Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Szép napot !
  2011-07-14 17:21:15, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Varázslatos
  2011-07-14 17:12:38, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek - Csupa csillogás  
A CSERESZNYE gyógyító ereje
  2011-07-14 16:45:03, csütörtök
 
  Frissesség, tavasz, ifjúság = CSERESZNYE!

A cseresznye őshazája Törökország és Nyugat-Szibéria. A kerti cseresznyét valószínűleg a pompázatosan gazdag lakomáiról hírhedtté vált Lucullusnak köszönhetjük, aki egyébként tiszteletre méltó és sikeres hadvezér volt. A pontuszi Kerasuntból (a mai Törökország területéről) ő hozatott egy akkor kiválónak tartott cseresznyefajtát Itáliába. Emellett az ókori katonák legkedveltebb szomjoltója volt, hiszen 78-82%-a víz.



Minden része gyógyszer: a húsa, a magja, a szára.

Tisztító hatását a vérre, a húgy-, ivar- és emésztőszervekre fejti ki.

Mind az ízületi gyulladások, mind a cukorbetegség leküzdésében nélkülözhetetlen szerepet kaphat.

A szénanátha, a szénaláz legjobb orvossága.

Igen magas a vastartalma, ami a kövek oldása mellett a vérszegénység gyógyítására is alkalmassá teszi.

Alkalmas terhességi hányás megakadályozására, alacsony vérnyomás, alultápláltság és depresszió gyógyítására.

A cseresznye legfőbb gyógyereje az előbbieken túl, leginkább a vértisztításban mutatkozik meg. E tulajdonsága miatt több betegség természetes gyógyszerévé vált.



Köszvény:


A téli húsos táplálkozás következtében a szervezetben felhalmozódik a húgykősav, aminek lerakodása a csuklókban vagy az ujjakban erős fájdalmat okozhat. A cseresznye segít megtisztítani a vért, aminek következtében enyhül, vagy teljesen elmúlik a fájdalom.



Reuma:


A reumatikus megbetegedés szintén a végtagok csatlakozásainak kikopásával, kihasználtságával függ össze. A csuklók, forgó pontok érzékenyebbek a támadásokra. A beteg részek begyulladhatnak, a mozgatásra fájdalommal reagálhat. Ha megváltoztatjuk táplálkozási szokásainkat, és megtisztítjuk a vért, enyhíthetjünk ezeket a tüneteket.



Bőrápoló:


A helytelen táplálkozás következménye a beteges kinézetű bőr, ami előbb- utóbb kiütésessé, pattanásossá válik. Amint megkezdődik a vér tisztítása -jelen esetben egy cseresznyekúrával,- a bőrünk állapota is rendbe jön. A cseresznye hatása a vértisztításban jut kifejezésre, az pedig a bőrt tisztítja meg.



A cseresznye nedve, de főleg a magja a szívizomzatot erősíti. Célszerű ezért a magokat összegyűjteni, majd a cseresznyehiányos időszakban naponta 10-15 magot megtörni és elfogyasztani.



A cseresznye tartalmaz káliumot, kalciumot, nátriumot, foszfort továbbá A, B, és C vitamint.

Antocián és antocianidin nevű anyaga serkenti a kötőszövet újraképződését, amelyben a C vitaminnal és a cinkkel együtt elősegíti a fehérjékből alkotott kollagénrostok erős, de egyben rugalmas fonadékká való összekapcsolódását. Semlegesíti a sejtkárosító szabad gyököket, és elbontja a kötőszöveteket károsító enzimeket, amelyek a bőr petyhüdségét és öregedését gyorsítják meg!



A cseresznye, kúraszerűen is alkalmazható, magas fehérje-, zsír- és szénhidráttartalma miatt önálló étkezésre is ajánlott több héten át, más tápanyagok mellőzése mellett. Ilyenkor több fajtája is fogyasztható, de csak érett állapotban. A cseresznyekúra szabályozza a bélműködést, elmulasztja a székrekedést, megköt bizonyos mérgeket a belekben (kelátképző).

Együnk meg egy hétig naponta minimum negyed kiló nyers cseresznyét. Ez a regenerációs kúra újjászületést jelent!



A cseresznye szárából főzött tea igen ízletes, szép, aranysárga színű. Gyomor- és tüdőbajok esetén igen hasznos, és minden esetben veszély nélkül iható, kellemes tea.



8 g fehérjét, 7 g növényi zsírt, 140 g gyümölcscukrot, 5 g szerves sót és 4 g rostanyagot tartalmaz kilogrammonként.

Míg a legtöbb gyümölcs a "szüret" után tovább érik, a cseresznye nem, így ajánlott teljesen érett állapotban leszedni. Érdemes közvetlenül csak a fogyasztás előtt megmosni.







