Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/68 oldal   Bejegyzések száma: 670 
Az infláció keresztbe tehet O
  2011-01-31 18:29:28, hétfő
 
 
Az infláció keresztbe tehet Orbánék jegybanki terveinek

2011. 1. 31. 12:08 MTI - Világgazdaság Online

A monetáris tanácsi tagok kinevezési rendjének és a testület összetételének várható változása után is ütemesen folytatódni fog a magyar jegybank szigorítási ciklusa, mivel a külső inflációs sokkok jellemezte mostani környezetben az MNB-nek rögzítenie kell az inflációs várakozásokat - jósolták hétfőn a Morgan Stanley elemzői.

A bankcsoport londoni szakértői a felzárkózó európai térség pénzügy-politikai kilátásairól összeállított tanulmányukban azt írták: "furcsának tűnhet" az MNB döntése a szigorítási ciklus megkezdéséről a még mindig enyhe maginflációs dinamika, a gazdaságban érvényesülő, továbbra is széles negatív kibocsátási rés és a változatlanul gyenge gazdasági teljesítmény közepette.

A fő indok azonban az lehetett a szigorítási ciklus megkezdése mellett, hogy rögzíteni kell az inflációs várakozásokat. A magyar jegybank ugyanis attól tart, hogy ha nem lép, akkor az élelmiszer- és energiaszektorból eredő inflációs sokkok hatással lesznek a béremelési megállapodásokra - vélekedtek a Morgan Stanley szakértői, 6,75 százalékos idei MNB-kamattetőzést jósolva. (Jelenleg 6,00 százalékon áll az alapkamaz.

Mint arról beszámoltunk, az Orbán-kormány gazdasági minisztériuma minden kamatemelésnél hangsúlyozta, hogy fölöslegesnek és károsnak tartja az MNB politikáját. Eközben az MNB kiemelte, hogy legfőbb célja a stabilitás visszaszorítása. Elemzők azt feltételezik, hogy miután a megváltozott jegybank-törvény segítségével a parlamenti többség nem két, hanem négy monetáris tanácsi tagot jelölhet, elkezdődhet a kamatcsökkentési időszak, mivel a kabinet kevésbé szigorúbb monetáris politikával szeretné fellendíteni a gazdaságot.

Ugyanakkor a lapunknak nyilatkozó elemzők úgy látják, nem valószínű, hogy a megújult monetáris tanács kamatcsökkentésbe kezd, az inflációs hatások miatt vélhetően inkább csak a kamatszint tartásában merül ki az enyhébb kondíciók elérésének taktikája.

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/az-inflacio-keresztbe-tehet-orbanek-je gybanki-terveinek-339634?honnan=Nemzeti_Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kié a média?
  2011-01-31 18:25:07, hétfő
 
  Kié a média?

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4202

Dátum: 2011. January 30. Sunday, 21:00
Belföld


Szeretném a magyar média-helyzetet egy egészen más oldalról, vagyis a tulajdonosok oldaláról megvilágítani.
Mondhatnám: megláttatni, hogy honnan fúj a szél? (Sajnos többnyire Németország felől.)
Az idegen kézben lévő média azért veszélyes, mert kizárólag profit orientált. Nem számít a tartalom erkölcsi következménye.

Amikor egy médiamogul cégénél dolgoztam, megkérdeztem a vezérigazgatót, hogy miért nem törekszik valami színvonalat adni a lapjainak? Válasz: akkor elveszítem a hirdetőimet...Tehát a lapkiadás elsőrendű célja, hogy hirdetési felületet adjon a multiknak.


Az információ hatalom. A legszegényebbek és az ingerszegény környezetben élők csak a földi sugárzású TV-adókat tudják fogni.
(Viccesen: még a "tehénfarka antennával" is foghatóak a földi sugárzású adók)
De az már egyáltalán nem vicces, hogy milyen erkölcsi színvonalú műsorokat sugároznak fő műsoridőben. Nyilván olcsó fogás és nagy nézettség a mélyszegénységben élők körében...Tehát tudatos agymosás..
Azokat a külföldi tulajdonú sajtótermékeket és TV-adókat sorolom fel, amelyek leginkább véleményformálóak.

A Népszabadság, baloldali politikai napilap: a Ringier (svájci cég) tulajdona 70,4%-ban. A Ringier nemrég fuzionált az Axel Springer (berlini) céggel.

Blikk-bulvárlap (magát politikailag "független"-nek tartó, de valójában baloldali kötődésû), Ringier tulajdona.

Bors bulvárlap (magát politikailag "függetlennek" tartó, de valójában baloldali kötődésû) Híd Rádió Zrt.

A Népszava, baloldali napilap: a TGD svájci cég tulajdona 97%-ban.

A (HVG) Heti Világ Gazdaság (baloldali kötődésû) hetilap a Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) 75%-os tulajdona.

Világgazdaság (baloldali) napilap: Axel Springer 100% német tulajdonos magyarországi leányvállalata.

Figyelő: gazdasági hetilap (baloldali) Sanoma WSOY finn tulajdonú.
( a Sanoma cég legismertebb lapjai még: Nők Lapja, Családi Lap, Story magazin+ tv adója: Story TV)
A megyei lapok többségükben az Axel Springer tulajdonában vannak. Axel Springer német kiadó, német újságok nagy része az ő kezükben van, ők azok, akik a legcsúnyábban támadják Magyarországot.

A Magyar Nemzet, jobbodali napilap + a Lánchíd Rádió+ a Hírtv 100%-os magyar tulajdonúak.

A Magyar Hírlap jobboldali napilap + az ECHOTV 100%-os magyar tulajdonúak.

Heti Válasz jobboldali hetilap 52% magyar, 42% dán tulajdonú.

Magyar Demokrata konzervatív hetilap 100% magyar tulajdonú.

