsit megtartunk.
3.A megtöltött sonkatekercseket feltekerjük a fóliában, és egyenként becsavarjuk, majd a hűtőbe helyezzük azokat kb. 1 órára.
4.Tálalásig hűtőben tartjuk.
Brokkolikrémes sonkatekercs elkészítése:

1.A megtisztított brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük, majd burgonyatörővel pépesítjük. A megolvasztott vajon világosra pirítjuk a lisztet, tejjel fölöntjük, és kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve sóval, őrölt borssal fűszerezzük, majd a brokkolipürét is hozzákeverjük. Majd a kihűlt brokkolikrémmel azokat egy nyomózsák segítségével egyenként megtöltjük.
2.A megtöltött sonkatekercseket feltekerjük a fóliában, és egyenként becsavarjuk, majd a hűtőbe helyezzük kb. 1 órára.
3.Tálalásig hűtőben tartjuk.
Díszítés:

1.Tálaláskor a sonkatekercsek végeibe reszelt sajtot helyezünk.
2.Majd a zselatint kicsi vízben összeforraljuk, kihűtjük, és a kicsomagolt sonkatekercset bekenjük vele.
3.Így nem fog bebarnulni a sonkatekercs.
4.A félretett krémből mindegyik tekercsre egy rózsát nyomunk.
5.A hidegtálat díszíthetjük salátalevéllel, paprikaszeletekkel, tépett petrezselyemzölddel.
6.Franciasalátát, főtt tojást kínálunk hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
virág torta
  2010-03-26 19:42:42, péntek
 
 


Tésztához:

6 tojás
6 ek cukor
3 ek finomliszt
3 ek rétesliszt
1/2 cs sütőpor

Krémhez:

4 dl tej
1 cs csokoládés pudingpor
3-5 ek cukor
10 dkg margarin
3 dkg kakaópor

Díszítéshez:
10 dkg marcipán
1 cs mandulaforgács
1 ek kókuszreszelék
sárga ételfesték

1.A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájára rászitáljuk a sütőporos liszteket, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. A tortaformába öntjük, és 5-6-os fokozaton aranybarnára sütjük a piskótát. A formában hagyjuk kihűlni.
2.A pudingot a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni, majd mikor teljesen kihűlt, a margarinnal és kakaóporral habosra verjük.
3.A tortát kettévágjuk, és megkenjük a csokoládékrémmel, tetejére és az oldalára is jusson.
4.A marcipánt kinyújtjuk, és szirmokat vágunk belőle, amit virág formában a tortára helyezünk. A kókuszt megfestjük sárgára, ebből lesz a virág közepe. A torta oldalát mandulaforgáccsal
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
sonkás falatkák
  2010-03-26 19:36:28, péntek
 
 



1 kígyóuborka
6 tojás
24 szelet füstölt sonka
1 piros kaliforniai paprika
petrezselyem
majonéz
24 db olívabogyó

1.Az uborka héját hosszában csíkosra metszük, így amikor felszeleteljük cakkos szélű köröket kapunk. 24 szeletre lesz szükségünk.
2.A tojásokat megfőzzük, felszeleteljük. 1-1 szeletet az uborkákra teszünk.
3.1-1 kiskanál majonézt kanalazunk rá.
4.Félbehajtjuk a sonkát, feltekerjük és fogvájó segítségével a tojásos uborkatalpra csücsültetjük.
5.Minden falatra paprikaháromszögeket tűzünk fogvájóval és olívabogyóval díszítjük.
6.Aprított petrezselyemmel megszórjuk.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
fonott kalács húsvétra
  2010-03-26 19:28:54, péntek
 
 



1kg finomliszt
15 dkg vaj
1 db tojás + 1 a kalács megkenéséhez
5 ek cukor
5 dl tej
4 dkg élesztő
1 kk só

1.1 dl langyos tejbe egy kiskanál cukrot teszünk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
2.A maradék cukrot a tojással kikeverjük.
3.A lisztet nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a cukros tojást, a sót, és a maradék langyos tejjel közepesen kemény tésztát gyúrunk.
4.A megolvasztott, langyos vajat négy részletben a tésztához adjuk. Addig dagasztjuk, amíg selymes, sima, hólyagos tésztát kapunk (géppel kb. 1/4 óra, kézzel legalább kétszer ennyi).
5.Konyharuhával letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük (kb. 1/2 óra).
6.A megkelt tésztát lisztezett deszkán két kisebb és egy nagyobb darabra vágjuk.
7.Először a két kisebb darabot egyenként kb. 40 cm-es hengeres formává sodorjuk. Egymáson keresztbe fektetjük őket, majd lazán dupla spirálba csavarjuk a két tésztahengert. Az összecsavart tésztát félbehajthuk és a kizsírozott tepsi közepére fektetjük.
8.A nagyobb tésztadarabot az előzőknél hosszabb hengerré sodorjuk, és körülkerítjük vele a tepsiben lévő fonatot.
9.Előmelegítjük a sütőt, közben a tésztát ismét langyos helyen kelni hagyjuk (1/4 óra-20 perc).
10.Végül a kalácsot megkenjük összehabart tojással, és az előmelegített sütőbe tolva, közepes lángon pirosra sütjük
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
elefántkönnycsepp süti
  2010-03-26 19:24:25, péntek
 
 


Tésztához:

6 db tojás
9 ek cukor
2 ek kakaópor
2 ek liszt
1 tk szódabikarbóna

Krémhez:

2 cs vaníliapuding
5 dl tej
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 db banán

elkészítés
1.A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük kemény habbá, beletesszük a 9 ek cukrot, ezzel is verjük tovább, majd belekeverjük a tojások sárgáját. Majd a 2 ek kakaóport, 1 tk szódabikarbónát, 2 ek lisztet összekeverjük, és a habhoz adjuk, óvatosan összekeverjük.
2.Sütőpapírral kibélelt tepsiben előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük. Utána lisztezett konyharuhára kiborítjuk, sütőpapírt levesszük óvatosan, és konyharuha segítségével még melegen feltekerjük.
3.A 2 cs pudingport a 5 dl tejben megfőzzük, és lehűtjük. A margarint a 15 dkg porcukorral habosra keverjük, és a pudinghoz adjuk (habosra keverjük).
4.Kitekerjük a tésztát, megtöltjük a krémmel, az elejébe belehelyezzük a két banánt, és feltekerjük.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
2010.02 2010. Március 2010.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 698 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 375
  • e Hét: 1249
  • e Hónap: 5653
  • e Év: 37382
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.