 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Varázslatos
  2011-07-14 16:41:49, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek - Sugárzóan szép képek  
Rákellenes zöldség
  2011-07-14 16:36:34, csütörtök
 
  A 4 legerősebb rákellenes zöldség
Olcsó orvosság a konyhádban
Ismerj meg négy zöldséget, melynek fogyasztásával hatékonyan védekezhetsz a káros szabadgyökök támadása ellen!

A rák gyűjtőnév alá számtalan rosszindulatú daganatos megbetegedés sorolható, közös jellemzőjük pedig, hogy a szervezet sejtjeit rendellenes burjánzásra késztetik. Ez a kóros sejtosztódás idővel átterjed a környező szövetekre és szervekre.

Bár a rák a civilizált világ egyik legrettegettebb betegsége, több típusa is hatékonyan kezelhető, amennyiben idejében észreveszik jelenlétét. Ehhez természetesen fontos, hogy ne hanyagold el a rendszeres szűrővizsgálatokat. Ugyanakkor a helyes táplálkozással jelentősen csökkentheted a kockázati tényezőket, és megelőzheted a betegség kialakulását.

Az egészségtelen életmód ugyanis komoly szerepet játszik a daganatok kifejlődésében. Egyes szakértők becslései szerint az esetek 35%-ában a nem megfelelő táplálkozás okozza a betegség kialakulását. Épp ezért nem árt tisztában lenned vele, hogy mely zöldségek fogyasztásával kerülheted el legkönnyebben a kórt.
Mik is azok a szabadgyökök?
A rák kialakulásáért nagymértékben felelőssé tehetőek a szabadgyökök. Ezeket a vegyületeket a szervezet magától is termeli különböző vírusok és baktériumok elleni védelem céljából, ám a külvilág károsító tényezőinek hatására előfordul, hogy a kelleténél több van jelen a testedben. A munkahelyi stressz, a túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás mind olyan rizikófaktor, mely fokozza a szabadgyökök termelődését. Ebben az esetben pedig a káros vegyületek könnyen a szervezet ellen fordulhatnak. Ahhoz, hogy ez ne így legyen, fontos, hogy körültekintően táplálkozz.

Brokkoli
Az apró fára emlékeztető zöldség az egyik legtöbbet tanulmányozott és legegészségesebbnek tartott növény. Nem véletlenül, hiszen magas fitovegyület-tartalma miatt fogyasztásával segíted szervezeted védekező mechanizmusait.

A benne lévő béta-karotin pedig semlegesíti a sejteket károsító szabadgyököket. Ezenkívül folsavtartalma miatt is csökkenti a rák kialakulásának valószínűségét. A zöldségben lévő indolokról pedig úgy tartják a szakértők, hogy bizonyos fokú védelmet nyújtanak az olyan hormonfüggő daganatos megbetegedésekkel szemben, mint a mell- vagy a prosztatarák.
Hagymafélék
A dialil-szulfid nevű fitovegyület elsősorban a főzőhagymában található meg nagyobb mennyiségben. Jótékony hatását annak köszönheti, hogy a gyomorba kerülve növeli a rákellenes hormonok mennyiségét. Ezenkívül igen ígéretesnek tűnnek azok a kutatási eredmények is, melyek a póréhagymában található kvercetin nevű antioxidáns ráksejteket gátló hatására utalnak. A vizsgálatok szerint a vegyület segít megelőzni az emlőrák, a bőrrák, valamint a rosszindulatú vérképzőszervi megbetegedések kialakulását. Végül pedig a fokhagymában lévő allil-szulfidok gátolják a daganatok növekedését, valamint elpusztítják a rákos sejteket.
Paradicsom
A zöldségben található tápanyagok védenek a rák egyes típusaitól, az érelmeszesedéstől, valamint bizonyos bőrbetegségektől is. Klorogénsav-tartalma miatt a frissen szedett paradicsom fogyasztásával csökkentheted a rákkeltő anyagok - például a cigarettafüstben előforduló nitrózaminok - hatását. Emellett a paradicsom igen gazdag likopinban is, mely vegyület védelmet biztosít a rák, illetve a szívbetegségek kialakulásával szemben. Jótékony hatását bizonyítja, hogy ma már gyártanak a paradicsomból nyert likopinkapszulát is.

Vöröskáposzta
A keresztesvirágzatúak családjába tartozó vöröskáposzta a zöldségek királya. Tele van tápanyagokkal és különböző betegségek ellen védő vegyületekkel. A benne lévő antocianinok - antioxidáns festékanyagok - védelmet nyújtanak a szabadgyökök okozta károsodásokkal szemben. Az amerikai ARS Beltsville Human Nutrition Research Center kutatói szerint legalább 36-féle antocianin található a vöröskáposztában, melyből nyolcat eddig semmilyen más káposztaféléből nem tudtak kimutatni.