A TV-adók közül a legnagyobb nézettségûek, tehát leginkább véleményformálók a földi sugárzásúak: (Az M1 a mindenkori állami TV, magyar tulajdonú)
(M2, nem földi sugárzású, állami TV)

RTL Klub: CLT UFA S.A luxemburgi cég német leányvállalata 49%-os tulajdonos,
Mentális nyomást gyakorló mûsorok (véleményem szerint): Való Világ, Mónika Show, Győzike Show, Heti Hetes.

TV2: SBS 81,5% tulajdonos -német Pro Sieben
Itt látható erkölcsileg rossz irányba befolyásoló mûsorok (véleményem szerint): Ezek megőrültek, Ezotv (a jelenleg futók közül, az kormányváltás óta sokat igazodtak)

ATV: (nem földi sugárzású) kereskedelmi TV: baloldali-liberális:többségi tulajdonos a HIT-gyülekezetéhez tartozó Broadcast Project Kft., kisebb részben egy panamai cég.
Rádióadók: MR1 Kossuth, MR2 Petőfi állami adók, Inforádió: nem egyértelmû irányultságú, a kormányváltás óta inkább jobboldali, magyar tulajdonú, Klubrádió: bal-liberális, magyar tulajdonú adó.
Internetes portálok: Index (CEMP csoport), Stop (OPT ügynöki Kft,) Hírstart és Hírkereső (Népszava,TGD), Hír24(Sanoma), Hírszerző (HVG-WAZ) baloldali kötődésûek. Origo (független), Gondola (Netriota Kft, konzervatív).

Megoldás: a média nem lehet idegen kézben. A tartalom szolgáltatást, a mûsorokat erkölcsileg meg kell vizsgálni. Ezért fontos, hogy a kurátorok 2/3-os többséggel legyenek megválasztva.

Stadler Mari, Budapest
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izrael fél
  2011-01-31 18:20:28, hétfő
 
  Izrael fél - Mubarak támogatására buzdítanak a zsidók
Az egyiptomi forradalom nyugtalanítja a kiválasztott nép vezetőit.
Mon, 2011/01/31 - 14:58

Bizalmas üzenetet küldött Izrael az Egyesült Államoknak és európai országoknak, azt kérve, hogy támogassák Hoszni Mubarak egyiptomi elnök rendszerének stabilitását, amelynek nagy tiltakozási hullámmal kell szembenéznie - írta hétfői számában a Háárec című izraeli újság.

Az izraeli vezetők a hét végén elküldött üzenetükben hangsúlyozzák, hogy "a Nyugat és az egész Közel-Kelet érdeke az egyiptomi rendszer stabilitásának fenntartása - folytatja a lap. - Ezért fékezni kell a nyilvános bírálatokat Hoszni Mubarak elnökkel szemben."

A hírt átvevő katonai rádió szerint ez az Egyesült Államoknak és azoknak az európai országoknak a bírálatát jelenti, amelyek már nem támogatják Mubarak elnök kormányzatát.

Az eddig rendelkezésre álló információk alapján az Air China légitársaság egy 265 férőhelyes A330 típusú gépet, valamint a Hainan Airlines egy ugyancsak Airbus A330-200 típusú repülőgépet indított Kairóba hétfőn - helyi idő szerint - a déli órákban.

A kínai kormány számára fontos állampolgárainak biztonsága és ezért az ott rekedtek hazahozatala érdekében intézkedett a légi járatok számának növeléséről - tájékoztatta a Hszinhua hírügynökséget a külügyi tárca illetékese. Elmondta, hogy négy minisztérium, illetve országos hatáskörű szerv munkacsoportot hozott létre, s tagjai már útban vannak Egyiptomba.

Hétfőtől általános sztrájkot, keddre pedig egymilliós tiltakozó menetet szerveznek Egyiptomban a harminc éve uralkodó Hoszni Mubarak elnök lemondását követelő tüntetők.

"Éjjel eldöntöttük, hogy keddre szervezünk egy megmozdulást, amelyen a remények szerint egymillió ember vesz majd részt" - mondta Íd Muhammad szervező, a mozgalom egyik tagja.A sztrájk a szuezi munkások ötlete volt, akik késő vasárnap szólították fel az egyiptomiakat a munka beszüntetésére. Hozzájuk várhatóan többen is csatlakoznak majd, hogy nagyobb nyomatékot adjanak követeléseiknek.

Szuez, Kairó és Alexandria az elmúlt hat napban véres zavargások színhelye volt. A három nagyvárosban kijárási tilalom van érvényben.

(Új Szó nyomán Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt az APEH-szégyenlista: elké
  2011-01-31 18:14:55, hétfő
 
  Itt az APEH-szégyenlista: elképesztő összegek, elképesztő nevek


2011.01.31 15:10 órakor feltéve



Itt az APEH-szégyenlista: elképesztő összegek, elképesztő nevek
Kétezer cég és közel háromezer magánszemély összesen legalább közel 230 milliárd forint adótartozást halmozott fel az elmúlt év végi állapotok szerint. Fél év alatt 16 milliárddal nőtt az összeg.



A NAV feketelistájára azok a magánszemélyek és egyéni vállalkozók kerülhettek fel névvel, lakcímmel és - az egyéni vállalkozók - adóazonosítóval, akik a IV. negyedév végén már legalább 180 napja folyamatosan 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkeztek.

Míg a szeptember végi listára összesen 3 307 név került fel, addig december végére már "csak" 2821 tízmillió feletti tartozás volt a magánszemélyek részéről. Pontos számokat az adóhatóság nem közölt, azonban könnyen kiszámolható, hogy a magánszemélyek legalább 28 milliárd forinttal tartoznak.


Győzike eltűnt


Természetesen továbbra is találunk ismert neveket a listán: A Pa-Dö-Dö nevű duóból ismert Lang Györgyi az adótartozással kapcsolatban egy korábbi interjúban elmondta: "Ez egy olyan pénz volt, ami nem az enyém volt: valakinek odaadtam, az visszaadta, az ő részéről elfogadta az adóhatóság, hogy visszaadta nekem, az én részemről pedig belekötött, hogy én nem adtam vissza az eredeti gazdájának. Kész! Tehát én úgy érzem, hogy vétlen vagyok."

A tartozók között szerepel Földesi-Szabó László is. A milliárdos gazdasági bűncselekmény miatt elítélt 52 éves alapítványi elnök decemberben sétált ki a bíróságról, ítélethirdetése után. A rendőrség jelenleg is körözi.

Lekerült azonban a listáról Gáspár Győző és felesége, Bea asszony. A sztárpár korábban többször került a címlapokra tetemes adótartozása miatt, ám úgy tűnik, törlesztették adóhátralékukat.

Forrás: www.napi.hu, www.penzcentrum.hu


© 2005-2010 - Inform Média
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi van az egyiptomi történések
  2011-01-31 18:11:22, hétfő
 
  Mi van az egyiptomi történések hátterében?

Az egyiptomi események sok tanulsággal szolgálnak. A rossz életkörülmények, különösképp a lassú, de állandó életminőség romlás az arab/iszlám társadalmakat tűrőképességük a határára sodorta. Vannak olyan országok a világban, ahol sokkal rosszabb a helyzet, ennek ellenére a társadalmi feszültség sokkal mérsékeltebb. Jogos az a kérdés, hogy miért az arab/iszlám térségben indult meg a forrongás, míg máshol viszonylagos a nyugalom. Három tényezőt tudunk megnevezni, melyek megkülönböztetik az iszlám vallású népeket a többiektől. Az iszlám vallásra épülő kultúra, az iszlám vallásból eredő erkölcsiség és az iszlám törvénykezés, mely egyesítve Irán példáján keresztül óriási kisugárzó erőként utat mutat az arab /iszlám népeknek.

Az iráni nép árja eredete következményeként jól szervezhető és önszerveződésre is kész, és ezért meghatározó erőként jelenik meg a politika világában is, viszont ezzel ellentétben a közös vallás ellenére az arab népekre nem jellemző az önszerveződés. A tuniszi és az egyiptomi példa is jól megmutatja ezt a negatív tulajdonságot. A forrongás, a lázadás szellemisége megjelent ezekben az országokban, de szervezett keretet nem tud létrehozni. Vannak különböző erejű politikai és vallási csoportosulások, melyek a saját rendszerükön belül akár szervezettnek is tekinthetőek, de képtelenek ezt társadalmi méretűvé növelni. A történelem folyamán az arab világ országai általában külső segítséggel alakították ki belső rendjüket, és minden energiájuk annak fenntartására irányult.

Ezzel a világpolitika formálói is tudatában vannak, úgy Iránban, mint a cionisták világában. Irán vallási síkon igyekszik jó irányba befolyásolni a történéseket, míg a cionisták óriási erőfeszítéseket tesznek ennek megakadályozására és az eddigi helyzet fenntartására. A cionisták (Izrael, USA, Németország) helyzeti előnyben vannak, mert gazdasági síkon uralják a helyzetet. Tehát az iszlám szellemiség áll szemben a nyugati cionista materializmussal. A kettő között egy gyenge felkészültségű, elégedetlenség vezérelte tömeg és kis létszámú, jól felkészült, de egymással is rivalizáló vallási/politikai/gazdasági csoportosulások.

A tömeg mindig az irányítói akaratát hajtja végre, a saját egyszerű (primitív) eszközeivel. Egyiptom esetében a vallási vezetés állásfoglalásai (mely maga is eléggé megosztott), Irán kisugárzása és a cionisták gazdasági érdekcsoportjainak a média általi befolyása számottevő. Különösen erős a Nyugathoz (cionistákhoz) kötődő gazdasági érdekcsoportok befolyása. Ehhez még hozzá kell tennünk azt is, hogy az államvezetés minden szintjén a megvásárolt, beépített és zsarolható vezetők sokasága tevékenykedik, ezért utcai tüntetésekkel - még a sok halott ellenére - sem lehet megváltoztatni a rendszert. Csak az iráni példa, az ellenség kíméletlen megsemmisítése vezethet olyan eredményre, mely hasznos az iszlám, és egyben az ország népessége (a nemzet) számára. Amíg ez nem tapasztalható, komolyabb változásokkal nem szabad számolni.

Nyilvánvaló, hogy Egyiptomban is eljátsszák a "demokratikus átalakulás" nevezetű össznépi cirkuszi előadást, mert bohócok mindig akadnak, és a nagyérdemű is összeverődik. Ennek az előkészítése most van folyamatban. Ám de a mutatvány nem megy egészen úgy, ahogy azt a kiagyalói elképzelték. Sokan vannak a szellemi vonalon, akiknek elegük volt az ilyesmikből, és alapvető változást akarnak. Legfőképp erkölcsi változást, mert ez megoldja a gazdasági gondokat is. Ez a tábor erősen vallásos, az iszlám igazi erejét jelenti. A közeljövő fogja eldönteni, hogy a mai időkben Egyiptomban a materialista cionizmus, vagy az iszlám alapú hazafiasság kerül jobb pozíciókba. Jelenleg a gazdasági érdekcsoportok állnak nyerésre, de ez akár órák alatt is változhat. Mindenki belead mindent, mert most dől el minden. Legalább is egy kis időre, mert a világban olyan változások zajlanak, melyeknek ez az egyiptomi-ügy csak egy kis részlet-eseménye.

Mi az eddigi történésekből levonható tanulság? Csak annyi, hogy amíg nincs egy jól felkészült, közismert és hiteles ellenerő, addig hiábavaló minden áldozat. Mert az eredményt a háttérben lapuló, a pénzzel mindent megvásárló, a megosztás és az intrika fegyvereivel operálók fogják elérni. Ez nem csak Egyiptomra vonatkoztatható.