 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
A fák gyógyító ereje
  2011-07-14 16:23:06, csütörtök
 
  Biztos Ön is tapasztalta már, hogy amikor fájdalom éri, vagy problémák
sokasága nehezedik a vállára, akkor egy séta a friss levegőn, ahol zöld
koronájú fák veszik körül elsöprik a "viharfelhőket" feje felől, és megnyugszik!

Ez nem véletlen, hiszen a fák elszívják negatív gondolatainkat, és pozitív energiával töltenek fel.
Ez azért van, mert a fák nagy energiával, gyógyító energiával rendelkeznek.
Az igazi feltöltődéshez azonban nem elég egy alkalom.
Minél több időt kell tölteni zöld környezetben, hogy testünk-lelkünk felfrissüljön!
A természetben való tartózkodással sokat teszünk egészségünkért hiszen a friss
levegő jótékony hatással van idegrendszerünkre.

Egyet azonban ne felejtsünk el szem előtt tartani: a fák ugyanolyan
élőlények, mint mi emberek!
Tudatosítanunk kell magunkban, hogy éppannyira függünk a fáktól,
mint ők tőlünk!
Mert ők jelentik számunkra az éltető levegőt, mindazt a gyönyörű,
megnyugtató harmóniát, mely oly széppé teszi bolygónkat!

A fák gyógyító ereje gyógyír mindazoknak, akik kétségek nélkül meg tudnak nyílni előttük!
És a fagyógyászat igen kellemes módszer!
Nem kell mást tennie, mint elmenni egy erdőbe, vagy lesétálni a közeli parkba,
és máris érezheti, ahogy a pozitív energiák átjárják!
Az erdei séta jól esik, hisz a pozitív energiák mellett, a hatalmas fák között
biztonságban érezzük magunkat, és ránk talál a nyugalom!

Ha szomorúság gyötri, vagy csak fel szeretne töltődni pozitív energiákkal,
menjen ki a természetbe!

És, hogy hogyan is kell megölelni egy fát!?

A jótékony hatás elérése érdekében nem kel mást tennünk, mint felhasználnunk
a fa "gyógyító" erejét!
Ennek érdekében tetszőleges ideig öleljünk át egy fát úgy, hogy közben homlokunk,
mellkasunk, és hasunk a fa törzséhez ér!
Bal kezünk felfelé, jobb kezünk pedig lefelé mutasson!
Azután forduljunk meg, hogy nyakszirtünk, gerincünk és lábunk is érintkezzen a törzzsel!
Ha álmatlanság kínozna bennünket, akkor jó időben heveredjünk le a fa mellé,
és meztelen talpunkat tegyük a fa törzsére!
A fa energiájából elsősorban nappal töltekezzünk, mert éjszakára az
energia lesüllyed a gyökerekbe!
Ne szégyelljék magukat, ha kedvük támad kipróbálni a faterápiát, egyszerűen
menjenek ki a természetbe, és öleljék meg az Önöknek legszimpatikusabb fát!
És azonnal érezni fogják a jótékony hatását!

Minden fafajta más-más területekre hat, így érdemes figyelembe venni
a kiválasztásnál a fa fajtáját is!

Bükk: az egyik legerősebb energetizáló hatással rendelkező fa.
Elűzi a depressziót, a rosszkedvet, és segíti a pozitív gondolatok áramlását!

Gesztenye: a szerelmi bánat, és a csalódottság elűzője.
Hárs: egy kis lelkierőért forduljunk e fához, ugyanis az érzelmi problémák legjobb "orvosa".

Nyírfa: erősíti a megérzéseket, segíti a jó és a rossz energiák közötti különbségtételt.
Segít leküzdeni a szorongást, félelmet, és a pánikot.

Tölgyfa: egyes kutatók szerint erősíti a pozitív tulajdonságokat.

Fenyő: kiváló idegesség ellen, nyugtató hatású.

Cseresznyefa: egyesek úgy tartják a cseresznyefa a szerelmesek fája.
Emellett oldja a gátlásokat, erősíti az önbizalmat.

Fűzfa: segíti a gyermekek fizikai, és szellemi fejlődését, enyhíti a depressziós tüneteket.
Azonban bármelyik fatípust is választjuk, abban biztosak lehetnek, hogyha elmennek
kirándulni, vagy csak sétálnak egyet a közeli parkban érezni fogják a természet,
a fák gyógyító erejét!



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Orchideák
  2011-07-14 16:08:36, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek - Változó képek  
Köszönöm Szelike !
  2011-07-14 15:57:53, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szelikétől kaptam !
  2011-07-14 15:53:41, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jézus
  2011-07-14 07:40:11, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Jézus  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2011.06 2011. Július 2011.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 12096 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 193
  • e Hét: 1483
  • e Hónap: 10153
  • e Év: 66086
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.