Kassai Ferenc - Jövőnk.info
2011. január 31.

http://www.jovonk.info/2011/01/31/mi-van-az-egyiptomi-tortenesek-hattereben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország lehet a kétfronto
  2011-01-31 17:58:05, hétfő
 
  Magyarország lehet a kétfrontos harcra készülő Izrael menekülőpályája
barikad.hu
2011, január 31 - 14:26


Az izraeli ingatlanfelvásárlásokról és az elvándorlásról cikkező zsidó napilapokról Hegedűsné Kovács Enikőt kérdeztük


Hegedűsné Kovács Enikő

Hegedűsné Kovács Enikő múlt héten levélben fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez, hogy kiderítse: tudnak-e arról a magyar hatóságok, hogy az izraeli Ofer Brothers ingatlan cégcsoport több vezető tisztségviselője ellen pénzmosás vádjával eljárást indítottak hazájukban. A jobbikos képviselő szerint az arab világ forrongása különös aktualitást adhat az országhódításnak.



Mire alapozza azon állítását, hogy Izrael Magyarországot célállomásnak tekinti egy esetleges kivándorlás esetén?

Ha az ember beleolvas a Haaretz, illetve a Jerusalem Post aktuális számaiba, azt tapasztalja, hogy ezek a napilapok arra ösztönzik a mintegy nyolcmilliós Izrael 35%-át kitevő kettős állampolgárokat, hogy veszély esetén - akár ideiglenesen is - fontolják meg eltávozásukat az országból. Izraeli elemző publicisztikák egyre inkább kész tényként kezelik, hogy az egyiptomi rendszer bedőlése esetén a zsidó állam az ellenséges Libanon és az utóbbi időben barátinak szintén nem mondható Törökország közelségében harapófogóba szorul. Nem nehéz levonni a következtetést, hogy egy esetleges háborús feszültség esetén a lakosság oda fog menekülni, ahol a baráti fogadtatás mellett üresen álló lakóparkok is várják.

Például az Ofer Brothers ingatlanjai?

Például az övék, de sok hasonló izraeli cégcsoport is fektet be Budapesten és máshol az országban különböző leányvállalatokon keresztül. Mivel ezek Magyarországra áttelepülve rendre több kft-t is alapítnak, a tulajdonosi viszonyok sok esetben nehezen kibogozhatók. Az Ofer Brothers esetében feltételezhető, hogy az értékpapír-csalásból származó vagyonból a budapesti ingatlanokba is befektettek, amelyek nagy része Duna-parti lakópark, de hasonló társasházak állnak kihasználatlanul a Soroksári úton is.

A Jobbik milyen lépek megtételét tartaná szükségesnek?

Úgy gondolom, ebben a helyzetben indokolt lenne az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának napirendre venni a kérdést, illetve utána kéne nézni, hogy az utóbbi időszakban hányan kértek hazánkba Izraelből letelepedési engedélyt.

barikad.hu


http://barikad.hu/magyarorsz%C3%A1g_lehet_k%C3%A9tfrontos_harcra_k%C3%A9sz%C3%BCl %C5%91_izrael_menek%C3%BCl%C5%91p%C3%A1ly%C3%A1ja-20110131


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Budaházy Edda nyílt levele Orb
  2011-01-31 17:55:30, hétfő
 
  Budaházy Edda nyílt levele Orbán Viktorhoz

Mon, 2011/01/31 - 15:27


A szabadságharcos testvére levelet fogalmazott meg az ellenállással, főleg testvérével kapcsolatban.

Nyílt levél Orbán Viktornak
Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Én nem tartozom azok közé, akik azt gondolták, hogy a Fidesz majd egy csapásra megoldja Magyarország égető problémáit, hiszen bármerre tekintünk, súlyos válságot látunk az élet minden területén. Én megértem azt, hogy rengeteg a munka és hogy nagyon nehéz megfelelni egyszerre a magyar emberek elvárásainak és a nemzetközi környezetnek.

Azonban nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy Budaházy György immár tizenkilenc hónapja ül börtönben, előzetes letartóztatásban azért, mert nem csak szemlélője, de egyik vezetője volt a Gyurcsány-kormány elleni tüntetéseknek és cselekvő ellenállást tanúsított a nemzetvesztő szociálliberális ámokfutással szemben. Nem tudok elmenni szó nélkül amellett, hogy az előző nyolc évért felelős személyek még mindig, fél év múltán is a parlament bársonyszékében ülve kapják havi ,,jól megérdemelt" juttatásaikat, míg az igazi hazafiak börtönben sínylődnek.

Én szeretném azt hinni, hogy itt valami végzetes félreértés van. Hogy Ön, Miniszterelnök Úr, nem tud ezekről a politikai perekről, mert ha tudomása lenne róla, bizonyára már igazságot szolgáltatott volna azoknak, akiket nem vezérel más, mint a hazaszeretet. Én szeretném azt hinni, hogy Magyarország kormánya örül annak, hogy vannak még fiatalok, akiket nem a meggazdagodás, az élvezetek hajhászása vagy egyszerűen a külföldi munkák megszerzése vezérel, hanem az ország sorsának a jobbítása, a magyar emberek boldogulása.

Én szeretném azt hinni, hogy az csak valami tévedés, hogy a bíróság jogerős ítélete szerint Toroczkai László a felelős a TV-ostromért és nem Gyurcsány Ferenc, és nem az öszödi beszéd, és legfőképpen nem Rudi Zoltán, aki ha megengedi, hogy a tüntetők beolvassák a követeléseiket a közszolgálati tv-ben, valószínűleg megakadályozhatta volna az indulatok elszabadulását. Ezek alapján 1848-ért Petőfi Sándor a felelős, mert felpattant a lépcsők tetejére és elszavalta a nemzeti dalt, és nem a Habsburg-ház évszázados kizsákmányolása és pusztítása. 1956-ért pedig nyílván, azaz ember a felelős, aki először elkiáltotta magát, hogy: ,,menjünk a rádióhoz", és nem a Rákosi rendszer embertelensége, a kitelepítések és egyéb kommunista gyilkosságok.

Ezt a levelet azért írom, hátha elkerülte a Fidesz-kormány figyelmét az a tény, miszerint Budaházy György politikai szereplését éppen azzal kezdte, hogy 2002-ben az Erzsébet hídon a szavazatok újraszámlálásáért tüntetett, hogy ne az MSZP nyerje a választásokat, hanem a Fidesz. Ezért a cselekedetéért társaival együtt jogerősen elítélték, aminek következtében most, mint bűnetetett előéletű ember néz szembe a terrorizmus vádjával.

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Én, és még nagyon sokan azt gondoljuk, hogy ha a MAL zrt. vezetői szabadlábon védekezhetnek, miután tíz embert megöltek és a West Balkán üzemeltetői is, miután vétkesek három fiatal lány halálában, Budaházy Györgyöt is megilleti az ártatlanság vélelme, őt sem kellene előzetes letartóztatásban tartani olyan súlyos, szigorú körülmények között, ahol nem adottak a védekezéshez szükséges körülmények.

Ön egyszer azt nyilatkozta, hogy a nemzeti radikálisok azok, akik ,,Gyurcsány takarodj"-ból nagyon hamar ,,Orbán takarodj"-ot fognak kiáltani. Én szeretném azt hinni, hogy ez nem így lesz.
Ön bizonyára azt mondja, hogy kérem, a független bíróság folytassa le a pert a Magyarok Nyilai ügyben. Ám a magyar bíróság egyáltalán nem független, csak be kellene ülnie egy-két tárgyalásra, amin a hős szovjet emlékművet védelmezik foggal, körömmel, és Magyarországon nem lesz semmiféle "forradalom a szavazófülkékben" addig, amíg a legbátrabb hazafiakat, régi bebetonozott kommunisták sorra ítélik el, csak azért mert nem bírják tétlenül nézni, hogyan lopják szét és herdálják el a nemzet vagyonát, életerejét, értékeit. Amennyiben nem vizsgálják felül a végrehajtói hatalmat, hiába akarunk változást.

16 embert fogtak perbe terrorizmus vádjával, már csak két ember van benn, a többi szabadlábon védekezhet. Budaházy György miért nem védekezhet szabadlábon? Mert bűnismétlő? Esetleg megint lezárja az Erzsébet hidat? Vagy elbújkálna? Hiszen mindig minden ügyét felvállalta! Valakiket felrobbantottak ebben az országban vagy mi ez a terrorizmus nevű agyrém?

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Kérem Önt, legyen igazi honatya és fordítsa a figyelmét ránk, hogy mi is - állandóan mellőzött, lecsőcselékezett, büntetlenül verhető és vegzálható radikálisok - is érezhessük egyszer, hogy ebben az országban minket is emberszámba vesznek és nem rúgnak belénk csak azért mert szeretjük a hazánkat.

Tisztelettel:
Budaházy Edda

http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_01_31_budahazy-edda-nyilt-levele-orban-v iktorhoz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Forradalom után jelentjük: Gyu
  2011-01-31 17:50:51, hétfő
 
  Forradalom után jelentjük: Gyurcsány a börtön helyett évértékelőt tart

A szocialista zsidó az "új országban" évértékelőt tart, míg a hazafiak börtönben várják a szabadulást.
Mon, 2011/01/31 - 16:28


Elvtársak egymás köztElvtársak egymás közt

Februárban évértékelő beszédet tart Gyurcsány Ferenc a szemkilövető kommunista.

A volt kormányfő titkárságának közleménye szerint a volt miniszterelnök-pártelnök, a MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának elnöke "értékeli az ország és a kormány állapotát, beszél az ellenzék, ezen belül az MSZP helyzetéről és saját politikai szándékairól is". A rendezvény helyszínét később hozzák nyilvánosságra.

Orbán Viktor miniszterelnök február 7-én tartja évértékelő beszédét. A miniszterelnök idén is a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére tartja meg beszédét - közölte Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője pénteken. A rendezvény helyszíne még nem ismert. A Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. A politikus 1999 óta minden évben január és március között Budapesten mondja el ilyen jellegű beszédét.

(hirszerzo.hu)
Related Links

* Orbán és Gyurcsány közösen a Magyarok Világszövetsége ellen

http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_01_31_forradalom-utan-jelentjuk-gyurcsan y-a-borton-helyett-evertekelot-tart?utm_source=feedburner&utm_medium=feed& ;utm_campaign=Feed%3A+atisztamagyarhang+%28Szent+Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Magya r+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó, ha nem feledjük: Fidesz, a
  2011-01-31 17:39:47, hétfő
 
  Jó, ha nem feledjük: Fidesz, az örök hazugság és kudarc pártja - avagy Szapolyai Viktor újra a trónon
Posted on 2011/01/31 by Nifadmin

2010. április 16.

Egy kis történelmi párhuzam...

A Szapolyai család Mátyás király idején vált Magyarország legtehetősebb nemesi famíliáinak egyikévé. Egyik leszármazottjuk, János - ezen a néven később (Szent Korona nélküli) magyar (ellen)király is 1526-40 között - 1514-ben erős banderiális csapataival siet az igencsak szorult helyzetben lévő, országszerte gyűlölt Báthory István erdélyi vajda segítségére a temesvári vár alá, félretéve egymás iránti halálos gyűlöletüket és hatalmi viszályukat, hogy együtt számoljanak le Székely Dózsa György paraszti és kisnemesi keresztes-seregével.

Az eredmény közismert: a Dózsa-felkelés (amely a középkori magyar ,,középréteg" egyik legjelentősebb ellenállási, szembefordulási kezdeményezése az önkény ellen) résztvevőit bestiálisan lemészárolják és megbüntetik, és a parasztság szabadságjogainak csaknem teljes felszámolásával félelmetes folyamatokat indítanak el az akkori magyar társadalomban.

Ennek 12 év múlva meg is lesz az ,,eredménye": a totális gazdasági, társadalmi és morális válságban fuldokló Magyarországra 1526 nyarán törő, félelmetes török hadseregtől nincs, aki megvédje az országot. Azaz hogy lenne. A sebtében felállított magyar nemesi, banderiális sereg mellett, az ekkor már nyíltan a királyi koronára ácsingózó Szapolyai személyes hadserege, együtt a másikkal, méltó ellenfele lenne az oszmán ármádiának...

Azonban Szapolyai a legkritikusabb napokban kétnapi járóföldre táborozik a főseregtől, aljas és sunyi módon kivár, tétlenkedik, ahelyett, hogy segítségére siessen és egyesüljön Tomory 25 ezres hadtestjével.

Mindenki tudja, miről van szó: ismerik a hitvány Szapolyait, ismerik a terveit, tudják, hogy már rég tárgyaló viszonyban van a szultánnal, és Szulejmán már neki ígérte Magyarország trónját.

Össze is jön Szapolyainak minden az iszonyatos zűrzavarban: Mohácsnál a magyar fősereg, amely még mindig sokkal erősebb az övénél, megsemmisítő erejű vereséget szenved (sőt nyugodtan mondhatjuk megsemmisül!), és a király, II. Lajos is halva marad a csatatéren. A török néhány heti gyilkolás, rablás, fosztogatás után - mai napig nem tudni, miért! - kitakarodik a teljesen védtelen országból. A mindezt tétlenül végignéző (és nem mellesleg, a hosszú évek alatt ilyen cudar állapotba jutott országért nagy részben bűnrészes) Szapolyait pedig az életben maradt nemesség nagyobbik, behódoló része királlyá választja.

,,ITT AZ IDŐ!"...

Aki nem veszi észre a fenti történelmi tanmese, és napjaink történései között megbúvó párhuzamot, azt nagyon sajnálom...

És ha már Dózsát említettük... 2010 január közepén nyilvánosságra kerül a Jobbik programja, ,,Radikális változás" címmel, és ,,A nép nevében" jelszóval, ami egy Petőfi vers-cím.

A Fidesz arra nem méltatja a választókat, hogy valami újat találjon ki magának a mai napig nem létező választási programjához, fogja magát, és egy másik közismert Petőfi-vers jellegzetes szókapcsolatát veszi elő: ,,Itt az idő!". De hát, így is kell ennek lenni: amíg a választópolgár elgondolkodik azon, hogy ,,azannya, hun is hallottam eztet a mondást valamikó'?!", az alatt az idő alatt végleg elpárolog belőle az a kérdés is, hogy vajon 8 évig hol a büdös francban volt az a fránya, fideszes idő. Ja, persze: akik évekig nemhogy meg sem mukkannak az ellenzék vezetői közül a Parlamentben, de még be sem járnak az ülésekre (itt konkréten, folyamatosan Orbán Viktorra gondolok!!!), azoknak nincs idejük a harcos ellenzékiségre.

Pofátlanul elkészítik a négy évvel ezelőtti szocialista, gyurcsányos, limuzinos, gyereksimogatós tévéhirdetés kísérteties koppintását, és még a szlogen is hasonlóan (személyi)kultikus: ,,Egy ország, egy ember, egy program" helyett ,,A megfelelő ember, a megfelelő időben". Agyhalál...

A kampány második felében (az első felében csak sunyin lapítanak, és csak óriásplakátokat ragasztgatnak ezerszámra az országban, ,,aktivista-toborzás", és ,,előkampány" címszó alatt) aztán előjönnek a lopott szajréval. Természetesen főleg a Jobbik programjának fő sarokköveit nyúlják le, és tolják kicsit átcifrázva a Nagyérdemű elé.

Viszont március 15-én, kampánynyitó nagygyűlésükön már az Árpád-sávos zászlók is újra eltűnnek a tömegből. Pedig de tudták rázni könnyes szemmel őket 2002 és 2006-ban, a választások előtt. Pedig 1998-ban, a MIÉP bekerülésekor még tiltották is...

,,Csak a Fidesz!" - hasít az emberek szemébe milliószámra országszerte, mindenféle ragasztható felületen a gusztustalan, rikitó-narancs csíkplakát, és jó ízlésű, önálló gondolkodásra még képes polgártársaink ledöbbennek a szörnyű igénytelenség mellett azon is, hogy a Fidesz akkor miért nem már egyből a ,,Minden hatalmat a szovjeteknek!" bolsevik csatakiáltás narancsosított változatával hozakodik elő?

Jön aztán persze, hazugság, hazugság hátán, manipulálás, lejárató kampány orrvérzésig... Kövér László, Bayer Zsolt, Csintalan Sándor, Kubatov Gábor, Széles Gábor (mind kommunista volt egykor!!!), meg még egy rakás emberszabású, rikácsoló papagáj, a hisztérikus elmebaj határán, ha a Jobbik neve szóba kerül.

Hír-Tv, Echo Tv, Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, az ATV és a Népszava szintjére süllyedve...

...Ennyi a kampány, plusz az állandó bujdokolás a nyilvánosság, az ellenféllel való vita és a média elől (nehogy már beégjen Viktorunk, ahogy tette azt-anno- Hornnál/!/, Medgyessynél /!!/, Gyurcsánnál /!!!/ az előző választások előtt mindannyiszor!!!): Lakossági fórumok utaztatott közönséggel és biztonsági emberekkel.

És ennyi a program is, semmi más: ,,2/3-ot a Fidesznek, mert Mi már bizonyítottunk!!!"

Ja! Bizonyítottatok! Hogyan kell lefutott meccseket csúnyán elveszíteni, és hogyan kell 8 évig a Parlamentben kussolni, miközben a hiénák és a dögkeselyűk szétmarcangolják az Országot... (Néhány cafat azért jutott nektek is!)

Az emberek nagyobbik fele aztán, április 11-én, mégis egy hatalmas narancssárga léggömbre szavazott...

Joggal teszi fel a kérdést a Kedves Olvasó, vajon miért az örök kudarc pártja is a Fidesz az írás címében, amikor április 11-én, az első fordulóban soha nem látott győzelmet aratott a választáson. A válasz roppant egyszerű: a Fidesz 22 éves története folyamán még egyetlen választást sem nyert meg eddig, normális körülmények között, tisztes küzdelemben. Sőt, a legtöbbet csúnyán, megalázó módon elvesztette.

Menjünk csak végig az elejétől!

1990-ben 7%, 1994-ben 5%. Igencsak karcsú eredmények, de ezen nincs mit csodálkozni: aki nem tudja, hogy az SZDSZ vagy az MDF csicskása legyen-e, annak ez a sorsa.

1998. Az első fordulóban a szocik -dacára az undorító Horn-korszaknak és Bokros-csomagnak- magabiztosan megverik a feltörekvő Fideszt, és a renomét egy Torgyán József nevezetű, igencsak kétes megítélésű figura menti meg egy huszárvágással, úgy, hogy a második fordulóban visszalépteti száz kisgazda jelöltjét a fideszesek javára. (A Fidesz ezen időszakokban, az önkormányzati választásokon is végig szánalmas eredményeket ér el.)

2002-, 2006-ban mindkét alkalommal, nagy csattanással landolnak a fene nagy arcukon, nyerő pozícióból. Közben persze, előtte ügyelnek arra, hogy tönkrevágják, szétrohasszák potenciális szövetségeseiket, a Kisgazdapártot, a kereszténydemokratákat, és a MIÉP-et.

2006-ban fölényesen megnyerik az önkormányzati választásokat, de nem szabad elfelejteni, hogy 5:0-s előnnyel indulnak, az Őszödi Beszéd, és a népnyúzó konvergencia-program miatt.

2004-ben volt egy népszavazás is, a kettős állampolgárságról és a kórház-privatizációról, amely nem kis mértékben a Fidesz aljas, sunyi lapítása miatt bukott el, és a magyar nemzet legnagyobb szégyeneként vonul be a történelembe.

A 2008-as, ,,három igenes" népszavazási sikerről fölösleges áradozni, mert a kérdések és válaszok önmagában is annyira triviálisak, magától érthetődőek voltak, mintha azt kérdezték volna meg: ,,Akarja-e Ön, hogy a gyermeke boldog legyen?", vagy ,,Szeretné-e egészségesen leélni az életét?".

Aztán jön 2010 április 11., és a fő ellenség addigra már a földön hever, bűnben, mocsokban, tetűben, szifiliszben fetrengve: azokat már tényleg csak az ország szemete és az idióták támogatják.

Hatalmas fegyvertény -mondhatjuk!- ez utóbbi győzelem, és hatalmas sikertörténet az előtte felsoroltak..., főleg, hogy egy egész ország roppant bele, amíg idáig eljutottunk.

Mindennek tetejébe, sajnos, most ott tartunk, hogy ennek az alapból dilettáns- és kalandor-, a legjellemzőbben pedig nagyképű, végtelenül hataloméhes, megélhetési politikus-bűnöző Ficsúrok Szövetségének most minden esélye megvan, hogy a második fordulóban megszerezze a mandátumok kétharmadát, és ezzel olyan teljhatalmat szerezzen magának, amire eddig csak 1994 és '98 között volt példa a szocialistákkal. Aki nem értené: a többi, parlamentbe került párt, akár végig otthon is maradhatna, hiszen úgyis az lesz amit a Fidesz akar, és még a határozatképességgel sem lesz baj. 1990 előtt ezt úgy hívták egypártrendszer, vagy pártállami-rendszer.

Vajon egy olyan párt, mint a Fidesz, amelyik annyiszor meghazudtolta magát és becsapta a magyarokat határon innen és túl, annyiszor tette pontosan az ellenkezőjét annak, mint amit megígért, miért viselkedne másként mint eddig, és másként mint a szocialisták jó 15 évvel ezelőtt, a totális teljhatalom birtokában?!

Persze, majd hoznak néphülyítő intézkedéseket, főleg az elején, az önkormányzati választásokig, majd visszahoznak néhány népszerű egykori kezdeményezésüket (szoc.pol., családi pótlék, családi adókedvezmény stb.), amelyekkel megtévesztik a rövid távon gondolkodó embereket. De a sorskérdéseinkre nem fognak választ adni, mert a Fidesz egy globalista, idegen érdekeket szolgáló, idegeneknek szálláscsináló cselédpárt.

Az iszonyatos nagyságú, kifizethetetlen államadóssággal (amelynek csak az évi kamata elviszi az egész ország éves személyi jövedelem adóját, és az ÁFA nagy részét is!!!), a multik adómentességével nem is mernek majd foglalkozni, hiszen mit szólnak majd a Gazdáik Brüsszelben, New Yorkban, vagy Tel-Avivban.

Lesz majd háromezerrel több rendőr is az utcán (Magyarországon több mint 3300 település van), szóval reszkethetnek majd még jobban -nem a bűnözők!!!- az autóvezetők és a biciklisták! Na, és persze a gárdisták és az esetleges utcai tüntetők...

Persze, majd látványosan elkezdik toldozni-foltozni a sztálinista Alkotmányunkat, de nem nyúlnak hozzá például a médiatörvényhez, és nem regulázzák meg a hazugság- és rémhírterjesztő, agymosó gagyi-médiumokat.

Nem változtatnak sokat a szociális ellátórendszeren sem, folytatódik a kisebbség-szaporítás, megy a daj-daj ugyanúgy tovább (hiszen egyesek /nem létező/ emberi méltóságához való joga mindenek felett való, akár még a békés többség, nyugodt, félelem nélküli élethez való jogával szemben is!).

Jelenleg kétes, hogy akár már tíz év múlva is lesz-e egyáltalán olyan intézmény Magyarországon, hogy nyugdíj, GYES, családi pótlék, vagy munkanélküli segély, de nem baj, a lényeg, a Fidesz-kétharmad a Parlamentben, és hogy Orbán Viktor lesz a miniszterelnök!

A termőföldről, természeti kincseinkről, ivóvízkincsről még nem beszéltünk, de senki se aggódjon, úgy eladják, mint a huzat!

És akkor végünk...

2011-ben lejár a külföldiek földvásárlását korlátozó moratórium: 10 éven belül Magyarország termőterületének 80 %-a idegen kézben lesz!!!

A Fidesz semmit nem fog tenni ennek megakadályozására!!!

Ugyanez vonatkozik az ivóvízre, természeti kincsekre: ezek az utolsó nemzeti kincseink, amelyekkel már most(!) üzérkednek fideszes üzletemberek, polgármesterek, egyéb főemberek!!!

Sok ember nem tudja, hogy azért is tanulunk az iskolában történelmet, mert az mindig ismétli önmagát, és aki ismeri a múltját, az tudja irányítani a jövőjét is.

Kérem Önöket, természetesen főleg a Fidesz-szavazókat, olvassák el ismét ennek az írásnak az első részét, és gondolják meg, hogy ugyanoda szavaznak-e a második fordulóban!

Tudom, hogy a Fidesz-szavazók nem kis hányada legszívesebben a Jobbikot támogatná, mert tökéletesen tisztában vannak vele, hogy nekünk van igazunk, és lelkük mélyén, az ösztöneikben érzik, sejtik hogy a Narancsos Társaság egy hatalmas nagy hazugság! A rendszerváltás óta a legnagyobb! (Ez nem vicc!!!)

Április 25-én még lehet köszörülni a csorbán...

Vígh József

Forrás: Szebb Jövő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2011/01/31/jo-ha-nem-feledjuk-fidesz-az-orok -hazugsag-es-kudarc-partja-avagy-szapolyai-viktor-ujra-a-tronon/
Nemzeti InternetFigyelő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van akinek szívmelengető a rab
  2011-01-31 17:31:21, hétfő
 
  Van akinek szívmelengető a rablánc elvesztés:-)))

*****************

Dermesztő jóslat: darabokra hullhat az eurózóna
2011. január 31., hétfő 15:14 InfoRádió / Portfolio.hu

A görög és ír válság már Spanyolországra és Portugáliára is átterjedt, és Olaszországot is fenyegeti - emlékeztet a Financial Timesban megjelent cikkében a neves közgazdász, Nouriel Roubini. A 2008-as pénzügyi válságot "előre látó", ezért gyakran jósprofesszornak nevezett szakember szerint amennyiben az európai döntéshozók nem valósítanak meg radikális reformokat, akkor az euró és az egész eurózóna is darabokra hullhat.



Miközben vezető európai politikusok mindent megtesznek annak érdekében, hogy megvédjék a közös európai fizetőeszközt, egyes szakértők kétségbe vonják az erőfeszítések sikerességét.

Ezúttal Nouriel Roubini, az RGE Monitor elemző ház elnöke fogalmazott úgy a brit üzleti napilapban megjelent írásában, hogy az euró végleges megmentése érdekében új tervre van szükség.

A New York Egyetem közgazdász professzora az eddigi európai válságkezelést két szóval tudja összefoglalni: hitelezni és imádkozni. Vagyis a pénzügyi nehézségekkel küzdő tagállamoknak finanszírozást nyújt az EU (az Európai Központi Bank vásárolja az állampapírjaikat), és abban reménykednek, hogy az országok inkább likviditási problémákkal állnak szemben és nem fizetésképtelenséggel.

Ez a válságkezelés azonban előbb-utóbb államcsődökhöz vezethet, és az egész euróövezet szétesését is magával hozhatja - figyelmeztet a gyakran Dr. Balsorsnak becézett neves közgazdász az FT hasábjain.

Roubini írásában arra is emlékeztet, hogy két uniós tagállamot (amelyek korábban elveszítették a piaci finanszírozás lehetőségét) már kimentett az IMF és az EU, ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy később ezeket az államok felett álló nemzetközi szervezeteket nem tudja más kimenteni.

Nouriel Roubini ezért több javaslatot is megfogalmaz, amivel megítélése szerint hatékonyan lehetne kezelni az európai krízist. Szerinte helyre kell állítani az eurózóna perifériális államainak versenyképességét és növekedését. Gazdasági növekedés nélkül lehetetlen küldetés helyreállítani a költségvetés egyensúlyát - véli az elemző, aki szerint az EKB-nak is lazább monetáris politikát kellene képviselnie.

Emellett növelni kellene az európai mentőalap méretét, mert Roubini szerint Spanyolország kimentését már nem bírná el. A rendelkezésre álló erőforrások bővítése a fiskális unió valamilyen formájának felállítását tenné szükségessé az EU-ban - magyarázta a szakember.

Roubini szerint 2011-ben egyes államadósságok piaci átstrukturálására van szükség.

Az Európai Unió legutóbbi decemberi csúcstalálkozóján a résztvevők abban állapodtak meg, hogy a szükséges reformokat 2013-ig hajtják végre. A piaci reakciók azonban azt mutatják, hogy ezek az intézkedések nem várhatnak addig. Az euróövezet sorsa forog kockán - zárja véleménycikkét Nouriel Roubini.


http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-410099
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/68 oldal   Bejegyzések száma: 670 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 670 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.